7 positive ting ved strikking du bør notere deg. At menn ikke strikker er usant, mang en mann med respekt for ekte håndverk, kan strikke sin egen genser. Selvsagt er det et solid flertall kvinner som strikker flere timer hver eneste dag, men det er en hobby for alle.

Her kommer det gode, positive gevinster som er bra for kroppen til den som strikker. Vi lover at det er gode nyheter vi kommer tilbake til. Fysisk som psykisk.

Lest? Norge strikker!

Er du ung og ikke har forsøkt, finn en mor, bestemor, nabo, venninne, lærer eller klassekompis, som kan vise deg hvordan du legger opp dine første masker.

Ikke er det bare en fin hobby som kan bli til julegaver for hele slekta, men det er også et tradisjonsrikt håndarbeid – som har lange tradisjoner i Norge.

Men tro ikke at alt som har med strikking og gjøre, er såre enkelt og har kun én mal. Det er en jungel der ute, herved er du advart, men øvelse gjør mester, det er bare å begynne med dine første pinner.

7 positive ting ved strikking
Strikking er mange nordmenns store hobby

Diger industri

Profesjonelle “strikkere” har fireårs utdannelse, så ikke tro du er utlært om du har et par ullsokker i skuffen. Dette er en diger industri som krever stor nøyaktighet, men som har enorm interesse i Norge fra folk flest, som strikker som hobby.

7 positive ting ved strikking.

Det finnes et stort antall forskjellige pinner, både i tykkelse, lengde og bredde. Enda flere typer og kvaliteter av garn, og teknikker. Du blir altså ikke utlært, om du så strikker i hundre år.

Hva er det som kan strikkes, tenker du kanskje? Faktisk mer enn du tror.

Til og med menstruasjonsbind kan i realiteten strikkes. Heldigvis er dette en trend som er lagt død i de siste generasjoner, men det finnes mye annet viktig, til daglig bruk. Votter, luer, ullsokker, kofter, gensere, skjørt, kjoler for å ikke snakke om baby- og barneklær. Som er mange mødre og bestemødres store drøm.

Populært

Man bør tenke på utstyret at dette er riktig i forhold til hva sluttproduktet skal være, men også strikkefastheten er av stor betydning for et bra resultat.

Gjennom de fire, fem siste årene har strikking tatt seg opp som hobby blant norske husmødre. Særlig de som har lagt vekk Facebook og annet nett-sludder. Strikking har neppe vært mer populært siden andre verdenskrig, da “alle” strikket. Også menn.

Om du ikke har noen hobby, aldri har forsøkt å strikke eller bare mangler litt motivasjon for å starte på ditt aller første plagg, her er gode argumenter for å strikke.

7 positive ting ved strikking:

  • Du får sterke fingre
  • Du får trimmet hjernen
  • Du kan spare penger på julegaver
  • Strikking hjelper mot smerter
  • Du får god trening med tall, telling, felling og øking
  • Du motvirker slitasjegikt i fingrene
  • Strikking reduserer dessuten stress

Strikkeklubber for menn finnes over hele landet, men de vil sjeldent snakke om det. Strikking er og blir en kvinne-hobby, fordi det har alltid vært slik i Norge. Det er forbundet med kjønnsbestemte tradisjoner – langt tilbake i tid. Fordommene og tabuene bør rives ned, menn som ønsker det, må selvsagt få strikke.

Det er ikke nødvendigvis slik at damer er imot at menn strikker, men det omtales som en dameting. Jeg tror derfor mange menn er redd for å begynne med strikking eller tør å innrømme at de faktisk gjør det.

Jarle Vikør Ekanger / Adressa.no

Mannen var ute på havet og fisket, flere døgn i strekk. Kona? Satt hjemme og strikket, passet hus og hjem. Slik det alltid har vært. Nå i det 21. århundre er det altså menn som strikker, men ikke fullt så mange kvinner er ute på storhavet å fisker.

Og det er kanskje like bra.

Liker du å strikke? Hører vi mer enn gjerne fra deg i kommentarfeltet under. Særlig kommentarer fra menn er ønskelige.

Vargas

Pin It on Pinterest