Fotball-VM fra helvete

Fotball-VM fra helvete der til og med kampene så langt, har enten vært sjokkerende resultater eller dørgende kjedelige og lange. Eller så har fokuset vært på at FIFA overstyrer lagenes ønsker om å bruke det mye omtalte regnbue-armbindet, 1 love.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Boikott

FIFAs utskjelte president, Gianni Infantino dummet seg ut med en tale, rett før VM-start, som minnet om en diktator som snakket til sitt underkuede folk. Hvor han nærmest sjikanerte media for å stille kristiske spørsmål til arrangøren Qatar.

Om han overlever dette VM før finalen 18.desember, tviler vi faktisk på. En boikott nærmer seg, noe som vil få verden til å få opp øynene for hva som forgår i arrangørlandet.

Tysklands lagbilde, hvor spillerne holder seg for munnen, er et sterkt symbol om at spillerne ikke er fornøyd med måten FIFA har håndterte dette på. Hva som blir den neste protesten vet vi ikke, men det kan være at noen lag begynner å la være å entre banen. Da er VM-kaoset et faktum og en fiasko.

Les også: Slik spilles fotball-VM i Qatar

Nå rasler flere av de største kanonene, Tyskland, England og Danmark om å forlate VM før det er ferdig. Fotball er viktig, det, men det er faktisk noe som er viktigere, nemlig brudd på menneskerettigheter.

Sett i lys av at syv lag ble truet med gule kort, hvis de kom på banen med regnbuefargede kapteinsbind.

FIFA med Infantino som president og talsperson, skyter seg selv i benet. Dette vil få dramatiske konsekvenser. Fotball-VM fra helvete vil gå fra vondt til verre. Vi ser for oss at VM kanskje ikke engang blir spilt ferdig. Det blir mer bråk – lenge før sluttspillkampene tar til.

Fotball-VM fra helvete vil sannsynligvis bli husket for alt annet enn den gode fotballen og underholdningen på banen.

Fotball-VM fra helvete

Til retten

Det var den tyske storavisen Bild som meldte at Tyskland vil ta Fifa til idrettens voldgiftsrett. Det vil de etter at Fifa truet med sportslig straff dersom kapteiner brukte regnbue-armbind under kampene i VM

NRK.NO

Også tilskuere med regnbuefarger på hodeplagg eller klær, blir nektet adgang til stadion. Dette mener stadig flere lag og deltakernasjoner, strider mot menneskerettigheter og mangfold. Tyskland er villig til å gå rettens vei for å få viljen sin.

Les også: Nå jakter mange på pengene dine

Det handler om mangfold og gjensidig respekt for hvem man er som menneske, skriver det tyske fotballforbundet på Twitter.

Sammen med en rekke andre nasjoner ønsker Tyskland å få stemmen sin hørt, og ønsker en hurtigbhandling i Idrettens voldgiftsrett, CAS. Om FIFA taper saken, vil det få ytterligere konsekvenser for Qatar som arrangør.

Fotball må gjerne gå over til å være politikk eller omvendt, men ikke under VM, da burde fotballen få fokuset. Det vil aldri skje unette dette VM som skal pågå helt til 18. desember.

Sjokkresultatene

Mange påstår at Argentina aldri kunne tape for Saudi Arabia, under normale omstendigheter.

Men i dette VM, som åpenbart aldri burde ha vært arrangert, er ingenting normalt. Heller ikke resultatene. Saudi Arabia lå under 0-1 til pause, men gikk rett i strupen på Messi og co og vant kampen. Det skal ikke være mulig.

Kan resultatet være fikset? Vi bare spør. Ingenting sjokkerer oss. Fotball-VM fra helvete vil garantert levere flere sjokkresultater, uten at så mange hever et øyenbryn av den grunn. Fordi det er utenfor banen det virkelig sjokkerende foregår.

At Tyskland taper for Japan er heller ikke særlig normalt. Men det skjedde også i dette VM. Kanskje nettopp Tyskland har et annet fokus? Et fokus på de større spørsmålene, de viktige tingene i livet. For fotball skal være lek, moro, en underholdene fest.

VM i Qatar har vist oss halvtomme tribuner og opp til tjue minutters tilleggstid.

Dog er det andre overskrifter fra fotballverden som får naturlig oppmerksomhet. Cristiano Ronaldo har fått sparken i Manchester United. En klubb som helt uten videre er satt opp til salgs. Det samme er storklubben Liverpool.

Hva blir det neste? At FIFA bøyer av og lar kapteinene få bruke regnbuefargede armbind? Aldri!

Vargas

Slik spilles fotball-VM i Qatar

Slik spilles fotball-VM i Qatar. Et arrangement som aldri burde ha funnet sted, men som nå sparkes i gang. Og vi har fokuset på det som skal skje på banene, på en TV eller storskjerm nær deg. Det politiske, enn dog hvor stor katastrofe det er. At mesterskapet går av stabelen i dette korrupte dritt-landet, settes til side et øyeblikk, men blir aldri glemt.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Favorittene

Frankrike, Tyskland, Argentina, Brasil, England og Spania er favorittene.

Slik det seg hør og bør i et verdensmesterskap i fotball. Så kommer det noen få outsidere som kan komme langt og på gode dager, og kan slå hvem som helst. Nederland har et bra lag, det samme har Belgia og Portugal og Danmark.

Etter disse ti nasjonene, er det ikke håp om å finne noen potensiell vinner, slik vi ser det. Men det er alltid gøy å se de afrikanske lagene som kan ha individuelle stjerner vi her langt mot nord, ikke kjenner fra før.

I et normalt verdensmesterskap er det fest, før under og etter kamp.

På tribunene, utenfor stadion i de respektive byene, slik er det ikke i Qatar. Her har arrangøren gjort et desperat forsøk på å kle opp de innfødte, i gjestende nasjoners drakter. For å forsøke å lage litt stemning i forkant av mesterskapet.

I 2018 var det Frankrike som trakk det lengste strået mot et meget bra belgisk lag i finalen. Vi ser på Frankrike som de største favorittene igjen, fordi de har de største individuelle stjernespillerne.

