Skjebnetid for Solskjær i Manchester United

Skjebnetid for Solskjær i Manchester United – fordi det kreves nesten det umulige av nordmannen. Styret, fansen og et stadig mer kritisk, britisk pressekorps, forlanger suksess. Suksess som ikke har vært et ord noen har tatt i sin munn på Old Trafford siden Sir Alex Ferguson var manager. Og det begynner å bli endel managere siden.

Estimated reading time: 5 minutes

Skader

Ingen av managerne etter ‘Fergie’ har lykkes i særlig grad. Mye tyder på at Solskjær også vil gå en hel sesong uten sølvtøy – igjen. Da er tiden ute for kristiansunderen. At Manchester United plutselig står uten begge sine to midtstoppere, i en tid der kampene kommer tett som hagl utover i sesongen – er åpenbart enda en utfordring.

Lest denne? Erling Haaland – den unge, norske stjernen som fortsetter å gi

Alt så lyserødt ut da sesongen startet opp og Solskjær kunne presentere en av verdens beste midtstoppere, Raphaël Varane og senere Cristiano Ronaldo i stallen. Dette kunne bare gå én vei trodde mange, men med svake resultater har kritikken kommet.

Skjebnetid for Solskjær i Manchester United Blir det nok en sesong uten trofeer?

Varane og Maguire er ute med skader, det samme er fortsatt Phil Jones. Og Aaron Wan-Bissaka må stå over Champions League-kampen mot Atlanta 20. oktober, grunnet suspensjon. Den gode nyheten er at Marcus Rashford (23) er tilbake fra skade, og kan komme innpå mot Leicester i neste ligakamp. En spiller som har gjort 35 mål under Solskjærs ledelse.

Newcastle

Nå snakkes det om nyheten fra nord i Manchester. Oppkjøpet av Newcastle som en direkte trussel mot jobben til Solskjær.

At Newcastles oppkjøp påvirker styret på Old Trafford til å ta grep allerede nå. Det er en ny, styrtrik storklubb i Premier League, som kan hente hvilken som helst manager de ønsker. Det får styret på Old Trafford til å tenke nytt – eller bli fryktelig nervøse.

Manchester United boss Ole Gunnar Solskjaer could get the sack as a result of the Newcastle United takeover. The constant pressure to succeed is the nature of being United manager and Solskjaer knows he must deliver silverware this season.

Express.co.uk
Skjebnetid for Solskjær i Manchester United
Old Trafford drømmenes teater Foto: Pixabay.org

Om Newcastle henter Antonio Conte eller Brendan Rodgers i Leicester, så snart Steve Bruce er jaget ut porten på St. James’ Park. Er det tvilsomt at Manchester United kan sitte å se på at nok et mesterskap og en ny fiasko-sesong svinner hen. Skjebnetid for Solskjær i Manchester United. I en sesong der både Chelsea, Liverpool og Manchester City allerede har markert seg – med glitrende fotball.

Cristiano Ronaldo

De, altså eierne og styret i klubben, samt media og fans, vil tvinge endringer fram.

Fordi Manchester United som merkenavn må være i toppen av europeisk fotball. Det er på tide vil mange si. Da kan ikke storklubben sitte med en manager som ikke leverer. Og konkurrentene henter toppnavn som vil kunne levere varene allerede i første sesong.

Mye blir brukt mot Solskjær, som kan påvirke hvor lenge han blir sittende som sjef på Old Trafford. At målmaskinen Ronaldo ikke startet mot Everton nylig, får mang en journalist og fan til å heve øyenbrynene. For Portugal i VM-kvalik kampene spilte Ronaldo begge kampene. Uten problemer.

Cristiano Ronaldo er blant de beste spillerne i verden og har en fysikk som er helt unik. Han tåler tøffe kampprogram sesong etter sesong. Gjør mål på bestilling og er en av de viktigste spillerne også i Manchester United. Da må han spille. Punktum.

Skulle Solskjærs tidligere elev i Molde, Erling Braut Haaland, velge Manchester City i januar eller til neste sesong. Er det et slag i tryne på Manchester United-fansen, som trodde det var kun en formalitet at superspissen som nordmann, skulle komme til Old Trafford.

Kampprogram

3 tap på de 4 siste kampene er ingen vinnerform om man jakter trofeer. 8 kamper på rad uten å holde nullen hjemme på Old Trafford, har ikke skjedd siden sesongen 1971/1972, og sier litt om formen. Skjebnetid for Solskjær i Manchester United, om ikke sjokkerende resultater blir snudd til seier. Solskjær har det travelt.

Når vi ser det knalltøffe kampprogrammet Solskjær og hans spillere har i månedene fram til jul. Vil det ikke overraske oss veldig om nordmannen er ferdig på Old Trafford innen da. Årsaken er at Solskjær så åpenlyst mangler en plan. Og han mangler en plan B når laget hans slipper inn mål. I noen kamper flyter det, men alt for ofte stopper spillet opp og spillerne blir veldig lett, frustrerte.

Et tøft kampprogram med flere sentrale spillere ute med skade, kan være kroken på døra for verdens mest kjente nordmann. Vi håper vi tar feil og at Manchester United snur trenden og vinner, og vinner. Ole Gunnar Solskjær en likanes fin fyr, men kanskje for lite kynisk til å ha en så krevende jobb?

Trenden

Solskjær må snu trenden. Avgjøre jevne kamper til sin fordel og vinne på bestilling mot antatt svakere motstand. Mot Wolves i første seriekamp var Manchester United heldige som vant. Her kunne det faktisk endt med tap. Wolves var mye bedre, men sløste voldsomt med sjansene sine. Men det er lov å være heldig i fotball.

En ting er å bli slått ut i ligacupen av West Ham, det er fullt mulig å akspetere å spille uavgjort hjemme mot Everton. Men å tape i Champions League mot lille Young Boys og i Premier League mot Aston Villa – er ikke bra.

Når så gode lag som Leicester, Liverpool, Tottenham og Manchester City venter i ligaen på rekke og rad nå. Og ikke minst knallgode, Atalanta i Champions League. Da kan det hende Solskjær angrer på at han takket ja til den krevende jobben, i det hele tatt.

Man skal nemlig være både kynisk og knallhard mentalt, for å lykkes i av de vanskeligste jobbene innen toppfotballen. Selv ikke det er alltid tilstrekkelig. Man skal ha en svært god fotballfaglig forståelse av å vinne nok kamper. På rad. Koste hva det koste vil. Den innsikten ser det ut til at Solskjær mangler. Dessverre.

Vargas

Steve Bruce ferdig i Newcastle!

Steve Bruce ferdig i Newcastle! Årsaken er den tradisjonsrike klubben i Nord-England har fått nye eiere som er på søk etter ny sjef på St. James’ Park. Amanda Staveley som nå er ny styreformann etter at oppkjøpet fra den omstridte eieren, Mike Ashley er gjennomført.

