Resepten for å finne den rette

Resepten for å finne den rette finnes napp. Men det finnes gode råd på hvordan du bør gå fram. Spesielt om du leter etter en kjæreste online, som er blitt mer og mer vanlig, så finnes det mange gode råd. Vargas12.com har skrevet flere hundre artikler om hvordan finne en kjæreste på nettet – her kommer et innlegg til. Fordi du fortjener det.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Vintermørket

Siden vi har førstehåndserfaring på å finne den rette på nettet, så vet vi endel om å lykkes med jakten på kjærligheten. Du må først og fremst vite hva du leter etter, deretter må du finne ut hvordan du skal presentere deg selv. du må faktisk bjuda skikkelig på, om du skal lykkes.

Les også: Hvorfor har du ikke kjæreste du som er så vakker?

Skal du ha barn med vedkommende? Er du villig til å bytte jobb, flytte til en annen del av landet? Hvor mange venner kan du klare å ofre for den rette? Ja, for det er endel spørsmål du bør ha tenkt gjennom, før du legger deg selv ut på “markedet”.

Husk at det ikke bare er deg selv der ute, men tusenvis av andre single, som leter etter den perfekte makkeren. i Norge er det drøyt 1 millioner single kvinner og menn som leter febrilsk etter en kjæreste før vintermørket senker seg. Du har det travelt.

Senker du kravene og ser bort fra den høyreiste mørke og muskuløse prinsen, som kommer ridende på en hvit fullblodshest. For å forføre deg langt inn i evigheten med evig lykke, så kan du ha en sjanse til å lykkes.

Resepten for å finne den rette

Bildet er tatt av bdcbethebest fra Pixabay

Anbefalinger

Resepten for å finne den rette finnes kanskje ikke noe oppslagsverk. Men vi har altså endel pekepinner på hva det er som virker best. Særlig om du har tenkt gjennom hva du har å by på og hva du ønsker deg aller mest, selv.

Les også: Savner du en kjæreste?

Å finne en kjæreste online har blitt stadig mer vanlig i dagens digitale tidsalder. Det å finne seg en kjæreste online kan virke skremmende ved første øyekast, men det er faktisk en effektiv måte å møte nye mennesker på. Spesielt hvis du har en travel livsstil eller bor i et område med begrenset tilgang til potensielle partnere.

Her er noen skritt du kan følge for å øke sjansene dine for å finne kjærligheten på nettet:

Selvrefleksjon: Før du begynner å søke etter en kjæreste online, er det viktig å reflektere over hva du leter etter i en partner og hva du kan tilby i et forhold. Sett deg ned og tenk på dine verdier, interesser, mål og hva slags forhold du ønsker.

Velg riktig datingside: Det finnes et bredt utvalg av datingsider og apper, hver med sin egen nisje og målgruppe. Noen fokuserer på langvarige forhold, mens andre er mer avslappet og rettet mot tilfeldige møter. Velg en plattform som passer dine mål og verdier.

Lag en ærlig profil: Når du har valgt en datingside, er det på tide å opprette en profil. Vær ærlig og autentisk når du beskriver deg selv. Bruk klare bilder som viser ditt sanne utseende, og skriv en beskrivelse som reflekterer din personlighet og hva du leter etter.

Skill deg ut i mengden

Vær tålmodig: Å finne en kjæreste online tar tid. Ikke forvent å finne den rette med én gang. Vær tålmodig og gi det tid. Bruk tid på å bli kjent med forskjellige mennesker før du bestemmer deg.

Innled samtaler: Når du har funnet noen som vekker interessen din, send en høflig melding eller start en samtale. Spørsmål om deres interesser, hobbyer eller livsstil for å bli bedre kjent med dem.

Vær trygg online: Online dating kan være trygt, men det er viktig å være forsiktig. Del ikke personlig informasjon som hjemmeadresse eller økonomiske detaljer tidlig i forholdet. Hold også øye med røde flagg som inkonsekvenser i historiene de deler.

Planlegg en date: Når du føler deg komfortabel med noen du har møtt online, kan du planlegge en personlig date. Velg et offentlig sted for sikkerhet og la noen vite hvor du skal. Første date bør være uformell og lavterskel for å redusere presset.

Vær åpen for ulike mennesker: Ikke begrens deg til en bestemt type person. Vær åpen for å møte mennesker med forskjellige bakgrunner, interesser og livsstiler. Du kan bli overrasket over hvem du klikker med.

Skill deg ut i mengden ved å være original, men ekte, by på deg selv slik at potensielle beilere blir nysgjerrig på akkurat deg og din profil. Men ikke overdriv med for mye av det gode.

Bygg tillit

Vær åpen for ulike mennesker: Ikke begrens deg til en bestemt type person. Vær åpen for å møte mennesker med forskjellige bakgrunner, interesser og livsstiler. Du kan bli overrasket over hvem du klikker med.

Kommuniser tydelig: Ærlig og tydelig kommunikasjon er nøkkelen til et vellykket forhold. Vær åpen om dine forventninger, ønsker og grenser. Lytt også til partneren din og forstå deres behov.

Ta deg tid til å utvikle forholdet: Et sunt forhold tar tid å utvikle. Ikke skynd deg inn i noe, og gi forholdet tid til å blomstre naturlig. Bygg tillit og nærvær gradvis.

Lær av erfaringene dine: Ikke bli desillusjonert av mislykkede forsøk. Hvert møte og forhold kan lære deg noe nytt om deg selv og hva du leter etter. Bruk disse erfaringene til å vokse som person.

Fokus på selvpleie: Mens du leter etter en kjæreste online, er det viktig å ta vare på deg selv. Fortsett å utvikle dine egne interesser og hobbyer, og oppretthold et sosialt liv utenfor datingverdenen.

Vær åpen for endringer: Det kan hende at du ikke finner den rette kjæresten med en gang, eller at forholdet ikke utvikler seg som forventet. Vær villig til å tilpasse deg og justere dine forventninger etter hvert som du lærer og vokser.

Feir suksesser: Når du endelig finner den rette kjæresten online, ikke glem å feire suksessen. Et vellykket forhold krever fortsatt innsats, men du har kommet et langt skritt nærmere å finne kjærligheten du søker.

