Kontroversielle endringer på Farmen

Kontroversielle endringer på Farmen som vil gjøre Norges mest populære reality-serie, enda mer severdig. Nå kan kvinner og menn møte hverandre i tvekamp. Fordi reglene er endret slik at alle kan møte alle til øksekast eller tautrekking. En viktig og riktig avgjørelse av TV2 – synes vi.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Søknadsskjema

Er ikke du den perfekte Farmen-deltageren med et enorm potensiale til å vinne hele greia? Jo, visste vi det ikke. Vel, nå vil du få sjansen, fordi TV2 og Strix, som lager Norges deiligste TV-reality, smir mens jernet er på sitt varmeste.

Les også: Slik er moderne markedsføring

Du vil kunne melde deg på Farmen om kort tid – da vil du kunne bli en av deltagerne til neste års Farmen. Vi gir deg både råd før påmeldingsskjema kommer. Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær blant de første med tilgang til søknadsskjema.

Det er nok kjønnsnøytrale tvekamper nå, så det er ikke noe grunn til at det skal være mann mot mann eller kvinne mot kvinne, for det skal ikke si noe rent fysisk

Programleder for Farmen // Niklas Baarli

I løpet av høsten vil vi gi deg søknadsskjema for enda en sesong med Farmen, der kan du bli deltager. Alt du behøver å gjøre nå, er å se på Farmen, hver gang det er på skjermen. Tenk over hva du ville sagt og gjort når det kommer utfordringer for deltagerne. 

Du hadde passet perfekt på Farmen, hadde du ikke? 

Slik blir du nemlig deltager. Du må by på deg selv, hele veien fra søknaden kladdes til den sendes til Strix. De fleste er enige om at det kan være krevende å bo tett på 13 andre ukjente. Noe helt annet å faktisk oppleve det.

Deltagerne

Kontroversielle endringer på Farmen

Farmen 2023 har premiere på TV2 19. september Foto: Anton Soggiu

Å vinne Farmen, det vet mange med litt for mye selvtillit mye om, før de har forsøkt. Bruk først og fremst god tid på din søknad, svar utfyllende og grundig. La gjerne noen du stoler på lese gjennom, før du sender den inn. Forteller søknaden hvem du faktisk er, er du smart.

Kontroversielle endringer på Farmen vil utvilsomt skape overskrifter. Her blir det rått parti, kvinner mot menn, men det betyr åpenbart ikke at det er den sterkeste mannen som alltid vinner. I nevnte øksekast, er det like mye teknikk og presisjon som rå styrke som gjelder.

Her er årets deltagere.

 • Erika Ellingsen (23) fra Stavanger
 • Bård Kristiansen (52) fra Askim
 • Per Georg Johansen (63) fra Fredrikstad
 • Charlotte Tigerstedt (53) fra Lillesand
 • Martin Hals Johannesen (24) fra Lindesnes
 • Kathrine Jacobsen (41) fra Alta
 • Sebastian Eide (33) fra Askøy
 • Diana Rooz (30) fra Skien
 • Anders Rydning (37) fra Bærum
 • Carla Marie Haringstad (30) Karmøy
 • Bent Inge Høiland Rundevold (28) fra Egersund
 • Björk Valnes Atladóttir (28) fra Lakselv
 • Yassin El Barkani (31) fra Oslo
 • Kornelia Kløv (25) fra Oslo

Krevende

Har du aldri sett på den originale Farmen, bør du kanskje begynne nå. Her får du mer underholdning enn noe annet sted, i hvert fall innen generen TV-reality. Vi anbefaler Farmen fordi det er ekte mennesker som skal bryne seg på oppgaver de neppe har vært med på tidligere.

Les også: Lave menn blir avvist – over alt

Man bor tett, får lite mat, må jobbe hardt fra morgen til kveld. I tillegg er det en psykisk prøvelse for mange å forholde seg til mange ukjente mennesker man må ta hensyn til på et svært begrenset område over tid. Det er ikke bare enkelt. Så kommer konkurransen inn som en X-faktor og gjør det hele enda mer krevende for alle.

Kontroversielle endringer på Farmen øker underholdningsnivået. Sett av tirsdag 19. september, da har Farmen premiere på TV2.

Dette bør du få med deg. 14 forpaktere skal kjempe om hytte og bil i kampen om tilværelsen. Årets gård er på Sørlandet, Fredheim gård i Søgne.

Programleder er Niklas Baarli.

Vil du vite mer og hver enkelt deltager? Dette finner du i denne linken fra TV2.no.

Vargas

Manne- og kvinnejobb på Farmen

Manne- og kvinnejobb på Farmen. På Farmen kjendis har det allerede vært mang en diskusjon mellom kjønnene. Hva er kvinnearbeid og hva er mannejobb? Selvsagt er det noen fysiske begrensinger for noen kvinner å gjøre de tyngste jobbene, men man kan jo være to kvinner som gjør den samme jobben som én mann?

Bergenet lesetid: 4 minutter

Eller skal menn få ta de tyngste takene og la kvinnene gjøre kvinne-jobber? Hva er forresten en kvinne-jobb?

Vi er faktisk ikke kommet lenger i Norge i 2023 enn at dette diskuteres daglig. Ikke er det lik lønn for likt arbeidet ennå heller. Men for hundre år tilbake i tid, i 1923, så var lønna elendig og arbeidsmengden enorme. Kanskje særlig på alle gårdene rundt om i landet, som hadde husdyr.

Les også: Sydenferie på nordlige breddegrader

Farmen kjendis kan du følge debatten, utfordringene, ukesoppdragene og forpakternes kamp om tilværelsen. På TV2 hver tirsdag, onsdag og søndag – er det dette som er hovedunderholrdningen, rundt lunsjbordet rundt om i landet – diskuteres det høylytt.

