José Mourinho – sparket igjen

José Mourinho – sparket igjen. En av få managere som er sparket fra tre forskjellige Premier League-klubber. Fire ganger til sammen om man tar med begge gangene i Chelsea. José Mourinho vil sikkert få sjansen igjen i en ny klubb, men neppe i Premier League på en god stund.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Sparket, igjen

Etter en lang rekke svake resultater har det blitt spekulert i om José Mourinho var ferdig i Tottenham. Nå kom beskjeden og bekreftelsen etter 2-2 mot Everton og en 7. plass og kun 1 seier på de siste fem kampene er det over for Mourinho.

Lest? Verdens mest kjente nordmann satser på e-sport

Portugiseren har altså to perioder bak seg i Chelsea, samt en mer eller mindre mislykket periode i Manchester United. Allikevel har José Mourinho en av de sterkeste CV-ene i moderne klubbfotball med trofeer i flere klubber fra forskjellige land.

Kun 6 dager før ligacupfinalen mot Manchester City, står Tottenham uten manager. Man kan gjerne spørre seg om det er god timining, men Levy har utvilsomt fått nok av de svake resultatene denne sesongen. Tottenham har spilt til tider svake andreomgangen, mistet ledelse til tap en rekke ganger. Nå ser Tottenhams sterke mann, Daniel Levy, seg om etter en ny manager.

Nuno uaktuell

Wolves’ portugisiske manager, Nuno Espirito Santo har vært linket de siste ukene til å ta over Tottenham. Men Sant avviser disse spekulasjonene ved å fokusere på sin kontrakt med ulvene. Det er ventet at Spurs-eier Daniel Levy har flere navn på blokka.

Jose Mourinho has been sacked by Tottenham after just 17 months in charge. The Portuguese replaced Mauricio Pochettino as Spurs manager in November 2019 and guided the club to sixth in the Premier League last season.

BBC.SPORT
José Mourinho - sparket igjen
Jose Mourinho (58) er sparket som manager for Tottenham Foto: Pinterest.com

José Mourinho har vunnet det som vinnes kan, i flere forskjellige ligaer enn noen andre managere. Men, og det er et stort og viktig, men. Det begynner å bli lovlig lenge siden han vant noe som helst, og da tar vi med at han vant noe cup greier med Manchester United. Nå ble det heller ikke noe trofé for Spurs heller.

Europa League-trofeet med Manchester United i 2017 er foreløpig Mourinhos siste. Kanskje det aller siste i en falmende karriere? Det begynner å bli en stund siden vi har sett et Mourinho-lag som virkelig har imponert. Som i den første perioden i Chelsea tilbake i 2004.

Ligacupfinalen

Kanskje var det nettopp det Daniel Levy var redd for, at han måtte i så fall beholde Mourinho til etter sesongen – om Tottenham skulle slå Manchester City i ligacupfinalen. Vi vet det selvsagt ikke, men det lukter litt dårlig planmessig. Å sparke en manager få dager før klubben kan vinne noe viktig. All den tid det er et trofé det er snakk om.

Ingen andre ligaer enn i Premier League, sparkes managere raskere, for manglende sportslige resultater som begrunnelse. Kanskje bortsett fra i Championship, som også har en høy prosent av skifte hva managere angår.

José Mourinho håver inn millioner av pund på å få sparken. At den meritterte fargeklatten har fått sparken fire ganger tidligere er altså ikke avgjørende nok – for å få nye lukrative tilbud. Hvilken klubb Mourinho vil gå til etter en liten pause er usikkert. Vi tipper det vil bli utenfor England.

Vi forventer turbulens, utro, krangling med spillere og uortodokse treningsmetoder, kjefting og klaging på alt fra dommere til dårlig London-vær. Alt kan nemlig skje med José Mourinho som manager. Dessverre.

Vargas12.com i november 2019 etter at Mourinho hadde blitt utnevnt som my manager i Tottenham.

All or Nothing

Vi anbefaler nok engang å se TV-dokumentaren om Tottenham, “All or Nothing” fra Mauricio Pochettino blir sparket, til José Mourinho blir ansatt og hvordan han driver klubben på daglig basis. En fascinerende dokumentar som du finner på Amazon-TV.

José Mourinho – sparket igjen etter en svak sesong, på Englands vakreste og nyeste stadion. Tottenham-fansen har ikke vært særlig fornøyd, sett bort i fra seier mot Manchester City i november i fjor – har lite stemt for Mourinhos menn.

Mobbingen og utestengingen av Dele Ali, klubbens egen kjæledegge, har portugiseren mer eller mindre mistet garderoben. Det første tegnet på problemer og starten på slutten for enhver manager.

RB Leipzig-manager Julian Nagelsmann er blant favorittene til å ta over som manager for Tottenham.

Vargas

Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves

Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves. Alt tyder på at Norge og Real Madrid-stjernen, Martin Ødegaard går på lån til London-klubben, Arsenal. Manager Mikel Arteta har gode spanske kontakter og ser ut til å lykkes med å hente nordmannen i et så langt – tregt Januar-vindu.

Det er den spanske storavisen, Marca som hevder at Ødegaard bare er timer unna en låneavtale med Arsenal. Real Madrid har hatt en rekke problemer inneværende sesong. Manager Zinedine Zidane har hatt en blandet tillit til Martin, uten å gi unggutten nevneverdig med spilletid.

Lest? På tide å anerkjenne Manchester United-manageren?

Nå går altså Drammens-gutten ut på lån, igjen. Han hadde et suksessfylt låneopphold Real Sociedad, som han kunne ha valgt å reise tilbake til nå, men velger heller London og the Gunners. Å forbli fast i Real Madrid har lenge vært målsettingen, men tålmodigheten til den sindige 22-åringen ser nå ut til å være over. Martin vil forståelig nok spille fotball.

Ødegaard til Arsenal

Ødegaard vil bli værende i London på lån, i kun seks måneder, før han vender tilbake til Madrid til en usikker framtid. Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves – overgangsvinduet er åpent til 31. januar.

Martin Odegaard is just ‘one step’ away from joining Arsenal on a six-month loan deal after becoming fed up with his situation at Real Madrid, according to reports in Spain.

DailyMail.co.uk
Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves
Martin Ødegaard er på vei til Arsenal på lån for Real Madrid Foto: Copyright Kristoffer N. Havn

Wolves har slitt voldsomt i Premier League etter to vellykkede sesonger. Da spissen, Rául Jiménez ble skallet i en hodeduell med David Luiz i slutten av november, stoppet Wolves å vinne kamper. Nå er det den meksikanske spissen som må erstattes. Isolert sett en umulig oppgave for en klubb som Wolves. Jimenez har vært god og bøttet inn mål for Midlands-klubben.

Brasilianeren, Willian José da Silva (29), best kjent som Willian José er dog ingen hvem som helst. Tottenham har vært linket til denne spissen så sent som i sommer.

Willian José har gjort 40 mål i la Liga over to og en halv sesong, i all hovedsak for Real Sociedad. Klubben som Martin Ødegaard har vært på utlån til, fra Real Madrid.

Uten Jiménez har unggutten, Fábio Silva (18) vært eneste rene spiss for Wolves, sammen med hjemvendte Patrick Cutrone, som ikke har Nuno Espirito Santos tillit. Willian José ventes å signere for Wolves på lån, med muligheten for å gjøre avtalen permanent.

Mange skader

Wolverhampton Wanderers har rast nedover tabellen siden Jiménez ble skadet. Etter kampen mot Arsenal, lå Wolves kun få poeng fra toppen av Premier League, men ligger nå helt nede på 14. plass på tabellen. Kun 5 poeng fra nedrykksstreken. Og etter tapet mot WBA nylig, begynte fansen å snu seg i mot den til nå svært populære manageren.

Fotball er og blir en resultatbasert idrett. Alt handler om å vinne nok kamper. Mange fans hevder at denne kampen var den verste under Nunos æra.

Etter to svært gode sesonger med få eller ingen skader, begynte skadene å komme for Wolves også, denne sesongen.

Jonny Otto har vært ute hele sesongen. Nevnte Jiménez vil bli ute på ubestemt tid. Samtidig er den nye venstre backen, Marcal – ute etter en operasjon. Også den lille lynvingen, Daniel Podence har vært ute med skade i tre uker, men kan være tilbake snart. Willy Boly, midtstopperen, var tilbake fra skade mot WBA uten at det hjalp nevneverdig.

