GET mot TV2 – krangler om penger!

GET mot TV2 – krangler om penger! Hva mener du? Bør GET sette kundene sine foran sin egen higen etter mer penger? Alle andre distributører av kanaler via GET, fungerer. Er det GET eller er det TV2 som er grådigst? TV2 må tjene penger på sine kanaler, men har et ansvar for å betale distributørene.

Hva mener du? Er det get eller TV2 som er skyld i svarte skjermer?
 • Add your answer

GET gir faen

Men GET med sine 500.000 kunder, har også et ansvar for å levere som forventet.

Hvem mener du har ansvaret for konflikten som kan være til jul? GET mot TV2 – krangler om penger!

Bør ikke to samarbeidspartnere søke etter en løsning som kan hjelpe kundene? Er noen tjent med en så langvarig konflikt? Eller er dette et politisk spill som GET-kundene ikke skal vite så mye om? Hvem har egentlig skylda?

Forbrukerombudet liker dårlig at GET nekter kundene sine kompensasjon for sorte skjermer. Det betyr selvsagt at grådigheten ikke har noen grenser i det TELIA-eide selskapet. Det er profitt og økonomisk argumenter som går foran alt.

Lest? Slik ser du TV2-kanalene med GET

Når patetiske GET går så langt at de ikke har åpen kundeservice, heller ikke har åpent for at kunder kan si opp sin avtale med Telia-eide GET. Virker det som om selskapet har latt det gå sport i å være drittsekk i et tøft marked. Selve “Sorte-Per” i bransjen – uten å se egne feil og mangler. GET forsøker å tvinge kundene til å bli, men leverer ikke de produktene kundene ønsker. Det er en neppe en god plan.

Dette mener TV2

Fra TV2 kan vi lese følgende:

Alle påstandene fra begge parter skaper stor usikkerhet. Selv om vi mener vi har rett, må også vi i TV 2 tar vår del av ansvaret for at konfliktnivået har vært høyt i mediene. Det er en krangling som kundene ikke setter pris på, og som verken tjener Telia eller TV 2 som kundeorienterte selskap. 

Vi kan bare beklage at Get-kundene sitter med svarte skjermer på fjerde uke, mens vi forhandler om den nye avtalen. Det er dessverre kompliserte og sammensatte forhandlinger som må ventes å bli forholdsvis langvarige.

Telia/Get sier at TV 2 vil øke prisene til kundene deres. Telia og Get går med store overskudd. De tar seg omtrent like mye betalt fra kundene som alle konkurrentene sine, men betaler vesentlig mindre videre til oss og de andre som lager innholdet, enn snittet blant de andre distributørene i markedet. Telia har råd til å være med i spleiselaget for å finansiere norsk innhold og norsk journalistikk, akkurat som alle de andre distributørene er i dag.

Det er tungt å gi opp en midlertidig løsning når én million seere har svarte skjermer, men det finnes ikke flere mulige tilbud å gi. TV 2 har tilbudt seks måneder frist. Det ville ikke Telia ha. Vi har tilbudt å forhandle uten frist. Det var heller ikke nok. Vi har tilbudt å forhandle uten frist, men med minstetid og lang løpetid før brudd. Telia sa nei til det også.

GET mot TV2 - krangler om penger!

Dette mener GET/ Telia

Om TV2 forhandlingene 

Hei,
 
Det har vært mye omtale i media knyttet til forhandlinger mellom oss og TV2. Derfor en kort oppdatering fra meg til deg som kunde av Get.
 

Forhandlingene med TV2 handler om å sikre at vårt kundetilbud til deg er mangfoldig og til en konkurransedyktig pris. TV2 har så langt bedt om mye mer penger for mindre innhold og mindre valgfrihet for deg som kunde. Det kan vi ikke akseptere. 
 
Jeg er den første til å beklage alt støyen som har vært rundt forhandlingene. Jeg skulle gjerne vært det foruten. Det har forståelig nok skapt forvirring blant våre kunder. 
 
Vi har forsøkt å tilby TV2 en forlengelse av dagens avtale slik at du kunne fått tilbake kanalene mens vi og TV2 ble enige om en ny avtale. Det har TV2 dessverre avslått. 
 
Vårt mål er å få kanalene tilbake så raskt som overhodet mulig. Jeg er glad for at dialogen mellom partene nå er gjenopptatt, og vi jobber dag og natt for å finne den beste løsningen for deg som kunde. Hilsen Pål Rune Kaalen
Leder for privatmarkedet i Telia Norge og Get

GET er en skam

Du må selv vurdere å lese mellom linjene her. Tror du på at GET jobber døgnet rundt, dag og natt for at du skal få TV-bilder fra TV2 med GET? Ikke vi heller. Vi skulle forsøke å holde en saklig tone, åpenbart uten å lykkes. Til det er frustrasjonen over GETs manglende evne til å se situasjonen fra kundenes ståsted, for innlysende.

GET gir rett og slett faen i sine kunder, og tenker penger. Først og fremst. At de taper penger på sikt, fordi de mister tusenvis av kunder, ser ut til å ikke ha noen betydning.

GET mot TV2 – krangler om penger! Og en framtidig enighet mellom partene kan fort bli et sår som vil gro sent. Det kan faktisk gå så langt at GET aldri mer viser TV2 sine kanaler via sin plattform. Har vi da som forbrukere – bruk for GET som distributør av TV-kanaler? GET er rett og slett en skam for alle som ønsker å betale for ærlige tjenester.

Her er en fornuftig liste over gode alternativ når du endelig lykkes med å si opp din GET-avtale. Røsk dritten ut av veggen og bestill nytt i dag! I mellomtiden bør du ringe, skrive til og gjerne besøke Pål Rune Kaalen i GET, fortell ham hva du synes om jobben han gjør.

TV 2s kanaler er tilgjengelig hos alle de andre TV-distributørene:

RiksTV ring: 21010210

STRIM

Canal Digital: ring: 91 50 60 70

Altibox

Viasat, ring: 21 95 28 28

NextGenTel, ring: 98 70 79 79

Alle TV 2s grunnpakke-kanaler er tilgjengelig hos TV 2 Sumo. Klikk her for å få tilgang.

Vargas

Fotball fra England – endelig tilbake!

Fotball fra England – endelig tilbake! Underholdningen, målene, jubelen, poengene, dommer-tabbene, VAR-avgjørelsene og stemningen fra FIFA 20. Endelig er den engelske fotballen tilbake. Fotballen som gav oss muligheten til å elske spillere som Kenny Hibbitt, Peter Lormer, Kevin Keegan og Joe Jordan.

Den gang kampene ble spilt på lørdag og kun på NRK. Den gang ballen var tung som bly og spillerne manglet tenner. Den gang shortsene var så trange at de gav spillerne med kinnskjegg – ballespreng.

Fotballen som gav oss opplevelsen via Tippekampen på lørdag, på en dårlig telefonlinje fra en sliten stadion. Fotballen som ble spilt på engelsk gress som så mer ut som et potet-jorde. Men det gjorde ingen ting. Det var engelsk fotball, det var det vi ville ha. Engelsk fotball med den særegne stemningen på tribunene.

