Haaland til England – blir best betalte spiller med en ukelønn som ingen andre spillere i Premier League har. Erling Braut Haaland nærmer seg en overgang til Manchester City. Her vil han bli den best betalte spilleren, med en ukelønn på spinnville 5,75 millioner kroner. Vi gjentar: per uke!

Bergenet lesetid: 6 minutter

Manchester City

Både Sky News og Dailymail skriver nå store reportasjer om verdens mest ettertraktede spiss, på overgangsmarkedet. Alt tyder nå på at det blir Haalands favorittklubb, siden hans far, Alf Inge, nå best kjent som Alfie – spilte for “The Sky Blues” fra 2000 til 2003, Manchester City.

Les også: Premier League til Viasat

Dortmund-spissen har levert varene og scoret på bestilling både i bundesliga, men også i Champions League. Det har selvsagt verdens beste klubber, agenter, ligaer og fotballens rikeste, lagt merke til. Det ser ut til å ende med at de rike sjeikene i Manchester City, blar opp €75m som blir £62m. i overgangssum, noe som gjør Erling fra Bryne (født i Leeds), til Norges desidert dyreste spiller gjennom tidene.

Manchester City are ready to trigger the 75m euros release clause in Erling Haaland’s contract in a bid to bring him to the Etihad Stadium this summer

SkySports.com

Manchester City har ikke hatt en typisk målscorer som spiss siden legenden, Sergio Aguero dro til Barcelona, for senere å legge opp grunnet en hjertefeil. Derfor ønsker City og Pep Guardiola å hente Erling Braut Haaland i sommer. Denne overgangen ser ut til å være avklart nå.

Presset på den unge nordmann har vært stort lenge, men vi bli enda større i England og Premier League.

Haaland til England - blir best betalte spiller
Pep Guardiola Foto: Wikipedia.org

Sirkus-Haaland

Mange spør seg om Erling som fotballspiller, har de beste folkene rundt seg, uten at vi skal kaste bensin på det bålet. Fordi det klarer familien Haaland å gjøre selv, med en hel haug med utenforstående “ablegøyer” og kontroversielle kommentarer.

Les også: Flyvende hollender tar over på Old Trafford

Privatfly, skreddersydde dresser og mange partybilder i sosiale medier hører kanskje med til inntekten. Men da er det også lett å få et litt mer frynsete rykte på seg, enn om Erling Haaland lå litt lavere i terrenget. Fotball-journalistene i England er nådeløse mot alle som utmerker seg i media og tjener nær 6 millioner kroner i uka. Uten å levere.

Å prestere godt nok, kreves ro, konsentrasjon og restitusjon, da kan det fort bli for mye sirkus-Haaland, om Alfie og Erlings agent, Mino Raiola får styre alt rundt spilleren. Raiola er den meste kontroversielle og kanskje grådigste agenten i bransjen. Ofte kommer han med kommentarer som ikke alltid gagner spillerne han jobber for.

Haaland til England - blir best betalte spiller
Haaland signerte for Dortmund i desember 2019 Foto: Pinterst

Det er ingen tvil om at Manchester City, som en profesjonell aktør i et ullent marked, vil ta vare på den unge nordmannen. Spørsmålet vi stiller oss, er om Erling er mentalt forberedt på hva Josep Guardiola vil kreve av ham. Som ny stjernespiss for Englands beste lag, får man ikke mange sjansene til å levere varene.

Spanjolen Guardiola er sjef med stor S og vil forlange at spilleren er påskrudd, skjerpet og spilleklar til alle kampene. Ofte tre kamper per uke og i en knalltøff liga – som varer fra august til mai.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Alfie Haaland er selv agent og rådgiver for sin sønn. Men har hatt skattemyndighetene på nakken i flere år, grunnet manglende orden i regnskapene sine. Og dette med navnebytte skjønner vi lite av. Alf-Inge Håland har altså blitt til Alfie Haaland. Klart, det er lettere å skinne internasjonalt med Alfie, men vi spør allikevel. Det er vel strengt tatt Erling som familiens største stjerne, er det ikke?

Taltentet

Talentet er det ingen tvil om at finnes i den unge nordmannen, det er derfor han kan få lov til å komme til Manchester City. Vi bare håper at det blir mest jobbing og fokus på fotball, og mindre støy enn det har vært så langt rundt 21-åringen. Som rekker å bli 22 år før han drar på seg den lyseblå drakten til kommende sesong. Erling fyller år 21. juli.

Kraftpluggen er en komplett fotballspiller. Han har alle forutsetninger til å bli best i verden, om han får lov til å utvikle dette unike talentet. Han har farten, teknikken, musklene, tankesettet, hodestyrken og til og med alderen på sin side. Og med 15 landslagsmål på 17 kamper – åpnes de aller beste klubbene i verden døren for stortalentet.

Forrige sesong gjorde Erling Haaland 27 mål på 28 kamper i Bundesliga for Dortmund. Denne sesongen er han pene 18 mål på 20 kamper, men det er 10 kamper igjen å spille. Og i Champions League ble det 10 mål på 8 kamper før en skade satte ham ut av spill. Så langt denne sesongen har han gjort 3 mål på 3 kamper.

I Manchester City vil Erling ha to oppgaver. Å være målscorer, men også tilrettelegger for de andre spillerne rundt seg. Å være den som gir den målgivende pasningen, blir målt på nettopp det. Også her er Erling bedre enn de aller fleste. Haaland til England – blir best betalte spiller.

Om du vil følge med Premier League, neste sesong, husk å si opp TV2 abonnementet ditt i tide. Det vil blir engelsk fotball på ny kanal fra høsten av, nemlig på Viasat.

Om du vil følge med overgangsmarkedet i Premier League i sommer, bør du huske på å motta vårt nyhetsbrev. Vi gjør jobben for deg og gir deg siste nytt før det kommer på trykk i norske aviser. Det er selvsagt uforpliktende og gratis.

Vargas

Pin It on Pinterest