Wolves kan havne i Champions League

Wolves kan havne i Champions League, men det er selvsagt med noen forbehold. Å nå den gjeveste Europa-ligaen skal ikke være enkelt. Men når et lag har spilt så bra over så lang tid – er det lov å tenke store tanker.

Wolverhampton Wanderers har gjort det før, spist kirsebær med de beste i Europa. En ny storhetstid er på trappene for vinneren av 1. divisjon sesongen 1959/1960. Det er som kjent lenge siden. Årsaken til den enorme forvandlingen er eierne i den tradisjonsrike klubben.

Fosun International, det kinensiske gigant-konsernet har spyttet store summer inn i klubben. De hentet den portugisiske manageren, Nuno Espirito Santo, begynte å vinne fotballkamper, rykket opp fra Championship – og ikke sett seg tilbake siden. Forrige sesong endte Wolves på syvende plass.

Dette laget, best kjent som Wolves, som ligger et stykke fra Birmingham i Vest-Midlands, huskes av mange fra tippekampenes barndom. Nettopp derfor er det mange nordmenn som følger dette laget nøye.

Vi som har vært fan en stund, har ikke bare frynsete nerver og dårlige tenner etter flere år med elendige resultater og mye gravøl. Vi har alltid et håp om at ting skal snu seg i riktig retning. Nå er suksessen endelig her, og det er helt fantastisk.

Tim Spiers om Nuno

Wolves spilte mot Crawley Town i League One, 18. mars 2014 og tapte. Det er 6 år siden.

Nå er Wolves et av de beste lagene i Premier League, er med i sluttspillet i Europa League og nærmer seg altså gjeve – Champions League. Det har skjedd noe på Molineux Stadium. Det spilles en fotball veteranene på tribunen aldri har sett før. Nuno er nøye i sine strategier. Ingenting bli overlatt til tilfeldighetene.

Vi ønsker å gi et innblikk i en reportasje som er skrevet av journalisten, Tim Spiers, som følger Wolves tett via sin arbeidsgiver, The Atletic, internettgiganten som følger alle lag i Premier League. Spiers forteller en hel del om hvorfor Wolves er i ferd med å spille seg inn i toppen av europeisk fotball igjen.

Wolves kan havne i Champions League

Restitusjon

Isbad, massasje og nok mat og drikke etter hver eneste kamp for å rehydrere seg selv, er en selvfølge.

Wolves har med sin egen kokk på bortekampene både i ligaen og i Europa League. Med to kamper i uka, i flere måneder etter hverandre, må ting legges best til rette for spillerne. For å få i spillerne nok karbohydrater, er det ristede smørbrød, pizza, kylling i karri, ris og miniburgere som står på menyen. Når adrenalinet bobler få minutter etter kamp, er det ikke alltid like fristende å spise nok. Men det må være noe som frister, mer enn ellers.

Det er heller ikke snakk om å stå i lange køer til og fra digre flyplasser. Wolverhampton Wanderers leier eget fly til bortekampene i Europa, også for å spare tid. Det er et uttrykk Nuno har brukt ofte denne sesongen: “Perception of wellbeing” altså en viktig komponent for å komme seg raskt etter en lang reise.

Det er snakk om god komfort hele veien. Fysioterapeuten har til og med sine egenproduserte, skreddersydde kompresjonsplagg, til hver enkelt spiller. Men forskjellig fra flyreise til bussreise, alt etter hvor høyt lufttrykk det er.

Hver enkelt spiller får også sin egen personlige meny før hver bortekamp.

Det er i detaljene suksessen begynner.

Hvor mange skader har Manchester United gjennom en sesong? Sammenlignet med Wolves? Vi bare spør. Wolves kan nemlig ta nettopp Solskjærs lag sin planlagte plass i Champions League til neste sesong. To poeng skiller lagene ni kamper før slutt. Vinneren av Europa League tar én plass.

Om Manchester City blir utestengt fra turneringen, ser det ut til at de fem øverste lagene, minus Pep og Co, får spille Champions League neste sesong.

The staff at the club who’ve been in the fitness industry for decades and worked at some of the biggest clubs in Europe have never seen such a high level of team cooperation and buying into the methodology.

Tim Spiers / The Athletic.co.uk

Sao Tomé

Det er et meget velsmurt maskineri som styres av en krevende og hardt arbeidende manager, som gjør Wolves til en meget vanskelig motstander å slå. Ulvene står med kun 6 tap, på 29 kamper og ligger på 6. plass på tabellen.

At laget sjeldent taper er en konsekvens av måten Wolves spiller på. De kan gjerne la motstanderne ha ballen, men de kommer sjeldent gjennom et meget godt og kompakt forsvar. Også en grunn til at Wolves skal spille Champions League, snart. Målene scores ofte i andre omgang, gjerne på raske overganger og kontringer.

Nuno er ikke glad i intervjuer, han stiller opp bare fordi han må. 46-åringen har en plan for Wolves, han vil sloss mot de aller beste, vinne trofeer og være best, men svært få vet hva han tenker. Nuno holder kortene tett til brystet.

Det vi kan fortelle, er at han en dag skal tilbake til sine røtter, tilbake til øya Sao Tomé, hvor han kan gå barbeint i sanden og lage mat på bålet. Nuno er en enkel mann fra enkle kår. En mann som har forandret en fotballklubb til et vinnerlag med enorme ambisjoner. Man kan bli høyt elsket av mindre.

Nunos menn

Manageren har ansvaret, både når det går bra, og når det går dårlig.

Nuno har en rekke godt kvalifiserte folk rundt seg i sin stab. Der en stab av kvalifiserte fagfolk som sørger for så rask restitusjon som mulig for hver enkelt spiller. Kosthold, søvn, hvile, trening, kamp og sosialt samvær med familien. Alt er viktig for Nuno, men det er i detaljene suksessen starter. Gode rutiner og god arbeidsmoral er viktig. Portugiseren setter av to reiser til varmere strøk per sesong, inn på sitt budsjett.

Wolves kan havne i Champions League

Til tross for mye reising til og fra kamper over hele Europa, skal laget på treningsleir. Det er også for å skape et best mulig samhold mellom spillerne. Nunos tropp teller ikke mer enn 19 spillere, da blir man godt kjent med hverandre, når man tilbringer så mye tid sammen.

Nuno er også kjent for å rullere svært lite på laget. Det er ofte de samme 11 som får starte. Noen ganger kan han velge å gjøre om på sin vanlige formasjon, som er 3-4-3 til 3-5-2, men spillergruppa som helhet er den samme.

Wolves har sannsynligvis spilt flest kamper denne sesongen, grunnet kvalifiseringen til Europa League. Denne startet før Premier League kom skikkelig i gang. Til tross for dette, har ikke laget nevneverdig mange skader, som betyr at den omfattende restitusjonsjobben som gjøres, er av stor betydning. Her har mange lag mye å lære av Wolves.

Populær manager

Vi kan ikke uttale oss på vegne av alle Wolves fans, men vi har et inntrykk av at Nuno Espirito Santo er blant de mest populære managerne i Wolverhamptons historie. Han har vært og er fortsatt messias, guden, frelseren og selve symbolet på klubbens suksess de siste årene for Wolves. Han er elsket av fansen som synger for ham under hver eneste kamp, og han vil takke nei til hårete tilbud fra større klubber – lenge.

Hans gode venn og agent, Jorge Mendes, er en viktig mann for Fosun, en viktig mann for Nuno og for klubben. Mendes’ enorme nettverk gjennom sitt selskap, Gestifute, har en rekke gode spillere, som har gjort Wolves til det topplaget vi ser i dag.

Mendes skaffet både Jota, Neves, Patricio, Neto, Moutinho og Podense til klubben. Spillere som gjør som Nuno befaler. De vet hva som skal til og utfører ordre.

Om nykkene til Paul Pogba ble presentert under Nuno? Aldri, de hadde ikke turt.

Nye og enda bedre spillere vil komme til Wolves. Fosun har ambisjoner om å bli best, det samme har Nuno.

Derfor kommer Wolves til å spille i Champions League – innen kort tid.

Vargas

Største overraskelse i Premier League?

Største overraskelse i Premier League på mange år, at et lag som Sheffield United ligger foran Arsenal og Sheffield United? Eller at Leicester tar en plass blant de fire beste? Eller at Wolves tar fjerdeplassen? Mye er i endring i Premier League. Og Liverpool tar sitt første seriegull på 30 år.

Overraskelsene står i kø i den engelske toppdivisjonen.

Her hjemme fikk vi beskjed om at det blir endringer i sendingene for den mest populære fotballen. TV2 mister sine rettigheter til Viasat, men ikke før i 2022. Det betyr at to vinnere til skal kåres, tre med Liverpools seriegull i mai – før Viasat tar over sendingene. Det er positivt all den tid nye stemmer skal formidle den aller beste underholdningen, tusenvis av nordmenn bruker mye tid på å la seg engasjere av.