Vi elsket det da og vi elsker det nå – hver lørdag det skulle spilles kamp på TV, ble det en deilig lørdag. Fotball fra England – endelig tilbake!

Fotball fra England – endelig tilbake!

Dessverre blir det en anmeldes type fotball vi vil se resten av sesongen 2019/2020. Fordi publikum, på godt og vondt ikke får komme inn på kampen og hylle sitt favorittlag, sine favorittspillere. De kan smitte andre, andre som igjen kan dø av det, om de blir smittet. De kan til og med selv dø av det, uten å være syk på kampdagen. Bli så syk og dø uten å se ferdig sesongen.

De stakkars jævlene

Tenk på de stakkars jævlene, de 1279 menneske, alle Liverpool-supportere. Som har ventet i mer enn 30 år på at Liverpool skulle vinne seriegull. Så kommer Coronaviruset helt fra Kina og tar livet av dem, kun uker før det skjer. At favorittlaget løfter trofeet og vinner sitt aller første Premier League-trofé. Det er rimelig nådeløst.

Corona, dette helvetes viruset som har forandret verden til et klemme-løst og håndhilse-løst samfunn. Ødelegger også for verdens beste underholdning, i hvert fall stemningen på tribunene. Det er faktisk tilfelle. SkySports, som eier TV-rettighetene, har fått godkjent søknaden, om å spille av lyden fra TV-spillet FIFA-20.

Hver gang det scores mål. En mager trøst, men dog, jubel og heiarop på engelske baner hører jo med i totalpakken.

Lest? Manchester United villige til å handle spillere!

Fotball fra England – endelig tilbake!

Fotball-bonanza

Endelig skal vi få hylle vinnere, terge taperne, juble over tre nye deilige poeng og se fantastiske mål. Endelig er den engelske fotballen tilbake. Endelig skal vi få hylle Liverpool, som verdige seriemestre. Endelig skal avisene skrive om Solskjærs vanskelig jobb som sjef i Manchester United. Endelig skal drakten i old gold & black tres på den Corona-fete kroppen.

Endelig skal vi få vite hvem som rykker ned, hvilke lag som kvalifiserer seg til Champions League. Endelig skal Wolves imponere enda flere nøytrale og ikke-nøytrale fans. Endelig er fotballen tilbake på TV.

After a 100-day shutdown, the top flight returns on Wednesday with a double-header live on Sky Sports as Aston Villa host Sheffield United, before Manchester City take on Arsenal.

SkySports.com

Svært mange kamper

Aldri før skal det spilles så mange kamper som i denne inneklemte perioden, midt på sommeren. En perioden det normalt aldri spilles fotball, i hvert fall ikke fra England. Coronaviruset må få skylda, fordi det har endret verden. FA, som bestemmer alt om engelsk fotball i England.

Lest? Tre år med Nuno forandret Wolves

FA har bestemt at Premier League skal avgjøres med 92 kamper på noen få uker. Det blir fotball-bonanza fra England, og du har all grunn til å glede deg. Dette blir en fotballfest du sent vil glemme og liker du ikke fotball, går du en kjip tid i møte. De fleste lagene må noen uker spille tre kamper innen 7 dager.

GET stopper Premier League

Om du da ikke er så stein dum at du har valgt å se TV via GET. Da “slipper du” å se fotball. GET sender ingenting fra TV2.

En annen ting verdt å nevne som påvirker de respektive lagene i aksjon, er at det nå kan byttes inn fem spillere. På hvert lag, for hver kamp. Mot normalt tre spillere per kamp. Årsaken er det tette kampprogrammet for hver uke. Fra 17. juni til 2. august, skal 16 lag spille 9 kamper hver. 4 lag skal spille 10 kamper før sesongen er over.

Det skulle gå 100 lange dager med usikkerhet og lengsel før festen endelig er tilbake. Nå skal det spilles mer fotball enn noen gang. Engelsk fotball fra England er tilbake på TV med 92 kamper. Bare Wolves vinner så ofte de kan, kan dette bli en fantastisk sesongavslutning. Fotball fra England – endelig tilbake!

Første kamp er Machester City – Arsenal, kan du kjenne det kribler?

Vargas

Slik ser du TV2-kanalene med GET

Slik ser du TV2-kanalene med GET-abonnement. Teliaeide GET har valgt å ikke la kunden sine se TV2, fordi de ikke synes det fortjener det. Eller fordi GET ikke skjønner hva kundene betyr for dem. GET ligger sist på Norges kundebarometer for tredje året på rad. GET drives av svenske Telia, som åpenbart synes det er viktig å spare noen kroner, enn å yte god service.

Faktum er at nordmenn i hopetall nå sier opp sine avtaler med TV og internett-leverandøren GET, med meget god grunn.

Siden du er så smart å følger bloggen Vargas12.com, får du er flere måter å unngå GET. Og allikevel få alle av TV2 sine tilbud. Enten det være seg via TV eller internett. Du bruker TV2 Sumo sine direktesendinger, eller velger TV2 Sumo sine andre tilbud via appen på nettet. Om du har en smart-TV, har du appen lett tilgjengelig på TV´n. Slik ser du TV2-kanalene med GET.

Styr unna GET

Om du fortsatt er GET-kunde, bør du selvsagt si opp abonnementet i protest mot dårlig kundebehandling. Ingen bør godta 45 poeng som “trøst” for å kunne laste ned Viaplay som erstatning for TV2. I det som er et latterlig dårlig poengsystem hos GET.

Viaplay kommer aldri til å være i nærheten av verken TV2, NRK eller Netflix. Sistnevnte er verdens største strømmetjeneste. Noe som holder om du liker film og serier.

Lest? GET-kunder har mer trøbbel i vente!

Om du ikke får tilgang til TV2 Sumo, fordi GET har stengt tilgangen din, er det likevel håp. Du snakker med et klokt hode, som ikke har valgt å ha GET som sin TV-distributør. En nabo, venn eller familiemedlem. Tilbyr deg å betale 129 kroner per måned for TV2 Sumo abonnementet deres.

Dette kan deles mellom flere brukere, inntil fire per gang, samtidig. Ergo kan du se så mye TV2 du ønsker. Og la GET steke i sitt eget grådige fett. De fortjener verke deg eller oss som kunder. Hadde GET tatt kunde på alvor, ville de kunne tilby TV2 – som er Norges største kommersielle tv-kanal til sine kunder.

Mulig du får TV2 selv også, om du har SUMO-abonnement, det har vi ikke rukket å sjekke. Men ikke si det til noen.

Slik ser du TV2-kanalene med GET

Si opp GET!

Om du går og venter på Premier League-kampene, må du kontakte din nettleverandør. For å være sikker på at abonnementet ditt er åpent før fotballen sparkes i gang 17. juni. Er du GET-kundene, må du dessverre betale for kampene via TV2 SUMO-appen. Enten per sesong (billigst), per måned eller per kamp. Den regningen bør du selvsagt sende til GET.