Online dating kan være en utfordrende, men givende prosess. Prøv det!

Det gir deg muligheten til å møte mennesker du kanskje aldri ville krysset veier med ellers. Husk at det er viktig å være tålmodig, ærlig og åpen for nye opplevelser mens du leter etter din livspartner på nettet.

Fordi du fortjener det.

Vargas

Lave menn blir avvist – over alt

Lave menn blir avvist – over alt. Til og med sosialt. Det er en skremmende og hårreisende utvikling som ikke gagner noen. Om vi begynner å skille ut visse grupper mennesker vil vi til slutt sitte igjen med et elitesamfunn. Der kun de høye, vakre og rike får gå ut av huset. Vil vi ha det slik?

Bergenet lesetid: 4 minutter

Lave menn

Enten du leter etter den rette på Tinder eller ønsker å finne deg en kjæreste på byen. Er du mann, lavere enn gjennomsnittet og ikke er mangemillionær – kan du snu og gå hjem igjen. Dette er ikke en spøk, men ramme alvor. Særlig for alle lave menn.

Les også: Forholdet ditt i fare etter sommerferien?

«Lave menn risikerer å tape på alle måter. I kjærlighetslivet, på jobbmarkedet og sosialt. Og det virker ikke engang som at det er akseptabelt å ta det opp, fordi det er tross alt mange andre utsatte grupper.

Aftenposten.no

Lave menn blir avvist – over alt. Også som potensiell kjæreste hos de aller fleste kvinner. Det er trist og bare trist. Vi er kanskje oppdratt slik, også i Norge, at han skal være noen centimeter høyere enn henne. for at det skal se perfekt ut. Men ærlig talt, da. Er det viktig, liksom? En teit tradisjon som bør avvikles umiddelbart.

Lave menn blir avvist - over alt

Bildet er tatt av StockSnap fra Pixabay

Barnløs

Hva som defineres som lav er selvsagt individuelt, men la oss si under 180 cm, som er ca gjennomsnittsalderen på norske menn.Menn som er lavere, er altså ikke bra nok.

Er du mann, har en begrenset høyde og leter etter en kvinnelig partner, vil du kanskje slite med å finne deg en kjæreste. Det finnes en rekke studier som viser det faktum at mange kvinner velger bort lave menn.

Disse kvinnene finner ikke lave menn tiltrekkende nok, det gir ikke riktig status og det er faktisk bevist at lave menn – sliter med å finne de best betalte jobbene. 

Lavere menn sliter også med selvtilliten, har høyere prosent blant menn som tar selvmord, er mer deprimerte og kan ofte forbli barnløse, grunnet kvinners higen etter høyere menn.

Det er kun inntekt og utdanning, som er en større årsak til hva kvinner ser etter hos sin partner, som kommer foran at mannen altså er for lav. Kvinner velger status for alt annet, menn ser etter utseende.

Du trenger ikke lang tid på å tenke over situasjoner der du har observert par, der hun er 180 cm og han er 170 cm. Har du noen gang sett et slikt par, hadde du husket det, fordi det er sjeldent, spesielt og ikke “normalt”.

Normalt par

Hva er et normalt par?

Jo det er et par der mannen er ca 10 cm eller mer, høyere enn kvinnen. Også likekjønnede par, har en tendens til å finne en likevekt hva høyde angår. Hvorfor er det slik og hvorfor er det kleint, at lave menn dater høye kvinner? Fordi hun så sjeldent ønsker å havne i en slik setting? Sannsynligvis, ja. 

Les også: Menn sitter å tisser

Lave menn blir av mange kvinner sett på som annenrangs. De er silt ut og ikke funnet bra nok for henne.

Denne moderne kvinnen som sveiper seg gjennom Tinder på jakt etter denne mørke, helst høye, flotte prinsen som kommer seilende inn i livet hennes og gir henne alt hun vil ha. En fantasi, en virkelighetsflukt som gir noen kvinner en høyere kjæreste, men ikke så mye mer enn det. Mann er mann, derfor forteller ikke høyden om han er er et godt menneske, eksempelvis.

En mann på 175 cm kan åpenbart være en god elsker, en god far, omsorgsperson, kjæreste og bestevenn. Men svært mange kvinner, er ikke interessert. Det er noe med estetikken, hun ser at det er feil og sveiper videre til hun finner en annen.

En høyere mann.

Vargas

Pride-feiring med bismak

Pride-feiring med bismak i Oslo 1. juli. Årsaken er brente Pride-flagg og mange som skulle ha deltatt, velger å la være. Trusler og voldshendelser har forekommet også denne helgen i hovedsiden. Særlig mot kvinner med pride-emblem eller farger på seg. Nå må folk ta seg sammen og la kvinner og menn som ønsker å vise sin kjærlighet mot den man elsker – få lov til det. Vargas hyller Pride-feiringen og det bør du også gjøre.

Les også: Kjæresten din venter på deg

Anmeldelser av hatefulle ytringer på bakgrunn av seksuell orientering, økte med over 57 prosent. I fjor var antall anmeldelser for hatefulle ytringer mot skeive større enn voldslovbrudd. Sist det skjedde var i 2018.

NRK.no

Utviklingen er skremmende og tragisk for den som rammes, men som samfunn går vi i feil retning. Hvem har egentlig noe med hvem andre skal elske? Og hva har det å si at menn elsker menn og kvinner elsker en annen kvinne?

Vi ønsker å presisere hva Hans Majestet Kongen sa i sin mye omtalte tale fra hagefesten i slottsparken i 2016.

Kongens tale

Stortingspresident,
Statsminister,
Høyesterettsjustitiarius,

Etter at vi gjennom mange år har reist rundt i det meste av landet, er det veldig hyggelig å få være vertskap for representanter fra hele Norge!

Hjertelig velkommen til oss, alle sammen!

Dere som er samlet her utgjør bredden av det Norge er i dag.
Så hva er Norge?

Norge er høye fjell og dype fjorder. Det er vidder og skjærgård, øyer og holmer. Det er frodige åkre og myke heier.

Havet slår mot landet fra nord, vest og syd.

Norge er midnattssol og mørketid. Det er både harde og milde vintre. Det er både varme og kalde somre.  

Norge er langstrakt og spredt bebodd.

