Julemusikk man ikke blir lei av. Butikkene og sentrene bogner ikke bare av julegaver i disse tider, men også prangende dårlig julemusikk som er ispedd reklame for ett eller annet.

( Denne artikkelen har et skjult budskap, vennlig lese hele og del gjerne. )

Da liker vi heller de ekte, men kanskje ikke de mest tradisjonsrike julelåtene mye bedre. Her er et lite knippe av hva vi setter på vinylen, de nærmeste dagene.

For å gjøre det enkelt for våre lesere, har vi hentet hver enkelt julelåt fra videonettstedet YouTube. Vi klarte ikke å la være å ta med en av de mest tradisjonsrike, nemlig udødelige “Driving Home for Christmas” med Chris Rea.

Dårlig opptak, gir dårlig lyd, men det er altså ikke artisten(e)s feil. Den siste er ingen musikkvideo, men utvilsomt den viktigste, vi setter pris på om du kan ta en titt.

Julemusikk man ikke blir lei av

Selmas Sang“, er en meget spesielle og vakker sang, som ikke har mer med jul å gjøre enn at den er brukt i NRKs adventskalender fra 2016, “Snøfall“. Samme serie som sendes på dansk TV denne julen. Eva Weel Skram er blant de aller beste låtskriverne og kvinnelige artistene i Norge.

Hun har laget en skatt i “Selmas Sang” som vil leve lenge gjennom den fantastiske adventskalenderen om Selma og bestefaren hennes.

Julemusikk man ikke blir lei av.

Når man først er inne på adventskalenderen på NRK og underholdning for barn. Har du tenkt å underholde barna denne julen? Med å bli full og dum, igjen? Det synes vi du bør revurdere.

Ingen barn i Norge fortjener å måtte være redd for at mor eller far, eller kanskje begge skal drikke så mye at de ikke blir hyggelig, men annerledes og fordreid, både i ansiktet og i stemmen. Fulle voksne hever ofte stemmen, ler høyt og kan gi barn voldsomme inntrykk og uforglemmelig redsel – særlig om det er mor eller far. Som blir full.

Tenk over hvor mye du drikker i julen, så barna dine slipper.

( Årsaken til at vi skjuler budskapet kamuflert i en artikkel om julemusikk, er at “ingen” hadde lest den, om overskriften var – “tenk over hvor mye du drikker i julen” … ) Tenk litt over det, og god jul.

Du må gjerne dele – for barnas skyld.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Deprimert av vintermørket?

Deprimert av vintermørket? For deg som sliter med vintermørket, er det dessverre noen uker før lyset vender tilbake, særlig for...

Lukk