Gi julens fristelser i julegave til de som ellers har alt. Men det er lov å bruke hue. Det kan være en tabbe å gi onkel Trygve en flaske Akevitt til til jul, om han er litt tørst fra før. Og tante Olga, som sliter med vekta og gikta, bør ikke få alle de syv sortene med hjemmebakte julekfristelseraker. Man må som sagt bruke sunn fornuft.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Barnas jul

Om du er litt kreativ på kjøkkenet, kan du faktisk spare endel penger på å gi spiselige julegaver – til de som fortjener det. her er det faktisk bare fantasien som setter grenser for hva du kan finne på.

Les også: Billigste julegavetipset

Du har sikkert noen syltetøyglass i skapet du har tatt vare på. Dissen kan pyntes med noen røde silkebånd, hjerter eller stjerner som klistres utenpå og fylles med julekaker. En flott julegave som vil passe de fleste.

Om du ikke liker å bake, kan eksempelvis marsipankuler, dyppet i sjokolade og nonstop og seigmenn, være like populært å få. Her kan med fordel barna være med å lage julegavene. Selvsagt bør det være lov å smake under prosessen.

Vi voksne bør huske på at julen er like mye for barna som for de voksne, kanskje litt mer for barna. Sørg for at ungene får en minnerik jul, uten redsel for at mor, far eller onkel Trygve får rar stemme og skjærer merkelige grimaser. Det er de voksnes ansvar – kork flasken(e) i tide.

Barnas jul bør være så hyggelig og bekymringsløs som mulig, det er foreldrenes ansvar.

Gi julens fristelser i julegave

Image by Sabrina Ripke from Pixabay

Dyrtid

Gi julens fristelser i julegave til den som kan ha bruk for det. Om du er bedre enn de fleste på kjøkkenet, er det ingen grenser for hva du faktisk kan gi bort til jul. Og dette kan være de aller mest populære julegavene i den tiden vi lever i.

Les også: Konsekvensene av å lage middag med barna

Det er ikke alle som har råd til et festbord med alt, enda de så gjerne ønsker besøk av sine nære og kjære. Det er da du bør slå til med å være litt raus, du som kan og vil. Dyrtiden vi er inne i er kanskje verst for de som sitter alene. De fortjener en hyggelig jul, kanskje aller mest.

Om du er av den rause typen og er bemidlet, kan du slippe unna med kjøkkentjenesten ved å ta med hele familien ut på restaurant. Ikke på julaften, men som en førjulsgave eller i romjulen. Mang en seriøs restaurant har åpent i denne tiden når de aller fleste har fri og vil kose seg litt ekstra. Finere gave er det vanskelig å finne.

Mat og drikke

Spiselige julegaver kan være alt som går inn i munnen.

Kjøp inn varer som hører julen til, julepølse, medisterkaker, nøtter og svisker. Julebrus og juleøl. Torsk, pinnekjøtt,  sosisser, mandelpotet og rosenkål. Ikke glem den brune sausen og klementiner og røde epler til fruktfatet. Pynt matesken med aluminiumsfolie, cellofan og røde nisser.

Bak gjerne julekaker sammen med barna og gi bort i gave til jul.

Ingen julegave blir for liten – særlig om den er tilberedt og gjort av små barnehender.

Om du vil spare penger på julematen – dropp de tradisjonelle “billig-butikkene” i Norge. Reis heller til Sverige. Her får du et rikere utvalg til langt billigere priser enn i Norge. Spesielt om du svinger innom Systembolaget samtidig.

Vargas

Pin It on Pinterest