Wolves henter portugisisk stjernespiss

Wolves henter portugisisk stjernespiss. Valencias Gonçalo Guedes (25) skal være på vei til Premier League og Wolverhampton Wanderers, ifølge en rekke kilder. Prislappen skal være på £27m. drøyt 300 millioner kroner.

Estimated reading time: 4 minutes

Gonçalo Guedes

Kun de personlige betingelsene gjenstår før overgangen er et faktum. Men det har vært en dårlig skjult hemmelighet, siden Guedes har vært linket til Wolves i flere overgangsvindu tidligere. Guedes spiller ving, men kan også brukes som spiss, det er den posisjonen Bruno Lage må fylle, snarest mulig.

Les også: Nytt om Premier League

Som vi skrev i et tidligere innlegg, Wolves har ingen spisser tilgjengelig, siden Raúl Jimenez, er ute med skade. Og klubbenes dyreste spiller, Fábio Silva, på uforklarlig vis, er sendt ut på lån til Anderlecht.

The 25-year-old, who has 32 senior caps for Portugal, has been linked with a move to England on several occasions in the past. With Bruno Lage’s Wolves mentioned by the Spanish press as potential suitors during the current transfer window

Keepup.com

Nå ser det ut til at Fosun, de kinesiske eierne, er såpass desperate at de bruker mye penger på en ny målgjører. Guedes er nemlig ingen hvem som helst. Den portugisiske landslagsspilleren har 7 mål for Portugal på 32 kamper, siden 2015. Guedes ble toppscorer for Valencia forrige sesong med 13 mål.

Overgangsvinduet

Valencia-spissen har også 23 mål på 115 kamper for den spanske storklubben. Guedes var i PSG i 2017-2018, men her ble det ingen scoringer på de 8 kampene han spilte.

Wolves tapte første kamp i Premier League med 1-2 borte mot Leeds. I en kamp Wolves hadde ballen mest og spilte tildels bra fotball, men elendig forsvarsspill og personlige feil gjorde at det ble tap.

Wolves henter portugisisk stjernespiss
Guedes til Wolves Foto: Wikipedia

Wolves henter portugisisk stjernespiss, nemlig Valencias Guedes. Om det er nok å hente en spiss, er vel heller tvilsomt. Når Bruno Lage, Wolves’ manager snudde seg mot benken sin mot Leeds, fant han rene guttekoret. Og et par avdankede midtstoppere i Willy Boly og Conor Coady.

Skader

Med legenden Joao Moutinho også ute med skade, bør Wolves hente en sentral midtbanespiller, før overgangsvinduet stenger. Lynvingen Adama Traore, nye og spennende Chiquinho, og Nelson Semedo er også ute med skader.

Flere rykter sier at Bruno Lage har levert en liste med ønskede spillere til eierne, Fosun. Og det er Guedes som topper denne listen.

Foreløpig er det kun midtstopperen Nathan Collins fra Burnley som er signert så langt i sommer for Bruno Lage og Wolves. Det ble Irsk rekord på overgangsmarkedet, £20,5m.

Skal Wolves klare å vinne noen kamper og ta nok poeng til å berge plassen, må det handles, snarest.

Leserbrev

Vargas12.com skriver om engelsk fotball generelt og Premier League spesielt. Her finner du alt du trenger å vite og mye om det du ikke trenger å vite. Vi følger overgangsvinduet, kjøp, salg og rykter som bekreftes til overganger.

Wolves henter portugisisk stjernespiss, Guedes er nær en overgang for å hjelpe Bruno Lage som er desperat etter mål. Gjennom hele forrige sesong, manglet en god. spiss som kunne gjøre mål for Wolves.

Vil du ha siste nytt om ditt favorittlag, så meld deg på vårt nyhetsbrev, eller leserbrev, som sendes ut hver eneste dag klokken 18:00.

Siden 2010 har vi tippet ligavinner, nedrykkslag og slutt-tabell i Premier League – så også denne sesongen.

Overgangsvinduet stenger 1. september, men innen den tid kan Ronaldo selges fra Manchester United. Ruben Neves kan forlate Wolves, om riktig bud kommer. Og nye stjerner kan komme til Tottenham, Arsenal, Liverpool Chelsea eller Manchester City.

Følger du vårt leserbrev, vil også du være oppdatert. Vi følger Premier League for deg.

Kilde: Keepup.com

Vargas

Nytt om Premier League

Nytt om Premier League før den kommende sesongen. Det er noe vi vet, men absolutt ikke alt. Fordi overgangsvinduet er åpnet i fire uker til og her vet vi at skjer endel før det stenger. Mange klubber ønsker å velge å kjøpe tidlig, andre kjøper ikke før de har fått solgt. Andre klubber har ikke mye å kjøpe for i det hele tatt.

Estimated reading time: 25 minutes

Kostbart

Vi har tatt en liten analyse av hver enkelt klubb med en dertilhørende kommentar.

Hvor vi tror de respektive klubbene ender. Det vi kan si med stor sikkerhet, er at vi vil bombe stort sett på alt i midten, men kanskje lykkes i å plukke ut de lagene som tar medalje. Vinner trofeet, kommer blant topp fire og kanskje rykker ned. Men bare kanskje.

Det som er nytt denne sesongen er at Premier League er dyrt for nordmenn å se på. Og at det er andre rettighetshavere, TV2 er ferdig med Premier League, når har Viasat tatt over og det koster ca 700 kroner å se Haaland og co per måned.

Alt er relativt, hva får du for 700 kroner i dag? En halvtimes dusj, om du bor på Sørlandet? En lunsj for to om du bor i Oslo? Alle som elsker Premier League, ser neppe på prisen fordi dette er den beste underholdningen man kan få for penger, om man liker fotball.

Vi har tatt en liten titt på manageren, kjøp og salg og hvilken plassering klubbene hadde forrige sesong. I tillegg kommer altså vårt eget lille tabelltips, et par dager før den engelske Premier League-fotballen endelig rullere igjen.

Crystal Palace

Arsenal-legenden Patrick Viera, nå manager for Crystal Palace, han gjorde det ok forrige sesong med en 12. plass, med 11 seire, 15 uavgjort og 12 tap.

Nå signerer Londonklubben Cheick Doucouré fra franske Lens for £21m, en femårsavtale. Midtbanespilleren er utvilsomt en solid forsterkning.

I tillegg har Viera lykkes i å hente den amerikanske forsvarsspileren, Chris Richards fra Bayern München for £10,8m. Og Sam Johnstone fra WBA, og Malcolm Ebiowei fra Derby på free transfer. Vi føler oss trygge på at Palace slett ikke er ferdig med å handle.

Allerede fredag 5. august får vi se hva Vieras menn kan få til, når Arsenal kommer på besøk på Selhurst Park. Vi tror Crystal Palace havner på 11. plass denne sesongen.

Arsenal

På dagen i dag, 3. august 1999, signerte Arsene Wenger, manager i Arsenal en fransk spiller, Thiery Henry. Resten er i historie, kanskje den aller beste av alle spillere i Premier League siden den gang, i hvert fall blant de aller beste. Arsenal var uslåelige den gang.

Hva kan nåværende manager Mikel Arteta får til? Det ble “bare” 5. plass forrige sesong, som ikke gir plass i Champions League, kun i Europa League. Men vi ser konturene av en positive wibe på og rundt Emirates Stadium. Det positive er kjøpene som er gjort så langt i sommer.

Gabriel Jesus er hentet for £45m. Zinchenko for £31,5m, begge fra Manchester City. I tillegg har Arsenal hentet Fabio Vieira fra Porto for £31,5m. Matt Turner fra New England for £5,7m og Marquinhos fra Sao Palo for £3m.

Alltid spennende med norske spillere i Premier League, og denne sesongen skal Martin Ødegaard være kaptein på fulltid.

Arteta blir ikke Pep Guardiola selv om han bruker samme genser og gestikulerer like mye på sidelinjen. Til tross for at han jobbet med Manchester City-sjefen i flere sesonger på Etihad. Vi tror dog at Arteta tar 3. plassen denne sesongen, med et meget spennende lag.

Nytt om Premier League

Nottingham Forrest

29. mai ble det avgjort. Nottingham Forrest slo Huddersfield 1-0 i Play Off-finalen og manager Steve Cooper lykkes med å få Forrest til Premier League, på første forsøk.

En tilbakekomst for et velkjent lag for mange nordmenn. Nottingham var et av de lagene som markerte seg tidlig da engelsk fotball ble introdusert i Norge, sent på sekstitallet, gjennom hele sytti og åttitallet. Nå skal skogvokterne endelig spise kirsebær med de største igjen.

Vi gleder oss spesielt til å se Forrest etter opprykket fra Championship i sommer.

Forrest har hentet 13 nye spillere så langt i sommerens overgangsvindu, vi nevner de viktigste.

Taiwo Awoniyi fra Union Berlin er hentet for £18,5m, Neco Williams fra Liverpool for £16m. Orel Mangala £11,7m fra Stuttgart og Omar Richards fra Bayern München for £8,5. Samt Moussa Niakhate for £9m fra Mainz og Giulian Biancone fra Troeys, virker som litt paniske kjøp. For oss er dette stort sett ukjente spillere, men du verden – la oss håpe at de overrasker.

Det som er overraskende for oss er at Nottingham Forrest bruker såpass mye penger.