Men Norge er fremfor alt mennesker.

Pride-feiring med bismak

Bildet er tatt av Maicon Fonseca Zanco fra Pixabay

Nordmenn er nordlendinger, trøndere, sørlendinger – og folk fra alle de andre regionene.  Nordmenn har også innvandret fra Afghanistan, Pakistan og Polen, Sverige, Somalia og Syria. Mine besteforeldre innvandret fra Danmark og England for 110 år siden.

Det er ikke alltid så lett å si hvor vi er fra, hvilken nasjonalitet vi tilhører. Det vi kaller hjem, er der hjertet vårt er – og det kan ikke alltid plasseres innenfor landegrenser.

Nordmenn er unge og gamle, høye og lave, funksjonsfriske og rullestolbrukere. Stadig flere er over hundre år. Nordmenn er rike, fattige og midt i mellom. Nordmenn liker fotball og håndball, klatrer fjelltopper og seiler – mens andre er mest glad i sofaen.

Noen har god selvtillit, mens andre sliter med å tro på at de er gode nok som de er.

Nordmenn jobber i butikk, på sykehus, på oljeplattform. Nordmenn arbeider for at vi skal være trygge, arbeider med å holde landet rent for søppel, og leter etter nye løsninger for en grønn fremtid. Nordmenn dyrker jorda og driver fiske. Nordmenn forsker og lærer bort.

Nordmenn er engasjert ungdom og livserfarne gamle. Nordmenn er enslige, skilte, barnefamilier og gamle ektepar.

Glad i jenter

Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre.

Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting.

Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes.

Med andre ord: Norge er dere.

Norge er oss.

Når vi synger «Ja vi elsker dette landet», skal vi huske på at vi også synger om hverandre. For det er vi som utgjør landet. Derfor er nasjonalsangen vår også en kjærlighetserklæring til det norske folk.

Mitt største håp for Norge er at vi skal klare å ta vare på hverandre.

At vi skal bygge dette landet videre – på tillit, felleskap og raushet.

At vi skal kjenne at vi – på tross av all vår ulikhet – er ett folk.

At Norge er ett.

Igjen – varmt velkommen til oss – jeg håper vi får en fin stund sammen!

Pride

PRIDE er en årlig begivenhed, der fejres over hele verden for at markere og støtte LGBTQ+-samfundet. Det er en tid, hvor folk samles for at udtrykke deres stolthed, kærlighed og solidaritet med forskellige seksuelle orienteringer og kønsidentiteter. PRIDE er mere end blot en parade eller festligheder – det er en bevægelse, der har rødder i kampen for lige rettigheder og accept.

Les også: Slipp sommerstemningen løs

Historien om PRIDE går tilbage til begivenhederne i juni 1969 i New York City. På det tidspunkt var homoseksualitet stærkt stigmatiseret, og politiet førte ofte razziaer mod barer, der var kendt for at være mødesteder for LGBTQ+-samfundet. Men den 28. juni 1969 valgte LGBTQ+-personer at stå op imod undertrykkelsen og politibrutaliteten.

De reagerede på en politirazzia i Stonewall Inn, en homoseksuel bar i Greenwich Village, og startede en række oprør og protester, der varede flere dage. Disse oprør blev et symbol på modstand og en drivkraft for LGBTQ+-rettighedsbevægelsen.

I de efterfølgende år begyndte LGBTQ+-samfundet at organisere sig og kæmpe for deres rettigheder. PRIDE-parader blev et vigtigt værktøj til at synliggøre LGBTQ+-samfundet og skabe opmærksomhed omkring deres kamp. Den første PRIDE-parade fandt sted i New York City den 28. juni 1970, og siden da er parader og PRIDE-arrangementer blevet afholdt i byer over hele verden.

La kvinner og menn, unge som gamle og de i midten – få elske hvem de vil, nå, og for alltid. Husk, Norge er oss.

Vargas

Kjæresten din venter på deg

Kjæresten din venter på deg et eller annet sted er ute. Du som er blant én av de mange single i Norge, bør kanskje gjøre noe med det. Om du ikke vil gå en lang høst og vinter alene som singel. Noen vil jo det, men dem om det. Mange andre, ja, faktisk mer enn én million nordmenn er aleneboer eller ufrivillig singel. Tenk litt på det.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Menneskerett

Vi som er så heldig å ha en partner eller kjæreste, vet hvor viktig det er.

Ikke minst hvor fantastisk det er å ha noen å dele livet med. Ja, en floskel du som singel er lei av å høre om, men det er faktisk sant. Og det er viktig å si fra om det. Slik at single legger seg litt i selen for å finne den rette. Om det er det som er ønsket.

Les også: Ryker forholdet ditt i sommer

Det er dessverre ingen menneskerett å finne en kjæreste, partner eller ektefelle. Norge flommer nesten over av ufrivillige single menn uten barn. Kvinner har førsteretten, stort sett, og da er der mange menn som lider av det.

Kjæresten din venter på deg der ute et sted, dere vet bare ikke om hverandre, ennå. Derfor bør du som ønsker en partner begynne å legge en plan for hvordan du skal finne hen. Det er faktisk opp til deg. Orker du å vente lenger?

Kjæresten din venter på deg

Bildet er tatt av StarFlames fra Pixabay

Regnbueflagget

Vargas12.com er nok den bloggen i Norge som har skrevet flest artikler om det å finne den rette. Helt siden 2010 har vi gjort det vi kan for at du som vår leser, skal slippe å være mer alene enn du ønsker. Altså finne den rette og være sammen med en kjæreste. Vakrere blir ikke livet, nemlig.

Det bør alle som ønsker, få oppleve, nemlig å bli elsket og elske noen tilbake.

Derfor jobber vi iherdig inn i framtiden med å hjelpe single med å finne den rette. Det er kjærligheten verdt, vi vet hva vi snakker om. Og til den det måtte angå. Vargas12.com heiser regnbueflagget så høyt vi kan. Selvsagt skal man kunne elske hvem man vil.

Les også: Dater du hvem som helst?

Homofile, lesbiske, transpersoner, biseksuelle og så videre, skal og bør få lov til å elske det mennesket de møter på sin vei. Uten at noen skal legge nesen sin i det. Alle som tror de kan bestemme noe annet bør gå å skamme seg, lese seg litt opp og finne på noe annet å gjøre. Du har ikke et ord du skulle ha sagt. Gå hjem.