Helt nederst på jumboplass finner vi dagligvarekjeden Joker (58,8). Bedriftene som gjør det marginalt bedre enn sisteplassen er Get (TV) (59,8), Get (Bredbånd) (60,5), Bunnpris (60,9), D-play (61,2) og HBO Nordic (62,1).

BI.no

GET er dårligst i Norge på kundeservice, på leveranse av bredbånd og TV-bilde. GET suger balle og du bør si opp ditt abonnement i dag. Så slipper du mer irritasjon. Slik at eieren Telia skjønner at de har dummet seg loddrett ut ved å stjele TV2 fra en halv million nordmenn. Det er både skammelig og frekt, det bør folk flest gi beskjed om ved å velge en bedre TV-distributør.

Her er noen gode alternativer til GET:

 • Altibox
 • Viasat
 • RiksTV
 • CanalDigital
 • NextGenTel
 • Telenor / T-We
 • GET

For å velge en seriøs aktør, som kan gi deg kvalitet og hastighet for framtiden. Da bør du velge en distributør som leverer fibernett. Raskest mulig hastighet av både lyd, bilde og bredbånd. Mange tror at Altibox kun kan levere TV og internett gjennom fiberkabel i bakken, men det er feil. Altibox levere også kabel gjennom lufta, som gjør at du slipper å grave selv.

Tålmodigheten har vært slutt, lenge

Ta kontakt med Vikenfiber, som er Norges største leverandør av fibernet i Norge. Vi tror de kan levere en langt bedre og sikrere TV- og internett opplevelse enn GET. Det skal heller ikke mye til.

Makan til drittpakke, skal man lete lenge etter. Ingenting virker.

Så sier samtlige av operatørene vi endelig får tak i etter jævlig mye venting, sier at de skal ringe tilbake. Ingen, absolutt ingen av de seks vi har snakket med, ringte tilbake. Takk skal du faen meg ha, GET! Er det en policy? Å fortelle kunden at dere skal tinge tilbake? For å avslutte samtalen raskest mulig?

Vi har forsøkt å være tålmodige med GET i lang tid. Nå er tålmodigheten slutt. De siste nyeste og “beste” GET-boxene klarer ikke å leve opp til forventningene. Det er dårlig bildekvalitet, boksen stopper opp ved bytte av TV-kanal appene og radiokanalene. GET har levert et produkt som rett og slett ikke er operativt til å kunne brukes.

I tillegg kommer alt det dette surret med å ikke bli enige med TV-kanalene, først var Discovery, så var det TV2, hvem blir den neste? Styr unna GET, og du slipper masse unødige problemer. Slik ser du TV2-kanalene med GET.

Bare alle de telefonene vi har brukt til å diskutere feile faktura med GET, ville ha gitt oss gratis fibernett i flere måneder i brukt arbeidstid. Har du forsøkt å ringe GET? her er telefon nr: 21 54 54 54, vi kan garantere at du ikke får svar, før du ikke gidder å vente lengre.

Aldri mer GET. Aldri.

Vargas

GET-kunder har mer trøbbel i vente!

GET-kunder har mer trøbbel i vente! Om du er så dum å være GET-kunde, vil du miste all TV2 sine kanaler fra 31. mai. Det er du ikke alene om. Ca 600.000 nordmenn har gjort tabben å være kunde av Norges verste bedrift.

I følge bedrift-barometeret for 2019 – er GET blant servicebedrifter med dårligst karakter.

Lest: Lasse Matberg er med på Farmen kjendis

Nå er Telia og GET i tottene på hverandre igjen. Denne gang handler det om TV2 sine plattformer, som GET mener kanalen ønsker mer penger for. Kommer de ikke til enighet, vil du ikke kunne se TV2, og TV2-nyhetskanalen. Akkurat nå i sommer er det kanskje ikke så farlig.

Discovery nektet gratiskanaler.

Men til høsten, når TV2 har et sterkt program på trappene, vil du kanskje savne flere av de mest populære programmene. GET-kunder har mer trøbbel i vente! Tidligere var det Discovery som sa i fra at de ønsket betalt for sine tjenester, nå er det TV2 som synes nok er nok.

Stemningen mellom Telia og TV 2 er heller ikke helt på topp, etter at partene holdt på havne i en rettssak i forbindelse med et bittert oppgjør om betalingen for Champions League-fotballen for bare ett år siden.  

Kampanje.no
GET-kunder har mer trøbbel i vente!

En ting er at GET skal må tjene penger for å fungere, noe annet er det å se det elendig tilbudet TV-kanal distributøren leverer.

Discovery har fått endel overskrifter den siste tiden. Ikke minst i krigen om Premier League med TV2. Den krigen var det nye NENT Group (Nordic Entertainment Group AB) som stakk av med, etter å ha betalt et betydelig beløp – for å sende den aller beste fotballen fra 2022-2028.

Vi vet at TV2 betalte mellom 1,6 og 1,9 milliarder kroner for avtalen som som ble signert i 2015. Alt tyder på at NENT Group betaler mer.

Du må betale

Det er liten tvil om at konkurransen mellom TV-kundene er større enn noen gang.

Årsaken er det råder et noe uoversiktlig marked av kanaler og tjenester, noe er gratis, andre ting er dyrt. Er du villig til å binde deg for ett år eller to, kan du få rabatter. Husk at mye kan skje på et år. Ikke bind deg til noen ting – om du ikke må. Og ikke betale mer enn du må heller.

Du må betale noe for å se på TV, enten du har den ene eller andre avtalen, dessverre. Du må betale for strømmetjenestene, og du må betale for tradisjonelle kanaler gjennom forskjellige TV-pakker. Enten du velger Apple TV, GET, Canal Digital, Telenor/T-We eller Altibox og RiksTV. Netflix og ca ti andre strømmetjenester kommer altså i tillegg. Prisene varer også.

Skal du ha bra signaler til konkurransedyktige priser og et TV-bilde du er fornøyd med. Hver dag, hele uken, uansett kanal du kan stole på, virker som den skal. Når det passer for deg. Bør du satse på en TV-kanal distributør som satser kvalitet. Ikke som satser for lavere pris for deg som forbruker. Fordi du må betale litt mer for et bedre TV-bilde. Nå og i framtiden.

Du som kunde er ikke viktig

Der er ikke GET nå, og alt tyder på at Telias egen TV-distributør lar det sture å gå, med svært misfornøyde kunder over tid. Det betyr på godt norsk. De, altså både Telia og GET driter i deg som kunde. Vi gjentar: “DU ER IKKE VIKTIG SOM KUNDE!” Hilsen GET.

Dårlige serviceavtaler, dårlig kvalitet på den enkelt GET-dekoderen, elendig hastighet på appene og bytte av kanaler. Som betyr et ikke godt nok utviklet tilbud til forbrukerne, spiller heller ingen rolle. Tar du kontakt, får du beskjed om at de, altså GET, skal ringe tilbake, uten at noe skjer. GET-kunder har mer trøbbel i vente!

Har du forsøkt å ringe til GET-kunderservice? Du vil først bli sjokkert, så overrasket, deretter jævlig forbanna.