Søndag 20. november sparkes VM i gang. 32 lag skal spille 64 kamper, én vinner står igjen og skal løfte verdens gjeveste trofé etter finalen, 18. desember.

Slik spilles fotball-VM i Qatar.

Slik spilles fotball-VM i Qatar
Cristian Eriksen og Danmark er vårt Skandinaviske håp i VM Foto:

Her er alle gruppene som er med i det 22. VM i historien. Slik spilles fotball-VM i Qatar.

Gruppe A

 • Qatar
 • Nederland
 • Sengal
 • Ecuador

Nederland og Ecuador må vel være favoritter til å gå videre fra gruppe A.

Gruppe B

 • England
 • USA
 • Iran
 • Wales

Wales og USA vil nok sloss on den siste ledige plassen i sluttspillet, sammen med England. Om England ikke skulle gå videre er det en katastrofe, om man kan bruke slike sterke ord om et mesterskap i fotball.

Gruppe C

 • Argentina
 • Mexico
 • Polen
 • Saudi-Arabia

Om Saudia-Arabia vinner VM, ja, da er det utvilsomt den største overraskelsen i idrettsverden, ever. Og det skjer selvsagt ikke. Her går Lionel Messi og Argentina videre, sammen med Mexico eller Polen. Hva hadde vel vært mer fantastisk enn at verdens beste spiller gjennom tidene hadde tronet en vidunderlig karriere med å løfte VM-troféet?

Gruppe D

 • Frankrike
 • Danmark
 • Tunisia
 • Australia

I denne gruppen er det også to lag som utmerker seg som favoritter. Frankrike og Danmark går videre fra gruppe D. I følge danske eksperter, har Danmark et meget godt lag på gang, et lag som kan gå veldig langt i dette mesterskapet. Det beviste de danske drenge da de slo nettopp Frankrike med 2-0 i Parken, nylig.

Gruppe E

 • Spania
 • Tyskland
 • Japan
 • Costa Rica

Om Costa Rica og Japan går videre fra denne gruppen, så er det en større bombe enn om Saudi-Arabia vinner VM. Her går Spania og Tyskland videre, under normale omstendigheter.

Gruppe F

 • Belgia
 • Canada
 • Marokko
 • Croatia

Nok en gang en gruppe med to favoritter. Belgia og Croatia går sannsynligvis videre fra Gruppe F.

Gruppe G

 • Brasil
 • Serbia
 • Sveits
 • Kamerun

Brasil går videre fra gruppe G, med Sveits og Serbia som favoritter til å bli med brassene videre, men se ikke bort fra at Kamerun kan være et av de afrikanske lagene som kan gå langt.

Gruppe H

 • Portugal
 • Ghana
 • Uruguay
 • Sør-Korea

Fra gruppe H er det litt mer åpent med Portugal som eneste storfavoritt. Her kan i realiteten alle gå videre, med Uruguay som en knapp favoritt, om vi tvinges til å si noen. Men det kan bil Sør-Korea eller Ghana.

Sendeskjemaet

Det er som sedvanlig NRK og TV2 som skal gi oss bildene, reportasjene, spenningen og galskapen fra VM i Qatar.

Det er TV2 som sender åpningskampen, Qatar – Ecuador fra gruppe A, søndag 20. november, kl 17:00.

TV2 sender også begge semifinalene 13. og 13. desember. NRK sender bronsefinalen 17. desember og finalen 18. desember. Slik spilles fotball-VM i Qatar.

Resten av kampene er spredt utover de to TV-kanalene. Oversikten finner du her, på NRK.no.

Om du velger å se kamper fra VM, send en tanke til alle de avdøde arbeiderne, som har mistet livet under byggingen av de respektive anleggene – kampene spilles fra.

Antallet døde er ikke bekreftet eller korrekt registrert. Men det er snakk om veldig mange. Alt for mange døde, dessverre.

La oss håpe at dette er siste gang vi opplever at et korrupt regime får lov til å arrangere et stort internasjonalt arrangement. Vi kan ikke annet enn håpe.

Vargas

Merittert manager til Premier League-klubb

Merittert manager til Premier League-klubb. Fordi Premier League er i ferd med å tiltrekke seg de store navnene. Også på manageren-siden er det stadig store navn som kommer. Pep Guardiola og Jurgen Klopp får konkurranse. Spanjolen Julen Lopetegui har signert kontrakten med Wolverhampton Wanderers. En klubb i krise, men kun hva poeng angår.

Estimated reading time: 4 minutter

Julen Lopetegui

Wolves har fansen, spillerne, stadion, fasilitetene, pengene og infrastrukturen til å bli et storlag.

Les også: Krisen i Wolves fortsetter

Det er ikke annet enn seierne, målene og poengene som mangler, og dette kan ses på som en vits eller et billige poeng. Men det er faktisk helt på alvor.

Om Wolves nå får på plass en spillestil, en spiss som gjør mål, som gjør at laget begynner å vinne kamper. Så er Wolves det laget i Premier League som vil ta mest poeng, etter VM – tror vi.

Klubben har jo klassespillere på hver eneste plass på laget. Av internasjonalt kaliber, blant disse er det mange portugisere, fortsatt.

Erfaring

Årsaken er en spanjol med bred erfaring. Merittert manager til Premier League-klubb, Julen Lopetegui er endelig klar for Wolves. Etter tredje forsøk lykkes endelig eierne Fosun med sitt førstevalg.

Vi tipper at Julen Lopetegui er den siste viktige brikken som har falt på plass, for at Wolves-spillerne begynner å forstå hvordan få ballen i mål. Så enkel er faktisk fotballen.

Det er ikke bare spissenes ansvar, men lagets fulle ansvar. Å vinne fotballkamper.

Det har ikke vært mye engasjement, innsats eller mål å juble for, for Wolves-fansen denne sesongen. Men nå kan det være duket for suksess. Vi som elsker Wolves er dog tvunget til nok engang å være tålmodig. Men plassen i Premier League er reddet med ny manager på plass.

Merittert manager til Premier League-klubb

Wolverhampton Wanderers

Julen Lopetegui er altså en merittert fyr som har bevist at han kan hente trofeer og vinne, med Sevilla. Det er det ikke så mange andre manager som har gjort av de Wolves har fått tak i tidligere. Derfor er forventningene enorme til 56-åringen.