Å lære barn å unge og være inkluderende mot andre, inkludert å vise respekt for hvem man kan elske, er det viktigste unge kan lære, helst fra de skjønner hva det vil si å elske noen. Og det kan være veldig tidlig. Vi er pliktig til å lære barna om ekte kjærlighet.

Online

Skal du lykkes må du legge en god plan, senk kravene til et realistisk nivå og by på deg selv. Vær ærlig og “bjuda” på alle dine beste sider. Samtidig være klar på hva du vil slik at du ikke framstår desperat. Det er lite sjarmerende.

Sannsynligheten er størst for at du lykkes med å finne den rette, online. Ved å la en seriøs profil på et ekte nettsted som gir deg muligheten, uten å bli lurt. Dessverre finnes det falske profiler over alt. Vær på vakt og ikke gå videre i samtalen om penger blir et tema.

Profilen din bør skille seg ut blant andre, det gjør du ved å skrive en god, morsom, men også seriøs tekst. Den bør si litt om hvem du er, hva du ønsker og hvorfor du vil møte en potensiell kjæreste.

Ønsker du barn, kan du flytte om nødvendig og tåler du andres barn – er spørsmål som raskt kommer opp. Og som du bør ha svar på. Husk at kjærligheten ikke har noen aldersgrense.

Bruk bilder i profilen, bilder du selv er komfortabel med – ta kontakt med oss om du ønsker hjelp med teksten, det koster mindre enn du kanskje tror. Vi hjelper deg gjerne.

Lykke til!

Vargas

Leter du etter drømmedama?

Leter du etter drømmedama? Eller drømmemannen? Da er det på tide å sette inn støtet. Høsten nærmer seg med stormskritt og vinteren blir kanskje både lang og kald. Kanskje du hadde fortjent å finne en armkrok og krype inn i? Du også?

Estimated reading time: 6 minutter

Bruddet

Høsten og vinteren er den verste tiden å være singel og ensom, mens våren og sommeren den beste tiden å ha en kjæreste. Her får du gode råd og tips. Vi heier på deg og håper du finner en å dele framtiden din sammen med.

Les også: Meningen med livet ditt?

Kanskje handler det først og fremst om å ikke bli ensom, men det å bli en kjæreste for en helt spesiell person, er et voldsomt ansvar. Ansvar og endring i livet, forhåpentligvis til det bedre. Ingen ønsker å være ensom, men man kan ha det greit som singel, om det er det man ønsker. 

Det er stor forskjell på å være ensom og frivillig singel.

Noen sliter med ettervirkningene etter brudd og makter ikke etablere seg på nytt på flere år, i fare for å bli såret på ny. Det er en sjanse man må ta for å komme videre i livet. Lite er vel verre enn å gå og være ensom, alene og såret. Selvtilliten stiger ikke til himmels av en slik hverdag.

Som vi har skrevet om før, et godt forhold som skal fungere over tid, må ha smøring og må ses på som et langsiktig samarbeidsprosjekt. Leter du etter drømmedama? Da bør du begynne å søke nå, i dag.

For å få forholdet til å fungere, må man gi hverandre kjærlighet, tillit og frihet. Det er for mange en vanskelig balansegang. Og det har blitt kanskje for enkelt å bryte opp, om man ikke får det som man vil.

Bruddet kommer som en konsekvens for at man ikke får det som man vil, og man tror et nytt forhold er løsningen. Det kan hende er veldig feil.

Leter du etter drømmedama?
Foto: Pixabay.com

Den rette

Hvordan vet du om du har funnet den rette? Det vil som oftes ta litt tid og det kan hende du må både prøve og feile en rekke ganger, før du er helt sikker. Selv da kan det hende det var en tabbe, å satse på den man trodde det var. Å ikke tørre å satse på én utvalgt, før jo ingen vei, så man må bare forsøke.

Gå all in for å finne en som passer for deg, eller bruke tiden godt på å kjenne om singel-livet er å foretrekke. Å oppleve ting i livet får en helt annen dimensjon når du kan dele det med en som står deg nær, om det er opplevelser på godt eller vondt. For eksempel med en kjæreste.

En som kan trøste deg når du er nedfor og lei, en som kan gi deg pleie når du er syk, en som kan hente deg på fest eller følge deg opp kirkegulvet når tiden er inne. Å være singel kan være ålreit, men et lite helvete om man ikke liker å våkne alene på iskalde vintermorgener.

Evig singel eller kjæreste før høsten?

Din favoritt-rett, din favoritt film, bok, reisemål, låt eller opplevelser i teatret. Skal du brenne inne med alle disse opplevelsene alene? Du som er både klok, engasjert, intelligent, kunstnerisk, jovial, en bestevenn, vakker, smart og sexy? Du, som av alle virkelig fortjener en å dele livet med?

Å lage middag til én, er både trist, ensomt og tungt. Det blir ofte jævlig mye rester og maten smaker slett ikke like godt som sammen med andre. Vær din egen lykke smed. Finn den rette for deg. For din egen skyld.

Gode råd

Alle som har vært forelsket og funnet en å elske som elsker tilbake, vet hva kjærligheten gjør. Den er kanskje meningen med livet, den fører mennesker sammen og og holder oss sammen. Du som leser av denne bloggen, fortjener også å få oppleve det. Enten du har vært singel hele livet eller har flere forhold bak deg.

Kjærligheten er viktig for oss gjennom helel livet. Vi bør kjempe for den, med livet som innsats, om vi mener det er verdt det.

Slik finner du den rette på nettet:

 • Lag en profil du kan være stolt av
 • Vær alltid ærlig, luk ut skrivefeil
 • By på deg selv, men ikke smør for tykt på
 • Legg ved flere bilder- som kan gi et godt bilde av hvem du er
 • Ikke la din profil bli en dagbok, noe må være igjen til det første møte
 • La også kallenavnet og åpningssekvensen si mer om deg som menneske
 • Bruk humor, men ikke bli for ivrig
 • Vær oppmerksom på falske profiler
 • Kommer tema ‘penger’ opp i en tidlig fase bør du være på vakt
 • Ikke vær for kravstor med dine ønsker, vær realistisk
 • Felles interesse er ikke et ‘must’, men kan være et “springbrett” til et vellykket forhold
 • Vær sikker på om du er klar for å få et ‘bonusbarn’ eller to, eller ikke, før du er ferdig med profilen

Kjæresten

Sommerferien ble kanskje ikke helt som du hadde planlagt? Alle vennene dine har kjæreste, du trodde du hadde én i kikkerten som heller ble sammen med venninnen, som gikk bak ryggen din?