At de kunne tilby Jesse Lingard mer i lønn, enn det West Ham ville gi. Ergo er den tidligere Manchester United vingen også Nottingham spiller. Sammen med sin tidligere målvakt, Dean Henderson som er hentet på lån. Dessverre tviler vi på Cooper og hans hær med nysigneringer. Det blir sisteplass og nedrykk.

Brighton

Graham Potter har jobbet seg opp til å bli en av de mest respekterte britiske managerne på balløya. 47-åringen tok over Brighton & Howe Albion i 2019 og har gjort det svært godt med små midler. Det er som kjent langt mer krevende om man har åpent sjekkhefte og kan signere i blinde.

Overskriftene i dette overgangsvinduet har handlet mye om lagets største stjerne, Marc Cucurella. Spanjolen går til Chelsea for £50m, done deal. Det eneste positive med at Brighton mister sin viktigste spiller, er at Potter får penger å handle for.

Forrige sesong endte Brighton på en flott 9. plass, som må anses å være langt over det mange hadde forventet. Vi frykter at det kan bli en tung sesong for Brighton uten viktige Cucurella. Julio Enciso og Simon Adingra er eneste forsterkninger, så langt. Levi Colwill er på vei.

De har også solgt Yves Bissoumo til Tottenham for £25m og Leo Østigård til Napoli for £4,5m. Vi tipper Brighton på 15. plass, på bakgrunn av manager Potters kvaliteter.

Nytt om Premier League kan altså være at det går bare fire fem kamper, før den første manageren får sparken, det blir garantert ikke Graham Potter. Men vi lover at du vil bli raskt informert i det øyeblikket det skjer, da bør du være medlem av vårt gratis mediebrev – som sendes til alle våre lesere som ønsker det.

Southampton

Manager Ralph Hasenhüttl har vært på St. Mary’s Stadium siden 2018, og er faktisk dermed en av veteranene å regne i Premier League. Forrige sesong ble det til slutt 15. plass på Southampton. Om det blir noe bedre denne sesongen? Vi tviler.

Fem spillere er frigitt i sommer. Inn har det kommet noe stallfyll som har kostet nær £50m. til sammen. Gavin Bazunu fra Man City, Sekou Mara fra Bordeaux og Romeo Lavia også han fra Man City, de dyreste. Vi tror det kan bli vanskelig for Southampton kommende sesong.

Ikke for det, de har endte spennende spillere i James Ward-Prowse, Ché Adams, Theo Walcott og Mohamed Elyounoussi. Men noe mer enn å så vidt berge plassen, tror vi ikke Østerrikske Hassenhüttl makter med Southampton. Vi tipper Saint på 17. plass, så vidt over nedrykksstreken.

Fulham

Jojo-laget i engelsk fotball er utvilsomt lille Fulham. Som er akkurat for dårlig til å beholde plassen og akkurat passe god til å rykke opp fra Championship, som i og for seg er en bragd. All den tid det alltid er ambisiøse lag som bruker mye penger, på å forsøke å rykke opp til pengene, glorien og æren i Premier League.

Portugiseren Marco Silva har forsøkt seg tidligere i toppdivisjonen, men uten særlig hell. Han har vært i Hull, Watford, Everton og rykket altså opp med Fulham. Men har Silva det som skal til? Ja, hvorfor ikke?

For femte sesongen på rad har Fulham rykket opp eller ned, nå må det jobbes knallhardt igjen, for å berge plassen. Kan Silva lykkes? Vi er ikke helt sikker.

Fulhams største unge stjerne, Fabio Carvalho, gikk til Liverpool i sommer. Andre Anguissa gikk til Napoli. Inn har Joao Palhinha kommet fra Sporting Lisboa, Andreas Pereira fra Manchester United og Kevin Mbabu fra Wolfsburg kommet.

Fra før har Fulham veteranen Aleksandar Mitrović, Tosin Adarabioyo, Harry Wilson, Fábio Carvalho, Jean Seri, Neeskens Kebano og Cordova-Reid, men om det holder. Vi er redd Fulham må ta den tunge veien ned til Championship med 19. plass.

Premier League er et nådeløst sted å være om man ikke har god nok stall.

Leeds United

Med en fantastisk avslutning på forrige sesong, berget publikumslaget Leeds United seg, med tre skarve poeng fra nedrykk. Om de klarer seg kommende sesong? Vi håper og tror det, mest fordi manager, amerikaneren Jesse Marsch har fått litt mer erfaring. Men han har også handlet godt.

Inn har det kommet en rekke klassespillere.

Brenden Aaronson fra Salzburg for £29,5m. 21-åring fra USA, som spiller offensiv midtbanespiller. Luis Sinisterra, en lynving signert fra Feyenoord for £22,5m. 23-åring fra Colombia, et spennende kjøp. Men med penger å kjøpe for, er ikke Marsch ferdig handlet.

Tyler Adams fra Leipzig for £15,3m. er nok tilregnet rollen som erstatter for Kalvin Phillips som defensiv midtbanespiller. 23-åringen er også fra USA.

Rasmus Kristensen fra Salzburg for £10,8m, en høyreback på 25 år fra Danmark. Og Marc Roca kjøpt for £10,8 midtbanespiller (25) har vært i Bayern München, uten særlig spilletid.

Eneste tapet vi ser på Leeds-laget fra forrige sesong er salget av viktige Ralphina til Barcelona for £55m. og Kalvin Phillips til Manchester City for £45,5m.

Vi tror Leeds klarer en 16. plass kommende sesong.

Everton

Manager Frank Lampard og hans Everton klarte å berge plassen forrige sesong, og feiret som om de hadde vunnet et viktig trofé. Rent sportslig og økonomisk er det faktisk helt avgjørende for et etablert lag så stort som Everton, å bli værende blant de beste. Om Chelsea-legenden lykkes med å ta Everton oppover tabellen vil tiden vise.

Everton har mistet sin store stjerne Richarlison til Tottenham for £60m, så det skal være penger å kjøpe for. Inn har Lampard hentet Dwight McNeil for £20m og James Tarkowski, begge fra Burnley. Og den tidligere Wolves-backen Ruben Vinagre, på lån fra Sporting Lisboa.

Vi forventer at Everton signerer minst tre spillere til og at det er spillere som går rett inn og forsterker laget.

Da kan det igjen bli hyggelig på Goodison Park. Everton tar 14. plassen kommende sesong, tipper vi. Everton er et for stort og godt lag til å være i bunnen av Premier League, men må handle klokt nå. Fansen forlanger action og langt mer solide resultat denne sesongen enn den forrige, vi tror de blir hørt.

Chelsea

Manager Thomas Tuchel taklet bråket rundt eierskifte på strak arm.

Tyskeren hadde ikke annet valg enn å holde kjeft, da han ikke kunne få gjort noe med salget – eller kjøpet. Todd Boehly er ny sjef og eier på Stamford Bridge. Det skal ikke ha noen påvirkning for managerens arbeide, isolert sett, men vi frykter at det kan bli en vanskelig sesong for London-laget.

Med en solid 3. plass forrige sesong blir det Champions League-spill kommende sesong.

Det alene betyr stor slitasje på spillergruppa. Hele åtte spillere har forlatt Stamford Bridge, men bare to er signert. Vi tipper at Tuchel og Boehly kliner hodene sammen og klekker ut en plan for kommende sesong. Men om det holder til en ny tredjeplass, tviler vi på.

Chelsea har hentet Raheem Sterling for £47,3m, men er det ikke lenge siden briten gjorde en god kamp? Og er det ikke en grunn til at en, engang så god spiller for Man City, blir solgt? Vi tror ikke dette kjøpet er det rette for Chelsea.

Kalidou Koulibaly (31), derimot, kan bli den viktigste spilleren på Stamford Bridge denne sesongen. Men om han er en målgarantist vet vi for lite om. Senegaleseren gjorde 13 mål på åtte sesonger i sin forrige klubb.

Spissen ble hentet fra Napoli for £34m.

Ryktene svirrer på om Timo Werner er på vei tilbake til RB Leipzig, enten på lån eller permanent. Tyskeren har vært en gedigen skuffelse i Chelsea, på lik linje med Romelu Lukaku som er på lån tilbake til Inter.

Borte er også Rudiger og Christensen som har gått til henholdvis Real Madrid og Barcelona, gratis.

Vi tror Chelsea tar 4. plassen, rett bak Arsenal kommende sesong.

Nytt om Premier League
Slaget står igjen mellom Pep og Klopp Man City og Liverpool Foto: SportingNews.com Getty Images

Aston Villa

Manager Steven Gerrard får all den tid han ønsker seg til å bygge Aston Villa opp til den storklubben den engang var. Nå ser det ut til at Liverpool-legende allerede har begynt å få skikk på sakene. Forrige sesongs 14. plass bør derfor glemmes så raskt som mulig.

Alle i Birmingham-klubben ser kun én vei og det er oppover tabellen.

Philippe Coutinhos lån er gjort permanent, brassen kostet £18m fra Barcelona. Inn er også Diego Carlos kommet fra Sevilla (29) forsvarsspilleren kostet £27,9m. Målvakten Robin Olsen er kommet fra Roma. Men vi tipper at det skal handles en hel del før overgangsvinduet stenger 1. september.

Matt Targett er solgt til Newcastle for £15,7m. Trezeguet er solgt til Trabzonspor for £3,6m. Og fire andre spillere er frigitt i sommer.