Manne- og kvinnejobb på Farmen skaper debatt, forståelig nok.

Kjønnskrigen går sin gang og blir garantert ikke sluttført – denne sesongen heller.

Det vi må huske på er at det er forskjell på arbeid i 1923 og 2023. Jeg føler ikke det er mannssjåvinistisk å si at man trenger riktig krefter på riktig plass, for å få til ukesoppdraget

Første storbonde Ørnulf Høyer TV2.no
Manne- og kvinnejobb på Farmen
Forpakterne på Farmen kjendis Foto: Espen Solli (TV 2)

Marit Andreassen

Sofie Karlstad og Malin Nesvoll har imponert TV-seerne med solid innsats i flere tunge fysiske oppdrag.

Men det er flere av kvinnene som ikke takler at mennene forslår en smidigere løsning på de tyngste oppgavene. At mennene gjør de fysiske oppgavene, selvsagt bør kvinnene bidra, men da går det vel også litt treigere å få sluttført oppdragene?

Les også: TV2 Underholdning med nytt og trygt

Særlig Marit Andreassen (56) mener at Ørnulf Høyer (66) er helt på ville veier i måten han omtaler kvinners måte og jobbe på. Hva synes du? Er det likhet for oppgavene å la kvinner ta mindre fysiske oppgaver og la mennene ta de tyngste oppdragene?

Det er jo først og fremst en TV-innspilling, så at man i 2023 kan snakke om hva som er kvinne- og mannearbeid syns jeg er veldig rart. Noen ganger lurte jeg på om Ørnulf spilte et skuespill, eller om han faktisk trodde vi var i 1923, sier 56-åringen, Marit Andreassen.

TV2.no

Trakk seg

Allerede første uke på Farmen kjendis denne sesongen, ble det rimelig dramatisk, da Ørnulf Høyer, som storbonde. Ikke ville ta en mannlig deltager som førstekjempe, noe hans egen hjelper, Lina Adampour (36), hadde trodd han hadde lovet.

Det hele endte med at Adampour like godt trakk seg og reiste hjem, før det hele hadde kommet skikkelig igang, etter en voldsom krangel med Høyer. En situasjon mesterkokk Trond Moi mente burde ha vært håndtert annerledes.

Adampour gikk rundt og skrøt av at hun hadde født en hel haug med unger, som om det hadde noe med saken og gjøre? Å trekke seg på bakgrunn av en uenighet hun selv var skyld i gjennom løgner tullball, forteller litt om personen Lina Adampour, slik vi forstår det.

Ergo ble hun framstilt som ei skikkelig drittkjerring som bare var ute etter krangling.

Om du ble nysgjerrig eller har lyst til å følge med på bråket og kjønnsdebatten på Farmen kjendis, tune in på TV2, søndag kl 20:00, tirsdag og onsdag kl 21:40.

Du tror det knapt når du ser det.

Vargas

Har det klikket for Elon Musk?

Har det klikket for Elon Musk? Nylig la han ut en poll, en spørreundersøkelse, på microblogging-nettstedet Twitter. Som han nylig kjøpte for $44 milliarder, om han burde gå av som sjef i Twitter. Brukerne svarte med å svare, ja, Musk bør gå av som sjef i Twitter.

Estimated reading time: 4 minutter

Ubalanse

Hvorfor gjør Elon musk dette? Under finalen av Fotball-VM ble Musk avbildet sammen med en hel haug med rikfolk, sjeiker og andre, på VIP-tribunen. Vi tror Elon Musk leter etter investorer, til tross for at Sør-afrikaneren er verdens rikeste mann.

Les også: Hva finnes utenfor verdensrommet?

Har det klikket for Elon Musk? Som investor, Tesla-eier, altså Musk eier Tesla-navnet, fabrikkene og butikkene, og han eier SpaceX – som jobber med å skulle sende mennesker til Mars i framtiden, intet mindre.

Alle de merkelige meldingene på Twitter, alle begrensingene for brukerne og alle de sparkede ansatte i konsernet, tyder på at Elon Musk er i ubalanse. Eller så er det et nøye planlagt PR-stunt. Vi skal verken sette noen diagnose eller påberope oss retten til å vite Musks tanker, men mye skurrer rundt Twitter- og Tesla-eieren nå.

Twitter-trøbbel

Mer enn 17 millioner Twitter-brukere har gikk Musk svar, 57,5 prosent vil at Musk trekker seg som CEO for Twitter. Og det burde verdens rikeste mann ha visst om på forhånd, da han spurte. Spørsmålet er hvorfor han spør, hvem som skal ta over og hvor vil Musk ta Twitter videre?

Flere ansatte i romprogrammet til SpaceX har offentlig kritisert Musk, disse har senere blitt sparket.

Andre ansatte og ledere i Twitter, ble sparket på dagen da Elon Musk dundret inn i hovedkvarteret til Twitter i San Fransisco, med en vask under armen. Hendelsen ble selvsagt filmet og publisert på Twitter, med teksten: “Let that SINK in“.

Har det klikket for Elon Musk?
Mohamed Hassan from Pixabay 

Elon Musk er en merkelig skrue, han er ofte å se på sosiale medier hvor han poserer og gjør ablegøyer. Gründeren av Tesla og PayPal, eieren av Twitter og SpaceX er god for $ 165 milliarder, men han taper mye penger daglig nå.

Les også: Fra hest og kjerre til Tesla

Tesla-aksjen har gått kraftig ned fordi Musk har solgt mange millioner aksjer i eget selskap. Men aksjen steg når nyheten om at Musk ser ut til å måtte gå av, om han tar Twitter-brukernes anmodning på alvor.

