Leeds mot Wolves betyr krig

Leeds mot Wolves betyr krig. Bielsa mot Nuno. Argentiner mot portugiser. De to tradisjonsrike klubbene med store fan-baser i Norge, Leeds større enn Wolves’, men dette er klubber som har vært vist på TV gjennom Tippekampen i årevis. Leeds mot Wolves betyr krig i fotball-sammenheng, som jo kan bety blodig og alvorlig nok.

Begge klubbene har vært nede i de lavere divisjoner og begge lag har vært på konkursens rand. Nå er endelig begge lag tilbake hvor de absolutt hører hjemme, blant de aller beste i Premier League.

Leeds og Elland Road klinger minst like godt i øret på den nøytrale supporter som Molineux Stadium. To av de mest tradisjonsrike stadionene som ennå ikke har solgt navnet til sitt grådige investorer.

Leeds vinner ligaen?

Dessverre er det fortsatt lenge til tribunene fylles av fans på balløya, igjen. Pandemien er inne i sin andre bølge og herjer mer enn noen gang – også i England. Det er og blir fordel bortelaget. At ikke Elland Road er fylt er hardcore Leeds-fans. De er villig til å dø for laget sitt, under hver kamp – sesongen gjennom. Og i hvert fall mot Wolves.

På papiret har kanskje Wolves litt bedre spillere, men hvem bryr seg om hva som står skrevet på et stykke papir når det er krig? Det laget som ikke møter opp til denne voldsomme bataljen, vil bli spist levende. Med fansen borte fra tribunene er det slaget på banen som utgjør forskjellen. Dette kan bli stygt.

Det står om tre viktige poeng i en sesong som er fylt med så mange rare og sjokkerende resultater vi aldri kunne forutse.

Det scores usedvanlig mange mål i de fleste kampene. Aston Villa skal aldri, under noen omstendigheter få muligheten til å gjøre 7 mål mot Liverpool, men vi var alle sjokkerte vitner til at det skjedde. Leeds mot Wolves betyr krig, også i denne kampen kan målene hagle inn, men allikevel bli jevnt. Kan det bli 2-2 og et par utvisninger?

Leeds mot Wolves betyr krig

Og hvem hadde trodde at Tottenham skulle banke Manchester United med 6-1? For deretter gjøre 3 mål på en halvtime mot West Ham, og så slippe inn 3 mål de siste 20 minuttene, etter at hjemvendte Bale kom innpå? I sesongen 2020/2021 kan åpenbart absolutt alt skje. Om Leeds eller Wolves kan vinne serien? Nei, men det var det ikke mange som trodde da Leicester gjorde det “umulige” i 2016, heller.

Leeds mot Wolves betyr krig i alle former og betydning av ordet. Om det er lov å bruke slike metaforer innenfor sport.

Wolves har seks poeng før denne kampen, Leeds har 7 poeng og kan gå helt opp til en tredjeplass om de skulle slå Wolves.

Nuno

Nuno Espirito Santo har flere likhetstrekk med legenden, Marcelo Bielsa. Han er faktisk minst like populær som argentiner, hos fansen. Nuno er både Gud og Messias for Wolves-tilhengerne, han har ført laget til øvre halvdel av Premier League og skrev nylig under for 3 nye år. Akkurat det har liten betydning om ting skulle bli vondt og vanskelig. Alle som har fulgt med på engelsk fotball en stund, vet at en kontrakt er knapt verdt papiret den har signaturen på. Om resultatene uteblir.

Nuno er også filosof som Bielsa. Han ønsker å utvikle spillet fra sesong til sesong. Men før denne sesongen har han ikke lykkes i like stor grad. Skjønt, Wolves hadde spilt seks kamper forrige sesong, før den første seieren kom. Så langt denne sesongen har det blitt to seire og to tap på de fire første. Det har rent inn med mål bak Rui Patricio i Wolves-målet. Det er greit med endringer, men Nuno har ikke funnet det laget som skal klatre på tabellen, riktig ennå.

Nuno vil endre ting på sin måte, man har kanskje ville endre ting litt for raskt denne sesongen. Han har gått vekk fra kontringsfotball til fordel for ballbesittelse og forsøk på å styre kampene. Det har vel gått bare sånn tålig bra. Wolves har en farlig angrepsrekke i Pedro Neto, Rául Jiménez og Daniel Podence, med lynraske Adama Traore som en joker. Men når avstanden til midtbanen blir for stor, blir det vanskelig å få noe samhandling i laget.

Leeds mot Wolves betyr krig

Dyre kamper

Se for deg det duggfriske engelske gresset, under flomlysene på Elland Road. To lag som står klare til kamp, klare til krig. Det er oktober, yr i luften og frostrøyken står ut av munnen på spillerne, fulle av adrenalin. Det er bare minutter til dommeren blåser i fløyta, så er tribunene tomme. Det er nesten ikke til å bære.

Det burde selvsagt ha vært 40.000 elleville supportere rundt på stadion. Alle vet hvorfor det må være sånn, men da må man også spørre seg: Hva er vitsen?

Jo det er jo disse poengene, da. Sesongen er i gang, tilskuere eller ikke på stadion. Premier League, har fått ramsalt kritikk, for å overprise kampene på nettet i det som i England heter Pay Per View. Nå koster det ca 170 kroner å se kampene på nettet. Det er ikke særlig populært.

Fabio Silva

6 spillere på Wolves er borte, deriblant Diogo Jota og Matt Doherty som har gått til henholdsvis Liverpool og Tottenham. Men det er kommet 6 spillere inn også. Flere av disse rundt 20 år som en investering for framtiden. Nélson Semedo som har 124 kamper for Barcelona er én av spillerne som går rett inn på laget. Fabio Silva (18), spissen, har ikke fått vist så mye av selg selv ennå. Vidunderbarnet kostet £40M. da han ble signert i sommer – fra Porto. Kanskje unggutten får sin første start for sesongen, mot Leeds?

Tvilsomt. Nuno har stor tillit til sin faste spiss, og det vil være en bombe om Jiménez starter på benken. Mexicaneren har vært god for Wolves i lang tid. Spissen har 32 mål på 80 kamper og pene 13 assists.

Raphinha kan debutere for Leeds mot Wolves. Den brasilianske vingen signerte på Deadline Day, fra franske Rennes. Kaptein Liam Coop er tvilsom, den samme er Diego Llorente, begge sliter med lårskade. Wolves får tilbake sin ny back etter skade, Fernando Marcal.

Leeds mot Wolves betyr krig, bare de spillerne som går til slaget med tanker om å vinne, vil seire til slutt. Man må ha den riktige mentale innstillingen til å gjøre hverandre gode i 90 minutter, ellers går det galt. Da spørs det jo hva de to managerne har valgt å fortelle spillerne sine før kamp – for å få de i den riktige settingen.

Wolves har vunnet kun to av ni kamper som spilles på mandag. Det finnes som du vet, statistikk fort alt om engelsk fotball.

Se krigen mellom Leeds og Wolves på TV2 Sport Premium, med avspark kl 21:00 mandag 19 oktober. Det anbefales!

Vargas

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Det er nemlig 19 år gamle Rayan Ait-Nouri. Et av de største unge talentene på mange år i fransk og europeisk fotball. Rayan har vært linket til Barcelona og Manchester United, men det er altså Wolverhampton Wanderers som får hans signatur.

Tenk litt over hvor enormt store steg Wolves har tatt mot toppen av engelsk fotball.

Rayan Ait-Nouri (19) spiller venstre back for Angers, men blir Wolves-spiller mot prisen på £18M, etter én sesong på lån. Portugiseren Ruben Vinagre, som lenge var sett på som både ung og lovende for både klubb og landslag går på lån til Olympiakos. Med opsjon på kjøp. Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!

Wolves kjøper ungt

Rayan Ait-Nouri er 1,79, han har spilt 3 landskamper for Frankrike, vært jaktet av både Barcelona og Manchester United. Hans agent heter Jorge Mendes, og derfor blir unggutten Wolves-spiller. Manager Nuno Espirito Santo har sammen med de rike eierne i klubben, Fosun International – en langtidsplan. Derfor kjøpes det unge store talenter, som skal bli framtidens storspillere i Old Gold & Black.

Fra før i dette overgangsvinduet har Wolves kjøpt og solgt spillere samtidig som Nuno Espirito Santo har signert ny kontrakt. Diogo Jota har forlatt Molineux til fordel for Liverpool. Salgssum skal være £42M. Og spisstalentet Fabio Silva (18) ble kjøpt for £35M.

Vi vet for lite om Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) som kom på lån med opsjon på kjøp, fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon, er kommet inn for £1,8M. Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Som vil gå rett inn på laget så snart han er spilleklar.

Wolves har også sikret seg Liverpools unge juvel, Ki-Jana Hoever (18) for £9M. som kan bli til £13,5M. om han spiller nok kamper. Unggutten har signert en 5-årskontrakt. Nederlenderen er nok tenkt rollen som erstatter på høyre vingback, som erstatter for Matt Doherty.

Siste spiller inn for Wolves – før den unge franske backen, Ait-Nouri, var Barcelonas Nélson Semedo (26).

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!
Rayan Ait-Nouri Foto: Imago Images

Wolves 4.0

Nunos fjerde sesong som manager har startet så der. Seier mot Crystal Palace borte i første, tap mot Man City i andre og braktap mot West Ham med 4-0 i tredje kamp. Betyr at Wolves har endel å jobbe med framover. Det er som kjent nok av eksperter i England. Mange mener mye om mangt, og Wolverhampton Wanderers er intet inntak. Noen mener han endrer ting for raskt. Og endrer på det på det som faktisk fungerer.

Nuno har selv påstått at han har ønsket å gå vekk fra kontringsfotballen som gjorde Wolves et fryktet lag i to sesonger i Premier League. Der Manchester City blant andre ble slått både borte og hjemme. Dette er en av årsakene til at Jota ble solgt, han blir overflødig i et mer ballbesittende lag. Wolves skal holde mer i ballen og styre kampene inn i sin retning, hjemme som borte.

Å endre for mye for raskt vet vi kan få store konsekvenser. Bare spør Ståle Solbakken som forsøkte seg som manager for samme klubb for noen år siden. Det gikk ikke særlig bra. Det betyr ikke at Solbakken ikke har peiling, for det vet vi jo han har. Men det betyr at Premier League ikke er stedet å eksperimentere for mye – for raskt. Nuno bør kanskje gå tilbake til tegnebrettet og begynne litt på skrætsj.

Mot West Ham så alle Wolves-spillerne ut som de verken hadde tro på Nunos plan eller egne ferdighet. Spillerne var umotiverte og løp for lite. Forsvaret lakk som en sil og tapet kunne vært betydelige større om det ikke var for en god målvakt i Rui Patricio.

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Noe som er uvant all den til Nuno velger ofte portugisere til sin tropp. I skrivende stund er det flere portugisiske spillere – på landslaget til Portugal og på Wolves – enn portugisere i alle andre klubber i Portugal. Til sammen.

Ingen forberedelser

Nye ansikter, ny taktikk og lite ferie. Alt er annerledes foran denne sesongen i Premier League.

Wolves spilte uvirkelig mange kamper og stoppet på 59 totalt forrige sesong. Det endte med formsvikt og slitne ben i en kanskje litt for liten tropp. Med ingen pree season, men rett på en ny sesong, er det ikke rart at resultatene ikke kommer. Nå må Wolves rett og slett spille seg gode.

Spille seg i form og få overskudd gjennom nok hvile mellom kampene for å få overskudd til å prestere på toppnivå igjen.

En spiller som Joao Moutinho (34) spilte neste alle kamper forrige sesong, men forsvant mer og mer utover jo mer han spilte. Det får konsekvenser fordi han er én viktig brikke på midtbanen som må fungere for å få tilfredstillende resultater. Moutinho er som alle vet en klassespiller, emn ingen ungdom lengre, kanskje bør han få vike plassen til yngre krefter? Litt oftere.

Europa League hadde sin pris

Dårlig eller ingen forberedelser hjelper lite når lag på motsatt banehalvdel har fått optimale forhold med nok hvile og treningskamper. Derfor er det en ulempe for Wolves å ha spilt kvartfinale i Europa League, for første gang på 48 år. De er en erfaring rikere, men det har også kostet laget mye.

Hadde Wolves scoret på straffen mot Sevilla, kunne Nuno og hans menn gått hele veien. Slik ble det aldri. Europa League hadde sin pris.

Nå har ulvene fokuset på Premier League og en bedre plassering enn syvende plass. Men da må Nuno få spillerne sine til å tro på prosjektet og få dem i form litt brennkvikt. Samtidig må resultatene komme slik vi forventer av den ambisiøse klubben.

Så langt i dette overgangsvinduet har klubben som spilte på tredje-nivå (League One) for seks år siden, brukt 1,2 milliarder kroner på spillere.

Kapteinen Conor Coady (27), som nylig debuterte for England, og som er kalt inn til troppen på ny, har spilte samtlige kamper for Wolves i to sesonger på rad. ‘Scouseren’ skrev under ny kontrakt med Wolves som binder ham til Molineux og Wolves i fem nye år.

Vi håper på en positiv utvikling utover sesongen. Overgangsvinduet stenger mandag 5. oktober.

Vargas

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard! Fansen i Vest-Midlands byen en halv times biltur fra Birmingham er i sjokk. Til og med i sorg. Ja, vi har fått rapporter fra Wolverhampton at Wolves-fansen gråter. Diogo Jota, selve symbolet på suksessen under manageren, Nuno Espirito Santo – er solgt. Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Diogo Jota til Liverpool

Diogo Jota (23) går til en konkurrent – all den tid Wolves kunne ha målt seg med Liverpool på sikt. Å gjøre laget dårligere stemmer ikke i fansens øyne, men å tjene mye penger er eiernes viktigste agenda. Diogo Jota, den portugisiske venstrekanten er solgt for £41M med add-ons -antall spilte kamper, blir beløpet £45M, altså en halv milliard kroner. fansen har all grunn til å gråte.

Diogo Jota er 23 år gammel og helt sikkert de este årene i sitt unge fotball-liv foran seg. De skulle han ha fått i Wolves. Slik ble det aldri. Nå er Diogo Jota lagspiller med Salah, Firmino og Mané. Det gjør vondt langt inn i sjelen.

Under Nuno Espirito Santo har det helt tydelig vært en strategi hele veien. Få unge spillere opp og fram, når de er gode nok bør og skal de selges med stor fortjeneste. Fire spillere har gitt Wolves 100 millioner pund i kassa i år. Helder Costa til Leeds £20m. Ivan Cavaleiro £20M til Fulham, (denne overgangen skjedde i fjor) Matt Doherty til Tottenham for £15M, og Diogo Jota for £45M.

Det er vel å bra med stor fortjeneste, problemet for Wolves og ikke minst fansen – hvem er neste spiller ut? Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!
Diogo Jota (23) er solgt fra Wolves til Liverpool for £45M. Foto: The Irish Times

Wolves kjøper ungt

Adama Traore? Ruben Neves eller Raúl Jiménez? Ingen av disse spillerne kan forsvinne i fansens øyne, men det vil de gjøre. Før eller senere, om det riktige budet kommer. Wolves er i ferd med å etablere seg i toppen av Premier League og da behøver man solide spillere. Å tro at 18-20-åringer skal gjøre jobben er å tro på julenissen.

Wolves har signert flere unge gode spillere, men disse trenger utvilsomt tid for å etablere seg, bli gode nok til å forsterke et lag i en tøff og lang liga. Fabio Silva (18) kostet £35M, men vil nok sitte endel på benken for å studere sin spissmakker, Jiménez før han selv får prøve seg. Vi vet for lite om Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) som kom på lån med opsjon på kjøp, fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon, er kommet inn for £1,8M.

Wolves har også sikret seg Liverpools unge juvel, Ki-Jana Hoever (18) for £9M. som kan bli til £13,5 om han spiller nok kamper. Unggutten har signert en 5-årskontrakt. Nederlenderen er nok tenkt rollen som erstatter på høyre vingback, som erstatter for Matt Doherty. Men, igjen. Han er 18 år og uferdig. Kan han være med å løfte Wolves til et bedre lag? Høyre på tabellen enn syvendeplassen fra den forrige? Vi er ikke helt sikker på det.

Fosun fra populær til uspiselig?

