Slik lager du det perfekte blogginnlegg

Slik lager du det perfekte blogginnlegg som får dine lesere til å juble. Ikke nødvendigvis fordi du revolusjonerer verden eller skaper tårer i lesernes øyne, fordi du skriver så fantastisk. I hvert fall ikke bare derfor. Du blir først og fremst bli sett og lest av dine tilhengere.

Og det er faktisk det viktigste.

Du har hørt om ordet Søkemotoroptimalisering, ikke sant? SEO er selve nøkkelen til ditt perfekte blogginnlegg eller din artikkel. Du bør sette deg inn i hva om gjør at Google spesielt, og andre søkemotorer på nettet – vil hente fram og løfte opp nettopp din tekst.

Podkast

Norske bloggere poppet opp som paddehatter fra mitt på to tusentallet og fram til en topp rundt 2015. Da tok Snapchat, Instagram og Facebook over for alvor. Før dagens store sosiale medium har tatt over tronen helt, Podkasten.

“Alle” som driver med podkast, har kanskje blogget tidligere, eller higer etter å gi verden sin stemme og sine meninger verbalt, framfor gjennom tekst. En perfekt måte å nå ut til massene på – om man har noe viktig å si.

Dette betyr ikke at bloggerne har lagt ned tastaturet, langt i fra.

Vi er bare langt færre enn for fire, fem år siden, og vi blogger på en annen måte enn tidligere. Vi som skriver, skriver for de samme leserne, men vi må skrive bedre, på en annen måte og publisere enda litt oftere, for å bli lest.

Problemet for de fleste bloggerne, er at de ikke når ut til folket. Man må ikle seg kokkedarakt, kalle seg Kokkejaevel og håpe det går veien. For det har det jo gjort for Norge største blogger. Men det er med god hjelp av blogg.no, som tar mye av inntektene til noen av toppbloggerne.

Slik lager du det perfekte blogginnlegg

Vargas12.com og Ida Wullf

Om du sammenligner kokkejaevel med eksempelvis, Norges peneste blogger, Ida Wulff. Skriver hun på eget domene, slik som Vargas12.com, og tar hele fortjenesten selv. Smart? ja, men det er også en hake. Uten at vi skal sammenlignes oss med flotte Ida. Alle bloggerne som har en plattform og en bloggliste å presentere sin nettside på. Får masse gratis publisering.

Ida Wulff er endel av felleskapet i United Influencers, og får noe hjelp derfra. Dette er en nettportal for de aller største og beste bloggerne i Norge, men vi kjenner ikke til om det koster mye for bloggerne å være i dette samarbeidet. Litt forlanger de nok.

Her kommer noen tips om hvordan du lager ditt perfekte blogginnlegg, vi vet hva vi snakker om. Vargas12.com er ti år 1. april. Hurra. Slik lager du det perfekte blogginnlegg:

 • Sørg for å ha interne og eksterne lenker i teksten, som vist i dette blogginnlegget
 • Sørg for å ha en lang nok tekst, minimum tusen ord, helst to tusen ord
 • Sørg for å skrive informativ tekst, altså noe andre kan ha nytte av å vite
 • Ikke skriv artikler som ikke er givende, at du er trøtt, sliten eller mangler noe å skrive om
 • Stikkord er viktigere enn noen gang, gjenta stikkordene du har i overskriften, i teksten
 • Google ‘elsker’ din tekst om du deler av din kunnskap – jo mer unikt, jo bedre
 • Ikke kopier andres tekst eller bilder – det skaper problemer for deg
 • Bruk gjerne WordPress som plattform for din blogg – det gir deg gode forutsetninger for å lykkes
 • Ikke betal mer enn du nødvendig for profesjonell hjelp, søk heller råd hos andre bloggere
 • Skriv riktig, skriv godt og skap en nyhet, en trend eller lag nye norske ord
 • Bruk sosiale medier for alt det er verdt
 • Sørg for å være helt rå på SEO

Isabella Löwengrip

Blondinbella i Sverige, Isabella Löwengrip skapte sitt eget imperium med mange ansatte. Gjennom sin egen blogg som hun startet som 14-åringen. Hun var en tid Sveriges mest attraktive og rikeste blogger med millioninntekt. Hun drev flere konsern, gav ut bøker, gjorde sin egen parfyme, sitt eget klesmerke og tjente enorme summer.