Wolves som klubb og fansen rundt om i verden har vært langt nede. Helt siden Nuno Espirito Santo forlot klubben etter sesongen 2020/2021. Bruno Lage ble en parentes uten suksess, foreløpig ligger Wolves på nest sisteplass i Premier League, etter kun to seire på 13 kamper.

Nå viskes det allerede om Europa League grunnet den nye manageren Julen Lopetegui. Årsaken er altså denne spanjolen som har gjort det bra med Spania som landslagssjef, med Real Madrid, Porto og altså Sevilla.

Fosun International, kineserene som eier Wolves har mye penger på bok. De er blant de aller rikeste eierne i England og kan gi julen Lopetegui det han ønsker seg. Vi forventer endel kjøp i januar og at den nye manageren får bestemme alt rundt kjøp og salg. Som jo er viktig for at manageren skal få bygge sitt lag.

Merittert manager til Premier League-klubb og det er jubel i Wolverhampton by og Wolves som klubb.

Suksess

Ikke alltid, men veldig ofte er det nok å endre manager, for å få bedre resultater på banen innen fotballen.

Årsaken til at vi er så pro Julen Lopetegui er at han har enorm erfaring med store klubber og store fotballnavn. Det var Julen som gav Ruben Neves kapteinsbindet i Porto. Som dermed ble den yngste kaptein i Champions League.

Ruben Neves, som nå er Wolves-kaptein og lagets beste og viktigste spiller, har uttalt at Julen Lopetegui er en meget god og viktig manager, han selv har et meget spesielt forhold til. Kan godt hende Ruben forsvinner allerede i januar, til Barcelona eller andre storklubber.

Vi vet han er god nok, men skulle han bli værende i Wolves, mot alle odds, så er det Julen Lopeteguis ære.

Merittert manager til Premier League-klubb, endelig er Lopetegui bekreftet.

Med stor suksess i Portugal og Spania, vil det ikke være en selvfølge med suksess i England og Premier League. Men det er en spanjol som gjør det greit i Manchester City. Uten sammenligning forøvrig, så har ikke Julen helt ulik Pep Guardiolas spillestil i Manchester City.

Julen Lopetegui ønsker angrepsfotball, ballbesittelse og mål. Det er faktisk nettopp det Wolves trenger nå.

Vargas

Krisen i Wolves fortsetter

Krisen i Wolves fortsetter med uforminsket styrke. Den sovende giganten, Wolverhampton Wanderers, som spilte på topp i Europa på femtitallet. Et lag som er velkjent for mange nordmenn gjennom NRK sine Tippekamper på sytti- og åttitallet.

Estimated reading time: 5 minutter

Fosun

I de senere årene har Wolves med kinesiske eiere gjennom selskapet Fosun, tiltrukket seg en rekke portugisiske spillere og trenere. I mellomtiden har faktisk laget vært ned i fjerdedivisjon i England, før de nå er tilbake i toppdivisjonen.

Les også: Hva lar du deg underholde av?

Men i skrivende stund har ikke Premier League-klubben noen managere og resultatene skremmer fansen.

Fosuns eier Guo Guangchang må nå selge unna selskap og eiendommer for å dekke inn gjeld på £31m.

The Chinese group, which bought the Premier League club in 2016 for £30 million, has debts of more than £31 billion. Fosun, led by chairman and founder Guo Guangchang, is selling its majority shareholding in Shanghai-listed Nanjing Nangang Iron and Steel United

Express & Star

Krisen tiltar

Til tross for denne økonomiske oppvaksen, er det ikke pengene som bør bekymre Wolves-fanen. I hvert fall ikke ennå. Det sportslig derimot er så mye verre, fortsette denne fiaskoen, vil det åpenbart gå utover økonomien også.

Krisen i Wolves begynte i det øyeblikket Diogo Jota ble solgt til Liverpool for £42m under Nuno Espirito Santo. Portugiseren som fikk sparken i mai 2021. Og hodeskaden til Raúl Jiménez. Meksikaneren fikk brudd på hodeskallen mot Arsenal i november 2021.

Inn kom en ny portugiser når Nuno fikk sparken, mye grunnet klubbens agent, som er knyttet til Fosun, Jorge Mendes, med sitt selskap GestiFute.

Ny manager Bruno Lage begynte bra og Wolves var på vei til å sloss om en plass i Europa League, forrige sesong, før det gikk helt galt mot slutten av sesongen. I siste serierunde falt Wolves til 12. plass i Premier League.

Krisen i Wolves fortsetter
Ruben Neves vil forlate Wolves i januar Foto: Wolves.com

Ingen manager

Spanjolen Julen Lopetegui var Fosuns førstemann på listen over aktuelle managere, når Bruno lage fikk sparken nylig. Men det skulle ikke bli Sevillas suksess-manager, denne gangen heller. Lopetegui hadde takket ja, men ble hentet av det spanske landslaget i tolvte time i 2016.

Les også: Wolves bruker milliarder, men sparker manageren

Lopeteguis far er en eldre og syk mann som trenger omsorg av sine nærmeste. Det ble Wolves’ bane denne gangen. Lopetegui var smigret over å ha blitt spurt, men følte vel ikke at timingen var riktig etter å ha blitt avskjediget av Sevilla.

Jeff Shi, Fosuns mann på Molineux, Executive Director, som hadde gått høyt og klart ut med Lopetegui som sitt førstevalg, måtte finne en ny manager, litt brennkvikt for ikke å tape ansikt. Ingen i Wolves trodde Lopetegui ville si nei nå, men det gjorde han, med rette, sikkert. Familien kommer jo først.

Krisen i Wolves fortsetter uten en ny manager på plass.

Michael Beale

Da henvendte Wolves og Jeff Shi seg til QPR i Championship. London-klubben har hatt en strålende sesong er serieleder med Michale Beale ved roret. 42-åringen snakker portugisisk etter en tid i Brasil som assistent i Sau Paulo. Han passet derfor fint inn i Wolves med alle sine portugisiske spillere.