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard! Og det smerter fansen voldsomt, at en av lagets beste spillere har blitt solgt til en konkurrent i Premier League. For Fosun International er det viktige å gjøre god business for hver spiller som blir solgt. Det har Fosun lykkes med. Eierne har vært svært populære – helt til denne dag, nå kan fansen snu seg mot kineserne, de er i ferd med å selge klubbens sjel, det er aldri særlig smart, uansett profitt.

Fosun delivered medical supplies in several shipments during March 2020 to the city of Wolverhampton, UK, the home of the Wolves football team, which is owned by Fosun.

Wikipedia.org

Jeff Shi er styreleder og bestemer alt i Wolverhampton Wanderers. Han har flere roller og sier utad at han og Fosun er villig til å gjøre alt de kan for å gi manageren de spillerne han ønsker. Vi har all grunn til å tro at salget av Diego Jota er velsignet av Nuno. Men det gir ikke manageren rett til å tro at han har gjort en populær avgjørelse.

Under ligacup-exiten mot Stoke torsdag, ble Nuno spurt om Jota, hvorfor han ikke var i troppen. Så svarte den populære manageren unnvikende nok til at frykten for salg, ble berettiget. Nuno svarte at Jota ikke var valgt til å være i troppen. I dag er han solgt til Liverpool.

Trøsten for Wolves-fansen får være at overgangsvinduet ikke stenger før 5. oktober. Alt kan skje, hvem som helst kan bli kjøpt. Eller solgt …

Vargas

Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Wolves-sjefen er kommet for å bli! Nuno Espirito Santo (46) er Wolves viktigste signering kanskje noen gang. Årsaken er den populære managerens suksessfaktor gjennom tre sesonger. Fra opprykket fra Championship til Europa-Cup-semifinale og sterke syvendeplasser i Premier League – to sesonger på rad.

Nuno vil mer, han vil gi fansen det de ønsker og han er oppriktig når han sier han savner dem på tribunen. Wolves-sjefen er kommet for å bli! Nå har portugiseren signert en ny treårskontrakt som holder Nuno knyttet til klubben til 2023. Han har fått en betydelig lønnsøkning fra de £3M. han hadde i kontrakten som gikk ut om ett år.

Nå har den sindige manageren altså forpliktet seg til tre nye sesonger på vakre Molineux Stadium og fansen elsker det. Jeff Shi, som er direktør på Molineux, Fosuns daglige leder, sier at Nuno er Wolves’ Special One, for det han har gjort med Wolverhampton Wanderers. Fått spillerne til å tro på egne ferdigheter og til å bli et meget godt fotball-lag.

Satser alt på Premier League

Wolves gjør sjeldent mål i førsteomgang, men i andreomgang smeller det ofte. Rául jiménez ble toppscorer med 24 mål. Nå får han hjelp av en unggutt på 18 år, Fabio Silva, som kostet nær 450 millioner kroner fra Porto. Wolves spilte i League One for seks år siden. Nuno er en meget viktig årsak til at d”en sovende kjempen” har våknet til liv igjen. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

59 kamper forrige sesong med alle turneringer og cuper ble i meste laget. Denne sesongen skal Wolves ha fokus på Premier League og kun det. Vi tror det er et redusert lag som går på banene i ligacupen og til og med FA-cupen. Nuno vil opp blant de fire beste. Med ingen Europacup-kamper denne sesongen, vil Nuno og hans menn kunne skaffe et overskudd gjennom hele sesongen.

Lest? Fabio Silva til Wolves! Done Deal!

Derfor har det blitt gjort tre viktige signeringer som alle kan gå inn og forsterke et allerede meget godt fotball-lag. Nuno var klar i sin tale til styret etter endt sesong i august. Det måtte forsterkninger til, og vi tror det kommer minst to spillere til. Spillere som også skal gå rett inn og forsterke laget.

Målsetningen er selvsagt Champions League på sikt.

Nuno er krevende

Wolves kommer til å sloss om å komme blant de aller beste. Nuno er nådeløs mot seg selv, sine stab og sine spillere – ingenting blir overlatt til tilfeldigheter. Kosthold, restitusjon, hvile, treningsvariasjon, vilje til å bli bedre hver dag og terping. Terping på detaljer. Det er Nunos filosofi i et nøtteskall. Samtlige i Nunos stab har også signert forlengede kontrakter.

Wolves-sjefen er kommet for å bli!
Byen Wolverhampton hyller Wolves etter opprykket

I feel good. Ready for it. Looking forward to it. Working really hard for it, because it’s a new cycle, no matter what you did before, it’s about what’s in front of us and this is what we think we should do. Let’s prepare well, let’s challenge, do the way we do things, fight for it.

Nuno Espirito Santo
Wolves-sjefen er kommet for å bli!
Nuno Espirito Santo er svært populær i Wolverhampton Foto: SkySports.com

Nuno er en krevende manager. Han er kompis med spillerne utenfor banen, ser det som helt avgjørende at spillerne tilbringer tid med hverandre privat og står opp for hverandre – alltid. Men er knallhard på trening og i kamp. Derfor bruker Wolves mye tid og penger på å reise til varmere strøk, et par ganger per sesong, så sant det er forsvarlig mht smitte.

Samhold i spillergruppa er en av suksessfaktoren under Nunos ledelse. Utvilsomt. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Nuno krever full pupp og 100% innsats på trening og i kamp. Gidder du ikke å jobbe hardt nok, blir du raskt byttet ut med bedre spillere med en bedre holdning. At en av hans favoritt-spillere, Matt Doherty gikk til Tottenham handlet om spillerens eget ønske, etter ti år i klubben.

Det handlet om å utvikle Wolves i riktig retning. For samtlige spillere som har forsvunnet under Nuno, har en bedre spiller kommet inn.

Nuno elsker fansen

Nuno elsker fansen og fansen elsker ham. Synger med ham og synger for ham. Hyller sin største og viktigste manager for suksessen han har gitt klubben i deres hjerter. Ingen lag i Premier League har med dedikerte fans enn Wolves. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Når man hører den stemningen på dette klippet, er det lett å forstå at både fansen og Nuno savner åpne tribuner.

Ingen synger høyere heller. Derfor bruker Nuno alltid mye tid på å hylle fansen. (den gang de var en støtte på tribunen.) Og han sier det ofte at han savner fansen støtte og håper de snart kan møtes igjen.

Det er ifølge Nuno selv, en av grunnene til at han har valgt å bli værende på Molineux. For å være der for fansen når portene åpnes igjen. Kanskje i oktober, kanskje i desember, kanskje før jul. Ingen vet. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Forsterkninger

Arsenals høyre vingback, Ainsley Maitlands-Niles blir stadig linket til Wolves. Et bud på £15M. er avvist, men Nuno og hans rådgivere er villig til å komme med et høyere bud. Jesus Corona, jo, han heter faktisk det. Ny Porto spiller har vært linket lenge. ET bud på £22m. er avvist, men ogå her kan ny bud komme.

Tomás Esteves (18) en ving fra Porto har også vært linket til Wolves. Nuno har nå ti portugisere i stallen. Det kan bli flere. Finnes det unge portugisere som er villig til å blø for drakta og lære av de stjernene som allerede er i Wolves-troppen. kan de bli signert. Wolves-sjefen er kommet for å bli! Og det blir tatt i mot med jubel i Wolverhampton og øvrige steder i verden Wolves-fans ferdes.

Nuno har hentet unge Fabio Silva (18) fra Porto for £35M. Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) på lån med opsjon på kjøp, også han fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Inn er også venstrebacken Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon kommet.

Til og med en av verdens beste venstrebacker, Alex Telles (27) selvsagt fra Porto, men er brasilianer, har vært sterkt linket til Nuno og hans listige plan for suksess i Wolves.

Aldri før har det vært mer stas å være Wolves fan. Undertegnede har 43 års erfaring.

Sheffield United-Wolves kan du se mandag 14. september kl 18:30.

Kilde: Dailymail.co.uk

Vargas

Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Fabio Silva til Wolves! Done deal! Overgangen fra Porto til Wolverhampton Wanderers skal lyde på £35M. som er rundt regnet 400.000 millioner kroner. Om du ikke var klar over det – er det tidligere storlaget i ferd med å bli nettopp det igjen.

