Brått er Liverpool med i tittelkampen i Premier League. Ikke fordi Klopp og hans røde menn har spilt så fantastisk god fotball. Men fordi de argeste konkurrentene har gått på svinede nederlag og poengtap. Både Arsenal og Manchester City har vært på de flestes tunger helt fra forrige sesong, som favoritter.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Liverpool

Ikke fullt så mange har snakket om Liverpool. Det bør nok endre seg faderlig raskt.

Les også: Nye Wolves med færre portugisere

Etter 15 kamper spilt av 38 står Liverpool med kun ett tap, to poeng bak serieleder Arsenal. Og hva med Manchester City? Alt tyder på at det blir en langt tyngre sesong for Haaland og Sky Blues. Slitasjen i laget er enorm med to kamper i uken over så lang tid.

Med skader på svært sentrale spillere, kan City og Pep Guardiola slite med å henge med i toppen av Premier League, slik vi ser det. Arsenal virker solide, men også her kommer det tydelig fram at det er for mange kamper og slitasje på stallen til Mikel Arteta. Også Arsenal sliter med skader.

Liverpool ha avgjort jevne kamper til sin fordel. Klopp og co har faktisk kun én uavgjort mer enn Arsenal, henholdvis tre og fire. Målforskjellen forteller oss at Liverpool har scoret ett mål mer enn the Gunners. Stort jevnere blir det altså ikke.

Liverpool må stole på sin gamle juvel, Mohammed Salah som ligger rett bak Haaland på toppscorer-listen med 10 mål. Erling har 14 mål totalt.

Brått er Liverpool med i tittelkampen

Bildet er tatt av anwo00 fra Pixabay

Mål

Det begynner å bli en stund siden vi har sett så mange mål og så mange sjanser i Premier League. Det er det vi betaler for. God underholdning og masse action. Det som er så overraskende er at de antatt beste, altså de seks største klubbene har gjort mye rart.

At Wolves slo Manchester City, eksempelvis. Hadde kanskje ikke skjedd forrige sesong. Men at det skjer mye i kampene og at det scores mye mål er jo bare positivt. Det er til syvende sist det vi ønsker oss – hver gang. Så langt denne sesongen ser vi et snitt på hele 3,15 per mål. Ikke siden sesongen 65/66 har vi sett fler mål.

Liverpool vant 4–3 mot Fulham søndag, før Manchester City spilte 3–3 mot Tottenham. Innen tirsdag kveld så det ut som bare Arsenal visste hvordan man forsvarer seg …

NRK.no

At Manchester City ligger på 4. plass etter 15 kamper er kanskje ingen krise. Det som vi ser på som Peps største utfordring de siste ukene, er antall innslupne mål og manglende seire. City har sluppet inn 17 mål på 15 kamper – noe som er oppsiktsvekkende mye. Pep og co sliter med skader til tross for den største og kanskje beste troppen

Også det faktum at de suverene mesterne har allerede tapt 3 kamper og spilt uavgjort i 3. det er 15 poeng tapt, det. Og noe overraskende, men som vi ser på som slitasje grunnet tett kampprogram.

Arsenal

Mikel Arteta er like ambisiøs som alltid. Men Arsenal har også et nådeløst program framover. Og han har ikke den bredeste stallen av lagene i europeisk toppfotball. Men foreløpig i årets sesong, har Arsenal vunnet jevne oppgjør. Mot lille Luton nylig, kom vinner målet på overtid og de vant 4-3 borte.

Det er som sagt svært lite som skiller i toppen av Premier League.

Nå ligger plutselig Manchester United kun tre poeng bak Manchester city på tabellen. Hvem skulle tro.

Det er såpass tidlig i sesongen at alle topplagene skal møte hverandre. Dermed kan selvsagt tabellen endres mye. Vi er ikke engang halvveis, så det blir for dumt å legge ut noe om hvem som skal vinne. Arsenal leder med to poeng nå. Leder de også ved juletider – øker sjansen for å vinne i mai, rent statistisk.

Lørdagens Arsenal-kamp mot Aston Villa, som innehar tredjeplassen på tabellen, to poeng bak Liverpool, overraskende nok, går uten Arteta på sidelinjen. Spanjolen jublet litt vell voldsom da Declan Rice satt inn vinnermålet mot Luton sist, og fikk dermed sitt tredje gule kort og må stå over.

Vi synes det er svært positivt at det er jevnt i toppen av Premier League, noe forteller oss at Liverpool bør følges nøye med. Jurgen Klopp er fortsatt en av de lureste “revene” på balløya.

Brått er Liverpool med i tittelkampen i Premier League, selvfølgelig er de det.

Vargas

Pin It on Pinterest