Donald Trump

Industrilederen skal ha ti barn, blant annet tvillinger og trillinger fra sitt første forhold. En av tvillingene ønsker ikke å hete Musk, og har valgt Wilson til etternavn. I skrivende stund er Elon Musk sammen med Grimes, som han har fått en datter med. Og navnet? Det er “X-Æ A-Xii”, ifølge Wikipedia.org.

En flyvertinne inngikk forlik med SpaceX i 2018 etter å ha anklaget grunnlegger Elon Musk for seksuelt krenkende atferd, ifølge Business Insider

E24.no

I 2018 inngikk Musk og en flyvertinne et forlik, der han ble anklaget for seksuell trakassering.

Hovedgrunnen til at vi mener det må ha klikket for Musk, er hans nære samarbeide med Donald Trump og ex presidentens nærmeste. Er man i stand til å bygge moderne romskip, være hjernen bak Tesla og PayPal, da henger du vel ikke med Donald Trump? Der skurrer det som sagt mest.

Donald Trump har sagt ja til å bli republikanernes president-kandidat for valget om verdens viktigste maktposisjon i presidentvalget for 2024.

Har det klikket for Elon Musk? Eller han smartere enn alle oss andre og vil bli enda litt rikere på sine stunt i sosiale medier?

Vargas

Farmen-deltagerne er valgt

Farmen-deltagerne er valgt og du vil nok velge TV2s flaggskip, du også. Når høstens underholdningssesong starter opp. Det er ikke bare nye og gamle fjes på parketten i Skal vi danse, TV2 og Strix har plukket en deilig bukett deltagere.

Deltagerne

Årets Farmen kan bli fantastisk, la oss håpe på masse drama. Farmen-deltagerne er valgt.

Les også: Ringen – slik begynte historien

Her er de 14 deltagerne:

 • Einar Lund (21), fra Trysil, bonde
 • Hanne Mathea Friis (22) fra Trønderlag, danser
 • Andra Marie Rosli (24, fra Oslo, student
 • Erlend Indregard (53) fra Kristiansund, pastor
 • Hashar Aziz (34) fra Kongsberg, politi
 • Henrik Eijsink (26) fra Ås, IT
 • Stine Engen (42) fra Asker, hotelldirektør
 • Maymona Mohamed (26) Oslo/Somalia daglig leder i butikk
 • Benjamin Lien (32) fra Robertsfoss, selvstendig næringsdrivende
 • Dagny Vartdal (50) fra Hareid på Sunnmøre, begravelsesagent
 • Ivana Miric (28) fra Sandefjord, account manager
 • Dan-Håvard Johnsen (54) fra Lyngseide, ordfører
 • Lasse Fredheim (26) fra Haugesund, kommunikasjonsrådgiver
 • Bente Rabba (54) fra Røldal, terapeut

Årets Farmen, som spilles inn i disse sensommerdagene, foregår på vakre Li gård, i Stange kommune. Ny programleder for den originale Farmen, er dyktige Niklas Silseth Baarli (33), som tar over etter Mads Hansen.

Farmen-deltagerne er valgt
Her er de 14 forpakterne og programleder Niklas Baarli Foto: TV2 underholdning

Utfordringer

Hva kan en pastor, en ordfører, en begravelsesagent og en kommunikasjonsrådgiver by på? Tror du? Helt sikkert minst like mye som alle de andre deltagerne som har gjort Farmen til Norges mest populære reality-serie.

Les også: Alt om LEGO på et sted

Endelig er det klart for den 18. sesongen, med ekte Farmen og ekte mennesker som gjør hva de kan for å vinne. Premien er tross alt på nær 1,4 millioner kroner. Hytte og bil i løpet av 11 uker med slit, selvsagt er det verdt det.

Folk er forskjellig, de kan være påvirket av miljøet de jobber i, men det er mennesket bak fasten som er spennende å bli kjent med. Alle kan være hyggelig når de må, men de fleste har en mørkere og destruktiv side, når ting begynner å butte. Det er tøft å gå sulten i mange uker, bo tett og jobbe fra morgen til kveld.

Da kan det hende at noen og enhver velger seg tilbake til 2022 – at livet i 1912 rett og slett blir for vanskelig. Farmen-deltagerne er valgt, kan du være blant de utvalgte neste sesong?

Påmelding

I løpet av høsten vil vi gi deg søknadsskjema for enda en sesong med Farmen, der kan du bli deltager. Alt du behøver å gjøre nå, er å se på Farmen, hver gang det er på skjermen. Tenk over hva du ville sagt og gjort når det kommer utfordringer for deltagerne.

Du hadde passet perfekt på Farmen, hadde du ikke?

Slik blir du nemlig deltager. Du må by på deg selv, hele veien fra søknaden kladdes til den sendes til Strix. De fleste er enige om at det kan være krevende å bo tett på 13 andre ukjente. Noe helt annet å faktisk oppleve det.

Å vinne derimot, det vet mange med litt for mye selvtillit mye om, før de har forsøkt. Derfor får du noen gode råd, her og nå, bruk først og fremst god tid på din søknad, svar utfyllende og grundig.

La gjerne noen du stoler på lese gjennom, før du sender den inn. Forteller søknaden hvem du faktisk er, er du smart.