Avtalen mellom klubbene Porto, som Wolves-sjef, Nuno Espirito Santo kom fra, før han tok over på Molineux – er klar. Den medisinske testen er gjennomført og 18-åringens personlige betingelser er signert. Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Lest? Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham!

Unggutten har spilt en rekke kamper for ungdomsavdelingene til Portugal og blir sett på som et av de største talentene i Europa. Fabio Silva har vært på blokka til Jurgen Klopp i Liverpool i lengre tid. Det faktum at Wolves er full av landsmenn for Silva – kan ha vært en grunn til at unggutten velger Nuno og Wolves.

Ny klubbrekord

Wolverhampton Wanderers har to flotte syvendeplasser, to sesonger på rad i Premier League og kom til semifinale i Europa League. Fosun, de rike eierne ønsker å få klubben opp blant de fire beste innen fem år og som Champions innen ti år.

Fábio Daniel Soares Silva ble 18 år, 19. juli i år og klubbens dyreste spiller – noen gang. Kontrakten skal være på fem år. Og med Silva på laget har Wolves snart flere portugisere enn … Portugal.

Wolves are on the verge of signing young Porto striker Fabio Silva, deemed one of the biggest and most promising prospects in Portuguese football, for a club record fee of 40 million euros.

Tugascout.com

Fabio Silva til Wolves! Done deal!
Silva har lenge blitt kalt den nye Christiano Ronaldo Foto: Getty Image

Et kjøp for framtiden

Unggutten er uprøvd på øverste nivå, men hans talent er udiskutabelt. Er han god nok for Porto, kan Nuno og Wolves ha gjort et varp ved dette kjøpet. Fosun er et investeringsselskap, som ikke kaster penger ut av vinduet. De ønsker å se penger komme inn, like ofte som ut, helst oftere. Derfor selges ingen spillere med tap.

Om Fabio Silva skal selges engang i framtiden, blir det til summer vi sannsynligvis ikke kan forstille oss, nå. Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Nuno og Wolves kjøpte Adama Traore for £18M. Spanjolen er i dag verdt det dobbelte, kanskje det triple av kjøpesummen.

Kjøpe ungt, utvikle, gjøres gode nok til å spille blant Nunos beste menn og deretter bli et ettertraktet salgsobjekt på sikt. Klubbens ledelse har imponert i måten å forme spillere på. Det være seg ung som etablerte. Se på Matt Doherty som kom for £150.000 for ti år siden og ble solgt til Tottenham for £15M.

Klassespiss

Det snakkes om £60M. for mexicaneren, Rául Jiménez, som ble hentet for £32M. fra Benfica. Men Nuno og Wolves ønsker å beholde spissen som nylig ble kåret til årets spiller for Wolves. Ruben Neves, en annen av klubbens gode portugisere, kom for £15,8M og vil garantert ikke bli solgt for mindre enn £40M.

Wolves have broken their transfer record to bring the highly-rated 18-year-old to Molineux, with the fee surpassing the £30m they paid for Raul Jimenez in 2019.

SkySports.com

Det betyr at forretningene til Fosun og eier, Guo Guangchang, som er blant de 30 rikeste i Kina går godt. Fabio Silva til Wolves! Done deal! Og fansen er i jubelrus for det overraskende kjøpet. Spilleren som presenteres om kort tid, har ikke vært nevnt eller linket til klubben på en stund. Desto mer gledelig er rekordkjøpet.

Men en klassespiss på topp, som makker og kanskje arvtager for knallgode Rául, ser det straks litt bedre ut i den tynne stallen til Nuno. Det er ventet en rekke kjøp der også en forsvarsspiller og en erstatter for solgte Matt Doherty til Tottenham – er ventet.

Champions League

Fabio Silva får så mange superlativer og godord om sitt talent, at om bare halvparten stemmer med virkeligheten. Kan portugiseren fra Gonomar, hjelpe Nuno og Wolves opp og fram til en enda bedre plassering kommende sesong. Vil det ikke gå lenge før vi er Silva for Wolves i Champions League.

Wolves var bare et par tre kamper for mange, unna en finale i Europa League. Sesongen ble rett og slett for lang, med 59 kamper spilt, totalt. Hadde Nuno og hans menn vunnet Europa League, ville de nå vært kvalifisert til Champions League. I stedet blir det en lang sesong med kun serie- og Cup-kamper. Noe som kan passe Wolves godt denne sesongen.

Kanskje kan Wolves overraske positivt igjen?

Premier League starter igjen etter en kort sommerferie. Lørdag 12. september spilles de første kampene i den nye sesongen. Wolves og Fabio Silva spiller ikke før mandag 14. september, da mot Sheffield United. Før Manchester City venter i sesongens første hjemmekamp på vakre Molineux Stadium.

Forsvarsspilleren, Tomás Esteves (18) også han fra Porto, kan være neste spiller inn for Nuno og Wolves.

Vargas

Ajax-spiller til Manchester United!

Ajax-spiller til Manchester United! Og det er ikke hvem som helst Ole Gunnar Solskjær lykkes med å hente inn. Det er Ajax-juvelen, Donny van de Beek. 23-åringen som var med å lage furore når Ajax gikk helt til semifinale i Champions League for et par sesonger siden.

Nå blir de Beek Manchester United-spiller, han signerer en femårskontrakt og overgangen lyder på €45m. Midtbanespilleren har 113 kamper for Ajax og 9 for Nederland. Stjernespilleren må finne seg å dele rampelyset med to andre kjente tryner. Nemlig Bruno Fernandes og Paul Pogba. Dette er en spiller med stor arbeidskapasitet som kan ligne Fernandes i stilen. Ajax-spiller til Manchester United!

Ligagull for Solskjær?

Det er all grunn til å tro at Manchester United og Solskjær vil kvitte seg med en rekke spillere i tiden som kommer fram til 5. oktober. Vi kan ikke annet enn å se det som en formidabel signering for United, å få inn denne unge spilleren inn nå. Fra før vet vi at Pogba blir værende på Old Trafford. Det gir Solskjær enda et løft for laget sitt.

Nå er det om og gjøre å få en god start, som har vært mangelvare i flere sesonger på rad.

Vi tipper Manchester United fort kan sloss om medaljer. Om det blir ligagull, kanskje allerede kommende sesong som starter opp 12. september? Er vel litt for tidlig for Solskjærs unge lag, eller er det kanskje ikke det?

Ajax-spiller til Manchester United!
Donny van de Beek Foto: Wikipedia.org

Chelsea vinner overgangsvinduet

Vi har allerede skrevet mye om Frank Lampard og Chelsea. Vi ser at London-klubben herjer med en rekke god kjøp. Mange lag liker å se an situasjonen og heller handle når markedet blir hetere. Chelsea har penger nok og må ikke vente med å hente fantastiske spillere.

Lykkes Lampard med å få disse nye stjernene til å ‘bonde’ godt med de allerede etablerte på Stamford Bridge. Skal Chelsea være et lag å se opp for. Vi har tidligere sett på det som en vanskelig sesong for Lampard. Mest fordi antall kamper blir i meste laget. Champions League, seriespill, og to nasjonale cuper. Der det er lite å gå på mht ligaen og CL.

Ajax-spiller til Manchester United!

Solskjær slo Lampard forrige sesong på slutt-tabellen, hvem av de to unge managerne trekker det lengste strået denne kommende sesongen?

Med Timo Werner på plass, sammen med Kai Havertz, (som signerer kommende uke). Ben Chilwell, Malang Sarr, Hakim Ziyech og veteranen, Thiago Silva. Brasils lagkaptein gjennom mange år. Så har Chelsea en bred og god stall. Det er opp til Lampard og hans menn å få det beste ut av stjernene. Alt tyder på at Chelsea ikke på langt nær er ferdig å handle.

Wolves i krise?

Vi noterer at vår klubb, Wolverhampton Wanderers, som har tatt to 7. plass i Premier League, to år på rad- er i langt dårligere posisjon enn mange andre lag. Ikke fordi at laget er blitt dårligere, bare jævlig sliten etter en fryktelig lang sesong. At Matt Doherty gikk til Tottenham for skarve £15m., at Morgan Gibbs-White er på lån og at Jonny Otto er langtidsskadd, gjør ikke situasjonen enklere.

