Tolv år med Vargas

Tolv år med Vargas har gjort deg rørt, forbanna, provosert, tankefull, sint, småkåt og veldig glad. Nesten hver gang du ‘googler’ etter et tema, er sjansen stor for at du havner på denne litt snodige, men også deilige bloggen. Siden mars 2010 har vi skrevet mer enn 7500 artikler, samtlige finner du i arkivet på høyre side. Vi skriver fortsatt for deg.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Variert

Vi har bevisst skrevet for at du skal bli engasjert i våre innlegg. Hver gang vi finner en overskrift, tenker vi på våre lesere – først og fremst. Våre meninger er ærlige, men kan også være kontroversielle. Vi passer på å ikke skrive for å sjokkere, eller lage overskrifter som er typiske clickbate. Det er ikke måten vi ønsker å framstå.

Ja, det har blitt mye fotball, men slik må det bli, når vår aller største lidenskap er engelsk fotball generelt. Og Wolves spesielt. Det har blitt endel om aksjer, børs og økonomi. Men det skyldes at vi er engasjert i egen portefølje som vi liker å dele med våre lesere.

Les også: Tredje verdenskrig uunngåelig nå?

Vi har skrevet om sex for kvinner og menn, sprutorgasme og kåtskap. Fetisjer og sexleketøy, ja, til og med hvordan man best nyter hverandre i senga. I bilen, i teltet, på kjøkkenet osv. Også dette tema, helt bevisst.

Fordi vi alltid har hatt og fortsatt har et ønske – om å fjerne tabuene. Tabuer som er ødeleggende for mange unge. Vi har skrevet variert og håper vi makter å variere våre artikler også i framtiden. Det er i hvert fall et bevist mål.

Dine artikler

Om du ønsker å få din tekst, dine innlegg og artikler på denne bloggen – er det bare å ta kontakt i dag. Vi skriver dine ønsker med glede, med dine linker til din nettbutikk. Og det er nok rimeligere og mer effektivt enn mange tror. Det er faktisk mange som fortsatt bruker bloggere for å komme ut i sosiale medier – til så mange som mulig.

Om du ønsker å reklamere for egne artikler, egen blogg, ditt nettsted eller din podcast – bruk oss. Vi skriver for deg, eller publiserer dine artikler slik du ønsker å framstå med eget materiale. Uansett hvilken genre du hører til, vil du alltid være velkommen til Vargas12.com, så lenge du holder deg innenfor Norge lover.

Sannsynligvis er det rimeligere og mer effektivt enn mange tror.

Tolv år med Vargas har blitt til tusenvis av gode og kontroversielle artikler. Vi mimrer derfor litt og nevner i fleng fra innleggene, som er publisert på en av Norges lengst levende blogg.

Vi har skrevet mye om underholdning, mat, økonomi, fotball, skriving, kjærlighet, livet, døden og politikk.

De artiklene vi er mest stolte av er blant disse du kanskje kjenner igjen, som også er mest lest: “Mat på P!“, eller “Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?” og “Trenger du eget bomberom?” Som i følge ‘Google Analytics‘ er lest mange tusen ganger de siste dagene. Av forståelige grunner.

Framtiden

Også i framtiden vil vi skrive og publisere aktulle artikler som påvirker deg og oss direkte.

Vi vil passe på å gi deg viktig info du har bruk for. Og vi vil skrive innlegg som skaper følelser og debatt, sinne, engasjement og glede. Her kommer det fortsatt råd, veiledning, tips og forslag til deg som sliter. Enten det er i livet generelt, i forholdet, om personlig økonomi, aksjetips eller hvordan bli en god forfatter.

Du som leser denne bloggen daglig eller ofte nok, kan selvsagt påvirke hva vi skal sette fokuset på i framtidige innlegg og artikler. Du kan komme med tips, forslag, alternativer eller ønsker via kommentarfeltet eller direkt til oss på e-post.

Alle tips tas i mot med stor takk og vi lover å ta alle forslag med til vurdering.

I framtiden vil vi fortsette å publisere søknadsskjema som interesserer deg. “Ex on the Beach“, “Farmen” og “Paradise Hotel” er underholdning vi passer på å dele med deg. Videre vil vi provosere, få fram egne meninger, men også dele tabubelagte tema. For at du som leser skal vite at det er en verden der ute.

En verden som kanskje er verre enn vi tør å ta inn over oss.

Vargas12.com sympatiserer med det ukrainske folket og Ukraina som selvstendig nasjon.

Vargas

Blogging er ut og podcast er in

Blogging er ut og podcast er in. Men det betyr slett ikke at bloggerne ikke har lesere mer. Tvert i mot, det er like mange som leser blogg-artikler i dag, som i fjor på samme tid. Og da var allerede tusenvis av podcaster tilgjengelig. Mulig det har med nedstengning, pandemi og hjemmekontor å gjøre. At folk flest er fortsatt mye på nett og bruker sosiale medier – kanskje mer enn noen gang.

Google

Når du skriver et blogginnlegg som skal ha en misjon, eller et budskap, en opplysning å servere. Ikke bare hva du spiste til middag, eller at du selv synes du har en bad hair day. Det får du heller servere i neste TikTok-video. Jo mer nyttig din artikkel er for leserne, jo bedre blir du belønnet i Googles søkemotor.

Lest? Kryptovalutaene er framtidens betalingsmiddel 

De færreste synes det er spennende å lese at du ikke har blogget på lenge, fordi du ikke har noe å skrive om. Da bør du heller legge vekk bloggen, til en bedre idé kommer opp i hodet ditt, enn at du faktisk skriver om din fortvilte skrivesperre.

For at du i det hele tatt bli lest og funnet i Googles enorme lager av artikler, millioner på millioner av innlegg og tekst. Bør innlegget ditt være av en viss kvalitet. Ikke kopier av dine andre artikler, eller kanskje enda verre, kopi av andres arbeide. Både tekst og bilder eid av andre, bør du ikke bruke – uten samtykke. 

Det kan faktisk bli ganske dyrt. Ta ansvar og stå for det du presenterer til andre. La heller din tekst være bare din, unik og ekte, vær stolt av det du publiserer live.

 Om du leverer Podcast eller en stemmestyrt blogg, så leverer du nyheter i sosiale medier. Vær nøye med din publisering, så vil kundene, leserne og lytterne komme.

