GET-kunder har mer trøbbel i vente!

GET-kunder har mer trøbbel i vente! Om du er så dum å være GET-kunde, vil du miste all TV2 sine kanaler fra 31. mai. Det er du ikke alene om. Ca 600.000 nordmenn har gjort tabben å være kunde av Norges verste bedrift.

I følge bedrift-barometeret for 2019 – er GET blant servicebedrifter med dårligst karakter.

Lest: Lasse Matberg er med på Farmen kjendis

Nå er Telia og GET i tottene på hverandre igjen. Denne gang handler det om TV2 sine plattformer, som GET mener kanalen ønsker mer penger for. Kommer de ikke til enighet, vil du ikke kunne se TV2, og TV2-nyhetskanalen. Akkurat nå i sommer er det kanskje ikke så farlig.

Discovery nektet gratiskanaler.

Men til høsten, når TV2 har et sterkt program på trappene, vil du kanskje savne flere av de mest populære programmene. GET-kunder har mer trøbbel i vente! Tidligere var det Discovery som sa i fra at de ønsket betalt for sine tjenester, nå er det TV2 som synes nok er nok.

Stemningen mellom Telia og TV 2 er heller ikke helt på topp, etter at partene holdt på havne i en rettssak i forbindelse med et bittert oppgjør om betalingen for Champions League-fotballen for bare ett år siden.  

Kampanje.no
GET-kunder har mer trøbbel i vente!

En ting er at GET skal må tjene penger for å fungere, noe annet er det å se det elendig tilbudet TV-kanal distributøren leverer.

Discovery har fått endel overskrifter den siste tiden. Ikke minst i krigen om Premier League med TV2. Den krigen var det nye NENT Group (Nordic Entertainment Group AB) som stakk av med, etter å ha betalt et betydelig beløp – for å sende den aller beste fotballen fra 2022-2028.

Vi vet at TV2 betalte mellom 1,6 og 1,9 milliarder kroner for avtalen som som ble signert i 2015. Alt tyder på at NENT Group betaler mer.

Du må betale

Det er liten tvil om at konkurransen mellom TV-kundene er større enn noen gang.

Årsaken er det råder et noe uoversiktlig marked av kanaler og tjenester, noe er gratis, andre ting er dyrt. Er du villig til å binde deg for ett år eller to, kan du få rabatter. Husk at mye kan skje på et år. Ikke bind deg til noen ting – om du ikke må. Og ikke betale mer enn du må heller.

Du må betale noe for å se på TV, enten du har den ene eller andre avtalen, dessverre. Du må betale for strømmetjenestene, og du må betale for tradisjonelle kanaler gjennom forskjellige TV-pakker. Enten du velger Apple TV, GET, Canal Digital, Telenor/T-We eller Altibox og RiksTV. Netflix og ca ti andre strømmetjenester kommer altså i tillegg. Prisene varer også.

Skal du ha bra signaler til konkurransedyktige priser og et TV-bilde du er fornøyd med. Hver dag, hele uken, uansett kanal du kan stole på, virker som den skal. Når det passer for deg. Bør du satse på en TV-kanal distributør som satser kvalitet. Ikke som satser for lavere pris for deg som forbruker. Fordi du må betale litt mer for et bedre TV-bilde. Nå og i framtiden.

Du som kunde er ikke viktig

Der er ikke GET nå, og alt tyder på at Telias egen TV-distributør lar det sture å gå, med svært misfornøyde kunder over tid. Det betyr på godt norsk. De, altså både Telia og GET driter i deg som kunde. Vi gjentar: “DU ER IKKE VIKTIG SOM KUNDE!” Hilsen GET.

Dårlige serviceavtaler, dårlig kvalitet på den enkelt GET-dekoderen, elendig hastighet på appene og bytte av kanaler. Som betyr et ikke godt nok utviklet tilbud til forbrukerne, spiller heller ingen rolle. Tar du kontakt, får du beskjed om at de, altså GET, skal ringe tilbake, uten at noe skjer. GET-kunder har mer trøbbel i vente!

Har du forsøkt å ringe til GET-kunderservice? Du vil først bli sjokkert, så overrasket, deretter jævlig forbanna.

Du som betaler mange hundre kroner hver eneste måned, er ikke viktig som kunde, fordi det er pengene dine som er viktigst. Så lenge du betaler så er det greit. Da kan GET, Norges minst populære bedrift blant forbrukere – la dette sture å gå i lang tid.

Det Ola og Kari og Ola Nordmann bør gjøres, er å si opp i dag. NÅ. Og la GET og eierne, Telia, koke i sitt eget fett. De er ikke verdt pengene. Vi støtter TV2 som ikke får betalt som de skal for sine kanaler vist gjennom GET.

GET har så mange svin på skogen at de burde blitt vurdert som Villsvin. Hundre prosent jakt fra høsten av. Nok er nok.

Si opp din avtale med GET i dag du også.

Vargas

Hadde du imponert i Kompani Lauritzen?

Hadde du imponert i “Kompani Lauritzen”? Å gjennomgå førstegangstjenesten, som ung, viril og udødelig tjueåring – er én ting. Noe helt annet når du har vært labil og lat, fått dårlig uvaner ved å spise sent, og sove lenge – i mange år.

Mange av deltagerne i årets store TV-snakkis, “Kompani Lauritzen” har imponert stort – særlig flere av de kvinnelige deltagerne. Det er under et strengt militært regime, der kjendisene må forholde seg til lov og orden. De må få innvilget lov til å gå på toalettet o.l.

Nok en gang har TV2 skutt reality-gullfuglen, med et nytt og populært konsept. Evig unge Dag Otto Lauritzen som Oberst Lauritzen har med seg kompis Kristian Ødegard som assistent og med-befal.

Lest? Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?

Høye seertall

Det gir en ekstra piff i underholdningsverdien at obersten selv, bristet et par ribbein i første del av første episode. Når han skulle vise de ferske soldatene hvordan de (ikke) bør gjøre det, i den krevende hinderløypa.

Hadde du imponert i “Kompani Lauritzen”? Om du får muligheten, ser vi slett ikke bort i fra.

Fordi konseptet er så populært og så godt, at vi vil få en rekke sesonger med soldater i fri dressur med Obersten og hans like i mange sesonger framover. Årsaken er selvsagt skyhøye seertall på godt over 1 million hver lørdag. Faktisk er det endel år siden man kan se tilbake på så gode seertall hos TV2.

Det må ha vært den gang Farmen kjørte i gang med kjendisutgaven. Og fargeklatten, Lothepus vant hele dritten, skapte mange og store overskrifter, og ble utrolig populær. Siden har seertallene for både Farmen og Farmen kjendis dalt.

Foto: TV2 Underholdning

Genialt konsept

Konseptet er egentlig like genialt som det er enkelt. Å raske sammen en hel haug med kjente fjes, kvinner som menn.

Få disse til å innse at de skal gjennom en flere ukers militærtjeneste der de skal utfordre seg selv på godt og vondt. Kjenne på frykt, lagfølelse, glede, sorger, vennskap og fysiske og psykiske utfordringer – de aldri før har vært i nærheten av.