Det siste året har Isabella måtte gjøre store endringer for å få endene til å møtes. Hun har vært nær konkurs flere ganger. Men vil alltid stå igjen som beviset for hvor langt man faktisk kan nå med sin egen blogg, som den største i Skandinavia.

Det er hardt arbeide å skrive gode og lange nok artikler eller blogginnlegg.

Du som har blogget en stund kan bekrefte at det er vanskelig å bli sett og hørt. Er du pen og fotogen, har du større forutsetninger til å lykkes om du bruker deg selv i din markedsføring. Slik har det alltid vært. Skjønnhet selger og skaper nysgjerrighet. Spesielt om du sammenligner deg med anonyme blogg-eiere, som Vargas12.com. Da skal innhold være bra, før noen gidder å lese.

Har du greie på biler, skriv om det, har du greie på aksjer skriv om det. Kan du mye om sminke, klær eller blomster, så ligger bloggosfæren for dine føtter. Skriv, skriv, skriv. Kanskje du går med en forfaller i magen?

Vi som publiserer Vargas12.com skriver om alt fra fotball, oppskrifter og mat, sex, nyheter, blogging, kjendiser, film, relasjoner, økonomi og om livet, døden og forelskelse. Vi velger å ha flere temaer å skrive om, du som kan mye om ett spesielt tema, bør holde deg til dette.

Og selvsagt skrive mye om det.

Om du har spørsmål om blogging, om det å skrive eller om publisering, skriv til oss da vel. Behøver du inspirasjon, bla i vårt enorme arkiv til høyre på bloggen, eller abonner gjerne på vårt nyhetsbrev. Det er selvsagt gratis.

La moralen være: Du kan nå dine drømmer som toppblogger, du må bare ville skrive godt nok og nå ut til massene. Til nok folk. Som vil lese.

Lykke til!

Vargas

Få eller ingen likes på Facebook?

Du som har blogget en stund, vet at det ikke er enkelt å få mange lesere til å lese det du skriver. Å få klikk ‘likes’ og anerkjennelse for det man skriver og publiserer – er alle bloggeres omen.

Skal du lykkes bør du ha et bra utseende, være god på å ta bilder og ha nok penger til å bytte garderobe et par ganger i måneden – selv da er du ikke garantert å lykkes. Publiserer du få eller ingen bilder av deg selv, taper du lesere.

Om du velger deg de 10-15 mest leste bloggerne i Norge, er de fleste av disse flotte, vellykkede, rike og delvis berømte for sitt utseende. med noen få unntak er det unge kvinner som topper blogglistene her i landet – og slik har det vært lenge.

Mange bruker Facebook for å nå ut til massene og det kan være riktig vei å gå. Problemet er at den amerikanske giganten er fryktelig glad i penger, og skal du du markedsføre deg selv og din blogg, bør du betale for markedsføring, ikke for likes.

/2017/vargas12-com-levere-2018/

På Facebook kan du nemlig betale for alle typer tjenester, både for ‘likes’ og for trafikk, for at din blogg skal rase oppover listene. Men det er en hake. Du mister nemlig sakte, men sikkert de “vennene” du betaler for, uanvhennig av hvor gode blogginnlegg du skriver, fordi det er digitalisert, hvilke “venner” som følger din blogg, og hvilke ‘likes’ du får på bloggen. Det er ikke reelle mennesker som liker bloggen i dette tilfelle, ergo er det penger rett ut av vinduet.

Svært mange bloggere, som står oppført med tusenvis av følgere på Facebook, har kjøpt og betalt for disse tjenestene – ergo er det ikke reelle følgere, og bloggen er heller ikke så stor og pop som den framstår.

Du kan betale for ekte markedsføring, der alle som har en Facebook-profil uansett hvor i verden, er dine potensielle lesere, men det koster ofte langt mer enn det gagner din nettside. Og skriver du på norsk, er det neppe mange utenfor Norge, eller utenlandske lesere, som velger å følge en norsk blogg.

Facebook, dårlig verktøy for bloggerne? Foto: Wikimedia.org

(mer…)

Bloggerne viser puppene

Bloggerne viser puppene. Hva er konsekvensene for at toppbloggerne som er forbilder for tusenvis av ungjenter, begynner å flashe seg i sosiale medier? Bør de ikke ta et større ansvar?