Estimated reading time: 4 minutes

Mike Ashley

Mike Ashley eide klubben i 14 år, men lykkes aldri i å få klubben opp fra middels prestasjoner – nå er nye styrtrike eiere på plass – kronprinsen av Saudi Arabia, Mohamed bin Salman og hans venner i det statlige investeringsfondet, som altså ledes av styrtrike Amanda Staveley. Prislappen ligger på £300 millioner.

Den kontroversielle kjøperen forsøkte å kjøpe Newcastle United for fire år siden også, men den gang gikk kjøpet i vasken. Steve Bruce ferdig i Newcastle! Fordi eierne ønsker å få inn egne folk på alle sentrale posisjoner i klubben.

Steve Bruce er dermed den andre manageren i Premier League som får sparken denne sesongen. Nylig ble Watfords Xisco Munñoz den første som måtte gå, allerede etter 7 ligakamper i inneværende sesong. Steve Bruce i Newcastle blir garantert ikke den siste.

Mike Ashley var upopulær i lang tid, fordi han var ærlig nok til å si det som det var. Han ønsket ikke å satse sine penger på fotballklubben, han ønsket at Newcastle burde tjene pengene sine selv, bruke unge spillere. Og ikke være med på million-gallopen, slik mange topplag var tvunget til.

Steve Bruce ferdig i Newcastle!

Steve Bruce

Steve Bruce ferdig i Newcastle! Etter å ha vært manager gjennom store deler av sitt voksne liv etter å ha spilt fotball selv, er det over for Steve Bruce. Men den erfarne briten vil ikke mangle på tilbud fra andre klubber.

Bruce vant Premier League som spiller for Manchester United tre ganger, men mangler den samme suksessen som manager.

Steve Bruce will be sacked this week after Newcastle’s owners realised the negative impact his presence could have in their opening game against Spurs

DailyMail

60-åringen har vært manager for 11 engelske klubber fra 1998 og fram til i dag. Den lengste perioden var for Birmingham i seks sesonger og 4 sesonger i Hull. Steve Bruce ble ansatt som manager for Newcastle United etter at Rafa Benitez gav seg i 2019.

De fire største favorittene hos bookmakerne til å ta over Newcastle United, er tidligere Dortmund manager Lucien Favre. Belgias landslagssjef, Roberto Martinez som var manager for Everton fra 2013-2016. Steven Gerrard som gjør det bra i Rangers i Skottland. Og Eddie Howe som var en legende i Bournemouth, før han trakk seg etter nedrykket i 2020.

Amanda Staveley

Det er ingen tvil om pengene bak konsortiumet TPIF, men det er moralen som ligger bak. Kan man virkelig lukke øynene for et regime i et land, som så til de grader gir faen i menneskerettigheter og innbyggernes ve og vel? Neppe.

Men la oss si at kronprinsen må be om nåde, slutte å drepe folk for å ikke gå riktig kledd eller titte på naboen. Og om det blir en enighet om et eierskifte. Da kan det nemlig være en kvinne som trår fram i lyset, som en representant på eiersiden. 

Styrtrike Amanda Staveley (48) som har forsøkt å kjøpe Newcastle United, lenge er nå klubbens nye direktør.

Amanda Staveley har gjort seg rik gjennom sitt selskap, PCP Capital Partners. Hun har nese for god business, var hjernen bak sjeik Mansours kjøp av Manchester City, og har rike venner over hele verden. Både rike og kongelige. 

Selskapet CFG som eies av sjeik Mansour, som er endel av kongefamilien i Abu Dhabi, ble oppnevnt i 2014. Seks år etter at fotballklubben, Manchester City ble kjøpt opp. Amanda Staveleys ektemann, Mehrdad Ghodoussi skal være nær venn av sjeiken i City. Araberne kommer.

Amnesty International

Det faktum at det er rike sjeiker fra Saudi Arabia, har ikke påvirket fansen i Nord i særlig grad. Tvert i mot. Fansen har vært i ekstase, de har festet og jublet på pubene i Newcastle og sunget “we god our club back“. Vi har fått klubben vår tilbake.

Saudi-Arabias oppkjøp av Newcastle splitter fansen. Landets overtramp av menneskerettighetene skaper harme blant mange. Andre jubler og mener de har «fått klubben tilbake».

VG.no

Amnesty International er dog ganske lunken til at styrtrike arabiske prinser skal få lov til å komme å leke forretningsfolk i Storbritannia. Når vi og mange med oss, vet hva som skjer i landet. “Sportsvasking” er intet nytt fenomen, men desto alvorligere at et blir gjort lite med.

Det er altså Saudia Arabias ledere som ønsker å kjøpe en stor klubb for å avlede oppmerksomheten bort fra menneskerettighetsbrudd. Diktaturet blir nemlig ikke mindre brutalt om de plutselig eier en kjent fotballklubb i England.

Steve Bruce ferdig i Newcastle! Men det skjer ikke uten negative fortegn og masse uro.

Det er en kjent sak i store deler av verden at det var kronprinsen, bin Salman, som sto bak ordren om å drepe den kjente journalisten, Jamal Khashoggi. Khashoggi ble drept og partert i den Saudi Arabiske ambassaden i Istanbul i 2017. For Newcastle fansen i England er det svært mange som driter i den historien. Og vil ha store navn og sportslig suksess til St. James’s Park – snarest.

Vargas

Erling Haaland – den unge, norske stjernen som fortsetter å gi

Erling Haaland – den unge, norske stjernen som fortsetter å gi, verdenspressen måper. Erling Braut Haaland er nok Norges mest omtalte og populære fotballspiller for tiden. 21-åringen er angrepsspiller for den tyske klubben Borussia Dortmund og spiller også på det norske landslaget. De siste årene har han blitt mer og mer kjent både i Norge og rundt om i verden takket være sitt imponerende, voksende talent. 

Estimated reading time: 4 minutes

Hat-trick mot Gibraltar i VM-kvalifisering

Erling Haaland – den unge, norske stjernen som fortsetter å gi
Foto: Jannes Glas via Unsplash

En av Haalands nyeste suksesser var da han leverte et hat-trick på Ullevaal i Norges 5–1 seier over Gibraltar. Spillere på langoddsen kunne bare håpe om et så positivt resultat. På forhånd av kampen ga Norge som vinner med fem mål eller mer mot Gibraltar 2,20 i odds. Det endte i fem mål totalt fra Norge hvor tre kan takkes Haaland.

Erling Haaland scoret altså tre av fem mål mot Gibraltar – inkludert et hat-trick. Dette er bare en ny av mange nylige prestasjoner på banen med det norske landslaget. Med de tre målene inkludert, har han totalt scoret 12 mål på sine 15 første landslagskamper.

Hat-tricket er et klart bevis på utviklingen til Haaland, som landslagskaptein Martin Ødegaard også har bemerket seg. Trener Ståle Solbakken er også full av ros og lovord, og kommenterte til TV2 at Erling er det råeste vi har sett i norsk fotball.