Pandemien holder publikum unna

Januar-handelen og pandemien avgjør Premier League. Flere lag på øverste nivå i England, kan sprenge banken i et hvert overgangsvindu. Spørsmålet er om tiden vi er inne i nå rett og slett tillater det. Det er så mye utenforstående som står på spill i England. Pandemien, publikum, Brexit og enorm arbeidsløshet gir ikke akkurat noen feststemning. 

Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves – flere klubber vil hente spillere, til tross for utfordringer med Brexit. Låneavtaler er løsninger for klubber som ikke kan eller vil kjøpe spillere i dette vinduet.

Den fordømte pandemien som de aller fleste nordmenn begynner å bli møkk lei. Er ikke særlig mer populær i England – må vite. Men smitten stanser heller ikke Premier League ved den tredje alvorlige nedstengningen på balløya siden mars 2020.

Pandemine holder publikum og fans unna stadionene i uoverskuelig framtid. Det er lov å håpe at det meste er normalisert i starten på neste sesong. All den tid smitten er under en viss kontroll og store deler av verdens befolkning, i hvert fall i Vesten og Europa – er vaksinert.

Vargas

Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben?

Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben? Premier League er et nådeløst sted å være. Særlig om du er manager for et av de 20 lagene i verdens mest krevende liga. Wolverhampton Wanderers har trykket Nuno Espirito Santo til sitt bryst siden han signerte i juli 2017.

4 år senere kommer de første store utfordringene for den til nå, meget populære portugiseren. Kan det være over etter 6 seire på 19 kamper, inneværende sesong? Kanskje.

Tap mot WBA

Det første Nuno Espirito Santo fikk beskjed om da han kom til West Midlands for å ta over den tradisjonsrike klubben i det velkjente “Black Country” var følgende: “Uansett resultater du måtte klare å oppnå – du vinne mot West Brom, som Wolves-sjef. Det er ingen andre kamper som er viktigere.”

For 9 år siden var Mick McCarthy manager for Wolves. Han og spillerne hans tapte 1-5 mot West Brom, og manageren fikk sparken. Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben?

Lest? Januar-handelen og pandemien avgjør Premier League

Lørdag 16. januar 2021 tapte Wolves på ny mot samme lag, i lokaloppgjøret som gjør denne kampen helt spesiell. I det såkalte “The Black Country derby. Wolves var i utgangspunktet favoritter. Men maktet å få to strekker mot seg og tapte til slutt 2-3. Det er åpenbart ikke godt nok. Særlig når Nuno vet hva det betyr for fansen og han selv uttaler før kamp at dette er en “must win match.”

var det én kamp i løpet av sesongen Nuno slett ikke burde ha tapt, var det denne. Og så lenge dette var det ‘beste’ Wolves maktet i sesongen viktigste kamp – er det lett å forstå at klubben er inne i sin verste krise, under Fosuns eierskap og Nunos lederskap.

Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben?
Nuno Espirito Santo Foto: Wolverhampton Wanderers

Forsvaret lekker

Vi ser utfordringene Nuno nå står ovenfor som truende for hans framtid i klubben. Om han er ferdig nå? Kanskje. Vi tror hans suksess de tre foregående årene med kvartfinale i Europa Cupen, 7. plass i Premier League to år på rad og til semifinale i FA-Cupen som nok til at han får bli. Men ikke lenge om dette ikke snur.

Eierne i Fosun International, et konsortium, som ser på investeringen med Wolverhampton Wanderers – ønsker sportslig suksess. Helst så raskt som mulig. Det Nuno har lykkes med er opprykk fra Championship på første forsøk. Så fortløpende suksess i serie og Europa og FA-Cup. Klart det har vært vellykket. fansen har vært mer enn fornøyd og hyllet Nuno – som blant de beste managerens i klubbens 144-årige historie.

Det hjelper dog så lite når forsvaret lekker som en sil, Raúl Jiménez er langtidsskadet og svært få av de andre offensive spillerne har mål-genet i seg. Skjønt det er noen få. Det er ungguttene Fábio Silva (18) og Pedro Neto (20). Hva hjelper det å ha noen unge sultne stjerner på laget, når tre sjanser blir til tre mål i mot? Av et lag som ligger på nedrykksplass og ikke vunnet på aldri så lenge?

Ok. WBA fikk to billige straffer og scoret på en heading som burde ha vært avblåst for en albue på Ruben Neves. Men dårlig dømming og et VAR som aldri har fungert, er endel av den moderne fotballen. Vi må dessverre regne med bingo framfor sunn fornuft, all den tid FA har bestemt seg for å beholde videodømming. Noe som selvsagt er mer ødeleggende for fotballen enn noe annet.

Utfordringene står i kø

I Nunos forsvar skal det sies at at Wolves har endel skader på sentrale spillere. Rául er nevnt. Borte er også venstre banken, Jonny Otto som er savnet. Framover er Daniel Podence skadet, men kanskje snart tilbake.

Fansen vil bli borte fra tribunene i langt tid grunnet smittespredningen i England, som er verre enn noen gang. Nuno har ikke sett familien sin siden i sommer, noe som åpenbart er krevende. Men det fansen reagerer mest på er omleggingen av spillestil.

Wolves har sluppet inn mål i 12 kamper på rad, de ni siste i serien har de også ligget under først, uten å komme tilbake å vinne i mer enn to av disse. Det lukter krise. Dette har skjedd etter at Nuno la om til fire spillere i forsvaret framfor tre.

En tidligere suksessformel har vært 3-5-2 eller 3-4-3 der Wolves har vunnet langt flere kamper enn å ha tapt.

Ved spørsmål om hvorfor denne omleggingen har vært nødvendig? “Flere mål”, har Nuno svart. Uten at det stemmer med virkeligheten.

I tapet mot West Brom, valgte manageren å plukke av sin kaptein, Conor Coady, som har spilt dårlig i lang tid. Den spilleren som har vært oftest på banen under Nunos ledelse i flere sesonger, men har i realiteten sviktet sin manager. En merkelig, men riktig avgjørelse å plukke kaptein av banen. En avgjørelse som burde vært tatt for veldig lenge siden.

Nye regler gjør at Premier League-klubbene ikke får lov til å hente utenlandske spillere under 18 år. Dermed havner de bak de europeiske storklubbene i køen om de største talentene.

TV2.no

Nuno ferdig?

Conor Coady, alene må ikke få skylden for alle innslupne mål for Wolves. Målvakten Rui Patricio har ikke vært særlig god. Faktisk heller svak i mange oppgjør. Romain Saiss, midtbanespilleren som i likhet med Coady er omplassert midtbanespiller. Kanskje burde Willy Boly tatt Coadys plass og spilt i midten av forsvaret, i en treer?

For Wolves under Nuno spille med tre spillere bak i forsvaret, som det eneste alternativet. Det viste tapet mot West Brom og mange av de foregående tapene.

Nélson Semedo ble hentet fra Barcelona, uten at forsvaret har blitt bedre, heller tvert i mot. Rayan Ait Nouri, den franske unge høyre banken er god framover, men alt for svak defensivt. På midtbanen har verken Ruben Neves, Joao Moutinho, eller Leander Dendoncker imponert nevneverdig. Sistnevnte har vært ute med skade i noe tid.

Adama Traore løper og løper, men mister ballen, serverer den ofte til motspillere eller blir taklet. Spanjolen mister ballen for ofte og har ikke fotballferdigheten som er nødvendig på dette nivået, dessverre. Han kunne ha blitt veldig god om han forsto fotballen og hvor han bør løpe, men det blir neppe for Wolves. Adama er raskest i verden på banen, men løper seg i trøbbel. Noen ganger går det bra, men alt for sjeldent.

Patrick Cutrone har vært på lån i Fioritina uten å imponere.

Spissen har det bare ikke i seg og er ikke Premier League-nivå. Neppe Championship heller. Morgan Gibbs-White er også kalt tilbake fra lån i Swansea uten å ville løfte Wolves ut av problemer.

Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben? Målsetningen var å gjøre det bedre enn forrige sesong, som betyr inne blant de 6 beste, men nå ligger Wolves på 14. plass. Uten seier på de 6 siste kampene.

Managere i Premier League har fått sparken for mindre.