Konsekvensene er at 12-åringene, så snart de har pupper store nok til å ville vise de fram, synes det er innafor. Det kan hende gutter i samme alder synes det er spennende og oppmuntrer tenåringene til å kle av seg resten. Da har vi helvete gående løs her, et samfunn med en hel haug med unge jenter, halvnakne, fortvilte og frustrerte. De ble ikke kjendiser likevel. Slik forbildene jo er.

Lest? Jakter du sommerkroppen?

Man bør selvsagt ta det for det det er, en pupp i det fri. Alle jenter fra puberteten til voksenlivet, har pupper. Noen liker å vise seg fram, av ulike årsaker. Utfordringen kommer på bordet i det øyeblikket de unge og kanskje litt naive, velger å kle av seg fordi andre gjør det.

Når de har store forbilder som velger å ta kontroversielle valg, er det lett å ta etter. Er det ok at de unge lovende bloggerne viser seg naken i egen blogg? Har de ikke en ansvar for de unge leserne sine?

Bloggerne viser puppene.

Bloggerne viser puppene

Det hele startet med at Norges mest leste blogger, Anna Rasmussen, som skriver bloggen “Mamma til Michelle” valgte å publisere bilder av seg selv i bar overkropp, på gulvet i  et oppussings-øyeblikk. Flere av de andre, ikke fullt så populære bloggerne kastet seg etter, kledde av seg og publiserte nakenbilder av puppene. Noen sensurerte, andre ikke.

Apropos naiv, foreldre til unge gutter og jenter vet nok ikke alt hva de unge håpefulle driver med online og på sosiale medier. Vi er helt sikre på at det finnes foreldre som ikke er klar over at datteren, eller til og med sønnen, skriver blogg og publiserer bilder av seg selv.

Med eller uten klær. Som en forelder eller omsorgsperson, har man et ansvar om å prate med de unge, hva som er riktig å gjøre og hva som kan skade dem. Et uskyldig puppebilde kan havne i feile hender, de kan bli truet til å gjøre andre ting, av kyniske medelever, eller av pedofile som søker etter halvnakne og nakne barn på nettet – døgnet rundt. Fra alle verdenshjørner.

Lest? Hva tenner deg? Kvinner eller menn? 

Sosiale medier er et slagkraftig medium som de unge bruker oftere og oftere. “Alle” er på nett og de unge higer etter oppmerksomhet, klikk og likes. Da er det ikke like enkelt å skille mellom det å bli populær og godt likt, og det å bli utnyttet og lurt. Bloggerne har et ansvar ovenfor sine lesere.

Bruk derfor sunn fornuft og ikke publiser bilder dere ikke kan stå inne for, eller kan vise til deres nærmeste.

Å vise puppene sine til kjæresten sin når man er forelsket og viril, er noe annet enn å vise seg fram på en blogg eller via sosiale kanaler, som betyr; potensielt hele verden.

Nakenbilder på avveie kan skape mye mer trøbbel for de unge, enn de unge selv er klar over. Da er det foreldrene som har ansvaret med å informere og gi gode råd.

Vargas

Våre lesere søker mest på sex

Våre lesere søker mest på sex. Av alle de tusenvis av leserne Vargas12.com har gjennom et helt år, er det liten tvil om hva som er mest populært. Eller skal vi kalle det pupp-ulært? Sex og atter sex. 

Rumpe, forhold, relasjoner og forelskelse, samt pupper og sex tar de 10 øverste plassene. Uansett andre temaer, er det alltid sex og sex-relaterte innlegg som blir mest lest.

Gjennomsnittsalderen på våre lesere kan vi ikke vite, men den er trolig lavere enn hos de fleste nettaviser. Men salget av treningstøy og sex-artikler på våre annonser, forteller oss at bloggen er populær, også hos et voksnere publikum.

Her er et lite utvalg av de aller mest populære blogg-innleggene på Vargas12.com, snart 7 år etter starten.

Våre lesere søker mest på sex

Våre lesere søker mest på sex.

Også i framtiden vil vi lese om det vi synes du bær lese om, som f.eks litteratur, nyheter, krig og fotball. Men også om tabubelagte tema som er vår spesialitet. Derav også sex, lyst, begjær og voldsomme orgasmer.

