Slik blir du millionær, om du er veldig tålmodig. Altså ser flere tiår fram i tid. Da vil du lykkes, om du følger denne oppskriften. Men, vært på vakt, det er med en viss risiko, du kan også tape penger. Så om du ikke er villig til å ta risiko – da er ikke denne artikkelen noe for deg.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Investering

Sparing. langsiktig sparing, der du kan oppnå renters rente effekten er nøkkelen til solid rikdom. Ulempen er altså at det kan ta lengre tid enn du håper på. Rentes rente er gevinst på allerede oppnådd gevinst på sparepengene. Og viser effekten på sparing over tid.

Les også: Slik blir du rik i en fei

Du må altså først ha en buffer eller sparing for å oppnå renters rente effekten. Om du sjekker din lokale bank, eller bankens egne nettsider, vil du finne gode råd. Men det finnes også gode råd hos andre, som f.eks Nordnet.no, som er en internasjonal internettmegler.

Slik blir du millionær, om du velger riktig investering. Du kan velge å investere i bolig(er) og eiendom. Eller i fond, obligasjoner, indeksfond eller aksjer. Vi har valgt indeksfond og enkeltaksjer. Mest fordi vi liker den volatiliteten som er i aksjer, altså at det går opp og ned. Som gir mulighet til å tjene raske penger på kort tid.

Aksjer og indeksfond

For å redusere risikoen bør du kanskje velge indeksfond.

Slik blir du millionær

Bildet er tatt av Csaba Nagy fra Pixabay

Om du vil ha litt mer risiko for å øke verdien av porteføljen på kortere tid, kan du velge “trygge” aksjer. Det vil si aksjer som representerer de aller største og mest solide selskapene. Vi eier kun norske selskap, for det er de aksjene og selskapene vi kan best. Men du kan også investere i selskap i andre land.

Vi eier DNB, Mowi, Frontline, Vår Energi, Gjensidig Forsikring og Aker Horizons. Vårt indeksfond er KLP AksjeGlobal Indeks P, et fond som har sine regioner innen blant annet teknologi, finans, helsevern, konsument, industri og kommunikasjon. Områdene er i all hovedsak i USA og eurosonen og Japan.

De største selskapene i fondet er giganter som Apple, Microsoft, Amazon og NVIDIA.

Slik blir du millionær. Om du er smart og følger pengene.

Kunnskap

Kunnskap er gull. Om du bruker litt tid på å sette deg inn i finansmarkedet, vite hva at oljeprisen og det amerikanske markedet, faktisk har å si for Oslo børs. Og setter deg inn i hva aksjer er og hva et fond er. I tillegg hva som skal til får å tjene penger på disse – kan dine sparepenger vokse raskt.

Vi investerer i Norges største bank, fordi banken tjener gode penger på stigende renter. DNB har også penger på bok fra før og uttaler solide utbytter til sine aksjonærer. Bare på utbyttene alene, som reinvesteres i nye aksjer, er det penger å tjene.

Vi investerer penger i Mowi, fordi verden må ha mat, mer og mer for hvert eneste år. Og fisk er verdens mest etterspurte råvare som eksporteres til hele verden. I tillegg er Mowi et selskap som har store deler av sin produksjon utenfor Norge, som gjør at de ikke blir påvirket i så stor grad av Støres idiotiske lakseskatt.

Mowi betaler ut solide utbytter til sine aksjonærer.

Vi investerer i Frontline, fordi det er verdens største tankskipsrederi, som har de største fraktskipene. Varer må fraktes til kontinent til kontinent, nå og i framtiden. Ratene varierer, men alt tyder på at dette også er en bransje som vil tjene mye penger i all uoverskuelig framtid. Også Frontline betaler ut utbytte.

Vi investerer i Vår Energi som er et olje- og gass-selskap. Det tredje største etter Equinor og Aker BP. Krig og stor etterspørsel etter både olje og særlig gass, gjør at et slikt selskap tjener mye penger. Når prisene på energi stiger – tjener selskapet mer.

Reinvester

Når verden står i brann, krig og usikker råder på stadig flere fronter, er det med på å presse prisene oppover. I tillegg betaler også Vår Energi solide utbytter til sine aksjonærer.

Gjensidige Forsikring er Norges største forsikringsselskap. Et solid selskap med god fortjeneste og solide utbytter. Forsikring må alle ha, både i dag og i framtiden. Slik blir du millionær – om du er tålmodig med dine investeringer.

Aker Horizons betaler ikke utbytte og har falt ned nær 90% på børsen siden oppstart. Men det er lys i tunnelen og vi har tro på at Kjell Inge Røkkes grønne satsning har livets rett. Noen hevder å vite at dette selskapet skal taes av børs. Men vi tror at selskapet får leve videre og bli til en av Akers største og viktigste satsning for framtiden.

Om du ønsker å bli millionær, bør du ha penger i banken på høyrentekonto, men da må du vente lenge. Eller kjøpe indeksfond, obligasjoner eller gjøre som oss – kjøpe aksjer i solide selskap og sitte så lenge at porteføljen har vokst seg solid.

Vårt beste råd er er å reinvestere pengene du tjener på utbytte, i fond og på aksjer. Uten å bruke av potten.

Vær oppmerksom på at det alltid finnes risiko ved kjøp av fond og aksjer – du kan tape pengene dine.

Vargas

Pin It on Pinterest