Viasat kan bli dyrt

Det er ikke så veldig positivt at prisene for å se Liverpool, Manchester United, Wolves og Chelsea vil kunne stige. Alt har sin pris, men det finnes grenser for hvor mye man kan, og vil betale for å se fotball på TV. Så mye mer enn de 500 kronene det koster i dag, per måned, bør det ikke bli – før kundene takker, nei takk.

Vi vet at TV2 betalte nær 2 milliarder for sine rettigheter fram til 2022. Viasat har nok betalt mer, og vil forlange en hel del fra sine kunder for sendingene fra England. Er du villig til å betale 750-1000 kr per måned for Premier League-sendingene?

Lest? Solskjær jakter Champions League-plass!

De fire store i Premier League, var veldig lenge Arsenal, Manchester United, Chelsea og Liverpool, så kom Manchester City og Tottenham å meldte seg på. Alt tyder på det vil neppe bli disse seks lagene etter hverandre på tabellen igjen, på en stund. Flere lag ønsker å være med på festen i toppen av Premier League. Heldigvis.

Nye lag kommer opp

Leicester med Brendan Rodgers ser ut til å bli værende helt i toppen. Men det er endel spillere på King Power Stadium som er over middagshøyden for å si det mildt. Skal “revene” opprettholde den gode formen og en fantastisk bragd, ved å gjøre det godt i Champions League, må det handles i sommer. Den tidligere Liverpool-sjefen har fått fart på skøytene med sitt Leicester, hva han kan få til Champions League, blir spennende.

Største overraskelse i Premier League

The Blades” følges mer nøye fra Norge, så lenge gode Sander Berge har en sentral rolle i det nyopprykkede Sheffield United. Alle som liker fotball generelt og engelsk fotball spesielt, gleder seg over å se nye lag hevdes. Det er også sunt for fotballen, at man får flere lag som kan sloss om de viktigste plasseringene. Til tider har det vært spilt festfotball på Bramall Lane. Chris Wilder og hans gutter, jakter Europa League og ser ut til å lykkes.

Joao Moutinho er blant de aller beste spillerne i Premier League

Everton har en merittert manager for aller første gang i Carlo Ancelotti, som ikke er noen hvem som helst i Europa. Italieneren har vært sjef i en rekke toppklubber. Han har både Juventus, Bayern München, Real Madrid, Milan, PSG, Chelsea og Napoli på CV´n. I tillegg har 60-åringen skrevet under på en 4,5 års kontrakt, som bør være nok tid til å kunne gjøre suksess på Goodison Park.

Wolves til Champions League?

Det mest spennende laget i Premier League denne sesongen, må være Wolves. Ok, vi er inhabile, men også mer lykkelige enn noen gang, med Wolves-drakta på – til hver kamp. Wolverhampton Wanderers er tilbake i toppen av engelsk fotball. Årsaken til suksessen er den portugisiske manageren, Nuno Espirito Santo og meget gode kjøp over tid.

Målvakten Rui Patricio har mer enn 80 landskamper for Portugal. Ruben Neves har gjort haugevis av fantastiske mål, alle fra utenfor 16-meteren. Skulle portugiserne bli solgt, vil prislappen være over £50 mill. Willy Boly, den franske midtstopperen kostet kun £10 mill, og er betydelig bedre enn Harry Maguire, som kostet £80 mill. Og Wolves’ beste spiller de to siste sesongene kostet kun £5 mill og heter Joao Moutinho.

Diogo Jota, Raúl Jiménez og Adama Traore er en fryktet trio på topp for Wolves, som løper all motstand i senk og scorer mål på bestilling. Hvor langt Wolves kan gå i Europa League, er et av årets viktigste spørsmål for oss.

Lest? Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

Forrige sesong spilte Wolves semifinale i FA-Cupen og tok en imponerende 7. plass, som gav kvalik til Europa League. Etter å ha rykket opp fra krevende Championship på første forsøk ,sesongen før. Denne sesongen åpnet med seks kamper uten seier. Før resultatene snudde, fordi Nuno tok viktige grep ved å endre på formasjonene og på laget. Ulvene du husker fra Tippekampens barndom, er på vei til Champions League.

Akkurat det hadde du ikke ville satt mange kronene på, for seks år siden, når Wolves møtte Burry i League One.

Nuno på vei vekk?

Selvsagt er det viktig å nevne de styrtrike eierne i Fosun International, som har investert enorme summer på laget. Molineux Stadium skal bygges ut til å kunne ta 50.000 tilskuere, laget skal få enda bedre spillere, Nuno vil få en fornyet kontrakt. Alt tyder på at Wolves er i toppen av engelsk fotball for å bli.

Så langt denne sesongen har det blitt kun seks tap i ligaen, Wolves slo Manchester City, borte, og de møter Olympiakos i åttendedels-finalene i Europa League. Fjerdeplassen er ikke en usannsynlig sluttplassering.

Største overraskelse i Premier League?

Om Nuno og hans unge lag makter å vinne mot antatt svakere lag, lag som legger seg bakpå og forsøker å jakte et uavgjort, vil Wolves sprenge grenser og sloss om ligagullet innen få år. Jeff Shi i Fosun, som er klubbens øverste sjef, påstår at målsetningen er å bli et av de beste lagene i Europa. Det er et hårete mål, men også sannsynlig å nå.

Makter Fosun å overtale Nuno til å bli værende i klubben, han er mektige populær blant fansen, vil suksessen vedvare. Men hans suksess med Wolves blir lagt merke til i Europa.

Atletico Madrid har følere ute, og sannsynligvis en rekke andre topplag også. Dessverre for Wolves, ligger det i kortene at Nuno skal videre, engang i framtiden. Inntil da er det fantastisk å følge Wolverhamptons reise mot toppen av Premier League og Europa.

De skal være gode de som ønsker å vinne mot Wolves – neste sesong.

Vargas

Solskjær jakter Champions League-plass!

Å være manager for et lag i Premier League er en hektisk og uforutsigbar jobb. Solskjær jakter Champions League-plass, men det en manager er klar over er det travle kampprogrammet.

Jo bedre laget er, jo flere kamper laget vinner, jo flere kamper må de spille. Ole Gunnar Solskjær i Manchester United vet at laget hans skal spille FA-cup, Europa League og 10 seriekamper – før sesongen er over.

For å nå viktige Champions League, må de havne på fjerde- eller femteplass, eller vinne Europa League.

Begge kan være uoppnåelige mål for Man United, så lenge de har en målvakt som tabber seg ut, stadig oftere. David De Gea var engang en av verdens beste målvakter. Det er ikke spanjolen i nærheten av per i dag, dessverre. Det kan være med å ødelegge for et lag i medgang og en motivert, engasjert og hardtarbeidende manager.

Lest: Vi må snakke om Haaland!

Signeringen av Bruno Fernandes ser ut til å bli akkurat like bra som vi spådde på forhånd. En meget god midtbanespiller som har vært svært sentral siden han signerte i slutten av januar. Med en De Gea i gammel form og en Paul Pogba i sitt ess, ville selvsagt Man United vært med i toppen av ligaen. Franskmannen er tilbake i trening etter sin operasjon i desember.

Dessverre er ikke det tilfelle nå, det vil gi Solskjær noen utfordringer – all den tid det spilles to kamper per uke. Solskjær jakter Champions League, men det vil bli et vrient mål å nå, slik vi ser det.

Kampprogram

Går Manchester United videre i Europa League, på bekostning av LASK Linz, og slår Derby i FA-Cupen, blir antallet kamper deretter. Det vil kunne gå utover formen i ligaen, der vanskelig og krevende kamper står i kø utover våren. Da burde Solskjær ha en skuddstopper han kunne stole på. Slik vi ser det, har han ikke det i De Gea.

Solskjær jakter Champions League-plass!

Hva som skyldes en kvalitetssvikt fra en klasse-keeper til å bli en målvakt som gjør flere feil enn de fleste andre, er vanskelig å sette fingeren på. David De Gea opptrer arrogant og slurvete, når han forsøker å sparke ballen ut, men treffer en motspiller og ballen går i mål. Det er så utilgivelig at vi tror Solskjær leter etter en erstatter for De Gea.

Solskjær jakter Champions League-plass! Old Trafford er tross alt Theatre of Dreams

Champions Legue er viktigst

For eierne og fansen, og sannsynligvis for manageren – er Champions League neste sesong – viktigste målsetning. Det er her de store pengene ligger, det er her de beste spillerne ønsker å vise seg fram, på den aller største scene. For å nå den gjeveste europacupen, må Manchester United vinne kamper, for å vinne må laget ha en god målvakt.

Lest: Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

Men gode målvakter vokser ikke på trær og David De Gea har nylig skrevet under på en kontrakt som holder ham i Manchester til juni 2023. Det kan hende mange angrer veldig på den resigneringen.