Brexit-trøbbel

Brexit er med på å lage trøbbel for alle lag i Premier League, fordi Brexit gjør det svært vrient å hente spillere fra Europeiske ligaer. Dermed vil det være mer krevende å hente forsterkninger nå i januar-vinduet enn tidligere. Dette er åpenbart likt for alle, men Wolves var klare å kjøpe minst én spiss nå. Med toppscoreren Rául ute, vil det være viktigst å ikke rykke ned for Wolves og Nuno.

Om ikke Nuno får orden på forsvaret vil det bli en voldsom kamp om å holde plassen i Premier League. Laget vinner ikke, men slipper inn alt for mange mål, alt for enkelt. West Brom hadde tre sjanser, ingen cornere og skapte ellers svært lite, men vant kampen uten særlig problemer med 3-2. I en kamp Wolves “måtte vinne”, ifølge Nuno.

Spørsmålet de fleste Wolves-fans spør seg nå, er om Nuno er rett mann for framtiden. Vi er ikke helt sikker på om han er det. Med så mange svake resultater uten å ta nevneverdige grep, har vel Nuno bevist at han ikke vet hva han skal gjøre. Da er tiden hans over på Molineux snart. Dessverre.

Vargas

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål, verken i førsteomgang og nå i det siste, ei heller i andre. Det har vært et økende problem for den tidligere storklubben. Med Raúl Jimenez ute med hodeskade på ubestemt tid, ser det mørkt ut for ulvene. Siden sommeren 2017 har manager, Nuno Espirito Santo hatt en formidabel suksess.

Wolves rykket opp fra Championship på første forsøk med pene 99 poeng. Første sesong i Premier League med Fosun, de kinesiske eierne, kom Nuno og hans menn på 7. plass i Premier League. Den samme flotte plasseringen, sesongen etter – med kvartfinale i Europa League, slått ut av Sevilla. Der sesongen ble rekordlang grunnet nedstengningen. Wolves avsluttet etter at hele 59 kamper var spilt.

Diogo Jota

Denne sesongen derimot, har det gått noe tråere for den hardtarbeidende og populære portugiseren. Den fjerde sesongen hvor Nuno styrer laget på ærverdige Molineux. Diogo Jota ble solgt til Liverpool, Matt Doherty til Tottenham. Vingbacken gjorde 25 mål under Nuno, Jota gjorde 33 mål på samme tid. Klart det merkes når den type spillere forsvinner.

Savnet av Jota er formidabelt. Wolves vil få £45m. etter et viss antall kamper, som er en halv milliard kroner. Men det var utvilsomt en megatabbe å la den unge portugiseren gå. Jota har vært Liverpools beste spiller så langt og ville utvilsomt ha gitt Wolves muligheter framover.

Disse to spillerne er erstattet med henholdsvis Pedro Neto, som er lik Jota, men er nok litt uferdig og er langt fra like målfarlig. Doherty var en sikker spiller under Nuno, men ble overraskende solgt for kun £16m. Erstatteren, Nélson Semedo, kjøpt for svimlende £27 + 10m. fra Barcelona har vært svære varierende. Portugiseren er svak i forsvar og scorer ikke mål. Et merkelig kjøp.

Fikk du med deg denne? Hvor går veien videre for fotballandslaget?

Fabio Silva

Fabio Silva (18) er den eneste rene spissen Wolves har tilgjengelig etter at Raúl ble skadet. Unggutten er klubbens dyreste spiller, ble kjøpt i sommer fra Porto for £35m. Et talent av de sjeldne som vil få sine muligheter, all den tid Wolves ikke henter ny spiss i januar-vinduet. Men en spiss man ikke kan forlange all verden av nå, grunnet hans manglende erfaring og unge alder.

Wolves må få kritikk for ikke å kjøpe bedre spillere så lenge målsetningen er å bli blant de aller beste. Ok, det har gått bra lenge, men nå scorer ikke Wolves nok mål og har begynt å tape kamper hjemme for antatt svakere motstandere. Da vil kritikken komme raskt og mange har begynt å tvile på Nuno.

Fabio Silva er spilleren som kan ta over spissplassen for Jiménez på sikt, men ikke ennå. Spørsmålet mange stiller seg, hvem skal gjøre målene for Wolves nå? I sin første kamp fra start, var Silva to centimeter fra å score med en heading mot Villa. I stedet fikk bortelaget straffe på overtid og stjal alle tre poengene. Surt.

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål

Ruben Neves

Champions Leagues yngste kaptein, Ruben Neves, var bare 18 år og noen dager som spiller for Porto. Et enormt fotballtalent som har hatt en dalende formkurve i lang tid. I skrivende stund er ikke Ruben engang på laget, men har startet på benken i begge tapene mot Liverpool 0-4, og Aston Villa 0-1. Hvordan skal Neves komme i form? Ved å spille fotball. Mye fotball.

Årsaken til formsvikten kan være flere ting. Ruben er 23 år, har fått to småbarn og har kone hjemme. Positivt det, vel?

En stadig endrende spillestil fra 3-5-2 som tidvis har vært vellykket, til 3-4-3 som har fungert bra, og til 4-3-3 som ikke har fungert i det hele tatt. Men burde det ikke vært plass til Neves på dette laget? Helt åpenbart.

Manageren ønsker åpenbart å endre spillestiler for å utvikle laget. Men så langt denne sesongen med 11 mål på 12 kamper har mye endt stang ut. Uansett formasjon.

Ruben Neves burde ha styrt midtbanen slik han gjorde det med bravur i de to første sesongene i Wolves-drakt. Både i Championship og den første sesongen i Premier League. Ruben Neves har også stoppet opp med å gjøre mål. Samtlige mål ligger på YouTube, Nuno burde ta en titt. At lagets beste spiller er ute av form og ikke gjør mål – er alene en alarmerende situasjon. 13. plass på tabellen nå, er åtte plasser for svakt.

Midtbanen

Legenden Joao Moutinho har aldri vært noen stor målscorer, men veteranen vet godt hvor målet står. Moutinho er arbeidsjernet på midtbanen som aldri gir seg. Mot Aston Villa fikk 43-åringen to gule og dermed rødt kort. Det siste var 100% feil. Spilleren som ble “taklet” kastet seg i gresset. Premier Leagues svakeste dommer, Mike Dean ble lurt.

Neto er nevnt. Ung og lovende. Daniel Podence har vært brukbar, så langt, men heller ikke han treffer målet ofte nok. Adama Traore, lynvingen med musklene, som alene senket Manchester City med to fantastiske mål forrige sesong, er også helt ute av form. Er uvenn med ballen og faller over ende som en fjær. Merkelig nok fortsetter Nuno å gi spanjolen tillit.

Midtbanen er motoren i et hvert fotballag. Til nå har ikke Nuno funnet den midtbanen han ønsker å spille fra kamp til kamp, uke for uke.

Nuno Espirito Santo Foto: Wolves.co.ik

Svakt forsvar

Wolves har svært få skader på sine spillere. Desidert sist på listen over lag med kort- eller langtidsskadde spillere. Så mye riktig blir gjort på treningsfeltet, før og etter trening og kamp mht restitusjon-arbeidet. Men at laget ser ut til å ha fått en kollektiv kollaps er svært urovekkende for alle som elsker Wolves. Spesielt når manageren ikke ser ut som om han vet hvilket system han skal bruke.

Lest denne? Leeds mot Wolves betyr krig

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål, nå er også superspissen Raúl Jimenez ute med skade.

Tidligere resultater var langt bedre når programmet var tett som hagl. Tre kamper på én uke kunne endte med tre strake seire for Nuno og Wolves. Nå, med én kamp per uke, med lange opphold grunnet landskamper i tillegg – ser ut til å slå negativt ut for Wolves’ form.

Forsvaret ser ut til å være nok en utfordring for Nuno. Forsvaret lekker som en sil. Det går nesten ikke noen kamper uten at Wolves slipper inn mål. Ikke mange, bortsett fra mot West Ham og Liverpool ( begge endte med tap 0-4).

Conor Coady

Kapteinen, Conor Coady spiller alle kamper, punktum. En middelmådig midtstopper med et svært begrenset repertoar, men som har Nunos evige tillit. Måtte ta det første målet mot Liverpool nylig, på sin egen kappe. Har også debutert for England uten at det nødvendigvis er noe kvalitetstegn.