Vargas12.com

Om du har nyttig og god info til leserne, vil Google like artikkelen å sende den høyt opp i sine sykelister. Særlig om du har god hastighet og bra søkemotoroptimalisering, som er svært viktig. Blogging er ut og podcast er in, men det gir oss bare motivasjon til å jobbe enda litt hardere.

Blogging er ut og podcast er in

Har du dette på plass, vinner du på dine Google-søk, og du blir nummer én på Google, da har du gjort mye riktig. La oss derfor vise deg et eksempel til etterfølge. 

Du som digger serier på Netflix, har selvsagt hørt om “Papirhuset.” Verdens mest populære TV-serie, som ikke har engelsk som originalspråk. 

Skriver du kun ordet “Papirhuset” i Google, kan vi garantere at denne artikkelen er å finne på første side.Det er bare å forsøke. Og det er vi veldig stolt over, at Vargas12.com er ofte den nettsiden du finner, om du søker på forskjellige ord eller setninger på Google. Det er åpenbart ikke tilfeldig. 

Hvorfor kommer denne artikkelen på førsteside på Google, av alle artikler som er skrevet om denne serien og i tillegg er publisert 12. april 2020 – som snart er ett år siden? 

Fordi artikkelen er så godt som perfekt mht SEO, som betyr søkemotoroptimalisering. Det har nok innhold som gir leserne det de søker etter. Riktig lengde, god overskrift, bilde og både interne, og eksterne linker. Vi ønsker at du får vårt nyhetsbrev – daglig, om du vil. Gratis og helt uten forpliktelser.

Blogging er ut og podcast er in, men det spiller liten rolle, fordi et er plass til begge typer formidling.

Nyhet og info

Gjør deg flid med teksten, med bildene, med innholdet, at det er til nytte for dine lesere. At du faktisk har en nyhet eller et produkt å presentere. Slik at leseren ikke forsvinner i det øyeblikk de har skummet gjennom bildene uten å lese teksten.

Blogging er ut og podcast er in, akkurat nå for tiden. Men det er helt greit. Vi bloggere jobber på, vi. Plutselig er vi tilbake i marsjen som den gamle sirkushesten vi er. Den som gir seg er en dritt.

Vargas12.com

Som blogger har du ikke noe annet ansvar enn å trigge dine lesere til å komme tilbake til nettopp din blogg. Det gjør du kun ved å ha et innhold som fanger interesse, nysgjerrighet og engasjement. Enten bloggen er din store lidenskap, din jobb eller hobby, så er det kun ditt ansvar å få den best mulig for dine lesere.

Vi som har skrevet noen år, vet at det kan være vanskelig til tider å komme i riktig skrivemodus, derfor skal du ha såpass selvdisiplin at du når som helst skal kunne legge vekk bloggen. Gjerne også MAC-en eller PC´n for en periode, for å ikke bli fristet til å logge deg på bloggen igjen.

Årsaken til at det kan være smart å ta en pause, er for å få tid til å tenke nye tanker, få nye impulser som kan bidra til nye konstruktive skriveoppdrag på bloggen.

Om du behøver artikler eller annen type tekst. Ta kontakt, vi kan levere gode blogginnlegg til små og store selskap, til næringslivet og privatpersoner. Vi garanter topp kvalitet på våre artikler – hver gang. Billig er det også.

Vargas

Skråblikk på året som gikk

Skråblikk på året som gikk handler først og fremst om hva Vargas12.com var opptatt av i år. Hva vi skrev om til våre lesere i året som gikk. Det tvang seg fram at det ble endel om den helvetes pandemien som vi alle er så lei av.

Bergenet lesetid: 8 minutter

Pandemi-helvete

Heldigvis klarte vi å ha fokus på positive ting også. Som kåthet, glede, kjæresteri og samhold. Aldri før har vi merket det på kroppen hvor viktig klemmene har vært når vi savnet dem. Heldigvis kan det klemmes og kysses nå, tross pandemi, om man har en kjæreste man er i samme kohort som.

Lest denne? Slik blir du rik i 2022!

Mange rare nye ord har kommet over oss. Omikron, pandemi, smittevern, Covid-19, karantene-hotell, vaksinemotstandere, Sars-CoV-2 og Delta-viruset. Hadde det ikke vært for pandemien, som hadde ett opphav i Kina tidlig i 2020. Ville vi ikke ha visst om flere av disse nye ordene vi bruker daglig, nå.

Noen av oss har allerede blitt smittet av faenskapet og er dermed immune de neste seks månedene. Om man er vaksinert med to doser vaksine. Andre går fortsatt og er livredd for hvordan kroppen reagerer når man blir smittet. Man reagerer nemlig svært forskjellig ut fra alder, livsløp, underliggende sykdom og om man er kvinne eller mann.

Undertegnede var forkjølet i tre dager og det var det. Helt uten feber og særlig smerter. Men lukt- og smakssansene er fortsatt langt svakere enn før smitte ble påvist. Og det i seg selv er ille nok. Ikke engang juleribba smakte som før. Det er en livskvalitet-reduksjon vi gjerne skulle ha vært foruten.

Lysere tider

Vi håper og tror at vi nordmenn kommer oss godt ut av fjerde, eller er det femte bølge, av pandemien. Tilliten til helsevesenet er solid, vi ser at den sittende regjeringen har en rekke innkjøringsproblemer. Men de profesjonelle aktørene i Helsedirektoratet (Guldvog og Nakstad) og Folkehelseinstituttet (Stoltenberg) er de samme. Om de ikke er verdensledende på sitt felt, så er det ikke langt unna.

Skråblikk på året som gikk bør ikke bare handle om de artiklene vi har skrevet gjennom 2021. Men forsøke å gi deg et øyeblikk til ettertanke og ro. Hva gjorde du i dette rare året som nå tar slutt? Fikk du satt livet på vent som så mange andre? Bruk gjerne kommentarfeltet for å dele, det setter vi stor pris på.

Vi tror at våren og sommeren 2022 blir en lang og positiv fest for de fleste. Helt uten restriksjoner på noe vis. Men da er det viktig at du forstår hva vaksinen gjør for oss alle. Du må faktisk vaksinere deg, for at vi skal komme ut av dette med helsa i behold, sammen.