Imponerende statistikk og kåringer

Erling Haaland – den unge, norske stjernen som fortsetter å gi
Foto: Chaos Soccer Gear via Unsplash

Erling Haaland har så langt scoret 12 mål i løpet av 15 landslagskamper. For å sette dette i kontekst måtte Lionel Messi og Cristiano Ronaldo ha henholdsvis 36 og 34 landskamper for å nå 12 mål. Med andre ord nådde Haaland dette på mer enn halvparten så mange kamper, som to av tidenes beste fotballspillere i verden. Erling Haaland – den unge, norske stjernen som fortsetter å gi alt på banen.

Han har imponert minst like mye i klubbfotball for Borussia Dortmund. I sin første kamp for klubben kom han inn i 65. minutt og klarte å sende inn hele tre scoringer. I første hjemmekamp seks dager senere, scoret han to mål på 20 minutter og slo dermed scoringsrekord per spilt tid for tysk Bundesliga. Med totalt fem mål på 59 minutter. Fra disse første kampene har han fortsatt å score mål og slå rekorder.

De imponerende prestasjonene har også blitt anerkjent her til lands og i utlandet. Haaland ble blant annet tildelt prisen for «årets gjennombrudd» under Idrettsgallaen. Og tittelen «Golden Boy» og  Nettavisen-prisen som årets sportsnavn i 2020.

Haalands fremtid

Med en fantastisk prestasjon og utvikling i det siste har nok alle store håp for Erlings fremtid. Ikke minst har Erling selv et stort konkurranseinstinkt og høye forventninger til seg selv. Basert på nylige prestasjoner og ros fra industrien, er det ingen tvil om at denne jærbuen kan nå langt. Nå gjenstår bare spørsmålet om han kan klare å avslutte som toppscorer. Enten i Bundesligaen eller Champions League – eller kanskje begge. Og hvor lang tid det tar før han slår scoringsrekorden til landslaget.

Scoringsrekorden til det norske landslaget er 33 mål og har hørt til Jørgen Juve siden 30-tallet. Solbakken har sagt at det nok kan gå tre–fire år før rekorden blir slått. Haaland selv har ikke kommentert mye rundt saken, men jobber nok mot å slå rekorden. Erling Haaland – den unge, norske stjernen som fortsetter å gi – hvor suksessen ender kan ingen forutsi.

I storligaene Bundesliga og Champions League er det mulig å tippe på hvem som ender opp som toppscorer. I Bundesliga har Erling Haaland vist seg å være en tydelig favoritt og han har blant annet kommet opp som favoritt nummer to etter Robert Lewandowski (FC Bayern München). Det er ikke lenge siden den 59. sesongen startet opp i august så mye kan fortsatt skje. Uansett hva er det ingen tvil om at Erling Braut Haaland er et navn å merke seg.

Vargas

Bruno Lage er i trøbbel med Wolves

Bruno Lage er i trøbbel med Wolves etter kun 5 kamper. Er det i en liga man skal passe på å ikke få en dårlig start, er det i Premier League. Managere har fått sparken etter færre kamper tidligere i England. Portugiseren, Bruno Lage tok over jobben etter den mest populære manageren i Wolves, noen gang. Nuno Espirito Santo.

Estimated reading time: 5 minutes

Nuno til Bruno

Og Nuno Santo var en vandrende suksess i 3 av 4 sesonger og tok klubben opp fra Championship, til semifinale i FA-cupen, og kvartfinale i Europa League. Og har så langt vært en suksess i Tottenham – som er hans nye arbeidsgiver. Nuno Espirito Santo var elsket av fansen, men taklet dårlig massive skadeproblemer, kombinert med pandemi og tomme tribuner gjennom en lang sesong. Det var nok for eierne, Fosun International, som har store ambisjoner for klubben.

Lest denne? Tips til hvordan arrangere en spillekveld hjemme hos deg

Årsaken til at Bruno Lage, en annen portugiser, som snakker godt med alle de portugisiske spillerne, ble ansatt. Var at han skulle spille mer angrepsvillig fotball enn forgjengeren. Skape flere sjanser og gjøre flere mål. Etter fem kamper har Wolves skapt nær hundre sjanser, men klart å gjøre kun 2 mål, hvorav det ene var et selvmål.

Nå kampplanen ser ut som følgende: “La oss gi ballen til lynraske Adama Traore, og se hva som skjer.” Vil det neppe være nok til å vinne særlig mange kamper heller. Mot Brentford nylig, skapte Wolves sjanser fra start, men klarte gjennom 90 minutter å ikke få ett skudd på mål. Og tapte kampen på hjemmebane med 0-2. Det er et krise-resultat. Og Bruno Lage er i trøbbel med Wolves – allerede fra start.

Forsvarsspillere

Bruno Lage stilte med samme mannskap etter den ene seieren de har, som kom mot Watford, borte. Da med en forsvarsrekke med kapteinen, Conor Coady, som var midtbanespiller da han ble kjøpt fra Liverpool i 2015. Ved sin side har han Roman Saiss, som har spilt midtbane i store deler av sin karriere i de fem årene han har vært Wolves-spiller. Den siste i den bakre treeren, unge Max Kilman, som ble hentet til klubben som Futsal-spiller. Altså innendørsfotball.

Wolves spiller altså med omskolerte forsvarsspilere i en av verdens tøffeste ligaer. Det kan bli skjebnesvangert.

Bruno Lage er i trøbbel med Wolves
Bruno Lage Foto: The Guardian

I sommerens overgangsvindu var det planer i Wolves-leiren om å hente flere spillere, men det skjedde aldri.

Da skulle endelig en solid forsvarsspiller hentes inn, og det gjorde det, for så vidt. Yerson Mosquera (20) ble hentet inn fra den colombianske ligaen. Men dette er en spiller for framtiden, ikke som kan redde Bruno Lage nå. Wolves hentet også Hwang Hee-chan, på lån fra RB Leipzig.

På benken sitter Willy Boly, som har vært en klippe i forsvaret, men som har en tendens til å bli skadet ofte. Bruno Lage er i trøbbel med Wolves, om han ikke får omgjort sjanser til scoringer.

Lest denne? Gode og dårlige nyheter om du liker Premier League

Krise

I den meget svake kampen mot Brentford, var det til slutt 8 angrepsspillere på banen. Uten å få ballen på mål, en eneste gang. Det er et paradoks, all den tid det var årsaken til at Bruno Lage kom til klubben. Angrepsvillig fotball skulle serves og det skulle komme mål. Mye mål. Argumentet er ikke helt bak mål. Fordi Bruno Lage tok Benfica til seriegull, hvor laget gjorde 103 mål i 2018-19-sesongen.

når Wolves-spillerne ikke har dagen, ser det tragisk ut på banen. Erfarne spillere som Ruben Neves og Joao Moutinho var skygger av seg selv mot Brentford. Dødballene til Moutinho var håpløse, han har kun Cristiano Ronaldo foran seg på listen over antall landskamper for Portugal. Moutinho er 36 år og så lang erfaring at han vet at corneren ikke skal stoppe ved første forsvarer – hver gang. Neves traff verken med pasning eller skudd.