Hva du ønsker å lese om, må du gjerne gi oss et hint om i vårt kommentarfelt, men tiden er inne for å strekke grenser, gi leserne valuta for deres surfe-tid på nettet. Vargas12.com kommer til å vokse seg større inn i 2017. Mer enn 6000 artikler er skrevet. Vi er i ferd med å skrive de neste tusen.

Våre kunder kommer igjen og igjen, derfor skal vi fortelle deg hvilke nett-casinoer, og spill-sider du bør bruke pengene dine på. Særlig om du elsker å spille online.

I lengre perioder vil vi gi reality-konseptene masse oppmerksomhet. På samme måte som vi vier vår spalteplass og skrive tid til den engelske fotballen, men vi vil også gi honnør til vår admin, Øyvind Teige, som kommer med sin andre krim-roman “Presten” før påske 2017.

Vargas12.com er den bloggen i Norge som tør å skrive om det du snakker med dine venner om. SKAM, sex, lyst, fyll og faenskap er bare noe vi har brukt tid på i våre innlegg. Snart setter vi strek for 2016, men dundrer løs inn i 2017, med hundrevis av gode blogginnlegg.

Alt du bør gjøre, er å være sikker på at du holder deg oppdatert ved å følge vår blogg, på vår Facebook-side. Her kommer våre daglige oppdateringer om alt fra livet, døden og alt der i mellom.

Vargas

Blogg – slik blir du større og større …

 Blogg – slik blir du større og større. Først av alt vil vi advare alle bloggere om å tro på alt som blir sagt i “gratis” webinar hos såkalte “eksperter” som forteller deg hvordan din blogg skal bli best og størst. Svindel hele veien. 

Allerede to minutter inn i disse webinarene, vil du få et tilbud om å betale fra 5000 – 7000 kroner for enda flere gode råd. Du må ikke gjøre det. De fleste vet hvem vi sikter til, men av hensyn til vår egen integritet, velger vi å ikke legge ut navn på vedkommende. Du er herved advart.

Skal du lykkes som blogger, så må du først av alt elske å skrive og du må skrive og poste, ofte. Helst hver dag.

Du bør også ha en nisje, en rød tråd eller holde deg til et tema. Vargas12.com, er unntaket som bekrefter denne regelen. Vi skriver om alt fra sex, til fotball, om døden, til økonomi, deretter stikker vi innom kjendiser, TV-serier, film og politikk. Stikk i strid med de flestes råd. Dette fordi vi har så mange meninger om alle disse temaene.

Blogg – slik blir du større og større …

Blogg - slik blir du større og større ...
(mer…)

Trenger du å annonsere eller markedsføre et produkt?

Trenger du å annonsere eller markedsføre et produkt? Da kan en godt besøkt blogg være en god investering. I Bloggosfæren er det flere sterke aktører som vet å bruke gode bloggere som markedsføringsportal for sine produkter.

Nesten uansett hva du ønsker å reklame eller annonsere for, er det uante muligheter vil en blogger som kan gi deg det løftet du er ute etter. 

Å markedsføre et produkt via sosiale medier treffer kundegruppen der de er, umiddelbart.

Vargas12.com skriver om det folk ikke tør å snakke om, derfor har vi lesere over hele verden som bruker denne bloggen til sin markedsføring.

Vi deler dine annonser, vi skriver innlegg for deg, men på din måte, slik du vil at din markedsføring skal vises i et norsk eller internasjonalt marked.

Du bestemmer alt, ingenting blir publisert før du er 100% fornøyd.

Trenger du å annonsere eller markedsføre et produkt?

Trenger du å annonsere eller markedsføre et produkt?

Vi kan garantere god valuta for dine penger, du vil bli 100% fornøyd fordi vi bryr oss om våre kunder.

Siden 2010 har vi skrevet nærmere 6000 blogginnlegg. Noen tabubelagte, andre triste, noen glade, andre viktige, vi skriver om alt.

Vi skriver om din privatøkonomi, gir deg råd og veiledning.

– Også om alt fra sprutorgasme til selvmordstanker, til det meste om engelsk fotball og ikke minst kroppspress blant unge. Ved å skrive artikler for gutter og jenter, kvinner og menn i alle aldre, treffer vi alltid store målgrupper og potensielle kunder der ditt produkt får god omtale.

Du bør bare vite hvordan du ønsker det presentert, vi skriver artikkelen for deg.

Reklame koster penger, mye penger. Derfor bør du velge alternativ reklame og annonsere der kundene dine er, på nettet.