Men også Beale takket nei til jobben som ny Wolves-manager.

Michael Beale ville bli værende i London og hjelpe QPR sin unge tropp, opp og fram i stedet for å bryte opp. Ergo blir Wolves stående uten manager, etter å gjort fem mål og sluppet inn 18, på 12 kamper. Og Wolves ligger nest sist på tabellen.

Michael Beale gjorde kanskje riktig ved å takke nei til Wolves, som jo må sees på som en større klubb enn QPR. Wolves har en rekke spillere som skal spille VM for Portugal og de brukte 1,4 milliarder kroner på spillere i sommer. Potensialet er der.

Problemet er at de ikke scorer mål og tapte 0-4 på hjemmebane mot Leicester i siste kamp.

Krisen i Wolves fortsetter, nå med en svært aggressiv atmosfære på flotte Molineux. Mot slutten av den flaue forestillingen mot Leicester, var store deler av tribune-seksjonene for hjemmefansen, tomme. De som satt igjen buet hjemmelaget av banen ved slutt.

U-18-manageren Steve Davis, har fått en tunge og vanskelige jobben med å være “reserve-manager” ut året. Fosun har valgt å ikke lete etter en ny manager før neste år.

Innen den tid kan den tidligere storklubben være ute av sjanse til å beholde plassen i premier League. Om den dårlige formen fortsetter.

Vargas

Spanjol ny sjef i Wolves

Spanjol ny sjef i Wolves. En manager med masse erfaring og et vinner-snitt på 58 prosent etter 377 kamper. Nå tar Julen Lopetegui (56) over den tradisjonsrike klubben. En liten forskjell fra standarden Wolves har hatt, Julen er spanjol – ikke portugiser.

Estimated reading time: 5 minutter

Spania og Real Madrid

Jorge Mendes, verdens mektigste fotballagent er “skyld i” at halve Portugal spiller for Wolverhampton Wanderers. Og selvsagt er også Jorge Mendes Lopetegui sin agent. Slik han var for Bruno Lage som nylig måtte forlate Wolves.

Spanjol ny sjef i Wolves. Julen Lopetegui kan være rett mann for jobben, fordi han har såpass med erfaring fra både klubb og landslag, at han kjenner til flere av spillerne i klubben fra før. 56-åringen har vært sjef for det spanske landslaget fra 2016 – 2018.

Rett før han tok jobben ble han tilbudt jobben i Wolves, takket ja, men ble headhuntet til jobben som landslagssjef. Deretter, rett før VM 2018 fikk det spanske fotballforbundet vite at Julen hadde en muntlig avtale med Real Madrid. Da fikk Julen Lopetegui sparken på flekken, bare timer før VM skulle starte.

Det gikk som det måtte gå for Spania, fiasko og rett ut under ledelse av Fernando Hierro. For Lopetegui gikk det ikke særlig mye bedre som sjef for Los Blancos. Han ble ansatt 15. august og sparket 18. oktober i 2018.

Spanjol ny sjef i Wolves
Julen Lopetegui Foto: Wikipedia.org
Spanjol ny sjef i Wolves
Jeff Shi er Fosuns sterke mann i Wolves Foto: DailyMail.co.uk

Sevilla

Om det ble tildels fiasko med Spania og Real Madrid, ble suksessen desto større i Sevilla. Julen Lopetegui ble ansatt i den spanske storklubben 15. juni 2019. Og tok laget til Champions League med fjerdeplass i La Liga på første forsøk.

I august året etter vant Sevilla Europa League etter seier 3-2 mot Milan i finalen. Julen Lopeteguis første trofé var et faktum.

Siden sesongstart i år gikk det dårlig med Sevilla. Fansen i Spania mener at det skyldes dårlig styring og manglende satsning fra klubbledelsen. Vi har sett på resultatene og det er svake greier. Julen Lopetegui ble den som måtte ta på seg skylda og gå, etter lang tid med svake resultater.

Siste kamp ble 5. oktober 2022 med hjemme tap 1-4 for Dortmund.

Wolves are now set to hold formal talks with Lopetegui and his agent Jorge Mendes, as part of a thorough recruiting process for Lage’s replacement, according to The Athletic

DailyMail.co.uk

Men det er altså koblingen til Jorge Mendes og en rekke av spillerne i Wolves. Ruben Neves er Wolves’ største stjerne, han debuterte for Porto som kaptein som den yngste i Champions League, 17 år gammel. Trener for Porto den gang? Julen Lopetegui. Spanjolen var sjef i Porto fra 2014 – 2016.

Som manager for Spania hadde Lopetegui erfaring med klubbens nye spillere, Diego Costa. Og han kan få Adama Traore, som også er spanjol, til å signere en ny kontrakt med Wolves. Fra før har klubben Jonny Otto, som også har landskamper for Spania.

Jorge Mendes

Nå er spanjolen i samtaler med klubben han takket ja til i 2016. Og vi er sikker på at han takker ja til jobben, all den tid det er hans agent, Jorge Mendes som styrer forhandlingene. Og Jule Lopetegui kjenner de fleste spillerne godt.

Fosun International som eier Wolverhampton Wanderers – har hårete ambisjoner. De brukte 1,2 milliarder kroner på fem spillere i sommer, deriblant Matheus Nunes (23) for nær £40m.

Nå vil eierne ha på plass en manager som kan få Wolves til å bli en suksess, slik den gamle storklubben en gang var. Er det noen som kan klare det så er det Julen Lopetegui, men han må få tid. Spanjol ny sjef i Wolves og det er Julen Lopetegui.

Vi ser for oss at Mendes hamrer ut en gullkantet femårs kontrakt til Julen Lopetegui, hvor Champions League er målsetningen for Fosun og Mendes. Superagenten, som har både Ronaldo og Mourinho på kontrakt er også sterkt knyttet til Fosun med sitt selskap GestiFute, som er deltid av nettopp Fosun.

Nå venter vi bare spent på å få bekreftet de gode nyhetene, at Julen Lopetegui bli ny sjef på Molineux.