Når venstre vingback, Fernardo Marçal, maktet å legge seg på Brentford-spissen Ivan Toney, og lage en klønete straffe, må det bli tap. Ingen Wolves-spillere fikk godkjent av fansen etter tapet, hvor Brentford var nærmere 3-0 enn Wolves var utligning. En kamp som vil gå over i historien som en av de verste i moderne tid for den tradisjonsrike klubben.

Spissene

Spissen Raúl Jimenez, den populære meksikaneren er tilbake etter en fryktelig hodeskade. Men har så langt vært en skygge av seg selv, uten evne til å skape sjanser for andre eller seg selv, står uten mål. En spiller som kunne gjøre mål på bestilling, før hodeskaden satte ham ute av spill i mange måneder.

Bruno Lage er i trøbbel med Wolves fordi manageren ikke klarer å sette sammen et lag som omsetter sjanser til mål. Det er helt avgjørende i den moderne fotballen, å score mer mål enn motstanderen for å vinne kampen. Vi unders også på hvorfor en så god spiller som Leander Dendonker, midtbanespilleren, ikke får spilletid.

£35 millioners-mannen, det største spisstalentet fra Portugal på mange år, Fabio Silva har ikke fått mange minutter under Lages regime. Det mener vi er en gedigen tabbe, all den tid den unge spissen har vist at han har det som trengs i seg. Og når man er desperat for mål, bør jo manageren se hvilke krefter han har tilgjengelig, så langt gjør ikke Bruno Lage det.

Bruno Lage kan fort bli erstattet om ikke endringene kommer raskt. Fosun vil ikke nøle med å erstatte manageren med en ny. Fosun er nok like kyniske som Chelsea-eieren, Roman Abramovich i så måte. En klubb-eier som har “brukt” 17 managere siden juni 2003. Og når målsetning er progresjon og bedre resultater enn forrige sesong, har Lage en jobb å gjøre – om han får muligheten.

Neste kamp er Southampton borte, søndag 26. september. Et Southampton som holdt Manchester City til uavgjort på Etihad Stadium. Velkommen til Premier League, Bruno Lage.

Vargas

Ikonet som gir Solskjær muligheter

Ikonet som gir Solskjær muligheter til å konkurrer mot de aller beste, er klar for Manchester United. At storklubben henter tilbake en av verdens beste spillere, er ikke bare overraskende – det er mildt sagt sjokkerende. Cristiano Ronaldo ble 36 år i februar, men er blant de aller beste på kloden, fortsatt. Vær ikke i tvil om det.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Cristiano Ronaldo

Juventus må ha spilt kortene sine fryktelig dårlig siden ikonet har valgt å forlate “Den Gamle Dame” nå.

Alt tyder dog på at det er en glad og fornøyd portugiser som forlater en storklubb for en ny, i sin melding til Juve-fansen på Instagram. Ikonet som gir Solskjær muligheter til å sloss om de aller gjeveste titlene vil være klar mot Newcastle, lørdag 11. september.

Lest denne? Fulle tribuner i England – Premier League er tilbake

Today I depart from an amazing club, the biggest in Italy and surely one of the biggest in all of Europe. I gave my heart and soul for Juventus and I’ll always love the city of Turin until my final days. The “tifosi bianconeri” always respected me and I tried to thank that respect by fighting for them in every game, every season, every competition.

CR7

Hadde noen fortalt oss at Ronaldo skulle spille for Manchester United denne sesongen, ville vi aldri ha trodd vedkommende. Nå vet vi at det er et faktum, Cristiano Ronaldo har kommet “hjem”, og Ole Gunnar Solskjær må få æren for denne unike overgangen. Salgssummen på skarve €15m. er det ikke noe å si på. Det er spillerens egenskaper som her gjør Manchester United til et lag med unike muligheter, med en helt unik spiller på laget.

Venner

Solskjær kjenner Ronaldo bedre enn de fleste, fordi de er gamle venner, de har spilt sammen og manageren kjenner spillerens kvaliteter. Det er all grunn til å tro at nordmannen vil kunne bruke Ronaldo riktig, faktisk er det vel bare nok å gi portugiseren et draktnummer. Så gjør han det han kan best. Se ikke bort fra at det blir nummer 7 – slik Ronaldo hadde da han dro fra Manchester i 2009.

Cristiano Ronaldo forlot Old Trafford med gode tall. 84 mål på 196 kamper fra 2003 – 2009. Og i Real Madrid gjorde han 311 mål på 292 kamper fra 2009 – 2018. Du kan jo gå ut og prøve selv. Solskjær har gjort en genistrek med å hente en av verdens største ikoner innen fotballen, ikke den beste, for det er og blir Lionel Messi. Men du verden for et løft dette er for Manchester United.

Ikonet som gir Solskjær muligheter

Tittelutfordrer

Ikonet som gir Solskjær muligheter handler om Ronaldos mange ferdigheter. Portugal hadde aldri blitt Europamestre i 2016 uten sin kaptein. Han er tilretteleggeren, måljegeren og til og med landslagssjef, når det er nødvendig.

I dette EM måtte en skadet Ronaldo ut i finalen, men da var han på sidelinjen og dirigerte laget sammen med treneren, Fernando Santos. I Manchester United vil det være Solskjær som er sjefen, men han vil lytte til Ronaldos råd. Utvilsomt. Hvorfor skulle han ikke det? Med den tyngde og erfaring Ronaldo har, er han en viktig brikke, både på og utenfor banen.

Og den rutinene Manchester United har fått inn nå, med Raphaël Varane i midtforsvaret, Bruno Fernandes og Paul Pogba på midtbanen, og Cristiano Ronaldo, og super-reserve Cavani på topp. Oser det kvaliteter og trofeer av dette laget, om Solskjær får stjernene til å dra lasset i samme retning.

Plutselig ble Manchester United en tittelutfordrer over natten. Så langt er vi villig til å gå, faktisk. For så mye har en spiller av Ronaldos kvaliteter å si for et lag. Ronaldo har alt. Fart, spenst, hodesterke, fotballforståelse og han beveger seg nesten alltid riktig.

Lønnen

Man får lønn som fortjent i fotballen, eller? Hva synes du, med en snitt lønn på 600.000 kroner i året, om at Cristiano Ronaldo får ca 4,5 millioner i ukelønn – for å spille fotball? Mange mener det er en riktig lønn om han kan skaffe Manchester United de trofeene de nå jakter, men det er lov å være uenig i det.

Cristiano Ronaldo’s sensational return to Manchester United will see him earn £480,000-a-week – making him the highest paid player in the Premier League. 

DailyMail.co.uk

Ronaldo blir Premier Leagues best betalte spiller, og slår nestemann på liste med ca £100.000 per uke.

Manchester Citys Kevin de Bruyne tjener “bare” £385.000 per uke.