Tips til påmelding

 • Meld deg på sammen med en venn, kjæreste eller et familiemedlem
 • Om du har noen svakheter, kan det være positivt for TV2
 • Fortell ærlig hva andre sier om deg, om hvem du egentlig er
 • Fortell at du vil være med å oppleve naturen, dyrene og fellesskapet
 • Fortell at du vil vinne, men utdyp gjerne hvordan du vil gjøre det
 • By på deg selv, men unngå for mye skryt, bruk video og bilder
 • A4 er kjedelig, skriv mye, ikke tenk på konsekvensene for deg
 • Send med ekte bilder, ikke show eller tullebilder – vær ærlig
 • Ordlegge deg klokt uten å komme med selvfølgeligheter
 • Unngå å skrive at du skal være deg selv gjennom hele Farmen
 • Unngå å skrive at du blir godt likt eller kommer til å lage god TV
 • Unngå å skrive at du er vill og gal og kommer til å bli populær

Søknadsskjema kommer på denne bloggen så snart TV2 og Strix er ferdig med innspillingen av denne sesongen. Meld deg på vårt nyhetsbrev, så er du blant de aller første som kan melde deg på en ny sesong.

Farmen-deltagerne er valgt – neste sesong er det kanskje din tur?

Farmen starter på TV 2 og TV 2 Play tirsdag 6. september.

Kilde TV2.no

Vargas

Er Farmen-kjendisene kjente nok?

Er Farmen-kjendisene kjente nok? Hva er en kjendis? Et menneske som de aller fleste kjenner igjen om de blir spurt, er en kjendis i vår bok. Ingrid Vik Lysne, Ørnulf Høyer, er ingen kjendis i ordets rette forstand. Det er ikke Lina Adampour, heller. Kan det bli god underholdning allikevel? Kanskje.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Ingen kjendiser

Om TV2 skal opprettholde kjendis-versjonen av Farmen, bør det være forskjell på originalen, og sesongen der kjendisene deltar. Ellers mister kjendis-versjonen sin misjon. Ukjente mennesker er ikke kjendiser fordi de har vært på TV, en gang eller to.

Les også: Vil du delta på Ex on the Beach? Søk her!

Selvsagt kan alle disse gjøre en god figur og folket samler seg nok engang rundt Farmen kjendis, men da er det ikke deltagere som er kjente nok – som deltar. Etter vår smak. Ellers er vi selvsagt alltid happy med en ny sesong, som dessverre ikke kommer før i januar 2023.

Hva kjendisene sier, gjør og oppfører seg er liksom hele essensen på Farmen kjendis.

Vi som føler vi ‘kjenner’ vedkommende deltagere og har et forhold til hen, har også våre favoritter å heie på. Når deltagerne ikke er kjente nok og ikke vi har noe forhold til dem, blir det hele lite interessant. Da kunne disse like godt deltatt på den vanlige Farmen.

Farmen kjendis 2023 har egentlig ingen nevneverdige kjendiser med, denne gang. Dessverre. Det nærmeste vi kommer en kjendis må vel være Trond Moi. Kokken. Han er dyktig, kjent på Sørlandet i hvert fall, og en mat-kunstner av rang.

Er Farmen-kjendisene kjente nok?
Foto: Espen Solli/TV 2

Les også: Fete mennesker bør gjøre noe med vekta

Deltagerne

Nok engang har Strix og TV2 valgt ut seks kvinner og seks menn, som skal delta som forpaktere. Jevnt fordelt utover de voksnes rekker. Den yngste er Sofie Karlstad på 25 år, den eldste er Ørnulf Høyer på 65 år. Der i mellom finner vi resten og vi presenterer disse i tilfeldig rekkefølge med alder og stilling/tittel.

For ordensskyld: Ordet influencer betyr at du er en slags påvirker eller trendsetter.

 • Sofie Karlstad (25) (realityprofil/ influencer
 • Espen Lervaag (43) komiker, skuespiller og tekstforfatter
 • Ingrid Vik Lysne (31) influencer
 • Aslak Maurstad (30) skuespiller og manusforfatter
 • Alexander Sæterstøl (26) influencer
 • Ørnulf Høyer (65) gründer
 • Elin Tvedt (45) programleder
 • Lina Adampour (37) TV-personlighet
 • Christopher Mørch Husby (33) frisør og gründer
 • Malin Nesvoll (32) influnecer
 • Marit Adeleide Andreassen (55) skuespiller
 • Trond Moi (55) kokk og restauranteier

Farmen kjendis spilles inn på Steinsjøen gård i Hurdal kommune. På den samme gården forrige Farmen ble spilt inn.

12 forpaktere i kjendisutgave, skal sloss om tilværelsen for det som er kulisser for året 1923. Altså hundre år tilbake i tid. Det kan fort bli en brå overgang for de aller yngste “luksusdyrene” som ikke vet hva Farmen-konseptet bygges på. Eller kan vi ta feil?

Er Farmen-kjendisene kjente nok? Men du finner kanskje underholdning i serien, uansett?

Favoritten

Skal vi velge ut noen favoritter i god tid før Farmen kjendis kommer på en skjære nær deg. Må det bli Trond Moi som utvilsomt blir sjef på kjøkkenet. Vi er dog litt usikker på hvor praktisk anlagt og gård-smart Moi er. Han har levd et langt liv på kjøkkenet og har kanskje gått glipp av hestehold, jobbing i smia og gårds-kunnskap, generelt.

En person vi tror sitter på nettopp dette, kunnskap og gårdshold, kan være Marit Adeleide Andreassen. Hun er fra Svolvær og kan nok mer enn hun hun innrømmer fra start. Spørsmålet er om Marit er smart nok til å spille spillet. Få lojale “venner” som står opp for deg når det begynne å brenne på dass.

Hva hadde vel vært mer underholdene enn at den yngste kvinnen på Farmen kjendis, gikk i vei og vant hele dritten? Er Farmen-kjendisene kjente nok? Eller er du ekspert på norske kjendiser?