Nytt om Premier League betyr nye spillere, nye salg, ny spillestil eller overraskelser vi ikke har sett for oss. Vi elsker at det store ting, helt ut av det blå, skulle Villa ta seg inn blant de åtte beste lagene i Premier League, ville det ha vært en stor bragd. Dessverre skjer det ikke ennå.

Vi tipper at Aston Villa og en stadig mer krevende og hardt arbeidende Gerrard, vil piske sine spillere til 11. plass denne sesongen.

Manchester United

Ny manager igjen på Old Trafford. Erik ten Hag er den utvalgte, stakkars jævelen som nå må måles med Sir Alex Fergusons uslåelige meritter. Ikke før det er en idrett de slutter med på Old Trafford, kan det bli ro i garderoben, på tribunen og på styrerommet.

Om en ny manager skal ha sjanse til å lykkes i en så stor og gjennomsyret vanskelig klubb, som Manchester United, må fansen gi mannen en sjanse. Gi opp kampen mot de amerikanske eierne, innse at de er der for å bli, enn så lenge – og dra last sammen som en enhet, ikke som en krigssone, der alle hater hverandre.

Nytt om Premier League
Christian Eriksen er klar for Manchester United Foto: Getty Images/ Eurosport

Lisandro Martinez fra Ajax kostet £51,6m, Christian Eriksen kom gratis og Tyrell Malacia kostet £13,5 fra Feyenoord. Vi ser for oss at Manchester United kommer til å handle spillere helt fram til 1. september. Det er tvingende nødvendig skal ten Hag ha noen sjanse til å etablere seg på øvre halvdel av tabellen.

Borte er spillere som har hevet enorme lønninger, ikke stort mer. Pogba, Matic, Lingard, Cavani og Pereira.

Forrige sesong var nok et blaff etter at Ole Gunnar Solskjær ble sparket. En 6.plass holder selvsagt ikke mål, dessverre blir det ikke særlig mye bedre denne sesongen. Vi ser for oss at den nederlandske sjefen trenger mye tid. Manchester United havner på 6. plass på vår tabell.

Leicester

Da Leicester vant ligaen mot alle odds, revolusjonerte dette odds-bransjen i England. Mange spillselskap tapte enorme penger, fordi oddsen var satt til 5000 ganger pengene, om et lag som Leicester vant, og det gjorde de jo som kjent i 2015/2016. En nordmann som satte 500 kroner på Leicester, vant en kvart million kroner.

Om man tipper på det svakeste laget i kommende sesong, får man ikke mer enn drøyt fem hundre ganger pengene. Ikke rart vi elsker fotball, når slikt faktisk kan skje, en sjelden gang.

Leicester vinner ikke ligaen kommende sesong, faktisk har vi til gode å finne noen dårlige eller gode nyheter om manager Brendan Rodgers lag. Ikke har Leicester kjøpt noen spillere, de ha kun latt Eldin Jakupovic gå på free transfer. Jo, og latt sin egen keeper-legende, Kasper Schmeichel gå til franske Nice, etter 11 år i klubben.

Foreløpig kan selvsagt mye skje på King Power Stadium, men Brendan Rodgers er en ambisiøs fyr, får han ikke midler til å handle, gidder han ikke bli værende særlig lenge. 8. plassen fra forrige sesong var imponerende. Men vi tror ikke laget klarer å forsvare den plasseringen. Leicester havner på 13. plass på vår tabell.

Bournemouth

Manager Scott Parker lykkes med å få Bournemouth tilbake til Premier League, men de blir neppe værende. Det er for stort gap mellom lag som har rykket opp via play off og de lagene som plukker jevnt og trutt med poeng i Premier League.

Vi tror Scott Parker og hans lille Bournemouth blir kasteball slik de ble sist gang de var oppe. Men ingen vil legge seg flatere enn oss, om våre ord blir gjort til skamme og at de faktisk berger plassen. Da skal det dog handles klokt i de ukene som er igjen av overgangsvinduet, men har de penger?

To skarve spillere som er hentet gratis, er det Bournemouth har klart å skrape sammen, foreløpig.

Det er Joe Rothwell fra Blackburn og Ryan Fredricks fra West Ham. Fra før har altså Scott Parker en hel haug med gode Championship-spillere. De skal være dyktige og heldige over tid om de skal vinne nok kamper til å berge plassen, men det tviler vi sterkt på vil skje.

Vi har satt Bournemouth på 18. plass og nedrykk på vår tabell, kun fordi vi så inderlig ønsker at de skal lykkes med å holde plassen.

Brentford

Manager Thomas Frank kom inn med Brentford i Premier League som et friskt pust og tok en 13. plass forrige sesong med begrensede midler. Dansken hentet Christian Eriksen fra Inter, hvor han ikke lenger fikk spille etter kollapsen i EM, det var en genistrek. Eriksen valgte å reise til Manchester United, men Frank er slu rev.

Aaron Hickey (20) er en venstre back som er hentet fra Bologna for £19,8m. Keane Lewis-Potter (21) en spiss som er hentet fra Hull for £17,1m. Men det er altså det spillermaterialet Thomas Frank besitter, som gjør at vi har god tro på Brentford kommende sesong.

Spissen Ivan Toney jaktes på av en rekke storklubber, men om Brentford makter å beholde juvelen, kan det bli hyggelig på intime Gtech Community Stadium. Se ikke bort fra at Kristoffer Ajer og hans lagkamerater får enda flere dansker eller skandinaver til klubben.

Vi vet at Mikkel Damsgaard i Sampdoria skal være på vei, han vil koste rundt £17m.

Vi ser for oss at Brentford berger plassen igjen og tar en solid 12. plass, én plass opp fra forrige sesong.

Newcastle

Nyrike Newcastle har blir utskjelt som klubb etter å ha blitt kjøpt opp av rike sjeiker. Men det er verken klubben eller fansen skyld, det må den forrige eieren, Mike Ashley i så fall ta på sin kappe. Nå har sjeikene tatt over på St. James’ Park.

Mohammad bin Salman, Saudi-Arabias kronprins, er styreleder i fondet som kjøper 80 prosent av aksjene i Newcastle. De har mer penger enn alle de andre 19 lagene til sammen, og enda litt til.

Nettavisen.no

Manager Eddie Howe har allerede fått hentet en rekke forsterkninger forrige sesong, som endte på 11. plass. Så langt har Howe hentet den nederlandske midtstopperen Sven Botman for £33,3m fra Lille. Matt Target fra Aston Villa og den gode målvakten, Nick Pope fra Burnley for £10,3m. Her vil det nesten garantert bli hentet flere spillere.

Howe har også frigitt seks spillere fra en stor spillerstall.

Vi har Newcastle som overraskelseslaget i årets sesong, og har de på 8. plass på vår tabell.

Tottenham

Det er sikkert allerede skrevet bøker om manager-legenden Antonio Conte, vinnerskallen fra Lecce i Italia. Om ikke så vil den boken komme. Er det noe Conte jobber for, døgnet rundt, så er det å vinne fotballkamper. Det er også årsaken til at Tottenham har hentet den tidligere Juventus-spilleren til London.

Conte har vunnet med Inter, med Juventus og med Chelsea. Kan han vinne noe med Spurs? Selvsagt kan han det, men det blir ikke i ligaen, kommende sesong. Fjerdeplassen forrige sesong betyr Champions League og en hel haug med kamper kommende sesong.

Inn har det kommet solide forsterkninger også. Richarlison, £60m. fra Everton, skal gi Harry Kane hjelp, men også kamp om plassen på topp. Yves Bissouma £25m fra Brighton, er en forsterkning på midtbanen, og Djed Spence fra Middlesbrough, er en forsterkning i forsvaret.

Inn har Conte også hentet veteranen Ivan Perisic, gratis fra Inter. En supersub, som kan gjøre endel mål.

Ut har Steven Bergwijn gått, solgt til Ajax for £28m.

Vi tror Tottenham mister muligheten til å spille Champions League-påfølgende sesong og tar 5. plassen.

West Ham

Manager David Moyes er blant veteranene å regne i engelsk, men også europeisk fotball. Han gjorde ei kule i Everton i sin tid, så bra at han ble håndplukket til å ta over Manchester United etter Fergie. Alle vet hvordan det gikk. Han fikk ikke gjort ferdig mer enn ti måneder, av seksårs-kontrakten – før han ble sparket.

Moyes har hentet spissen Gianluca Scamacca for £32,4m. Sassuolo. Og forsvarsspilleren Nayef Aguerd fra Rennes for £31,5m. Midtbanespilleren Flynn Downes er også hentet inn, han kom fra Swansea for £10m. West Ham har frigitt fire spillere.

Moyes tok Londonklubben til en megetsolid 7. plass forrige sesong. Noe som betyr at West Ham skal spille kvalifisering til Europa League, kommende sesong. Med Jarrod Bowen og Michail Antonio på topp, har West Ham alle muligheter til å slå hvem som helt, også kommende sesong.

14 tap var litt for mange forrige sesong, hvor 8 kamper endte med uavgjort. Små marginer gjør store utfall i fotballen. Vi tror dog Moyes og West Ham kan bite godt fra seg og tar en ny 7. plass på vår tabell med marginene på sin side.