Innen en uke, har mange millioner drakter med ‘Ronaldo 7’ blitt trykket opp i Manchester, og de vil garantert bli solgt ut raskt. Et ikon har vendt tilbake der han slo igjennom første gang. Manchester United har aldri vært bedre på papiret – siden Sir Alex trakk seg tilbake.

En nye æra kan begynne nå – med en nordmann ved roret. Er det rart vi elsker engelsk fotball?

Vargas

Fulle tribuner i England – Premier League er tilbake!

Fulle tribuner i England – Premier League er tilbake! Endelig skal den mest populære fotballen for mange nordmenn rulle igjen. Fradrag 13. august sparkes engelsk fotball i gang for alvor. Championship har allerede spilt en serierunde, men for mange er det Premier League som gjelder.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Publikum tilbake

Brentford-Arsenal med spillestart kl 21:00 er første kamp. Før det braker løs på Old Trafford lørdag 14. august med Manchester United – Leeds kl 13:30. Liker du engelsk fotball går du mot lyse tider når høstmørket faller på. Hater du fotball, kan du vel egentlig bare grave deg ned.

TV2 sender samtlige kamper, ikke bare fra Premier League, men også fra La Liga, Champions League, og Europa League. I beste fall spilles det fotball hver dag, hele uka, alt etter hvem man spør. Fulle tribuner i England – Premier League er tilbake!

There will be full crowds in time for the start of the football season, due to start on 13. August. Premier League is back with full houses in the stands

The Guardian

At supporterne er tilbake i fullt monn er av stor betydning for fotballen.

Både hva stemning angår, men også for hver enkelt klubb som trenger billettinntektene. Så er det noe annet å høre og se publikum – for alle oss som skal følge fotballen på storskjerm, og TV også. Dessverre må vi leve med videodømming denne sesongen også. Så, ‘hold your horses‘ når det blir scoring, målet du har ventet på, kan fort bli annulert for et eller annet.

Dyr underholdning

At TV2 har monopol på all fotball, betyr dyrere underholdning, men det er ikke grådighet fra den kommersielle kanalen alene – som gir stive priser. Aldri før har Premier League vært mer populært og aldri før har kostnadene vært større for å produsere kampene. Derfor må du ut med opp til en ‘høvding‘ i måneden, for å oppleve Premier League.

Fulle tribuner i England - Premier League er tilbake!
Old Trafford vil ha 75.769 tilskuere fra første kamp Foto: Pixabay

TV2 skal sende Champions League i tre år, og Premier League ut sesongen 2021/2022.

Da tar strømmetjenesten Viaplay og Viasat over rettighetene. Disse eies av TV2s argeste konkurrent på sportsunderholdning, nemlig Nordic Entertainment Group, som tar over Premier League etter dette.

Fotball har lenge vært big business over hele kloden, men det har neppe vært større interesse og så store summer involvert, særlig i Premier League. Hver eneste kamp, uansett sendetidspunkt, blir sett av millioner av mennesker.

Manchester City

Helt siden Josep Guardiola og hans spillere løftet trofeet på Etihad stadium, har vi satt pengene våre på et nytt ligagull til Manchester City. Årsaken er mangel på gode nok konkurrenter, Citys nye signeringer og lagets enorme stall. At Pep er verdens beste manager og at den blå delen av Manchester har ubegrenset med penger – avgjør vårt valg. Kjedelig, men sant.

Fulle tribuner i England – Premier League er tilbake!

Vi tror Harry Kane blir signert fra Tottenham, det betyr garantier for 15-20 scoringer ekstra. Da er det bare å sette pengene på City som ligamester for fjerde gang på fem sesonger. Jack Grealish er allerede på plass i et lag som har de beste spillerne på de fleste plasser på laget.

Så er det deilig ironisk at City møter nettopp Tottenham i første serierunde, er det ikke? Vi tipper at Harry Kane ikke spiller den kampen.

Manchester City har alt som skal til for å vinne flere trofeer, se derfor ikke bort fra at Pep tar både Premier League og Champions League kommende sesong. Ja, da. Vi vet at Lionel Messi har signert for PSG og at de har et forrykende godt lag. Men PSG har ikke mentaliteten til å gå helt til en finale og vinne den, mener vi. Det har City gjort mange ganger, men mangler som kjent det gjeveste, Champions League.

Tabelltips

 • Manchester City
 • Chelsea
 • Liverpool
 • Manchester United
 • Arsenal
 • Aston Villa
 • Tottenham
 • Leicester
 • Everton
 • Wolves
 • West Ham
 • Leeds
 • Southampton
 • Newcastle
 • Crystal Palace
 • Brighton
 • Burnley
 • Watford
 • Norwich
 • Brentford

Man kan helt sikkert diskutere til man blir grå om hvem som skal ta de respektive plassene etter Manchester City i toppen. Og hvilke tre lag som skal rykke ned. Tradisjonen tro er det dog de tre lagene som rykket opp, som vil slite mest, men det er ingen fasit. Vi har sesonger der nyopprykkede lag overrasker positivt.

Det er ikke mange sesongene siden Wolves med sin portugisiske hær tok 7. plassen etter å ha vunnet Championship sesongen før. Nuno har reist videre til Spurs, men vil ikke opprettholde suksessen, tror vi.

Fulle tribuner i England – Premier League er tilbake!

De rikeste lagene har de beste spillerne, derfor er de ofte også i toppen av tabellen. Chelsea vil være med helt til sesongslutt å sloss om ligagullet. At Romelu Lukaku er klar for nær £95m. er åpenbart en solid forsterkning.

Overgangsvinduet stenger ikke før 31. august – så mye vil skje på overgangsmarkedet ennå.

Endelig er fotballen vi elsker – tilbake på skjermen.

Vargas

Lionel Messi klar for Paris – done deal!

Lionel Messi klar for Paris – done deal! Og lønna blir heller ikke så verst. Verdens beste fotballspiller vil tjene i overkant av 10 millioner kroner per uke. £53m per år. Og det er vel egentlig fortjent når vi vet hva argentineren kan gjøre med en fotball?

Bergenet lesetid: 4 minutter

PSG og Qatar

Lionel Messi vil gå gratis til PSG, all den tid Barcelona har surret det til med den nye kontrakten til Messi. ‘Barca’ har også fått rødt lys av La Liga til å signere ham, grunnet strenge økonomiske regler i fra UEFA, om FairPlay-innen lønn og overganger. Som til slutt ble avgjørende for at Messi til slutt må forlate Barcelona.

Paris Saint-Germain er en av verdens rikeste fotballklubber. Klubben ble stiftet i 1970 etter at en gruppe forretningsmenn mente at Paris som by – fortjente en storklubb. Laget spiller sine kamper på flotte Parc des Princes i Paris, et anlegg som stod ferdig i 1974.

Lest denne? Storfavoritten vinner Premier League

Årsaken til den voldsomme økonomien i storklubben er at Qatar Sports Investments eier 70% av klubben. Et investeringsselskap som har brukt voldsomme summer på PSG i en årrekke og er villige til å fortsette å bruke penger. De har som mål å bli nummer én i verden foran sine konkurrenter, Real Madrid, Barcelona, Real Madrid, Chelsea og Manchester City.