Sofie Karlstad

Sofie Karlstad kjenner vi ikke til, annet enn at hun står oppført som realityprofil og influencer. Og at hun har forsøkt å operere brystene selv. Men tåler hun å stå i det, smertene ved å ha for lite mat i ukevis og spise bare potet, og grønnsaker. Samt å spille spillet riktig. Kan hun selvsagt vinne, fordi hun blir undervurdert av de andre deltagerne.

Om du vil følge med på nyhetsbildet, alt om kjendiser, forhold og rykter om kjendiser – rundt om i landet. Og TV-underholdning fra fjern og nær, følg vårt nyhetsbrev. Det er alltid gratis og uforpliktende.

Premiere på Farmen kjendis kommer på TV2 i januar 2023. Programleder er Tiril Sjåstad Christenen.

Vinneren av Farmen kjendis får en bil til en verdi av 500.000 kroner.

Vargas

Derfor liker du Kompani Lauritzen

Derfor liker du Kompani Lauritzen som underholdning. Du liker at kjente mennesker byr på seg selv i en setting, de normalt ikke er å finne. Og du liker nok at kjendisene blir satt på fysiske og psykiske tester og utfordringer. Som for noen og enhver hadde vært tøffe nok å takle.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Kompani Lauritzen

Kompani Lauritzen er mektig populært fordi det er nyskapende underholdning.

Les også: Slik blir påsken perfekt

Jo, vi har sett kjente personer gråte, svette, slite og bli forbanna tidligere også. Men med en Oberst som er like myk i kantene som en Teddybjørn. Hvor det tydelig kommer fram at Dag Otto Lauritzen, som idé-skaper og mentor for konseptet. Har et formål med det hele.

Deltagerne skal selv merke endring i egne holdninger om seg selv. både fysisk og mentalt.

Dag Otto kaster 14 kjendiser på dypt vann i håp om at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til hele mennesker som lever ut sitt potensial

TV2 Underholdning

Favorittene

Derfor liker du Kompani Lauritzen som lørdagsunderholdning.

Du vil at deltagerne skal oppnå sine mål. Du har dine helter du heier på, derfor gråter du med dem, når det går dårlig, og du gråter med dem – når det går bra. Man er i sin egen boble, når man er på et lite sted og bor oppe på en gjeng andre – døgnet rundt.

Det ligger naturlig for de aller fleste å føle sympati for mennesker vi tror vi kjenner. Vi heier litt ekstra på de vi liker, og kanskje litt mindre på de vi ikke liker like mye. Men når laget vi har som favoritt, vinner knallharde konkurranser, må vi innrømme at vi feller en liten tåre. Sammen med Obersten.

Derfor liker du Kompani Lauritzen
Kompani Lauritzen er TV2s flaggskip Foto: Matti Bernitz/TV 2

Alle kvinner og menn som selv har opplevd førstegangstjenesten, Heimevernet eller Forsvaret som befal, kjenner seg igjen i dette. Det blir et eget samhold deltagerne i mellom, man blir en enhet som skal gjøre hverandre god.

Geir Aker

Det er Lauritzen kjepphest også. Ved å ta deltagerne med på en reise de sent vil glemme. Og gjøre hver enkelt til den beste utgaven av seg selv – på flere måter. Floskler du har hørt mange ganger, men som er av en så fantastisk betydning, at den forandrer menneskers liv for alltid.

Vi kan ikke vite hva deltagerne går gjennom i løpet av de fire ukene “helvete” pågår. Fordi vi får sett bare en promille av hva som faktisk skjer. Det vi forstår gjennom det vi ser i TV-serien, er at deltagerne går gjennom en bratt læringskurve. Hvor hver enkelt kjendis har en voldsom progresjon i måten å samarbeide på.

Fenrik Geir Aker, må ikke fjernes, noen gang, fra Kompani Lauritzen. Han er streng, men rettferdig. Morsom i replikken og tørrvittig i sine kommentarer. Fenriken er venn når du trenger ham, men først og fremst med på å lære kjendisene hva livet i “militæret” faktisk brukes til.

Sorte skjermer

For alle nordmenn med Altibox som TV-leverandør vil det fra fredag 1. april være sorte TV-skjermer, dessverre.

Altibox har i det lengste holdt liv i håpet om å få til en ny avtale med TV 2 før fristen 31. mars, selv om TV 2 på sin side har hevdet at det ikke er aktuelt. Torsdag morgen erkjenner imidlertid TV-distributøren nederlaget i et innlegg på egne Facebook-sider.

Kampanje.com

Over 1 million nordmenn kan altså bli berørt av en utgående avtale som ikke blir fornyet.

En slik avtale kan drøye lenge før det kommer en ny på plass. TV2 har vært i klinsj med flere distributører de seneste årene. Nå er det altså TV2 og Altibox som er i en krangel om penger. For du må ikke være i tvil, dette handler kun om penger.

Avtalen mellom TV2 og Altibox brøt sammen 23. mars.

Skal du få med deg Kompani Lauritzen de neste lørdagene, anbefaler vi at du sier opp Altibox, og velger Telia, deretter Strim i stedet. Da for du egentlig alt du trenger – hva underholdning angår.

Vargas

Tolv år med Vargas

Tolv år med Vargas har gjort deg rørt, forbanna, provosert, tankefull, sint, småkåt og veldig glad. Nesten hver gang du ‘googler’ etter et tema, er sjansen stor for at du havner på denne litt snodige, men også deilige bloggen. Siden mars 2010 har vi skrevet mer enn 7500 artikler, samtlige finner du i arkivet på høyre side. Vi skriver fortsatt for deg.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Variert

Vi har bevisst skrevet for at du skal bli engasjert i våre innlegg. Hver gang vi finner en overskrift, tenker vi på våre lesere – først og fremst. Våre meninger er ærlige, men kan også være kontroversielle. Vi passer på å ikke skrive for å sjokkere, eller lage overskrifter som er typiske clickbate. Det er ikke måten vi ønsker å framstå.

