Norge strikker! Kvinner og faktisk en hel del menn, strikker seg til det glade vanvidd, rett eller vrangt, med en hel haug med forskjellige pinner, er dette et gammelt håndverk som er mer moderne enn noen gang. Tusenvis av nordmenn i alle aldre – vil derfor få myke pakker til jul.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Norge strikker

Å strikke er ingen kunst om man virkelig kan det, men å begynne å strikke, ved å velge en genser eller noe enda større, er lite smart. Man bør sette seg inn i teknikken, for det er strenge regler for hvordan en maske skal følge neste maske, som bokstaver blir til ord. Begynn med en gryteklut. 

Om man skal strikke rett eller vrang, kan vi ikke vite, men det vet veldig mange. Norge strikker!

Ønsker man å strikke plagg til seg selv, sine barn eller som julegave til svigermor eller andre, bør det åpenbart være en viss kvalitet over sluttresultatet. Da skal man vite hvilket garn man skal bruke, hvilken teknikker man kan mestre, hvilket ‘verktøy’ passer best. Og hvilket plagg vedkommende kan bli mest glad for å få.

Alle strikker

Det er dessverre ikke nok å bare ville strikke, man bør øve, øve og øve, og det er det tusenvis av nordmenn som gjør i disse dagene før jul. Bare ta en titt til høyre og venstre, på bussen, toget, fergen eller trikken, på venteværelser over det ganske land – Norge strikker, over en lav sko. Alle strikker.

Strikker du ikke vil du rask føle deg utenfor venninne-gjengen, så det er bare å ta pinnene fatt.

Alle strikker. Og du hører det også: “Åh, nå mista jeg ei maske!” Eller: “Bare en omgang til nå så …” Eller: “Søren og, nå må jeg rekke opp alt!” Eller: “Sånn, da var kofta til gubben, endelig ferdig!” Og ikke minst: “Au!”

Oppskrifter finnes på nesten alt mulig, strikkegrupper på Facebook, strikke-kafeer, til og med strikke-kvelder på pub, det finnes nemlig i Fredrikstad, byen som har alt Sarpsborg ikke har, bortsett fra et skikkelig fotball-lag, men det kan vi ta en annen gang. Strikkerne, er de nye bohemene.

Hobby

De er populære, og finnes over alt – som pubene i England på seksti og sytti-tallet. Norge strikker!

Snart kommer det sikkert en studie som viser at det er sunt å strikke, at den som strikker lever lengre og har et mer harmonisk liv – enn oss som lar være, eller velger andre hobbyer.

Savner du en hobby, bør du utvilsomt begynne å strikke. Kanskje ikke for helsens skyld ennå, men fordi det er meget sosialt og vanedannende, ifølge flere vi har vært i kontakt med. Norge strikker.

Du vil faktisk få venner over natten, enten du bor på landet, i bygd eller by, om du blir en strikker du også. Men hvor interessen kommer fra vet vi lite om, det er som en farsott som ikke forsvinner, for de fleste av oss har- eller har hatt en mormor, en bestemor eller tante som har sittet med strikketøyet, ikke sant?

Nå strikker til og med ungdommen, ja, gjerne både tre og fire generasjoner, samtidig. 

Raglanfelling

De aller beste klarer å strikke over alt. Så lenge man har begge hender fri, er garnet på pinnene, vridd, rett eller vrangt, Raglanfelling denne gang, eller var det rundfelling? Ekspertene vet, og de strikker i blinde, lett. Til og med foran TV’n.

Vargas12.com er bloggen som aldri vil slutte å overraske deg, her finner du blogginnlegg om nesten alt, bortsett fra om sminke og dagens outfit. Det er visse grenser hva vi skal rekke over. Men vi bryr oss om mennesker, særlig barn og unge, som forsøker etter beste evne å leve opp til alle forventningene rundt seg.

Det vet vi ikke er like enkelt for alle.

Derfor heier vi på barna.

Liker du ikke myke pakker til jul, bør du bare stålsette deg – det blir noe håndlaget under juletreet i år. Garantert. 

Vargas

Pin It on Pinterest