QSI er et lukket aksjeselskap som eies av Qatars finansdepartement og Qatars olympiske komite. Hvor sjefen er også president i PSG, nemlig styrtrike, Nasser Al-Khelaif, siden 2011. Manager for PSG er tidligere Tottenham-manager, argentineren Mauricio Pochettino (49).

Lionel Messi klar for Paris - done deal!
Nasser Al-Khelaif Foto Wikiedia.org

Neymar

PSG har allerede betalt drøyt 2 milliarder kroner for den gang verdens dyreste spiller, brasilianeren Neymar (29) i 2017. Barcelona hadde satt en utkjøpsklausul de aldri trodde ble innfridd, på svimlende €222m. Neymars advokater og PSG ville det annerledes og dermed ble Neymar verdens dyreste fotballspiller. Lionel Messi klar for Paris – done deal!

Ifølge Liverpool Echo har Barcelonas inntjeninger falt med 113,9 millioner pund, mens Manchester United har opplevd det verste tapet med et fall på 118,1 millioner pund. Generelt er det mye dyster lesning når det gjelder klubbenes økonomiske situasjon.

LiverpoolEcho

Brasils nummer 10, verdensstjernen Neymar, som har fått massiv kritikk både i hjemlandet Brasil, men også i Europa for å være en sytete juksemaker, som kaster seg i gresset så snart han får en sjanse. Men Neymar er i realiteten en meget god fotballspiller, når han selv vil. Nå blir han lagkompis med den som innehar den viktige tittelen. Og som vil eie den til sin død. Lionel Messi. Greatest of all time. GOAT.

Barcelona

Barcelona-fansen gråter for å ha mistet sin ledestjerne. Vi tipper at Barcelona-sjefene gråter også, over å ha mistet all økonomisk fotfeste de siste årene. Om Messi hadde fått lov til å bli værende i Barcelona, ville det satt klubben tilbake mer enn femti år, fordi pengene ikke er der.

Lest denne? Her er den 20 managerne i Premier League

Selvsagt må pandemien få deler av skylden for elendigheten som presidenten, Joan Laporta har hatt ansvaret for siden mars i år. Men enda mer den forrige presidenten, Josep Maria Bartomeu, som styrte verdens mektigste klubb i mer enn 6 år. Lionel Messi klar for Paris – done deal!

Barcelona har vært klubben i Lionel Messis hjerte siden han var 13 år. Nå, etter 21 år i klubben er det ubønnhørlig slutt. En hel verden gråt med stjernespilleren da han takket for seg på en gripende sermoni for få dager siden. Nå venter nye eventyr i Paris for 34-åringen.

Lionel Messi

Lionel Messi var spilleren som aldri spilt for noen andre lag enn Barcelona. Det gjorde Messi til en stor spiller fordi han var lojal. Nå er ikke overgangen til PSG Messi førsteønske for egen del. Han hadde fått en kontakt han hadde signert med Barcelona, men utenfor-sportslige økonomiske regler – ødela den drømmen.

PSG er og blir en nødløsning for Lionel Messi og hans familie. Fordi han ønsker å spille fotball, mer enn noe annet. Og i Paris har fansen stått utenfor Parc des Princes i dagevis, for å ta i mot verdensstjernen. Lionel Messi klar for Paris – done deal!

Lionel Messi har vunnet Ballon d’Or hele seks ganger, selve beviset på at han er den beste av alle fotballspillere. 34-åringen endte på 778 kamper og han gjorde hele 672 mål for Barcelona.

En statistikk for evigheten.

Vargas

Storfavoritten vinner Premier League

Storfavoritten vinner Premier League, kjedelig, men sant. Det er ingen andre lag på øverste nivå i England som kan måles seg med Josep Guardiolas Manchester City. Manchester United har gjort gode kjøp, men det har City også.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Josep Guardiola

Liverpool bør alltid nevnes som en vinnerkandidat all den tid Jurgen Klopp er sjef på Anfield. Og Chelsea som vinner av Champions League bør ikke avskrives uten diskusjon. Noen tror at Nuno kan fortsette å gjøre gull av gråstein og dermed gjøre Tottenham til et topplag. Men vi tror mest på Guardiola og City. Her får du vite hvorfor. Vil du være blant de første med siste nytt fra England? Følg vårt nyhetsbrev som alltid er gratis.

Lest denne? Overgangene som avgjør Premier League

Guardiola har vunnet tre av fire sesonger som sjef på Etihad, han har brukt én milliard kroner på Jack Grealish og vil sprenge banken for å hente Harry Kane fra Tottenham. I så fall, om Kane kommer, får City det beste laget uten konkurranse, kommende sesong.

Om Nuno Espirito Santo lykkes med å overtale Kane til å bli værende, vil det være en boost for Spurs. Vi tror dog at landslagskapteinen forlater Tottenham i dette overgangsvinduet. Og vi tror det er Manchester City som er kjøperen. Enn så lenge er overgangen ikke gjort.

Harry Kane

Lionel Messi forlater Barcelona mot alle odds, og det ryktes at flere engelske klubber gjorde undersøkelser for å få Messis signatur. Det gjør ingen lag i England, men styrtrike PSG, som har Kylian Mbappé fra før. Storfavoritten vinner Premier League med god margin.

Kevin de Bruyne, Phil Foden, Jack Grealish, Raheem Sterling, Rúben Dias, Gabriel Jesus, Ederson, Gundogan og Riyad Mahrez kunne ha spilt på hvilket som helst lag – av topplagene. Og forbedret disse. Til og med John Stones har blitt en brukbar forsvarsspiller.

Vi er overbeviste om at City kjøper en spiss i verdensklasse, om Harry Kane ikke kan hentes. Storfavoritten vinner Premier League, fordi Pep er den beste manageren på kloden og City har bredest stall, og de beste spillerne. Over en hel sesong på 38 kamper vinner Manchester City flest kamper.

Storfavoritten vinner Premier League
Harry Kane ønsker bort fra Tottenham – Foto: Wikipedia.org

Topp seks

Til tross for store utfordringer grunnet pandemien, vil sommerens overgangsvindu sette alle rekorder. Jack Grealishs overgang fra Villa til City er alene den største mellom to engelske klubber med en prislapp på £100m. Om også Harry Kane går til City, kan den overgangen ventes å være på £150m.

With fans shut out of stadiums for the majority of the 2019/20 season, Premier League clubs have missed out on millions of pounds in income.

LiverpoolEcho

Om vi blir tvunget til å sette opp topp seks få dager før seriestart, blir det vanskelig, men vi tar sjansen og legger hodet på blokka. Vi tror ikke på noen suksess for Nuno i Tottenham, Spurs havner utenfor topp seks.

 • Manchester City
 • Chelsea
 • Liverpool
 • Manchester United
 • Arsenal
 • Aston Villa

Manchester City har verdensklassespillere på hver eneste plass på banen, men de har også en solid benk. Phil Foden er bare 21 år, men viste i EM for England, at han er et helt angrep alene. Sammen med Grealish, Jesus, Sterling og kanskje Kane, vil ingen forsvar kunne stå i mot City kommende sesong.