Vargas

Haaland knuser alle rekorder

Haaland knuser alle rekorder i en alder av 22 år. Lionel Messi, verdens beste fotballspiller gjennom tidene, gjorde 141 mål når han var like gammel. Erling Braut Haaland har gjort 173 karriere mål. Alle vet at det vil bli veldig mange flere mål. Nå, for Manchester City i noen år.

Estimated reading time: 5 minutter

Kevin de Bruyne

Haaland har tre hat-tricks på tre hjemmekamper. Tenk litt på det. 17 mål på 11 kamper totalt, er utenomjordisk.

Les også: Utålmodige Chelsea sparket manageren

At en nordmann skulle komme til Premier League, verdens mest populære og tøffeste liga. Og imponere så til de grader. Ja, det er det kanskje bare Haaland-familien og de som stor de nær, som hadde trodd. Vi er så imponert og det er en glede å se den unge spissen spille fotball.

Selvsagt er det lettere å være god og score mange mål når medspillerne er blant de aller beste i verden. Servitør og hovmester, Kevin de Bruyne, en av de aller beste i lang tid, i England, er tilretteleggeren. Han som kommer med de geniale pasningen til verdens beste spiss for tiden.

De Bruyne har spilt for Manchester City i syv sesonger og løftet fire seriegull-trofeer, men aldri mottatt prisen for månedens spiller. Det er jo bare rart og veldig feil. Selvsagt har maestroen med silkefoten, som gjorde fire mål, mot Wolves i slutten av forrige sesong – vært månedens beste spiller. Mange ganger.

Kevin de Bruyne er 31 år gammel, men best i verden på å være playmaker. Han gjør alle spillerne rundt seg god, ved å serve verdensklasse-pasninger gang på gang. Mot Manchester United nylig, var han assistent på to av Haaland sine mål.

På det andre målet, eller rette sagt pasningen til målet, var verdt inngangspengene alene.

Haaland knuser alle rekorder
Haaland gjør suksess i Manchester City Foto: ManCity.com

Ballon d’Or

Haaland knuser alle rekorder. Rekorder som kan komme til å stå seg gjennom historien. Ikke engang Ronaldo og Messi, de største legendene med en hel haug med Ballon d’Or-trofeer, hver. Gullballen, som gies ut av FIFA for den spilleren som blir kåret til den best i verden.

Cristiano Ronaldo har 5, Lionel Messi har 7. I år ligger Real Madrids superspiss Benzema, an til å få den gjeveste prisen. Men tror du en norsk spiller kan få den snart? Ja, det tror vi også, i så fall blir det Erling fra Bryne.

Les også: Wolves har sparket manageren

Og da har vi selvsagt ikke glemt at Ada Hegerberg, fra Sunndalsøra, fikk den aller første Gullballen som ble delt ut for kvinner. Norskere blir det som kjent ikke.

Om Kevin de Bruyne, Phil Foden, Braut Haaland og de andre Manchester City spillerne holder seg skadefri, blir det trofeer å hente denne sesongen. Kanskje også det aller gjeveste, som manager Pep Guardiola mangler som City sjef. Nemlig Champions League-trofeet.

Fortsetter Brauten å bøtte inn mål, kan han ende på både femti og seksti mål totalt. Da blir det kanskje Ballon d’Or, eller Gullballen også.

Pep Guardiola

Erling braut Haaland får skryt i alle aviser i hele Europa for å gjøre svært mange mål på kort tid. Spektakulære mål, men også tap ins, og gode headinger. Men det som gjør Haaland så ekstremt god, er bevegelsene hans.

Haaland går neste aldri i offside fordi han vet å forholde seg til motspillerne. Han vet hvor de befinner seg og passer derfor på å ligge på “rett side” for ikke å havne i offside. Haaland er også raskere og sterkere enn de flest han spiller mot, det hjelper jo. Og når han har klassespillere som hjelper ham, blir det en suksessformel.

At Manchester City tillegg har verdens beste manager i Pep Guardiola, er av liten betydning ifølge spanjolen selv. Men Pep kan gamet og vet hvordan spillerne skal bevege seg for å skape sjanser som blir til mål. Aldri før har et lag vært så gode over tid som City. Pep Guardiola har vunnet fire av de fem siste i Premier League. Uten Haaland.

Merk at det faktisk er Arsenal som leder Premier League-sesongen, ett poeng foran Manchester City.

Statistikken

Av de 173 målene Haaland har gjort fram til i dag, har han scoret hele 15 hat-tricks. Det plasserer 22-åringen på 9. plass av samtlige spillere gjennom tidene. Verdt en tanke.

Bryne-gutten som er født i Leeds, har som kjent gjort tre hat-tricks, på de tre første hjemmekampene sine. Haaland brukte kun fem kamper på å nå 2 hat-tricks, og 8 kamper til å nå sin tredje. Det skal egentlig ikke være mulig i verdens hardeste liga, men tallene er der som en fasit.

Når vi først er inne på dette fenomenet med å gjøre tre mål i én og samme kamp. Så har det altså kun skjedd fem ganger, at en spiller har gjort hat-tricks i to kamper på rad, på 30 år med Premier League-sesonger. Haaland brukte kun fem kamper.

For å sette statistikken i et enda klarere perspektiv. Cristiano Ronaldo måtte bruke 232 kamper for å nå 3 hat-tricks, det norske fenomenet brukte altså kun 8 kamper. Haaland knuser alle rekorder.

Så langt i Premier League-sesongen gjør Haaland mål hver 39. minutt. Tenk litt på det.

Kilde: Twitter.com

Vargas

Wolves har sparket manageren

Wolves har sparket manageren, Bruno Lage (46), etter en grusom start i Premier League. Kun én seier på 15 kamper ble for mye for de rike og ambisiøse, kinesiske eierne Fosun. Etter å ha svidd av 1,2 milliarder kroner i sommer på en rekke gode spillere, klarte allikevel ikke Bruno Lage å få spillerne til å vinne kamper. Ei heller score nok mål.

Estimated reading time: 5 minutter

CNN Portugal

Det er CNN Portugal som kommer først med denne nyheten i dag.

Det har vært uro på treningsfeltet Compton, der ryktene forteller oss at manageren, nå sparkede Bruno Lage, ikke har vært til stede i lang tid. Skader på sentrale spillere er én ting, noe helt annet er de merkelige valgene Lage har gjort underveis.