Du som betaler mange hundre kroner hver eneste måned, er ikke viktig som kunde, fordi det er pengene dine som er viktigst. Så lenge du betaler så er det greit. Da kan GET, Norges minst populære bedrift blant forbrukere – la dette sture å gå i lang tid.

Det Ola og Kari og Ola Nordmann bør gjøres, er å si opp i dag. NÅ. Og la GET og eierne, Telia, koke i sitt eget fett. De er ikke verdt pengene. Vi støtter TV2 som ikke får betalt som de skal for sine kanaler vist gjennom GET.

GET har så mange svin på skogen at de burde blitt vurdert som Villsvin. Hundre prosent jakt fra høsten av. Nok er nok.

Si opp din avtale med GET i dag du også.

Vargas

Hadde du imponert i Kompani Lauritzen?

Hadde du imponert i “Kompani Lauritzen”? Å gjennomgå førstegangstjenesten, som ung, viril og udødelig tjueåring – er én ting. Noe helt annet når du har vært labil og lat, fått dårlig uvaner ved å spise sent, og sove lenge – i mange år.

Mange av deltagerne i årets store TV-snakkis, “Kompani Lauritzen” har imponert stort – særlig flere av de kvinnelige deltagerne. Det er under et strengt militært regime, der kjendisene må forholde seg til lov og orden. De må få innvilget lov til å gå på toalettet o.l.

Nok en gang har TV2 skutt reality-gullfuglen, med et nytt og populært konsept. Evig unge Dag Otto Lauritzen som Oberst Lauritzen har med seg kompis Kristian Ødegard som assistent og med-befal.

Lest? Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?

Høye seertall

Det gir en ekstra piff i underholdningsverdien at obersten selv, bristet et par ribbein i første del av første episode. Når han skulle vise de ferske soldatene hvordan de (ikke) bør gjøre det, i den krevende hinderløypa.

Hadde du imponert i “Kompani Lauritzen”? Om du får muligheten, ser vi slett ikke bort i fra.

Fordi konseptet er så populært og så godt, at vi vil få en rekke sesonger med soldater i fri dressur med Obersten og hans like i mange sesonger framover. Årsaken er selvsagt skyhøye seertall på godt over 1 million hver lørdag. Faktisk er det endel år siden man kan se tilbake på så gode seertall hos TV2.

Det må ha vært den gang Farmen kjørte i gang med kjendisutgaven. Og fargeklatten, Lothepus vant hele dritten, skapte mange og store overskrifter, og ble utrolig populær. Siden har seertallene for både Farmen og Farmen kjendis dalt.

Foto: TV2 Underholdning

Genialt konsept

Konseptet er egentlig like genialt som det er enkelt. Å raske sammen en hel haug med kjente fjes, kvinner som menn.

Få disse til å innse at de skal gjennom en flere ukers militærtjeneste der de skal utfordre seg selv på godt og vondt. Kjenne på frykt, lagfølelse, glede, sorger, vennskap og fysiske og psykiske utfordringer – de aldri før har vært i nærheten av.

Mye kjeft, lite mat lite søvn, vått tøy, lite luksus og uker etter uker uten sine nærmeste. Det er utvilsomt en påkjenning for alle deltagerne. Noen takler det bedre enn andre, men de fleste vurderer å trekke seg – allerede i starten. Nå er halve laget borte.

Og det er dette som er det norske folk elsker å se, og la seg underholde av. Kjente mennesker viser menneskelige sider. De gråter, kjefter og smeller, tør eller tør ikke gjennomføre krevende fysiske og psykiske oppgaver. Da er det lett å sette seg selv i samme situasjon. Hadde du gjort det kjendisene tør å gjøre? Eller hadde du feiget ut, slik flere av kjendisene gjør?

Selvsagt er dette nøye planlagt og gjort med tanke på høy underholdsningsverdi. Bra av TV2.

Nå skal de siste tvinges ut av konkurransen – det nærmer seg finale. De siste deltagerne som er igjen til slutt, blir fullverdige medlemer av “Kompani Lauritzen”.

Hjernevasket

Deltakerne blir herset rundt av ekte befaler som jobber i militæret, noe som gjør opplevelsen autentisk.

TV2.no

Flere av deltagerne forteller om endringer i dagliglivet etter å ha deltatt i Norge nye og mest populære realityserie. Det er flere som, elsker å gå rundt i grønt. Som strekker lakenet og rer senga svært nøye. Som stiller seg opp klar til avmelding og stiller opp utenfor huset. Direkte hjernevasket av uker med militær disiplin.

Nei, kanskje ikke det siste, men flere innrømmer å bære preg av deltagelsen. Og flere forteller til TV2 at de har blitt en betydelig bedre utgave av seg selv. De tør mer, de utfordrer seg selv på nivåer som hadde vært utenkelig, for de ble med Kompani Lauritzen på tur.

om underholdningsaspektet blir like bra, om deltagerne ikke er kjente fra før er vi litt usikre på. I så fall har TV2 en unik mulighet i å gjøre dette til sin absolutt siste gullkalv. Farmen hadde jo den omvendte settingen, med ukjente deltagere, før kjendis utgaven ble til. Der kjendis Farmen er hakket mer populær enn originalen.

Med eller uten kjendiser

Skulle Lauritzen og Ødegård ville gjøre dette over tid og i flere sesonger – kan det hende det kun blir med andre kjendiser som deltagere. Men vi kan ta feil.

Kanskje er det nettopp når du og andre ukjente blir med, at det endelig blir fart i sakene. Vi lover å undersøke muligheten for en ny sesong. Der du blir deltager. Hadde du imponert i Kompani Lauritzen?

Nå skal de resterende deltagerne, være ett døgn alene i skogen. Uten særlig utstyr, uten mat og klare seg på det naturen gir dem. Dermed forsvinner den gode lagmoralen og samholdet deltagerne i mellom. De står plutselig alene og skal overleve på ukjent sted. Det er ikke bare enkelt når det blir både mørkt og kaldt og man blir sulten.

Deltagerne som er igjen for å sloss om å få bli fullverdig medlem i Kompani Lauritzen er:

Marte Bratberg, Øivind Sauvik, Lise Karlsnes, Siri Kristiansen, Desta Marie Beder og Henrik Thodesen.

Lørdag 16. mai går finalen av “Kompani Lauritzen”. Den finalen vil det bli snakket om lenge – så den bør du se.

KIlde: TV2.no

Vargas

Kompani Lauritzen – flere kollapser underveis

TV2 er best i klassen på reality-tv. Punktum. “Kompani Lauritzen” – flere kollapser underveis, noe som er underholdende i seg. Endelig kommer hele Norge Dag-Otto Lauritzen med en helt ny serie. 63-åringen er nok sprekere enn de fleste andre nordmenn på samme alder. Hvordan er han som oberst?

Politimannen, syklisten, forfatteren, obersten og programlederen er TV2s gullkalv framfor noen, sammen med Farmen-general, Gaute Grøtta Grav. Se ikke bort fra at “Kompani Lauritzen” kan bli en underholdningsserie som får gode anmeldelser, og priser for å være nyskapende.