Mye kjeft, lite mat lite søvn, vått tøy, lite luksus og uker etter uker uten sine nærmeste. Det er utvilsomt en påkjenning for alle deltagerne. Noen takler det bedre enn andre, men de fleste vurderer å trekke seg – allerede i starten. Nå er halve laget borte.

Og det er dette som er det norske folk elsker å se, og la seg underholde av. Kjente mennesker viser menneskelige sider. De gråter, kjefter og smeller, tør eller tør ikke gjennomføre krevende fysiske og psykiske oppgaver. Da er det lett å sette seg selv i samme situasjon. Hadde du gjort det kjendisene tør å gjøre? Eller hadde du feiget ut, slik flere av kjendisene gjør?

Selvsagt er dette nøye planlagt og gjort med tanke på høy underholdsningsverdi. Bra av TV2.

Nå skal de siste tvinges ut av konkurransen – det nærmer seg finale. De siste deltagerne som er igjen til slutt, blir fullverdige medlemer av “Kompani Lauritzen”.

Hjernevasket

Deltakerne blir herset rundt av ekte befaler som jobber i militæret, noe som gjør opplevelsen autentisk.

TV2.no

Flere av deltagerne forteller om endringer i dagliglivet etter å ha deltatt i Norge nye og mest populære realityserie. Det er flere som, elsker å gå rundt i grønt. Som strekker lakenet og rer senga svært nøye. Som stiller seg opp klar til avmelding og stiller opp utenfor huset. Direkte hjernevasket av uker med militær disiplin.

Nei, kanskje ikke det siste, men flere innrømmer å bære preg av deltagelsen. Og flere forteller til TV2 at de har blitt en betydelig bedre utgave av seg selv. De tør mer, de utfordrer seg selv på nivåer som hadde vært utenkelig, for de ble med Kompani Lauritzen på tur.

om underholdningsaspektet blir like bra, om deltagerne ikke er kjente fra før er vi litt usikre på. I så fall har TV2 en unik mulighet i å gjøre dette til sin absolutt siste gullkalv. Farmen hadde jo den omvendte settingen, med ukjente deltagere, før kjendis utgaven ble til. Der kjendis Farmen er hakket mer populær enn originalen.

Med eller uten kjendiser

Skulle Lauritzen og Ødegård ville gjøre dette over tid og i flere sesonger – kan det hende det kun blir med andre kjendiser som deltagere. Men vi kan ta feil.

Kanskje er det nettopp når du og andre ukjente blir med, at det endelig blir fart i sakene. Vi lover å undersøke muligheten for en ny sesong. Der du blir deltager. Hadde du imponert i Kompani Lauritzen?

Nå skal de resterende deltagerne, være ett døgn alene i skogen. Uten særlig utstyr, uten mat og klare seg på det naturen gir dem. Dermed forsvinner den gode lagmoralen og samholdet deltagerne i mellom. De står plutselig alene og skal overleve på ukjent sted. Det er ikke bare enkelt når det blir både mørkt og kaldt og man blir sulten.

Deltagerne som er igjen for å sloss om å få bli fullverdig medlem i Kompani Lauritzen er:

Marte Bratberg, Øivind Sauvik, Lise Karlsnes, Siri Kristiansen, Desta Marie Beder og Henrik Thodesen.

Lørdag 16. mai går finalen av “Kompani Lauritzen”. Den finalen vil det bli snakket om lenge – så den bør du se.

KIlde: TV2.no

Vargas

Kompani Lauritzen – flere kollapser underveis

TV2 er best i klassen på reality-tv. Punktum. “Kompani Lauritzen” – flere kollapser underveis, noe som er underholdende i seg. Endelig kommer hele Norge Dag-Otto Lauritzen med en helt ny serie. 63-åringen er nok sprekere enn de fleste andre nordmenn på samme alder. Hvordan er han som oberst?

Politimannen, syklisten, forfatteren, obersten og programlederen er TV2s gullkalv framfor noen, sammen med Farmen-general, Gaute Grøtta Grav. Se ikke bort fra at “Kompani Lauritzen” kan bli en underholdningsserie som får gode anmeldelser, og priser for å være nyskapende.

Lest? Discovery er skyld i at du mister tv-kanaler!

Ok, vi har sett lignende konsept før, men ikke med militær disiplin som endel av pakka. Dette kan nok bli morsomt og underholdende.

Fallskjermjeger Lauritzen som oberst

Det kommer ikke så tydelig fram som først planlagt. Fordi obersten selv klarer å skade et ribbein når han skal vise deltagerne hvordan ting skal gjøres. En skade som hemmer sjefen gjennom hele rekruttskolen, enda han gjør sitt beste i å skjule det.

Hva “Kompani Lauritzen” er? Det er TV2s lørdagsunderholdning utover våren 2020.

I denne serien som foregår i en militærleir i Rauma kommune, vil vi bli kjent med 14 deltagere, som blir sendt hjem, én etter én. Kjendiser, musikere, politikere, programledere og Influencere i skjønn forening, der flere faktisk kollapser underveis.

Kompani Lauritzen – flere kollapser underveis.

Tårer, glede, jubel, fortvilelse, besvimelser og samhold gruppa imellom, en gruppe som aldri blir sterkere enn det svakeste ledd. Som det heter i militære kretser. Det mange ikke vet, er at selveste Lauritzen var fallskjermjeger, altså profesjonell soldat i sine velmaktsdager. Derav ideen til dette konseptet som TV2 har satset stort på.

Tvillingene Wanda og Vita er to av deltagerne i Kompani Lauritzen
Tvillingene Vita og Wanda, er to av 14 deltagere i Kompani Lauritzen Foto: TV2 Underholdning
Her er de 14 deltagerne som skal kjempe om ære og berømmelse i Kompani Lauritzen
De 14 deltagerne i Kompani Lauritzen Foto: Matti Bernitz Pedersen/TV 2

Oberst Lauritzen og medprogramleder, Kristian Ødegård har samlet 14 kjendiser på Setnesmoen militærleir på Åndalsnes i Møre og Romsdal til flere uker med beinhard rekruttskole.

TV2.no

Deltagerne

Her er deltagerne, som skal kjempe side om side på Lauritzens rekruttskole. Vi kan røpe av flere kollapser underveis i konkurransen:

 • Øyvind Vinni Sauvik (artist)
 • Abiel Tesfai (programleder)
 • Lasse Jazz Jensen (artist)
 • Emil Solli-Tangen (artist)
 • Izabell Ekeland (artist)
 • Desta Marie Beeder (programleder)
 • Marte Bratberg (programleder)
 • Raymond Kvisvik (fotballspiller)
 • Wanda Mashadi (Influencer)
 • Vita Mashadi (Influencer)
 • Siri Kristiansen (Stand Up-komiker og programleder)
 • Henrik Thodesen (komiker og skuespiller)
 • Håvard Lilleheie (komiker og skuespiller)

Dag Otto Lauritzen er en mangfoldig fyr, kall han gjerne for multikunstner, siden han aldri har vært redd for å utfordre seg selv. Mannen fra Grimstad har skrevet en rekke selvhjelpsbøker om psykologi, viljestyrke, trening og sykling. Apropos sykkel; det var etter å ha skadet seg alvorlig, i et fallskjermhopp som yrkessoldat, at Lauritzen oppdaget at han hadde talent for sykling.