Liverpool

Jurgen Klopp er en legende i Europeisk fotball og i Liverpool. Han har vunnet det som vinnes kan og er vel bare med for å suge ekstra på suksess-karamellen. Om Liverpool kan vinne viktige trofeer igjen? Selvsagt. Både Premier League og Champions League, vil de være med å sloss om igjen, som sist.

Liverpools mannskap er så solid at de lett kan matche den helt utrolige statistikken fra forrige sesong. Kun fire tap på 63 kamper. Jurgen Klopp har påstått at Liverpool er ferdig-kjøpt i dette vinduet, det tror vi ikke før det stenger 1. september.

Laget er solid, til tross for tapet av Mané til Bayern München, så har Klopp hentet Darwin Nunez fra Benfica for £86m, som er minst like god. Om ikke enda et hakk bedre enn Mané. Fabio Carvalho er hentet fra Fulham og Calvin Ramsey fra Aberdeen.

Liverpool har frigitt fem spillere, deriblant Divock Origi til Milan, og solgt Neco Williams til Nottingham. Minamino til Monaco for £13,5m og Marco Grujic til Porto for £8,1m.

Liverpool il følge Manchester City til døra, men har ikke den dybden i stallen som Pep Guardiola rår over i Manchester City. Da kan slitasjen bli for stor. Vi tror Liverpool tar 2. plassen kommende sesong.

Les også: Premier League til Viasat

Wolves

Det er ingen hemmelighet at vår soft spot i engelsk fotball er det laget som vant den aller første Tippekampen i 1969. Wolverhampton Wanderers, nå best kjent som Wolves. Borte er Nuno Espirito Santo, inn har det kommet en ny manager også han ukjent, portugiser, Bruno Lage.

Dog er det ikke alt gull som glimrer, dessverre. Wolves spiller i Old Gold, men fansen er ikke happy. Faktisk så viskes det om at Bruno Lage kan bli den første manageren som blir sparket denne sesongen. Årsaken er at Wolves ikke gjør mål. Ikke gjorde de særlig mange forrige sesong heller.

Laget lå lenge på en pen 8. plass, men endte i siste runde helt ende på tiendeplass. Og når lagets dyreste spiller, spissen Silva, blir sendt ut på lån, er det en gåte for oss. Laget skriker etter en måljeger, så sender man en spiller som kostet £37m på lån til Anderlecht. For oss er det en gåte vi ikke skjønner noe av.

Nå meldes at også Raúl Jimenez er ute med skade i en lengre periode.

Da står Wolves igjen med Sør-koreaneren Hwang, som heller ikke har imponert stort. Det eneste som kan berge Wolves’ sesong, er om lagets største stjerne, Ruben Neves signerer en ny langtidskontrakt. Men han kan like gjerne være solgt innen 1. september.

Wolves har kjøpt midtstopperen Nathan Collins fra Burnley for £20,5m. Vi har satt opp vårt favorittlag på en 9.plass på vår tabell.

Manchester City

Konkurransen i toppen av europisk fotball er tøffere enn noen gang. Bare spør manager Josep Guardiola og Manchester City. Alt lå dekket og klart for at Pep endelig skulle ta det gjeveste trofeet med sitt Manchester City, men der stod Europas beste lag og snappet det ut av hendene på spanjolen.

Real Madrid vinner på bestilling, når det gjelder som mest.

Nå har Pep fått en ny og enda bedre spiller på plass. Han er norsk og heter Erling Braut Haaland. Fotball er kompliserte saker, men med Haaland som spillekåt suksess-spiss i City-trøya, så kan det bli flere trofeer på Etihad.

Manchester City må regne med å være blant favorittene i alle turneringer de spiller og de kan vinne alle. Men vi føler oss sikre på at om Pep Guardiola vinner Champions League, er han mest fornøyd med nettopp dette trofeet.

Så langt har det vært rolig på overgangsvinudet, men vi vet Pep ønsker seg en midtbanespiller i tillegg til Kalvin Phillips som er hentet fra Leeds for £45m. Haaland ble signert for £51,3m fra Dortmund, men vi tror det vil komme ytterlige forsterkninger inn.

City har solgt Jesus og Zinchenco til Arsenal, Sterling til Chelsea, Gavin Bazunu til Southampton og Pedro Porro til Sporting. Samt frigitt seks andre spillere.

Vi ser ikke en annen vinner enn Manchester City. Ikke fordi de har kjøpt Erling Braut Haaland, men fordi de fortsatt har verdens beste manager, Josep Guardiola.

Vargas

Innfrir favoritten i Premier League?

Innfrir favoritten i Premier League? Eller er det duket for en skrell? En slik mega-overraskelse som da Leicester tok ligagullet til 5000 ganger pengene i 2015, hadde vært noe? Vi bruker å få rett i våre spådommer, bortsett fra da Leicester vant mot alle odds og vi tror favoritten innfrir uten særlig konkurranse. Manchester City tar ligagullet.

Estimated reading time: 8 minutes

Josep Guardiola

Ikke bare fordi Josep Guardiola, verdens beste manager, har hentet en av verdens beste spisser i Haaland. Men fordi Pep har det som skal til for å få det beste ut av nesten samtlige spillere han rår over til enhver tid. Og innfrir ikke spillerne Peps forventninger lenger, som f.eks Gabriel Jesus, som nylig gikk til Arsenal, ja, så blir de fjernet.

Les også: Eriksen velger engelsk storklubb

Manchester City er storfavoritter til å ta det femte ligagullet på seks forsøk. Det er ikke bare fordi City kan betale nesten hva som helst, for hvem som helst. Men fordi det er Josep Guardiola som styrer Etihad-skuta med stø hånd.

Josep Guardiola, best kjent som Pep, har allerede bevisst at han kan vinne de gjeveste trofeene. Han vant ligaen med Bayern München i Bundesliga, vant både Champions League og La Liga med Barcelona. Og han har altså vunnet fire ligagull i Premier League med Manchester City.

Sannsynligheten er stor for at han lykkes igjen.

All Or Nothing

På streaming-tjenesten Prime Video, finnes det en rekke dokumentarer, blant annet en om Manchester City. Den er kalt “All Or Nothing: Manchester City” og anbefales for alle som elsker fotball. Her får vi et innblikk i hvordan Guardiola jobber. Erling Braut Haaland kaller Pep smågal, det kan vi skrive under på.

I denne dokumentaren får vi bli med bak kulissene, på treningsfeltet og på kamp, men også i styrerommet og Peps møte med de styrtrike eierne og enkeltspillere. En dokumentar som forteller litt om hvilken innsats som ligger bak den eventyrlige suksessen spanjolen har hatt i Manchester City.

Innfrir favoritten i Premier League?
Etihad Stadium er klar for mer Champagne-fotball med en nordmann i hovedrollen Foto: Pixabay

Vi får se reaksjoner fra spillere og trenere når ting går dårlig, men også når suksessen er et faktum. Dokumentaren er riktig nok fem år gammel, men det som har skjedd siden er at Manchester City har blitt enda bedre og vunnet flere trofeer.

Les også: Do you need to see your own text or articles on this blog?

Innfrir favoritten i Premier League? Vi har ikke annet valg enn å svare et rungende klart ja, på vårt eget spørsmål. Du må gjerne komme med motargumenter, for det finnes andre gode lag i Premier League, men slik vi ser det. Ingen som er i nærheten av Manchester City.

Troppen

Forrige sesong var det Liverpool som holdt tritt med Manchester City helt fram til siste serierunde.

Vi tror at avstanden blir større kommende sesong. Ikke fordi Liverpool har blitt mye dårligere etter å ha mistet Sadio Mané til Bayern München. Men fordi Manchester City har en større og bedre tropp med klassespillere, på hver enkelt plass på laget. I tillegg har Pep flere spillere som kan spille på flere plasser enn noen andre klubber. Det er svært verdifullt gjennom en lang sesong.

Rykter forteller at den ferske norske spissen, er i ferd med å etablere et godt inntrykk i spillergruppa.

Særlig Jack Grealish og Erling Braut Haaland har funnet hverandre, både på og utenfor banen. 22-åringen gjør seg forstått, all den tid han er født i England og snakker språket flytende, men vi tror superspissen vil gi uttrykk for sine følelser med bena, framfor munnen.

Vi tror Manchester City kan hente flere spillere enn Haaland i dette overgangsvinduet. Brightons Marc Cucurella (23) kan være på vei til Etihad før overgangsvinduet stenger 1. september.

Innfrir favoritten i Premier League? Ja, vi er rimelig sikre på det. Hva tror du?

Stjernene

Kevin de Bruyne er fortsatt blant verdens beste midtbanespillere og en viktig spiller for Pep og City. Målvakten, Ederson er blant de beste målvaktene, god til å sette i gang spillet, god med føttene, men kløner det til for seg selv i blant.

Phil Foden er en lynrask liten driblefant som spiller fast ving, på England. På sitt beste er han også i verdensklasse og stadig mer sentral for City. Gündoğan er også en strålende midtbanespiller som på lik linje med de Bruyne, skal han fôre Haaland med lissepasninger.

Les også: Premier League til Viasat

Erling Braut Haaland kan gjøre 30 mål, men gjør han 20 alene, blir han en suksess fra første sesong.

Bernardo Silva er nesten like god som den forrige Silva som spilte for Manchester City under den første tiden med Pep, nemlig legende David Silva. Bernardo er blant de beste spillerne i verden og her begynner “klinten å skilles fra hveten”. Liverpool har tre, kanskje fire verdensklasse-spillere. Manchester City har minst ti.