Les også: Utålmodige Chelsea sparker manageren

Mot West Ham nylig, ble lagets beste spiller, midtbanespilleren Ruben Neves, satt opp som midtstopper. Når det sitter en god midtstopper på benken i Toti Gomes på benken, som burde ha spilt. Ruben Neves er blant de aller beste ballfordelerne i Premier League og må åpenbart spille på midten.

Wolverhampton Wanderers er blant de aller rikeste klubbene i Premier League, de har brukt svært mye penger over lang tid. Og da holder ikke resultatene som Lage har vist. Nå er portugiseren sparket. En seier på 8 kamper, hvor kun tre mål er scoret, kan ikke forsvares.

Wolves har sparket manageren, noe som støttes av fansen på sosiale medier, både i England og ellers i Europa.

Diego Costa

Diego Costa (33), den tidligere Atletico Madrid- og Chelsea-spissen fikk sin debut mot West Ham, uten å gjøre mål. Men er lagets eneste friske spiss for tiden. Førstkommende lørdag møter Costa sin gamle klubb på Stamford Bridge når Chelsea møter Wolves, hjemme.

Hvilken manager som tar over Wolves er foreløpig uklart.

Wolves har sparket manageren
Bruno Lage er ferdig i Wolves Foto: Wolves.com
Wolves har sparket manageren
Foto. Vargas12.com
Wolves har sparket manageren

Ingen kan forvente at en 33 år gammel spiss skal komme å berge et lag i fritt fall. Men Costa har en ro og fornuft over seg. Som kan få Wolves-spillerne til å begynne å tro på egne ferdigheter igjen. Så lagt denne sesongen har det blitt lite action, mye forsvarsspill og kjedelig fotball.Både borte og hjemme.

Les også: Wolves sprenger banken med ny portugiser

Skal Wolves begynne å vinne kamper, må de også score mål. Her er det Diego Costa skal hjelp den tradisjonsrike klubben.

Feil på feil

Mange merkelige avgjørelser ble Bruni Lages bane. Han sendte kaptein Conor Coady på lån til Everton. Gjorde om 3-4-3 til 5 bak, som ikke har fungert i det hele tatt. Wolves har vært kjedelig å se på, helt ut noen plan og i det øyeblikket laget har kommet under, var kampene tapt.

Bruno Lage hadde aldri en plan B. Og gjorde feil på feil gjennom hele sin periode som manager som teller 51 kamper. 22 tap, 10 uavgjort og kun 19 seire.

Bruno Lage was appointed as Wolves boss in June 2021 following the departure of the popular manager Nuno Espirito Santo

Realsport101.com

Det vi er mest sjokkert over, under Lages ledelse, var at en av klubbens dyreste spillere, Fabio Silva, ble sendt ut på en hel sesongs utlån til Anderlecht. Når lagets eneste spiss, Raúl Jiménez ikke hadde funnet formen forrige sesong. Det er gambling på høylys dag, som ble Lages bane.

Det er forventet at samtlige assisterer og backroom staff av Lage, også forsvinner ut. Wolves har sparket manageren, noe fansen i hope tall har ventet på lenge.

Ny manager

Wolverhampton Wanderers fortjener å ha en manager eller hovedtrener om man vil, i absolutt verdensklasse. Nå må Fosun tørre å gjøre kloke og riktige valg, som gjør at Wolves klatrer fra 18. plassen på tabellen.

Til kampen mot Chelsea er det sannsynlig at det vil bli en midlertidig manager som er knyttet til klubben fra før. F.eks veteranen Joao Moutinho (36).

Sevillas spanske manager Julen Lopetegui (56), den tidligere Real Madrid og Spania-sjefen har lenge vært linket til Wolves. Også da Bruno Lage ble ansatt. Nå er Lopetegui favoritt til å ta over Midlands-klubben.

Personlig har vi Thomas Tuchel som favoritt. Den tidligere Bayern München og Chelsea-manageren har bevist at han kan vinne mye i fotball – også de aller største trofeene.

Unai Emery, som var i Arsenal er nevnt, det samme er portugiseren Ruben Amorim (37) som er i Sporting Lisboa per dato. Også Portos Sérgio Conceição er høyt opp på bettinglistene, som ny sjef på Molineux Stadium.

Så lenge Jorge Mendes er en viktig konsulent av kinesiske Fosun, som eier klubben, vil det være høyst sannsynlig at også den neste Wolves-manageren er fra Portugal.

Vargas

Utålmodige Chelsea sparker manageren

Utålmodige Chelsea sparker manageren, så alt for tidlig etter manges mening. Og kun timer etter at det berømte overgangsvinduet stengte. 100 dager etter at Roman Abramovich trakk seg som Chelsea eier, velger nå de nye amerikanske eierne, å sparke sin suksess-manager, Thomas Tuchel (49).

Todd Boehly

Chelsea eies av et amerikansk konsortium av amerikanske milliardærer, ledet av Todd Boehly. Utålmodige Chelsea sparker manageren Tuchel, som vant Champions League, Super-cupen og VM for klubblag. På 18 måneder har Chelsea tapt kun 16 kamper, men det er altså ikke bra nok.

Les også: Manchester United fortsetter pengebruken

Å være manager i Premier League er en resultatorientert oppgave. For de aller fleste klubbene med store ambisjoner, kan det gå for fort i svingene Særlig om det er brukt mye penger på nye spillere.

Det er kanskje det eneste syltynne argumentet eierne har i Chelsea. 4 milliarder kroner er brukt på nye spillere, det er mest av alle lag i Premier League. Men om løsningen er å sparke en trener så tidlig i sesongen, tviler vi på.

Chelsea have sacked manager Thomas Tuchel following Tuesday’s night’s Champions League defeat by Dinamo Zagreb

BBC.sport.com
Utålmodige Chelsea sparker manageren
Thomas Tuchel Foto: SkySports.com

Spillerkjøp

Å kjøpe seg til suksess er uansett ikke en selvfølge. Et lag skal fungere sammen og spillerne skal forstå manageren ønsker. Tuchel har valgt flere nye spillere som skal forsterke laget, men det tar alltid noe tid før spillerne ‘klikker’ i samspillet.