Det endte til slutt med medalje i OL i Los Angeles i 1984 og deltagelse i hele åtte Tour de France-ritt, hvor han til og med vant en etappe i 1987. Sammen med kompisen Kristian Ødegaard har han vunnet flere priser for sine underholdningsprogram, blant annet “På Hjul med Dag Otto” og “Huskestue” – begge på TV2.

Kompani Lauritzen – flere kollapser underveis.

Deltagerne spør seg selv ganske tidlig i første program: “Hvorfor har jeg blitt med på dette her, helt frivillig?” Et betimelig spørsmål når de oppdager hvilket aldri så lite helvete de skal igjennom. Lite mat, lite søvn, knalltøffe treningsrunder, hinderløyper og militær disiplin, fra morgen til kveld.

En betydelig endring fra en bedagelig hverdag for mennesker som er stort sett vant til å styre sin egen arbeidsdag. Men sammen ser de at de kan klare det “umulige” og hjelper hverandre, der utfordringen blir for tøff – for de svakeste.

Er det et program du bør sappe innom i løpet av lørdagskvelden i ukene som kommer – velg “Kompani Lauritzen” du også.

Det er ikke ofte vi har sett voksne menn, gråte sine modige tårer i beste sendetid. Vi som ser på, de fleste av oss – hadde neppe vært særlig mye tøffere i tryne under samme utfordring.

La det være sagt.

Kilde: TV2

Vargas

Største overraskelse i Premier League?

Største overraskelse i Premier League på mange år, at et lag som Sheffield United ligger foran Arsenal og Sheffield United? Eller at Leicester tar en plass blant de fire beste? Eller at Wolves tar fjerdeplassen? Mye er i endring i Premier League. Og Liverpool tar sitt første seriegull på 30 år.

Overraskelsene står i kø i den engelske toppdivisjonen.

Her hjemme fikk vi beskjed om at det blir endringer i sendingene for den mest populære fotballen. TV2 mister sine rettigheter til Viasat, men ikke før i 2022. Det betyr at to vinnere til skal kåres, tre med Liverpools seriegull i mai – før Viasat tar over sendingene. Det er positivt all den tid nye stemmer skal formidle den aller beste underholdningen, tusenvis av nordmenn bruker mye tid på å la seg engasjere av.

Viasat kan bli dyrt

Det er ikke så veldig positivt at prisene for å se Liverpool, Manchester United, Wolves og Chelsea vil kunne stige. Alt har sin pris, men det finnes grenser for hvor mye man kan, og vil betale for å se fotball på TV. Så mye mer enn de 500 kronene det koster i dag, per måned, bør det ikke bli – før kundene takker, nei takk.

Vi vet at TV2 betalte nær 2 milliarder for sine rettigheter fram til 2022. Viasat har nok betalt mer, og vil forlange en hel del fra sine kunder for sendingene fra England. Er du villig til å betale 750-1000 kr per måned for Premier League-sendingene?

Lest? Solskjær jakter Champions League-plass!

De fire store i Premier League, var veldig lenge Arsenal, Manchester United, Chelsea og Liverpool, så kom Manchester City og Tottenham å meldte seg på. Alt tyder på det vil neppe bli disse seks lagene etter hverandre på tabellen igjen, på en stund. Flere lag ønsker å være med på festen i toppen av Premier League. Heldigvis.

Nye lag kommer opp

Leicester med Brendan Rodgers ser ut til å bli værende helt i toppen. Men det er endel spillere på King Power Stadium som er over middagshøyden for å si det mildt. Skal “revene” opprettholde den gode formen og en fantastisk bragd, ved å gjøre det godt i Champions League, må det handles i sommer. Den tidligere Liverpool-sjefen har fått fart på skøytene med sitt Leicester, hva han kan få til Champions League, blir spennende.

Største overraskelse i Premier League

The Blades” følges mer nøye fra Norge, så lenge gode Sander Berge har en sentral rolle i det nyopprykkede Sheffield United. Alle som liker fotball generelt og engelsk fotball spesielt, gleder seg over å se nye lag hevdes. Det er også sunt for fotballen, at man får flere lag som kan sloss om de viktigste plasseringene. Til tider har det vært spilt festfotball på Bramall Lane. Chris Wilder og hans gutter, jakter Europa League og ser ut til å lykkes.

Joao Moutinho er blant de aller beste spillerne i Premier League

Everton har en merittert manager for aller første gang i Carlo Ancelotti, som ikke er noen hvem som helst i Europa. Italieneren har vært sjef i en rekke toppklubber. Han har både Juventus, Bayern München, Real Madrid, Milan, PSG, Chelsea og Napoli på CV´n. I tillegg har 60-åringen skrevet under på en 4,5 års kontrakt, som bør være nok tid til å kunne gjøre suksess på Goodison Park.

Wolves til Champions League?

Det mest spennende laget i Premier League denne sesongen, må være Wolves. Ok, vi er inhabile, men også mer lykkelige enn noen gang, med Wolves-drakta på – til hver kamp. Wolverhampton Wanderers er tilbake i toppen av engelsk fotball. Årsaken til suksessen er den portugisiske manageren, Nuno Espirito Santo og meget gode kjøp over tid.

Målvakten Rui Patricio har mer enn 80 landskamper for Portugal. Ruben Neves har gjort haugevis av fantastiske mål, alle fra utenfor 16-meteren. Skulle portugiserne bli solgt, vil prislappen være over £50 mill. Willy Boly, den franske midtstopperen kostet kun £10 mill, og er betydelig bedre enn Harry Maguire, som kostet £80 mill. Og Wolves’ beste spiller de to siste sesongene kostet kun £5 mill og heter Joao Moutinho.

Diogo Jota, Raúl Jiménez og Adama Traore er en fryktet trio på topp for Wolves, som løper all motstand i senk og scorer mål på bestilling. Hvor langt Wolves kan gå i Europa League, er et av årets viktigste spørsmål for oss.

Lest? Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

Forrige sesong spilte Wolves semifinale i FA-Cupen og tok en imponerende 7. plass, som gav kvalik til Europa League. Etter å ha rykket opp fra krevende Championship på første forsøk ,sesongen før. Denne sesongen åpnet med seks kamper uten seier. Før resultatene snudde, fordi Nuno tok viktige grep ved å endre på formasjonene og på laget. Ulvene du husker fra Tippekampens barndom, er på vei til Champions League.

Akkurat det hadde du ikke ville satt mange kronene på, for seks år siden, når Wolves møtte Burry i League One.

Nuno på vei vekk?

Selvsagt er det viktig å nevne de styrtrike eierne i Fosun International, som har investert enorme summer på laget. Molineux Stadium skal bygges ut til å kunne ta 50.000 tilskuere, laget skal få enda bedre spillere, Nuno vil få en fornyet kontrakt. Alt tyder på at Wolves er i toppen av engelsk fotball for å bli.