Coady har hatt den digre franskmannen, Willy Boly ved sin side i tre manns-forsvaret. Boly har alltid spilt, men også han har vært svak, lenge. Nuno har variert med Romain Saiss, Max Kilman og Leander Dendoncker i forsvaret med Coady og Boly. Når det spilles med 4 bak, er Marcal på venstresiden, Saiss og Coady i midten og noe oppskrytte Nélson Semedo på høyre. Men målene renner inn bak en brukbar målvakt, Rui Patricio.

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål, verken i første eller andre omgang.

Nå når formasjonen er fire mann bak, er plutselig spilleren som har imponert mest, unge Max Kilman vraket til fordel for Saiss som ikke har noen erfaring i en fire backs-linje. Forstå det den som kan. Alle fans vi har vært i kontakt med, ønsker at Wolves spiller med tre forsvarere. Det har vært en suksess-formel. Hvor endre den?

Midtbanen har verken levert særlig mål eller målgivende. Joao Moutinho, Leander Dendoncker, Adama Traore, Pedro Neto og Daniel Podence burde ha levert mye mål. De har det jo i seg. Vi sitter med følelsen av at laget er så fryktelig redd for å slippe inn mål, at det får konsekvenser for lagets framdrift – særlig første førtifem.

Formsvikt

Vi går ikke rundt og forventer at Wolves skal slå seriemesterne, men vi forventer at Nunos menn skal legge inn en viss innsats når Liverpool stå på den andre banehalvdelen. Ikke legge seg ned, gi opp og tape – uten kamp. Tapet mot Liverpool er kanskje den svakeste kampen vi har sett under Nunos ledelse. Og vi har sett alle kampene. En lang formsvikt som har blitt et problem for Wolves.

Skal Nuno Espirito Santo få fart på laget sitt igjen, må de antatt beste spillerne spille. Ut med Adama snublefot og inn med Ruben Neves på midtbanen. Hvorfor ikke la nye Vitinha få prøve seg snart? En spennende ung midtbanespiller på lån fra Porto.

Fosun International har gitt Nuno en ny treårskontrakt, men i fotball er ikke det forbundet med et langt og lykkelig forhold. Ingen managere er forskånet for manglende resultater. Spesielt ikke i Premier League. Wolves i trøbbel – scorer ikke mål.

Det positive så langt denne sesongen er seieren mot Arsenal 2-1 som var en opptur. Ellers har det vært kjedelig å se Wolves inneværende sesong. Under Nuno har ulvene spilt 37 kamper, hvor de har gått målløse til pause. Snakk om måltørke.

Som kjent blåser det på toppene. Nytt potensielt tap eller en overraskende seier for Wolves i neste kamp? Møter Chelsea hjemme – tirsdag 15. desember. Deretter

Vargas

Hvilket lag takler tomme tribuner best?

Hvilket lag takler tomme tribuner best? I England og Premier League vil det ikke komme publikum til tribunene på lenge. Sannsynligvis ikke før neste sesong. Pandemien herjer som aldri før i England, spillere blir fortsatt smittet og Covid-19 er og blir en belastning til langt ut i 2021 – også på ball-øya.

Resultatene så langt denne sesongen med tomme tribuner har vært oppsiktsvekkende. Liverpool tapte 2-7 mot Aston Villa. Solskjær og Manchester United tapte 1-6 mot erkerival City. Og det scores mer mål enn noen gang. Årsak: tomme tribuner og det faktum at bortelagene gjør det betydelig bedre enn ellers. Når fansen ikke får synge fra tribuneseksjonene, påvirker dette hjemmelaget spesielt. Hvilket lag takler tomme tribuner best?

I skrivende stund er det Southampton som leder Premier League-tabellen. Manchester City sammen med Liverpool må tåle å være favoritter – i hvert fall før sesongstart. Foreløpig ligger City helt nede på en 12. plass, men kun med 6 spilte kamper. Selvsagt er det av minimal betydning – all den tid det skal spilles 38 kamper totalt. Et tankekors at Pep og Co avgir mange poeng tidlig i sesongen.

Stort press

Det er et stort press på alle lag som må takle å spille helt uten fans, som gir sitt bidrag og støtte under kampene. Et annet poeng jeg synes TV2-studio, som sender de engelske kampene, er for lite flinke til å sette fokuset på. Er antall kamper de respektive lag skal spille gjennom en sesong.

Det er utvilsomt en ulempe for alle lag som må spille 50-60 kamper gjennom sesongen, mot de som slipper unna med ca 40-45 kamper. Manchester-lagene, Liverpool og Chelsea skal spille Champions League, FA-Cup, Ligacup og 38 seriekamper. De fleste andre, bortsett fra Leicester, Arsenal og Tottenham, som skal spille Europa League – slipper mye billigere unna.

Det er nemlig svært krevende å spille to, og av til tre kamper per uke. I følge Brede Hangeland i TV2, tar det i gjennomsnitt 72 timer å restituere seg etter en kamp på øverste nivå for spillerne. Det er det ofte ikke nok tid til å makte, når kampprogrammet er så tøft.

Hvilket lag takler tomme tribuner best?

Manchester United

Ole Gunnar Solskjær var rasende etter seieren mot Everton lørdag, der han satte fokuset på FA som har ansvaret for når kampene spilles. Manchester United spilte Europa League torsdag og Premier League-kamp lørdag-formiddag. Vi kan ikke annet å være enig med Solskjær. Det er en latterlig dårlig jobb det engelske fotballforbundet har gjort her.

Landslagspause gir ingen pause for spillerne som er på landslaget, helt åpenbart. Det øker stressnivået ytterligere. Mange spillere reiser langt for å rekke sine respektive landskamper, det blir dermed lite tid til hvile og restitusjon til neste seriekamper med klubblaget. Slik går det store deler av sesongen.

Solskjær har også vært klokkeklar på at han savner et fullt Old Trafford under sine hjemmekamper og at pandemien tærer på spillerne.

Wolves

Wolverhampton Wanderers spilte uvirkelige 59 kamper forrige sesong. En sesong som varte i 383 dager, hvor Wolves besøkte 10 forskjellige land, kom til semifinale i Europa League og tok syvendeplassen i Premier League. Med en stall som telte 25 spillere – uten å få nevneverdige skader på troppen. Her har mange lag mye å lære av Wolves sitt støtteapparat.

Denne sesongen har ikke Wolves noe annet å fokusere på enn Premier League som prioritet én og FA-Cupen som starter i januar. Om det gir ulvene en fordel? Selvsagt. Særlig fordi spillerne får den nødvendige hvile og restitusjon som er så viktig for å prestere godt nok.

Wolves er dermed en outsider til å ta en av de fire første plassene denne sesongen.

Det skriver vi ikke bare fordi vi er ihuga Wolves supportere, vi mener det er berettiget optimistisk. Vi tror at Nuno Espirito Santo har et lag som kan sloss om medaljer også, fordi de har et så mye enklere program enn sine konkurrenter – og med langt færre kamper.

Hvilket lag takler tomme tribuner best? Nuno Espirito Santo har gjentatt til det kjedsommelige at han savner fansen på Molineux Stadium. Det er som et fengsel, skal manageren ha uttalt om de tomme tribunene.

Wolves scorer for lite mål særlig i den første omgangen, men har en offensiv slagkraft på lik linje med de aller beste lagene. Til tross for at gode Diego Jota ble solgt til Liverpool i sommer. Raúl Jiménez, Adama Traoré, Pedro Neto, Fabio Silva (18) og Daniel Podence har fart og teknikk. Ulvene mangler kanskje litt på hodestyrken, men mexicaneren, Jiménez er blant de beste spissene i ligaen.

Tomme tribuner

Hvilket lag takler tomme tribuner best? Det er det laget som har makter å ha fokus på arbeidsoppgavene foran hver kamp. Uansett motstander. Liverpool har vært svært gode på nettopp den utfordringen så langt. Men skaden på viktige Virgil van Dijk er avgjørende for at Liverpool kommer til å slite i en ny og lang maraton-sesong. Forventes å komme langt i alle turneringer og må derfor spille svært mange kamper. Anfield er ikke Anfield uten et fullsatt “The Kop.”