Lest? Discovery er skyld i at du mister tv-kanaler!

Ok, vi har sett lignende konsept før, men ikke med militær disiplin som endel av pakka. Dette kan nok bli morsomt og underholdende.

Fallskjermjeger Lauritzen som oberst

Det kommer ikke så tydelig fram som først planlagt. Fordi obersten selv klarer å skade et ribbein når han skal vise deltagerne hvordan ting skal gjøres. En skade som hemmer sjefen gjennom hele rekruttskolen, enda han gjør sitt beste i å skjule det.

Hva “Kompani Lauritzen” er? Det er TV2s lørdagsunderholdning utover våren 2020.

I denne serien som foregår i en militærleir i Rauma kommune, vil vi bli kjent med 14 deltagere, som blir sendt hjem, én etter én. Kjendiser, musikere, politikere, programledere og Influencere i skjønn forening, der flere faktisk kollapser underveis.

Kompani Lauritzen – flere kollapser underveis.

Tårer, glede, jubel, fortvilelse, besvimelser og samhold gruppa imellom, en gruppe som aldri blir sterkere enn det svakeste ledd. Som det heter i militære kretser. Det mange ikke vet, er at selveste Lauritzen var fallskjermjeger, altså profesjonell soldat i sine velmaktsdager. Derav ideen til dette konseptet som TV2 har satset stort på.

Tvillingene Wanda og Vita er to av deltagerne i Kompani Lauritzen
Tvillingene Vita og Wanda, er to av 14 deltagere i Kompani Lauritzen Foto: TV2 Underholdning
Her er de 14 deltagerne som skal kjempe om ære og berømmelse i Kompani Lauritzen
De 14 deltagerne i Kompani Lauritzen Foto: Matti Bernitz Pedersen/TV 2

Oberst Lauritzen og medprogramleder, Kristian Ødegård har samlet 14 kjendiser på Setnesmoen militærleir på Åndalsnes i Møre og Romsdal til flere uker med beinhard rekruttskole.

TV2.no

Deltagerne

Her er deltagerne, som skal kjempe side om side på Lauritzens rekruttskole. Vi kan røpe av flere kollapser underveis i konkurransen:

 • Øyvind Vinni Sauvik (artist)
 • Abiel Tesfai (programleder)
 • Lasse Jazz Jensen (artist)
 • Emil Solli-Tangen (artist)
 • Izabell Ekeland (artist)
 • Desta Marie Beeder (programleder)
 • Marte Bratberg (programleder)
 • Raymond Kvisvik (fotballspiller)
 • Wanda Mashadi (Influencer)
 • Vita Mashadi (Influencer)
 • Siri Kristiansen (Stand Up-komiker og programleder)
 • Henrik Thodesen (komiker og skuespiller)
 • Håvard Lilleheie (komiker og skuespiller)

Dag Otto Lauritzen er en mangfoldig fyr, kall han gjerne for multikunstner, siden han aldri har vært redd for å utfordre seg selv. Mannen fra Grimstad har skrevet en rekke selvhjelpsbøker om psykologi, viljestyrke, trening og sykling. Apropos sykkel; det var etter å ha skadet seg alvorlig, i et fallskjermhopp som yrkessoldat, at Lauritzen oppdaget at han hadde talent for sykling.

Det endte til slutt med medalje i OL i Los Angeles i 1984 og deltagelse i hele åtte Tour de France-ritt, hvor han til og med vant en etappe i 1987. Sammen med kompisen Kristian Ødegaard har han vunnet flere priser for sine underholdningsprogram, blant annet “På Hjul med Dag Otto” og “Huskestue” – begge på TV2.

Kompani Lauritzen – flere kollapser underveis.

Deltagerne spør seg selv ganske tidlig i første program: “Hvorfor har jeg blitt med på dette her, helt frivillig?” Et betimelig spørsmål når de oppdager hvilket aldri så lite helvete de skal igjennom. Lite mat, lite søvn, knalltøffe treningsrunder, hinderløyper og militær disiplin, fra morgen til kveld.

En betydelig endring fra en bedagelig hverdag for mennesker som er stort sett vant til å styre sin egen arbeidsdag. Men sammen ser de at de kan klare det “umulige” og hjelper hverandre, der utfordringen blir for tøff – for de svakeste.

Er det et program du bør sappe innom i løpet av lørdagskvelden i ukene som kommer – velg “Kompani Lauritzen” du også.

Det er ikke ofte vi har sett voksne menn, gråte sine modige tårer i beste sendetid. Vi som ser på, de fleste av oss – hadde neppe vært særlig mye tøffere i tryne under samme utfordring.

La det være sagt.

Kilde: TV2

Vargas

Største overraskelse i Premier League?

Største overraskelse i Premier League på mange år, at et lag som Sheffield United ligger foran Arsenal og Sheffield United? Eller at Leicester tar en plass blant de fire beste? Eller at Wolves tar fjerdeplassen? Mye er i endring i Premier League. Og Liverpool tar sitt første seriegull på 30 år.

Overraskelsene står i kø i den engelske toppdivisjonen.

Her hjemme fikk vi beskjed om at det blir endringer i sendingene for den mest populære fotballen. TV2 mister sine rettigheter til Viasat, men ikke før i 2022. Det betyr at to vinnere til skal kåres, tre med Liverpools seriegull i mai – før Viasat tar over sendingene. Det er positivt all den tid nye stemmer skal formidle den aller beste underholdningen, tusenvis av nordmenn bruker mye tid på å la seg engasjere av.

Viasat kan bli dyrt

Det er ikke så veldig positivt at prisene for å se Liverpool, Manchester United, Wolves og Chelsea vil kunne stige. Alt har sin pris, men det finnes grenser for hvor mye man kan, og vil betale for å se fotball på TV. Så mye mer enn de 500 kronene det koster i dag, per måned, bør det ikke bli – før kundene takker, nei takk.

Vi vet at TV2 betalte nær 2 milliarder for sine rettigheter fram til 2022. Viasat har nok betalt mer, og vil forlange en hel del fra sine kunder for sendingene fra England. Er du villig til å betale 750-1000 kr per måned for Premier League-sendingene?

Lest? Solskjær jakter Champions League-plass!

De fire store i Premier League, var veldig lenge Arsenal, Manchester United, Chelsea og Liverpool, så kom Manchester City og Tottenham å meldte seg på. Alt tyder på det vil neppe bli disse seks lagene etter hverandre på tabellen igjen, på en stund. Flere lag ønsker å være med på festen i toppen av Premier League. Heldigvis.

Nye lag kommer opp

Leicester med Brendan Rodgers ser ut til å bli værende helt i toppen. Men det er endel spillere på King Power Stadium som er over middagshøyden for å si det mildt. Skal “revene” opprettholde den gode formen og en fantastisk bragd, ved å gjøre det godt i Champions League, må det handles i sommer. Den tidligere Liverpool-sjefen har fått fart på skøytene med sitt Leicester, hva han kan få til Champions League, blir spennende.