Så langt denne sesongen har det blitt kun seks tap i ligaen, Wolves slo Manchester City, borte, og de møter Olympiakos i åttendedels-finalene i Europa League. Fjerdeplassen er ikke en usannsynlig sluttplassering.

Største overraskelse i Premier League?

Om Nuno og hans unge lag makter å vinne mot antatt svakere lag, lag som legger seg bakpå og forsøker å jakte et uavgjort, vil Wolves sprenge grenser og sloss om ligagullet innen få år. Jeff Shi i Fosun, som er klubbens øverste sjef, påstår at målsetningen er å bli et av de beste lagene i Europa. Det er et hårete mål, men også sannsynlig å nå.

Makter Fosun å overtale Nuno til å bli værende i klubben, han er mektige populær blant fansen, vil suksessen vedvare. Men hans suksess med Wolves blir lagt merke til i Europa.

Atletico Madrid har følere ute, og sannsynligvis en rekke andre topplag også. Dessverre for Wolves, ligger det i kortene at Nuno skal videre, engang i framtiden. Inntil da er det fantastisk å følge Wolverhamptons reise mot toppen av Premier League og Europa.

De skal være gode de som ønsker å vinne mot Wolves – neste sesong.

Vargas

Discovery er skyld i at du mister TV-kanaler!

Som du sikkert har merket, flere TV-kanaler du er vant til å kunne disponere har forsvunnet fra din TV. Årsaken er mektige Discovery, som ønsker å revolusjonere hvordan vi nordmenn skal underholdes. Enten du liker det eller ikke, det er Telias standhaftige evne til å si nei til alt for dyre avtaler. Det gir deg som kunde og forbruker, mørke skjermer.

GET som eies av Telia, sitter bundet på hender og føtter etter bruddet med Discovery.

De forsøker å gjøre hverdagen for desperate TVNorge-brukere litt lettere, ved å gi sine kunder, 25 poeng ekstra. Kun så lenge konflikten pågår, så vidt vi vet. Disse poengene er det bare GET-kundene som skjønner noe av. Fordi poengene gir muligheter til å velge ut i fra en egen meny på GET.no.

Frem til vi har kommet til enighet om en ny avtale med Discovery, har du fått 25 ekstra poeng som du kan bruke i Valgmenyen til å velge blant et stort utvalg strømmetjenester eller 25 andre TV-kanaler.

GET.no

Discovery har fått endel overskrifter den siste tiden. Ikke minst i krigen om Premier League med TV2. Den krigen var det nye NENT Group (Nordic Entertainment Group AB) som stakk av med, etter å ha betalt et betydelig beløp – for å sende den aller beste fotballen fra 2022-2028. Vi vet at TV2 betalte mellom 1,6 og 1,9 milliarder kroner for avtalen som som ble signert i 2015. Alt tyder på at NENT Group betaler mer.

Du må betale

Som så ofte ellers i konkurranse-relatert underholdning, det være seg TV-avtaler, streaming, sport, eller film. De som betaler mest, får de beste avtalene. Vi mener at Discovery forsøker å tyne mer penger ut av en allerede tynnslitt avtale med Telia. Vi som kunder og bruker av TV-kanaler som TV-Norge, blir en uskyldig tredjepart som Discovery driter i.

Det er liten tvil om at konkurransen mellom TV-kundene er større enn noen gang.

Årsaken er det råder et noe uoversiktlig marked av kanaler og tjenester, noe er gratis, andre ting er dyrt. Er du villig til å binde deg for ett år eller to, kan du få rabatter. Husk at mye kan skje på et år. Ikke bind deg til noen ting – om du ikke må. Og ikke betale mer enn du må heller.

Du må betale noe for å se på TV, enten du har den ene eller andre avtalen, dessverre. Du må betale for strømmetjenestene, og du må betale for tradisjonelle kanaler gjennom forskjellige TV-pakker. Enten du velger Apple TV, GET, Canal Digital, Telenor/T-We eller Altibox og RiksTV. Netflix og ca ti andre strømmetjenester kommer altså i tillegg. Prisene varer også.

Discovery, Inc. er et amerikansk fjernsynsnettverk. Selskapet startet som en enkelt kanal i 1985, The Discovery Channel. I dag har DCIs globale virksomhet mer enn 100 kanaler i mer enn 180 land på 39 språk med over 1500 millioner abonnenter over hele verden.

Wikipedia.org

TVNorge forsvinner

Selvsagt må vi betale litt for god underholdning, men det finnes visse grenser, vi gidder ikke å betale skjorta for kanaler vi kanskje ikke er innom daglig. Visst er det populært å se deilige Maren Turmo bade naken på fjellet i “71 grader Nord, på TVNorge. Men vi overlever å ikke se det også.

Like populært er det å se Thomas Gjertsen i “Helt Perfekt” eller Jon Almås i “Praktisk Info“. TVNorge har endel populære program, men da ser vi heller på NRK, enn å grine over tapte kanaler.

Her kan du se en oversikt over de 14 kanalene som forsvinner – etter at avtalebruddet mellom Discovery og Telia og GET. Om du betaler for D-Play, kan du se alle TVNorges oppsatte program.

Discovery eies av grådige amerikanere vi lett kan klare oss uten. Og vi betaler TV-lisensen, (som nå er bakt inn i skatteseddelen ut i fra inntekt per år) med største glede.

Går du rundt og er irritert over at Discovery ikke bryr seg om kundene sine? Sappe deg inn på C More, Netflix, HBO, lytt til radio, eller gå deg en tur.

God kveld og takk for oppmerksomheten.

Vargas

Farmen kjendis – nå blir det bråk!

Farmen kjendis – nå blir det bråk! Den mest populære delen av Farmen har blitt den hvor kjendisene deltar. Ja, for du husker hvordan det gikk da selveste Petter Pilgaard fant sin Vendela og sin aller beste venn, vinneren av den første Farmen kjendis, Lothepus. Norge var rystet.

Aldri før har en person fått så mye oppmerksomhet etter å ha deltatt på en reality-serie. Kvinner og menn i alle aldre, ville ha en del av mannen med den store kjeften og den merkelig dialekten. Farmen kjendis – nå blir det bråk!

Farmen kjendis fungerer på samme måte som originalen. 12 forpaktere skal forsøke å drive gården, slik det ble gjort for 100 år siden, med det utstyret og verktøyet de brukte den gang. Forskjellen er at vi kjenner til deltagerne litt fra før.

I andre sesong av Farmen kjendis, var det utfordreren, Pål Anders Ullevålseter som vant, etter å ha vært på gården kun den halve tiden, sammenlignet med de øvrige deltagerne. Hva er det motorsykkel-føreren ikke har vunnet av reality-serier?

Lest? Kjønnsforskjellene viskes ut – Menn mer feminine

I tredje sesong av Farmen kjendis var det Tiril Sjåstad Christensen som vant finalen på fortjent vis. Nå er det Tiril som har tatt over stafettpinnen som programleder etter Farmen-generalen, Gaute Grøtta Grav, som nå kun har den originale Farmen som sitt hovedprosjekt.