Ja, det har blitt mye fotball, men slik må det bli, når vår aller største lidenskap er engelsk fotball generelt. Og Wolves spesielt. Det har blitt endel om aksjer, børs og økonomi. Men det skyldes at vi er engasjert i egen portefølje som vi liker å dele med våre lesere.

Les også: Tredje verdenskrig uunngåelig nå?

Vi har skrevet om sex for kvinner og menn, sprutorgasme og kåtskap. Fetisjer og sexleketøy, ja, til og med hvordan man best nyter hverandre i senga. I bilen, i teltet, på kjøkkenet osv. Også dette tema, helt bevisst.

Fordi vi alltid har hatt og fortsatt har et ønske – om å fjerne tabuene. Tabuer som er ødeleggende for mange unge. Vi har skrevet variert og håper vi makter å variere våre artikler også i framtiden. Det er i hvert fall et bevist mål.

Dine artikler

Om du ønsker å få din tekst, dine innlegg og artikler på denne bloggen – er det bare å ta kontakt i dag. Vi skriver dine ønsker med glede, med dine linker til din nettbutikk. Og det er nok rimeligere og mer effektivt enn mange tror. Det er faktisk mange som fortsatt bruker bloggere for å komme ut i sosiale medier – til så mange som mulig.

Om du ønsker å reklamere for egne artikler, egen blogg, ditt nettsted eller din podcast – bruk oss. Vi skriver for deg, eller publiserer dine artikler slik du ønsker å framstå med eget materiale. Uansett hvilken genre du hører til, vil du alltid være velkommen til Vargas12.com, så lenge du holder deg innenfor Norge lover.

Sannsynligvis er det rimeligere og mer effektivt enn mange tror.

Tolv år med Vargas har blitt til tusenvis av gode og kontroversielle artikler. Vi mimrer derfor litt og nevner i fleng fra innleggene, som er publisert på en av Norges lengst levende blogg.

Vi har skrevet mye om underholdning, mat, økonomi, fotball, skriving, kjærlighet, livet, døden og politikk.

De artiklene vi er mest stolte av er blant disse du kanskje kjenner igjen, som også er mest lest: “Mat på P!“, eller “Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?” og “Trenger du eget bomberom?” Som i følge ‘Google Analytics‘ er lest mange tusen ganger de siste dagene. Av forståelige grunner.

Framtiden

Også i framtiden vil vi skrive og publisere aktulle artikler som påvirker deg og oss direkte.

Vi vil passe på å gi deg viktig info du har bruk for. Og vi vil skrive innlegg som skaper følelser og debatt, sinne, engasjement og glede. Her kommer det fortsatt råd, veiledning, tips og forslag til deg som sliter. Enten det er i livet generelt, i forholdet, om personlig økonomi, aksjetips eller hvordan bli en god forfatter.

Du som leser denne bloggen daglig eller ofte nok, kan selvsagt påvirke hva vi skal sette fokuset på i framtidige innlegg og artikler. Du kan komme med tips, forslag, alternativer eller ønsker via kommentarfeltet eller direkt til oss på e-post.

Alle tips tas i mot med stor takk og vi lover å ta alle forslag med til vurdering.

I framtiden vil vi fortsette å publisere søknadsskjema som interesserer deg. “Ex on the Beach“, “Farmen” og “Paradise Hotel” er underholdning vi passer på å dele med deg. Videre vil vi provosere, få fram egne meninger, men også dele tabubelagte tema. For at du som leser skal vite at det er en verden der ute.

En verden som kanskje er verre enn vi tør å ta inn over oss.

Vargas12.com sympatiserer med det ukrainske folket og Ukraina som selvstendig nasjon.

Vargas

71 grader nord kjendis – mer Almaas

71 grader nord kjendis – mer Almaas. TVNorge slår på stortromma denne våren. Discovery som eier den kommersielle TV-kanalen har enerett på OL i Bejing. Og jaggu blir det ikke enda mer fart og spenning, nå på TVNorge med en ny vri. Denne gang med team som jobber sammen – fra start i sør til slutt, i nord.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Jon og Adam

At det blir mer Jon Almaas, som fikk den gjeve statusen, Norges tøffeste kjendis i 2020, er bonus. Den munnrappe programlederen er kjapp i replikken, spydig der det trengs og oppmuntrende når noen fortjener det.

Lest denne? Trynefaktoren er mer avgjørende enn noen gang

Almaas er en hardhaus som må få et stempel som favoritt, om det ikke var for at han må drasse Norge rundt på Adam Schjølberg, da. Det er neppe noen fordel. All den tid Adam selv sier at han er lat. Det passer neppe i dette konseptet.

Ikke for det. Adam har sikkert mange gode kvaliteter han, men noen Lars Monsen blir han aldri.

Favorittene

Favoritt-paret i årets deiligste reality, sett bort i fra Farmen kjendis, må bli Elisa Røtterud og Thomas Alsgaard. Om du trodde unge Røtterud er en blond, bimbo med silikonpupper, slik hun framsto i første sesong av “Robinson“. Må du tro om igjen.

Fordi unge Røtterud er blitt en tindebestiger av rang. Hun er faktisk profesjonelle klarerer, eller eventyrer, som hun selv kaller seg på egen blogg. Og med en olympisk mester, en treningsmaskin av Alsgaards kaliber ved sin side – blir årets nyvinning, neppe særlig spennende.

71 grader nord kjendis - mer Almaas
71 grader nord – Tom Stiansen er programleder Foto: Foto: Haakon Lundkvist

Eventyreren og eks-mesteren må i hvert fall finne seg i å være skyhøye favoritter.