Et lite halmstrå klubben kan henge seg på, er det faktum at Manchester City har bæsjet på leggen. Mye tyder på at forrige sesongs seriemester, blir utestengt av Champions League. Dermed blir det en ledig plass i den viktige turneringen. City har anket avgjørelsen som ble tatt av UEFA til CAS, men den blir sannsynligvis avvist.

Premier League’s fifth place in line for Champions League spot after Manchester City ban

The Guardian

Meget jevn tabell

Andre lag som ønsker å kjempe om denne viktige fjerde og nå femteplassen, begynner å bli mange.

All den tid det går mot en jevn serieavslutning. Hele ni lag, kan være med å sloss om de to plassene i Champions League. Nærmest er selvsagt Chelsea med 45 poeng, og som innehar fjerdeplassen. Deretter kommer Man United og Wolves, som ligger helt likt på 42 poeng.

Solskjær jakter Champions League-plass!

Tottenham har tre tap på rad og helt ute av form, ledet to ganger, men tapte mot Wolves, søndag. Mourinho og co er fortsatt med i Champions League, men vil slite mot, Leipzig som de tapte for hjemme med 0-1, og møter Norwich i FA-cupen nå. Mange kamper gjennom en lang sesong, med allerede sentrale spillere ute med skade. En miserabel sesong for Spurs, så langt med en 7. plass og 40 poeng.

40 poeng på 8. plass har også Sheffield United. Sander Berge og hans venner i nyopprykkede ‘Blades’ har imponert. Men det er direkte naturstridig å tro at de kan sloss om en plass i Champion League, denne sesongen. Det er for mange gode lag som ønsker det samme.

På 9. plass ligger Burnley, med 38 poeng på 10. plass ligger Arsenal med 37. poeng, og det samme har Everton på 11. plass. På 12. plass på Premier League-tabellen ligger Crystal Palace. Stort jevnere blir det sjeldent.

Manchester United på sjetteplass

Men hvor havner Manchester United og Ole Gunnar Solskjær opp i alt dette – spør mange.

Vi er redd det blir for mange kamper til at de kan vinne nok til å nå Champions League, dessverre. Det er andre lag som er bedre skikket enn Manchester United til å ta femteplassen. Da legger vi terminlisten til grunn for det argumentet. Mars måned, er et langt mareritt av varene kamper, for alle som liker Manchester United.

Se Wolves og Manchester United sine ti siste kamper av sesongen her. Hvilke av de to tar femteplassen?

Frank Lampard og Chelsea vil holde på fjerdeplassen for alt det er verdt. Wolves kommer til å gi Solskjær kamp helt til sesongslutt, og da er det Nuno Espirito Santo som smiler bredest. Wolverhampton Wanderers har per i dag et bedre lag enn Manchester United. Det vil gi Wolves en plass i Champions League. Tipper vi.

Dermed vil Manchester United og Solskjær ende på en litt skuffende sjetteplass, etter våre beregninger.

Vargas

Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

Kan Wolves ødelegge for Manchester United? Som ikke har tapt siden fantastisk gode Bruno Fernandes signerte i januar. Portugiseren har blitt den viktige brikken på midtbanen, som har vært savnet i lang tid for nordmannens plan med sitt unge mannskap.

Nå snuser Manchester United på en plass i Champions League, med sin femteplass etter å ha slått svake Watford. En plass som sannsynligvis kan gi det laget som havner her – den gjeve billetten til den største Europacupen.

Lest? Skjebnetid for Wolves og Nuno!

I så fall må det bli bestemt, eller ikke omgjort, at Manchester City forblir utestengt av Champions League neste sesong. Så kommer det litt an på hvilket lag som vinner Europa League. Mange hvis, og om der altså.

Det er tett i øvre del av Premier League-tabellen. Leicester på 3. plass har 50 poeng, Chelsea på 4. plass har 44 poeng, Manchester United på 5. plass har 41 poeng.

På de to neste plassene kommer Tottenham og Sheffield United på 40 poeng. På en fin 8. plass ligger altså Wolves med 39. poeng. Og vi tar med både Arsenal på 9. plass med 37 poeng, Burnley på 10. plass med samme poengsum, og Everton på 11. plass har 36 poeng.

Wolves har stengt målet

Alle disse lagene kan åpenbart ikke komme inn blant de fire og fem beste, men med så mange som 11 kamper igjen å spille – er det mange poeng å sloss om, fortsatt. Slik vi ser kampoppsett og utvikling, kan det faktisk være Wolves på 8.plass som tar Champions League-plassen fra Manchester United, om femteplassen gir en slik billett.

Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

Everyone knows we want to get into the Champions League places. I am here to help the team conquer this place and keep winning games, it’s what I want to do, it’s what I need to do.”

Bruno Fernandes // BBC.co.uk
Wolves-suksessen fortsetter

Willy Boly

Årsaken til at vi nevner spesielt Wolves som en outsider til å kunne ta en festplass, fra sin 8. plass, 11 kamper før slutt, heter Willy Boly. Den franske forsvarsspilleren er uhyrlig viktig for Nuno og hans unge lag. 29-åringen har vært ute med brukket ankel i tre måneder men, kom tilbake på laget mot nettopp Manchester United, 1. februar.

Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

En kamp som endte 0-0, men som gav manageren den tryggheten han håpet på. Å unngå for tidlige baklengsmål, har vært et problem for Wolves gjennom hele sesongen. Nå har ulvene holdt nullen i fire kamper på rad.

Bruno Fernandes er Manchester Uniteds beste spiller

Norwich ble slått enkelt 3-0 søndag, torsdagen før var det Espanyol som ble sendt hjem med 4-0 i sekken, og 14. februar ble det også 0-0 mot gode Leicester. Fortsetter Wolves i denne tralten, med å score litt mer og fortsatt holde tett bakover – vil de klatre på en jevn tabell.

Få skader

Siden starten av en lang sesong for Nuno og Wolves, spilte de nylig sin 44. kamp. Som er både positivt og negativt, all den tid Wolverhampton Wanderers er en stor klubb med en liten stall. Med meget god innsats for å unngå skader, restitusjon og forarbeide som Wolves legger til grunn – er nok unikt i klubb-sammenheng i Europa. Det medisinske støtteapparat er eksepsjonelt gode på holde spillerne friske gjennom sesongen.

Kvalifiseringen inn mot Europa League var alene 6 kamper for Wolves. Om Nuno og hans menn gjør det bra videre i den nest gjeveste europacupen, kan de ende opp mot uvirkelige 60 kamper.

Laget er forskånet for å ha mange skader på sentrale spillere. Foruten skaden til Boly, og en på Diogo Jota, har det vært stille på skadelista. Ruben Vinagre var ute et par kamper og lynvingen, Adama Traore, får skuldra ut av ledd, innimellom. Men dette er peanøtter å regne når vi ser hva andre lag sliter med.

Ser vi på terminlisten, har Manchester United hakket vanskeligere kamper enn det Wolves har igjen.

Noe som kan være direkte avgjørende for hvor disse lagene havner på slutt-tabellen når vi skriver 17. mai i år. I skrivende stund skiller det kun to skarve poeng mellom de to lagene. Både forrige sesong og denne, møtte de hverandre i FA-cupen. Og begge lag er med videre i sluttspillet i Europa League.

Terminlisten

Her er Manchester Uniteds 11 siste kamper i Premier League, denne sesongen:

 • 1. mars, Everton – Manchester United
 • 8. mars, Manchester City – Manchester United
 • 15. mars, Tottenham – Manchester United
 • 21. mars, Manchester United – Sheffield United
 • 4. april, Brighton – Manchester United
 • 11. april, Manchester United – Bournemouth
 • 19. april, Aston Villa – Manchester United
 • 25. april, Manchester United – Southampton
 • 2. mai, Crystal Palace – Manchester United
 • 9. mai, Manchester United – West Ham
 • 17. mai, Leicester – Manchester United

Her er Wolves’ 11 siste kamper i Premier League, denne sesongen:

 • 1. mars, Tottenham – Wolves
 • 7. mars, Wolves – Brighton
 • 15. mars, West Ham – Wolves
 • 21. mars, Wolves – Bournemouth
 • 4. april, Aston Villa – Wolves
 • 13. april, Wolves – Arsenal
 • 19. april, Sheffield United – Wolves
 • 25. april, Wolves – Everton
 • 2. mai, Burnley – Wolves
 • 9. mai, Wolves – Crystal Palace
 • 17. mai, Chelsea – Wolves

Bruno Fernandes

Manchester United har det yngste laget i Premier League, denne sesongen. Paul Pogba forsvinner i sommer, men inn er det altså kommet en bedre spiller. Bruno Fernandes har løftet Solskjærs menn på de få kampene han har spilt. En klassespiller med god arbeidsmoral, som ikke vil svikte på samme måte som Pogba på mange måter har gjort.