Bruk denne e-posten: vargas12.com@gmail.com, gi oss et hint om hva du vil ha, så vil vi svare deg så snart vi rekker; det er mange som har forstått hva god markedsføring er, men de fleste priser seg ut av et tøft marked.

Vi vet hva du fortjener, derfor gir vi deg også den beste prisen ut i fra hva vi kan levere tilbake til deg som kunde. Vi ønsker bare 100% fornøyde kunder, derfor gjør vi alt vi kan for at disse kommer tilbake til oss, gang etter gang.

Du vil øke omsetningen din ved å markedsføre ditt produkt i sosiale medier. Garantert!

Vargas

14 blogg-tips du bør huske på!

14 blogg-tips du bør huske på! Når du skriver et blogginnlegg som skal ha en misjon, eller et budskap, en opplysning- da er det viktig at du faktisk har noe å komme med.

De færreste synes det er spennende å lese at du ikke har blogget på lenge, fordi du ikke har noe å skrive om. 

Da bør du heller legge vekk bloggen, til en bedre idé kommer opp i hodet ditt, enn at du faktisk skriver om din fortvilte skrivesperre.

Lest? Bloggerne påvirker kroppshysteriet

Som blogger har du ikke noe annet ansvar enn å trigge dine lesere til å komme tilbake til nettopp din blogg, det gjør du kun ved å ha et innhold som fanger interesse, nysgjerrighet og engasjement.

Enten bloggen er din store lidenskap, din jobb eller hobby, så er det kun ditt ansvar å få den best mulig for dine lesere.

14 blogg-tips du bør huske på!

Vi som har skrevet noen år, vet at det kan være vanskelig til tider å komme i riktig skrivemodus, derfor skal du ha såpass selvdisiplin at du når som helst skal kunne legge vekk bloggen, gjerne også MAC-en eller PC´n for en periode, for å ikke bli fristet til å logge deg på bloggen igjen.

Årsaken til at det kan være smart å ta en pause, er for å få tid til å tenke nye tanker, få nye impulser som kan bidra til nye konstruktive skriveoppdrag på bloggen. Her skal du få noen velmenende råd på veien til en litt bedre blogg.

 • Bruk aldri kun store bokstaver i overskriften
 • Bruk minimalt med “bold-skrift” i innholdet, kun på tekst du faktisk ønsker å framheve
 • Forhold deg til sannheten, ikke konstruer opplysninger eller løgner som kan lure dine lesere
 • Ikke sløse med ord uten mening for å fylle blogginnlegget- skriv det du mener
 • Bruk bilder i innlegget, gjerne flere, men begrense størrelsen,  sørg også for å kreditere fotograf
 • Finner du en video på YouTube, legg ved denne om den er reell til innholdet i bloggposten, men ikke overdriv
 • Er du forbanna, sint eller engasjert i en sak, forhold deg til saken og ikke person
 • Ikke la det gå for lenge mellom hver gang du poster et innlegg, minst fem innlegg per uke bør du klare- helst flere
 • For å få leserne dine til å lese det du skriver, må du spre budskapet, lag en Facebook-profil til bloggen
 • Ikke skriv for korte bloggposter, mellom 1400 og 2000 ord er nødvendig
 • Gjør deg flid med innlegget, luke ut skrivefeil og grammatiske feil, se over flere ganger før du publiserer
 • Skryt av andre bloggere når du mener det er berettiget, kommentere også hos andre, men ikke smiske
 • Bruk din kunnskap til å lage blogginnlegg- du er kanskje dyktig i noe helt spesielt, del det!
 • Ikke kopiere andre bloggere, gå dine egne veier, på den måten blir din blogg unik, bruk gjerne humor

Om du har en blogg du er engasjert i og som du liker godt å jobbe med, så del innholdet med resten av verden, men husk også at det er du som er sjefen. Ikke bloggen. Begynner du å merke at det slett ikke er gøy lengre, eller du føler et press for å skrive, da er det på tide å ta en pause.

Det skal alltid være gøy å publisere, ellers vil innholdet og kvaliteten bli dårligere på bloggen.

Ønsker du å tjene penger på din blogg, er det viktig at du byr på deg selv, viser hva som er spesilet med deg og bloggen din. Er den bra nok, med et innhold annonsører, bedrifter og privatpersoner ønsker å investere i, vil du snart få vite det.