Per Sandberg

Det blir garantier bråk når hissige mennesker møter enda mer hissige politikere, og andre vill-sinte kjendiser, som faktisk er kjent for å ha et voldsomt temperament. Vi tenker i særlig stor grad på den tidligere FRP-nestlederen, Per Sandberg, som aldri tar noen fanger, og Gunilla Persson, fra “svenske Hollywood-fruer“. Her er det bare å feste setebeltet å bli med på reisen.

Eller hva tror du skjer når Tommy Sharif blir satt til å lage mat til til resten av forpakterne? Han som koker egg til tomatsuppe, med skallet på? (Fra fire stjerners middag) Eller Adrian Sellevoll, som selv sier han er “oppvokst med dette her” som om han var gårdbruker – Sellevoll vet neppe hvor spenene på en ku er.

Farmen kjendis – nå blir det bråk!
Farmen kjendis 2020 med Tiril Sjåstad Christensen som programleder Foto: TV2 underholdning

Her kan du se første smakebit av Farmen kjendis 2020.

Farmen kjendis – nå blir det bråk!

Farmen kjendis er noe kortere enn den originale Farmen, og det er kun 12 deltagere mot normalt 14.

Her er de 12 kjendisene du kan blir bedre kjent med utover våren på Farmen kjendis:

 • Triana Iglesias (37) programleder og fotomodell
 • Per Sandberg (59) avskiltet politiker, nå drosjesjåfør i Halden
 • Adrian Sellevoll (21) artist og modell
 • Gunilla Persson (60) tidligere modell, nå bare rik og berømt i Hollywood
 • Hege Bøkko (27) skøyteløper
 • Erik Alfred Tesaker (39) oppfinner og forfatter
 • Anita Hegerland (58) artist, og tidligere gift med Mike Oldfield
 • Stina Marie Bakken (26) Blogger
 • Mímir Kristjánsson (32) tidligere politiker, journalist og forfatter
 • Tommy Sharif (43) tidligere dekk-konge, nå forretningsmann som er ofte i retten
 • Vidar Villa (29) artist
 • Hanna-Martine Slåttland Baller (20) Youtuber

De fleste velger seg ut noen favoritter blant de mer eller mindre kjente kjendisene. Vi må dog innrømme at ikke alle av disse 12 deltagerne, er veldig kjente for oss, men det betyr ikke at de har mye å komme med – rent underholdningsmessig.

Tonje Frøystad Garvik

Det vi derimot er helt trygge på, er at det blir bråk også denne gang.

For det er fremmede ute på Torpet, den litt mindre gården ikke langt unna hovedgården. Gjedtjernet gård, der Tonje Frøystad Garvik vant Farmen 2018, foran grinebiteren, som stakk til skogs på finalen, surpompen Kjetil Nørstebø, som fant seg selv urettferdig behandlet av TV2. På Torpet sitter nemlig Donna Ioanna, Alex Rosén og Tore Petterson.

Ser du for deg Tore og Gunilla snekre, melke kyr og felle trær? Er det ikke herlig? Ubetalelig underholdning!

Nordmenn elsker reality-serier generelt og Farmen kjendis spesielt. Det er noe helt eget med å se mennesker i en “privat” setting, eller i et miljø som er helt nytt for disse. Det er utvilsomt krevende for deltagerne å bo oppe på hverandre med lite mat og tøffe arbeidsoppgaver over tid. Enten de er kjente eller ei.

Vi lover deg god underholdning, masse latter, trøbbel i tårnet, krangling, bråk og kanskje en forelskelse?

Skulle vi plukke ut en outsider til å vinne og en som må reise hjem først, velger vi oss Per Sandeberg. Som røk ut av “Skal vi danse” også, før han rakk å bli varm i silkeskjorta. En mer uspiselig fyr er det vanskelig å finne. Morna, Per.

Erik Alfred

Vi tror på snekkeren, Erik Alfred, oppfinneren. Et ekte mannfolk som kan mer enn alle deltagerne til sammen, men da må han spille kortene riktig. Og selvsagt herlige Gunilla Persson, måtte hun bare buda på!

Den som ikke forstår at det hele er et spill, vil tape uansett. Vi håper også Triana Iglesias overrasker og blir med lenge – kanskje helt til finalen.

Farmen kjendis har premiere tirsdag 18. februar kl 21:45 på TV2 og TV2 Sumo. Opptakene til denne serien ble gjort i mai og juni 2019.

Følg vår nyhetsbrev og få siste nytt før alle andre via vårt nyhetsbrev – selvsagt er dette også gratis.

Kilde: TV2

Vargas

Kommentarfeltene

Kommentarfeltene i samtlige nettaviser, nå inkludert NRK – er nå steng. Det hederlige unntaket er faktisk Norges største avis, som ser at det er en viktig del av ytringsfriheten, å holde kommentarfeltene åpne, slik at leserne kan dele sine meninger om de publiserte artiklene.

Kommunikasjonsrådgiver og sosiale medier-ekspert Hans-Petter Nygård-Hansen mener kommentarfeltene ikke lenger fører med seg noe bra, og foreslår å stenge kommentarfeltene.

TV2.no

En rekke toppbloggere har følt seg tvunget til å gjøre det samme, stenge kommentarfeltene for å slippe trakassering, mobbing, trusler og sjikane. Og det er her skoen trykker for de fleste tabloidene også.

De har rett og slett ikke ressurser nok til å ha en rekke ansatte til å overvåke, publisere og sile ut ulovlige og uriktig kommentarer fra leserne.

Dessverre er det for mye dritt der ute, for mange middelaldrende mannfolk som forbanna på et eller annet de er nødt til å yte seg om, i ytringsfrihetens navn. Selvsagt er det også kvinner som sitter å kaster av seg trusler, mobbing eller sjikane i kommentarfeltene.

Lest? Kommentarfeltets pingle …

Dagbladet, Nettavisen.no, NRK.no, Aftenposten.no og TV2.no, har alle valgt å stenge sine respektive kommentarfelt grunnet manglende oppførsel hos folk flest.

Det er for mange som ikke klarer å være saklig, men går for langt i sine kommentarer, langt utenfor den oppførsel man ville hatt om man sto ansikt til ansikt med vedkommende man debuterte i mot.

Kommentarfeltene
Kommentarer må du sende som e-post kommentarfeltene er stengt! Foto: Vargas

Selvsagt bør det være både temperatur og engasjement i de fleste debatter, det være seg på Facebook, på blogg eller i nettavisenes kommentarfelt – nå har det gått for langt og vi finner svært få operative kommentarfelt igjen. Facebook og VG holder foreløpig stand.

Kommentarfeltene.

Det vil si. Facebook fungerer i den form at man kommuniserer via kommentarfeltet, forsvinner den muligheten legges jo verdens største sosiale medie plattform ned. Noe som foreløpig ikke er særlig sannsynlig.