Manchester United har begynt å score mål også og ser mer spillekåte ut enn på veldig lenge. Dessverre vil det komme nye tap i nær framtiden, all den tid gode motstandere stå på motsatt banehalvdel. Særlig mars måned ser vrien ut for Solskjær og co. Men vi tror at ingenting er avgjort før på selveste nasjonaldagen, som er siste serierunde.

Vi tipper at Wolves tar femteplassen foran Manchester United på sjetteplass, Chelsea beholder sin 4. plass, Leicester tar tredje, Manchester City tar andreplassen og Liverpool, vinner.

Gratulerer til Wolves som i så fall – er klare for Champions League!

Vargas

Skjebnetid for Wolves og Nuno!

Skjebnetid for Wolves og Nuno! Den viktigste uken i klubbens historie er det neppe, men det er meget viktige kamper på programmet. Viktig for at Nuno skal bevise for eierne i Wolverhampton Wanderers, Fosun, at han er rett mann for framtiden. Og ikke minst viktig for at Wolves skal nå lengst mulig i Europa.

Dessverre er det tekniske spørsmål som nok engang stjeler overskrifter når Wolves og Nuno skal omtales i lokal- og nasjonal presse. Man burde heller bruke tid på å snakke om at femteplassen i Premier League, fort kan bli en plass i Champions League. All den tid Manchester City er utestengt i to sesonger, grunnet urent trav.

Ingen som har fulgt Nunos suksess i Wolves siden han tok over sommeren 2017, behøver å tvile på portugiserens kvaliteter. Nuno er en helt for alle i West Midlands med Old Gold & Black i årene. Mannen det synges det om før, under og etter kamp, tap, uavgjort eller seier. Nuno er Gud i Wolves.

Stoppet av VAR

Men VAR ødelegger fryktelig mye for den tradisjonsrike klubben, med de velkjente gull-draktene. Mot Leicester nylig, ble en vakker scoring av forsvarskjempen Willy Boly vurdert som offside. En avgjørelse ingen nøytrale seere og eksperter forsto særlig mye av, før man hadde sett et kvarter med repriser.

En avgjørelse som aldri ville ha blitt dømt noe annet enn mål, om VAR ikke fant ut at Diogo Jota spilte ballen fra mål, men hadde én cm av benet på feil side av ballen, helt ute ved hjørneflagget. En idiotisk avgjørelse som er med på å ødelegge fotballspillet, spenningen og engasjementet vi kjenner så godt og som vi er blitt så glade i.

Europa League

Årsaken til at vi melder om skjebnetid for en så suksessrik sesong for en så populær manager, er hva som skjer videre i de neste kampene. Nå kommer spanske Espanyol på besøk i Europa League, som ligger helt sist i La Liga, men den spanske ligaen er blant de aller beste.

Nuno bør være på vakt her. Nå starter sluttspillet i den nest gjeveste europacupen.

Sammenlagt-seier over to kamper gir avansement. Wolves er blant outsiderne til å være med å sloss om de aller gjeveste plassene i Europa League. En kvartfinale eller en semifinale, vil selvsagt være en stor bonus. Kanskje spesielt med tanke på den lille stallen, og antall kamper spilt gjennom en lang sesong.

Skjebnetid for Wolves og Nuno!
Nuno Espirito Santo har ett år igjen av sin kontrakt med Wolves Foto: Wolves.com

Suksess fra start med Nuno

På aller første forsøk, tok den nye manageren Wolves opp fra Championship i sesongen 2017/2018.

Et kvalitetstegn, når vi vet hvor tøff den engelske Championshipligaen er, og har vært gjennom mange år. Wolves tok like greit hele 99 poeng under Nunos ledelse. Premier League var et faktum og byen sto faktisk på hodet i uker etterpå.

Skjebnetid for Wolves og Nuno! Men fansen hos den gamle storklubben har stor tillit til portugiseren.

Sesongen 2018/2019, den føreste på øverste nivå for Wolves, siden 2011/2012. Den gang Ståle Solbakken fikk prøve seg i England, ble nok en suksess for Nuno. Syvendeplassen i Premier League gav altså spill i Europa League, og det er denne karamellen Wolves suger hardt på i disse dager.

Premier League-fiasko grunnet VAR

I Premier League har det gått opp og ned, men kanskje mer ned enn noe annet, mest grunnet dette fordømte Video Assistent Referee-system. Et system som aldri burde bli tatt i bruk på den måten vi opplever det i Premier League i dag. En offside er ikke en offside, live, på samme måte som linjene i et VAR-system forteller oss.

Det er heller ikke bare én linje vi ser, men mange, og de fleste er ikke rette ut i fra TV-bildene heller.

Det er direkte tragisk at fotballen ødelegges på denne måten. Bare tenk på fansen som går på kamp og betaler flere hundre kroner, hver gang, bare for å bli frarøvet gleden av scoringer, når de faktisk skjer. Om de blir godkjent da.

VAR blir også brukt hyppigere mot antatt svakere lag enn topplagene, beviser statistikken. Sheffield United, Brighton og Wolves har blitt “straffet” hardest. De lagene som har vunnet mest på VAR denne sesongen er Tottenham, Liverpool og Manchester City – ikke overraskende.

Wolves er for omstendelige

Wolves gjør ikke så mange mål som de burde ut i fra sjanser og spill. Dessverre blir det for mange uavgjort kamper. Spillerne er omstendelige, bruker lang tid på å bygge opp angrep, med mange pasninger i laget, ofte støttepasninger. Noen ganger er det faktisk frustrerende å se på – når laget ikke fungerer optimalt.

Om VAR ikke hadde blitt brukt, ville ulvene og Nuno vært inne på en 5. plass på tabellen og sloss om den gjeve Champions League-plassen. I stedet ligger Wolves på en 7.plass med Norwich som neste gjest i ligaen, også den kampen går på ærverdige Molineux Stadium.

Overgangsvinduet

Utvilsomt en kamp Nuno og Wolves skal vinne, om de skal ha håp om å være med videre i ligaen.

Problemet for den populære manageren, er å omgjøre sjanser til mål. Faktum er at ulvene ikke har vunnet mer enn 1 kamp siden 27. desember i fjor, og den kom mot selveste Manchester City, på Etihad. I romjula.

Den gang ledet til og med seriemesterne fra i fjor med to mål til pause.

Wolves kom ut i hundre i andreomgangen og vant med 3-2, helt i slutt minuttene. En fortjent lagseier som det står stor respekt av. Men hva skjedde siden? Det ble forhåndsannonsert store endringer, grunnet overgangsvinduet som skulle gi nytt blod i en tynn Wolves-stall.

Nok engang skjedde det motsatte. Inn kom kun en ny portugiser, en blåkopi av Diogo Jota, Daniel Podence, ble signert fra Olympiakos. Jeff Shi, som er øverste sjef i klubben per dato, proklamerte et travelt januar-vindu. Riktig nok ble også unge Leandro Campana hentet inn, men han er ventet å spille for U-23 laget.

Det var forventet et sterkere overgangsvindu før sesongen, sesongen startet svakt med kun én seier på første seks. Så løsnet det litt og Wolves klaret på tabellen, men slik vi ser dette nå, kan Nuno og Wolves ende med en middels ok sesong. En tiendeplass er respektabelt når man tar høyde for neste 60 pilte kamper gjennom en lang sesong.

Vinner ikke nok kamper

I mange kamper på rad, til og med mot Liverpool, var Wolves svært nær ved å vinne, men det vil seg ikke. Raúl Jiménez er laget store stjerne, en spiss med god kapasitet, han holder ballen oppe, er teknisk meget god, god på hodet og vet hvor målet står, men blir fort alt for alene på topp.

Raúl Jiménez koster £30 mill da han ble signert fra Benfica, etter å ha vært en sesong på lån. Han er dermed den dyreste spilleren gjennom tidene for Wolves.

Mexicaneren har 24 mål iberegnet alle turneringer, og har en absolutt godkjent sesongen, men bærer preg av å ikke ha hatt mer spillefri enn tre uker siden starten av forrige sesong. Selvsagt burde Wolves og Fosun, om ambisjonene stemmer med å bli et slagkraftig lag i England og Europa, hentet en klassespiss i januarvinduet.

Wolves til Champions League?

Wolves vinner altså ikke nok kamper til å være helt opp i toppen, som er målsetningen for sesongen. Om halvparten av de 12 uavgjorte, hadde blitt omgjort til seier, ville Nuno og co ligget på en fjerdeplass, tett bak Leicester. Og dermed Champions League-plass.

Med sine 6 tap på 26 kamper, er det små marginer fra fiasko til suksess.

Skulle Nuno makte å snu den negative trenden, gjøre om store sjanser til gyldige mål, uten å bli stoppet av håpløse VAR, kan Wolves være det laget alle snakker om – etter sesongen. Det er fullt mulig for Wolverhampton Wanderers å ta en plass i Champions League, neste sesong.