Slik kan sommeren ha fortonet seg for noen, men fortvil ikke. Du begynner på skolen igjen til høsten, eller jobb etter ferien. Her vil det åpne seg nye muligheter, du vil møte spennende mennesker og potensielle kjærester.

Det er kanskje nettopp da du bør bruke god tid på å finne den rette for deg, den som kan bli en klippe i livet ditt i uoverskuelig framtid. Leter du etter drømmedama? Eller kanskje mannen i ditt liv? Det er en helt spesiell der ute for deg, helt sikker.

Lykkes ikke det, kan du selvsagt gjøre som mange andre har lykkes med, å søke og finne den rette på nettet.

Lykke til!

Vargas

Meningen med livet ditt?

Meningen med livet ditt? Har du tenkt over det? Kan det være å gjøre det man kan for seg selv, få et godt liv, men også gjøre det man kan for andre? Mange mener at kjærligheten er meningen med livet, andre påstår at det er å få barn. Andre igjen mener at penger og så høy inntekt som mulig, er det overordnede målet i livet.

Estimated reading time: 5 minutter

Foreldre

Vi holder på det å bli mor eller far må overgå det meste. Vi vet at det er populært å velge seg vekk barn, fordi det passer ikke inn i tidsplanen. Barn tar tid, man bekymrer seg for de fra dagen de er født og det koster endel å oppfostre barn. Men like fullt er det å bli foreldre, høyt oppe på meningen med livet. Mener vi.

Les også: Jaget etter penger stopper Norge

Meningen med livet ditt? Har kanskje helt andre fokus? Utdanning og reising, er også viktig for mange. Vi ønsker å høre fra våre lesere, bruk kommentarfeltet – du kan være anonym, men gi oss et hint om hva som er meningen med livet, for deg.

Å bli foreldre til et lite barn er en viktig oppgave. Barnet er helt avhengig av en omsorgsperson fra første øyeblikk det lever. Og det skal ha mat, trøst, omsorg, oppmerksomhet og tørr bleie flere ganger i døgnet. Det er faktisk en fulltidsjobb, som varer døgnet rundt. Men for de aller fleste, er det faktisk helt fantastisk.

Meningen med livet ditt?

Flokkdyr

Meningen med livet ditt? Du har sannsynligvis bare dette ene livet, hva har du tenkt til å bruke det til? Sitte å spille PS5, døgnet rundt? Det er vel en dårlig plan, eller gir det deg stor verdi? Å bli fantastisk god på å spille dataspill?

Vi mener at meningen med livet bør handle om å gjøre noe bra for andre, gjerne noen som står en nær. Kanskje foreldre, mormor, bestemor, onkel, far eller egne barn. Mennesket er menneskets glede, tenk litt på det.

Les også: Barneoppdragelse – er du venn eller forelder?

Fra vi trekker vårt første åndedrag, er vi avhengig av andre for å klare oss. Det blir åpenbart enklere med årene. Vi klarer oss selv, men det er en grunn til at ensomhet er vårt tids største folkesykdom, som det snakkes for lite om.

Vi er avhengig av å sosialisere oss og ha folk rundt oss. Mennesket er flokkdyr og det er den nærmeste flokken som er viktigst for de fleste. Derfor er det så treffende, det Per Fugelli sa: “Ta vare på flokken din!”

Det handler om at gjengen, flokken og fellesskapet kan bety en forskjell i å være nettopp dét: et fellesskap. Et fellesskap som ser, som spør og som er. Et fellesskap som er oppmerksomt, som er til stede, som følger opp

NTNU.no

Barna

De store barnas foreldre har en helt annen og ukontrollerbar smerte enn småbarnsforeldre som ikke får barnet til å rape. En absolutt reel bekymring for en nybakt mor. Foreldre av tenåringer som er i ferd med å havne på skråplanet en helt annen.

Å bli foreldre er kanskje den viktigste og beste oppgaven man får i livet, men det kan også bli en evig pine om ting går galt.

Ved å være bevisst på å vise respekt, å lære barnet å kjenne fra tidlig alder. Og ved å snakke sammen om alle utfordringer som kommer – både for liten og stor gjennom livet, vil de fleste unge lytte og lære av sine foreldre.

Det finnes heller ingen fasit på å være gode støttespillere for barna, men det å vise omsorg, gi læring, være til stede når behovet er der, vil barna respektere sine foreldre gjennom oppveksten.

For mange unge er det vanskelig å gå fra å være barn til voksen, nettopp derfor er det så viktig å ha gode sparring-partnere. Gode omsorgspersoner som vil dem vell og som kan gi svar på kompliserte, og vanskelige spørsmål.

Alle foreldres store ønske er jo å se sine barn som trygge, stabile, kjærlige og selvstendige voksne. Som selv skal bli foreldre, og som etterhvert skal følge slekters gang.

Vi mener meningen med livet er å være så heldig å bli mor eller far.

Meningen med livet ditt? Takk for at du gir oss en tilbakemelding og del gjerne.

Vargas

11 år etter terroren

11 år etter terroren er vi kommet et lite stykke på veien, men ikke på langt nær langt nok. Vi vil faktisk ikke bli ferdig med det, fordi vi skal ikke, og bør ikke glemme handlingen eller de som ble rammet. Alle vi som ønsker et fritt demokrati, har et ansvar om å aldri glemme. Men fortsette å markere dagen og jobbe mot ekstremisme, hat og ondskap.

Estimated reading time: 5 minutter

Aldri glemme

Vi blir aldri ferdig med den verste terrorhandlingen på norsk jord siden Andre Verdenskrig. Angrepet på Pride og det homofile miljøet i Oslo, rammer oss alle, uansett legning. Ondskapen som rammet tilfeldige ofre på London Pub, er et grufullt bevis på at vi har en lang vei å gå. Om vi skal lykkes med å leve i et fritt demokrati, uten å frykte for ytringer, å være homo eller mørkhudet.