Manchester City med Pep Guardiola på utgående kontrakt har ikke imponert nevneverdig på sine seks kamper. Også her kommer innrømmelsene om tomme tribuner som en Akilles hæl. Vi er ikke tvil om at City vil være å sloss i toppen av Premier League, men vi tviler på at de vinner. Forventes også å komme langt i alle turneringer. Hvilket lag takler tomme tribuner best?

Chelsea ønsker å få åpnet tribunene så raskt som mulig på lik linje med alle andre. Frank Lampard og hans nye Chelsea-tropp har åpnet godkjent pluss, men 3 uavgjort og ett tap på 8 kamper – forteller at det er endel å gå på. Kjøpet av Edouard Mendy, én av verdens beste målvakter var smart, han har 85,7 redningsprosent – som er best i Premier League. Chelsea kan gå veldig langt i alle turneringer de spiller – er også en utfordrer til ligagullet. Stamford Bridge blir aldri det samme uten fansen.

Arsenal, Leicester og Spurs

Arsenal under Mikel Arteta har vært gode. Men er fortsatt for ustabile til å hevde seg helt i toppen, noe 3 tap på 7 kamper er bevis for. Arteta og hans menn skal spille Europa League i tillegg til “alt det andre.” Er svært avhengig av Aubameyang, som kun har 2 mål i ligaen så langt. Hvilket lag takler tomme tribuner best? Selvsagt håper Arsenal at Emirates blir fylt til randen – veldig snart.

Tottenham er Tottenham og José Mourinho er så til de grader seg sjøl. Vi sliter med å se det for oss at dette er et godt “ekteskap”. Vi har sett dokumentaren “All Or Nothing” på Amazon, som vi anbefaler alle fotball fans å se.

Spurs er avhengig av Harry Kane og Son, men svikter én eller begge disse, er det tynt i Tottenham-stallen. Har også et svært krevende kampprogram. Gareth Bale er en god spiller, men vil nok bruke tid på å spille seg i form etter lite kamper i Madrid. Englands fineste stadion er også helt uten fans, Tottenham Hotspur Stadium skriker etter Tottenham-tilhengerne.

Leicester har en god manager i Brendan Rodgers, men det mangler fortsatt endel på at han har lykkes fullstendig. Forrige sesong lå Vardy og co an til å ta en imponerende plass i Champions League, men falt ut av topp fire etterhvert i sesongen. Lider selvsagt av tomme tribuner som de andre lagene og har et grusomt krevende kampprogram. Har så langt kun 2 tap på 7 kamper.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær burde blitt kalt Dr Jekyll and Mr Hyde framfor the babyface assassin. Resultatene går veggimellom. Fra det helt fantastiske til det hårreisende svake. Nå er det viktig for nordmannen å få arbeidsro, skal vi tro overskriftene og kritikken rundt Manchester United-manageren.

Problemet er at det vil aldri bli ro før resultatene er gode nok. Husk at Solskjær har vært manager for verdens største klubb i mer enn 100 kamper, og har i den perioden bedre resultater enn Jurgen Klopp i samme periode for Liverpool. Ble det noen gang snakk om at tyskeren ikke var god nok som manager for Liverpool? Aldri.

Solskjær savner publikum, han savner nok å få spillerne sine til å være gode nok over tid og få resultatene stabile nok. At Kristiansunderen er god nok til å styre Manchester United-skuta til ny suksess – er det ingen tvil om. Spørsmålet er om han vil få nok tid til å gjøre den omfattende jobben.

Hvilket lag takler tomme tribuner best? Når den største stadion fylles med fans igjen – vil det være til stor hjelp for Solskjær og få de resultatene han ønsker seg. Spørsmålet er når vil det skje …

Vargas

Leeds mot Wolves betyr krig

Leeds mot Wolves betyr krig. Bielsa mot Nuno. Argentiner mot portugiser. De to tradisjonsrike klubbene med store fan-baser i Norge, Leeds større enn Wolves’, men dette er klubber som har vært vist på TV gjennom Tippekampen i årevis. Leeds mot Wolves betyr krig i fotball-sammenheng, som jo kan bety blodig og alvorlig nok.

Begge klubbene har vært nede i de lavere divisjoner og begge lag har vært på konkursens rand. Nå er endelig begge lag tilbake hvor de absolutt hører hjemme, blant de aller beste i Premier League.

Leeds og Elland Road klinger minst like godt i øret på den nøytrale supporter som Molineux Stadium. To av de mest tradisjonsrike stadionene som ennå ikke har solgt navnet til sitt grådige investorer.

Leeds vinner ligaen?

Dessverre er det fortsatt lenge til tribunene fylles av fans på balløya, igjen. Pandemien er inne i sin andre bølge og herjer mer enn noen gang – også i England. Det er og blir fordel bortelaget. At ikke Elland Road er fylt er hardcore Leeds-fans. De er villig til å dø for laget sitt, under hver kamp – sesongen gjennom. Og i hvert fall mot Wolves.

På papiret har kanskje Wolves litt bedre spillere, men hvem bryr seg om hva som står skrevet på et stykke papir når det er krig? Det laget som ikke møter opp til denne voldsomme bataljen, vil bli spist levende. Med fansen borte fra tribunene er det slaget på banen som utgjør forskjellen. Dette kan bli stygt.

Det står om tre viktige poeng i en sesong som er fylt med så mange rare og sjokkerende resultater vi aldri kunne forutse.

Det scores usedvanlig mange mål i de fleste kampene. Aston Villa skal aldri, under noen omstendigheter få muligheten til å gjøre 7 mål mot Liverpool, men vi var alle sjokkerte vitner til at det skjedde. Leeds mot Wolves betyr krig, også i denne kampen kan målene hagle inn, men allikevel bli jevnt. Kan det bli 2-2 og et par utvisninger?

Leeds mot Wolves betyr krig

Og hvem hadde trodde at Tottenham skulle banke Manchester United med 6-1? For deretter gjøre 3 mål på en halvtime mot West Ham, og så slippe inn 3 mål de siste 20 minuttene, etter at hjemvendte Bale kom innpå? I sesongen 2020/2021 kan åpenbart absolutt alt skje. Om Leeds eller Wolves kan vinne serien? Nei, men det var det ikke mange som trodde da Leicester gjorde det “umulige” i 2016, heller.

Leeds mot Wolves betyr krig i alle former og betydning av ordet. Om det er lov å bruke slike metaforer innenfor sport.

Wolves har seks poeng før denne kampen, Leeds har 7 poeng og kan gå helt opp til en tredjeplass om de skulle slå Wolves.

Nuno

Nuno Espirito Santo har flere likhetstrekk med legenden, Marcelo Bielsa. Han er faktisk minst like populær som argentiner, hos fansen. Nuno er både Gud og Messias for Wolves-tilhengerne, han har ført laget til øvre halvdel av Premier League og skrev nylig under for 3 nye år. Akkurat det har liten betydning om ting skulle bli vondt og vanskelig. Alle som har fulgt med på engelsk fotball en stund, vet at en kontrakt er knapt verdt papiret den har signaturen på. Om resultatene uteblir.

Nuno er også filosof som Bielsa. Han ønsker å utvikle spillet fra sesong til sesong. Men før denne sesongen har han ikke lykkes i like stor grad. Skjønt, Wolves hadde spilt seks kamper forrige sesong, før den første seieren kom. Så langt denne sesongen har det blitt to seire og to tap på de fire første. Det har rent inn med mål bak Rui Patricio i Wolves-målet. Det er greit med endringer, men Nuno har ikke funnet det laget som skal klatre på tabellen, riktig ennå.

Nuno vil endre ting på sin måte, man har kanskje ville endre ting litt for raskt denne sesongen. Han har gått vekk fra kontringsfotball til fordel for ballbesittelse og forsøk på å styre kampene. Det har vel gått bare sånn tålig bra. Wolves har en farlig angrepsrekke i Pedro Neto, Rául Jiménez og Daniel Podence, med lynraske Adama Traore som en joker. Men når avstanden til midtbanen blir for stor, blir det vanskelig å få noe samhandling i laget.

Leeds mot Wolves betyr krig

Dyre kamper

Se for deg det duggfriske engelske gresset, under flomlysene på Elland Road. To lag som står klare til kamp, klare til krig. Det er oktober, yr i luften og frostrøyken står ut av munnen på spillerne, fulle av adrenalin. Det er bare minutter til dommeren blåser i fløyta, så er tribunene tomme. Det er nesten ikke til å bære.

