Interessert i aksjer? Vi anbefaler Nordnet som plattform. En svenskeide internettmegler, som selger finansielle produkter i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Her kan du kjøpe og selge aksjer fra store deler av verden. Og du kan handle ulike fond. Alle menyer er på norsk, og du finner god opplæring på Nordnet.no.

Bergenet lesetid: 7 minutter

Læring

Du må ikke kunne noe som helst om verken aksjer eller Nordnet, men du bør vite at det er en risiko å handle både fond og aksjer. Vi anbefaler på det sterkeste alle våre lesere, til å lese seg opp på de ulike sidene, og se videoene. Her er det god og gratis læring som kommer godt med – før du handler.

Les også: La pengene gjøre jobben

Om du ønsker å kjøpe aksjer, kan det være lurt å vente med å lage seg en konto, til man vet litt mer.

Den første måneden du har konto hos Nordnet, får du handlet aksjer for kun én krone per aksje i kurtasje. Kurtasje er det gebyr du må betale for hver handel, kjøp eller salg av aksjer. Denne summen har ulike priser – ut i fra hvor hyppig du handler.

På Nordnet.no kan du også handle de store kjente selskapene som Tesla, Microsoft, Meta, Apple, Amazon og Google, blant mange andre. Tesla er faktisk en av de mest populære aksjene å eie for Nordnet sine kunder.

Om du ønsker å handle aksjer på Wall Street, lønner det seg å opprette en valuta-konto, eller en investeringskonto-Zero, som det heter på Nordnet sine sider. Nordnet regner ut skatten for deg.

Ved å bruke de gode norske menyene på Nordnet-sidene, vil du også få god læring i hvilke kontoer du bør ha. Å opprette kontoer er gratis, det samme er det å handle i fond, men her betaler du en liten prosent i månedlige gebyrer.

Utsnitt fra vår Nordnet-app Vargas12.com

Interessert i aksjer? Vi anbefaler Nordnet

Foto: Pixabay

Nordnet-appen

Interessert i aksjer? Vi anbefaler Nordnet, av flere gunner. I all hovedsak fordi nettsiden er veldig oversiktlig og ryddig. Alt er på norsk og man finner lett fram i gode menyer og videoer om man lurer på noe. I tillegg er det en egen meldingstjeneste – hvor man kan spørre og få raskt svar.

Les også: Utbytteaksjer – veien til rikdom?

Nordnet har også en egen app som er lett å bruke. Her kan du også både handle og selge fond, og aksjer.

Om du ønsker å bruke Nordnet som sparebøsse, kan du opprette spareavtaler. Her kan du legge inn avtalegiro for kjøp av et fast beløp, i faste aksjer eller et fond. Å opprette avtalegiro må gjøres fra PC, ikke fra appen. Men ellers kan den fantastiske appen, brukes til det aller meste.

Med Nordnets prisbelønte app for iPhone og Android kan du handle aksjer, fond og ETFer uansett hvor du er. Dessuten overvåker du enkelt de instrumentene du vil holde et ekstra øye med, ved å benytte overvåkningslistene. 

I appen får du til og med realtidsinformasjon om dine posisjoner, samt følger status på dine kjøp- og salgsordre. Hold oversikt over investeringene dine direkte på mobilen eller nettbrettet. Det koster selvfølgelig ingen ting å laste ned eller bruke appen

Nordnet.no

Om Nordnet

Nordnet er altså som en hvilken som helst annen bank. Pengene dine er like trygge ho Nordnet som hos DNB. Forskjellen på Nordnet og andre banker, er at det handler om internettjenester som omhandler aksjer eller fond. Derav navnet: Internettmegler.

Nordnet er en nordisk nettbank som spesialiserer seg på investeringer og sparing.

Selskapet ble grunnlagt i 1996 og har siden vokst til å bli en av de ledende plattformene for onlinehandel med verdipapirer i Norden. Hovedmålet med Nordnet er å gi enkel tilgang til finansmarkedene for både erfarne investorer og nybegynnere.

Interessert i aksjer? Vi anbefaler Nordnet

Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Her er en oversikt over Nordnet og dens viktigste egenskaper:

  • Nordnet ble etablert i Sverige i 1996 som en pioner innen online aksjehandel.
  • Banken tilbyr en brukervennlig plattform som gir kundene muligheten til å handle aksjer, obligasjoner, fond og andre finansielle instrumenter online.
  • Nordnet gir investorer tilgang til et bredt spekter av finansielle produkter, inkludert aksjer, obligasjoner, indeksfond, aktivt forvaltede fond, sertifikater og mer.
  • Plattformen tilbyr handel på børser over hele verden, og kundene kan handle aksjer og andre verdipapirer til konkurransedyktige priser.
  • Nordnet legger vekt på å gi kundene nødvendig opplæring og informasjon for å gjøre informerte investeringsbeslutninger.
  • Som en finansinstitusjon er Nordnet underlagt regulering fra finanstilsyn i de landene de opererer. Selskapet implementerer sikkerhetstiltak for å beskytte kundenes data og sikre trygge transaksjoner.
  • Nordnet har blitt populær blant investorer for sin tilgjengelighet, konkurransedyktige priser og fokus på å gi kundene verktøyene de trenger for å lykkes i finansmarkedene.

Vår portefølje

Interessert i aksjer? Vi anbefaler Nordnet og vi kjøper aksjer i store selskap – som gir solide utbytter.

Vår Energi er Norges nyeste olje- og gass-selskap og som vokser raskest.

Et selskap som har noe mer gass-virksomhet enn olje. Selskapet er konkurrenter med gigantene Equinor og Aker BP, men gjør også en del samarbeid med disse. Med over tusen ansatte og 148 lisenser, er dette selskapet en viktig resurs for å hjelpe Europa med energi, nå og i framtiden.

Aker BP er nest største aktør for utvinning og produksjon av olje i Norge. En trygg utbytteaksje til tross for volatil oljepris over tid. Selskapet tjener mer penger enn noen gang og gir kvartalsvis utbytte på 6 kr.

MOWI ASA eies av John Fredriksen. Tidligere het selskapet Marine Harvest og er verdens største innen fiskeoppdrett, med base i Bergen.

DNB er en bunnsolid bank, tjener mer penger enn noen gang grunnet økte renter, god ledelse og mange lojale kunder. Noe som gjør at også aksjen blir attraktiv å eie over tid.

Siden mars i fjor har DNB hatt 52,4 milliarder kroner i netto renteinntekter. I første kvartal i år, dro storbanken inn rekordhøye 14,6 milliarder.E24.no

DNB utbetaler solid utbytte til sine aksjonærer, noe de har gjort i lengre tid og som de vil fortsette å gjøre.

Gjensidige forsikring er et solid selskap som tjener mye penger og som gir solide utbytter. Langsiktig vil dette selskapet fortsette å tjene mye penger og gi utbytte. Som aksje, kanskje litt kjedelig, men minst like trygg som DNB.

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke må sees på som anbefalinger. Du kan tape penger på å kjøpe aksjer og fond.

Om du har spørsmål om aksjer generelt eller Nordnet spesielt – bruk kommentarfeltet.

Vargas

Pin It on Pinterest