Manne- og kvinnejobb på Farmen. På Farmen kjendis har det allerede vært mang en diskusjon mellom kjønnene. Hva er kvinnearbeid og hva er mannejobb? Selvsagt er det noen fysiske begrensinger for noen kvinner å gjøre de tyngste jobbene, men man kan jo være to kvinner som gjør den samme jobben som én mann?

Bergenet lesetid: 4 minutter

Eller skal menn få ta de tyngste takene og la kvinnene gjøre kvinne-jobber? Hva er forresten en kvinne-jobb?

Vi er faktisk ikke kommet lenger i Norge i 2023 enn at dette diskuteres daglig. Ikke er det lik lønn for likt arbeidet ennå heller. Men for hundre år tilbake i tid, i 1923, så var lønna elendig og arbeidsmengden enorme. Kanskje særlig på alle gårdene rundt om i landet, som hadde husdyr.

Les også: Sydenferie på nordlige breddegrader

Farmen kjendis kan du følge debatten, utfordringene, ukesoppdragene og forpakternes kamp om tilværelsen. På TV2 hver tirsdag, onsdag og søndag – er det dette som er hovedunderholrdningen, rundt lunsjbordet rundt om i landet – diskuteres det høylytt.

Manne- og kvinnejobb på Farmen skaper debatt, forståelig nok.

Kjønnskrigen går sin gang og blir garantert ikke sluttført – denne sesongen heller.

Det vi må huske på er at det er forskjell på arbeid i 1923 og 2023. Jeg føler ikke det er mannssjåvinistisk å si at man trenger riktig krefter på riktig plass, for å få til ukesoppdraget

Første storbonde Ørnulf Høyer TV2.no
Manne- og kvinnejobb på Farmen
Forpakterne på Farmen kjendis Foto: Espen Solli (TV 2)

Marit Andreassen

Sofie Karlstad og Malin Nesvoll har imponert TV-seerne med solid innsats i flere tunge fysiske oppdrag.

Men det er flere av kvinnene som ikke takler at mennene forslår en smidigere løsning på de tyngste oppgavene. At mennene gjør de fysiske oppgavene, selvsagt bør kvinnene bidra, men da går det vel også litt treigere å få sluttført oppdragene?

Les også: TV2 Underholdning med nytt og trygt

Særlig Marit Andreassen (56) mener at Ørnulf Høyer (66) er helt på ville veier i måten han omtaler kvinners måte og jobbe på. Hva synes du? Er det likhet for oppgavene å la kvinner ta mindre fysiske oppgaver og la mennene ta de tyngste oppdragene?

Det er jo først og fremst en TV-innspilling, så at man i 2023 kan snakke om hva som er kvinne- og mannearbeid syns jeg er veldig rart. Noen ganger lurte jeg på om Ørnulf spilte et skuespill, eller om han faktisk trodde vi var i 1923, sier 56-åringen, Marit Andreassen.

TV2.no

Trakk seg

Allerede første uke på Farmen kjendis denne sesongen, ble det rimelig dramatisk, da Ørnulf Høyer, som storbonde. Ikke ville ta en mannlig deltager som førstekjempe, noe hans egen hjelper, Lina Adampour (36), hadde trodd han hadde lovet.

Det hele endte med at Adampour like godt trakk seg og reiste hjem, før det hele hadde kommet skikkelig igang, etter en voldsom krangel med Høyer. En situasjon mesterkokk Trond Moi mente burde ha vært håndtert annerledes.

Adampour gikk rundt og skrøt av at hun hadde født en hel haug med unger, som om det hadde noe med saken og gjøre? Å trekke seg på bakgrunn av en uenighet hun selv var skyld i gjennom løgner tullball, forteller litt om personen Lina Adampour, slik vi forstår det.

Ergo ble hun framstilt som ei skikkelig drittkjerring som bare var ute etter krangling.

Om du ble nysgjerrig eller har lyst til å følge med på bråket og kjønnsdebatten på Farmen kjendis, tune in på TV2, søndag kl 20:00, tirsdag og onsdag kl 21:40.

Du tror det knapt når du ser det.

Vargas

Pin It on Pinterest