Tenk å kunne få klemme hvem vi vil, reise hvor vi vil, sammen med hvem vi ønsker. Når det passer oss selv. Uten munnbind eller nedstengning av noe slag. Det er håpet vi har for 2022. At vi kan være sammen, uten å være redd for å ta livet av de eldste – eller de med underliggende sykdom.

Skråblikk

I februar publiserte vi en artikkel om at kvinner selvsagt kan gi økonomiske råd. Hvorfor skulle de ikke det, Trygve Hegnar, din lodott? Og vi skrev om ubehagelige og tabubelagte temaer som når barn blir mishandlet av sine egne.

Skråblikk på året som gikk, bør gi oss håp om en bedre hverdag, et år hvor målsetninger nås og ny venner dukker opp. Håpet er det siste vi gir fra oss. Det vil gå bra til slutt.

Søk i arkivet i menyen på høyre side av hovedsiden, der finner du et rikholdig arkiv. Faktisk mer enn 7000 artikler vi har skrevet siden 2010. Vi hviler ikke på laurbærene, men vil publisere enda flere populære og kontroversielle blogginnlegg i året som kommer. Vi lover.

I mars måtte vi skrive om hvordan du blir millionær på aksjer og nok et tabubelagt tema. Hvorfor velger kvinner andre kvinner som partnere, framfor menn?

Det finnes nesten ikke grenser for hvilke tema vi tør å skrive om på denne bloggen. Vi skriver for å sjokkere og skape debatt, gjerne om tema det for mange er vanskelig å snakke om.

Skråblikk på året som gikk

I april ytret vi oss om sviket i den moderne fotballen. Og i mai var vi innom nyheten om at Sophie Elise er med på farmen kjendis. En reality-serie som starter nå på nyåret, på TV2. En annen reality kjendis vi blir bedre kjent med i denne nye sesongen er vinneren av ‘Norges tøffeste’, Isak Dreyer. Kan det bli noe der? Pent par, da.

Sommer-nyheter

Å skrive gode artikler og blogginnlegg om sommeren er vanskelig og nesten meningsløst, under normale omstendigheter. Det er færre som bruker PC og mobil på nettet og det er ikke mange lesere som ytrer seg i sosiale medier, heller. Folk har ferie og er på reise, verden rundt. Under normale omstendigheter, ja.

Men ‘heldigvis’ for oss, så er det langt i fra noe som er normalt i disse tider.

Ikke kan vi reise, ikke kan vi gå på byen og ikke kan vi være med venner på fest. Ergo så sitter folk langt mer hjemme på nettet, på PC og på mobil, faktisk mer enn noen gang. Aldri før har Vargas12.com hatt flere lesere enn i 2021. Til tross for all annen type underholdning vi konkurrerer med. Podcaster, aviser, bloggere, bøker, streaming-tjenester, ja, you name it.

Derfor ble det også viktig for oss å publisere gode sommer-nyheter til våre lesere.

I sommermånedene, i agurktiden, ble det derfor lett å skrive om det som opptar oss mest. Økonomi, kryptovaluta, engelsk fotball, Wolves, mat og nyheter.

I juli kom vi innom 7 gode nyhet er vil like og som kan være lik gjeldende for året vi går inn i.

I august måtte vi som alltid innom overgangsvinduet for den europeiske fotballen. Vi tippet også hvem vi trodde skulle vinne premier League, der traff vi for femte året på rad. Siden vi forutså, som så mange andre at det var Manchester City, som tok trofeet.

Høst og vinter

September måtte få fokus på mer smitte og ny nedstengning, etter at skolene ble fylt opp av elver og lærere.

Med en ny sesong med Premier League-fotball i gang, måtte vi skrive litt om hvilke lag som kjøpte hvilke spillere. Et tema vi har vært innom i alle disse årene vi har jobbet med Vargas12.com, så har overgangsvinduet vært viktig for oss å formidle.

Et overgangsvindu som igjen åpner opp i januar 2022, og som vi vil følge tett på ny.

Skråblikk på året som gikk har derfor omhandlet opp- og nedturer. Om livet, døden og alt det som er i mellom der. Og som er viktig for oss å ha en mening om. Hvis du ser etter en rød tråd i menyene våre, skriver vi artikler med hjerte i hånden.

You Are Perfect

Vi forsøker å gjøre livet så bra som mulig for alle som leser våre innlegg. Derfor heter vårt motto “You Are Perfect” – og det vil vi holde på så lenge vi skriver på denne bloggen. Du er perfekt og vil alltid være det. Du må bare lære å elske deg selv.

I oktober og november publiserte vi artikler om underholdning og om trygg netthandel. Men vi var også innom smell vakre Tonje på Farmen og at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i Manchester United. For ikke å snakke om at mange nordmenn er ensomme og lar seg svindle på nettet.

I desember måtte det handle litt om jul, julekalendere, kos, ribbe og hvordan du skal pynte til fest.

Vi ønsker med dette å si godt nyttår til alle våre lesere – du er hjertelig velkommen tilbake i 2022.

Godt nyttår!

Vargas

Overskriftene våre i året som gikk

Overskriftene våre i året som gikk måtte handle om Covid-19, Corona og pandemien. I hvert fall i det øyeblikket Erna Solberg gikk til det dramatiske skritte å stenge Norge ned. Mange skjønte ikke alvoret da og har kanskje ikke tatt det innover seg ennå.

Men det var åpenbart dramatisk nok. Mange har ikke kommet seg over sjokket ennå – at de mistet sitt livsverk, inntekten eller til og med familiemedlemmer. Konsekvensene for hva pandemien fører med seg, vet vi ikke før om veldig lenge. 2020 ble året som ble brattere enn noen kunne forestille seg. Kanskje godt vi ikke visste hva som ventet oss?

Overskriftene våre i året som gikk har som alltid handlet om kjendiser, TV-serier, undeholdning, sex, økonomi og fotball. Mye fotball. Særlig engelske fotball og Wolves. Vi har denne lidenskapen på tvers av gleden av å skrive. Det være seg krim eller artikler for næringslivet eller for vår lojale lesere. Vi går inn i det 11. året som en av Norges mest populære bloggere og er fryktelig stolt av det. Men 2020 måtte vi skrive om noe vi visste svært lite om. Vi lærte et nytt ord. Covid-19.