Manchester United og Chelsea

Solskjær vil trenge tid til å bygge mer på sitt Manchester United-lag. Brikkene er i ferd med å falle på plass på Old Trafford, hvor styret ser ut til å mene alvor ved å bruke mye penger på et par solide forsterkninger. Jadon Sancho for £74m. og Raphael Varane for £35m. er god butikk. Men vi tror ikke Manchester United kan holde dampen oppe gjennom en hel sesong ennå – ikke nok til å vinne ligagull.

Chelsea vant altså Champions League, overraskende for mange, siden manager Thomas Thuchel måtte ta over etter sparkede Frank Lampard – midt i sesongen. Det gav dog umiddelbar suksess og tyskeren har fått stjernene på Stamford Bridge til å spille bra sammen.

Nå er også den belgiske stjernespissen Romelu Lukaku på vei. Prislapp: £97,5m. fra Inter Milan. De skal spille god fotball de som henter poeng mot Chelsea kommende sesong.

Aston Villa

Jurgen Klopp og Liverpool har ikke gjort noen kjøp i sommer. Men har bevist gjennom flere sesonger at de er blant de aller beste med det laget som presenteres i dag. Selvsagt viktig at verdens beste midtstopper, Virgil van Dijk er tilbake. Men nylig ble gode Andy Roberston skadet i ankelen og kan være ute en stund.

Med en kvartet framover på banen som består av målfarlige spillere som Jota, Salah, Mané og Firmino, skjønner alle at Liverpool vil gjøre mange mål også denne sesongen. Spørsmålet er om midtbanen holder mål, det mener vi den ikke gjør til å holde lag som Manchester City og Chelsea bak seg.

Årsaken til at vi har Aston Villa på sjetteplass er måten klubben har hentet forsterkninger på og hvem de har fått inn – etter salget av Jack Grealish til City. Kjøpet av Danny Ings fra Southampton kan være en genistrek. Og lånet av Manchester United-forsvarsspilleren Axel Tuanzebe er klokt. I tillegg har Villa kjøpt Leon Bealy for £29m. fra Bayer Leverkusen.

Som om ikke det var nok, har manageren, Dean Smith, henter Ashley Young gratis fra Inter og kjøpt Emi Buendia fra Norwich for £33m. Se ikke bort fra at Aston Villa som årets store overraskelse – kommende sesong.

Arsenal jakter fortsatt på Real Madrids Martin Ødegaard. Mikel Arteta har ikke lykkes med sin første-prioritering foreløpig, men klubben snakker sammen fortsatt. Ben White fra Brighton for £50m. Nuno Tavares fra Benfica og Albert Sambi Lokonga fra Anderlecht er foreløpige signeringer for the Gunners.

Vargas

Overgangene som avgjør Premier League

Overgangene som avgjør Premier League blir gjort nå og de neste dagene. De antatt beste, Manchester-lagene, Liverpool, Chelsea og Tottenham handler mer enn noen gang. Ikke i antall spillere, men i sum. Jack Grealish har gått fra Aston Villa til Manchester City for £100m. som tilsvarer drøy milliarden.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Jack Grealish

Galskapen fortsetter med uforminsket styrke i Premier League.

Manchester United på sin side, gjør det mye omtalte kjøpe av Raphael Varane de nærmeste dagene. Og slik vil det fortsette til overgangsvinduet stenger 31. august. De som ønsker å bli med å sloss om ligagullet i verdens beste liga, ha de beste spillerne.

Lest denne?

Om Jack Grealish ikke er den beste, så er han per dato den aller dyreste som har blitt kjøpt og solgt til, og fra engelske lag. Allerede 1. august skrev vi om tidenes dyreste overgang mellom to engelske lag. Du vil være først ute om du følger denne bloggen, det er selvsagt gratis. Meld deg på vårt nyhetsbrev, her.

Skulle Harry Kane lykkes med å tvinge fram en overgang fra Tottenham til f.eks Manchester City, vil den ferske rekorden ryke, igjen.

Overgangene som avgjør Premier League – foregår akkurat nå. Manchester City er i ferd med å sikre seg hegemoniet i Premier League. Josep Guardiola har vunnet tre av de fire siste trofeene i ligaen og vil vinne det igjen. Guardiola har all makt i City og kan få de spillerne han ønsker seg – uansett pris. Slik det ser ut nå.

Overganger

Å forhandle med Tottenham om kjøpet av f.eks Harry Kane, sammenlignet med andre lag i Premier League, er visst vrient. Daniel Levy, styreformannen på Tottenham Hotspur stadium – er en har nødt å knekke i forhandlinger.

Overgangene som avgjør Premier League

Danny Ings er klar for Aston Villa. Southampton-spissen ble annonsert direkte fra den offisielle nettsiden til klubben, uten rykter i forkant, det er svært sjelden at ingen journalister knyttet til klubben, har fanget opp den aktiviteten i forkant. Noe som kan tyde på at kjøpesummen var for god for Southampton til å takke nei til. Overgangen ligger på rundt £30m. sannsynligvis.

Leon Baily (23) har også signert for Aston Villa, vingen ble kjøpt fra Bayer Leverkusen for £25m.

Lest denne? Her er de 20 managerne i Premier League

Romelu Lukaku (28) ble sendt fra Manchester United til Inter Milan fordi han ikke passet inn i Solskjærs lag – etterhvert. I Italia har nederlenderen gjort så stor suksess med 47 mål på 72 kamper, at hans tidligere klubb, Chelsea ønsker å få ham tilbake til Stamford Bridge. Vi ser for oss at denne overgangen kommer i god tid før ‘stengetid’.

Overgangene som avgjør Premier League foregår nå og helt fram til 31. august.

Cristiano Romero (23) den gode midtstopperen som har vært en viktig brikke i det gode Atlanta-laget som har tatt Champions League med storm, er klar for Tottenham. Romero erstatter Toby Alderweireld i Nuno Espirito Santos forsvar. Argentineren vil koste London-klubben €55m og kontrakten varer til 2026.

Haaland

Lionel Messi har drøyd med å signere for Barcelona grunnet diskusjoner om lønn. Men om du var i tvil, selvsagt har klubb og spiller kommet til enighet. Det vil alltid være Barcelona og kun Barcelona for verdens beste fotballspiller. Han vil signere en kontrakt som varer til 2026.

Ben White, den gode backen, har gått fra Brighton til Arsenal. Kjøpesum: £50m.

Tottenham har hentet målvakten Pierluigi Gollini på lån fra Atalanta. Mye tyder på at Nuno ønsker å bruke italieneren framfor den franske kapteinen, Hugo Lloris, som har vært fast målvakt for Spurs i en årrekke.

Joe Willock har vært på lån hos Newcastle fra Arsenal i én sesong, noe som var så vellykket at han blir i nord på permanent basis. Overgangen fra Arsenal koster Mike Ashley £25m.