Nunos menn kan slå alle, når spillet går som planlagt og Adama Traore klarer å stå på bena. Da vinner Wolves alt. Nå skal sesongen avgjøres.

Bring on Espanyol!

Vargas

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Engelske medier publiserer artikler om Liverpool-fans som tatoverer klubbens logo i sammenheng med seriegullet denne sesongen. Men hvilke lag tar plassen bak Liverpool?

Så sikre er fansen på at Liverpool vinner, vi kan ikke annet enn å være enige. Det er for langt fram for Manchester City og Leicester.

Derfor ligger spenningsnivået på hvilke lag som tar plassen bak Liverpool? De tre plassene som gir plass i Champions League.

Men det er endel som skal på plass før man vet sikkert hvilke lag som får spille den aller gjeveste klubbfotball-turneringen i verden. Champions League sesongen 2020/2021. Det vi er helt sikre på er at vinneren av årets turnering, blir automatisk deltager for neste sesong.

Det samme blir vinnere av Europa League, uansett hvilken plassering dette laget har i sin liga.

Det betyr følgende: Skulle Manchester United ende opp som nummer fem i Premier League, men vinne Europa League, vil Solskjær og hans menn bli det femte laget fra den engelske ligaen – som får delta i Champions League, neste sesong. Fordi lag nummer 1-4 automatisk er kvalifisert. (lag fire må spille kvalifisering.)

Manchester United

Uansett vil det ikke kunne være mer enn fem lag fra England, uansett hvilke lag som vinner de to Europa-cupene, der begge kvalifiseres automatisk. Vinner Liverpool Champions League, og Manchester United Europa League, men havner utenfor topp fire, vil kun tre lag til bli kvalifisert. De neste på tabellen, bak Liverpool.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Skulle dermed Manchester United bli nummer fire i Premier League og vinne Europa League, vil det kun bli fire lag som blir kvalifisert til Champions League – (da må ikke lag fire spille kvalifisering på bakgrunn av å vinne EL.)

Så kommer det vanskelige spørsmålet å svare på – hvilke tre lag makter å ta disse viktige plassene bak Liverpool? Fordi laget fra Merseyside vinner som de selv vil, Klopp og hans spillere er uimotståelige og vil gå gjennom store deler av serien uten tap. Gratulerer Liverpool.

Lest? Slik blir Euro 2020 – fotball-EM i sommer!

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

José Mourinho

En mann med mange store ord, som har sagt så mye rart gjennom flere år som manager for flere av de største klubbene i Premier League, José Mourinho er fortsatt glad i sin egen stemme. Men han sier av og til så mye merkelig og hevder hardnakket en ting den ene dagen, noe helt annet den andre. Man må ta det han sier med en klype salt.

En mann som er elsket og hatet for sin oppførsel og sine fotballfaglige kvalifikasjoner, og en manager som har den aller beste merittliste – sett i lys av hva han har vunnet med sine lag siden starten i 2002/2003 med Porto.

En spesiell fyr, som ikke lenger er “The Special One” etter vårt syn.

Nylig uttalte han seg riktig så fornuftig allikevel da han hevdet at både Sheffield United og Wolves ville kjempe med alt de har, for å lykkes med å komme inn blant de fire beste. Ikke det at vi tror det er særlig realistisk, denne sesongen, men begge disse lagene har imponert stort. Wolves er også med i sluttspillet i Europa League i tillegg.

Wolves and Sheffield United are both genuine contenders for the top four positions in the Premier League

José Mourinho

Manchester City

Manchester City har den beste manageren og den bredeste troppen. Etter 25 av 38 serierunder ligger Joesep Guardiola, best kjent som ‘Pep‘ og hans spillere to poeng foran Leicester. Begge disse vil holde seg inne blant topp fire og ta to av de tre viktige plassene – utvilsomt. Noe annet vil overraske veldig, enda det er 13 kamper igjen og dermed mange poeng å sloss om ennå.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Godeste Mourinho sier alltid noe offentlig, av en god grunn. Han skal forsvare laget sitt med alle mulige midler. I skrivende stund er portugiseren ansvarlig for Tottenham, som ligger på 6. plass, kun 4 poeng bak Chelsea som har den viktige fjerdeplassen.

Selvsagt ønsker Mourinho å havne innenfor den plassen som får Spurs inn blant Champions League-lagene for kommende sesong. Det tror vi kan bli vanskelig nok.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool? En stor fotballbane sett ovenfra, grønt gress

Dessverre ser det ikke så lett ut for Mourinho. All den tid han også har nevnte Sheffield United to poeng foran Tottenham på tabellen. Riktig nok med én kamp mer spilt. På 7. plass finner vi Everton på 36 poeng, kun ett poeng bak Spurs, deretter Manchester United på 35 poeng og 8. plass, og Wolves plassen bak på samme poengsum.

Fra 9. plass på tabellen og opp til 4. plassen, skiller det kun 6 poeng og det er hele 39 poeng å sloss for – resten av sesongen i Premier League. Selvsagt er ingenting avgjort ennå.

Derfor det blir et aldri så lite rotterace om å kapre denne mye omtalte fjerdeplassen når vi skriver mai og sesongen skal avsluttes? Det er åpenbart umulig å vite, men å tippe hvilket lag som tar den plassen er bare gøy.

Chelsea

Vi er så kjedelige og kanskje forutsigbare at vi burde skamme oss. Men vi tar sjanse og tipper på Chelsea og Frank Lampard, som innehar fjerdeplassen nå. Sheffield United er i bedre form, vinner flere kamper enn de fleste andre, men vil nok merke kjøret når sesongen går mot slutten.

Dessuten har vi ikke nok tro på lagene bak heller. Everton roter seg stadig vekk, Manchester United er inne i et viktig generasjonsskifte, men kan bli spennende neste sesong. Mourinho og Tottenham har det mest i kjeften og Wolves spiller for mye uavgjort.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Om Nuno og hans unge stjerner i Wolverhampton Wanderers hadde slått Liverpool, når de hadde Klopp og co på gaffelen nylig, ville ting ha sett betydelig mer spennende ut. Skjønt Wolves er så gode og har så mye kvalitet i laget, at de kan komme langt i Europa League også. Veldig langt.

Når det er sagt, ser tabellen ut slik den gjør i dag, også i mai – for de fire øverste lagene tipper vi.

Sluttspillet for Champions League inneværende sesong starter 18. februar, med de to føreste kampene, hjemme og borte, som er åttendedelsfinaler. Sammenlagtvinneren over to kamper, går til kvartfinalen. Finalen for denne sesongen av Champions League spilles 30. mai i Istanbul i Tyrkia.

Vargas

Overgangsvinduet – Flere viktige salg og kjøp!

Overgangsvinduet i januar 2020 har fram til den siste uken ikke vært særlig interessant. Faktisk er det veldig lenge siden det ikke har vært noen overganger skrive hjem om for lag i Premier League, som vi følger tett. Overgangsvinduet – Flere viktige salg og kjøp!

Vi vil benytte anledning til å gratulere Liverpool med en fantastisk sesong. Hvor storlaget kommer til å feire big time i mai, når dette etterlengtede seriegullet endelig er klart. Wolves hadde Liverpool på gaffelen med brukt nok engang forspilte sjanser uten å score.

Om vi tar en kjapp titt på tabellen, nå når det er spillefri helg grunnet FA-Cup-kamper, er det spilt 24 kamper. Der Liverpool har en hengekamp mot West Ham, men allikevel 67 poeng og en ledelse på uvirkelige 16 poeng på Manchester City. Som igjen er mer enn nok til å vinne ligaen etter 38 kamper.

Lest? Wolves kjøper ny portugiser!

Foreløpig stål Jurgen Klopp og Liverpool med 40 seire uten tap. Det er blant de aller største prestasjonene i Premier League-sammenheng, men hvor mange kamper som går før det første tapet kommer. Om i det hele tatt, er det mange som følger nøye med på.

En tabell som også har et par overraskende momenter. Leicester på tredjeplass er imponerende, Chelsea på fjerdeplass. Og utskjelte Manchester United er på femte, som er etter boka, men Sheffield United helt opp på 8.plass. Er også en overraskelse så langt i sesongen.

Erling Braut Haaland

Normalt så gode Tottenham er på en skuffende 6. plass, litt overraskende kanskje, og Arsenal nede på 10.plass er sannsynligvis fryktelig skuffende. Flere av disse lagene har som kjent sparket managere, fått inne nye som skal forsøke å snu trenden. Og det er som kjent lettere sagt enn gjort.

Overgangsvinduet i januar er spennende, men ikke til sammenligning for sommerens kjøp og salg av spillere til og fra de største, og viktigste klubbene i Europa. Erling Braut Haalands eventyrlige start i Dortmund skaper selvsagt overskrifter. Bare tenk hva Solskjær og Man United går glipp av, siden de ikke klarte å forhandle se fram til en avtale. 5 mål på litt over 60 minutters spill, legges merke til.

