Premier League 2023/2024 – lagene handler! Det gjøres avtaler, kjøp og salg som realiseres når markedet åpner 1. juli. Lionel Messi valgte noe overraskende USA framfor Saudi Arabia eller Barcelona. Liverpool henter verdensmester og Wolves kan sitte igjen med svarteper.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Lionel Messi

Vargas12.com gir deg siste nytt for den kommende Premier League-sesongen. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt fra England – gratis.

At Lionel Messi skulle velge USA som sin neste destinasjon så vi ikke komme. Laget heter Inter Miami og spiller i den amerikanske ligaen MLS. Lagets eier er ingen andre enn David Beckham som stiftet klubben.

TV-kampene sendes ikke i Europa, så vidt vi vet dermed går vi glipp av å se Messi spille fotball, dessverre.

Årsaken til valget er altså ikke penger, fordi det økonomiske tilbudet var langt bedre fra Saudi Arabia.

Messi valgte Miami og USA for å komme vekk fra Europa og PSG, til tross for stor interesse Barcelona. Stjernespilleren har hus i Miami og det er et perfekt sted for ham å avslutte karrieren og være mye sammen med familien.

Barcelona ønsket Messi tilbake, men da måtte klubben selge spillere eller la spillerne gå ned i lønn for å få råd. Det var en sti Messi ikke ønsket å gå, men han elsker klubben og byen og vil vende tilbake igjen. En gang.

Lionel Messi has confirmed he is close to joining Inter Miami when his contact with PSG expires on June 30

SkySports.com

Når verdens beste spiller gjennom tidene, bytter klubb, må det bare nevnes her.

Premier League 2023/2024 - lagene handler!

Bildet er tatt av anwo00 fra Pixabay

Liverpool

Premier League sparkes i gang lørdag 12. august. Det er veldig lenge til og vi bruker alltid sommeren til å se hva lagene gjør. Fra 1. juli kan alle lag selge og kjøpe spillere, men ting skjer allerede nå. Muntlige avtaler gjøres, papirene er allerede signer og blir offentlige handler når markedet åpner.

Les også: Haaland-statistikken kan bli umulig å slå

Jürgen Klopp er tvunget til å gjøre store endringer for å komme tilbake til vinnersporet og kvalifisere seg til Champions League. Der Liverpool alltid vil høre hjemme. Forrige sesong lå an til å bli en gedigen katastrofe, men en frisk langspurt berget en plass i Europa League. Her er Liverpool favoritter til å vinne.

Foreløpig er et halvt lag fristil og handelen har begynt.

Alex Oxlade-Chamberlaine,Roberto Firmino, Baby Keita og James Milner er alle fristil. Foreløpig signering er den argentinske verdensmesteren Alexis Mac Allister (24) signerer fra Brighton. Midtbanespiller med god motor, fantastisk pasningsfot og godt overblikk. Et godt kjøp av Klopp. Prislappen er rundt £40 mill.

Liverpool har også Celta Vigos midtbanestjerne Gabri Veiga (21) i kikkerten.

I følge SkySports er Klopp interessert i Khephren Thuram i Nice, Borussia Mochengladbachs Manu Kone, og Southamptons Romeo Lavia. Liverpool tvinges til å gjøre store viktige utskiftinger, men om det er nok til å true de beste kommende sesong – vet ikke vi.

Wolves

Det skulle bli så bra med en ny portugiser på sidelinjen etter at den store helten Nuno Espirito Santo forsvant og Bruno Lage kom inn for Wolves. Men slik gikk det ikke, heldigvis tok eierne grep, sparket Lage og fikk endelig tak i Julen Lopetegui.

En manager med slagkraft, enorm erfaring og et navn en klubb som Wolves, bare kunne drømme om for få år siden. Takket være pengene til styrtrike Fosun, lyktes de til slutt å lande spanjolen de har jaktet på i flere år. Wolves lå sist ved juletider, men med gode resultater hjemme på Molineux gjennom våren, klatret ulvene ut av nedrykksdumpa og opp på 13. plass til slutt.

It is still eminently possible that Wolves will persuade Lopetegui to continue his fine work so far at Molineux. But that might not be enough in itself. They must convince him to believe, too

TheAthletic.com

Ruben Neves forlater Wolves i løpet av sommeren, derom er det liten tvil. Men om Lopetegui får inn en erstatter eller nye spillere over hode, kommer an på om hvilke spillere som selges og til hvilken pris.

Det er i Premier League de største pengene i fotballen er, fortsatt. Men det er også strenge fair play financial rules, som må følges. Disse reglene ble ikke presentert til Lopetegui før han signerte.

Noe spanjolen ser på som et stort problem før neste sesong. For å kunne konkurrere må alle lag kunne kjøpe og selge de spillerne manageren ønsker seg. Det kan neppe Wolves – med mindre spillere blir solgt. Konklusjon: At Julen Lopetegui går. Han har mer enn nok tilbud fra andre klubber å velge blant.

Manchester City

Josep Guardiola og hans Manchester City har vunnet ligaen fem av de siste seks sesongene. Og nå tre på rad. Manchester City har vunnet både ligaen og FA-cupen så langt denne sesongen og vil vinne Champions League-finalen mot Inter lørdag 10. juni. Tror vi.

Guardiola er den lengstsittende manageren i Premier League og blant de beste, kanskje den aller beste.

Det blir trofeer av slikt, bare spør Manchester United. Sir Alex Ferguson kan neppe kopieres, men spanjolen i City er ikke langt unna å gjøre det magiske. Nemlig å ta den berømte “The Treble“. Å vinne de tre gjeveste trofeene i én og samme sesong. Slik “Fergie” og United gjorde det i 1999.

Sammen med Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea og Newcastle – vil Manchester City sloss om ligagullet igjen neste sesong. Vi tror det blir jevnere enn noen gang, men det har vi trodd før og tatt feil. Men vi tar sjeldent feil om hvem som vinner ligagullet.

Det gjør Manchester City, også neste sesong – mye fordi Pep er Pep, han har verdens beste spiss og Englands beste lag.

Vi tar med til slutt at Karim Benzema har forlatt Real Madrid til fordel for Al-Ittihad i Saudi-Arabia, med Nuno Santo (ex Wolves) som manager. Her vil han få en lønn på én milliard kroner per år.

Vi tar også med at Tottenham har valgt tidligere Celtic-manager, Angelos Postecoglou, som ny sjef. Tottenham har hatt ni managere på ti år. Noen lærer aldri.

Vargas

Pin It on Pinterest