Ruben Dias er klippen i forsvaret, ikke mye svakere enn Liverpools van Dijk. Og i Kyle Walker har Pep en av de raskeste backene på kloden. Mye skadet, men når han spiller er Walker tryggheten selv.

Med Kalvin Philips fra Leeds inn som stallfyll og kreative Jack Grealish som én av flere servitører til ferske Julián Álvarez (22) Riyad Mahrez og Haaland, så blir ligagullet værende på Etihad. Kjedelig, men sant.

Konkurentene

Liverpool som argeste konkurrent har sagt at de er ferdig med å handle.

Det ble med Calvin Ramsey, Fabio Carvalho og Darwin Nunez som også er klubbrekord med £85m fra Benfica. Klopps menn tapte kun 4 av 63 kamper forrige sesong, så det er åpenbart dristig å velge Manchester City som klar favoritt til ligagullet og Champions League-trofeet.

Men med den troppen Pep råder over, så blir det slik.

Arsenal bygger et nytt og spennende lag med Peps tidligere assistent, Mikel Arteta fortsatt ved rorer. Tottenham har noe på gang med meriterte Antonio Conte som sjef, men de vinner ikke ligagullet. Manchester United vil slite med å komme blant de seks beste under sin nye manager Erik ten Hag – med en rekke nye spillere.

Chelsea har mange gode spillere og en strålende manager i Thomas Tuchel, men her er det også nye eiere etter Abramavoich trakk seg ut. De kan klare topp fire, men neppe noe bedre, med mindre det handels nytt. Overgangsvinduer er åpent for kjøp og salg av spillere til 1. september 2022.

Markedsverdi

Ifølge SkySports, har også markedsverdien og interessen økt globalt for Manchester City som merkevare.

Noe som selvsagt er viktig for inntekter, reklame og status. Å vinne viktige trofeer har stadig større betydning. Og vi vet om et trofé Pep Guardiola så gjerne skulle hatt kloa i som City-sjef. Nemlig Champions League-trofeet.

Kanskje nettopp derfor ble Haaland hentet? Vi vet at det er dette trofeet som står øverst på “To do”-lista i garderoben på Etihad Stadium. Erling Braut Haaland bøttet inn mål i begge sine foregående klubber i denne turneringen.

Det var særlig i den gjeveste Europa-cupen Haaland gjorde seg best kjent da han bøttet inn mål for Salzburg og Dortmund. I Salzburg ble det 8 mål på 7 kamper, i Dortmund endte det med 15 mål på 13 kamper i Champions League. Man kan bli Manchester City spiller av mindre. Men om suksessen fortsetter vet vi jo ikke.

Vi ser ikke bort fra at det kan bli en dobbel-suksess med både ligagull og Champions League-trofé, men det får vi ikke svar på før i mai 2023.

Innen den tid skal det spilles veldig mange kamper i en rekke turneringer og cupper, samt et VM i Qatar.

Innfrir favoritten i Premier League?

Vargas

Barcelona-stjerne til Manchester United!

Barcelona-stjerne til Manchester United! Erik ten Hag lykkes til slutt å hente sin landsmann Frenkie de Jong (25), men prislappen er som forventet svimlende. 875 millioner kroner koster nederlenderen som erstatter Paul Pogba på Manchester Uniteds midtbane. Bare formaliteter gjenstår.

Estimated reading time: 4 minutes

Nederlandsk

Dette kjøpet kommer bare timer etter det ble klart at også Lisandro Martinez i Ajax, blir å se på Old Trafford fra sesongstart. Den argentinske midtstopperen kommer heller ikke gratis. I følge britiske medier ligger prislappen på €50m. 24-åringen er den første spilleren Erik ten Hag henter fra laget han selv trente tidligere, altså Ajax.

Les også: Tottenham har noe på gang

Barcelona-stjerne til Manchester United! Martinez blir sannsynligvis ikke den siste spilleren ten Hag henter fra Ajax. Spissen Antony er stadig vekk linket til Manchester United og kan bli neste spiller inn.

Barcelona-stjerne til Manchester United!

Fra før er storklubben bare timer unna å hente danske Christian Eriksen, bare formaliteter gjenstår, også her. Og klubben allerede signert venstre backen Tyrell Malacia (22) fra Feyenoord. Også han er fra Nederland.

Erik ten Hag er lite villige til å la Cristiano Ronaldo forlate klubben, selv om stjernespilleren ønsker seg vekk. I et håp om å få flere Champions League kamper før karrieren er slutt.

De Jong may not be the sole answer to United’s problems but he would bring an upgrade to their central midfield department and unlock a way of playing Ten Hag desires

SkySports

Les også: Kostbart å se Haaland og City

Overgangsvinduet

Eller kan det meldes at Wolves har signert Nathan Collins fra Burnley for irsk rekord i en overgang, drøye £22m kostet stortalentet. Midtstopperen har signert en femårs kontrakt.

Raheem Sterling har signert for Chelsea. Manchester City-spissen kostet London-klubben £47,5m.

Chelsea har også hentet Kalidou Koulibaly fra Napoli, midtstopperen koster €40m.

Chelseas kaptein, César Azpilicueta er på vei bort fra Stamford Bridge. Barcelona er neste stoppested for veteranen på 32 år.

Manchester Uniteds målvakt, Dean Henderson har signert en låneavtale for Nottingham Forest.

Joao Moutinho forlenger med Wolves ut 2023-sesongen.

Joao Palhinha er klar for Fulham for €22m. 

Barcelona-stjerne til Manchester United!

Mohamed Salah har signert en ny kontrakt med Liverpool, som holder egypteren til Anfield fram til 2025. 

Gabriel Jesus har gått fra Manchester City til Arsenal, prislapp £45m. Spilleren har signert en femårs kontrakt. 

Midtbanespilleren Romeo Lavia går også fra Manchester City, han vil signere for Southampton, prislapp ca £10m. 

Hakim Ziyech i Chelsea nærmer seg AC Milan. Bare detaljer gjenstår før det kommer en offisiell bekreftelse.

Viasat

TV2 har sent Premier League-kamper siden 2010, dermed avsluttes en vellykket æra etter 12 år med den aller beste fotballen. Heldigvis er det ingen nykommer som tar over de eksklusive rettighetene når NENT Group og Viasat tar over. 

Viasat har sent Champions League, Bundesliga, FA-cup og landskamper gjennom en årrekke. Det er erfarne folk i alle ledd. Og det er flere av de beste som følger Premier League-fotballen fra TV2 til Viasat. Dyktige Kasper Wikestad er en av disse. 

Lest denne? Ung Manchester United-stjerne banket kjæresten

Som anker under kampene i studio i Norge for Viasat, får vi den erfarne sportsjournalisten, Gunnhild Toldnes. Hun har jobbet for sporten i Dagbladet og i Discovery. Vi har grunn til å tro at flere kjente stemmer og fjes fra TV2s Premier League-studio, bytter til Viasat. 

Men det blir selvsagt ikke gratis å se toppfotball fra England, selv om det er nye rettighetshavere. Du må regne med rundt en tusenlapp – for å ha tilgang til alle de viktigste seriene. Barcelona-stjerne til Manchester United!

Første sendedato for Viasat i den kommende Premier League-sesongen – blir altså fredag 5. august. Da møtes Crystal Palace Arsenal, i kveldskamp under flomlyset på Selhurst Park, før flere kamper spilles lørdag og søndag.

Endelig er ventetiden over.

Kilde: SkySports.com

Vargas

Eriksen velger engelsk storklubb

Eriksen velger engelsk storklubb. Den danske midtbanestjernen Christian Eriksen velger Manchester United som sin nye arbeidsgiver. Etter et suksessfylt år i lille Brentford, har Eriksen valgt å fortsette sin karriere i Premier League.

Estimated reading time: 5 minutes

Christian Eriksen

Året i Inter var aldri vellykket og når hjerte-utfordringene ble kjent, under og etter EM i 2021, kunne faktisk karrieren være over for den tidligere Tottenham-stjernen. Etter omfattende undersøkelser ble dansken friskmeldt til å spille fotball på øverste nivå igjen.

Les også: Tottenham har noe på gang

Christian Eriksen til Manchester United Foto: Getty Images/ Eurosport

Heldigvis gikk det bra med helsen, men i Italia fikk han ikke spille mer og da ble Brentford redning. Fordi Brentford har en dansk manager i Thomas Frank, som ville gi Eriksen en mulighet til å få karrieren på skinner igjen. Og det gikk altså så godt at Manchester Uniteds nye manager, Erik ten Hag har lykkes med å få hans signatur.

Kontrakten med United er på tre år og vil dermed vare til 2025, for 30-åringen.

Manchester Evening News og Daily Mail har bilde av nederlenderen på vei til klubbens treningsanlegg. The Athletic hevdet tidligere mandag at Malacia hadde blitt enig med United om de personlige betingelsene. (NTB)

NRK.no

Spillere inn og ut

Eriksen velger engelsk storklubb, hans femte klubb etter Ajax, Tottenham, Inter, Brentford og nå altså Manchester United. Fansen ser vel for seg at Eriksen vil gå rett inn på laget og ta Paul Pogbas plass. Etter vår mening er det et løft for Manchester United, å få inn Eriksen på den midtbanen.