Største overraskelse i Premier League

The Blades” følges mer nøye fra Norge, så lenge gode Sander Berge har en sentral rolle i det nyopprykkede Sheffield United. Alle som liker fotball generelt og engelsk fotball spesielt, gleder seg over å se nye lag hevdes. Det er også sunt for fotballen, at man får flere lag som kan sloss om de viktigste plasseringene. Til tider har det vært spilt festfotball på Bramall Lane. Chris Wilder og hans gutter, jakter Europa League og ser ut til å lykkes.

Joao Moutinho er blant de aller beste spillerne i Premier League

Everton har en merittert manager for aller første gang i Carlo Ancelotti, som ikke er noen hvem som helst i Europa. Italieneren har vært sjef i en rekke toppklubber. Han har både Juventus, Bayern München, Real Madrid, Milan, PSG, Chelsea og Napoli på CV´n. I tillegg har 60-åringen skrevet under på en 4,5 års kontrakt, som bør være nok tid til å kunne gjøre suksess på Goodison Park.

Wolves til Champions League?

Det mest spennende laget i Premier League denne sesongen, må være Wolves. Ok, vi er inhabile, men også mer lykkelige enn noen gang, med Wolves-drakta på – til hver kamp. Wolverhampton Wanderers er tilbake i toppen av engelsk fotball. Årsaken til suksessen er den portugisiske manageren, Nuno Espirito Santo og meget gode kjøp over tid.

Målvakten Rui Patricio har mer enn 80 landskamper for Portugal. Ruben Neves har gjort haugevis av fantastiske mål, alle fra utenfor 16-meteren. Skulle portugiserne bli solgt, vil prislappen være over £50 mill. Willy Boly, den franske midtstopperen kostet kun £10 mill, og er betydelig bedre enn Harry Maguire, som kostet £80 mill. Og Wolves’ beste spiller de to siste sesongene kostet kun £5 mill og heter Joao Moutinho.

Diogo Jota, Raúl Jiménez og Adama Traore er en fryktet trio på topp for Wolves, som løper all motstand i senk og scorer mål på bestilling. Hvor langt Wolves kan gå i Europa League, er et av årets viktigste spørsmål for oss.

Lest? Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

Forrige sesong spilte Wolves semifinale i FA-Cupen og tok en imponerende 7. plass, som gav kvalik til Europa League. Etter å ha rykket opp fra krevende Championship på første forsøk ,sesongen før. Denne sesongen åpnet med seks kamper uten seier. Før resultatene snudde, fordi Nuno tok viktige grep ved å endre på formasjonene og på laget. Ulvene du husker fra Tippekampens barndom, er på vei til Champions League.

Akkurat det hadde du ikke ville satt mange kronene på, for seks år siden, når Wolves møtte Burry i League One.

Nuno på vei vekk?

Selvsagt er det viktig å nevne de styrtrike eierne i Fosun International, som har investert enorme summer på laget. Molineux Stadium skal bygges ut til å kunne ta 50.000 tilskuere, laget skal få enda bedre spillere, Nuno vil få en fornyet kontrakt. Alt tyder på at Wolves er i toppen av engelsk fotball for å bli.

Så langt denne sesongen har det blitt kun seks tap i ligaen, Wolves slo Manchester City, borte, og de møter Olympiakos i åttendedels-finalene i Europa League. Fjerdeplassen er ikke en usannsynlig sluttplassering.

Største overraskelse i Premier League?

Om Nuno og hans unge lag makter å vinne mot antatt svakere lag, lag som legger seg bakpå og forsøker å jakte et uavgjort, vil Wolves sprenge grenser og sloss om ligagullet innen få år. Jeff Shi i Fosun, som er klubbens øverste sjef, påstår at målsetningen er å bli et av de beste lagene i Europa. Det er et hårete mål, men også sannsynlig å nå.

Makter Fosun å overtale Nuno til å bli værende i klubben, han er mektige populær blant fansen, vil suksessen vedvare. Men hans suksess med Wolves blir lagt merke til i Europa.

Atletico Madrid har følere ute, og sannsynligvis en rekke andre topplag også. Dessverre for Wolves, ligger det i kortene at Nuno skal videre, engang i framtiden. Inntil da er det fantastisk å følge Wolverhamptons reise mot toppen av Premier League og Europa.

De skal være gode de som ønsker å vinne mot Wolves – neste sesong.

Vargas

Discovery er skyld i at du mister TV-kanaler!

Som du sikkert har merket, flere TV-kanaler du er vant til å kunne disponere har forsvunnet fra din TV. Årsaken er mektige Discovery, som ønsker å revolusjonere hvordan vi nordmenn skal underholdes. Enten du liker det eller ikke, det er Telias standhaftige evne til å si nei til alt for dyre avtaler. Det gir deg som kunde og forbruker, mørke skjermer.

GET som eies av Telia, sitter bundet på hender og føtter etter bruddet med Discovery.

De forsøker å gjøre hverdagen for desperate TVNorge-brukere litt lettere, ved å gi sine kunder, 25 poeng ekstra. Kun så lenge konflikten pågår, så vidt vi vet. Disse poengene er det bare GET-kundene som skjønner noe av. Fordi poengene gir muligheter til å velge ut i fra en egen meny på GET.no.

Frem til vi har kommet til enighet om en ny avtale med Discovery, har du fått 25 ekstra poeng som du kan bruke i Valgmenyen til å velge blant et stort utvalg strømmetjenester eller 25 andre TV-kanaler.

GET.no

Discovery har fått endel overskrifter den siste tiden. Ikke minst i krigen om Premier League med TV2. Den krigen var det nye NENT Group (Nordic Entertainment Group AB) som stakk av med, etter å ha betalt et betydelig beløp – for å sende den aller beste fotballen fra 2022-2028. Vi vet at TV2 betalte mellom 1,6 og 1,9 milliarder kroner for avtalen som som ble signert i 2015. Alt tyder på at NENT Group betaler mer.

Du må betale

Som så ofte ellers i konkurranse-relatert underholdning, det være seg TV-avtaler, streaming, sport, eller film. De som betaler mest, får de beste avtalene. Vi mener at Discovery forsøker å tyne mer penger ut av en allerede tynnslitt avtale med Telia. Vi som kunder og bruker av TV-kanaler som TV-Norge, blir en uskyldig tredjepart som Discovery driter i.

Det er liten tvil om at konkurransen mellom TV-kundene er større enn noen gang.

Årsaken er det råder et noe uoversiktlig marked av kanaler og tjenester, noe er gratis, andre ting er dyrt. Er du villig til å binde deg for ett år eller to, kan du få rabatter. Husk at mye kan skje på et år. Ikke bind deg til noen ting – om du ikke må. Og ikke betale mer enn du må heller.

Du må betale noe for å se på TV, enten du har den ene eller andre avtalen, dessverre. Du må betale for strømmetjenestene, og du må betale for tradisjonelle kanaler gjennom forskjellige TV-pakker. Enten du velger Apple TV, GET, Canal Digital, Telenor/T-We eller Altibox og RiksTV. Netflix og ca ti andre strømmetjenester kommer altså i tillegg. Prisene varer også.