Lest? Hvor går veien videre for fotballandslaget?

Januar, februar og mars

I januar er vi alltid fokusert på Deadline Day og overgangsvinduet som stenger i slutten av måneden. Så også i år. Sesongen som ble hel-rød i form av Liverpools aller første Premier League-trofe. Men vi skrev om forelskelse, kjønnsforskjeller, svenskehandelen, helse og trening.

I februar klemte vi til med 33 artikler som er så korrekte i tiden de er publisert, at de kunne ha stått på trykk i hvilken som helst avis i dag. På nett eller i papirutgaven. Vi sørger for at det alltid er noe nytt vi presenterer, og vi lar være å skrive, om vi ikke har noe vettugt å komme med.

Vi skrev om at fedre må skjerpe seg, på lik linje med menn generelt. Slik at ikke kvinner generelt, tar all styring. Enten i samfunnet eller i alle parforhold der mannen fortsatt har noe å si. Vi skrev også om selvtillit eller mangelen på sådan. Overskriftene våre i året som gikk – har overgått våre villeste fantasier.

Vi var også innom flere artikler om det å skrive lange manus. Om å skrive artikler, det å bli antatt eller refusert og det å følge forfatterdrømmen, og aldri gi opp. Det er viktig å vite hvilken formidabel jobb det er å bli publisert og at de aller fleste, slett ikke blir det.

Overskriftene våre i året som gikk

Det var altså i mars at Covid-19-bomben gikk av. Hjemmekontor ble et faktum for tusenvis av nordmenn, samtidig som at skolene stengte ned. Det ble plutselig stille i bygatene. Folk flest var hjemme og innendørs i mange, lange uker. Vi hadde strengt tatt ikke noe valg. Dessverre er ikke krisen over, på langt nær.

April, mai og juni

Våren ble annerledes på alle måter, men også med flere lyspunkt etter hvert. Ikke bare stoppet fotballen å rulle, men publikum forsvant i samme øyeblikk. Et slag i ansiktet for alle som elsker å gå på kamp å se fotball live. Marerittet lever i beste velgående. Vi vet ikke når den nye moralen blir endel av våre liv.

April handlet om fotball, fordi det ble kjent at Premier League skulle stanses på ubestemt tid. April ble også brukt til å hylle kvinne, de myke lårene og de yppige hoftene. Vi skrev også om Anne-Elisabeth Hagen som forsvant fra hjemmet sitt i oktober 2018, fordi ektemannen, Tom Hagen – ble siktet.

Mai er alltid en spennende måned å skrive blogginnlegg. Våren er fantastisk og det er lett å like livet. Derfor benyttet vi sjansen til å hylle både mannen og kvinnen, og kroppene deres. Til tross for en unormal tid å leve i.

Juni er en roligere måned, vi skrev vi hele 30 artikler i denne helt spesielle sommeren – da ‘alle’ skulle feriere “hjemme.” Vi måtte skrive om alle skilsmissene som kommer – etter en beklemt sommerferie, og vi skrev selvsagt om økonomi, om helse og hvordan man holder seg ung til sinns.

Juli, august og september

Overskriftene våre i året som gikk, handler ofte om å skrive om det folk er opptatt av, sånn på ordentlig.

I juli ble det mot normalt, langt mer om fotball enn noen gang før, midtommers. Fordi fotballen skulle spilles da det var håp om at viruset var under kontroll. Man hadde en viss oversikt, man kunne spille fotball om man testet spillere og støtteapparatet før de entret stadion. På ny ble det skrevet om helse og hva veganere spiser.

Juli fikk 29 publiserte artikler, august 25, september 21. Ok, vi trengte nok å trappe ned i denne perioden. Men det betyr ikke at vi ikke tar leserne på alvor. Tvert i mot, for alle som abonnerer på våre artikler, vet vi at dere behøver en pause fra oss – av og til.

Via arkivet på høyre side, vil du finne alle typer artikler fra 11 år tilbake i tid. Her er skatter om alt fra krig, politikk, mobbing, selvmord, sex og samliv, til fotball, underholdning, og gode økonomiske råd. I august postet vi artikler om The Crown, om kvinner som studerer kvinner og seksuelle fantasier.

I september skrev vi om prisene på å se Premier League på TV, om den perfekte TV-appen for underholdning og enda litt mer om Wolves. Laget i våre hjerter. Alltid.

Oktober, november og desember

Overskriftene våre i året som gikk

Alle som vet noe om SEO, vet at det er helt avgjørende for å ha lesere i det hele tatt. Alle våre artikler scorer alltid høyt hos Google, derfor har vi alltid mange lesere. Daglig.

I oktober ble det publisert kun 20 artikler på Vargas12.com, fordi vi driver å ferdigstiller manuset “Presten”. bok nummer to i triologien om Mildred Kanestraum. Det krever sin mann, kan vi love. Vi fokuserte da på pandemiens påvirkning av stengte grenser mot Sverige.

At dagligvarebransjen har svært gode tider. I november, som slett ikke er særlig lenge siden – satte vi fokuset på hvordan du skal la frykten for viruset, ikke la styre livet ditt. Men selv ta kontrollen.

Nå i desember er det åpenbart fokuset på vaksinen og at denne vil gi oss store deler av normalen tilbake. Men vi har også rukket å ha fokus på at nordmenn knuller som aldri før, etter nedstengningen. Men vi har rukket å skrive om langt mer alvorlige temaer. Selvmord er og blir en fanesak vi aldri gir slipp på. Derfor har vi hyllet Ari og Märthas datter, Maud Angelica i eget innlegg.

2021

Overskriftene våre i året som gikk, handler nesten alltid om det du snakker om i dag og i morgen. Legg merke til at vi nesten alltid har overskrifter med fem eller seks ord. Tror du det er tilfeldig? Selvsagt ikke.

For at så mange mennesker som mulig, skal finne våre artikler, må vå være venner med Google. vi må være søkemotor-optimalisert døgnet rundt, året gjennom.

Vi vil fortsette å hylle de som fortjener det og vi kommer til å fortsette å ‘arrestere’ offentlig – de som trenger det. Vargas12.com kommer til å bli omtalt som nabokjerringa som bryr seg, ingen vil bli spart. Vi hater urettferdighet, grådighet og egoisme. Så er du advart.

