Trener du riktig? De fleste vet at det er snart å trene, for å holde kroppen i form og for å holde en for tidlig død, på en armlengdes avstand og gå en behagelig alderdom i møte.

Trener du derimot feil, kan det gjøre stor skade, så alvorlig at du får varige mén.

Er du allerede en grinete, negativ vriompeis er det mye som taler for at du ikke blir så gammel som du gjerne skulle ønske. Mest for de at du har gjort det til en uvane å se problemer framfor utfordringer som faktisk kan løses.

 Ingen dør av å eldes, men jo eldre du blir, jo mer utsatt blir du for sykdom. Som regel er det én eller flere sykdomstilstander som gjør at du til slutt dør. Slik er livet for oss alle. Trener du derimot riktig, regelmessig og ofte nok – vil du sannsynligvis leve betydelig lenger enn om du lar være.

Skal du bli gammel og klok, bør du tenke på to ting på veien. Hva du spiser og hvor mye du beveger deg, har nemlig en direkte påvirkning på din dødsdag. Selvsagt kan du og jeg dø av andre ting underveis, men er vi heldige og blir gamle, vil hvordan vi har levd være med på fasitsvaret når vår tid kommer.

Trener du riktig?

Spiser du klokt og riktig over tid, trener regelmessig og avstår fra alkohol og nikotinholdige substanser, vil du ha gode odds. Kjedelig, men sant. Dessverre.

Hva du liker å gjøre hva trening angår, skal du gjøre ofte. Om svette treningslokaler byr deg mot, bør du aldri gå dit. Liker du å svømme så svøm. Liker du å padle så invester i en kano. Er fjellklatring i din gate, så kjøp et solid tau og håpe på at det holder deg. Poenget er; du skal bruke tid på det du liker å gjøre av alle fysiske aktiviteter, stryk alt du ikke liker.

Trener du riktig?

Det høres kanskje enkelt ut, men det virker faktisk. Du vil heller glede deg til å trene fordi du gjøre noe du ser fram til, i stedet for å grue deg til å løpe seks kilometer på den samme tredemølla du har løpt på annenhver dag i tre år.

Når du endelig har bestemt deg for hvilken type aktiviteter eller treningsmetode som er riktig for deg, bør du ha gjennomgått et treningsprogram med kunnskapsrike veiledere. Og ikke nødvendigvis en dyr PT som står over deg og freser.

Setter du opp en ukeplan, med positive aktiviteter som du vet du ser fram til å drive med, ber med deg en livsglad og treningsvillig venn eller venninne, kan neste trening bli en fest. Setter du deg delmål og tenker positive tanker på veien, vil du lykkes. Husk også hvor viktige det er med ekte og god belønning.

Elsker du f.eks softis, skal du unne deg én etter en uke med vellykket trening. Velfortjent.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Livsledsager? Slik gjør du det!

Livsledsager? Slik gjør du det! Du må først vite hva du ønsker i livet ditt, om du skal gå etter...

Ingen ende på motgangen for David Moyes

For fem år siden ble David Moyes ansett som en av de mest lovende managerne i engelsk fotball. Skotten hadde...

Lukk