Din underholdning i morgen og for dagene som kommer er svært ulik det programtilbudet du ser for deg i dag.

Ja, streamingen er kommet for å bli, noen TV-kanaler vil overleve, men mange vil også velge annen type programform, en annen form for direkte kommunikasjon med seerne, sakte-TV er for de smale nisjene, nå skal det være fart, spenning, action, nakenhet og det skal gjøres direkte.

Større utfordring finner man ikke for noen som skal lage underholdning for det de neste generasjonene. Din underholdning i morgen er det vi skriver om i dag. Følg Vargas12.com, via Facebook eller vårt nyhetsbrev og du vil alltid være oppdatert.

Lest? Veteran-TV!

Vi ser en rivende utvikling allerede i det som tidligere var bloggernes arena, har nå podcasterne og YouTuberne tatt over. Å blogge er mer 1980, allerede. Derfor vil mer enn halvparten av alle bloggerne forsvinne innen fem år, om de ikke legger om kursen og legger ved live-sendinger, podcaster eller en annen form for stemmestyrt blogg. Dette kommer av at folk ikke har tid til å lese, folk er på farten, til og fra jobb, skole, trening eller annet – de vil heller høre eller se, enn å lese.

Lineær-TV er ut!

Derfor er også Instagram, betydelig større enn for bare få år siden, folk velger å publisere bilder enn å formidle tekst, som tar betydelig lengre tid. Vi har rett og slett ikke tid til å lese mye tekst, vi elsker levende bilder, bilder av mennesker og vi ser helst ikke på NRK, fordi NRK er gått ut på dato, det er for gamlinger. Det må enten være TV2, Pærra på TV3 eller noe som streames, altså D-Play, HBO, Netflix e.l.

Din underholdning i morgen

Din underholdning i morgen

Lineær-TV, altså typ NRK eller annet som vi er vant til å bruke som underholdning, kanskje særlig i helgene, vil som sagt kunne overleve, fordi vi er sidrumpa treiginger vi nordmenn. Vi vil ha det slik det alltid har vært, vi liker tradisjoner og vi liker å vite hva som skal skje. En julaften uten Tre Nøtter til Askepott kl 11:00 ville ha skapt opptøyer og en gryende borgerkrig over det ganske land. Men vi vil også ha muligheten til å velge helt andre typer underholdning.

Som f.eks nye prosramplattform som gjør at vi via VR-konseptet kan ta del i et univers som deltager. Vi vil frå 4D-konseptet, som krever vår tilstedeværelse på en helt annen måte enn i dag. Der de fleste sitter med potetgullposen på magen og ser sløvt på levende bilder. Slik foreldre våre gjorde på 80-tallet når Derrick kom på NRK, som eneste alternativ.

Underholdning er big business også i Norge.

Bare tenk på hvilket potensiale som ligger der, for den som klekker den ultimate planene for hva folk flest skal underholdes av, de neste femti årene. Utfordringen er så stor, at sannsynligheten er heller liten for at det faktisk skjer. Underholdning for morgendagen, vil bli delt i flere kategorier, likt slik det er i dag, men vi vil ha enorme valgmuligheter både for barn, ungdom, unge voksne og for eldre. Utvalget filmer, serier, live-programmer og sportsbegivenheter, kan bil så stort at noen vil måtte endre konsept eller stenge butikken.

Det faktum at vi stadig vekk blir mer og mer kresne, gjør det åpenbart vanskeligere for alle de som skal være kreative og finne gode nok konsepter, som sprer seg raskt nok til å kunne overleve, men også tjene gode penger på det. Stakkars de forfatterne som skal skrive et manus, for deretter få dette antatt av et forlag, som skal trykke det til en potensiell roman, som noen skal være villig til å svi av 400 kroner for å lese. Når én måned med Netflix eksempelvis er mye rimeligere. Da skal det være en jævlig bra bok.

Hva er god underholdning for deg?

Å gå i operaen kanskje? Teater, Stand Up, konsert med Wienerfilharmonikerne? en god kinofilm som du kan sitte å sippe av på bakerste rad med popcorn på fingrene og FOX som sitter fast i jekslene? Hva med fotball? En hel måned med Premier League, tre kamper per uke, koster litt mer enn en god krimroman. Jeg vet lett hva jeg hadde valgt om jeg ble spurt.

Lest? Kjendiseri

Norges viktigste mediepersonlighet, spiller på mange strenger og tjener penger på alt hun gjør. Hun er først og fremst en dyktig underholder. Hun skriver bøker, lager musikk, gjør foredrag, deltar i diverse reality-serier, skriver blogg, gjør vlogg og har blitt stjerne i sin egen podcast. Vi snakker selvsagt om styrtrike, Sophie Elise Isachsen (24). Det beste eksemplet på hvordan man blir rik og berømt på egne erfaringer. Og derfor har hun 413.000 følgere på Instagram.

Jada, hun blir kalt bitch og knulledukke av kunnskapsløse og misunnelige idioter, men det er prisen hun kanskje må betale når hun har dundrende suksess i alt hun gjør – samt er mangemillionær som 24-åring. Vi vet at janteloven lever i beste velgående i dette landet. Da er det ikke bare lett å bli rik og berømt som ung kvinne.

Barn og unge holder seg innendørs

Hva gjør barn og ungdom fra 6 år og oppover for underholdningens del?

Tror du de er ute og leker, spikker seljefløyter, klarerer i trær, leker sisten eller er ute for å spille fotball? Når så du noen barn leke ute sist? Noen er kanskje det, men i stor grad, sitter de inne og spiller Roblox, Playstation og PC-spill.

De litt større ser på jenter på Instagram eller snapchat, noen flørter, andre blir mobba, andre er mobbere, men fellesnevner for stadig flere unge er at de holder seg innendørs. Med mobilen, eller en spillkonsoll i hånda. Uten særlig interesse for å finne på ting andre steder. Der må nok foreldrene selv ta mye av skylda.

Mange barn er uvitende om hva som foregår utenfor husets fire vegger.

Kanskje er det mer populært for barna våre å være deltager i eget underholdningsshow, som får mest popularitet og applaus i årene som kommer? Kanskje er det ut med både HBO og Netflix, fordi man heller vil være stjerne selv i et potensielt TV-show, styrt gjennom VR-briller?

Ja, vi holder en knapt på den hypotesen.

Hva tror du er morgendagens underholdning?

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com
Les også vår forrige artikkel
Ny spiller på vei til Manchester United!

Ny spiller på vei Manchester United! Og det er ikke hvem som helst som har takket ja til et tilbud...

Lukk