– Det kan være smart å legge ut et godt synlig budskap om at du ønsker å samarbeide med andre, for å få en inntekt på bloggen.

Begynner du å tjene en del penger, bør du registrere bloggen som et enkeltmannsforetak i Brønnøysundregistrene. Dette for at du må betale skatt av inntektene du får av å blogge.

Husk å ha det gøy mens du skriver, ingen blogginnlegg er dårlige, så lenge de har et budskap.

Lykke til!

Vargas

Vargas12.com- plukk fra arkivet i 2014!

Vi bloggere har en agenda, vi skriver ofte om det som opptar oss, det vi har interesse av å formidle til våre lesere. Enten det er om private temaer, eller det kan være nyheter fra fjern og nær, eller innlegg om tema som kan være til nytte for de som stikker vilkårlig og tilfeldig innom, eller er faste lesere. 

– Her har vi plukket det beste vi har publisert gjennom 2014. Så langt har vi skrevet 4500 artikler om alt fra sprut-orgasme, til tanker om døden, via selvmord til bunnløs kjærlighet. Vargas12.com er kanskje Norges beste blogg som tør å ta opp tabubelagte temaer- og gjøre disse litt mer akseptert og ihvertfall mindre “farlige” å snakke om.

Her er noe av det vi har skrevet om i året som nå er omme.

Vi starter med januar i fjor, der vi gjorde et innlegg om flotte Helene Drage, bloggeren som slanket vekk mer enn 60 kg. En fantastisk bragd det står stor respekt for, vi kan ikke annet enn å anbefale bloggen hennes til alle våre lesere- nok engang.

I februar ville vi vise våre lesere hva du kan bruke kvalitets-klippfisk til, vi prøvde oss på Bacalao ala- Kristiansund, en eventyrlig suksess. En oppskrift vi er stolte over å få lov til å dele med deg.

I mars var sevjen begynt å røre på seg, det endte med at vi valgte å skrive noe som er populært både hos menn og kvinner, nemlig sexy undertøy. En undervurdert nisje som skaper gnister mellom mennesker i alle aldre, over alt på kloden. Bloggen vargas12.com tør å skrive om sex i alle former, derfor har vi også en rekke produkt-anmeldelser for både kvinner og menn.

8283579744_8fd5947dd0_c

(mer…)

Toppblogger avvist av familien i jula!

En av Norges mest leste og flotteste bloggere, skriver et sterkt, men også viktig innlegg på sin blogg. Om det å ikke bli akseptert som den man er av sin egen familie. Vargas12.com er så heldig å få dele hennes historie her.

ALENE PÅ JULAFTEN FORDI JEG BLOGGER

I løpet av et år har jeg klart å få mange til å hate meg sterkt. Dessverre har jeg også klart å vende min egen familie imot meg. Til dere lesere som hater meg og skriver stygge kommentarer som blant annet <<hadde du vært min unge, ville jeg banket deg>> og <<stakkars foreldrene dine, du er jo en horeunge. De er sikkert stolte over å ha skapt noe så stygt og heslig som deg!!>>. Jeg kan glede dere med å si at jeg er den i familien som ifølge enkelte familiemedlemmer har utviklet seg i en tragisk retning og de er skuffet over meg. Det er ikke ofte jeg har kontakt med den siden av familien, men den månedlige telefonsamtalen/meldingen ender alltid med <<det er så trist at du er blitt slik>> eller <<jeg skjemmes over deg, du skjemmer ut din egen familie og tenker bare på deg selv>>.

Å få stygge kommentarer fra folk jeg ikke kjenner eller folk jeg ikke er glad i gjør meg ingenting, det er latterlig ifra deres side. Å få høre ifra egne familiemedlemmer at jeg er en stor skuffelse/en prostituert/en oppmerksomhetssyk drittunge, det er ikke like hyggelig! Og i år er jeg ikke engang inkludert i julefeiringen, tenk på det du, tenk på det.. Det er altså mange fallgruver hvis du planlegger å starte en stor blogg. Er du ikke tøff nok til å feire jul alene så bør du kanskje revurdere hele greia!

(mer…)

Bloggerne har fått eget magasin!

Bloggerne har fått eget magasin! Om du ikke har en blogg allerede, er det så absolutt på tide at også du starter en. Nå har Norges bloggere via Nettavisens blogg.no fått sitt helt eget magasin.