Vi har ikke lov til å glemme det som skjedde for 11 år siden. Gjør vi det, lar vi ondskapen over ta samfunnet. De 77 drepte i Oslo og på Utøya fortjener å aldri bli glemt, fordi samfunnet, vi, Norge og de som styrer landet, sviktet dem.

Les også: Alle har kniv tilgjengelig

Norge skal være et land for mangfold, ytringsfrihet, kjærlighet og frihet for alle, uansett hvem man elsker eller ser ut.

Om du føler for et hat mot andre mennesker som har andre meninger, legning eller utseende enn deg, bør du ta grep. Gjøre noe med holdningene dine. Du er sannsynligvis et godt menneske, du er bare lett mottakelig for negative følelser og annerledeshet. Og du lar deg provosere ved at andre lever egne selvstendige liv. Kan det være misunnelse å spore?

11 år etter terroren

11 år etter

11 år etter terroren har vi fortsatt en lang vei å gå, før vi kan si at Norge er et trygt land å oppholde seg i og bo i. Dessverre vil ikke Norge forbli trygt igjen, noen gang, før vi vet at demokrati står fjellstøtt – uten motstand. Onde krefter samler seg til angrep i skyggene.

De er mange, de er norske, men også utenlandske. Angrepet i Oslo i juni er et tydelig bevis på at det er mange som vil ramme oss. Ramme friheten, demokratiet og mangfoldet. Når og hvor vil neste angrep komme? I Bergen? Eller i Trondheim?

22. juli 2011 ble Norge forandret for alltid. Når hatet får ta over, har vi tapt. Når skuddene falt og bombens drønn stilnet, hadde vi allerede tapt kampen. Det vil ta tid før vi reiser oss igjen. For vi gråter fortsatt salte tårer med de, skadde, etterlatte og døde, 11 år etter den mørkeste dagen i moderne tid.

Skyt meg i venstre arm, og eg skal kalle såret solidaritet,

skyt meg i høgre arm, og eg skal kalle arret samhald,

skyt meg i kjeven, og eg skal heve røysta mi,

skyt meg i kneet, og eg skal reise meg igjen,

skyt meg i hofta, og eg skal løpe raskare,

skyt meg i brystet, og eg skal jobbe mot all urett,

skyt meg i auget, og eg skal sjå verda klarare,

skyt meg i øyret, og eg skal høre dei nye røystene synge,

skyt meg i hjartet, og eg skal rope: vår kjærleik lever

Frode Grytten.

Gjørv-kommisjonen

Gjørv-kommisjonen påstår at Norge ikke var i nærheten av å være forberedt på det terroristen utførte. Enda han hadde vært i Kripos sitt søkelys lenge. Breivik sitter på Ila landsfengsel og i Skien fengsel, alt etter som. Fjotolf Hansen, som er hans nye navn etter eget ønske. Jo, han heter faktisk det nå. 

Han har også hatt besøk av en ikke-profesjonell aktør, altså en medfange. Dette skjedde rett før jul i 2019. Nå er det altså gått 11 år siden vi vantro fikk bildene av et smadret regjeringskvartal, og vi fikk høre skuddene som falt fra sommerleiren på Utøya. 

Lest denne? Det aldrende og døende angrer på i livet … 

Terroristen ønsket å drepe Gro Harlem Brundtland, men måtte ‘nøye seg med’ 69 andre knyttet til Arbeiderpartiet og Utøya. Samt 8 tilfeldige ofre ved Regjeringskvartalet. Han kan vel si å ha lykkes med budskapet sitt. Det er 11 år siden Breivik endret Norge, nå. Har regjeringen og politiet kontroll? Hva tror du?

Sovet i klassen 

22. juli 2011ble Norge endret til et oppsiktsvekkende bildet av en nasjon som hadde sovet i klassen i årevis. Terror var åpenbart noe man drev med mange andre steder enn her hjemme. Det som skjedde var utenkelig og ikke med i politikernes planer for potensielle handlinger, verken fra nordmenn eller andre fremmede nasjonaliteter. 

Politikerne, altså den rødgrønne regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen måtte stå skolerett etter massakren i 2011. Det som skulle være en fredfull norsk sommer, ble 22. juli endret til et inferno i død og terror. Regjeringen måtte gå, Erna Solberg og hennes regjering tok over, uten å løfte en finger rundt beredskap – før det hadde gått fem lange år.

11 år etter terroren har vi ikke kommet lenger enn at vi kan forvente terror igjen, på norsk jord. Når som helst, hvor som helst. Ondskapen lusker i mørket og kan slå til mot hvem som helst, mot de som ikke passer inn i terroristenes bilde.

Vi har ikke lov til å glemme, vi må aldri glemme!

Vår kjærlighet lever!

Vargas

Hater du homser eller jøder?

Hater du homser eller jøder? Eller bruker skjellsord når du omtaler minoriteter? Er alle nordlendinger idioter fordi de bor nord for Sinsen-krysset? Svarer du ja på et eller flere av disse spørsmålene, bør du se bedre etter i speilet. Er det en klovn der inne? Ser du klovnen?

Estimated reading time: 4 minutter

Hat

Å velge hat, vold og drap framfor kjærlighet, ømhet og samhold er det både destruktivt og lite smart.

Hva om du flytter inn i et nytt nabolag med din familie, så viser det seg at alle naboene er muslimer. Blir du redd, vred og fylt med hat? Ja, for du hater muslimer også, ikke sant? Gå til speilet og se etter klovnen. Den er lett å se.

Natt til lørdag ble London Pub, et kjent utested for homofile, og den lille musikkbaren Per på Hjørnet rammet av det verst tenkelige: En mann som løsnet skudd mot uskyldige gjester, midt i den varme sommernatten.

VG.no

Du som fylles med hat mot andre fordi de har andre meninger enn deg selv, eller blir fylt med sinne fordi andre har en annen legning enn deg – du bør våkne opp. Hater du homser eller jøder, er det du som er problemet. Verken de homofile, lesbiske eller jødene.