I 2021 lover vi å fortsette trenden. Skrive for deg som elsker Vargas12.com og liker våre tekster, enten du tilfeldig plumper borti oss via Google-søk, eller søker oss opp når dere mottar nye nyhetsbrev.

Vi lover å bli minst like gode neste år. Overskriftene våre i året som gikk vil stå tilbake som uvirkelige. La oss håpe det ikke fortsetter. Vi ber om en ny vår hvor vi kan være mer sammen. Alle sammen.

Året 2021 som må betegnes som håpets år, for oss her hjemme og menneskeheten forøvrig.

Godt nyttår!

Vargas

Blogginnleggene du ikke trodde var mulig

Blogginnleggene du ikke trodde var mulig å finne på trykk – har du kanskje funnet på Vargas12.com? Bloggen som i mer enn ti år har gått lengre enn noen andre bloggere. Bloggen som har sjokkert, imponert, fått fram det best og det verste i våre lesere. Vargas12.com er klar for 6500 nye artikler i det neste desenniumet.

Stemmestyrt blogg eller Podcast er ikke vår greie. Vi lar ikke vår stemme eller identitet ta vekk det viktige fokuset fra innholdet i våre tekster. Derfor vil det alltid være gratis artikler om alt fra sex, selvmord, politikk, helse, nyheter, underholdning og forelskelse. Og ikke minst relasjoner, sport, økonomi og mat som vil være vårt fokus. Alt det du snakker om i morgen og som du og dine er opptatt av.

Folkebloggen

Vargas12.com er folkebloggen som tar pulsen på Norge på godt og vondt. Vi kommer aldri til å vinne noen priser eller havne i andres overskrifter. For det vil aldri være vår målsetning heller. Vi er en stemme i samfunnet som bryter ned fordommene og ønsker å øke andres mulighet til å gi litt mer faen. Blogginnleggene du ikke trodde var mulig å finne på trykk – finer du nok her. På Vargas12.com.

Kanskje på tide å abonnere på vårt daglig nyhetsbrev? Selvsagt vil det for all framtid være gratis.

Blogginnleggene du ikke trodde var mulig

En folkeblogg er en blogg som skriver om det folket er opptatt av i hverdagen. Våre mest populære artikler handler om alt det du søker på, på nettet. Du søker på Netflix-serier, sex, mat, kjendiser, underholdning, sosiale medier og kjendiser. Det du ser på TV i dag og i framtiden, finner du nettopp her. Blogginnleggene du ikke trodde var mulig å finne på trykk, finner du på Vargas12.com. Og det er vi selvsagt veldig stolte over.

2020

Året 2020 er på hell. Kanskje heldigvis vil mange hevde. Året som var så bratt for så mange, vondt og vanskelig for andre, det siste for noen. Året da pandemien kom som et sjokk på alle mennesker på kloden. Nå venter vi desperat på at smitten skal forsvinne før den tar livet av oss. Eller at vi fåren fullgod vaksine som beskytter oss nok mot faenskapet. Hvem hadde trodd?

Selvsagt har vi vært tvunget til å sette fokuset på smittespredningen lokalt og globalt i våre artikler. Vi mener regjeringen gjorde det riktige 12. mars, når Norge ble stengt ned. Vi ser hva som skjedde i Sverige når de lot slusene være åpne er nær 6700 døde, mot Norges 332.

Vargas12.com har nok engang talt de svakeste sin sak. 1. juledag i fjor, riktig nok, tok Ari Behn sitt liv og selvmordstallene gikk i taket i Norge. Dessverre ser vi konturene av det samme nå, når andre bølge av pandemien treffer oss som en tsunami. Helsemyndighetene er kraftig bekymret for hvordan dette påvirker – særlig de unges liv.

Blogginnleggene du ikke trodde var mulig

Vi som et stort og populært nettsted for unge og voksne, har en plikt å forsøke å gjøre dagene enklere. For vi vet jo at det vil komme bedre tider. Kanskje allerede til våren, er vi tilbake til det som vil bli den nye hverdagen, med Covid-19 hengende over oss.

Framtiden

Blogginnleggene du ikke trodde var mulig å finne på trykk, skrives av mennesker som ser på andre mennesker som menneskets glede. Slik må det være om vi skal klare oss i framtiden, det være seg mot pandemier, sult, krig, naturkatastrofer og andre trusler mot menneskeheten. Vi må hjelpe, trøste, vise nestekjærlighet og faktisk bry oss om hverandre. Oppriktig.

En amerikansk overlege hadde sin dag nummer 225 på jobb, nylig. På rad. Fordi han ville være på sykehuset hvor han hjalp sitt team med å redde syke og døende pasienter. Slik har det helt sikkert vært for mange i Helsevesenet i Norge også. Lange vanskelige dager med mange syke og døende man ikke kan redde. Covid-19 skal være helvetes forgård.

Heldigvis har vi ikke vært i nærheten av den enorme katastrofen som har rammet USA.

I framtiden vil det utvilsomt være viktig å fokusere på tema som opptar folk flest – for Vargas12.com. Blogginnleggene du ikke trodde var mulig, finner du kanskje i arkivet til høyre. Du kan også søke på stikkord oppe i høyre hjørne.

Vi lover å levere på ubestemt tid. Vi fortsetter mot år 11 og vårt blogginnlegg nummer 7000 på vår WordPress-blogg. Vi ønsker å ha deg med på laget hele veien. Vi skriver for dere, nå og i framtiden.

I løpet av desember vil vi komme tilbake til en årskavalkade – om hva vi har skrevet om i året som har gått og hvorfor.

Vargas

Slik lager du det perfekte blogginnlegg

Slik lager du det perfekte blogginnlegg som får dine lesere til å juble. Ikke nødvendigvis fordi du revolusjonerer verden eller skaper tårer i lesernes øyne, fordi du skriver så fantastisk. I hvert fall ikke bare derfor. Du blir først og fremst bli sett og lest av dine tilhengere.

Og det er faktisk det viktigste.

Du har hørt om ordet Søkemotoroptimalisering, ikke sant? SEO er selve nøkkelen til ditt perfekte blogginnlegg eller din artikkel. Du bør sette deg inn i hva om gjør at Google spesielt, og andre søkemotorer på nettet – vil hente fram og løfte opp nettopp din tekst.

