Du har vel stemmestyrt blogg? I følge de som har greie på sosiale medier generelt og blogging spesielt, vil det innen 2020, som er bare få måneder til, være et skrikende behov for stemmestyrte enheter, også i sosiale medier.

Du har det på din smarttelefon allerede, du snakker med Siri, du snakker med Google, snart vil du ha behov for å prate med dine favorittbloggere også. Lite er mer i endringen enn teknologien. Alt utvikler seg raskt, vi snakker til og med med den automatiske gressklipperen. Du har vel stemmestyrt blogg?

Snart har du en vandrende robot i stua, som går i kjøleskapet og henter en øl til deg, om du spør pent. Derfor bør du som jobber med sosiale medier, blogg, Insta, YouTube eller Podcast, tenke litt lengre enn nesa rekker. Snart vil alle ha stemmestyrt kontakt. Influencerne må tørre å åpne munnen eller falle utenfor det publikum krever.

Måten å gjøre dett på som blogger er ganske enkelt.

Du må tenke kreativt, være forut for din tid ved å legge til en podkast i hver artikkel du skriver, eller du kan komplimentere med en YouTube video i tillegg til tekst. Du har sikkert lagt merke til at Insta, er mer i vinden enn noen gang. Ditt publikum vil heller se bilder, framfor å kun lese tekst – nå vi de høre deg snakke også.

Fremtiden som Influenser

Skal du ha lesere eller et publikum i framtiden, må du forny deg. Ikke bare dine gamle blogginnlegg, men også fornye teknologien som er tilgjengelig for deg og alle dine konkurrenter. Husk at det er dyktige folk rundt deg. Du må derfor gjøre enn innsats selv også ved å fornye din side, ditt verktøy til å formidle. Du forblir ingen Influencer, om du ikke har innflytelse på ditt publikum.

De fleste som leser din blogg, leser den fra en smarttelefon. Derfor bør hastigheten på nettsiden din vær så rask som mulig, både på PC, nettbrett og mobil. Er den ikke rask nok, vil leserne søke videre til raskere nettsider. Så viktig er det faktisk, nemlig helt avgjørende for om du lykkes eller ikke, som blogger.

Pass på at du har et webhotell, som tåler stor belastning mye trafikk og som har liten nedetid. Hvor serveren for nettsiden er plassert er også veldig viktig. Bruk norske PRO ISP, så er du trygg.

Du har vel stemmestyrt blogg?

Du har vel stemmestyrt blogg?

Husk at folk har det travelt, de er på farten kontinuerlig, til og fra skole, til og fra jobb, de reiser mer enn noen gang – verden over faktisk. Da vil man ikke ha tid til å sette seg ned å lese, men heller gjøre andre ting, mens man lytter til deg. Du ser det over alt, mennesker med en propp i øret, eller en smarttelefon i hånden.

Ekspertene mener at du bør faktisk ha din helt egen Podcast, plasser denne i bloggposten, du behøver ikke ta med hele artikkelen hver gang, kun de viktigste elementene. Når Tusvik & Tønne, kan bli rike på tullprat, skjønner man at podcast er veien å gå. La Podcasten bli et supplement til det tilbudet du allerede har.

I tillegg til å snakke til ditt publikum, bør du sørge for at innholdet forøvrig er så bra som mulig, både av bilder og tekst, men også at din artikkel er lett å finne. SEO er mer viktig enn noen gang. Hva er SEO tenker du kanskje? Det er søkemotoroptimalisering. Google, er den største søkemotoren på nettet, scorer du ikke høyt nok hos Google, vil ikke siden din bli lest av særlig mange. SEO er det viktigste verktøyet du jobber med, for å bli lest og nå hørt.

Du skal også spre det glade budskap, langt oftere enn du kanskje tror.

Sosiale medier

Twitter, Facebook, StumbleUpOn, Insta, Pinterest og LinkedIn, er noen av de kanalene du må bruke. Og bruke ofte. Du bør poste samme artikkel flere ganger i ukene etter publisering, mange nøyer seg med kun den ene gangen, rett etter publisering, det er feil.

Ekspertene mener også at du skal, for å få et så stort og bredt publikum som over hodet mulig, betale det du kan for å bli lest nok. Dette er et individuelt valg, om du ønsker å gjøre det, ut i fra din privatøkonomi, eller bedriftens økonomi, om du skal spre forretningens nettside. Men om det hjelper? Utvilsomt.

Neil Patel

Her kommer en liste på tolv punkter, som du bør notere bak øre, om du vil lykkes med bloggen din:

 • Ikke tro på alt Neil Patel sier, men mye av det er riktig og klokt se ham på YouTube, han er en guru i sosiale medier det er verdt å lytte til
 • Gjør leserne og lytterne dine nysgjerrig
 • Svar på alle kommentater i sosiale medier, svar med et spørsmål
 • Ta bildene du publiserer selv, bruk tid på Insta
 • Sørg for å bli sett, men også hørt, skaff deg en stemme på sosiale medier, lag en Podcast
 • Betal for å spre arbeidet ditt, men sørg for at det som sendes ut er så godt som mulig, les over flere ganger
 • Er du innovativ og tidlig ute, kanskje først, med ny teknologi vil du få et større publikum
 • Vør venn med følgerne din, kommuniser, spør hva de vil lese om
 • Gjør nye ting, overrask leserne, dra hjem til en kjendis, legg det på bloggen
 • Hva du skriver eller sier er av stor betydning, vær hyggelig, alltid
 • Lag konkurranser med gode premier – folk elsker alt som er gratis
 • Husk at ditt publikum er kresent, de flytter lett over til andre om du ikke er spennende nok lengre – derfor bør du levere hele tiden

Teknologines utvikling

Teknologien vi har og får tilgang til, er verktøy for framtiden. Sørg for at du holder deg oppdatert, bruk det for det det er verdt og til din egen fordel. Med stemmestyrt nettside, er du med på utviklingen og du vil holde på ditt publikum. Teknologiens utvikling er ditt verktøy, bruk det.

Det krever en innsats, men slik vil det bli i framtiden for alle. Vi blir mer og mer krevende, derfor gidder vi ikke slå på lyset selv, vi bruker stemmen til å få lyset på. Du har vel stemmestyrt blogg?

Er du kresen selv, på hvilket innhold du publiserer til dine lyttere og lesere, vil de bli værende hos deg for de du leverer, gang etter gang.

Det er det som er en god blogg eller nettside – du blir stadig overrasket de gangene du stikker innom, som genererer mer trafikk til nettsiden og de kommer tilbake, gang etter gang.

Lykke til. Vi snakkes!

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com