Et hat mot en bestemt gruppe mennesker, det være seg kjendiser, homoer, politikere eller skuespillere, er selvsagt et hat for mye. Vi ser det flere steder rundt om i verden at hatet vokser på ulik basis mot hvem som helst.

Ingen trodde at Russlands president, Vladimir Putin ville gå til militært angrep på sin nabo, Ukraina. nå, snart fem måneder senere har krigen pågått uten stopp. Med det resultat at mange millioner sivile har måtte flyktet fra det krigsherjede landet.

Hatet vokser. Og hatet mot Russland er kanskje verst?

Hater du homser eller jøder?

Fordommer

Dine fordommer er farlig for deg selv, men også for samfunnet du lever i, om du velger å ytre dine forkvaklede meninger i sosiale medier, er en ting. Når du velger å stanse verden med å ty til vold – rammer det oss alle. Hele samfunnet.

Du har dine meninger om det meste, du er ikke for romfolk, ikke homofile eller fete mennesker, heller. Du vil ha en verden skapt i ditt bilde, der alle er like vakre, kloke og perfekte som deg, ikke sant?

Vel, det er ikke sikkert det står så ille til, men mange nordmenn har nok snev av fordomsfullhet i seg. 

Årsaken kan være mangel på kunnskap, kombinert med påvirkning utenfra. Media, venner, familie og kolleger gjør noe med dine meninger, og det er lett å bli påvirket av sine omgivelser.

Fordomsfulle mennesker fordummer debatten, vi må tørre å se mennesket bak hudfargen, bak religionen og tørre og lære ny ting. Bli kjent med andre enn de som ikke ligner på oss selv. 

Vi må tollerere andres meninger, religion og eksistens og slutte å tro vi er bedre enn andre. Makter vi det, å vise større storsinn og hjerterom, vil det være håp for framtiden.

Klovnen

Når blind og usaklig vold rammer oss med våpen, er det samfunnet, med politiet i spissen som skal beskytte oss fra galskapen. På papiret og i lovverket. Det er lettere sagt enn gjort, bare spør dem. Politiet.

Heldigvis finnes det fortsatt helter i blant oss, som tør og kan. Som med fare for egne liv tok hånd om faenskapet når det virkelig gjaldt.

«Du må ikke sitte trygt i ditt hjem

og si: Det er sørgelig, stakkars dem!

Du må ikke tåle så inderlig vel

den urett som ikke rammer deg selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme

Du har ikke lov å gå der og glemme!»

Arnulf Øverland

Hater du homser eller jøder? Da bør du tenke skikkelig etter hvor hatet kommer fra, kanskje hater du egentlig bare deg selv?

Når du står der og stirrer på deg selv i speilet, se godt etter i dine egne øyne, hvilket spørsmål dukker opp først? Vi tipper det ligner på: “Hva var det som skjedde, nå? Hvor var det det begynte å gå så jævlig galt?

Se etter egen gang til. Ser du klovnen?

Zaniar Matapour, du er en forbanna klovn!

Vargas

Kjønnsbegrepet hen blir normalisert

Kjønnsbegrepet hen blir normalisert gjennom at stadig flere nordmenn føler seg midt i mellom gutt og jente. Eller kvinne og mann. Man er verken eller. Eller begge deler, om du skjønner. Kjønn var svært lett å definere for bare femti år siden i Norge. Nå er kjønnet stadig mer utvannet og hen blir et begrep.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Likestilt

Mannen, altså far, jobbet og mor passet huset og ungene. Kvinnen, altså mor, gjorde neste alt annet også. Far slapp unna med å vaske bilen og grille pølser. Nå er kjønnene tilnærmet likestilt og kvinner gjør mye mer av det menn gjorde før. Inkludert det å tjene egne penger.

Les også: Orgasmegaranti – leker for voksne

At kvinner og menn velger sex med samme kjønn, blir i stadig mindre grad knyttet opp mot legning. Men mer om lyst, tenning, kåtskap og knyttet opp mot sex, framfor kjønn. Man tenner i stadig større grad på person og personlighet framfor noe annet.

Kjønnsbegrepet hen blir normalisert

At man blir kalt for hen er ikke negativt betegnet, men definisjonen på et kjønn som ubestemt. Og, ja, det kan også være seksuelt betinget, men ikke nødvendigvis.

Les også: Stor rumpe gjør deg populær

Lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle kan være i gruppen hen. Fordi de forelsker seg ikke i verken kvinner eller menn. Men i begge kjønn og gjerne samtidig. Disse menneskene er friseksuelle sjeler som kan betegnes som hen.

Kjønnsbegrepet hen blir normalisert og er likestilt både kvinner og menn.

Kjønnsbegrepet hen blir normalisert

Hen er et kjønnsnøytralt eller kjønnsmangfoldig pronomen i tredje person entall. Det kan brukes der kjønn er ukjent, og da i stedet for hun/han eller vedkommende. Det kan også benyttes der kjønn er uten betydning eller der hvor personer ikke definerer seg som mann eller kvinne.

Sml.snl.no

Les også: Forhold uten grenser varer

Forskning

Når man tenkte på en mann i ordet rette forstand for femti år siden. Var det en mannsperson med hatt og frakk. Som røkte pipe eller sigaretter, leste avisen og sov middag. Som gikk i tøfler og drakk sprit rett fra flasken. Dagens mann er en feminin liten spirrevipp som ikke er helt sikkert på hva han er eller føler.

I løpet av de siste tiårene har menn blitt mer kvinnelige. Årsaken skal finnes i hormonforstyrrende stoffer i mange av de produktene vi omgir oss med. Blant annet plast, møbler, klær og emballasje.

Forskning.no

Dagens mann er neste like feminin som det kvinner var på femtitallet. Altså de har blitt likere i rollene, snakker på samme måte og ter seg nesten helt likt. At norske menn er mer feminine og et stadig vekk “født i feil kropp,” kan ha noe med hva vi faktisk spiser og drikker å gjøre.

Kjønnsbegrepet hen blir normalisert

Forskning viser at miljøgiftene PCB og PFC som finnes i luften og i kostholdet vårt, og brytes ikke ned. Men forblir i kroppen. Og disse gir oss hormonforstyrrelser som svekker det mannlige hormonet testosteron, i særlig grad.

