Manchester Uniteds neste manager er sannsynligvis helt avgjørende for storklubben. Skal den opp og sloss mot Liverpool og Manchester City, eller skal den forbli nest best og sloss om å berge en plass blant topp fire. Alt tyder på at det står mellom to managere. Mauricio Pochettino (49) eller Erik Ten Hag (52).

Bergenet lesetid: 5 minutter

Harry Kane

Ulempen for Manchester United er at begge disse, blant de aller beste managerne på markedet – er fortsatt under kontrakt. Pochettino har ansvar for Messi og co i Paris og PSG og Erik Ten Hag gjør det svært godt i Ajax.

Les også: Manchester United-krisen fortsetter

Nå har Pochettino vært linket til Old Trafford-jobben sin Solskjær ble ansatt i 2019. Men om han skal ta oppgaven, har han allerede i følge britiske medier, stilt sine klare krav. Krav som kan bli vrient selv for Manchester United å innfri.

Han vil hente Tottenhams Harry Kane og han vil ha penger til å bygge “sitt eget lag”. En selvfølge vil du kanskje si. Spørsmålet er om familien Glazer. De amerikanske, upopulære eierne, er villig til å svi av enda flere milliarder kroner på forsterkninger. All den til forgjengerne har brukt penger som fulle sjømenn over tid.

Gampe-fotball

Det som er klart for oss, er at Cristiano Ronaldo er over toppen av sin karriere. Og Paul Pogba ser ut til å ikke bry seg nevneverdig. At forskjellene på Liverpool, Manchester City og United er større enn på lenge. På alt. Manchester United spiller gampe-fotball som ikke er bra nok til en gang å slå Watford, hjemme.

Les også: Premier League til Viasat

Liverpool sloss om å vinne fire trofeer inneværende sesong. Og med seier mot Chelsea i ligacup-finalen, er ett allerede på plass på Anfield. Manchester City kan i teorien ta tre trofeer. Manchester Uniteds neste manager får dette presset på seg fra første dag – å ta igjen de argeste konkurrentene.

Manchester Uniteds neste manager
Erik Ten Hag Foto: Wikipedia.org

Ralf Rangnick har mer enn nok med å klare å kvalifisere seg til Champions League – neste sesong. Noe vi tror blir vanskelig nok. Ok, de er fortsatt med i Champions League, men vi tror Atletico Madrid blir for vanskelig i kamp to, etter 1-1 i Madrid i neste kamp.

Mauricio Pochettino er favoritt til å ta over på Old Trafford, men om han ikke får det som han vil i detalj. Kan Ajax sin suksess-trener være mannen som tar den meget krevende jobben. Kanskje den vanskeligste i Premier League. Kanskje den mest krevende uansett liga.

Watford

Og ikke slå Watford er selvsagt ikke bra nok. Særlig når dette var en kamp spillerne burde ha vært oppmerksomme på. Fordi det er den klubben som bytter manager oftest i Premier League. Det var også Watford som fikk Ole Gunnar Solskjær “sparket” etter det forsmedelige 1-4 tapet i november.

Les også: Kan Wolves nå Champions League

Manchester United skaper sjanser, men får ikke mål. Marcus Rashford er en skygge av sitt tidligere jeg. En annen tidligere målgjører, Mason Greenwood, er suspendert for å ha truet og banket kjæresten. Og når til og med Bruno Fernandes har sluttet å score mål. Er United i trøbbel.

Med nok penger på bordet, får Manchester United den manageren de ønsker seg. Det kan fort bli nederlenderen Erik Ten Hag. 52-åringen var to sesonger i Bayern Münchens reservelag, fra 2013-2015. Da gjorde han en god figur, 48 seire, 10 uavgjort og 14 tap gav et snitt på 66, 67 prosent.

Trofeer

I Ajax har Ten Hag fått laget sitt til å vinne 149 kamper, spilt uavgjort 26 ganger og tapt 27 kamper. Det gir et snitt på 73,76 prosent. Det er imponerende nok. Rangnick på sin side har kun 47,06 på 17 kamper. Og argentineren i Paris? Pochettino har 67, 71 prosent på 71 kamper. Med pene 48 seire, 12 uavgjort og 11 tap.

Selvsagt kan det innen sesongstart 2022/2023 være en annen manager som har tatt over på Old Trafford. Men i skrivende stund, er disse to, Pochettino og Ten Hag, de største favorittene.

Manchester Uniteds neste manager må vinne trofeer, noe som i utgangspunktet er vanskelig nok. Med Uniteds nåværende tropp, kanskje umulig. Da kreves det tre helt essensielle faktorer for å lykkes. En god nok manager, penger, og enda mer penger til forsterkninger.

Vargas

Pin It on Pinterest