Les også: Wolves sprenger banken med ny portugiser

Det har vært en tung start på sesongen for Chelsea, men løsningen kan umulig være å sparke treneren bare timer etter at vinduet er stengt. Det er unektelig spesielt, når det er den sparkede manageren som har bestemt hvilke spillere klubben skal hente inn.

“I’m angry on myself,” he said in his final press conference. “I’m angry on our performance. It’s not aggressive enough on the ball, it’s not enough individually or enough as a team

SkySports.com

Sparkingen av suksess-manageren Tuchel er faktisk like sjokkerende som det er overraskende.

Hva skjer i Chelsea om den nye manageren ikke kan eller vil, bruke de spillerne han har til rådighet? Skal de spillerne som ikke fungerer, selges i januar eller sendes ut på lån? Chelsea har til enhver tid, mer enn førti spillere på lån, rundt om i Europa. Og fler vil det sannsynligvis bli.

Chelsea har hentet disse spillerne i sommer: Koulibaly, Cucurella, Gallagher, Broja, Aubameyang, Sterling, Zakaria og Fofana.

Ny manager

Alle som har fulgt med på engelsk fotball, vet at managere kommer og går, mens fansen består. Om det alltid er riktig å sparke manageren, er vel særlig Premier League, et godt bevis på, at ikke alltid stemmer.

Zinedine Zidane, den franske maestroen med suksess for Real Madrid og Frankrike, er på blokka til Chelsea, og ledig per dato. Men ifølge bookmakerne, er det Brightons Graham Potter som er størst favoritt til å ta over på Stamford Bridge nå.

Om Zidane er hypp på å ta over London-klubben, har vi våre tvil om. Potter kan være interessert, men vil koste en hel del. All den tid han er under kontrakt med Brighton. Når det er sagt, har Chelsea beviselig vist at de ikke er redd for å bruke mye penger.

Thomas Tuchel skal ha kontraktfestet en fallskjerm på 100 millioner kroner, om han skulle bli sparket.

Den tredje manageren som nevnes i sosiale medier er også ledig på markedet. nemlig Mauricio Pochettino, den tidligere Tottenham, Southampton og PSG-sjefen. Argentineren ble sparket av PSG 5. juli i år.

Utålmodige Chelsea sparker manageren og ‘kjøper’ en ny. Sportslig suksess er målsetningen, men det kan like gjerne bli fiasko.

Vargas

Wolves bruker milliarder, men sparker manageren

Wolves bruker milliarder, men sparker manageren. Det er bare snakk om tid før Bruno Lage er ferdig i Wolves. 1 seier på 14 kamper er ikke bra nok, ikke engang for tålmodige eiere som Fosun. Bruno Lage minner fansen om den Irakiske innenriksministeren, komiske Ali.

Estimated reading time: 5 minutter

Komiske Ali

Fordi han sitter etter hver kamp og forteller skrøner. Eller snakker om ting som faktisk ikke har skjedd.

Les også: Manchester United fortsetter pengebruken

Komiske Ali ble intervjuet av CNN i 2003 og sa til TV-teamet at alt er som normalt her, ingen invasjon i vente. Så dundrer det amerikanske stridsvogner inn i landet, rett bak komiske Ali. Bruno Lage lyver han også, og forteller at laget hans spiller god, og underholdende fotball. Når fakta er en helt annen.

Wolves har gjort to mål på fem kamper i Premier League og brukt over én milliard kroner når vi skriver Deadline Day.

Komiske Ali ble gjort til latter for en hel verden, når han påstod at Irak hadde full kontroll, om det kom til en væpnet konflikt med USA.

Wolves’ manager er faktisk like patetisk i sine påstander, der han lover at ting skal bli så fantastisk, fansen og eierne må bare være tålmodig, målene og seierne vil komme. Men, nei, nå er løpet kjørt, Bruno Lage.

Wolves bruker milliarder, men sparker manageren
Bruno Lage, manager for Wolves Foto: Wolves.com

Bruno Lage

Om det er Bruno Lage, den portugiske manageren som får glede av dette nye laget, tviler vi på. Fordi Wolves spiller dørgende kjedelig fotball, helt uten plan og mening. Bruno Lage fremstår som en tufs, når han sitter på pressemøte etter kampen mot Bournemouth, og skryter av at lagret spilte bra fotball.

Mot Bournemouth hadde Wolves to skudd på mål, men hadde ballen mest. Ballbesittelse gir dog ingen trepoengere, som kjent. Wolves-fansen har fått nok av manageren som framstår som kunnskapsløs og dum. Fordi han ikke forholder seg til fakta. Han sitter på pressemøte og ber fansen om tålmodighet, når sannheten er at han vet at det brenner under bena på han.

Fosun har vært mer enn tålmodig med Lage som manager. Wolves bruker milliarder, men sparker manageren, med rette. Det er bare snakk om tid før Bruno Lage er ferdig i Wolves. Blir det tap mot Southampton lørdag, vil Lage få fyken. Og han er, sammen med Steven Gerrard i Aston Villa, favoritt til å bli den neste manageren ut i Premier League.

Portugisere

Nettopp Bournemouth sparket manager Scott Parker etter at laget hans tapte 0-9 for Liverpool. Wolves derimot, klarte ikke å score på svake Bournemouth. Men det som verre var, at de ikke skapte særlig med sjanser heller.

Wolves har nærmest halve det portugisiske landslaget tilgjengelig. Med Guedes og Nunes de to siste innkommende spillere. Spillere som kan gå inn på hvilket som helst topplag i Premier League.

Med Ruben Neves og Joao Moutinho på midten fra før, bør det være nok til å valse over en middelmådighet om Bournemouth. Wolves har faktisk en fantastisk midtbane. Men spillerne ser ut som om de kjeder seg, når de løper rundt ute på banen.

Det er ingen glød, ingen fighting spirit, eller skikkelig innsats for å vinne fotballkamper. Bruno Lage skyller på at det er tidlig, laget har ikke kommet i gang med sin nye formasjon og at målene vil komme. Bla, bla bla. 10 portugisere spiller for Wolves og de fleste er – eller har vært på Portugals landslag.