Podkast

Norske bloggere poppet opp som paddehatter fra mitt på to tusentallet og fram til en topp rundt 2015. Da tok Snapchat, Instagram og Facebook over for alvor. Før dagens store sosiale medium har tatt over tronen helt, Podkasten.

“Alle” som driver med podkast, har kanskje blogget tidligere, eller higer etter å gi verden sin stemme og sine meninger verbalt, framfor gjennom tekst. En perfekt måte å nå ut til massene på – om man har noe viktig å si.

Dette betyr ikke at bloggerne har lagt ned tastaturet, langt i fra.

Vi er bare langt færre enn for fire, fem år siden, og vi blogger på en annen måte enn tidligere. Vi som skriver, skriver for de samme leserne, men vi må skrive bedre, på en annen måte og publisere enda litt oftere, for å bli lest.

Problemet for de fleste bloggerne, er at de ikke når ut til folket. Man må ikle seg kokkedarakt, kalle seg Kokkejaevel og håpe det går veien. For det har det jo gjort for Norge største blogger. Men det er med god hjelp av blogg.no, som tar mye av inntektene til noen av toppbloggerne.

Slik lager du det perfekte blogginnlegg

Vargas12.com og Ida Wullf

Om du sammenligner kokkejaevel med eksempelvis, Norges peneste blogger, Ida Wulff. Skriver hun på eget domene, slik som Vargas12.com, og tar hele fortjenesten selv. Smart? ja, men det er også en hake. Uten at vi skal sammenlignes oss med flotte Ida. Alle bloggerne som har en plattform og en bloggliste å presentere sin nettside på. Får masse gratis publisering.

Ida Wulff er endel av felleskapet i United Influencers, og får noe hjelp derfra. Dette er en nettportal for de aller største og beste bloggerne i Norge, men vi kjenner ikke til om det koster mye for bloggerne å være i dette samarbeidet. Litt forlanger de nok.

Her kommer noen tips om hvordan du lager ditt perfekte blogginnlegg, vi vet hva vi snakker om. Vargas12.com er ti år 1. april. Hurra. Slik lager du det perfekte blogginnlegg:

 • Sørg for å ha interne og eksterne lenker i teksten, som vist i dette blogginnlegget
 • Sørg for å ha en lang nok tekst, minimum tusen ord, helst to tusen ord
 • Sørg for å skrive informativ tekst, altså noe andre kan ha nytte av å vite
 • Ikke skriv artikler som ikke er givende, at du er trøtt, sliten eller mangler noe å skrive om
 • Stikkord er viktigere enn noen gang, gjenta stikkordene du har i overskriften, i teksten
 • Google ‘elsker’ din tekst om du deler av din kunnskap – jo mer unikt, jo bedre
 • Ikke kopier andres tekst eller bilder – det skaper problemer for deg
 • Bruk gjerne WordPress som plattform for din blogg – det gir deg gode forutsetninger for å lykkes
 • Ikke betal mer enn du nødvendig for profesjonell hjelp, søk heller råd hos andre bloggere
 • Skriv riktig, skriv godt og skap en nyhet, en trend eller lag nye norske ord
 • Bruk sosiale medier for alt det er verdt
 • Sørg for å være helt rå på SEO

Isabella Löwengrip

Blondinbella i Sverige, Isabella Löwengrip skapte sitt eget imperium med mange ansatte. Gjennom sin egen blogg som hun startet som 14-åringen. Hun var en tid Sveriges mest attraktive og rikeste blogger med millioninntekt. Hun drev flere konsern, gav ut bøker, gjorde sin egen parfyme, sitt eget klesmerke og tjente enorme summer.

Det siste året har Isabella måtte gjøre store endringer for å få endene til å møtes. Hun har vært nær konkurs flere ganger. Men vil alltid stå igjen som beviset for hvor langt man faktisk kan nå med sin egen blogg, som den største i Skandinavia.

Det er hardt arbeide å skrive gode og lange nok artikler eller blogginnlegg.

Du som har blogget en stund kan bekrefte at det er vanskelig å bli sett og hørt. Er du pen og fotogen, har du større forutsetninger til å lykkes om du bruker deg selv i din markedsføring. Slik har det alltid vært. Skjønnhet selger og skaper nysgjerrighet. Spesielt om du sammenligner deg med anonyme blogg-eiere, som Vargas12.com. Da skal innhold være bra, før noen gidder å lese.

Har du greie på biler, skriv om det, har du greie på aksjer skriv om det. Kan du mye om sminke, klær eller blomster, så ligger bloggosfæren for dine føtter. Skriv, skriv, skriv. Kanskje du går med en forfaller i magen?

Vi som publiserer Vargas12.com skriver om alt fra fotball, oppskrifter og mat, sex, nyheter, blogging, kjendiser, film, relasjoner, økonomi og om livet, døden og forelskelse. Vi velger å ha flere temaer å skrive om, du som kan mye om ett spesielt tema, bør holde deg til dette.

Og selvsagt skrive mye om det.

Om du har spørsmål om blogging, om det å skrive eller om publisering, skriv til oss da vel. Behøver du inspirasjon, bla i vårt enorme arkiv til høyre på bloggen, eller abonner gjerne på vårt nyhetsbrev. Det er selvsagt gratis.

La moralen være: Du kan nå dine drømmer som toppblogger, du må bare ville skrive godt nok og nå ut til massene. Til nok folk. Som vil lese.

Lykke til!

Vargas

Få eller ingen likes på Facebook?

Du som har blogget en stund, vet at det ikke er enkelt å få mange lesere til å lese det du skriver. Å få klikk ‘likes’ og anerkjennelse for det man skriver og publiserer – er alle bloggeres omen.

Skal du lykkes bør du ha et bra utseende, være god på å ta bilder og ha nok penger til å bytte garderobe et par ganger i måneden – selv da er du ikke garantert å lykkes. Publiserer du få eller ingen bilder av deg selv, taper du lesere.

Om du velger deg de 10-15 mest leste bloggerne i Norge, er de fleste av disse flotte, vellykkede, rike og delvis berømte for sitt utseende. med noen få unntak er det unge kvinner som topper blogglistene her i landet – og slik har det vært lenge.