José Mourinho har altså ikke fått sving på Spurs-skuta, nå er Christian Eriksen solgt til Inter Milan, etter syv gode år i London. Dansken fikk 305 kamper, 69 mål og 89 assists, og vil bli husket som en av de aller beste midtbanespillerne klubbens historie. Vil han bli erstattet nå? Tvilsomt.

Overgangsvinduet - Flere viktige salg og kjøp!

Overgangsvinduet – Flere viktige salg og kjøp!

De viktigste årsakene til at det begynner å bevege seg på overgangsmarkedet nå, er at slitasjen det tøffe kampprogrammet har på mange spillere i flere lag, og dermed skadene som nå kommer.

Harry Kane er ute, Tammy Abraham, Naby Keita, Mohammed Salah, James Milner, Scott McTominay. Paul Pogba og Marcus Rashford, rakk alle bli operert eller skadet før den velfortjente vinterpausen – som kommer i februar. Selvsagt problematisk og vanskelig å få erstattet disse på kort tid.

Manchester United har som alltid en lang skadeliste, som om det er akseptert at slik er det bare. Det er feil innstilling. Klubben jobber utvilsomt ikke godt nok på den fronten, her er det ikke bra nok restitusjons-arbeid, før og etter og kamp. Fler andre lag har langt færre spillere tilgjengelig enn Solskjær. Dette er nordmannens ansvar, å unngå skader på spillerne sine.

Manchester United

Er det treningsrutinen som er feil, er det lite fokus på forebyggende tiltak, er spillerne for dårlig trent og for uforsiktig i kamp? En så stor klubb som Manchester United burde satt inn store ressurser på å forebygge skader. Her må Wolverhampton Wanderers nevnes som et av de lagene som gjør dette beste.

Nuno Espirito Santo (46 år 25. januar) og hans tolv-mann store stab av fagfolk og trenere. Som setter fokus på å legge forholdene til rette for spillerne, på lange flyreiser, riktig kosthold, nok hvile og isbad. Før og etter kamp for å unngå skader, samt god og riktig behandling når småting dukker opp.

Wolves har hatt fem spillere skadet på to sesonger. Fem!

Wolves har hentet Nigel Lonwijk (17) fra PSV. Unggutten som er et lovende midtstoppertalent, går inn på U-23 laget som ledes av Scott Sellars. En investering for framtiden. En framtid som ser lysere ut for hver uke som går.

Det samme er Leonardo Campana (19), som er hentet fra Barcelona SC i Ecuador. Spissen blir nøye testet, når han kommer tilbake fra en U-23 turnering i februar, for sitt hjemland. Kanskje er han god nok for førstelaget?

Patrick Cutrone

Patrick Cutrone som kom i sommer fra AC Milan, ble ingen suksess og solgt til Fiorentina for £15m. Det ble aldri noen suksess for Real Madrid-spilleren som kom på lån heller, forsvarsspilleren, Jesus Vallejo har endt sin låneavtale med Nuno og Wolves. Han har nå endt opp i Granada CF i La Liga.

Overgangsvinduet - Flere viktige salg og kjøp!

I alle overgangsvindu blir alltid spillere linket til Wolves. Ofte et titalls stjernespillere som aldri egentlig har vært aktuelle, men som det blir et rykte av, ofte skapt gjennom sosiale medier.

Spilleren som faktisk er høyaktuell og som skal være i Wolverhampton allerede. Med den medisinske testen på programmet denne helgen, er Olympiakos-vingen, Daniel Podence.

Når denne avtalen blir realisert om få dager, vil portugiserens overgang til Wolves, være den største fra en gresk klubb noensinne. £26M. må Fosun Internasjonal ut med, for å sikre den raske og driblesterke vingen. En spiller som må konkurrere med Adama Traore, Diogo Jota og unggutten Pedro Neto (19) for en plass på laget.

Daniel Podence

Kjøpet av Daniel Podence fra Olympiakos til Wolves blir også den største til Premier League i dette overgangsvinduet, foreløpig. Som forteller oss at vi kan vente travle dager fram til tom 31. januar. Vi vet at mange lag er desperate etter forsterkninger på grunn av skader på sentrale spillere.

Som back up til lagets beste spiller de siste månedene, spissen Raúl Jiménez. Forsøker Wolves å hente den tidlige Norwich-spissen Nelson Oliveira (28). også han fra Portugal. Dette blir i så fall den tiende portugiseren under Nunos ledelse, om han signerer fra AEK Athens. 19 mål på 65 kamper fikk Oliveira for Norwich fra 2016-2019.

Her er andre overganger og rykter vi synes du fortjener å vite om – til og fra lag i England:

 • Arsenal ønsker å kjøpe Thomas Lemar fra Atletico Madrid – prislapp £52m.
 • Liverpools bud på Isco fra Real Madrid ble avvist.
 • Nå forsøker Klopp seg på Fabian Ruiz, midtbanespiller i Napoli i stedet, pris: £47m.
 • Dani Olmo (21) var linket til Manchester United, men går til RB Leipzig for £26m fra Dinamo Zagreb.
 • Arsenal signerer nå Pablo Mari fra Flamengo for £7.5m, spilleren var i Man City i tre sesonger.
 • Glazer-familien i Man United sier til media at Bruno Fernandes’ prislapp på £68m. er for mye.
 • Olivier Giroud er klar for Inter, franskmannen ble ingen suksess i Chelsea, pris: £4m.
 • James Maddison er på blokka til Solskjær, men Leicester vil neppe selge sin juvel.
 • Marcos Rojo kan gå på lån tilbake til sin barndomsklubb, Estudiantes.
 • Spissen Jean-Kevin Augustin er på vei til Leeds fra Monaco, men eies av RB Leipzig.
 • Aaron Mooy har vært på lån fra Huddersfield, den avtalen blir nå gjort permanent.
 • Spsissen Islam Slimani kan gå fra Leicester til Man United på lån.

Overgangsvinduet stenger altså på månedens siste dag, 31. januar ved midnatt.

Football er viktig over alt. Men for fansen i England er det ikke mye som er viktigere, eller for norske fans som reiser til England for å se favorittlaget. Fans i Brasil, Argentina, Chile og mange andre kontinent – elsker sitt lag på høyde med engelskmennene. Minst.

Slikt er vanskelig å måle, men på balløya har de ikke mye annet å engasjere seg i, det er tradisjon for å være ‘fotballgal’, enten man er ung eller gammel, kvinner eller mann. Fotball er verdens største idrett, vær ikke i tvil om det.

Lest? Var det så smart med VAR?

For oss som skriver denne bloggen har Wolverhampton Wanderers vært en svært viktig del av livet i mer enn 40 år. Først nå, i 2020, er det endelig verdt alle tårene og sorgene, jubelen og feiringen laget har vært gjennom. I alle disse sesongene fra toppen av 1. divisjon ( før Premier League ble til) til bunnen av fjerde divisjon og opp igjen. Så ned i League One og tilbake – helt i toppen av Premier League på ny.

Opp- og nedturer gjennom fire tiår. Fantastisk og forferdelig, herlig og majestetisk. Tungt og sørgelig.

Det har vært litt av en reise.

Nå skal Wolves og Nuno forsøke å komme lengst mulig i Europa League utover høsten, og forsøke å ta den viktige fjerdeplassen i Premier League. Som vil gi kvalifisering til viktige Champions League. Selvsagt blir det både tøft og vanskelig, men Wolves på sitt beste slår hvem som helst. Bare spør Manchester City.

Livet er utvilsomt mer spennende for den som har et fotball-lag i blodårene. Om du har et lag du bruker mye energi og tanker på, vil vi veldig gjerne høre fra deg i kommentarfeltet.

Vil du vite mer om overgangsmarkedet i Premier League, følg gjerne vårt nyhetsbrev.

Vargas

Wolves kjøper nye portugisere!

Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves i Premier League har en manager og flere spillere fra Portugal i sin stall. Nå kjøper Wolves nye portugisere! Nuno Espirito Santo har dundrende suksess og snuser på en plass for neste sesongs Champions League.

Januar-vinduet er sjeldent særlig spennende, men lag med ambisjoner som har midler til å forsterke – og gjør det. I følge kilder nær den legendariske storklubben, som var blant de aller beste lagene i Europa på femtitallet, er det frigjort midler til å forsterke en tynn stall.

Manageren Nuno Espirito Santo lykkes med å forbedre sine spillere til et toppnivå som imponerer selv de mest erfarne fotballekspertene, både i England og ellers i Europa. Det blir lagt merke til at 19-åringen, Pedro Neto plutselig er en målfarlig lynving med stor arbeidskapasitet.

Lest? Wolves mot Champions League?