Her kan bloggere dele hverandres innlegg, uansett hvor mange lesere man har. Her er det plass for alle. 

Magasinet har fått det svingende navnet, Bloggmag.no, et magasin som sannsynligvis vil bli det største blogg-samfunnet i  Norge, foruten de kjente blogglistene hos blogg.no og Blogglisten.no. Begge eid av Nettavisen.no

Om du ikke vet hva en blogg er, skal vi gjøre et forsøk å forklare, om det fortsatt er noen som ikke er helt sikre.

En blogg er et sosialt medium som vises via Internett, en moderne dagbok. Mange unge norske jenter, og noen få gutter skriver på sin dagbok daglig for å fortelle “verden” om seg og sitt. De fleste gjør det for å vise seg fram.

– Legg merke til de som ligger høyt opp på listene. De er godt over gjennomsnittet vakre, vellykket og pene i tøyet. De fleste kommer fra et pent møblerte hjem. Pene bloggere har mye trafikk nettopp fordi de har utseende med seg og slik vil det alltid være.

Norske bloggere har fått mer og mer fokus og det går nesten ikke en dag uten at en mye lest topp-blogger er omtalt i media for et eller annet.

Fra Wikipedia om blogg:- Fenomenet blogging startet i 1997 da en amerikaner publiserte daglige oppdateringer i en «weblogg» som han kalte det. Året etter ble «åpen dagbok» eller «Open diary» et verktøy stadig flere benyttet seg av. Våren 1999 gjorde en forfatter om «weblog» til «we blog» og ordet blogg ble raskt en del av dagligtalen. Nettstedet blogg.no åpnet i 2004, og rosablogging ble et faktum.

Lurer også du på å begynne å blogge, er det et par ting du skal tenke over.

Bloggerne har fått eget magasin!

Bloggerne har fått eget magasin!

– Hva skal bloggen din handle om, hvilke tema vil du skrive i din “dagbok”, hvor mye tid har du til å skrive, en blogg bør oppdateres jevnlig for å opprette holde lesernes interesse.

Har du kamera? Bilder er viktig, de bør du selv ta eller bruke andre bilder du har rettigheter til å kunne bruke.

Blogg skal være gøy, har du ikke noe å skrive om eller er bloggen blitt irritasjon og frustrasjon så legg den vekk for en periode.

Å skrive at du ikke har noe å skrive om er det få som har noen interesse av å vite. Du bør planlegge godt før du blir en god blogger og det viktigste er selvsagt en god nettside.

– Noen velger å være anonym, å ikke vise identitet på sin blogg. Det gir en viss frihet til å skrive og mene ting som ikke er personlig. Bloggeren lar i dette tilfelle bloggen tale sitt eget språk. De aller fleste bloggere bruker seg selv som markedsføring av egen blogg, både med navn og bilde.

– Via sosiale medier er det lett å falle i fellen å si for mye om seg selv, man bør ikke legge ut bilder eller tekst som forteller nøyaktig hvor man bor eller annen sensitiv informasjon som kan misbrukes av andre.

I higen etter å bli “rik, berømt og kjent” legger mange bloggere ut bilder av seg selv for å få “likes “og få anerkjennelser for den man er.

Bloggere er i en kategori der de har all verdens muligheter.

– Bloggen er et verktøy der man i teorien kan nå ut til en hele verden på sekunder om man treffer de riktige kanaler. Om mange nok sprer ditt budskap kan din blogg bli lest av alle mennesker. I teorien.

Et ønske for alle som liker å bli lest av så mange som mulig, men vanskelig fordi “World Wide Web” består av milliarder av nettsider, og mange millioner andre bloggere.

Skriv for deg selv, bruk tid på hvert innlegg og vær din egen sjef. Vis gjerne ansikt, men tenk over hva du deler med andre. Dessverre er det mange som kan bruke din identitet og din info i sin favør om de finner det via din “dagbok”.

Er du heldig og finner din nisje som imponerer dine lesere kan du alene legge verden for dine føtter, men da bør du også skille deg ut i mengden. Har du spørsmål om blogging så er det bare en ting å gjøre. Spør i vei!

De beste folkene vet også å kunne hjelpe deg med din blogg eller nettside, når du får utfordringer du ikke klarer å løse selv. 

Lykke til!

Foto: Flicr/   Walquiria R.P.

Vargas

Pin It on Pinterest