Wolves har en populær manager. Nuno Espirito Santo, som var stor fan av Doherty, og vi vet faktisk ikke om nettopp denne spillerens avgang kan være med på å få Nuno til å ikke skrive under en forlenget kontrakt på Molineux. Kanskje var det så langt portugiseren maktet å ta Fosuns kjæledegge?

Ajax-spiller til Manchester United! Et meget godt kjøp, så vi vi kan se.

Til tross for sterk økonomi og gode salgsobjekter i flere sesonger på rad. Vil ikke Fosun International på død og liv bruke mer penger enn nødvendig. Det er Fosuns mann, Jeff Shi, som forhandler, og gjør mange ansattes jobb, på veien til ny sesong. Det er neppe heldig, all den tid Jeff Shi, først og fremst skal gjøre Fosun rikere. Ikke Wolves et bedre og mer slagferdig lag.

Hvor mange eller hvor få spillere kan et lag i Premier League stille med i troppen, før det er krise? Wolves har 16 tilgjengelige spillere i skrivende stund. Det lukter krise for Wolves to uker før seriestart, og en drøy måned før overgangsvinduet stenger.

Messi til Manchester City?

Skulle verdens beste spiller gjennom alle tider, Lionel Messi bytte klubb. Vil det være en bombe.

Messi ikke best, sier du? Jo, det er han, fortsatt. Noe annet er selvsagt sludder og vrøvl. Og skulle argentineren gå til Manchester City – som det skrives endel om nå. Vil vi påstå at det er en av de største overraskelse, noen gang innen fotballens lange historie. Vi er rimelig sikre på at Lionel Messi blir værende i Barcelona, klubben i hans hjerte. Den eneste klubbens verdens beste fotballspiller har spilt for.

Manchester City har pengene. Pep Guardiola er nær venn og tidligere sjef for verdenseneren. Det samme er Citys mestscorende spiller, Aguero. Men det kan ikke være mulig å bytte La Liga for Premier League, vel? Både Barcelona og Manchester City skal spille Champions League kommende sesong. Det er ikke der skoen trykker, eller er det nettopp det?

Kanskje er det pågående generasjonsskiftet i Barca det som tvinger Messi vekk fra Camp Nou? Ajax-spiller til Manchester United! Hvem vinner overgangsvinduet? Kan det til slutt bli nettopp Solskjær?

Vil vinne VM

Messi øsnker å vinne VM med sitt elskede Argentina, et trofé stjernen mangler i sitt vellfylte premieskap. Et trofé vi er rimelig sikre på at Lionel Messi adri får tak i som spiller, dessverre. Til det er nettopp Argentina for dårlige, eller andre nasjoner så mye bedre.

Vi finner ingen gode argumenter for at verdens beste spiller skal jage rundt på engelsk gress i pissregn, gjennom en lang sesong i Premier League. Når han kan være “hjemme” i Barcelona, slikke sol med familien og gjøre det han liker og kan best. Spille fotball og score mål for laget i sitt hjerte.

Vi tror han blir. Vi tror Ronald Koman tvinges til å føye seg etter verdens beste spiller gjennom alle tider.

Gjør noe smart. Følg Vargas12.com sin oppdateringer via vårt nyhetsbrev, du også. Selvsagt er det både gratis og uforpliktende. Vi publiserer det viktigste fra Premier League som første norske blogg – hver gang. Vi skriver for deg!

Vargas

Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham!

Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! Matt Doherty har vært på Molineux i mer enn ti år. Nå er en overgang til London og Tottenham klar. Wolves-fansen er overrasket og litt sjokkerte over nyheten. Fordi Wolves-sjefen, portugiseren Nuno Espirito Santo, har lenge vært en stor fan av iren og har skrytt offentlig av ham – en rekke ganger. Et salg nå, var ikke sannsynlig – trodde Wolves-fansen.

Overgangsvinduet er brennhett, enda mange klubber sliter grunnet pandemiens konsekvenser. Publikum kommer gradvis tilbake i oktober til arenaene i Premier League, men med begrenset kapasitet med store smitte-restriksjoner. Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! Og må betale drøyt 200 millioner kroner.

Jorge Mendes

At José Mourinho velger å hente en av de spillerne som spiller de flest kamper under Wolves-manager, Nuno Espirito Santo er ikke overraskende. Den tidligere Chelsea og Manchester United-sjefen skal være fan av Iren. Men at Wolves lar 28-åringen gå nå. Det er veldig overraskende – om ikke ulvene har en erstatter nærmest klar, da. Og det er det vi mener Nuno og Fosun har på agendaen før 5. oktober.

Lest? Siste nytt fra Premier League – fansen tilbake?

Viktig Jorge Mendes, agenten over alle agenter. Som har både José Mourinho og Christiano Ronaldo i stallen – har sannsynligvis flere spillere på blokka. Som kan bli Wolves spillere.

Gjennom sitt selskap Gestifute, som deleies av nettopp Fosun International – har Mendes jobbet tett med Nuno og Wolves siden 2017. Da Nuno Espirito Santo ble Wolves-manager. Nuno og Mendes er gode venner fra 25 år tilbake i tid. Da faktisk Nuno var Mendes’ første klient. Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! Et kjøp, et salg, som får store overskrifter i England de nærmeste dagene.

Fosun selger med fortjeneste

Vi vet at Wolves-eierne, styrtrike Fosun International er et forretningsselskap med nese for god business. Matt Doherty, med 9 kamper for Irland ble kjøpt fra Bohemians i 2010 for £75.000. Som jo er en latterlig lav sum, sett i lys av markedet den gang og i dag.

Det hører med til sjeldenhetene at en spiller i Premier League, spiller ti år, ti lange sesonger for ett lag. Mat Doherty spiller høyre vingback og har mer enn 260 kamper for ulvene. Salgssummen til Spurs skal ligge på rundt £20m. Fosun selger med fortjeneste. Det har skjedd tidligere og vil garantert skje igjen.

Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham!
Matt Doherty går fra Wolves til Tottenham Foto: Wikipedia.org

Wolves-fansen er litt smånervøse, all den til deres meget populære manager, Nuno Espirito Santo, ikke har forlenget kontrakten. (Han har ett år igjen av den forrige) vil det være usikkerhet rundt hans framtid. Vi som følger Wolverhampton Wanderers tett, vet at nettopp Matt Doherty har vært en viktig spiller for Wolves under Nuno. Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! For å styrke sin stall.

Forsterkninger på hver plass

I Nunos favoritt-formasjon, 3-5-2, har nettopp Doherty vært en meget sentral spiller i alle de tre fantastiske sesongene under portugiserens ledelse. Iren har blitt brukt som ving når laget har vært i angrep, og som forsvarsspiller når dette er nødvendig for Wolves.

Det er mange som hevder å vite at Matt Doherty har vært blant den beste i denne posisjon i Premier League, to sesonger på rad. Kun slott av Liverpools Trent Alexander-Arnold. Det sier litt om hvor viktig spiller 28-åringen har vært for Wolves og Nuno.

Wolves-fansen har vært i fistel tidligere, når antatt stjernespillere har forlatt skuta etter suksessrike-sesonger for klubben. Fosun har sørget for forsterkninger på hver plass, siden opprykket fra Championship. Sett bort fra Matt Doherty og kapteinen, Conor Coady. Den eneste spilleren i de øverste ligaene i Europa, som har spilt samtlige minutter – i to sesonger på rad. Imponerende.

Mange hevet øyenbrynet når skotten, Barry Douglas ble solgt til Leeds etter opprykket til Premier League. Men han ble erstatt av den spanske venstre-backen, Jonny Otto, som kom fra Atletico Madrid. Helder Costa og Ivan Cavaleiro ble også solgt fortløpende, men erstattet av mexicaneren Rául Jiménez, spanjolen Adama Traore og portugiseren Diogo Jotoa.

Progresjon i kvalitet

Slik håper fansen det vil fortsette. Arsenals unge ving-back, Ainsley Cory Maitland-Niles, som blir 23 år 29. august, kan være den spilleren som erstatter Matt Doherty. Maitland-Niles spilte hele kampen for Mikel Arteta da “Gunners” tok hjem Fa-cup trofeet, ved å slå Chelsea.

Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! om det er et riktig salg av Wolves, og et riktig kjøp av Spurs, får vi vite om sesongen kommer i gang, 12. september.