Kjønnsforvirret

Dermed har vi fått og får stadig vekk et økende antall mennesker som er kjønnsforvirret.

De klarer ikke å skille på om de er gutt eller jente, men ender opp med å ville bli kvinne. Selvsagt er det også visse motsatte tilfeller. Men det er utvilsomt en påvirkende årsak til at menn er mer feminine enn tidligere. Kjønnsbegrepet hen blir normalisert gjennom at personer som opplever å være hen, blir møtt med respekt.

Tenåringsgutter vi kjenner godt til, som går på ungdomsskolen og videregående skole. Velger å sitte når de skal på toalettet framfor å stå, som var normen for kun få år siden. I noen miljøer kan dette oppfattes som feminint, men det er det neppe.

Årsakene til at unge ønsker å sitte å tisse kan være så mange, men en årsak kan være at unge gutter er redd for å søle. Her finnes det selvsagt ingen fasit.

Å føle seg så kjønnsforvirret at man ikke kjenner sin egen plass i samfunnet er forbundet med usikkerhet. Kanskje også skam. Helt sikkert en krevende prosess mange er i lenge, før man får følelsene sine på plass og dette kan selvsagt ta flere år. Hvem er jeg?

Hen

Hen er altså en person som er født i en kropp vedkommende ikke vil kjenne seg igjen i, men har valgt å forbli hen. Selvsagt er det ikke alltid slik, men at man velger å være i et likestilt kjønn, fordi man tiltrekkes begge kjønn.

Vedkommende kan være født som jente eller gutt, men velger bort begge deler, har sannsynligvis tiltrekning mot begge kjønn og har sex med både kvinner og menn. Men kan selvsagt også leve i heterofilt forhold.

Kjønnsbegrepet hen blir normalisert gjennom at vi tolerer kjønnenes individuelle ønsker, omgås dem og akseptere dem som likeverdige individer. Dette burde det selvsagt vært unødvendig å skrive, men med så mange lesbiske og homofile homofobe, der ute, så har vi ikke noe annet valg.

La mennesker som er ulik deg, få elske hvem de selv ønsker. Enten de er hun, han eller hen.

Vargas

Årets vakreste eventyr

Årets vakreste eventyr kan for mange være å få båten endelig på vannet. Eller bli fris etter lang tids sykdom, eller kjenne forelskelsens rus i hodet. Alle har sine egne mål i livet, men om våren blir alt som heter følelser forsterket. Om det er fordi naturen våkner til live og at fuglene kvitterer er vi ikke sikre på. Årets vakreste eventyr kan du lage deg selv i visshet om at det endelig er vår.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Livet

Livet er skjørt for oss alle.

Bare spør befolkningen i Ukraina, de heldige som så vidt klarte å komme seg ut av landet, med livet i behold. Et land som nå bombes sønder og sammen av Russlands krigsmaskin. Ikke visste de vel hva denne våren ville bringe, heldigvis. Mange har fått husene sine ødelagt og familiemedlemmer drept.

Les også: Forhold uten grenser varer

Vi hører stadig vekk om hvor brutalt de behandles av russiske soldater. Voldtekt av kvinner og barn er mer normalen enn unntak. Årets vakreste venter er så langt unna man kommer, for de som opplever krig og ondskap. Men som vi leste om nylig, det er håp for Ukraina også, fordi alle kriger har en ende. Heldigvis.

Den norske våren har også skyggesider man skal passe seg for. Nemlig trafikkdøden.

Ulykkene florerer og det er de med dårligst beskyttelse det går verst ut over. De på to hjul. Hva hjelper det om man overlevde pandemien, hvis man havner i grillen på et vogntog rundt neste sving?

Årets vakreste eventyr kan være den første halvliteren i solen med sjøutsikt og velbehag.

Årets vakreste eventyr

VM i Qatar

For noen er årets vakeste eventyr, VM i fotball. Om man klarer å legge vekk det faktum at hundrevis av underbetalte fremmedarbeidere, har mistet livet i arbeidet med å reise Qatars fotballanlegg.

Årets VM i fotball er nok det mest kontroversielle noen gang. Et VM som aldri burde vært tildelt den korrupte nasjonen. Men alt tyder på at det vil bli arrangert, for aller første gang i løpet av en høst, og tidlig vinter.

VM i Qatar spilles fra 21. november til 18.desember i år – og som så mange ganger tidligere, sendes VM-kampene på NRK og TV2. VM-finalen, som spilles i Doah, går på mesterskapets siste dag.

Selvsagt burde ikke VM ha blitt avviklet på denne tiden av året, fra november til desember. Og VM burde helt åpenbart ikke bli arrangert i land som Qatar.

Norge er ikke med som deltakernasjon, vi er og blir bedre på menneskerettigheter enn på fotball. 

Ergo slipper vi unna mer rundt den viktige debatten, også. En debatt som er en tapt sak når det internasjonale fotballforbundet fortsatt er like korrupt nå, som den gang Qatar ble tildelt mesterskapet. 

Kåthet og forelskelse

Vi som skriver en blogg som tar for seg av livets rariteter på godt og vondt. Kan også ta med de mer kontroversielle og tabubelagte temaene – når det passer oss best. Vi tør nemlig å skrive både om sex, undertrykkelse av minoritet, krig, politikk og økonomi, men også om vold mot barn og overgrep.

Kåthet og forelskelse er det tema vi har skrevet mest om gjennom 12 år på Vargas12.com. Kanskje ikke rart at nettopp disse temaene også er de mest leste på denne bloggen. Våren er jo kåthetens tid framfor alle. Når temperaturen stiger utendørs blir blodet varmere og vi ser stadig mer på hverandre.

Kjenner du deg igjen? Årets vakreste eventyr kan jo være tidens deiligste knull i guds frie natur.

Eller sex med en helt fremmed du møtte på byen, over årets første halvliter.

Tenk litt på hvor tilfeldig livet egentlig er. Hvorfor møtte du din partner akkurat der du gjorde? Var det kanskje ikke tilfeldig, men nøye planlagt fra én av dere?

Kanskje du egentlig deler hus og seng med en vilt fremmed?

Ta vare på øyeblikket. Det er en viktig del av livet ditt.

Vargas

Pin It on Pinterest