Det burde selvsagt ha vært 40.000 elleville supportere rundt på stadion. Alle vet hvorfor det må være sånn, men da må man også spørre seg: Hva er vitsen?

Jo det er jo disse poengene, da. Sesongen er i gang, tilskuere eller ikke på stadion. Premier League, har fått ramsalt kritikk, for å overprise kampene på nettet i det som i England heter Pay Per View. Nå koster det ca 170 kroner å se kampene på nettet. Det er ikke særlig populært.

Fabio Silva

6 spillere på Wolves er borte, deriblant Diogo Jota og Matt Doherty som har gått til henholdsvis Liverpool og Tottenham. Men det er kommet 6 spillere inn også. Flere av disse rundt 20 år som en investering for framtiden. Nélson Semedo som har 124 kamper for Barcelona er én av spillerne som går rett inn på laget. Fabio Silva (18), spissen, har ikke fått vist så mye av selg selv ennå. Vidunderbarnet kostet £40M. da han ble signert i sommer – fra Porto. Kanskje unggutten får sin første start for sesongen, mot Leeds?

Tvilsomt. Nuno har stor tillit til sin faste spiss, og det vil være en bombe om Jiménez starter på benken. Mexicaneren har vært god for Wolves i lang tid. Spissen har 32 mål på 80 kamper og pene 13 assists.

Raphinha kan debutere for Leeds mot Wolves. Den brasilianske vingen signerte på Deadline Day, fra franske Rennes. Kaptein Liam Coop er tvilsom, den samme er Diego Llorente, begge sliter med lårskade. Wolves får tilbake sin ny back etter skade, Fernando Marcal.

Leeds mot Wolves betyr krig, bare de spillerne som går til slaget med tanker om å vinne, vil seire til slutt. Man må ha den riktige mentale innstillingen til å gjøre hverandre gode i 90 minutter, ellers går det galt. Da spørs det jo hva de to managerne har valgt å fortelle spillerne sine før kamp – for å få de i den riktige settingen.

Wolves har vunnet kun to av ni kamper som spilles på mandag. Det finnes som du vet, statistikk fort alt om engelsk fotball.

Se krigen mellom Leeds og Wolves på TV2 Sport Premium, med avspark kl 21:00 mandag 19 oktober. Det anbefales!

Vargas

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Det er nemlig 19 år gamle Rayan Ait-Nouri. Et av de største unge talentene på mange år i fransk og europeisk fotball. Rayan har vært linket til Barcelona og Manchester United, men det er altså Wolverhampton Wanderers som får hans signatur.

Tenk litt over hvor enormt store steg Wolves har tatt mot toppen av engelsk fotball.

Rayan Ait-Nouri (19) spiller venstre back for Angers, men blir Wolves-spiller mot prisen på £18M, etter én sesong på lån. Portugiseren Ruben Vinagre, som lenge var sett på som både ung og lovende for både klubb og landslag går på lån til Olympiakos. Med opsjon på kjøp. Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!

Wolves kjøper ungt

Rayan Ait-Nouri er 1,79, han har spilt 3 landskamper for Frankrike, vært jaktet av både Barcelona og Manchester United. Hans agent heter Jorge Mendes, og derfor blir unggutten Wolves-spiller. Manager Nuno Espirito Santo har sammen med de rike eierne i klubben, Fosun International – en langtidsplan. Derfor kjøpes det unge store talenter, som skal bli framtidens storspillere i Old Gold & Black.

Fra før i dette overgangsvinduet har Wolves kjøpt og solgt spillere samtidig som Nuno Espirito Santo har signert ny kontrakt. Diogo Jota har forlatt Molineux til fordel for Liverpool. Salgssum skal være £42M. Og spisstalentet Fabio Silva (18) ble kjøpt for £35M.

Vi vet for lite om Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) som kom på lån med opsjon på kjøp, fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon, er kommet inn for £1,8M. Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Som vil gå rett inn på laget så snart han er spilleklar.

Wolves har også sikret seg Liverpools unge juvel, Ki-Jana Hoever (18) for £9M. som kan bli til £13,5M. om han spiller nok kamper. Unggutten har signert en 5-årskontrakt. Nederlenderen er nok tenkt rollen som erstatter på høyre vingback, som erstatter for Matt Doherty.

Siste spiller inn for Wolves – før den unge franske backen, Ait-Nouri, var Barcelonas Nélson Semedo (26).

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!
Rayan Ait-Nouri Foto: Imago Images

Wolves 4.0

Nunos fjerde sesong som manager har startet så der. Seier mot Crystal Palace borte i første, tap mot Man City i andre og braktap mot West Ham med 4-0 i tredje kamp. Betyr at Wolves har endel å jobbe med framover. Det er som kjent nok av eksperter i England. Mange mener mye om mangt, og Wolverhampton Wanderers er intet inntak. Noen mener han endrer ting for raskt. Og endrer på det på det som faktisk fungerer.

Nuno har selv påstått at han har ønsket å gå vekk fra kontringsfotballen som gjorde Wolves et fryktet lag i to sesonger i Premier League. Der Manchester City blant andre ble slått både borte og hjemme. Dette er en av årsakene til at Jota ble solgt, han blir overflødig i et mer ballbesittende lag. Wolves skal holde mer i ballen og styre kampene inn i sin retning, hjemme som borte.

Å endre for mye for raskt vet vi kan få store konsekvenser. Bare spør Ståle Solbakken som forsøkte seg som manager for samme klubb for noen år siden. Det gikk ikke særlig bra. Det betyr ikke at Solbakken ikke har peiling, for det vet vi jo han har. Men det betyr at Premier League ikke er stedet å eksperimentere for mye – for raskt. Nuno bør kanskje gå tilbake til tegnebrettet og begynne litt på skrætsj.

Mot West Ham så alle Wolves-spillerne ut som de verken hadde tro på Nunos plan eller egne ferdighet. Spillerne var umotiverte og løp for lite. Forsvaret lakk som en sil og tapet kunne vært betydelige større om det ikke var for en god målvakt i Rui Patricio.

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Noe som er uvant all den til Nuno velger ofte portugisere til sin tropp. I skrivende stund er det flere portugisiske spillere – på landslaget til Portugal og på Wolves – enn portugisere i alle andre klubber i Portugal. Til sammen.

Ingen forberedelser

Nye ansikter, ny taktikk og lite ferie. Alt er annerledes foran denne sesongen i Premier League.

Wolves spilte uvirkelig mange kamper og stoppet på 59 totalt forrige sesong. Det endte med formsvikt og slitne ben i en kanskje litt for liten tropp. Med ingen pree season, men rett på en ny sesong, er det ikke rart at resultatene ikke kommer. Nå må Wolves rett og slett spille seg gode.

Spille seg i form og få overskudd gjennom nok hvile mellom kampene for å få overskudd til å prestere på toppnivå igjen.

En spiller som Joao Moutinho (34) spilte neste alle kamper forrige sesong, men forsvant mer og mer utover jo mer han spilte. Det får konsekvenser fordi han er én viktig brikke på midtbanen som må fungere for å få tilfredstillende resultater. Moutinho er som alle vet en klassespiller, emn ingen ungdom lengre, kanskje bør han få vike plassen til yngre krefter? Litt oftere.

Europa League hadde sin pris

Dårlig eller ingen forberedelser hjelper lite når lag på motsatt banehalvdel har fått optimale forhold med nok hvile og treningskamper. Derfor er det en ulempe for Wolves å ha spilt kvartfinale i Europa League, for første gang på 48 år. De er en erfaring rikere, men det har også kostet laget mye.

Hadde Wolves scoret på straffen mot Sevilla, kunne Nuno og hans menn gått hele veien. Slik ble det aldri. Europa League hadde sin pris.

Nå har ulvene fokuset på Premier League og en bedre plassering enn syvende plass. Men da må Nuno få spillerne sine til å tro på prosjektet og få dem i form litt brennkvikt. Samtidig må resultatene komme slik vi forventer av den ambisiøse klubben.

Så langt i dette overgangsvinduet har klubben som spilte på tredje-nivå (League One) for seks år siden, brukt 1,2 milliarder kroner på spillere.