Wolves har progresjon i både kvalitet og kanskje kvantitet denne sesongen. Det er i hvert fall det overordnede målet for den tredje sesongen i Premier League. Spillerstallen ble for spinkel i maraton-sesongen som gikk over 378 dager. Til slutt var det ikke krefter igjen, når gode Sevilla stod på motsatt banehalvdel i Europa League-semifinalen. Det endte med et forsmedelig tap – der ellers så sikre Jiménez bommet på straffe.

Vi tar med at Paul Pogba har trukket seg fra landskamp med Frankrike – grunnet en positiv Corona-test. Også Tottenhams Tanguy Ndombele skal ha testet positivt. Om dette får noen konsekvenser for seriestart 12. september er for tidlig å si sikkert.

Skal du være med på leken, få siste nytt fra ball-øya, bør du lese Norges kuleste blogg som har siste nytt fra England. Hver dag.

Vargas

Premier League – ny sesong snart

Premier League – ny sesong snart. Pandemien herjer vilt over hele kloden, det påvirker de fleste av oss. Heldigvis kom fotballen i England i gang igjen, etter tre måneders nedstigning. Nå er datoen for sesongen 2020/2021 endelig satt. Allerede 12. september skal Klopp og hans menn forsøke forsvare ligagullet.

En helt ny sesong som varer til 23. mai 2021. Det vil si at man ønsker å få normalisert forholdene innen påfølgende sesong, året etter. Men snart er altså et nytt eventyr i gang. Premier League – ny sesong snart, bare få uker etter at den andre avsluttes 26. juli.

Vargas12.com har en nese for nyheter fra England, det være seg nye kjøp, salg og sparkede managere. Vi er så close to the action, via våre gode venner i England, at vi publiserer nyheter før de fleste andre. Vil du være blant de første som får vite at Smalling og Sanchez trener med Manchester United igjen. Så snart spillerne møtes etter noen få dager sommerferie – bør du melde deg på vårt nyhetsbrev.

Vi bruker mye tid på å finne siste nytt fra England, eller finne sannsynlige overganger som materialiseres i framtiden, for å være først med det siste.

Wolves mot toppen

Vi vet alt om Wolves og Nuno Espirito Santo sin suksess og jakten på trofeer. Wolverhampton Wanderers kan ta femteplassen om de vinner mot Chelsea i siste kamp. I tillegg er de med i sluttspillet i Europa League. Wolves er et lag du bør regne med i årene som kommer. Kjøp og salg forventes på Molineux når overgangsvinduet åpnet 27. juli.

Det er 40 år siden ulvene var i en lignende situasjon og ikke mer enn seks år siden laget spilte mot Bury i League One. Premier League – ny sesong snart, det er bare å glede seg.

Med seier i et par kamper som endte uavgjort, ville Wolves havnet blant topp fire denne sesongen. Som ville gitt Nuno og hans fantastiske stab, en plass i digre Champions League. Kanskje det ikke er så rart at fansen rundt om i verden er i ekstase?

Vekk med VAR

Skarve tre uker etter årets siste finale, den gjeveste, Champions League-finalen i Lisboa som spilles 23. august. Sparkes altså en ny sesong i gang Ingenting er normalt mer. Men vi må lære å leve med galskapen enda en sesong, minst. Vi liker ikke å se kamper med kunstig live-lyd, men vi får bare leve med det også.

Hadde vi fått bestemme bare én ting før sesongstart, vil det vært et enkelt valg. Vi hadde skrotet VAR, umiddelbart.

VAR ødelegger mer enn det gagner, fordi det går for lang tid fra dommeren blåser for en forseelse som skal vurderes av andre dommere, et helt annet sted. Før spillet er i gang igjen. Det forringer fotballen, det tar vekk endel av gnisten og det spontane i det viktigste i fotball. Mål, jubel, engasjement og kjærligheten til det vakre spillet og de fantastiske målene.

Premier League - ny sesong snart
Liverpool vant ligaen under dramatiske omstendigheter og uten publikum på tribunen Foto: SkySports

Slik VAR framstår i dag, med en hel haug med linjer på skjermen, for å se om det var offside eller ikke, må vekk. Når vi ser at de antatt beste og rikeste klubbene får silkebehandling gjennom videodømmingen – er avgjørelsen enkel. Vi synes VAR ødelegger fotballen.

Apropos dommerfeil. Hvorfor skal Manchester United få tildelt straffe i hver eneste kamp? Det er selvsagt grunnet klubbens meritter og status i den moderne fotballen. Dommerne blåsere raskere straffe til hjemmelaget på Old Trafford, enn på eksempelvis Selhurst Park. Dommerne må skjerpe seg, kraftig.

Premier League – ny sesong snart, klarer du å plukke ut favorittene? Har det noen gang vært vanskeligere?

Publikum tilbake

Fotballen eksisterer for fansen, og fra 1. oktober får tilskuerne komme tilbake på arenaen i Premier League. Det blir selvsagt ikke helt som før, fordi man må ta hensyn til smittefaren, det vil derfor bli begrenset plass, ikke fulle hus slik vi husker det før viruset kom.

Publikum på arenaen er et must for å komme tilbake til normalen. Men vi må nok vente til sesongen 2021/2022 som tidligst, før vi ser en normalisering. At vi kan kaste oss om halsen på sidemannen eller kvinnen, i ren jubelrus ved scoring. Nå må vi fortsatt holde oss i skinnet og klappe høflig. For vårt eget beste, helt åpenbart.

Premier League - ny sesong snart

Klubbene taper enorme beløp for hver eneste kamp som spilles, fordi publikum ikke har tilgang til stadion. Det er en virkelighet vi må forholde oss til, så lenge viruset herjer. Pandemien har allerede forandret verden i stort monn. Dessverre blir ikke alt som det engang var – noen gang igjen. Publikum tett på hverandre kan være en slik regel som endres for alltid.

Slitasje på spillerne

Det nådeløse kampprogrammet som avslutter sesongen 2020, søndag 26. juli har vært en maraton. En maraton som har hatt enorm slitasje på spillere. Mange har allerede fått skader grunnet tre kamper per uke i månedsvis. Det er selvsagt ikke en optimal setting, men det måtte bli slik for å få avslutte denne rare sesongen. Premier League – ny sesong snart.

En sesong med voldsom påvirkning på spillere og trenerteam.

Se på stakkars Wolves som nærmer seg 60 kamper siden starten i juli i fjor. Da Nuno og hans menn begynte med seks kvalifiseringskamper til Europa League, før Premier League ble sparket i gang.

Med en stall som teller nitten mann, er det enda litt mer imponerende at Wolves sloss om femteplassen, ett år senere. Og skal møte Olympiakos i kvartfianalen i Europa League. Snakk om å ta gigantiske steg i riktig retning. Nuno Espirito Santo har ikke sett sin kone og tre barn siden tidlig i mai, grunnet pandemien. De er fortsatt hjemme i Portugal.

Ny sesong snart

Leeds og WBA er allerede klare for neste sesong i Premier League etter å ha rykket opp som lag nr én og to.

Via play off skal ett lag til rykke opp fra Championship. Det står mellom Brentford, Fulham, Swansea og Cardiff.

For alle som elsker engelsk fotball, er det bonus med mange kamper, men riset bak speilet er at mange av favorittspillerne ikke kommer på banen, grunnet belastningsskader. Det er selvsagt ulempen med så tett kampprogram.

Vi håper vi slipper flere nedstengninger grunnet Coronaviruset. Vi vet lite om framtiden i så måte – kanskje er det like greit?

Gratulerer Liverpool, med seriegullet. Wolves og Nuno ønsker å forhindre den bragden, kanskje allerede neste sesong. Et nytt eventyr sparkes i gang 12. september.

Vargas

Datoene for overgangsvinduet er klar!

Datoene for overgangsvinduet er klar! Fra 27. juli til 5. oktober kan det kjøpes og selges spillere. 10 uker med ellevill galskap. Konsekvensene av verdens verste katastrofe i moderne tid – er også voldsom for fotballen. Tidenes merkeligste Premier League-sesong går mot slutten. Det er kun to kamper igjen å spille før en maraton-sesong endelig er over.