Debattredaktør i VG Hans Petter Sjøli jobber daglig med å observere og å moderere kommentarfeltene. Han mener kommentarfeltene er en viktig del av demokratiet. VGs utgangspunkt er at kommentarfeltene er en fin måte for leserne å delta i debattene og å kunne kommentere sakene VG publiserer.

VG.no

Det er trist og uverdig, det er dumt og begrensende i den åpne sosiale debatten, at så mange mennesker velger å ta ‘mannen‘ i stedet for ‘ballen‘, når det kommer til kommentarer, anonymt eller med fullt navn. Man burde ha fokus på hva som skrives i sosiale medier, debattinnlegg, eller fra journalister i nettavisene, i stedet for å fokusere på hvem som faktisk skriver det.

Sverige

I Sverige har det vært slik i flere år allerede. Fordi kvinner i offentlige stillinger ikke kan ytre seg offentlige, enten det er i kommentarfelt, via Facebook eller egen blogg – uten å bli truet på livet. Les siste setning en gang til. Kvinner, forfattere, programledere, journalister o.l blir altså truet på livet av anonyme (ofte menn) for å ytre seg offentlig.

Hva skjer i Sverige? De driver å skyter hverandre i Malmö, men faen, Sverige? Er dere like dumme som i svenskevitsene vi ler av i Norge? Er dere virkelig helt knepp? Å true kvinner fordi de har en mening du er uenig i, er litt huleboer mentalitet – er det ikke?

Dessverre er det nettopp slik oppførsel vi har sett konturene av her hjemme også.

Norske menn som sitter bak lukkede gardiner og spyr ut edder og galle i sosiale medier etter mørkets frambrudd. Da er det rimelig flaut å være mann, når man tidligere kunne lese hva norske menn, idioter av en annen tid, klarer å lire av seg. Kanskje særlig mot kvinner eller andre som er uenige med dem.

Robert Aschberg

Om du trodde kvinner er noe bedre, må du tro om igjen. De er færre, men ikke bedre.

“Faen asså, jeg skal drepe lillesøstera di med kuken min når jeg får tak i henne!” Serr?! Er du apekatt, eller ett tenkende menneske?

Sveriges tøffeste journalist, Robert Aschberg laget i 2014 en serie på svensk TV, “Trolljegerne” som senere ble sendt i Norge – om nettopp nett-mobberne som forsøkte å true kvinner til taushet gjennom sitt eget tastatur.

Kommentarfeltet er stengt. Av tekniske og personvernmessige årsaker har NRK besluttet å ikke bruke debattprogrammet Disqus inntil videre.

NRK.no

Dessverre ser det ikke ut til at vi vil få tilbake mulighetene til å kommentere i de nevnte nettavisene noen gang mer, da det krever for mye penger til å ha folk på desken som skal administrere ‘dritten’ fra folk som ikke makter å være høflig og saklig i debatten.

Som en amerikansk skribent engang sa: Ideen om kommentarfeltene er litt som kommunismen. Det ser kanskje bra ut på papiret, men fungerer dårlig i praksis. Godt sagt.

Yttringsfriheten

Dessverre må vi ta innover oss at “Fake News” er endel av debatten, derfor er det viktig at vi tør å tenke selv, hva vi faktisk velger å tro på og hva som er løgn. Løgnen er endel av vårt åpne samfunn og har nok hver her hele tiden. Kommentarfelt eller ei.

Ytringsfriheten er selvsagt viktig, det derfor det er så synd at man ikke kan få ytre seg der mulighetene burde ha vært, der kunnskapsrike mennesker bruker mye av sin tid for å publisere viktige og gode artikler. Både I nettaviser og i sosiale medier.

Takk til VG som holder ut.

Vargas12.com har ikke ofte kommentarer fra vår lesere, usikkert av hvilken grunn, vi tror rett og slett folk flest ikke tør å kommentere, verken positivt, negativt eller komme med trusler mot oss, fordi denne bloggen er kjent for å ta tyren ved hornene – om noen skulle yppe til bråk.

Vi er selvsagt alltid hyggelige mot alle som oppfører seg som folk.

Om du har en ærlig og oppriktig mening om kommentarfeltenes død, hører vi selvsagt gjerne fra deg. Vi kommer aldri til å stenge kommentarfeltet. Vi lover å holde åpent døgnet rundt, hele året.

Vargas

Slik blir du deltager på Farmen!

Aldri før har interessen vært større, alle kjenner noen, som kjenner noen som har deltatt, eller ønsker å delta på Farmen ved neste mulighet. Allerede nå kan du begynne å forbedre din søknad. Slik blir du deltager på Farmen!

Her er søknadsskjema for Farmen 2020.

Det er Strix Televisjon i samarbeide med TV2, som står bak Norges mest populære realityserie, og det er programmets programleder siden 2004, som vant den første utgaven av Farmen i 2001, Gaute Grøtta Grav.

Farmen er en norsk Reality-TV-serie. Konseptet går ut på at 12-14 mennesker skal bo på en gård uten moderne hjelpemidler, slik det var for 100 år siden. Her skal de overleve ved å samarbeide så godt som mulig. I hver uke må to utvalgte deltakere kjempe en duell der den tapende part må forlate Farmen. Vinneren får bil og hytte i premie.

Wikipedia.org

Lest? Slik får du flere venner!

Du som liker Farmen som underholdning, har kanskje sett for deg hvordan det ville være å bo på en gård, tett på 13 andre deltagere, med begrenset mat, lite søvn, hardt arbeide og mye baksnakking i opptil 11 uker? I så fall, bør du endelig ta motet til deg og sende inn en søknad. Slik blir du deltager på Farmen!

Premien er fantastisk, men opplevelsen ubetalelig. Du vil møte tøffe utfordringer, lære mer om deg selv som menneske enn noen gang tidligere – og du vil fornemme både himmel og helvete på få uker. Dette bør du ikke gå glipp av.

Nå kan du ikke la flere sjanser gå fra deg.

Slik blir du deltager på Farmen!
Foto: bergehus.teamtailor.com

Slik blir du deltager på Farmen!

Husk at du kan også melde på andre, som du mener ville ha passet inn på Farmen, men da må du være sikker på at vedkommende vil takke ja til tilbudet, om dette skulle komme. 

Det er den 16. sesongen av Farmen som skal spilles inn i sommeren 2020, blir du en deltagerne som tør å ta en viktig hovedrolle ved å bli med helt til finalen? Nå har du endelig sjansen. Det er jo bare å bli med på leken og vinne bil og hytte. ‘A walk in the park‘ for deg?

Så enkelt er det dessverre ikke for noen, men det hjelper jo å sende inn en søknad, da vil du i hvert fall være blant de 5000-6000 som blir antatt til å være med.