Kapteinen Conor Coady (27), som nylig debuterte for England, og som er kalt inn til troppen på ny, har spilte samtlige kamper for Wolves i to sesonger på rad. ‘Scouseren’ skrev under ny kontrakt med Wolves som binder ham til Molineux og Wolves i fem nye år.

Vi håper på en positiv utvikling utover sesongen. Overgangsvinduet stenger mandag 5. oktober.

Vargas

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard! Fansen i Vest-Midlands byen en halv times biltur fra Birmingham er i sjokk. Til og med i sorg. Ja, vi har fått rapporter fra Wolverhampton at Wolves-fansen gråter. Diogo Jota, selve symbolet på suksessen under manageren, Nuno Espirito Santo – er solgt. Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Diogo Jota til Liverpool

Diogo Jota (23) går til en konkurrent – all den tid Wolves kunne ha målt seg med Liverpool på sikt. Å gjøre laget dårligere stemmer ikke i fansens øyne, men å tjene mye penger er eiernes viktigste agenda. Diogo Jota, den portugisiske venstrekanten er solgt for £41M med add-ons -antall spilte kamper, blir beløpet £45M, altså en halv milliard kroner. fansen har all grunn til å gråte.

Diogo Jota er 23 år gammel og helt sikkert de este årene i sitt unge fotball-liv foran seg. De skulle han ha fått i Wolves. Slik ble det aldri. Nå er Diogo Jota lagspiller med Salah, Firmino og Mané. Det gjør vondt langt inn i sjelen.

Under Nuno Espirito Santo har det helt tydelig vært en strategi hele veien. Få unge spillere opp og fram, når de er gode nok bør og skal de selges med stor fortjeneste. Fire spillere har gitt Wolves 100 millioner pund i kassa i år. Helder Costa til Leeds £20m. Ivan Cavaleiro £20M til Fulham, (denne overgangen skjedde i fjor) Matt Doherty til Tottenham for £15M, og Diogo Jota for £45M.

Det er vel å bra med stor fortjeneste, problemet for Wolves og ikke minst fansen – hvem er neste spiller ut? Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!
Diogo Jota (23) er solgt fra Wolves til Liverpool for £45M. Foto: The Irish Times

Wolves kjøper ungt

Adama Traore? Ruben Neves eller Raúl Jiménez? Ingen av disse spillerne kan forsvinne i fansens øyne, men det vil de gjøre. Før eller senere, om det riktige budet kommer. Wolves er i ferd med å etablere seg i toppen av Premier League og da behøver man solide spillere. Å tro at 18-20-åringer skal gjøre jobben er å tro på julenissen.

Wolves har signert flere unge gode spillere, men disse trenger utvilsomt tid for å etablere seg, bli gode nok til å forsterke et lag i en tøff og lang liga. Fabio Silva (18) kostet £35M, men vil nok sitte endel på benken for å studere sin spissmakker, Jiménez før han selv får prøve seg. Vi vet for lite om Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) som kom på lån med opsjon på kjøp, fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon, er kommet inn for £1,8M.

Wolves har også sikret seg Liverpools unge juvel, Ki-Jana Hoever (18) for £9M. som kan bli til £13,5 om han spiller nok kamper. Unggutten har signert en 5-årskontrakt. Nederlenderen er nok tenkt rollen som erstatter på høyre vingback, som erstatter for Matt Doherty. Men, igjen. Han er 18 år og uferdig. Kan han være med å løfte Wolves til et bedre lag? Høyre på tabellen enn syvendeplassen fra den forrige? Vi er ikke helt sikker på det.

Fosun fra populær til uspiselig?

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard! Og det smerter fansen voldsomt, at en av lagets beste spillere har blitt solgt til en konkurrent i Premier League. For Fosun International er det viktige å gjøre god business for hver spiller som blir solgt. Det har Fosun lykkes med. Eierne har vært svært populære – helt til denne dag, nå kan fansen snu seg mot kineserne, de er i ferd med å selge klubbens sjel, det er aldri særlig smart, uansett profitt.

Fosun delivered medical supplies in several shipments during March 2020 to the city of Wolverhampton, UK, the home of the Wolves football team, which is owned by Fosun.

Wikipedia.org

Jeff Shi er styreleder og bestemer alt i Wolverhampton Wanderers. Han har flere roller og sier utad at han og Fosun er villig til å gjøre alt de kan for å gi manageren de spillerne han ønsker. Vi har all grunn til å tro at salget av Diego Jota er velsignet av Nuno. Men det gir ikke manageren rett til å tro at han har gjort en populær avgjørelse.

Under ligacup-exiten mot Stoke torsdag, ble Nuno spurt om Jota, hvorfor han ikke var i troppen. Så svarte den populære manageren unnvikende nok til at frykten for salg, ble berettiget. Nuno svarte at Jota ikke var valgt til å være i troppen. I dag er han solgt til Liverpool.

Trøsten for Wolves-fansen får være at overgangsvinduet ikke stenger før 5. oktober. Alt kan skje, hvem som helst kan bli kjøpt. Eller solgt …

Vargas

Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Wolves-sjefen er kommet for å bli! Nuno Espirito Santo (46) er Wolves viktigste signering kanskje noen gang. Årsaken er den populære managerens suksessfaktor gjennom tre sesonger. Fra opprykket fra Championship til Europa-Cup-semifinale og sterke syvendeplasser i Premier League – to sesonger på rad.

Nuno vil mer, han vil gi fansen det de ønsker og han er oppriktig når han sier han savner dem på tribunen. Wolves-sjefen er kommet for å bli! Nå har portugiseren signert en ny treårskontrakt som holder Nuno knyttet til klubben til 2023. Han har fått en betydelig lønnsøkning fra de £3M. han hadde i kontrakten som gikk ut om ett år.

Nå har den sindige manageren altså forpliktet seg til tre nye sesonger på vakre Molineux Stadium og fansen elsker det. Jeff Shi, som er direktør på Molineux, Fosuns daglige leder, sier at Nuno er Wolves’ Special One, for det han har gjort med Wolverhampton Wanderers. Fått spillerne til å tro på egne ferdigheter og til å bli et meget godt fotball-lag.

Satser alt på Premier League

Wolves gjør sjeldent mål i førsteomgang, men i andreomgang smeller det ofte. Rául jiménez ble toppscorer med 24 mål. Nå får han hjelp av en unggutt på 18 år, Fabio Silva, som kostet nær 450 millioner kroner fra Porto. Wolves spilte i League One for seks år siden. Nuno er en meget viktig årsak til at d”en sovende kjempen” har våknet til liv igjen. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

59 kamper forrige sesong med alle turneringer og cuper ble i meste laget. Denne sesongen skal Wolves ha fokus på Premier League og kun det. Vi tror det er et redusert lag som går på banene i ligacupen og til og med FA-cupen. Nuno vil opp blant de fire beste. Med ingen Europacup-kamper denne sesongen, vil Nuno og hans menn kunne skaffe et overskudd gjennom hele sesongen.

Lest? Fabio Silva til Wolves! Done Deal!

Derfor har det blitt gjort tre viktige signeringer som alle kan gå inn og forsterke et allerede meget godt fotball-lag. Nuno var klar i sin tale til styret etter endt sesong i august. Det måtte forsterkninger til, og vi tror det kommer minst to spillere til. Spillere som også skal gå rett inn og forsterke laget.

Målsetningen er selvsagt Champions League på sikt.

Nuno er krevende

Wolves kommer til å sloss om å komme blant de aller beste. Nuno er nådeløs mot seg selv, sine stab og sine spillere – ingenting blir overlatt til tilfeldigheter. Kosthold, restitusjon, hvile, treningsvariasjon, vilje til å bli bedre hver dag og terping. Terping på detaljer. Det er Nunos filosofi i et nøtteskall. Samtlige i Nunos stab har også signert forlengede kontrakter.

Wolves-sjefen er kommet for å bli!
Byen Wolverhampton hyller Wolves etter opprykket

I feel good. Ready for it. Looking forward to it. Working really hard for it, because it’s a new cycle, no matter what you did before, it’s about what’s in front of us and this is what we think we should do. Let’s prepare well, let’s challenge, do the way we do things, fight for it.