Les også: Fem nye spillere for Manchester United

Også forsvarsspilleren Tyrell Malacia (22) har signert for Manchester United, fra Feyenoord.

Unggutten hadde mest driblinger (50) av alle spillere i den nederlandske æresdivisjonen, forrige sesong. Backen er ventet å sloss med Alex Telles og Luke Shaw på vestresiden. Vi tipper at én av de to forsvinner i sommer. Sannsynligvis Telles.

Ajax-spilleren Lisandro Martínez er også sterkt linket til Manchester United, men foreløpig er ingenting avgjort med forsvarsspilleren. Erik ten Hag har vært veldig tydelig på at han ønsker Martínez fra Ajax og Frenkie de Jong fra Barcelona. Slik vi ser det, vil nederlenderen lykkes i å hente begge disse spillerne.

Vi ser for oss at  Telles, Jones, Bailly, Pereira og Tuanzebe forsvinner i dette overgangsvinduet. Fra før er Mata, Matic, Lingard, Pogba og Cavani allerede ute av Manchester United-troppen.

Overganger

Liverpool har sikret seg en erstatter for Divock Origi som gikk til AC Milan. Darwin Nuñez har også fått Origis draktnummer 27, spissen kostet £64m. fra Benfica. Kontrakten varer i seks år for 22-åringen fra Uruguay.

Kalvin Philips er klar for Manchester City, han kostet £42m. fra Leeds.

Manchester Uniteds målvakt, Dean Henderson har signert en låneavtale for Nottingham Forest.

Joao Moutinho forlenger med Wolves ut 2023-sesongen.

Christian Eriksen velger engelsk storklubb, nemlig Manchester United. Han kommer på free transfer.

Joao Palhinha er klar for Fulham for €22m.

Mohamed Salah har signert en ny kontrakt med Liverpool, som holder egypteren til Anfield fram til 2025.

Gabriel Jesus har gått fra Manchester City til Arsenal, prislapp £45m. Spilleren har signert en femårs kontrakt.

Midtbanespilleren Romeo Lavia går også fra Manchester City, han vil signere for Southampton, prislapp ca £10m.

Hakim Ziyech i Chelsea nærmer seg AC Milan. Bare detaljer gjenstår før det kommer en offisiell bekreftelse.

Tottenham har signert Richarlison for £60m. fra Everton.

Manchester City har signert Erling Braut Haaland for 610 millioner kroner. 21-åringen får en ukelønn på 4,5 millioner, som tilsvarer en årslønn på 230 millioner kroner.

Cristiano Ronaldo

Siden Manchester United ikke spiller Champions League kommende sesong, vil Cristiano Ronaldo vekk. “Mister Champions League”, med 141 mål, bare i den gjeveste europacupen, ønsker å spille mer Champions League-fotball. Og ønsker seg derfor vekk fra Manchester United.

Foreløpig kjenner vi ikke om noen konkrete avtaler med andre klubber, annet enn Chelseas interesse. Og kun at Manchester United er kjent med spillerens ønsker om å bli solgt.

Når man har passert 37 år og har en skyhøy lønn og sikkert andre krav. Kan Ronaldo risikere å måtte bli værende på Old Trafford og dermed ikke få spille Champions League denne sesongen. Hvis Chelsea og Manchester United ikke kommer til noen enighet om en overgang for Ronaldo.

Vi tviler på at vi vil få se en streikende surpomp på benken fra spilleren. Ronaldo er for profesjonell og har sitt gode navn og rykte å ta vare på. Se heller ikke bort fra at det kan bli en sjokk-retur til PSG, for stjernespilleren.

Eriksen velger engelsk storklubb, men kan altså gå glipp av å få spille med en av de aller største, gjennom tidelene. Cristiano Ronaldo.

Vargas

Tottenham har noe på gang

Tottenham har noe på gang, men om det er nok til å hamle opp med Liverpool og Manchester City, tviler vi på. I hver fall ikke allerede kommende sesong. Men Antonio Conte, denne energiske italieneren har vunnet Premier League med Chelsea, Serie A med Inter Milan og gjorde det helt greit med Juventus.

Estimated reading time: 4 minutes

Richarlison

Nå har 52-åringen noe på gang med Spurs. Laget med verdens deiligste nye fotballstadion.

Les også: Fem nye spillere for Manchester United

Den tradisjonsrike klubben med de hvite draktene og mørkeblå shortsene, har ikke vunnet noe viktig siden Erik the Viking dro på seg hanskene. Og Gazza fortsatt var aktiv på banen. Det er altså alt for lenge siden at Tottenham Hotspur var i overskriften med positivt fortegn, ja, sett bort i fra at de har bygd dette prakt-anlegget av en stadion.

Tottenham have completed the signing of Everton forward Richarlison in a deal worth £60m. With the Brazil international signing a five-year contract at Spurs

SkySports.com

Er det dog en manager som kan løfte hardt-satsende Spurs, som endelig er villig til å bruke mye penger på nye spillere, er det Antonio Conte.

Nå har London-klubben hentet den kontroversielle brassene Richarlison, som har signert fra Everton for £60m. Det har blitt lagt merke til over hele Europa. Tottenham har noe på gang.

Richarlison har 43 mål for Everton på 135 kamper. Som er nok til at Spurs sprenger banken for å hente 25-åringen.

Tottenham har noe på gang
Foto: Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images

Rykter og kjøp

Midtstopperen Clement Lenglet nærmer seg på lån fra Barcelona, en avtale som bare er timer unna.

Pau Torres i Villarreal, Alessandro Bastoni i Inter Milan og Josko Gvardiol i RB Leipzig linkes også til Tottenham. Fabio Paratici, Spurs sin finansdirektør ønsker, helt sikkert på ordre fra styreleder, Daniel Levy, å samkjøre kjøp. For å se hvilket tilbud som kommer best ut for klubben, før de handler og avgjør kjøpene.

Les også: Kostbart å se Haaland og City

Høyre backen Djed Spence i Middlesbrough kan være neste spiller inn portene på vakre Tottenham Hotspur Stadium. En avtale kan koste Levy og co £15m. Det jobbes altså knallhardt i Spurs før sesongstart om en drøy måned. Fire spillere har allerede signert og det vil komme inn flere før avspark 5. august.

Sammen med Manchester United og Chelsea er det nettopp Tottenham som har vært ivrigst, så langt i sommerens overgangsvindu. Ivan Persici har allerede signer på free transfer fra Inter Milan. Fraser Forster har signert fra Southampton som backup for Hugo Lloris.

Midtbanespilleren Yves Bissouma, som lenge var linket til Liverpool, har signert fra Brighton for £30m. Tottenham har noe på gang – utvilsomt. Oppkjøringen til en ny og krevende sesong vil foregå i Sør-Korea de neste dagene.

Overgangsmarkedet

I en helt spesiell Premier League-sesong, som vil få en måneds vinterpause i november og desember, er vi mer spent enn på lenge. Vi får se Erling Braut Haaland i Manchester City. Klarer Pep og co å forsvare tittelen, eller blir det Liverpool igjen? Eller kanskje en skikkelig skrell? Kan Spurs ta trofeet kommende sesong? Eller hva med Chelsea og Arsenal?

Tottenham har noe på gang.

Vi får se mer fotball enn noen gang i det som er igjen av 2022. Fordi utskjelte VM i Qatar skal gjennomføres midt i en sesong. Og på overgangsmarkedet for de antatt beste lagene i Premier League, vil det skje enormt mye de neste ukene.

Vargas12.com vil som alltid følge nøye med, og gi deg det aller viktigste i det øyeblikket overgangene er et faktum. Siden 2010 har vi overvåket overgangsvinduet og gitt våre lesere ferske nyheter, as they happend. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på vårt nyhetsbrev, som er både gratis og uforpliktende.

Siden det skjer så mye på kort tid i flere klubber i tiden framover, vil det komme daglige oppdateringer fra overgangsvinduet. Sørg for å holde deg oppdatert ved å motta vårt nyhetsbrev, du også.

Husk at det er Viasat som sender første kamp i Premier League, Crystal Palace-Arsenal 5. august, av sesongen 2022/2023.

Vargas

Fem nye spillere for Manchester United

Fem nye spillere for Manchester United. Erik ten Hag sikter høyt og vil hente spillere av et helt annet kaliber enn de som nå forlater Old Trafford. Nederlenderen har sannsynligvis fått åpent sjekkhefte for å bygge sin stall og sitt lag. Om det holder for å tukte City og Liverpool, tviler vi på.

Estimated reading time: 5 minutes

Frenkie de Jong

I hvert fall vil det ikke bli topp to for Manchester Uniteds nye sjef, på første forsøk. Det bør heller ingen kreve av ham. Men at ten Hag kan være rett mann på rett plass, over tid, ser vi ikke helt bort fra. 52-åringen sikter seg inn på sin landsmann, Frenkie de Jong, som nå spiller i Barcelona.

Les også: Toppkampene kommer tett i England

Midtbanespilleren har ikke vært noen stor suksess i Spania. Nå vil Manchester United-sjefen bygge sitt nye lag rundt den nederlandske landslagsspilleren. Men foreløpig ser det ut til at de Jong blir værende i Barcelona. En avtale er ikke signert, selv om ryktene florer, daglig.