Mange sperrer opp øynene når Adama Traore, som kom fra Championship-klubben Middlesbrough for £13m. forrige sommer, er blant de mest omtalte spillerne i England, på få måneder har spanjolen gjort seg bemerket med mål, målgivende og en fart vi ikke har sett maken til siden Usain Bolt herjet i sine glansdager. Og det er faktisk ingen overdrivelse.

Nuno Espirito Santo er Gud i Wolverhampton, og kunne ha spist og drukket gratis over hele byen om han skulle vise interesse for det. Manageren vet hvilke spillere han ønsker seg, dyrker sin egen spillestil som enten er 3-5-2 eller oftere 3-4-3.

Wolves kjøper nye portugisere!
Daniel Podence Foto: (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

Om du hadde vært en av mange som har fulgt med på Wolves’ sine resultater denne sesongen, ville du ha vært klar over at Nunos menn har kun 5 tap. Det samme antallet som Manchester City etter 22. kamper spilt. Og de berømte ulvene har spilt utrolige 38 kamper allerede.

Wolves kjøper nye portugisere!

Europa League kvalifiseringen krevde 6 kamper, så kommer alle de kampene i den nest største tureningen i tillegg, som Wolves kom på andre plass i gruppe K. Og skal møte Espanyol i sluttspillet i Europa League 20. februar.

Manchester City

Apropos Manchester City. 27. desember kom Pep og hans menn, seriemesterne på besøk på Molineux Stadium, etter 50 minutter sto det 2-0 til gjestene. Nuno hadde sagt sitt i pausen som gjorde at spillerne hadde tro på planen hans. Ett minutt før slutt, satte matt Doherty inn seiersmålet. Wolves hadde snudd kampen.

Mot Southampton 18. januar, skjedde det samme. Hjemmelaget ledet 2-0, men Nuno nektet å tape. Neto gjorde det første og Raúl Jiménes de to neste, og Wolves snudde kampen med god hjelp fra Adama Traore – gav to målgivende.

Wolverhampton Wanderers har en uvane med å slippe inn mål i mot i mange kamper på rad, men har tatt imponerende 18 poeng i kamper de har ligget under. De 7 siste kampene har faktisk Wolves sluppet inn mål først. Det skal gjøres noe med, ifølge Nuno.

Wolves har 7 spillere fra Portugal.

Daniel Podence

Ruben Neves, Joao Moutinho, Diogo Jota, Rui Patricio, Pedro Neto, Ruben Vinagre og Bruno Jordan. Nå kommer det to portugisere til. Det er spissen, Nelson Oliveira (28) som har spilt i England tidligere, og kommer nå fra AEK Athen. Oliveira er en god spiss, men må finne seg i å være andrefiolin for brennhete Raúl Jiménez som har gjort 23 mål for Wolves denne sesongen.

Den andre spilleren er kanskje den mest spennende. Du husker han kanskje fra Daniel Podence (24) som spilte så bra for Olympiakos i Champions League. Den raske vingen er 1,64 høy, men er den nest dyreste spilleren Wolves har investert i. Prisen skal ligge på £25m. Kun Jiménez er dyrere. Han kostet £30m. og kom fra Benfica permanent i juli 2019.

I tillegg har Wolves sikret seg det unge talentet, Leonardo Campana (19) fra Ecuador. Campana har spilt for Barcelona SC fra hjemlandet. En spiller for framtiden som vil lære mye via Wolves sitt meget gode U-23 lag.

Det er fortsatt noen dager igjen til overgangsvinduet stenger, vi ser derfor ikke bort fra at Nuno henter flere forsterkninger. Stallen på 19 spillere blir i tynneste laget med noen få skader på sentrale spillere. Heldigvis er viktige Diogo Jota og Willy Boly snart tilbake på banen.

Wolves vs Manchester United

Wolves står likt med Manchester United etter 23 kamper med 34 poeng. Bare målforskjellen skiller. Lørdag 1. februar er det på ny duket for et oppgjør mellom Solskjær og Nuno, også denne gang på Old Trafford. Manchester United var heldige i FA-cup kampen nylig, hvor Wolves ble slått med 1-0.

Liverpool har vært suverene denne sesongen, og avgitt kun to skarve poeng på et uavgjort mot Manchester United, resten er vunnet. Faktisk går Klopp og co mot sin 40. kamp uten tap, men da må Wolves slås på Molineux. Det kan bli vanskeligere enn selveste Liverpool setter pris på.

Er det ett lag som kan slå Liverpool, er det Wolves og Nuno. Kampen spilles på Molineux Stadium – torsdag 23. januar kl 21:00. Denne kampen sendes på TV2 Sport Premium.

Vargas

Ruben Neves fra Wolves til Manchester United?

Overgangsvinduet er åpent fram til 31. januar, som betyr at klubber i de største ligaene i Europa kan rydde i sine respektive lag. Ruben Neves fra Wolves til Manchester United? Overraskelser vil komme, mange lag trenger forsterkninger og et av disse ledes av Ole Gunnar Solskjær.

Ruben Neves er blant de aller beste unge midtbanespillerne i Europa.

Manchester United har ikke slått nye-Wolves under Nuno Espirito Santo på fem forsøk. Det har blitt tre uavgjorte og to seire til Wolves. Selvsagt vil Solskjær og hans rike eiere på Old Trafford hente de beste fra det laget som har gitt ham mest hodebry siden han tok over storklubben.

Ulvenes toppscorer, den meksikanske spissen, Raúl Jiménez er også en av kandidatene på den lange listen over spillere som kan forsterke et svakt Manchester United. Sett fra managerens ståsted, har han en vinn-prosent på 37. José Mourinho, hans forgjenger endte på 58,3 prosent.

Ruben Neves fra Wolves til Manchester United? Click To Tweet

Ole Gunnar Solskjær må få orden på spillerstallen, få fjernet Paul Pogba snarest mulig for å få arbeidsro og begynne å bygge sitt nye Manchester United – før det er for sent. Han har tross alt penger nok å handle for.

Hvem er Ruben Neves, tenker du kanskje?

Vel, det er han 22-åringen, som var den yngste kapteinen i Champions League, den gang kun 17 år gammel, når han spilte for Porto. Ruben Neves har senere etablert seg som en av de beste på Wolverhampton Wanderers etter at han kom til England og Premier League.

Han skjøt Wolves opp fra Championship, på dette viset:

Prislappen på den portugisiske landslagsspilleren, Ruben Neves, kommer til å ligge på mellom £50m og £60m. Altså en halv milliard kroner. Om Wolves selger? Tvilsomt. For det første er Nuno i klubben for å bygge et storlag som skal vinne trofeer. For det andre er Wolves bedre enn Manchester United på sikt.

For det tredje så har klubben, som ikke ligger så langt fra Birmingham, i West Midlands, styrtrike eiere i Fosun Internasjonal, og behøver slett ikke selge sine beste menn. Gründeren av storkonsernet er ihuga Wolves-supporter, Guo Guangchang er god for drøye $9 milliarder og vil se Nuno og hans spillere bli best i Premier League. Da selger man ikke de beste.

Lest? Hvem er sjef i Manchester United?

Eneste muligheten for Manchester United å hente de beste Wolves-spillerne, må være at de har kontraktfestet at de kan få gå til en annen klubb, om det riktige tilbudet kommer. I skrivende stund kan sikkert Manchester United betale mer i lønn, men rent sportslig er det vel et skritt tilbake.

Tegnet bilde av Wolves’ største stjerne, Ruben Neves, Foto: Vargas12.com

Alle spillerne vi kjenner til i Wolves, som hyller sin manager Nuno Espirito Santo som den beste de har spilt for, har de riktige innstillingene til jobben de skal gjøre på fotballbanen og livet for øvrig. I Wolves er det ingen primadonnaer, kun hardt-arbeidene forbilder som er villig til å “dø” for drakt, klubb og manager. Nettopp slike spillere Manchester United savner.

Paul Pogba er et eksempel på en oppførsel ingen lag behøver. En fallende stjerne, med for høye lønnskrav, med er selvbilde som er ødeleggende for medspillere og laget som helhet. Frisyre og farge på støvlene er viktigere enn klubben – da har man feil fokus. Paul Pogba hadde havnet raskt på benken i Wolves.

I FA-cupens tredje runde spilte nettopp Wolves og Manchester United 0-0, som betyr at det skal spilles omkamp på Old Trafford om kort tid. En kamp begge lag gjerne ville ha unngått – grunnet et meget tett kampprogram.

Wolves har allerede spilt 37 kamper denne sesongen, grunnet en lang kvalifisering til Europa League, hvor begge disse lagene fortsatt er med, og dermed kan møtes på ny.

Manchester United are keen to bolster their options in the January transfer window, with additions in the forward and midfield positions high on their list of priorities. The Mexican recently emerged as a target for Ole Gunnar Solskjaer’s side, and now Goal report that they have also made an enquiry for Jimenez’s team mate, Neves.