Discovery, Inc. er et amerikansk fjernsynsnettverk. Selskapet startet som en enkelt kanal i 1985, The Discovery Channel. I dag har DCIs globale virksomhet mer enn 100 kanaler i mer enn 180 land på 39 språk med over 1500 millioner abonnenter over hele verden.

Wikipedia.org

TVNorge forsvinner

Selvsagt må vi betale litt for god underholdning, men det finnes visse grenser, vi gidder ikke å betale skjorta for kanaler vi kanskje ikke er innom daglig. Visst er det populært å se deilige Maren Turmo bade naken på fjellet i “71 grader Nord, på TVNorge. Men vi overlever å ikke se det også.

Like populært er det å se Thomas Gjertsen i “Helt Perfekt” eller Jon Almås i “Praktisk Info“. TVNorge har endel populære program, men da ser vi heller på NRK, enn å grine over tapte kanaler.

Her kan du se en oversikt over de 14 kanalene som forsvinner – etter at avtalebruddet mellom Discovery og Telia og GET. Om du betaler for D-Play, kan du se alle TVNorges oppsatte program.

Discovery eies av grådige amerikanere vi lett kan klare oss uten. Og vi betaler TV-lisensen, (som nå er bakt inn i skatteseddelen ut i fra inntekt per år) med største glede.

Går du rundt og er irritert over at Discovery ikke bryr seg om kundene sine? Sappe deg inn på C More, Netflix, HBO, lytt til radio, eller gå deg en tur.

God kveld og takk for oppmerksomheten.

Vargas

Farmen kjendis – nå blir det bråk!

Farmen kjendis – nå blir det bråk! Den mest populære delen av Farmen har blitt den hvor kjendisene deltar. Ja, for du husker hvordan det gikk da selveste Petter Pilgaard fant sin Vendela og sin aller beste venn, vinneren av den første Farmen kjendis, Lothepus. Norge var rystet.

Aldri før har en person fått så mye oppmerksomhet etter å ha deltatt på en reality-serie. Kvinner og menn i alle aldre, ville ha en del av mannen med den store kjeften og den merkelig dialekten. Farmen kjendis – nå blir det bråk!

Farmen kjendis fungerer på samme måte som originalen. 12 forpaktere skal forsøke å drive gården, slik det ble gjort for 100 år siden, med det utstyret og verktøyet de brukte den gang. Forskjellen er at vi kjenner til deltagerne litt fra før.

I andre sesong av Farmen kjendis, var det utfordreren, Pål Anders Ullevålseter som vant, etter å ha vært på gården kun den halve tiden, sammenlignet med de øvrige deltagerne. Hva er det motorsykkel-føreren ikke har vunnet av reality-serier?

Lest? Kjønnsforskjellene viskes ut – Menn mer feminine

I tredje sesong av Farmen kjendis var det Tiril Sjåstad Christensen som vant finalen på fortjent vis. Nå er det Tiril som har tatt over stafettpinnen som programleder etter Farmen-generalen, Gaute Grøtta Grav, som nå kun har den originale Farmen som sitt hovedprosjekt.

Per Sandberg

Det blir garantier bråk når hissige mennesker møter enda mer hissige politikere, og andre vill-sinte kjendiser, som faktisk er kjent for å ha et voldsomt temperament. Vi tenker i særlig stor grad på den tidligere FRP-nestlederen, Per Sandberg, som aldri tar noen fanger, og Gunilla Persson, fra “svenske Hollywood-fruer“. Her er det bare å feste setebeltet å bli med på reisen.

Eller hva tror du skjer når Tommy Sharif blir satt til å lage mat til til resten av forpakterne? Han som koker egg til tomatsuppe, med skallet på? (Fra fire stjerners middag) Eller Adrian Sellevoll, som selv sier han er “oppvokst med dette her” som om han var gårdbruker – Sellevoll vet neppe hvor spenene på en ku er.

Farmen kjendis – nå blir det bråk!
Farmen kjendis 2020 med Tiril Sjåstad Christensen som programleder Foto: TV2 underholdning

Her kan du se første smakebit av Farmen kjendis 2020.

Farmen kjendis – nå blir det bråk!

Farmen kjendis er noe kortere enn den originale Farmen, og det er kun 12 deltagere mot normalt 14.

Her er de 12 kjendisene du kan blir bedre kjent med utover våren på Farmen kjendis:

 • Triana Iglesias (37) programleder og fotomodell
 • Per Sandberg (59) avskiltet politiker, nå drosjesjåfør i Halden
 • Adrian Sellevoll (21) artist og modell
 • Gunilla Persson (60) tidligere modell, nå bare rik og berømt i Hollywood
 • Hege Bøkko (27) skøyteløper
 • Erik Alfred Tesaker (39) oppfinner og forfatter
 • Anita Hegerland (58) artist, og tidligere gift med Mike Oldfield
 • Stina Marie Bakken (26) Blogger
 • Mímir Kristjánsson (32) tidligere politiker, journalist og forfatter
 • Tommy Sharif (43) tidligere dekk-konge, nå forretningsmann som er ofte i retten
 • Vidar Villa (29) artist
 • Hanna-Martine Slåttland Baller (20) Youtuber

De fleste velger seg ut noen favoritter blant de mer eller mindre kjente kjendisene. Vi må dog innrømme at ikke alle av disse 12 deltagerne, er veldig kjente for oss, men det betyr ikke at de har mye å komme med – rent underholdningsmessig.

Tonje Frøystad Garvik

Det vi derimot er helt trygge på, er at det blir bråk også denne gang.

For det er fremmede ute på Torpet, den litt mindre gården ikke langt unna hovedgården. Gjedtjernet gård, der Tonje Frøystad Garvik vant Farmen 2018, foran grinebiteren, som stakk til skogs på finalen, surpompen Kjetil Nørstebø, som fant seg selv urettferdig behandlet av TV2. På Torpet sitter nemlig Donna Ioanna, Alex Rosén og Tore Petterson.

Ser du for deg Tore og Gunilla snekre, melke kyr og felle trær? Er det ikke herlig? Ubetalelig underholdning!

Nordmenn elsker reality-serier generelt og Farmen kjendis spesielt. Det er noe helt eget med å se mennesker i en “privat” setting, eller i et miljø som er helt nytt for disse. Det er utvilsomt krevende for deltagerne å bo oppe på hverandre med lite mat og tøffe arbeidsoppgaver over tid. Enten de er kjente eller ei.

Vi lover deg god underholdning, masse latter, trøbbel i tårnet, krangling, bråk og kanskje en forelskelse?

Skulle vi plukke ut en outsider til å vinne og en som må reise hjem først, velger vi oss Per Sandeberg. Som røk ut av “Skal vi danse” også, før han rakk å bli varm i silkeskjorta. En mer uspiselig fyr er det vanskelig å finne. Morna, Per.

Erik Alfred

Vi tror på snekkeren, Erik Alfred, oppfinneren. Et ekte mannfolk som kan mer enn alle deltagerne til sammen, men da må han spille kortene riktig. Og selvsagt herlige Gunilla Persson, måtte hun bare buda på!

