Flyvende hollender tar over på Old Trafford. Og som vi har presentert et par ganger denne våren allerede. Det blir Erik som tar over for Ralf. Ten Hag erstatter Rangnick. Større er ikke fotball-Europa, enn at de ryktene som verserer i noen uker. Materialiserer seg til en overgang det blir noe av. For så mange gode managere er det ikke – som kan ta en slik krevende jobb.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Fra Ralf til Erik

Nå har ikke Erik ten Hag signert noen kontrakt ennå. Men styret på Old Trafford bruker å få det som de vil. Og et viktig punkt til – nederlenderen selv har ytret et sterkt ønske om å ta over Manchester United. Noe som betyr at 52-åringen blir ny manager etter Ralf Rangnick (63), som ikke fjernes, men går inn i en direktør-rolle.

Les også: Manchester Uniteds viktigste ansettelse

Tyskeren rakk aldri å sette sitt preg på laget. Rangnick skulle berge stumpene etter at Solskjær ble sparket. Men nok engang har en manager feilet ettertrykkelig etter Sir Alex Fergusons suksess. Vikaren ser ikke ut til å få en plass i neste sesongs Champions League. Det kan paradoksalt nok være en fordel for den nye sjefen.

Onsdag kveld skriver ESPN at Manchester United skal være svært nær å signere Erik ten Hag som lagets nye manager

VG.no

Erik ten Hag gjorde gull av gråstein i Ajax, det gir ingen garanti for suksess og trofeer i Manchester United. Det vet garantert den nye manageren godt, før han tiltrer verdens mest krevende rolle, som sjef. Flyvende hollender tar over på Old Trafford i sommer.

Flyvende hollender tar over på Old Trafford
Old Trafford Theatre of Dreams Foto: Pixabay.com

Champions League

Noen vil påstå at det er for tidlig å avskrive Manchester Uniteds sjanse til å klare topp fire. Den plassen som er så viktig for spill i verdens gjeveste turnering, Champions League.

Årsaken til at vi er så bastante på det, er fordi det er så mange andre bedre lag. Som spiller bedre fotball, scorer mer mål og som vil vinne langt mer enn det Manchester United-spillerne, framstår å gjøre.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Arsenal, Tottenham og West Ham sloss om denne viktige fjerdeplassen, sammen med Manchester United. Vi tror det blir et av de tre nevnte, med Arsenal som største favoritt. Skulle ikke de “røde djevlene” lykkes, vil det bli Europa League på United. Noe som passer Erik ten Hag, perfekt.

Da vil han få arbeidsro og sette sitt preg på troppen, uten å måtte møte de aller beste lagene i aller første sesong. Sett bort fra de beste i Premier League, som Manchester United åpenbart må spille mot.

Erik ten Hag

I Ajax har Erik ten Hag ført laget sitt til å vinne 149 kamper, til uavgjort 26 ganger og til 27 tap. Det gir et snitt på 73,76 prosent. Det er imponerende nok. Men i Manchester United blir alle nye managere testet mot resultatene til den levende legenden som fortsatt sitter i styret, nemlig Fergie.

Bare der alene er det hindringer som gjør oppgaven nærmest umulig, uansett for hvilken manager som kommer inn. Man må tørre å tenke nytt og gi den nye sjefen nok tid til å sette sitt stempel på spillergruppa. Kun da har Erik ten Hag en mulighet til å vinne noe, som er det viktigste utgangspunktet for at han blir hentet.

Manchester Uniteds neste manager må vinne viktige trofeer, noe som i utgangspunktet er vanskelig nok.

Med Uniteds nåværende tropp, er det kanskje umulig. Da kreves det tre helt essensielle faktorer for å lykkes. En god nok manager, penger, og enda mer penger til forsterkninger.

Vi tipper at den flyvende hollenderen henter noen nederlandske stjernespillere.

Vargas

Pin It on Pinterest