Mange bruker Facebook for å nå ut til massene og det kan være riktig vei å gå. Problemet er at den amerikanske giganten er fryktelig glad i penger, og skal du du markedsføre deg selv og din blogg, bør du betale for markedsføring, ikke for likes.

/2017/vargas12-com-levere-2018/

På Facebook kan du nemlig betale for alle typer tjenester, både for ‘likes’ og for trafikk, for at din blogg skal rase oppover listene. Men det er en hake. Du mister nemlig sakte, men sikkert de “vennene” du betaler for, uanvhennig av hvor gode blogginnlegg du skriver, fordi det er digitalisert, hvilke “venner” som følger din blogg, og hvilke ‘likes’ du får på bloggen. Det er ikke reelle mennesker som liker bloggen i dette tilfelle, ergo er det penger rett ut av vinduet.

Svært mange bloggere, som står oppført med tusenvis av følgere på Facebook, har kjøpt og betalt for disse tjenestene – ergo er det ikke reelle følgere, og bloggen er heller ikke så stor og pop som den framstår.

Du kan betale for ekte markedsføring, der alle som har en Facebook-profil uansett hvor i verden, er dine potensielle lesere, men det koster ofte langt mer enn det gagner din nettside. Og skriver du på norsk, er det neppe mange utenfor Norge, eller utenlandske lesere, som velger å følge en norsk blogg.

Facebook, dårlig verktøy for bloggerne? Foto: Wikimedia.org

(mer…)

Bloggerne viser puppene

Bloggerne viser puppene. Hva er konsekvensene for at toppbloggerne som er forbilder for tusenvis av ungjenter, begynner å flashe seg i sosiale medier? Bør de ikke ta et større ansvar?

puppene

Konsekvensene er at 12-åringene, så snart de har pupper store nok til å ville vise de fram, synes det er innafor. Det kan hende gutter i samme alder synes det er spennende og oppmuntrer tenåringene til å kle av seg resten. Da har vi helvete gående løs her, et samfunn med en hel haug med unge jenter, halvnakne, fortvilte og frustrerte. De ble ikke kjendiser likevel. Slik forbildene jo er.

Lest? Jakter du sommerkroppen?

Man bør selvsagt ta det for det det er, en pupp i det fri. Alle jenter fra puberteten til voksenlivet, har pupper. Noen liker å vise seg fram, av ulike årsaker. Utfordringen kommer på bordet i det øyeblikket de unge og kanskje litt naive, velger å kle av seg fordi andre gjør det.

Når de har store forbilder som velger å ta kontroversielle valg, er det lett å ta etter. Er det ok at de unge lovende bloggerne viser seg naken i egen blogg? Har de ikke en ansvar for de unge leserne sine?

Bloggerne

Bloggerne viser puppene

Det hele startet med at Norges mest leste blogger, Anna Rasmussen, som skriver bloggen “Mamma til Michelle” valgte å publisere bilder av seg selv i bar overkropp, på gulvet i  et oppussings-øyeblikk. Flere av de andre, ikke fullt så populære bloggerne kastet seg etter, kledde av seg og publiserte nakenbilder av puppene. Noen sensurerte, andre ikke.

Apropos naiv, foreldre til unge gutter og jenter vet nok ikke alt hva de unge håpefulle driver med online og på sosiale medier. Vi er helt sikre på at det finnes foreldre som ikke er klar over at datteren, eller til og med sønnen, skriver blogg og publiserer bilder av seg selv.

Pedofile

Med eller uten klær. Som en forelder eller omsorgsperson, har man et ansvar om å prate med de unge, hva som er riktig å gjøre og hva som kan skade dem. Et uskyldig puppebilde kan havne i feile hender, de kan bli truet til å gjøre andre ting, av kyniske medelever. Eller av pedofile som søker etter halvnakne og nakne barn på nettet – døgnet rundt. Fra alle verdenshjørner.

Lest? Hva tenner deg? Kvinner eller menn? 

Sosiale medier er et slagkraftig medium som de unge bruker oftere og oftere. “Alle” er på nett og de unge higer etter oppmerksomhet, klikk og likes. Da er det ikke like enkelt å skille mellom det å bli populær og godt likt, og det å bli utnyttet og lurt.

Bloggerne har et ansvar ovenfor sine lesere.

Nakenbilder

Bruk derfor sunn fornuft og ikke publiser bilder dere ikke kan stå inne for, eller kan vise til deres nærmeste.

Å vise puppene sine til kjæresten sin når man er forelsket og viril, er noe annet enn å vise seg fram på en blogg eller via sosiale kanaler, som betyr; potensielt hele verden.

Nakenbilder på avveie kan skape mye mer trøbbel for de unge, enn de unge selv er klar over. Da er det foreldrene som har ansvaret med å informere og gi gode råd.

Vargas

Våre lesere søker mest på sex

Våre lesere søker mest på sex. Av alle de tusenvis av leserne Vargas12.com har gjennom et helt år, er det liten tvil om hva som er mest populært. Eller skal vi kalle det pupp-ulært? Sex og atter sex. 

Rumpe, forhold, relasjoner og forelskelse, samt pupper og sex tar de 10 øverste plassene. Uansett andre temaer, er det alltid sex og sex-relaterte innlegg som blir mest lest.

Gjennomsnittsalderen på våre lesere kan vi ikke vite, men den er trolig lavere enn hos de fleste nettaviser. Men salget av treningstøy og sex-artikler på våre annonser, forteller oss at bloggen er populær, også hos et voksnere publikum.

Her er et lite utvalg av de aller mest populære blogg-innleggene på Vargas12.com, snart 7 år etter starten.

Våre lesere søker mest på sex

Våre lesere søker mest på sex.

Også i framtiden vil vi lese om det vi synes du bær lese om, som f.eks litteratur, nyheter, krig og fotball. Men også om tabubelagte tema som er vår spesialitet. Derav også sex, lyst, begjær og voldsomme orgasmer.

Hva du ønsker å lese om, må du gjerne gi oss et hint om i vårt kommentarfelt, men tiden er inne for å strekke grenser, gi leserne valuta for deres surfe-tid på nettet. Vargas12.com kommer til å vokse seg større inn i 2017. Mer enn 6000 artikler er skrevet. Vi er i ferd med å skrive de neste tusen.

Våre kunder kommer igjen og igjen, derfor skal vi fortelle deg hvilke nett-casinoer, og spill-sider du bør bruke pengene dine på. Særlig om du elsker å spille online.

I lengre perioder vil vi gi reality-konseptene masse oppmerksomhet. På samme måte som vi vier vår spalteplass og skrive tid til den engelske fotballen, men vi vil også gi honnør til vår admin, Øyvind Teige, som kommer med sin andre krim-roman “Presten” før påske 2017.

Vargas12.com er den bloggen i Norge som tør å skrive om det du snakker med dine venner om. SKAM, sex, lyst, fyll og faenskap er bare noe vi har brukt tid på i våre innlegg. Snart setter vi strek for 2016, men dundrer løs inn i 2017, med hundrevis av gode blogginnlegg.

Alt du bør gjøre, er å være sikker på at du holder deg oppdatert ved å følge vår blogg, på vår Facebook-side. Her kommer våre daglige oppdateringer om alt fra livet, døden og alt der i mellom.

Vargas

Blogg – slik blir du større og større …

 Blogg – slik blir du større og større … Først av alt vil vi advare alle bloggere om å tro på alt som blir sagt i “gratis” webinar hos såkalte “eksperter” som forteller deg hvordan din blogg skal bli best og størst. Svindel hele veien. 

Blogg

Allerede to minutter inn i disse webinarene, vil du få et tilbud om å betale fra 5000 – 7000 kroner for enda flere gode råd. Du må ikke gjøre det. De fleste vet hvem vi sikter til, men av hensyn til vår egen integritet, velger vi å ikke legge ut navn på vedkommende. Du er herved advart.

Skal du lykkes som blogger, så må du først av alt elske å skrive og du må skrive og poste, ofte. Helst hver dag.

Du bør også ha en nisje, en rød tråd eller holde deg til et tema. Vargas12.com, er unntaket som bekrefter denne regelen. Vi skriver om alt fra sex, til fotball, om døden, til økonomi, deretter stikker vi innom kjendiser, TV-serier, film og politikk. Stikk i strid med de flestes råd. Dette fordi vi har så mange meninger om alle disse temaene.

Blogg - slik blir du større og større ...
Blogg - slik blir du større og større ...
Mohammad Irteza Khan via Compfight

Bilder

Om du liker å ta bilder og kan det, bør du publisere disse på egen blogg. Ofte. Helst i hvert eneste innlegg. Liker du ikke å ta bilder selv, så bør du huske på at enhver blogg som har mange lesere, har også gode bilder. En artikkel uten bilder er ikke en fullgod bloggpost. Øv på å ta bilder. Du trenger slett ikke det beste og dyreste kamera til dette.

Skal du lykkes med å leve av bloggen din – bør du ha en god plan. Du bør ha god økonomi, være litt over gjennomsnittet vakker, du bør kunne å kle deg opp, vise deg fram og ha sterke meninger om mote, sminke, hår og sko. Det gir deg ingen garanti, men det hjelper.

Plukker du ut de ti mest leste bloggerne i Norge i dag, er de unge kvinner, flotte, vellykkede og har skrevet gode artikler på sin blogg, i mange år.  Blogg – slik blir du større og større …

Bloggosfæren

Unntak finnes også her. Sjefredaktøren hos Nettavisen, Gunnar Stavrum, er verken ung, vakker eller tilsynelatende opptatt av fashion. Men han er en glitrende journalist med sterke meninger, og han har en plattform som gir ham muligheten til å bli sett i bloggosfæren gjennom sin Nettavis.

Det hjelper åpenbart på seertallene.

Vargas12.com har publisert mer enn 5000 artikler på denne bloggen siden 2010, vi er i ferd med å skrive de neste 5000. Derfor gir vi våre lesere konkrete tips, på hvordan du skal få enda flere lesere. Dette virker. Det aller viktigste du kan gjøre for å komme ut hos massene, er å bli stor hos Google. Da gjør du som følger:

Tips og triks

 • Ping bloggen din hos Twingly.com
 • Publiser den hos Blgglisten.no, er bloggen din på plattform hos blogg.no, gjør det samme her. Viktig.
 • Ping bloggen hos Google, via denne linken
 • Bruk sosiale medier flittig, Twitter, Facebook, Google+ og frist leserne dine til å gå til bloggen, via Instagram
 • Få venner, kjente, kolleger og andre bloggere til å dele dine innlegg – bruk gjerne mail-lister
 • Ikke vær redd for å skrive hva du mener, Sophie Elise ble størst fordi hun var kontroversiell
 • Vær nøye med innholdet, se over og luk ut skrivefeil, bruk tid
 • Er du bedre enn andre til et eller annet, bruk det på bloggen, tips og gode råd er populært
 • La andre bloggere få ta del i din blogg-hverdag, si ja til gjesteinnlegg på din egen blogg. Alltid.
 • Les andres blogg, bli inspirert, har du lite motivasjon eller skrivesperre? La være å skrive noe som helst

Tar tid

Uansett hva du skriver, hvem du skriver for og hvilken målsetning du har for bloggen, den bør ha et innhold som har interesse for leserne. Det er liten vits i å skrive f.eks om ‘sommerfuglens liv fra fødsel til død’. Det fanger de få som har denne interessen. Ellers, nesten ingen.

Har du noe på hjertet som engasjerer, som leserne liker å lese om – og som du har nok kunnskap om, til å dele med leserne; skriv, skriv.

Husk at det er en møysommelig jobb, det tar tid å bli lest av tusenvis. Dessverre starter mange å skrive blogg, men faller vekk innen kort tid. Vet du at tiden din ikke vil strekke til, bør du kanskje la være. Blogg – slik blir du større og større …

Blogg.no

Har du derimot en god plan, mange sterke meninger og mye å skrive om, er det ingenting som hindrer deg i å forsøke å bli Norges neste toppblogger. Da bør du legge en plan for det, der du har nok til til å publisere daglige innlegg.

Mange diskuterer ofte hvilken plattform som er best. Vi bruker WordPress og er strålende fornøyd med det. Er du ung og ikke vil bruke tid på alt som har med oppsett av blogg å gjøre. Men trenger et team som kan hjelpe deg, er utvilsomt blogg.no den aller beste.

Her får du support, om noe er galt eller vanskelig på din blogg.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest