Slik får du bedre SEO i 2020! Du som lever av sosiale medier gjennom blogg, Instagram, YouTube eller andre kanaler for å treffe ditt publikum, vil alltid ønske å ha en så god søkemotoroptimalisering som mulig. Da er det som mange vet, viktig å være god venn med GOOGLE.

Vi som har drevet med dette noen år, har merket oss at Google er viktig, Google sitter med mye makt til å gjøre ditt innhold synlig, bra, mindre bra eller nesten usynlig for dine lesere, fans eller kunder.

Hvorfor det?

Fordi innholdet du presenterer er viktig nok, men hvordan dette presenteres og med hvilke verktøy er faktisk minst like viktig. Det spiller nemlig liten rolle om du har et aldri så lite underverk av en artikkel eller innlegg, om ingen finner det. Derfor er SEO, altså søkemotoroptimalisering, av enorm betydning.

Lest? Hva er viktig i livet ditt?

Siden vi startet denne bloggen i 2010, har nettopp Google vært med å endre mye på vår nettside, på godt og vondt. Dessverre har det ført til store utfordringer for å få siden anerkjent blant tusenvis av andre bloggere, men vi har også lært en hel del om hva som skal til, for å få en så god søkemotoroptimalisering – som mulig.

Slik får du bedre SEO i 2020!
Tumisu fra Pixabay 

Brian Dean

Siden du er så smart å følger Vargas12.com, kanskje i alle de 10 årene vi har drevet denne nettsiden, skal vi gi deg vårt aller beste tips for å få fart på sakene. Du bør følge en av guruene i sosiale medier, du bør følge godt med på hva Brian Dean kan lære deg om nettopp SEO.

En av de beste i klassen, utvilsomt. Og han har 271.000 følgere på YouTube, ikke helt uten grunn. En mann som vet det du trenger å vite for å få økt trafikk og bedre SEO for din, blogg, nettside eller nettportal.

Det er selvsagt ikke nok å lese deg opp. Du bør gjøre det som er riktig for din nettside, for dine kunder og for dine fans, for at du skal få økt trafikk i din nisje eller spekter. Det hjelper lite å legge til rette for 12-14 åringer, om du selger bildeler til lastebil, ikke sant?

Du bør vite hvilke potensielle kunder du har og kan få. Og legge forholdene til rette for den spesielle gruppen lesere, kunder eller følgere. Å drive egen business via sosiale medier, Twitter, Facebook, YouTube eller en blogg-butikk – er ikke bare enkelt i seg selv.

Siden Google krever en hel del av deg som nettstedseier, bør du faktisk følge reglene så godt du kan. Det er det du blir målt på og det er det nettsiden rankes i Google på også. Jo bedre innhold, jo viktigere innhold for mange andre. Og jo flere ganger du linkes av andre, kunder eller brukere – jo mer trafikk får du. Garantert.

Trines matblogg

Brian Dean har lært oss at jo mer nyttig innholdet ditt er, jo bedre liker Google nettsiden og rangerer den deretter. Du kjenner kanskje Trines matblogg? Den største i Norge, om mat og oppskrifter, som fikk store tekniske problemer i romjulen. Usikkert av hvilken grunn, men nok til at Norge største nettavis skrev en stor artikkel om det.

Hvorfor tror du Trine Sandberg er Norges største matblogger? Jo, fordi hun er profesjonell i alt hun gjør. Publiserer gode bilder, nyttig og lærerikt innhold, om og med mat og oppskrifter, som igjen er gunstig mht GOOGLE og SEO.

Et oppslagsverk for titusener av matglade nordmenn, som ønsker å lære av den beste. Selvsagt scorer man høyt hos Google da.

Slik får du bedre SEO i 2020! Du må bruke de verktøy du vet du kan bruke. La sosiale medier gjøre jobben for deg, ta til deg læring over alt, bruk det til din egen fordel.

Slik får du bedre SEO i 2020!
narciso1 fra Pixabay 

Google er viktig

Du må åpenbart ikke skrive om mat eller oppskrifter for å få mange lesere. Men det hjelper å være like nøye i alt det Trine gjør så riktig – på sin populære nettside. Selvsagt har hennes popularitet mye med at hun er et kjent ansikt, har skrevet bøker om tema, og har gjort dette i mange år. Men også Trine startet et sted med få følgere.

Å lykkes hos Google er likevel ikke tilfeldig, men en godt planlagt strategi.

Skal du ha mer trafikk på din nettside, er det via en god plattform. Bruk gjerne WordPress.com, eller WordPress.org, det er en vesentlig forskjell. Og du bør vite hva Google ønsker av deg for at den anerkjenner siden din høyt i rangeringen. Da hjelper det ikke med klipp og lim. Snarveier til suksess eller forsøke å få noen til å like det du gjør – om det ikke er severdig eller har noen mening.

Brian Dean kommer vi stadig tilbake til, fordi han er den beste. Han skriver selvsagt sin egen blogg, men han poster også blogg-innholdet via sin svært populære YouTube-kanal i tillegg. Dermed får han dobbel trafikk fra flere sosiale kanaler. Smart?

Podcast

Å legge ut video av seg selv, er veldig nakent og ekte, du blottlegger deg veldig og det passer utvilsomt ikke for alle. Da kan det å lage sin egen Podcast, noe du kan forsøke. Det er svært populært og ganske så enkelt. Å drive sin egen stemmestyrte blogg er kommet for å bli, og framtidens toppblogger vil garantert ha en egen Podcast.

Om du likte dette innholdet, hadde vi satt pris på at du deler artikkelen via Twitter, eller andre sosiale medier. Det er slik vi får våre artikler spredt til våre norske lesere.

Har du spørsmål eller kommentarer hadde vi satt minst like stor pris på om du skrev til oss i kommentarfeltet under her.

Vil du ha våre artikler rett i innboksen, kan du følge vårt nyhetsbrev, det er selvsagt alltid gratis og uten betingelser.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest