Dropp lavpriskjedene! Særlig om du ønsker et rikere utvalg av ulike typer mat. Se i frysedisken hva du finner. I ferskvaredisken finner du noe Gilde-biff som knapt kan spises og alt fra Nordfjord-kjøtt er heller ikke spiselig. Meny og endel andre spesial-butikker har gode råvarer. Rema, Kiwi og COOP Extra er en skam mot norske forbrukere.

Bergenet lesetid: 4 minutter

COOP

Les også: Ikke la tilbudene lure deg

En ting er prissamarbeid og juks. Noe helt annet at norske folk blir presset til å vege frossen pizza og ketchup, når det finnes så mange nydelige smaker og råvarer som burde ha vært tilgjengelig i norske butikker.

Vi kjøpte reddiker på COOP. Måtte kaste halve posen, likeså med gulrøtter – pillrånent. Pølser fra Coop er sure når pakken åpnes med god holdbarhetsdato. Må vi finne oss i dette?

Kiwi er minst like dårlig på utvalget som Rema 1000. Dropp Lavpriskjedene!

Vi besøkte en lokal dagligvare i København, nylig. Der bugnet det av ferskt kjøtt, ostedisen var åtte meter lang og grønnsakene av helt fantastisk kvalitet. Er nordmenn dumme som tar til takke med frossen-pizza og Nugatti som pålegg? Eller er vi en smule naive og aksepterer at det er slik?

I Frankrike hadde det blitt streik til en tvunget endring var på plass. Franskmennene hadde ikke funnet seg i å måtte spise drittmat til stive priser.

Skal vi velge en råvare som finnes en gang i blant på Rema 1000, er det ferske reker.

Dropp lavpriskjedene!

Grandis

Et norsk brød fra Rema 1000 koster 50 kroner og er bare luft.

Rema 1000 og Kiwi har gått ut på dato for lenge siden, både på pris, kvalitet og ikke minst vareutvalg, som ingen bør være tilfreds med. Livet er alt for kort til at man skal måtte spise medisterdeig, billig-kneip og Idun Ketchup.

Utvalget er rett og slett skammelig i norske lavprisbutikker. Og at norske forbrukere skal være avspist med frossenpizza, loff og én type ‘guacamole’. Som ikke har noe med guacamole å gjøre – er en hån mot kundene. 

De aller fleste som svarer ærlig på det spørsmålet, svarer det samme. Det er prisen på mat, som er avgjørende hvor du handler til daglig. Da hjelper det lite for Meny, å ha indrefilet fra Botswana på tilbud, når lavpriskjedene kan selge tilsvarende type biff – til en tredjedel av prisen.

Meny

Du må betale ekstra for det enorme utvalget Meny har i sine butikker. En fersk kylling kan koste åtti spenn i en slik forretning. Men den er i hvert fall fersk.

Lest? Rik over natta?

Vi nordmenn elsker å føle at vi gjør et godt kjøp. Vi kjører gjerne en mil ekstra for å få den følelsen, gjøre et kupp eller spare noen kroner, enda vi kanskje lurer oss selv til å tro det. Ganske ofte. Bensinen er ikke akkurat gratis den heller.

Om du ferdes på FINN, finner du alt mulig under fanen til salgs, og det som ligger der selges ofte med stor fortjeneste.

Folk har penger og omsetningen kan være enorm. Bare på bilbørsen alene, selges det flere hundre biler per dag. Kan vi spare noen kroner på en suppepose, sier vi, ja takk. Men særlig spennende er det jo ikke.

La oss ta noen eksempler for deg som mener deg prisbevisst.

Priskrig

Har du sett at Rema 1000 reklamerer for at de kun har lave priser, ingen tilbud. ‘Bare lave priser’. Et slagord Reitangruppen har kjørt på i en årrekke. faktum er at Rema 1000 kjører akkurat like ofte tilbud som sine konkurrenter, de bare kaller det ikke tilbud, de kaller det for ‘Bare lave priser’.

Om vi noen gang skal få et rikere og bedre utvalg, også i norske butikker, bør vi tørre å si fra. Dropp handleturen på Kiwi eller Rema 1000, sving heller innom tilbudene til Meny, om mulig. Eller reis til Sverige om du kan – her får du lavere priser og et langt større utvalg på alt du trenger.

Julens priskrig bør du ikke ha store forventinger til. Kjedene har bestemt at Klementiner skal koste 40 kr kiloen til midten av desember – tipper vi. Kan jo spise reker, da – hele jula.

Vargas

Pin It on Pinterest