Slik blir du Farmen-deltager:

 • Meld deg på sammen med en venn, kjæreste eller et familiemedlem
 • Om du har noen svakheter, kan det være positivt for TV2
 • Fortell ærlig hva andre sier om deg, om hvem du egentlig er
 • Fortell at du vil være med å oppleve naturen, dyrene og fellesskapet
 • Fortell at du vil vinne, men utdyp gjerne hvordan du vil gjøre det
 • By på deg selv, men unngå for mye skryt, bruk video og bilder
 • A4 er kjedelig, skriv mye, ikke tenk på konsekvensene for deg
 • Send med ekte bilder, ikke show eller tullebilder – vær ærlig
 • Ordlegge deg klokt uten å komme med selvfølgeligheter
 • Unngå å skrive at du skal være deg selv gjennom hele Farmen
 • Unngå å skrive at du blir godt likt eller kommer til å lage god TV
 • Unngå å skrive at du er vill og gal og kommer til å bli populær

Som de fleste vet er det noen få som blir valgt ut, resten blir avvist. Og for å bli en av disse må du har de særtrekkene produksjonsselskapet, Strix, i samarbeide med TV2, ser etter.

Du kan også melde på mamma, pappa, bror, søster, kollega eller venninner, men ikke nøl med å skrive en forrykende søknad for deg selv. Det er nå du har sjansen til å bli rik, berømt og få oppleve hendelser du aldri kunne ha drømt om, og kanskje få venner for livet.

Mulig du får uvenner også, for alt kan nemlig skje når premier dere sloss om – er på langt over én million kroner. 

For at du skal bli plukket ut i mengden, bør du vite hva det dreier seg om.

Vinneren får hytte og bil

Du bør skrive ulikt de fleste andre, vise at dette er noe du virkelig vil gjennom en grundig og gjennomtenkt søknad, med gode bilder som forteller hvem du egentlig er. Det er faktisk mer krevende enn du tror og TV2, har sammen med Strix, lest tusenvis av søknader som har gått rett i søpla.

Søndag 8. desember går den 15. finalen av Farmen. Da reiser vinneren hjem med bil og hytte til en verdi av 1.120.000 kroner, får heder og ære, overskrifter og invitasjoner til alle av medie-Norges viktigste nyhetskanaler.

Er umiddelbart rikskjendis for en stakket stund. Men vinneren sitter igjen med gode minne, venner for livet og får livet snudd på hodet gjennom hele 2020.

Hvorfor ikke ta sjansen å forsøke å vinne Farmen selv? Du av alle kan faktisk lykkes.

Farmen spilles inn over 11 uker sensommer/høst 2020. Søknadsfrist er 13. mars 2020.

Du bør gjøre deg flid med søknaden og videoen av deg selv, som du kan filme med egen mobil.

Spørsmål kan sendes til farmen@strix.no

Her er søknadsskjema for Farmen 2020.

Kilde: TV2.no

Vargas

Gir du penger til Visjon Norge?

Gir du penger til Visjon Norge? Da blir du garantert lurt. Jan Hanvold (68) lurer penger fra naive nordmenn, i Jesu navn. Du trenger ikke være i tvil engang. Nå finnes det så mange ulike bevis for at denne mannen er en kjeltring med stor K.

Om du gir penger til Visjon Norge, for at Jan Hanvold skal be for deg, kan vi love deg at vi kan gjøre jobben, minst like godt, og vi lover å gjøre det gratis. Visjon Norge er et skalkeskjul for at forretningsmannen Hanvold skal tjene millioner av kroner på bekostning av naive nordmenn, som tror.

Lest? Nettsvindel – naive nordmenn er engle ofre, svindlet for millioner.

I følge TV2-Programmet, “Norge bak fasaden” er pastoren, Jan Hanvold politianmeldt for menneskehandel. I samarbeide med den polske pastoren og svindleren, Max Pyra. Duoen skal i en årrekke drive med ren slavedrift av en rekke polske menn som har jobbet uten særlig inntekt.

I TV2-programmet kommer det fram at særlig en polakk blir svært dårlig behandlet, denne mannen går til politiet og anmelder Hanvold og Pyra, etter å ha gått på bibelskolen i Drammen. Politiet velger å ta ut siktelse på Hanvold og Pyra, for menneskehandel. Bibelskolen er nå lagt ned.

Gir du penger til Visjon Norge?

Pastoren forteller selv at kanalen har fått inn millionbeløp fra enkeltpersoner i løpet av noen kveldstimer. Når nye partnere verver seg, ringes det med bjeller og jubles høylytt i takksigelser.

– Gud vet at når det går mye penger ut, så må han fylle på. Sånn er det med Gud. Han er den største giveren som fins!

NRK.no

Tidligere kjenner vi Hanvold og hans kollegaer i Visjon Norge, som grådige predikanter, der de oppfordrer sine besøkende til å betale mer penger enn de gjør i dag. Pastoren synes ikke 50 kroner per bønn er nok, millionæren vil ha mye mer. Per bønn. Et åndelig maktmisbruk du bør være klar over.

Gir du penger til Visjon Norge?

Dette er ren svindel. Du blir ikke frelst, eller kommer nærmere Gud om du betaler 3000 kr eller 5000 kr til Jan Hanvold. Du bør våkne opp og ikke betale en eneste krone. DU BLIR LURT!

Det finnes mennesker av alle slag, også i Norge.

Noen mener de kan gjøre som de selv vil mot andre. Det er ofte kyniske kjeltringer som forsøker å tjene mye penger fra fortvilte og desperate mennesker som er syke, fysisk eller psykisk. Som er villig til å betale for en bønn eller annen åndelig hjelp. Da er patetiske klovner som Jan Hanvold på plass og ber for deg. Om du betaler nok.

Dette er avskum av verste sort – du bør bruke pengene dine på andre ting.

Er du kristne, be selv, det kan sikkert virke like godt som om andre skal be for deg. Om du vil at en religiøs prest eller pastor skal be for deg, gå til din lokale kirke, nærmeste prest – ber for deg lenge, helt gratis. Eller ta kontakt med Vargas12.com, vi skal be så svetten renner, helt gratis vi også.

Ikke bruk penger på Visjon Norge. Det er 100% ren svindel.

Hver eneste gang Jan Hanvold åpner kjeften, begynner han raskt å snakke om penger i Guds navn. Gud er glad i den gode giveren, pengene går til Gud, ikke til oss, lyver pastoren. Svindleren har med seg opp til 30 bankterminaler, for at småsparere, eldre med minste pensjon skal bruke penger på hans bønn.

Er det noe som gjør oss dundrende forbandet – er det pakk som Jan Hanvold og lurendreier TV-kanalen hans, Visjon Norge. Kommer denne kanalen opp på din TV, gjør deg selv en tjeneste – slå av!

Vi blir triste og faktisk litt lei oss når vi får vite at naive nordmenn, gir millioner av kroner til et menneske som tenker kun på én eneste ting – penger, og kun det. Ikke la deg lure, styr unna Visjon Norge.

La oss håpe at politiet finner mer enn nok bevis til å stenge TV-kanalen og at både Pyra og Hanvold får strengest mulig dom.

Kilde: TV2.no/ VG.no/ NRK.no

Vargas

Bedrift med godt omdømme?

Har din bedrift et godt omdømme? Å eie eller jobbe i en bedrift med godt omdømme er nok behagelig, men desto verre om omdømme er elendig. SAS, flyselskapet du vet, hadde på åttitallet det beste omdømme av alle bedrifter i Scandinavia.