Stakkars Wolves, som har spilt 56 kamper fra juli i 2019 og fram til i dag. Når Premier League er ferdigspilt 26. juli, fortsetter kampene i Europa League – der Olympiakos venter på Molineux. Å spille 60 kamper pluss, med ca 19 spillere i stallen, er en bragd alene.

Lest? Wolves legger press på de beste!

En nådeløs lang sesong går mot slutten for Nuno Espirito Santo og hans fantastiske lag. Se ikke bort fra om det er nettopp portugiseren som blir kåret til årets manager i Premier League.

Wolves kvalifisert til Champions League?

Foreløpig ligger Wolves på 6. plass, og det er den plassen ulvene kan håpe på som best. Manchester United har vært det beste laget etter Pandemi-pausen. Og Wolves fikk en tåpelig og feilaktig straffe mot seg, fire minutter på overtid mot Burnley – som gjorde at kampen endte 1-1. Dermed er jakten på Champions League-plass via Premier League over. Datoene for overgangsvinduet er klar!

Nuno og Wolves vil gjøre hva de kan for å vinne Europa League. Det kan bli en knalltøff oppgave, all den tid det er Sevilla eller Roma som står på andre banehalvdel, skulle Wolves slå grekerne.

The Premier League and English Football League summer transfer windows will be open for 10 weeks between 27 July and 5 October, subject to Fifa approval.

FA
Datoene for overgangsvinduet er klar!
Datoene for overgangsvinduet er klar!

Datoene for overgangsvinduet er klar!

Ti uker med galskap, rykter, overskrifte, overganger, kjøp og salg av ofte overprisede spillere. Laget som “vinner overgangsvinduet” gjør det ofte veldig bra, rent sportslig, som en direkte konsekvens. Men det betyr nesten aldri at det er laget med størst pengebruk eller størst konto som vinner. Å kjøpe klokt er viktigere enn å kjøpe dyrt. At spillere til og fra Premier League kan koste opp mot, og over én milliard kroner – må vi nok bare venne oss til.

Dessverre er det ødeleggende for fotballen, både på kort og lang sikt. At spillere overprises og at noen få lag er villige til å svi av latterlig mye penger for å få den “riktige” spilleren på plass. Vi må nevne Wolves igjen, for det er den klubben vi har best kjennskap til. Wolverhampton Wanderers vil aldri betale mer enn de må for spillere på blokka til manageren. Fosun International er inne som eiere for å tjene penger. Da bruker man ikke mer av overskuddet enn nødvendig.

Ruben Neves ble kjøpt for £13,8m. kan gå for £50m. Raúl Jiménez ble signert for £30m. (klubbrekord) og kan gå for betydelig mer. Det samme kan Adama Traore som ble kjøpe fra Middlesbrough for £18m. Det som er langt mer spennende, særlig for oss med hjerte for Old Gold & Black og Wolves, er hvilke spillere som kommer inn. Det er liten tvil om at Wolves vil handle mellom 27. juli og 5. oktober. Men det vil helt åpenbart ikke bli brukt usannsynlig mye penger på én enkelt spiller.

Blant de beste

Det betyr ikke at Fosun ikke vil bruke penger. På ingen måte. Det skal investeres stort, det skal bygges sten på sten. En ny stor stadion med plass til 55.000 tilskuere er på trappene og kineserne i Fosun er inne som eiere på lang sikt. Fosun vil ha Wolves, gjerne med Nuno som suksess-manager, opp blant de aller beste i Europa. Så langt går den planen som den skal.

Det ble ikke Champions League på Nuno og Wolves, i hvertfall ikke via topp fire i ligaen. Liverpool, Manchester City, Leicester Chelsea og Manchester United skal gjøre opp om hvilke fire som skal til den gjeveste Europacupen. Der faktisk nettopp lag nr fire Leicester og lag nr fem, Manchester United møtes på et tomt King Power Stadium, på sesongen siste dag. En kamp som i penger, er verdt mange millioner kroner.

Wolves kan få spise kirsebær med de aller beste i Champions League. Men da må de altså slå Roma eller Sevilla i kvartfinalen. Om de innen den tid, har slått ut Olympiakos som de spilte 1-1 mot rett før nedstengningen i første kamp.

Den nye sesongen som sparkes i gang i september er mer uviss enn noen gang, hvis man skal plukke én favoritt framfor andre. Vi tør ikke tippe ennå, enda vi bruker å legge hodet på blokka og være svært tidlig ute med våre analyser for en kommende ny sesong. Vi ser at Liverpool vil bli farlige, men det vil også Manchester City, som ble frikjent i CAS, og skal spille Champions League neste sesong.

Datoene for overgangsvinduet er klar!

Generasjonsskifte i Manchester City

Liverpool har imponert og de vil garantert forsterke med noen få spillere. Helt fram til nedstengningen, var Klopps menn uslåelige. Nå er ikke tyskeren den som er mest kjent for bruke mye penger. Det er derimot Pep Guardiola i Manchester City. Vi tipper at det kommende generasjonsskifte, vil bli en hemsko for spanjolen som mister viktige spillere etter denne sesongen.

Manchester City hang lenge med i toppen, men en rekke flaue hjemmetap, endte til slutt med andreplass. Pep og co har dog en fin mulighet til å ta Champions League-trofeet. Spanjolens største mål som sjef på Etihad. City møter Real Madrid i andre kamp i kvartfinalen, første kamp endte med seier 2-1 til City.

Tenk om en av verdens beste fotballspillere, David Silva, avslutter karrieren med å ta Champions League-trofeet med City?

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær vil få viktige uker til å finslipe sitt lag. Det er ingen tvil om at nordmannen skal forsterke laget. Han har en jobb med å få overtalt Paul Pogba til å bli værende på Old Trafford. Han har endel spillere som skal vekk og han har garantert store navn på blokka som skal inn. Det blir lite ferie på Solskjær i sommer.

Chelsea og Frank Lampard har tidvis spilt meget god fotball. Chelsea-legenden har imponert i sin første sesong som sjef på Stamford Bridge. Han har klart å temme stjernene, noen skal vekk og ny folk skal inn.

Det blir meget spennende å se om ‘Lamps’ klarer å imponere like mye, når de største kanonene står på den andre banehalvdelen i Champions League. samtidig gjøre det minst like godt i Premier League. Chelsea møter Bayern München i andre kamp i Champions Leagues kvartfinale 8. august, første kamp endte med 3-0 til tyskerne.

Bort med VAR (videodømming)

Slik videodømmingen VAR blir brukt nå, bør den delen av fotballen skrotes. Alt for mange feile avgjørelser, alt for mye tid brukes på å få fram en avgjørelse. Setter en bremsekloss på et fotballen er ment for, spontanitet og jubel for vakre mål. Disse målene blir strøket av fotballkartet, slik VAR fungerer nå, fordi det skal brukes tid av andre enn dommeren, til å vurdere om det var mål eller ikke. Slik vil ikke fansen se fotballen i framtiden, VAR er allerede etter én sesong, hatet og utskjelt.

Videodømming er i utgangspunktet en god ide, men slik den blir brukt i Premier League, ser det ut til å favorisere de rikeste. Manchester United, Liverpool og Manchester City, har får flere avgjørelser dømt til sin fordel av VAR enn det Norwich, Bournemouth og Aston villa har. Da blir det åpenbart feil.

Vi som elsker fotball, ønsker ikke å vite om laget vårt har faktisk fått en scoring, tre minutter etter at ballen har gått i mål. Vi vil kunne juble i det sekundet vi opplever scoringen. Er ikke det rimelig innlysende? Slik VAR brukes nå, med uforståelige streker over hele feltet der en VAR-situasjon har skjedd. Gagner ingen. VAR må vekk og det allerede kommende sesong.

Mourinho en gåte

Tottenham har vært en gåte siden José Mourinho tok over på vakre nye Tottenham Stadium. Han kan få de merkeligste resultater og har vel skuffet mer enn imponert denne sesongen. De sloss om å nå en plass i Europa League. Og når de ikke den ved å ta 7. plassen de innehar nå, via kvalifisering, er det en fiasko-sesong. Sheffield United ligger kun ett poeng bak, og Mourinhos menn skal møte Leicester hjemme og Crystal borte i de to siste kampene.

Vi tror ikke på José Mourinho lengre, vi kan ikke se at han har den magien han hadde da han kom til London og tok to seriegull med Chelsea. Vi tror Portugiserens tid som topp-manager er over, og at Mourinho forsvinner i løpet av kommende sesong. Og vi bruker å få rett i våre spådommer. Vi skrev “Mourinho sparket før jul?” – som manager i Manchester United. Han fikk sparken 18. desember 2018.

Arsenal ligger helt nede på niendeplass, med tre poeng opp til Wolves på sjetteplass. Mikel Arteta og hans erfarne spillere skal møte Aston Villa og Watford. Se ikke bort fra at The Gunners kjemper seg tilbake og en plass i Europa League. Wolves møtet Crystal Palace og Chelsea i sine to siste kamper. Det kan bli vanskelig nok.

Vargas12.com, er navnet på bloggen du leser og vi følger som alltid godt med på silly season. Vi lover å holde deg oppdatert på siste nytt fra balløya. Om du er smart, legger du inn vårt faste nyhetsbrev som kommer gratis rett i din innboks, alt du gjør er å abonnere her.

Vi står foran noen spennende uker. Der en rekke trofeer skal deles ut. Premier League, FA-cupen, Europa League og Champions League, før vi følger årvåkent med på overgangsvinduet. Datoene for overgangsvinduet er klar! Fra 27. juli til 5. oktober – ti ville uker der alt kan skje. vi lover å holde deg oppdatert.

Fotballen ruller igjen, men alt tyder på at vi må vente lenge på å få oppleve kampene på stadion. Dessverre.

Vargas

Wolves legger press på de beste

Wolves legger press på de beste ved å ikke tape fotballkamper. Så langt i denne merkelige sesongen, som vi håper vi ikke får igjen, har det blitt mange uavgjorte. Men nå etter reåpning av Premier League – har Wolves vunnet tre på rad. Det setter press på Manchester United, Leicester og Chelsea.

De lagene som sloss om disse viktige plassene som gir plass i mektige, Champions League.

Wolverhampton Wanderers er tilbake i toppen av engelsk fotball, Europa ligger klart for manageren, Nuno Espirito Santos føtter. De siste 8 kampene har gitt Wolves 7 kamper med ‘cleen sheets‘, altså holdt nullen. Under nedstengningen lykkes Nuno og hans stab å få spillerne i toppform. Hele stallen under ett, den minste i ligaen, tapte kroppsfett, før ligaen ble sparket i gang igjen.

Wolves mener alvor

Wolves mener alvor og det er åpenbart ikke tilfeldig at den tidligere storklubben, Wolves legger press på de beste. Nå er til og med tredjeplassen på tabellen i årets sesong – en mulighet for Nuno og hans unge lag.

Ingen andre lag i Europas fem beste ligaer, slipper inn færre mål enn Wolves. Da blir det smått litt utrolig at Jurgen Klopp nevner Arsenal og Tottenham som lag han frykter kan bli farlig gode, for neste sesong. Alle andre managere, og ikke minst media i Europa forøvrig bør begynne å se mot Molineux Stadium. Nunos Revolusjon er i ferd med å materialiseres. Wolves er ett av de beste lagene i Premier League, allerede – et lag som gjør alt de kan for å bli værende der.

Wolves legger press på de beste
Wolves legger press på de beste

Wolves legger press på de beste ved å være nøye i alle detaljer. Ingenting er tilfeldig på det morderne treningsanlegget, Compton Park. Nuno og hans helt spesielt utvalgte apparat av eksperter, legger alt til rette for den enkelte spiller. Alt fra ernæring før og etter kamp. Ofte forskjellig fra hjemme- til bortekamper. Restitusjon, også dette gjennomføres til minste detaljer.

Wolves og Tippekampen

Hvorfor tror du Wolves lille stall kan spille rekord mange kamper? Lørdagens kamp mot Arsenal på Molineux, blir Wolves’ 52. for sesongen. Nummer 150 for Nuno. Verdt å notere seg at ulvene du ble kjent med gjennom Tippekampens barndom på syttitallet, unngår skadde spillere. Det er heller ikke tilfeldig. Wolves gjør så vidt man kan tyde utenfra, og på rapport innenfra – alt riktig.

Stemningen mellom lagledelsen og spillerstallen har ikke vært bedre. Flere av de beste, Joao Moutinho, Ruben Neves, Rui Patricio, Jonny Otto, Jiménez og Jota, samt viktig Willy Boly, har erfaring fra Champions League. Det er dit Wolves er på vei, allerede neste sesong, kan Wolverhampton Wanderers spise digre kirsebær med de aller beste i Europa. Det er faktisk det samme laget som spilte League One-fotball for seks år siden. Det er en reise det vil bli snakket om i generasjoner.

Suksessoppskriften for Nuno har vært et potte tett forsvar, en meget god keeper i Portugals nummer én i Rui Patricio. Men det som skjer fra benken i løpet av kampene, har vært direkte avgjørende, veldig ofte. I lynraske Adama Traore (24), har Wolves et hemmelig våpen. Spanjolen kommer inn på høyrevingen, rykker seg fri, legger tidvis presise innlegg til Nunos beste spiss, Raúl Jiménez som ofte skaller ballen i mål. Mexicaneren har 24 mål på samvittigheten denne sesongen i alle turneringer. Klart han jaktes av de beste, men Wolves må ikke selge en kjeft.

Fosun International

Fosun International skal ha Wolves opp og fram i England og også i Europa. Da må de beste beholdes, og det kommer nye spillere inn i sommer. Gode og dyre spillere. Wolves er et nemlig ett lag du må regne med blant de beste i mange år framover, ja så gode kan dette laget bli under Nuno, at de kan vinne alt. Absolutt alt.

Målsetningen fra de styrtrike kineserne er å bli best, men så langt ligger målsetningen er par år foran skjema. Ikke i det å bli best, det er det Liverpool som er, men å havne i Europa League, allerede etter første sesong etter opprykk, er oppsiktsvekkende i seg selv. Denne sesongen startet med seks kvalik-kamper til Europa League, derav så mange spilte kamper denne sesongen. Men det har gått bra, også det. Wolves er videre til sluttspillet og blant favorittene til å ta det trofeet.

Wolves legger press på de beste
Wolves legger press på de beste

Nuno Espirito Santo velger å endre på spillesystemet etter hvem han møter. Portugiseren som hylles hvor enn han går. Og bytter fra 3-5-2 og 3-4-3 hvor den knallgode evighetsmaskinen, Leander Dendoncker (25), kommer inn på midtbanen i 3-5-2. Nevnte Traore, han med musklene og farten, kommer innpå i 3-4-3 og vipper kampen i Nunos retning. Om man ser på tabellen i omgang for omgang, ligger Wolves sist etter 45 minutter, men på tredjeplass, om man ser kun på andreomgang. Det også er veldig speilet.

Nunos menn er så topptrente, men om det alene er årsaken til at 75 prosent av målene kommer i andre omgang vet vi ikke.

Wolves legger press

Wolves legger press på de beste ved å ha stor presisjon i måten å spille på. Komme på raske kontringer når det er mulig, ha disiplin i å holde ballen i laget, være nøyaktige når angrep bygges opp. Være farlige på langskudd og dødballer og hver enkelt spiller har konkrete oppgaver Nuno forlanger de skal utføre. Kapteinen, Conor Coady, midtstopperen som var midtbanespiller i Liverpool, har spilt tett opp til alle av Nunos 150 kamper, uten å ha antydning til skader.

Wolves vil kunne bygge på denne suksessen i årene som kommer. Det som er viktig er å beholde Nuno og hans viktige medarbeidere. Mange andre lag har lagt merke til suksessen, det er sterke krefter som vil hente en suksess-manager, men vi vet Nuno elsker Wolverhampton by, laget og spillerne. En ny kontrakt vil bli signer etter sesongen.

Foreløpig, ligger Wolves på 6. plass, kun tre poeng fra Chelsea som ligger på tredje. Det betyr at Wolves legger press på de beste med sin toppform. Uten å tape kamper. Kun Liverpool har færre tap.

Vi venter i spenning på hvor langt Wolves kan komme i Premier League og Europa League. Uansett sluttresultat, er dette bare starten på en ny fantastisk suksess-historie for Wolverhampton Wanderers. Takket være managerne, Nuno Espirito Santo.

Vargas

Pin It on Pinterest