DailyMail.co.uk

Nuno Espirito Santo ønsker seg en liten stall, men har merket hardkjøret mer enn de fleste andre, nå er viktige Diogo Jota ute med skade, det samme er midtstopper, Willy Boly.

Forsterkninger kreves i løpet av januarvinduet, som igjen er en god grunn til at ingen spillere selges. Bortsett fra Patrick Cutrone, spissen som ble hentet fra AC Milan i sommer for £16m. – 23-åringen er på vei hjem til Italia.

Ruben Neves fra Wolves til Manchester United? Click To Tweet

Til tross for et sterkt ønske om å beholde sine største stjerner, var Nuno klokkeklar i sin kommentar etter kampen mot Manchester United, på spørsmål om overganger. Alt kan skje, fordi det er et åpent marked. Spillere kommer og går i overgangsvinduet.

I oversatt betydning, med riktig pris, kan hvem som helst gå.

Raúl Jiménez kostet £30m. når han ble kjøpt fra Benfica i fjor sommer. Prisen har sannsynligvis doblet seg, etter at meksikaneren har dundret inn mål for Wolves, både forrige- og denne sesongen.

Alle som sympatiserer med Wolves, ønsker selvsagt å se både midtbanespilleren, Ruben Neves og spissen, Raúl Jiménez bli værende i Old Gold & Black.

Om du er Manchester United-tilhenger, vil vi gjerne høre fra deg i kommentarfeltet, hva du mener Solskjær bør gjøre i overgangsvinduet, du kan være anonym, om du oppfører deg som folk.

Er du supporter av Wolves, eller et annet lag i England, er du selvsagt mer enn velkommen til å kommentere i vårt kommentarfelt under her.

Vil du være blant de første i Norge som får vite om de viktigste overgangene i England, bør du følge vårt nyhetsbrev, gratis og uforpliktende.

Vargas

Joao Moutinho – eldst og best?

Joao Filipe Iria Santos Moutinho, fylte 33 år i september, men har vært den beste spilleren for Wolves gjennom to imponerende sesonger. Joao Moutinho, Portugiseren nevnes faktisk som den beste i den berømte drakten – gjennom alle tide. Joao Moutinho – eldst og best?

Ikke rart han blir kalt ‘5 ft 7 of football heaven’ av britene.

Wolverhampton Wanderers er i ferd med å etablere seg i toppen av Premier League etter flere år i utlendighet. Faktisk har den gamle storheten fra femti og sekstitallet vært både nær konkurs og i fotballens bakgård siden den gang. Og for bare seks år siden, spilte Wolves i League One på nivå tre i England.

Nå har det meste snudd. Klubben har rike eiere i Fosun International.

Wolves har en populær og god managere i Nuno Espirito Santo, og de har en rekke kvalitetsspillere, landslagsspillere fra både Mexico, Spania og ikke minst Portugal. Den beste i følge mange, i hvert fall de to siste sesongene, er altså 1,70 høye Joao Moutinho.

Lest? En vinter full av spenning i Premier League

Midtbanespilleren som serverer lissepasninger på bestilling. En teknisk begavelse, en turbomotor et hvert lag misunner Wolves for å ha i sin stall. Joao Moutinho spiller flest kamper, ofte to per uke, og tåler det bedre enn de fleste.

Etter en lang karriere på øverste nivå i Europa gjennom spill i Sporting Lisboa, Porto og Monaco – var det mange som hevet øyenbrynene når “lille” Wolves hentet veteranen, Joao Moutinho, for skarve £5m, sommeren 2018. Et varp.

Om framtiden svarte nylig Moutinho følgende: “If you ask me now, I can play for five more years easily, but you never know what comes in the next year or next week.” 

Joao Moutinho

Heldigvis har 33-åringen skrevet en ny kontrakt som holder ham på Molineux Stadium til 2022. Da vil Wolves’ eldste spillere nærme seg 36 år, men det er ingen alder som vil stoppe Moutinho i å spille fotball, om han holder seg skadefri. Ingen av Nunos spillere tar bedre vare på seg selv, og sin kropp som landslagsspilleren med 121 kamper for Portugal.

Til dags dato har han heller ikke stått over noen kamper eller treninger hos Wolves, grunnet skade. En evighetsmaskin, en energibunt, en levende legende fra øverste hylle. Superlativene som passer denne fotballspilleren finnes ikke.

Ikke rart han hylles og blir elsket av fansen i Old Gold & Black.

Joao Moutinho – eldst og best?

Joao Moutinho – eldst og best?

Restitusjon før og etter kamp, søvn, kosthold, egentrening, nok og riktig drikke, er rutiner spilleren har innarbeidet godt i sin lange karriere. Du kan finne flere av spillerne på puben i friperioder, men ikke Joao Moutinho. Han er mer opptatt av å være sammen med familien, kona Ana Sofia Gomes og sine to døtre Lara og Victoria.

Da Nuno tok kontakt med midtbanespilleren sommeren 2018, var det et kriteriet Moutinho hadde for å reise til England. Familien måtte være med fra start.

En ting var alle de andre portugisiske spillerne, Ruben Neves, Helder Costa (solgt til Leeds) Ivan Cavaleiro (på lån i Fulham) Rui Patricio og Diogo Jota, samt manageren og hans stab som også er landsmenn av Moutinho – familien er og blir de viktigste.

Hvordan kan en liten “gammel” mann være så viktig for en klubb som Wolves? Et betimelig spørsmål vi skal forsøke å gi et svar på her.

Joao Moutinho tar alle dødballer, bortsett fra når Ruben Neves mener han kan score fra langt hold i riktig posisjon. I følge statistikken så langt denne sesongen, bare Liverpools Trent Alexander-Arnold har like mange ‘assist’ fra dødball, som Moutinho.

33-åringen er på fjerdeplass på listen over å ha vunnet flest tacklinger i Premier League etter 17 kamper. I England finnes det statisk for alt, og den viser at Moutinho har gjort 51 taklinger, hvor de fleste er vunnet.

Joao Moutinho – eldst og best?

Fansen kåret Joao Moutinho til lagets beste spiller forrige sesong, hvor Wolves endte på en overraskende og imponerende 7. plass.

Så langt denne sesongen, er det spilt betydelig flere kamper, grunnet kvalifisering og spill i Europa League. Moutinho har startet 16 av totalt 25 kamper, kun kapteinen Conor Coady og spissen, Raul Jiménez har flere minutter.

Midtbanegeneralen og dødball-spesialisten scorer ikke mange mål, men det er ikke primært hans oppgave heller. Moutinho er servitør og tilrettelegger for de andre spillerne. Og han gjør det med stor nøyaktighet veldig ofte. Fotballforståelsen er kanskje blant de beste i verden.

Kun Cristiano Ronaldo (164) og Luís Figo (127) har flere kamper for Portugal – gjennom tidene enn Joao Moutinho (121).

Arbeidsmoralen og innsatsen i hver eneste kamp, kan ingen klage på hos Joao Moutinho. Og for en manager må det være en berikelse å ha en så profesjonell spiller i sin tropp. Et viktig forbilde og en mentor for de unge lysende stjernene i dette Wolves-laget.

Hvor langt Nuno Espirito Santo kan ta ulvene i Premier League, vet vi lite om ennå. Wolves vil sloss om en plass blant de fem til åtte, beste lagene, og med forsterkninger i januar, som både er lovet og annonsert – vil de kunne sjokkere fotball-Europa i andre sesong på rad. Mye takket være den eldste og beste spilleren på laget, Joao Moutinho.

Wolves møtet spanske Espanyol med base i Barcelona, i det som er 16-dels finale i Europa League over to kamper, hjemme og borte. Vinner de denne, er det kvartfinale, deretter semifinale og en eventuell finale.

Skulle Wolves vinne finalen, er de automatisk kvalifisert til Champions League for neste sesong. Noe som hadde kledd Joao Moutinho og hans medspillere godt.

Med et reservespekket lag, knuste Wolves et reservespekket Besiktas nylig med 4-0, i den siste gruppespillkampen. Der særlig den andre omgangen var av meget god klasse fra Nunos menn. Nå kommer det viktige kamper mot både Liverpool og Manchester City i juleprogrammet.

Kamper Wolves ønsker å vinne.

Joao Moutinho nærmer seg 700 klubb-kamper i sin fantastiske karriere, men se ikke bort fra at den populære og sympatiske portugiseren kan nærme seg 1000 kamper før han legger sine velbrukte støvler på hylla.

Det er en drøm som nå er i ferd med å gå i oppfyllelse til de grader, for oss som har fult med på Wolverhampton Wanderers de drøyt siste førti år.

Vi kan ikke annet enn å nye hvert minutt som spilles under Nunos ledelse med så vidunderlig gode spillere vi ser i den deilige Wolves-trøya nå.

Vargas

Pin It on Pinterest