Vi mener ten Hag spiller et høyt spill ved å jakte en stjernespiller som ønsker å vinne de gjeveste trofeene. Det vil ikke Frenkie de Jong gjøre i Manchester United på ganske så lenge. All den tid de ikke kan hamle opp med de beste i Premier League og ikke skal spille Champions League – kommende sesong.

Fem nye spillere skal inn, men om det er nok er heller tvilsomt – da langt flere er allerede vekk fra klubben.

Skulle Barcelona og Manchester United bli enige om en overgang for 25-åringen vil han koste £69m. rundt 830 millioner kroner. Ukelønna vil være på det samme som Paul Pogba fikk for å ‘gå rundt å gjøre seg til’ på old Trafford, £3,5m

Fem nye spillere for Manchester United

Harry Maguire

Vi noterer oss at Erik ten Hag har takket nei til et forslag fra Barcelona der den utskjelte kapteinen, Harry Maguire, skulle være en del av byttehandel med de Jong. Dette burde ha vært en enkel sak å takke ja til, all den tid Maguire har vært lagets svakaste spillere i to sesonger.

Årsaken til at den nye Manchester United-manageren ønsker å få med Frenkie de Jong til England, er deres suksessfylte samarbeide i Ajax. Om de Jong velger å bli værende i Spania, vil ten Hag tvinges til å tenke nytt. Og det er bare noen få uker til seriestart.

Det haster å få på plass en slagkraftig stall. En rekke spillere har allerede forlatt Old Trafford og flere er på vei ut. Fem spillere nye spillere for Manchester United, snarest mulig, er ten Hags målsetting.

Når vi ser hva den forrige Ajax-relaterte manageren klarte i den falmende storklubben, nemlig Louis van Gaal. Så er vi mer skeptisk til at dette kan gå særlig mye bedre enn hva den midlertidige manageren, tyskeren, vi allerede har glemt navnet på, klarte. Da bør i hvert fall Erik ten Hag begynne å signere spillere, nå.

Stallbytte

En hel haug med spillere har altså forlatt Old Trafford etter sesongslutt. Paul Pogba har reist til Italia og er klar for sitt andre opphold i Juventus. Nemanja Matic har nok engang fulgt etter José Mourinho og har signert for Roma.

Lingard, Cavani og Mata er allerede frigitt.

If Ten Hag is to replicate the patterns, style and approach he fostered to critical acclaim at Ajax with Manchester United, then the feeling is there will need to be significant changes at Old Trafford

SkySports.com

I tillegg så forsvinner altså etter all sannsynlighet Telles, Jones, Bailly, Pereira og Tuanzebe. Dermed bør Erik ten Hag jobbe overtid hver eneste dag, sammen med sine folk for å få inn nye spillere. Penger bør ikke være noe tema.

Ronaldo

Vi vet at den nye manageren ønsker seg klassespillere, men om han får det vites ikke. Stallbytte betyr altså omrokeringer i stallen. Fem nye spillere skal altså inn, helst før seriestart. Det rekker de neppe, men vi vet det jobbes på spreng og det vil komme melding om signeringer innen kort tid.

På blokka har ten Hag dansken, Christian Eriksen som gjorde en god sesong i Brentford. Busquets i Barcelona, Nicolas Tagliafico, Lisandro Martinez og Antony, alle i Ajax.

Det mange Manchester United fans spør seg, er selvsagt om Cristiano Ronaldo blir værende. Vi tipper at han blir på Old Trafford. Og da bør Erik ten Hag ha et greit utgangspunkt, om han klarer å lande Frenkie de Jong.

Manchester United endte på 6. plass med skarve 58 poeng, den verste plasseringen i toppdivisjonen på 32 år. Det er ingen underdrivelse å påstå at Erik ten Hag har en jobb å gjøre. Tiden vil vise om han får nok tid.

Fredag 5. august sparkes en ny og spennendene Premier League-sesong i gang igjen. Denne gang på Viasat.

Kilde: Dailymail.co.uk

Vargas

Toppkampene kommer tett i England

Toppkampene kommer tett i England. Allerede fredag 5. august sparkes tidenes mest spennende Premier League-sesong i gang. Crystal Palace-Arsenal med kveldskampen på Selhurst Park. Med norske landslagsspillere på flere av de beste lagene, vil vi følge den engelske toppfotballen mer nøye enn noen gang. Og Viasat lover å sende samtlige kamper.

Estimated reading time: 4 minutes

Les også: Gigantene i England kjøper og selger

VM i Qatar

Når det som betegnes som topplag, skal møte hverandre i Premier League, er det toppkamper, nesten hver eneste helg. Liverpool, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester City og Manchester United er fortsatt disse seks største lagene i toppdivisjonen. Men både West Ham Wolves, Newcastle og Leicester er villig til å bruke mye penger – på å forsøke å skille disse topp seks-klubbene.

En spesiell ny sesong blir det utvilsomt. Den begynner rekordtidlig, men slutter også rekord-sent. Fordi det skal spilles VM i Qatar, midt i sesongen. I november og desember blir det pause i Premier League, fordi et land skal kåres til VM-vinner. Det mye omtalte mesterskapet spilles fra 21. november – 18. desember.

Siste serierunde spilles 28. mai 2023.

Men lenge før dette, skal vi nye en hel haug med fantastiske kamper i Premier League, altså fra 5. august. Og allerede fra første serierunde får vi noen deilige godbiter. Toppkampene kommer tett i England. Eller hva sier du om Leeds-Wolves, Newcastle-Nottingham eller West Ham-Manchester City?

Terminlisten

Vi minner om at det alltid er lurt å sjekke ferske oppdateringer om kamper som kan flyttes til andre datoer og tiden enn først oppført. Grunnet TV-kamper som må flyttes for å få plass i sendeskjema i forhold til andre kamper.

Allerede 20. august kommer det aller første toppoppgjøret, Manchester United-Liverpool.

Toppkampene kommer tett i England
Blir det Liverpool eller Manchester City, igjen? Foto: SportNews.com

Les også: Premier League til Viasat

Oversikt

Her er en oversikt over TV-fotballen fra høsten 2022: 

 • Premier League sendes på Viaplay for Nent fra høsten 2022 til 2028
 • FA Cup sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Champions League sendes på TV2 Sport Premium til 2024 
 • La Liga sendes på TV2 sport Premium til 2026
 • Conference League sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Bundesliga sendes på Viaplay total og Sport Standard for Nent til 2025
 • Europa League sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Toppserien sendes på NRK og TV2 til 2028
 • VM Herrer og EM Kvinner sendes på NRK og TV2
 • League 1 sendes på Direktesport (Amedias strømmeportal) til 2023
 • Championship V Sport med Viaplay total for Nent til 2024
 • Nation League sendes på TV2 til 2028

Favorittene

Her er hele den midlertidige terminlisten for samtlige kamper i Premier League. Toppkampene kommer tett i England, det er all grunn til å glede seg.

Manchester City må bli favoritter igjen, særlig ut fra at de har tatt fire av de fem siste seriemesterskapene. Men også fordi de har kjøpt Erling Braut Haaland, som vil gjøre mange mål, en målgarantist om han holder seg frisk. Faktisk så er nordmannen den første ekte spisses som er kommet til Manchester City, som nier, Under Pep Guardiola.

Vi vet at City har hatt målscorere tidligere i blant andre Sergio Kün Agüero som gjorde 184 mål for klubben, men han spilte som tier. Og ble i sin tid hentet av Roberto Mancini, i 2011, ikke Guardiola.

Hvor gøy hadde det ikke vært med en skikkelig megaskrell, denne helt spesielle sesongen? At eksempelvis Nottingham Forest brått overrasker og imponerer oss voldsomt, til tross for å være tippet som nedrykkskandidat?

Her finner du alle de 20 lagene som utgjør Premier League-sesongen 2022/2023.

Ut i fra allerede oppsatt program, skal Liverpool og Manchester City møtes 30. juli, seriemester, møter cupmester i det som kalles Commuinty Shield-kampen. Men de skal også møtes 15. oktober, på Anfield og 1. april på Etihad Stadium.

Toppkampene kommer tett i England og nedtellingen er i gang.

Vargas

Gigantene i England kjøper og selger

Gigantene i England kjøper og selger spillere tidlig i overgangsvinduet. Både Liverpool og Manchester City er i ferd med å bygge opp nye og slagkraftige lag, til den rekordtidlige sesongstarten. 17. juni slippes terminlisten. Og i dag ble Erling Braut Haaland presentert som City-spiller.

Estimated reading time: 6 minutes

Haaland

Les også: Kostbart å se Haaland og City

For 12. sesongen på rad vil Vargas12.com følge overgangsvinduet, gi deg siste nytt av spillere inn og ut. Og ikke minst gi deg ferske rykter med substans, men også rykter som har svirret så lenge at det kan være noe i de. Engelsk fotball presenteres i et hamskifte her hjemme, siden TV2 er historie og Viasat tar over rettighetene.

Overgangsvinduet åpnet 10. juni og stenger ved midnatt, torsdag 1. september. Sesongen 2022/2023 starter lørdag 6. august.

Erling Braut Haaland (21) er Norges dyreste spiller noen gang.

Han ble solgt fra Borussia Dortmund til Manchester City for £51m, som tilsvarer en halv milliard norske kroner, drøyt. Ham har signert en femårskontrakt som gir den tidligere Molde-spilleren en årslønn på 230 millioner kroner. 4,5 millioner i ukelønn er godt betalt, nest best i City, der kun lagets største stjerner tjener mer, Kevin de Bruyne tjener drøyt 5 millioner kroner – hver syvende dag.