Den som ikke forstår at det hele er et spill, vil tape uansett. Vi håper også Triana Iglesias overrasker og blir med lenge – kanskje helt til finalen.

Farmen kjendis har premiere tirsdag 18. februar kl 21:45 på TV2 og TV2 Sumo. Opptakene til denne serien ble gjort i mai og juni 2019.

Følg vår nyhetsbrev og få siste nytt før alle andre via vårt nyhetsbrev – selvsagt er dette også gratis.

Kilde: TV2

Vargas

Kommentarfeltene

Kommentarfeltene i samtlige nettaviser, nå inkludert NRK – er nå steng. Det hederlige unntaket er faktisk Norges største avis, som ser at det er en viktig del av ytringsfriheten, å holde kommentarfeltene åpne, slik at leserne kan dele sine meninger om de publiserte artiklene.

Kommunikasjonsrådgiver og sosiale medier-ekspert Hans-Petter Nygård-Hansen mener kommentarfeltene ikke lenger fører med seg noe bra, og foreslår å stenge kommentarfeltene.

TV2.no

En rekke toppbloggere har følt seg tvunget til å gjøre det samme, stenge kommentarfeltene for å slippe trakassering, mobbing, trusler og sjikane. Og det er her skoen trykker for de fleste tabloidene også.

De har rett og slett ikke ressurser nok til å ha en rekke ansatte til å overvåke, publisere og sile ut ulovlige og uriktig kommentarer fra leserne.

Dessverre er det for mye dritt der ute, for mange middelaldrende mannfolk som forbanna på et eller annet de er nødt til å yte seg om, i ytringsfrihetens navn. Selvsagt er det også kvinner som sitter å kaster av seg trusler, mobbing eller sjikane i kommentarfeltene.

Lest? Kommentarfeltets pingle …

Dagbladet, Nettavisen.no, NRK.no, Aftenposten.no og TV2.no, har alle valgt å stenge sine respektive kommentarfelt grunnet manglende oppførsel hos folk flest.

Det er for mange som ikke klarer å være saklig, men går for langt i sine kommentarer, langt utenfor den oppførsel man ville hatt om man sto ansikt til ansikt med vedkommende man debuterte i mot.

Kommentarfeltene
Kommentarer må du sende som e-post kommentarfeltene er stengt! Foto: Vargas

Selvsagt bør det være både temperatur og engasjement i de fleste debatter, det være seg på Facebook, på blogg eller i nettavisenes kommentarfelt – nå har det gått for langt og vi finner svært få operative kommentarfelt igjen. Facebook og VG holder foreløpig stand.

Kommentarfeltene.

Det vil si. Facebook fungerer i den form at man kommuniserer via kommentarfeltet, forsvinner den muligheten legges jo verdens største sosiale medie plattform ned. Noe som foreløpig ikke er særlig sannsynlig.

Debattredaktør i VG Hans Petter Sjøli jobber daglig med å observere og å moderere kommentarfeltene. Han mener kommentarfeltene er en viktig del av demokratiet. VGs utgangspunkt er at kommentarfeltene er en fin måte for leserne å delta i debattene og å kunne kommentere sakene VG publiserer.

VG.no

Det er trist og uverdig, det er dumt og begrensende i den åpne sosiale debatten, at så mange mennesker velger å ta ‘mannen‘ i stedet for ‘ballen‘, når det kommer til kommentarer, anonymt eller med fullt navn. Man burde ha fokus på hva som skrives i sosiale medier, debattinnlegg, eller fra journalister i nettavisene, i stedet for å fokusere på hvem som faktisk skriver det.

Sverige

I Sverige har det vært slik i flere år allerede. Fordi kvinner i offentlige stillinger ikke kan ytre seg offentlige, enten det er i kommentarfelt, via Facebook eller egen blogg – uten å bli truet på livet. Les siste setning en gang til. Kvinner, forfattere, programledere, journalister o.l blir altså truet på livet av anonyme (ofte menn) for å ytre seg offentlig.

Hva skjer i Sverige? De driver å skyter hverandre i Malmö, men faen, Sverige? Er dere like dumme som i svenskevitsene vi ler av i Norge? Er dere virkelig helt knepp? Å true kvinner fordi de har en mening du er uenig i, er litt huleboer mentalitet – er det ikke?

Dessverre er det nettopp slik oppførsel vi har sett konturene av her hjemme også.

Norske menn som sitter bak lukkede gardiner og spyr ut edder og galle i sosiale medier etter mørkets frambrudd. Da er det rimelig flaut å være mann, når man tidligere kunne lese hva norske menn, idioter av en annen tid, klarer å lire av seg. Kanskje særlig mot kvinner eller andre som er uenige med dem.

Robert Aschberg

Om du trodde kvinner er noe bedre, må du tro om igjen. De er færre, men ikke bedre.

“Faen asså, jeg skal drepe lillesøstera di med kuken min når jeg får tak i henne!” Serr?! Er du apekatt, eller ett tenkende menneske?

Sveriges tøffeste journalist, Robert Aschberg laget i 2014 en serie på svensk TV, “Trolljegerne” som senere ble sendt i Norge – om nettopp nett-mobberne som forsøkte å true kvinner til taushet gjennom sitt eget tastatur.

Kommentarfeltet er stengt. Av tekniske og personvernmessige årsaker har NRK besluttet å ikke bruke debattprogrammet Disqus inntil videre.

NRK.no

Dessverre ser det ikke ut til at vi vil få tilbake mulighetene til å kommentere i de nevnte nettavisene noen gang mer, da det krever for mye penger til å ha folk på desken som skal administrere ‘dritten’ fra folk som ikke makter å være høflig og saklig i debatten.

Som en amerikansk skribent engang sa: Ideen om kommentarfeltene er litt som kommunismen. Det ser kanskje bra ut på papiret, men fungerer dårlig i praksis. Godt sagt.

Yttringsfriheten

Dessverre må vi ta innover oss at “Fake News” er endel av debatten, derfor er det viktig at vi tør å tenke selv, hva vi faktisk velger å tro på og hva som er løgn. Løgnen er endel av vårt åpne samfunn og har nok hver her hele tiden. Kommentarfelt eller ei.

Ytringsfriheten er selvsagt viktig, det derfor det er så synd at man ikke kan få ytre seg der mulighetene burde ha vært, der kunnskapsrike mennesker bruker mye av sin tid for å publisere viktige og gode artikler. Både I nettaviser og i sosiale medier.

Takk til VG som holder ut.

Vargas12.com har ikke ofte kommentarer fra vår lesere, usikkert av hvilken grunn, vi tror rett og slett folk flest ikke tør å kommentere, verken positivt, negativt eller komme med trusler mot oss, fordi denne bloggen er kjent for å ta tyren ved hornene – om noen skulle yppe til bråk.

Vi er selvsagt alltid hyggelige mot alle som oppfører seg som folk.

Om du har en ærlig og oppriktig mening om kommentarfeltenes død, hører vi selvsagt gjerne fra deg. Vi kommer aldri til å stenge kommentarfeltet. Vi lover å holde åpent døgnet rundt, hele året.

Vargas

Pin It on Pinterest