Kompisene sloss om ligagullet. Josep Guardiola (52) og Mikel Arteta (41). Begge spanjoler med meriterte historier som spillere, men kun den ene har hatt suksess som manager. Foreløpig. Josep Guardiola er sett på som én av de aller største navnene, ja, kanskje det største blant alle managere på kloden.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Barcelona

Guardiola har vunnet alt som manager, bare ikke Champions League med Manchester City. Foreløpig.

Les også: Kan Manchester United vinne ligaen?

Åtte poeng skiller Manchester City og Arsenal i ligaen hvor Pep og Haaland har én kamp mindre spilt. Arsenal har spilt 28 kamper, City 27 kamper. Som igjen betyr at Mikel Arteta, Martin Ødegaard har ti kamper igjen å spille. City har 11 kamper før Premier League-sesongen er over.

Mikel Arteta er helt på Emirates Stadium som spiller, men vil bli en legende som manager, om han tar det første ligagullet for “The Gunners” siden 2003/2004-sesongen, altså 19 år. Hans pur unge lag med klassespillere med landslagserfaring har imponert hele sesongen. Nå er de så absolutt favoritter til å ta det gjeve trofeet, men det er ikke hvem som helt Arsenal konkurrerer mot.

Kompisene sloss om ligagullet. Mesteren og læregutten. Pep som spiller, senere trener og Mikel som stort talent, møttes allerede i Spania, nemlig i Barcelona.

Foto: Pixabay.org

Elev og læremester

Ulempen for Arteta var at han hadde konkurranse på midtbaneplassen hos Barca. Iniesta og Xavi. Mikel måtte bort for å få spilletid, da ble valget PSG på lån.

Videre havnet han i Rangers i Skotland, noen få kamper tilbake i Spania for Real Sociedad, før turen gikk til Liverpool og Everton. Mikel Arteta spilte 162 kamper for Everton fra 2005-2011. Fra 2011-2016 ble det Arsenal, her spilte den gode midtbanespilleren 110 kamper.

Og som manager har det egentlig bare vært Arsenal, men lærermesteren hadde god nytte av sin hardtarbeidende elev. I Manchester City var Mikel Arteta med å ta to seriegull, ett FA-cup-trofé og to ligacup-trofeer.

Som manager for Arsenal tok Mikel Arteta over for Unai Emery som ble sparket etter 207/2018-sesongen.

Inneværende sesong har Arsenal spilt til tider meget underholdende fotball med mange mål. Målforskjellen sier 66-26 etter 28 kamper, 22 seire, 3 uavgjort og kun 3 tap er imponerende nok. Manchester City har kun 19 seire, 4 uavgjort og 4 tap, med 67-25 i målforskjell.

Stjernelag

Aroon Ramsdale, en fantastisk målvakt har vært medvirkende til Artetas suksess denne sesongen. Men det har jaggu de unge stjernene som har løpt og scoret i nesten hver eneste kamp også. Ødegaard er kaptein på det unge stjernelaget og kan være den første nordmannen siden Ole Gunnar Solskjær løftet det med Manchester United. Som spiller.

Bukayo Saka, 12 mål, Ødegaard 10 mål, Gabriel Martinelli 13 mål, Gabriel Jesus 5 mål og Eddie Nketiah har skutt Arsenal til en fantastisk ledelse i Premier League. Søndag 28. mai, sannsynligvis før, vet vi hvem av de to kompisene som løfter det gjeveste trofeet på balløya.

Manchester City og Pep Guardiola er bare noen få kamper unna muligheten til å vinne Champions League. Bayern München og Thomas Tuchel som ny manager står i veien i kvartfinalen 11 april.

Manchester City har seks hjemmekamper og fem bortekamper. Både Arsenal og City møter Liverpool og Chelsea, men ikke hverandre. Allerede nå, ti og elleve kamper før sesongslutt – telles hvert eneste spark på ballen. Og hver eneste mål og ikke minst poeng, er som er diger gullbarre. Livsviktig.

Kompisene sloss om ligagullethvem tror du vinner?

Arsenal har ikke annet enn ligagullet å spille for, som selvsagt er en enorm fordel.

Tidligere Arsenal-manager, Arsene Wenger og Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson, ble i dag innlemmet i Premier League Hall of Fame, som de to første managerne.

Vargas

Pin It on Pinterest