Thomas Alsgaard vant 71 grader nord – kjendis 2019. Året før Jon Almaas knuste sin konkurrenter. Men den gang gikk de altså og kjempet solo eller på lag. Som er noe helt annet å være en duo fra start til mål.

Vita og Wanda

Tvillingen du kanskje husker med imponerende innsats i Kompani Lauritzen, Vita og Wanda, deltar i enda en reality-serie. Hva søstrene på 25 år kan bidra med på denne strabasiøse turen, er vi ikke helt sikre på. De har en tendens til å gå i tottene på hverandre, hakke på hverandre og krangle mye.

Lest denne? Blogging er ut og podcast er in

Det er neppe en vinneroppskrift på denne krevende turen, å være dust mot hverandre. Dette er “reise-TV” med flere nedturer enn oppturer. Det er lange og bratte etapper, lenge mellom hvert måltid og man bør kunne å lese kart. Spørsmålet er om tvillingene i det hele tatt kommer i mål. Vi håper Vita og Wanda gjør vår usikre påstand til skamme.

Kjendislagene som skal konkurrere mot hverandre består av Jon Almaas (programleder) og Adam Schjølberg (komiker). Vita og Wanda Mashadi (influensere og TV-profiler). Victoria Tolaas (PT og influenser) og Safari Shabani (programleder, YouTube). Og Thomas Alsgaard (tidligere skiløper) og Elisa Røtterud (journalist, eventyrer). 

Kampanje.com

Influenserne

Safari Shabani som er programleder på YouTube og Victoria Tolaas (23), som er personlig trener og influenser, også hun. Kjenner vi ikke så godt til. Men herr Shabani har jo et treffende fornavn i Safari, kan det være med å hjelpe dette duoen opp og fram langs Norges fjell og daler?

Lest denne? Er du norges tøffeste? Meld deg på her!

Victoria Tolaas var med i siste sesongen av “Norges tøffeste” på NRK, der Farmen-Isak vant. Isak Dreyer og flotte Victoria hadde en flørt på gang i den sesongen, men det ble med et vennskap, ifølge duoen selv. I serien “Norges tøffeste” med Funkygine som programleder, imponerte Victoria i flere grener.

Om Isak finner ut av det med en ny flørt, nemlig Sophie Elise Isachsen på Farmen kjendis, kan du få med deg – kommende søndag, på TV2. Og Victoria Tolaas, hun er å finne på TVNorges “Fangene på fortet” for tiden.

Er det én reality-serie vi kan anbefale denne våren, må det være, 71 grader nord kjendis – mer Almås, som vi synes er meget underholdende. Her blir det garantert drama og fantastisk underholdning.

Vargas

Ane By Farstad tar av på nettet

Ane By Farstad tar av på nettet. På TikTok for å være mer nøyaktig. Og det er ikke fordi halve Norge plutselig ble interessert i skøytesporten. Nei, det er fordi flotte Ane er veltrent, har fantastiske former, en veltrent og formfull rumpe. Og fordi hun har langt blondt hår. Om du tror populariteten handler om skøyter – tar du feil.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Trenevillig

Ane har vært i skøytesporten i lang tid til tross for sin unge alder. 21-åringen har nær 53.000 følgere på TikTok, vært en lovende juniorløper for Spk Falken i Trondhjem. Men er nå en strålende allround-løper, og representerer Norge, på skøyer altså.

Lest denne? Å faste kan være bra for kroppen din

Ane er altså en vanlig 21-åring som er svært trenevillig, derfor får hun kraftige lår og stor setemuskulatur. Fordi det er disse musklene hun bruker når hun går så fort hun kan, på skøyter. Og det er disse musklene hun trener mange timer hver dag. For å bli best mulig. Men det tar altså pusten av noen og enhver.

Ane By Farstad tar av på nettet
Ane By Farstad Foto: Wikipedia.org

Sexualisert

Men hun får stadig mer oppmerksomhet. Til og med VG.no valgte å legge ut en sak om at TikTok tok av, da Ane sin video ble svært populær. En av videoene er vist 2,3 millioner ganger. Det er ikke vanskelig å forstå, når vi ser på videoen, er det en flott, ung kvinne som står på skøyer. Men dette har noe med den trange trikoten å gjøre, det blonde håret, og formene hennes.

Lest denne? Ber du noen om nakenbilder? Les!

Fordi unge veltrente blondiner, brukes over alt som klick bate i videoer i sosiale medier. Slik har det vært lenge. Vi tror Ane By Farstad liker oppmerksomheten, men vi håper også at hun er klar over årsaken. Og om du ble veldig interessert i videoen, finner du Ane på TikTok.

Ane By Farstad tar av på nettet fordi hun selv og endel andre, har delt videoene av henne når hun står på skøyter. Det er positivt i utgangspunktet, men vi mistenker at videoen er et seksualisert eksempel. Noen vi har snakket med i sosiale medier, mener å vite at videoen av Ane er så pop, fordi hun har det man kan kalle en perfekt kropp.

Kroppsfokus

Da blir ikke videoen like positiv lengre, og det er vi ikke helt sikker på at Ane vil like heller. Ok, det er sikkert bra å få høre at hun er flott og har en sexy kropp. Men det er ikke det hun er på isen for å gjøre. Hun er på isen for å trene til å bli best mulig på skøyter.

Skaper man kroppspress ved å snakke om det å være attraktiv og sexy? Ikke nødvendigvis, fordi vi ønsker å være god nok og pen nok for våre nærmeste, og en potensiell kjæreste, de fleste av oss. Da må vi tørre å ta debatten også. Uten at det skal skrikes opp om at vi skaper store problemer, særlig for de unge.