Nuno Espirito Santo
Wolves-sjefen er kommet for å bli!
Nuno Espirito Santo er svært populær i Wolverhampton Foto: SkySports.com

Nuno er en krevende manager. Han er kompis med spillerne utenfor banen, ser det som helt avgjørende at spillerne tilbringer tid med hverandre privat og står opp for hverandre – alltid. Men er knallhard på trening og i kamp. Derfor bruker Wolves mye tid og penger på å reise til varmere strøk, et par ganger per sesong, så sant det er forsvarlig mht smitte.

Samhold i spillergruppa er en av suksessfaktoren under Nunos ledelse. Utvilsomt. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Nuno krever full pupp og 100% innsats på trening og i kamp. Gidder du ikke å jobbe hardt nok, blir du raskt byttet ut med bedre spillere med en bedre holdning. At en av hans favoritt-spillere, Matt Doherty gikk til Tottenham handlet om spillerens eget ønske, etter ti år i klubben.

Det handlet om å utvikle Wolves i riktig retning. For samtlige spillere som har forsvunnet under Nuno, har en bedre spiller kommet inn.

Nuno elsker fansen

Nuno elsker fansen og fansen elsker ham. Synger med ham og synger for ham. Hyller sin største og viktigste manager for suksessen han har gitt klubben i deres hjerter. Ingen lag i Premier League har med dedikerte fans enn Wolves. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Når man hører den stemningen på dette klippet, er det lett å forstå at både fansen og Nuno savner åpne tribuner.

Ingen synger høyere heller. Derfor bruker Nuno alltid mye tid på å hylle fansen. (den gang de var en støtte på tribunen.) Og han sier det ofte at han savner fansen støtte og håper de snart kan møtes igjen.

Det er ifølge Nuno selv, en av grunnene til at han har valgt å bli værende på Molineux. For å være der for fansen når portene åpnes igjen. Kanskje i oktober, kanskje i desember, kanskje før jul. Ingen vet. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Forsterkninger

Arsenals høyre vingback, Ainsley Maitlands-Niles blir stadig linket til Wolves. Et bud på £15M. er avvist, men Nuno og hans rådgivere er villig til å komme med et høyere bud. Jesus Corona, jo, han heter faktisk det. Ny Porto spiller har vært linket lenge. ET bud på £22m. er avvist, men ogå her kan ny bud komme.

Tomás Esteves (18) en ving fra Porto har også vært linket til Wolves. Nuno har nå ti portugisere i stallen. Det kan bli flere. Finnes det unge portugisere som er villig til å blø for drakta og lære av de stjernene som allerede er i Wolves-troppen. kan de bli signert. Wolves-sjefen er kommet for å bli! Og det blir tatt i mot med jubel i Wolverhampton og øvrige steder i verden Wolves-fans ferdes.

Nuno har hentet unge Fabio Silva (18) fra Porto for £35M. Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) på lån med opsjon på kjøp, også han fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Inn er også venstrebacken Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon kommet.

Til og med en av verdens beste venstrebacker, Alex Telles (27) selvsagt fra Porto, men er brasilianer, har vært sterkt linket til Nuno og hans listige plan for suksess i Wolves.

Aldri før har det vært mer stas å være Wolves fan. Undertegnede har 43 års erfaring.

Sheffield United-Wolves kan du se mandag 14. september kl 18:30.

Kilde: Dailymail.co.uk

Vargas

Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Fabio Silva til Wolves! Done deal! Overgangen fra Porto til Wolverhampton Wanderers skal lyde på £35M. som er rundt regnet 400.000 millioner kroner. Om du ikke var klar over det – er det tidligere storlaget i ferd med å bli nettopp det igjen.

Avtalen mellom klubbene Porto, som Wolves-sjef, Nuno Espirito Santo kom fra, før han tok over på Molineux – er klar. Den medisinske testen er gjennomført og 18-åringens personlige betingelser er signert. Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Lest? Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham!

Unggutten har spilt en rekke kamper for ungdomsavdelingene til Portugal og blir sett på som et av de største talentene i Europa. Fabio Silva har vært på blokka til Jurgen Klopp i Liverpool i lengre tid. Det faktum at Wolves er full av landsmenn for Silva – kan ha vært en grunn til at unggutten velger Nuno og Wolves.

Ny klubbrekord

Wolverhampton Wanderers har to flotte syvendeplasser, to sesonger på rad i Premier League og kom til semifinale i Europa League. Fosun, de rike eierne ønsker å få klubben opp blant de fire beste innen fem år og som Champions innen ti år.

Fábio Daniel Soares Silva ble 18 år, 19. juli i år og klubbens dyreste spiller – noen gang. Kontrakten skal være på fem år. Og med Silva på laget har Wolves snart flere portugisere enn … Portugal.

Wolves are on the verge of signing young Porto striker Fabio Silva, deemed one of the biggest and most promising prospects in Portuguese football, for a club record fee of 40 million euros.

Tugascout.com

Fabio Silva til Wolves! Done deal!
Silva har lenge blitt kalt den nye Christiano Ronaldo Foto: Getty Image

Et kjøp for framtiden

Unggutten er uprøvd på øverste nivå, men hans talent er udiskutabelt. Er han god nok for Porto, kan Nuno og Wolves ha gjort et varp ved dette kjøpet. Fosun er et investeringsselskap, som ikke kaster penger ut av vinduet. De ønsker å se penger komme inn, like ofte som ut, helst oftere. Derfor selges ingen spillere med tap.

Om Fabio Silva skal selges engang i framtiden, blir det til summer vi sannsynligvis ikke kan forstille oss, nå. Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Nuno og Wolves kjøpte Adama Traore for £18M. Spanjolen er i dag verdt det dobbelte, kanskje det triple av kjøpesummen.

Kjøpe ungt, utvikle, gjøres gode nok til å spille blant Nunos beste menn og deretter bli et ettertraktet salgsobjekt på sikt. Klubbens ledelse har imponert i måten å forme spillere på. Det være seg ung som etablerte. Se på Matt Doherty som kom for £150.000 for ti år siden og ble solgt til Tottenham for £15M.

Klassespiss

Det snakkes om £60M. for mexicaneren, Rául Jiménez, som ble hentet for £32M. fra Benfica. Men Nuno og Wolves ønsker å beholde spissen som nylig ble kåret til årets spiller for Wolves. Ruben Neves, en annen av klubbens gode portugisere, kom for £15,8M og vil garantert ikke bli solgt for mindre enn £40M.

Wolves have broken their transfer record to bring the highly-rated 18-year-old to Molineux, with the fee surpassing the £30m they paid for Raul Jimenez in 2019.

SkySports.com

Det betyr at forretningene til Fosun og eier, Guo Guangchang, som er blant de 30 rikeste i Kina går godt. Fabio Silva til Wolves! Done deal! Og fansen er i jubelrus for det overraskende kjøpet. Spilleren som presenteres om kort tid, har ikke vært nevnt eller linket til klubben på en stund. Desto mer gledelig er rekordkjøpet.

Men en klassespiss på topp, som makker og kanskje arvtager for knallgode Rául, ser det straks litt bedre ut i den tynne stallen til Nuno. Det er ventet en rekke kjøp der også en forsvarsspiller og en erstatter for solgte Matt Doherty til Tottenham – er ventet.

Champions League

Fabio Silva får så mange superlativer og godord om sitt talent, at om bare halvparten stemmer med virkeligheten. Kan portugiseren fra Gonomar, hjelpe Nuno og Wolves opp og fram til en enda bedre plassering kommende sesong. Vil det ikke gå lenge før vi er Silva for Wolves i Champions League.

Wolves var bare et par tre kamper for mange, unna en finale i Europa League. Sesongen ble rett og slett for lang, med 59 kamper spilt, totalt. Hadde Nuno og hans menn vunnet Europa League, ville de nå vært kvalifisert til Champions League. I stedet blir det en lang sesong med kun serie- og Cup-kamper. Noe som kan passe Wolves godt denne sesongen.

Kanskje kan Wolves overraske positivt igjen?

Premier League starter igjen etter en kort sommerferie. Lørdag 12. september spilles de første kampene i den nye sesongen. Wolves og Fabio Silva spiller ikke før mandag 14. september, da mot Sheffield United. Før Manchester City venter i sesongens første hjemmekamp på vakre Molineux Stadium.

Forsvarsspilleren, Tomás Esteves (18) også han fra Porto, kan være neste spiller inn for Nuno og Wolves.

Vargas

Pin It on Pinterest