Gigantene i England kjøper og selger
Erling Braut Haaland Foto: Manchester City Football Club
Manchester City vant ligaen for fjerde gang på fem forsøk under Pep Guardiola Foto: SkySports.com

Britene elsker sin historie og blar ofte i historiebøkene, men det er neppe tilfeldig at Erling signerer for Manchester City, på samme dato som pappa, Alfie, 22 år etter. Nemlig 13. juni.

Les også? Origi forlater nå Liverpool

Fotball-Europa har notert seg denne overgangen som spektakulær. Men City er altså ikke eneste klubb med store navn på ønskelisten. Liverpool har også en spiller på gang. Benfica-spissen Darwin Núñez (22), er nær en overgang som kan bli til €100m. Spilleren er i England for å signere kontrakten og ta de medisinske testene.

Sadio Mané er ventet å forlate Liverpool til fordel for Bayern München i sommer.

Premier League

Her er de 20 lagene i kommende sesong av fantastiske Premier League:

 • Arsenal
 • Aston Villa
 • Bournemouth
 • Bredford
 • Brighton
 • Chelsea
 • Crystal Palace
 • Everton
 • Fulham
 • Leeds United
 • Leicester
 • Liverpool
 • Manchester City
 • Manchester United
 • Newcastle United
 • Nottingham Forest
 • Southampton
 • Tottenham Hotspurs
 • West Ham United
 • Wolverhampton Wanderers

Wolves

Det ryktes at Chelsea skal være veldig hypp på Wolves sin franske venstre-back, Rayan Ait-Nouri. Tvilsom om ulvene er villig til å selge til en av sine argeste konkurrenter. Målsetningen til styrtrike Fosun International, er fortsatt å få Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves – opp blant de aller beste.

Liverpool have reached a deal with Benfica to buy the Uruguay striker Darwin Nunez for an initial 75 million euros (£64 million)

Sportsndtv.com

Dog er det malurt i ulve-begeret på Molineux Stadium. Lagets største stjerne, Ruben Neves kan forlate klubben han har tjent de fem siste sesongene. Om noen er villig til å legge £70m. på bordet. Kommer det lavere bud, kan nok portugiseren velge å ville flytte på seg. Barcelona og Manchester United er mest sannsynlige destinasjoner.

Romain Saiss har forlatt Wolves på free transfer, etter seks sesonger, han har signert for Besiktas. Målvakten, veteranen, John Ruddy er også frigitt fra ulvene.

Vi stiller oss usikre på om styret har tillit til manager Bruno Lage, som rett før sesongslutt, var storfavoritt til å være den neste manageren til å miste jobben i Premier League. Slik odds bruker å stemme veldig bra med virkeligheten.

En trang start for Wolves i den nye sesongen som sparkes i gang 6. august, kan tvinge Fosun (eierne) til å hente Mauricio Pochettino – som er ledig etter å ha blitt fristilt fra PSG. Det hadde vært et varp i våre øyne.

Manchester United

Manchester Uniteds nye manager, Erik ten Hag hadde stor suksess i Ajax. Nå skal storklubben ha noen følere ute for å se om det lar seg gjøre å hente brassene Antony Matheus dos Santos (22) fra den nederlandske toppklubben.

Vil Cristiano Ronaldo bli værende? Kommer Neves? Ingen spillere på Old Trafford bør føle seg sikre. Erik ten Hag kommer til å rydde kraftig i gangene og vil være trygg på at han kun har spillere som tror på hans prosjekt, når sesongen starter.

Pogba, Lingard, Cavani, Mata og Matic har allerede forlatt klubben.

Gigantene i England kjøper og selger spillere, noe som gjør at dette overgangsvinduet som stenger 31. august, er blant de mest spennende på flere år. Hva vil Conte og Tottenham gjøre, hva vil de nye eierne på Stamford Bridge gjøre med Chelsea? Og ikke minst, hva med Arsenal? Vi lover å følge med på alle overgangene.

Arsenal melder akkurat nå at de har signert den 19 år gamle spissen, Marquinhos fra Sao Paulo.

Arsenal har fra før signert Matt Turner (målvakt) og solgt Matteo Guendouzi.

Så tett på siste nytt er vi, altså. Vi følger nyhetene for deg, slik at du kan ligge på stranda og se på guttene og jentene.

Vi lover å gi deg samtlige signeringer vi tror du kan ha interesse av, men da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev. Det er alltid gratis og uforpliktende, og vi kommer med nyheter når du minst aner det.

Brevet får du i din mailboks, hver dag klokken 18:00.

Vargas

Kostbart å se Haaland og City

Kostbart å se Haaland og City på Viasat. Foreløpig ser det ut til at man må ut med minst det samme som Premier League kostet hos TV2. Men dette kan forandre seg. Om du har litt is magen og venter til starten av august, så kan du få totalpakken hos Viasat, “Viaplay Total” – litt billigere.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Dyrt

Altså, drøyt 8 papp for å se de aller beste spillerne på de aller beste lagene i engelsk fotball.

Les også: Vi må snakke litt om penger

En no brainer for oss, men selvsagt mye penger for mange. Når man først har totalpakken til Viasat, får man en god del på kjøpet, som gjør prisen mindre avskrekkende. Og liker du ikke fotball, slipper du unna med “Viaplay Medium” for kun 349,- per måned.

For deg som vil ha alt som er på menyen hos Nent Group, som er ny rettighetshaver og eier av Viasat, får du mye sport. Du får nemlig fem Premier League-kanaler, fire V-sport-kanaler (Championship og annen sport) film og serier fra Viaplay.

Kostbart å se Haaland og City, men med 380 kamper fra Premier League og alle mulige serier og filmer tilgjengelig på Viaplay. Er det mulig at du bruker mer penger på flere andre underholdningstjenester.

Kostbart å se Haaland og City

Vi synes du får mye for pengene, men alt er relativt. Selvsagt er det et regnestykke som skal gå i hop for at man finner råd til å bruke drøyt 8000 kroner på TV-underholdning, i fotballens tegn.

Nå er det klart at det kommer til å koste 649 kroner i måneden for pakken «Viaplay Total» som gir tilgang til Premier League og alle andre rettigheter og filmer/serier

VG.no

Kasper Wikestad og Jonas Berg-Johansen blir med fra TV2 til Viasat (flere kan komme). Og fra før har Viasat et slagkraftig mannskap som består av Gunnhild Toldnes, Roar Stokke, Jan Åge Fjørtoft, Ørjan Bjørnstad og Lars Tjærnås.

4K

Å se på TV-underholdning av ypperste kvalitet blir best med det aller beste TV-bilde. Det får du med det aller beste utstyret. Du bør ha en 4K-TV, du må ha Apple-TV I 4K eller en dekoder som gir deg denne kvaliteten. Men du må også ha HDMI-kabel i 4K og ikke minst, krever det at sendingen er i denne billedkvaliteten.

Les også: Avatar – The Way of Water

TV2 sendte utvalgte kamper i 4K, de to siste sesongene. Den aller beste fotballen fortjener det aller beste TV-bilde. Viaplay har både fotball, film og serie i Ultra HD 4K-kvalitet. Noe som gjør din underholdningsopplevelse best mulig.

En 4K-TV er en TV med 4K-oppløsning. Det innebærer at TV-en har 3840 horisontale og 2160 vertikale piksler. Og som til sammen utgjør 8,3 millioner piksler. Oppløsning er et begrep som sier noe om hvordan disse små prikkene, altså pikslene, sitter på skjermen. Jo flere piksler, jo høyere oppløsning. Bokstaven «K» i 4K står for kilo (1000), som innebærer at TV-en har en horisontal oppløsning på omtrent 4000 piksler.

Samsung.com

8K TVer er kommet på markedet, men det er foreløpig ingen distributører som har dette formatet ennå. Så ikke la deg lure om selgeren vil få deg til å betale de tusenlappene ekstra, dette koster. Det har du nemlig ikke bruk for.

Diskusjonen

Kostbart å se Haaland og City, men skal du være med i diskusjonen rundt lunsjbordet etter sommerferien, bør du ha sett kampene. Kjenn litt på panikken som brer seg i hodet ditt om du vet at Premier League er sparket i gang – uten at du har sett noen av kampene.

Alt er egentlig lagt til rette for at Haaland skal bli en enorm suksess i Manchester City. Men det er ikke skrevet i stein at det blir slik. Spilleren må holde seg skadefri, han må tåle å få kritikk i media om målene ikke kommer, han må tåle at benken kommer raskt – om han ikke står til Guardiolas forventning. Utfordringene er mange.

Det viktigste Haaland må håpe på å få – er nok tid til å etablere seg på laget. Og komme inn i spillergruppa som skal hjelpe nordmannen til å bli best.

Britiske journalister elsker å kritisere, mobbe, trakassere og til og med “slakte” de aller støtte stjernene i engelsk fotball. Men da må du se til å ha skaffet deg tilgang til kampene, da.

Så derfor er det lite å vente med. Bestill dine kanaler hos Viasat i dag – du også.

Vargas12.com følger Premier League og overgangsvinduet til seriestart 6. august. Følg vårt nyhetsbrev – gratis gjennom sommeren, for siste nytt.

Vargas

Pin It on Pinterest