Jadon Sancho er nå Manchester United-spiller. Vingen kostet £73m og ble kjøpt fra Erling Braut Haalands klubb, Dortmund. Vi tipper nordmannen går samme vei, men ikke før neste sommer.

Dyr underholdning

Siden Mediehuset TV2 har alle rettigheter for god fotball kommende sesong, vil du få se 900 toppkamper fra august i år til mai neste år. For å få denne underholdningen hjemme i sofaen, må du ut med ca 900 kroner. Du må avgjøre om det er for dyrt for din lommebok.

Overgangene som avgjør Premier League skjer mens vi skriver til deg. Vi lover å holde deg oppdatert – hele veien.

Vi synes det er akseptabel månedspris, all den tid vi får samtlige 380 kampene som spilles i Premier League, samt alle kampene i Champions League. Nation League, alle VM-kvalifiseringskampene og LaLiga. Selvsagt bør det diskuteres i heimen om regnestykket går opp i budsjettet.

Om du gjør om regnestykke til en tur på byen eller på restaurant for hele familien, er ikke 900 kroner mye penger for en norsk familie i dag. Bare i Premier League alene, får du servert ti kamper hver eneste weekend, som må sies å være god underholdning – verdt pengene.

Første kamp for sesongen er Brentford-Arsenal, fredag 13. august. Endelig er galskapen tilbake!

Vargas

Manchester City henter engelsk landslagsstjerne

Manchester City henter engelsk landslagsstjerne for å opprettholde hegemoniet i Premier League. Jack Grealish, Aston Villas viktigste spiller de fire, fem siste sesongene er på vei til City. Det blir ikke en billig handel, men Guardiola har funnet sin viktigste prioritering i dette vinduet. Prisen kan fort komme over én milliard kroner. Altså drøye £100m. Den dyreste signeringen noen gang, gjort av en britisk klubb.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Jack Grealish

Jack Grealish fikk ikke mye spilletid i EM som ble spilt tilnærmet på hjemmebane, noe landslagssjef Gareth Southgate har fått mye kritikk for. Grealish er den spilleren i Premier League som får flest frispark gjennom en sesong. Både fordi han er god på å falle “riktig” for å få frispark, men også fordi han er en meget god fotballspiller som er vanskelig å stoppe.

Lest denne? Her er de 20 managerne i Premier League

En spiller som kan gi Manchester City enda mer kreativitet på en allerede strålende midtbane. Manchester City henter engelsk landslagsstjerne, nemlig kreative Jack Grealish.

Grealish’s arrival would reinforce the English spine at City, as the 25-year-old stands-by for contract talks if Villa accept the bid which could make him most expensive signing ever made by a British club.

DailyMail.co.uk

Manchester City under Pep Guardiola har vunnet tre av fire seriemesterskap og er store favoritter til ny suksess. City har den bredeste troppen og de aller beste spillerne, mye må gå galt om det ikke skal bli et nytt seriegull. Vi tror Pep vil forsøke å hente Harry Kane fra Tottenham før 31. august. Om han lykkes er vi derimot ikke sikker på. Ryktene forteller oss at Kane dog vil til City.

Etter at Citys målkonge over alle målkonger, Sergio Aguero forlot Manchester City til fordel for Barcelona, på free transfer. Mangler Pep en målgarantist. Med verdensklasse servitører som Kevin de Bruyne, Jack Grealish og Riyad Mahrez er en god spiss helt avgjørende for et komplett mesterlag.

Fabrizio Romano

Fabrizio Romano, den italienske journalisten som har stålkontroll på hva som finnes av viktige overganger og forløpet til alle disse, mener at Tottenham og Daniel Levy er “verst” å forhandle med i Premier League. Levy er styreformann og medeier i Londonklubben og kjent for å være en knallhard forretningsmann.

Nuno Espirito Santo og Tottenham ønsker å hente Juventus-midtstopperen Cristian Romero (23) som er på lån hos Atalanta. Den argentinske forsvarsspilleren vil bli en kostbar affære for Spurs, noe som kan stoppe overgangen.

Manchester City henter engelsk landslagsstjerne
Jack Grealish er på vei til Manchester City Foto: Wikipedia.org

Leon Bailey (23) fra Jamaica av alle steder, er klar for Aston Villa som ren erstatter for Jack Grealish. Vingen har vært strålende for Bayer Leverkusen og koster Birmingham-klubben £30m. Villa har også sikret seg den argentinske vingen, Emiliano Buendía (24) for £33m. fra Norwich.

Lest denne? Kynismen i fotballen er brutal

Om du er Manchester United-fan, er du nok fornøyd med kjøpet av Jadon Sancho, men det vi ser på som det viktigste kjøpet for Solskjær, blir offentliggjort om få dager. Nemlig signeringen av den franske midtstopperen, Raphaël Varane (28). Det gir et ekstra løft for laget, å få på plass nok en verdensklasse-spiller.

Noen journalister mener å påstå at dette kjøpet minner om Liverpools kjøp av Virgil van Dijk i 2018. Alle vet hva som så skjedde. Liverpool vant de viktigste trofeene for første gang, Premier League 2020, inkludert Champions League sesongen før. Er det endelig Manchester Uniteds tur, igjen? Nei. Ikke helt ennå.

Manchester City henter engelsk landslagsstjerne – Aston Villas juvel, Jack Grealish.

Manchester United

Skal man vinne noe som helst, må man ha gode nok spillere. Det har endelig styret på Old Trafford skjønt og Ole Gunnar Solskjær har tillit nok til å få det som han vil på overgangsmarkedet.

Om Manchester United kan tukte Manchester City, tviler som sagt litt på, fortsatt. Tukte City vil verken Liverpool eller Chelsea lykkes med kommende sesonger heller – tror vi. Og vi bruker å tippe riktig hva Premier League angår.

Solskjær har noen utfordringer han garantert skulle vært foruten bare dager før seriestart. En av hans viktigste spillere, Marcus Rashford er ute til oktober etter en skulderoperasjon. Og flere av Manchester United-spillerne er i karantene etter å ha testet positivt for Covid-19.

Manchester United behøver ikke Jack Grealish, fordi midtbanen består allerede av knallgode spillere som Paul Pogba, om han blir værende. Bruno Fernandes, Jadon Sancho og Scott McTominay, som hadde en strålende sesong sist. Vi tror Manchester United vil løfte seg og være med i toppen denne sesongen.

Om Manchester City lykkes med å få tak i Harry Kane, er sesongen i realiteten over for alle andre enn Pep Guardiola og hans menn, tipper vi. Og vi tror at det er disse tre lagene ligagullet vil stå om, Manchester City, United og Liverpool.

I god tid før sesongstart, lover vi å komme med de viktigste overgangene og vårt tabelltips for den kommende sesongen. Vi anbefaler deg å melde deg på vårt nyhetsbrev – for å få siste nytt fra England, før de fleste andre.

Kilde: DailyMail.co.uk

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com