Vi er sikker på at Ane By Farstad er glad for å få oppmerksomhet for at hun er en god skøyteløper. Ja, til og med at hun har en flott kropp og fin sprettrumpe. Men vi er ikke helt sikre på at det er det hun vil bli mest kjent for. Men mer at hun er jævlig god til å gå fort på skøyter.

Tar du poenget?

Vargas

Slik lærer du å spille sjakk

Slik lærer du å spille sjakk. Men ikke tro at du kan slå Magnus Carlsen (31) med det første. Ved å spille i mot verdensmesteren, blir du raskt veldig god. Via en rekke nettspill vil du finne Karlsens vanskelighets grad. F.eks Magnus Carlsen 6 år, allerede da var 31-åringen svært god.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Russland

For at du skal lære deg reglene, bør du også spille med mor, far, søster bror eller bestefar. Øvelse gjør deg ikke til mester, innen sjakkspill før du har jobbet hardt – lenge. Men har du lyst til å bli god, er det en god start å spille veldig mye.

Når du først har lært deg reglene vil du bli hektet og spille sjakk, døgnet rundt. Vi snakker av egen erfaring. Og det fine med sjakk er at man gan spille online med hvem som helst, fra hvor som helst. Bruk eksempelvis Playmagnus.com eller Chess.com for å komme i gang du også.

Lest denne? Middagsinspirasjon for alle

Det er stor interesse for sjakk i hele verden, men at en nordmann troner på toppen, skulle egentlig ikke være mulig. Her i landet er det ca 5,5 millioner nordmenn, hvor en forsvinnende listen del, spiller sjakk aktivt. I Russland derimot, er det mange millioner aktive sjakkspillere i alle aldersgrupper. Og den stolte nasjonen ergrer seg nok over Karlsens voldsomme suksess.

Legger opp

Det lengste VM-sjakkpartiet i historien, målt i antall trekk, ble spilt mellom Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij. Det skjdedde i den 6. VM-matchen i Dubai 3. desember 2021. Partiet endte med seier til Carlsen etter 136 trekk – og 7 timer og 46 minutters spill

Wikipedia.org

Magnus Carlsen har spilt sjakk siden han var åtte år gammel, men vurderer nå å legge opp. Årsaken er at han mangler motivasjon etter å ha blitt verdensmester hele 12 ganger. Og til høsten kan han forsvare tittelen i lang sjakk for fjerde gang.

Det kan bli mesterens siste turnering, men la oss håpe at Karlsen finner motivasjon i VM i hurtigsjakk, som du kan se på NRK1 i romjulen. Om den norske stormesteren velger å legge opp, bli den internasjonale sjakken betydelig fattigere.

Læring

Den beste måten å lære seg til å bli bedre og bedre i sjakk, er å spille ofte. Jo oftere du spiller, jo mer forstår du og jo bedre blir du. Men du vil nok aldri bli helt utlært, du heller. Fordi sjakk har så uhorvelig mange muligheter og kombinasjoner i spillet. Og man bør ha svært god hukommelse for å huske alle disse.

nettsidene vi refererte til, vil du finne oppsett av brikkene på brettet og hvordan disse kan flyttes. Det er nemlig svært strenge og nøyaktige regler for hvor brikkene kan og skal flyttes. Kongen er alltid den aller viktigste brikken i sjakk, og det er forsvaret av konge-brikken som gjelder.

Noen liker å spille aggressivt med å få få offiserene til midten av brettet så raskt som mulig. Det er lettere sagt enn gjort. Om du ser på de aller beste spillerne, slike som Magnus Carlsen, vil du også kunne lære mye. Legg merke til at verdenseliten alltid gjør Rokade, tidlig i spillet. Nettopp for å beskytte kongen best mulig.

Når du har lært deg reglene, kan du begynne å spille med ekte brikker eller online. Det er mange eksperter som hevder at sjakk er svært god hjernetrim. I sjakkspill skal alltid hvite brikker begynne partiet.

Reglene

Reglene for sjakk er ikke så kompliserte, å spille sjakk derimot kan være vanskelig, åpenbart for de fleste som møter verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen. Å kunne å spille sjakk bør være noe man lærer allerede som barn, heldigvis er endel norske skoler gode på å la barna lære seg reglene i sjakk.

Sjakk er jo et fantastisk morsomt, intenst, intelligent, krevende, langtekkelig og fengende spill.

Et spill som man antar å ha oppstått i Asia før år 600. Mulige andre nasjoner hvor sjakk kan ha oppstått er Kina og Persia.

Etter den andre verdenskrig har sjakk blitt nominert av spillere fra Øst-Europa og det tidligere Sovjetunionen. Med spillere som Mikhail Botvinnik, Vasilij Smyslov og senere Garri Kasparov og bulgarern Veselin Topalov. Men ingen har vært bedre over tid enn, Magnus Carlsen.

Blindspill

Sjakk kalles ofte et intelligent spill og det er sikkert riktig, men det er først og fremst viktig å ha en strategi og en plan. Klarer man å se for seg flere trekk fram i spillets gang, kan man finne løsninger å vinne over motstanderen. Magnus Carlsen har en svært god hukommelse, så god at han kan huske trekk han har gjort flere år tilbake i tid.

Om du ønsker å bli god i å spille sjakk i blinde, må du lære deg kodene som er bokstaver, vannrett, og tallene, loddrett på brettet. Andre flytter da brikkene for spilleren som har bind foran øynene, selvagt.

Magnus Carlsen slår de fleste også i blinde, og gjerne flere spillere samtidig som sitter ved hvert sitt sjakkbrett. Ved å fortelle kodene på bretter som består av tall og bokstaver. Kan man si koden man ønsker å flytte brikken fra og hvor den skal plasseres.

Du kan jo forsøke selv.

Vargas

Pin It on Pinterest