Før økonomisk rot og frykt for konkurs, endret dette ettertrykkelig.

Coca Cola, Google og Microsoft er blant de selskapene som har gjort det best i markedsføring på kloden. Men det er ikke det samme som godt omdømme, som du sikkert forstår. Man kan ikke kjøpe seg til å være godt likt. Man kan jobbe for å gjøre kundene tilfredse, men det er ikke det samme som å bruke milliarder av kroner på reklame.

Den som aldri har lært å følge ordre, kan aldri bli en god leder.

Aristoteles

Ipsos analyseselskap

Ipsos, analyseselskapet som påtar seg viktige oppgaver for næringslivet, om nyheter, statistikk og meningsmålinger, har for 28. året på rad, funnet svaret på hvilket av de 100 største norske bedriftene som har det aller beste omdømme. En bedre reklame får du neppe, og den er som kjent helt gratis.

Man må bare vite hvordan man skal få kundene, forbrukerne, leserne eller de reisende, som bruker det respektive selskapet, til å være så tilfreds som over hode mulig. Det i seg selv koster åpenbart både tid, penger og krefter å oppnå.

At Norges største avis, Verden Gang, raser på listen, er for oss ingen bombe.

Bedrift med godt omdømme?

VG har som de fleste andre norsk aviser, enten det er i papirutgave eller på nett, en stadig større del av pluss-artikler som koster penger i nettutgaven og reklame i papirutgaven. Det verste er dog det elendige journalistiske innholdet som ikke lenger er en nettavis verdig.

Bedrift med godt omdømme?

At VG.no er Norges største nettavis er for oss en gåte, fordi innholdet er for likt sladderspaltene. NRK.no og Aftenposten.no er langt bedre på det faglige, begge disse har bedre og lengre artikler, som er skrevet av ekte journalister.

VG er etter vår mening, mer opptatt av kjendiser, individualister, SE & HØR-stoff og Farmen, enn å skrive om de tunge og viktige sakene som opptar mange nordmenn. VG gjør det også, men i langt mindre grad enn sine konkurrenter. Ikke rart VG faller på denne viktige omdømmelisten.

Det er ikke VG sitt ansvar eller mandat å drive underholdning, VG skal og bør informere leserne sine om alt som foregår rundt oss, med og om nordmenn i fokus. Da hjelper det svært dårlig å ha en hel haug med arrogante skribenter, som tror de er verdens navle til journalismen. Vi følger med dere. Gjør deg selv en tjeneste, styr unna VG.

I fjor endte VG på 38. plass, men falt til 53. plass i år ifølge Ipsos.

Lest? Tilbud på mat og drikke …

Norsk rikskringkasting er en viktig faktor og har en høy stjerne hos mange nordmenn. NRK er en institusjon som handler om tradisjon og formidling, underholdning og informasjon under samme tak. Forsøk å ta vekk eller endre på de faste innslagene til bestemte høytider og det ulmer umiddelbart i folkesjela.

Enten det gjelder ‘Reiseradioen’, “tre nøtter til Askepott” eller “Kvelden før kvelden.” Dette er viktige tradisjonsbundet ‘ritualer’ om du vil, for det norske folk, som man ikke tukler med uten å få trøbbel.

At NRK som formilder, TV- og radiokanal, underholder, mediehus og nettsted havner på 4. plass er lett å forstå. NRK har dybde i alt de foretar seg i alle kanaler, på alle plattformer i tillegg til et meget bra nettsted i NRK.no

Vinneren av omdømmeprisen 2019 er COOP. Matvaregiganten som blant annet har Norges mest voksende matkjede i COOP-Extra blant sine kjedebutikker, har absolutt beste omdømme i landet. Også her bør det nevnes at COOP har en god nettside, en godt tilbud til sine medlemmer som teller mange hundretusen nordmenn.

COOP-Hotellkupp

Du kan også finne svært gunstige hotell-tilbud på COOP sine nettsider.

Bedrift med godt omdømme?

At gode gamle NSB, nå best kjent som Vy, sliter med sitt omdømme, kommer ikke som noen overraskelse på oss. Sikkert ikke på deg heller. Er det noen tog som går når det skal og kommer fram til avtalt tid? Nei, det er ikke mange, dessuten har buss for tog, blitt et norsk fenomen som de reisende har langt ned i halsen.

At Vy priser seg ut av all mulig framtidig drift av togtilbudet på norske skinner i årene som kommer, gjør Vy til taperen på listen over norske bedrifters omdømme. Nok engang.

Tine leverer, som vanlig

Tine leverer igjen. Norsk melk og Tine-produkter laget av norske bønder har stor tillit i det norske folk. Til tross for tøff konkurranse blant andre norske produsenter og utenlandske bedrifter, som kan levere like produkter til lavere priser – holder altså Tine stand i toppen av omdømmlisten. Imponerende.

Også Vinmonopolet har et meget godt renommé blant norske forbrukere.

Da er selvsagt ikke prisene og avgiftene på produktene de selger, tatt med i undersøkelsen. Det er Vinmonopolet som bedrift, som scorer svært høyt, forståelig nok. De er enerådende i markedet og har monopol på sine produkter. Selvsagt ønsker mange nordmenn muligheten til å kjøpe en flaske vin på butikken framfor på polet.

Lest? Slik sprer du budskapet ditt!

TV2 er så vidt inne på topplisten og haver på 10. plass. Der særlig metoo-opprydningen i TV-kanalen har krevd en stor del, før de nå har klart å rydde i egne rekker. Altså gitt mennene som har slengt med kjeften og klådd på damene, sparken. Så fortjent, så fortjent.

XXL-kjeden raser nedover listen

Hadde Norges største kommersielle TV-kanal tonet ned reklame-bruken noe, ville det ha gagnet seerne på sikt. Det er bare mangelen på kreative sjeler i markedsavdelingen, som gjør at man tror det kun er dårlig reklame – som kan gi kanalen viktige inntekter.

Kundene er alltid viktig, men det er også de ansatte som er bedriften ansikt utad i de fleste tilfeller. Butikk-kjeden XXL er som kjent ikke med på topplisten av de beste bedriftene i landet med best omdømme. Det er kanskje ikke så rart heller, når det kommer negative omtaler, like ofte som reklamen på TV2.

Uærlige ledere med fokus på tall er ikke noe nytt fenomen. At de ansatte tvinges til å jobbe gratis, kommer heller ikke som noe sjokk på oss, når det kommer til sportskjeden, XXL. Styr unna drittsjappa du også, så får de rydde på toppen internt, til det beste for de stakkarene som jobber der.

En god leder er en som jobber sammen med de ansatte i et team.

Omdømme, altså hva Kari og Ola Nordmann faktisk mener om din bedrift er så viktig for videre eksistens, at du som bedriftsleder bør henge topplista i kantina – for å la alle i bedriften ha noe å strekke seg etter.

Gjør som COOP. Vær ekte og tilgjengelig, konkurransedyktig og ærlig.

Kilde: Analyseselskapet Ipsos

Vargas

Pin It on Pinterest