Wolves er blant vinnerne i overgangsvinduet, men får ikke ballen i nettet, det er managerens ansvar.

Med kjøpet av spissen Sasa Kalajdzic, har Wolves satt en helt uvirkelig rekord i overgangsmarkedet i et enkelt vindu. Alt tyder på at Fosun er villig til å bruke enda litt mer penger før overgangsvinduet stenger. På én forsvarsspiller og én midtbanespiller til. Noe som kan få kjøpesummen tett opp mot 2 milliarder kroner.

Dead man walking

Faktum er at Wolves ikke vant noen av sine syv siste kamper, etter å ha vunnet mot Aston Villa 2. april, forrige sesong. Og at formen er verre enn noen gang, bekymrer alle som elsker Wolverhampton Wanderers. Bruno Lage er dead man walking, og han vet det selv.

Fotball er en resultatorientert idrett, det handler om å gjøre flere mål enn motstanderen, vinne kamper og ta tre poeng. Helst i så mange kamper som mulig, etter hverandre. Wolves har 1 seier på 14 kamper, tatt 7 poeng av 42 mulige, men enda verre, gjort bare to mål på fem kamper.

Bruno Lage er ferdig i Wolves, han har bare ikke fått beskjeden enda.

Fosun, de rike kinesiske eierne har mye penger, men ikke råd til å bruke nær to milliarder kroner, for så å rykke ned til Championship. I skrivende stund ligger Wolves på 18. plass av 20 lag. Med to tap, tre uavgjort ingen seire, der målsetningen, i følge Lage, var å kvalifisere seg til Europa.

Wolves bruker milliarder, men sparker manageren, jo før jo bedre.

Vargas

Manchester United fortsetter pengebruken

Manchester United fortsetter pengebruken, noen vil kalle det sløsing, andre vil kalle det investeringer. Dessverre er det lite som er så lite smart, som å eie en fotballklubb, kjøpe overbetalte spillere – med mindre man vinner trofeer.

Estimated reading time: 4 minutter

Nye spillere

Om Manchester United hadde investert de £80m de brukte på Harry Magurie. På Bitcoin i stedet, ville de sittet på en formue på 8,9 milliarder kroner. Men hvem tenker på kryptovaluta når man skal bygge et fotballag, ikke Solskjær som kjøpte utskjelte Maguire for nær én milliard kroner. Og i hvert fall ikke Erik ten Hag, som nå skal forsøke å bygge opp sitt Manchester United-lag, på sin måte.

Les også: Wolves sprenger banken med ny portugiser

Om en spiller er kjempedyr eller billig, er det markedet som avgjør. Om en spiller er god eller ikke, vet man lite om, før han kommer inn i laget. Kanskje lykkes spilleren fra første øyeblikk, slik vi ser Erling Braut Haaland gjør i Manchester City. Eller så kan det være at spilleren ikke finner seg til rette og flopper, Til tross for høy prislapp.

Det er nemlig endel faktorer som skal være på plass for fotballspillere som endrer arbeidsgiver. Managerens måte å bruke vedkommende på, er viktig. De allerede etablerte spillerne, hvordan spiller disse sammenlignet med den nye spilleren? Spillesystemet, passer det den nye spilleren?

Ingen garanti

Utenfor banen, i det sosiale miljøet og i garderoben? Blir the match? Det er ingen selvfølge å passe inn. Dessuten kan spillere som kommer inn i et nytt lag, endre karakter og form underveis i karrieren. Se på Bruno Fernandes i Manchester United, som hadde en fantastisk første sesong. Til å bli nesten helt borte sesongene etter.

Manchester United fortsetter pengebruken

Manchester United fortsetter pengebruken etter Erik ten Hags ankomst. Nederlenderen får tydeligvis åpent sjekkhefte og får kjøpe de spillerne han ønsker seg. Men ikke alle spillere lar seg kjøpe eller ikke ønsker seg til Manchester. Frenkie de Jong, som ten Hag hadde øverst på ønskelisten sin, vil heller spille Champions League med Barcelona, forståelig nok.

Uansett prislapp vil nye spillere aldri kunne gi laget og manageren noen garanti for at overgangen blir en suksess. Manchester United var blant de aller største klubbene i verden, men nå er det snart bare minnene igjen. Når man ikke spiller blant de aller beste i Europa, les: Champions League, er man heller ikke lenger blant de største.

Også økonomisk er den falmende storklubben betydelig mindre verdt, bare på noen få år.

Pengebruken

Så langt i sommerens overgangsvindu, som stenger ved midnatt, 1. september, har altså Manchester United brukt £140m, på fire spillere.

Her har Erik ten Hag lykkes med å hente sin tidligere elev i Ajax, brasilianeren, Antony (22). Prislapp: €100m. Spissen har signert en femårskontrakt, og blir den fjerde dyreste spilleren til Premier League – noen gang. Kun Pogba, Grealish og Lukaku har vært dyrere.

Manchester United har bruk mest penger på spillerkjøp i Europa det siste tiåret. Ifølge det sveitsiske forskningsinstituttet CIES Football Observatory. Siden 2012 har United et negativt nettoforbruk på mer enn én milliard euro. Og topper dermed listen foran byrival City

Sporten.com

I tillegg har Erik ten Hag hentet Casemiro (30) for £60m, Lisandro Martinez for £49m og Tyrell Malacia for €15m.

Christian Eriksen kom gratis. Nå er også Newcastle-målvakten Martin Dúbravka for £5m. Casemiro er altså 30 år, ikke god nok for Real Madrid, ok, det er det mange som ikke er. Men £60m. er jo fullstendig galskap.

Manchester United fortsetter pengebruken, som om det er løsningen på alle problemene i klubben, å kjøpe seg til suksess. Det gir som sagt ingen garantier.

Erik ten Hag kan lykkes som manager i Manchester United, men det vil utvilsomt ta tid. Spørsmålet er om styret, eierne og fansen gir ham den tiden ha behøver – til å få bygget sitt lag.

Vargas

Pin It on Pinterest