Overgangsvinduet i januar svikter spillere som ønsker seg vekk fra sine respektive klubber. Det er alt for få overganger i januar, nå enn tidligere. Fordi mange klubber frykter å selge før de får inn forsterkninger. Dermed stoppes overgangssamtalene før de har kommet i gang.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Justeringer

Det er lenge siden det har vært så jevnt i toppen av Premier League.

Ergo skulle man tro at både Manchester City, Liverpool, Arsenal, Aston villa og Tottenham burde være villig til å bruke penger nå. Før overgangsvinduet stenger 31. januar. Foreløpig har det skjedd svært lite.

Les også: Brått er Liverpool med i tittelkampen

Januar-overgangsvinduet i Premier League har historisk sett vært en tid for klubber å styrke sine lag eller selge spillere, for å forbedre sine posisjoner. Vinduet åpner vanligvis i begynnelsen av januar og stenger mot slutten av måneden, og det gir klubber muligheten til å justere lagene sine midt i sesongen.

I dette spesifikke overgangsvinduet har flere klubber vært aktive i jakten på forsterkninger. Topplagene har vært på utkikk etter å forbedre sine sjanser for ligatittelen, mens lag i nedre del av tabellen har søkt etter spillere som kan bidra til å forhindre nedrykk.

Flere interessante overganger bør finne sted i januarvinduet, men det er lite å skrive hjem om. Timo Werner på lån til Tottenham, Sasa Kalajdzic på lån fra Wolves til Eintracht Frankfurt. Og Donny van de Beek fra Manchester United, også han til Eintracht Frankfurt.

Dette er de eneste overgangene, alle via lån, så langt i januar.

Kjøp og salg

Noen spillere kan bli hentet for å erstatte skadede spillere, mens andre kan bli kjøpt eller komme på lån, for å styrke lagets svake områder.

Overgangsvinduet i januar svikter

Bildet er tatt av anwo00 fra Pixabay

Man kan også forvente at klubber investerer i unge talenter med et potensiale. Også erfarne spillere med lederegenskaper eller spesifikke posisjoner som trengs for å balansere lagene sine er gode kjøp- og salgsobjekt.

Overgangsvinduet i januar svikter også de klubbene som er desperate etter forsterkninger. Som enten sliter i bunnen av tabellen eller har så mange skader at de knapt kan stille lag til kommende kamper. For, det er ikke penger som er problemet – de har penger nok, alle lagene på øvre halvdel av Premier League.

Spekulasjoner og rykter er også vanlige under dette vinduet. Fotballverdenen er ofte full av uforutsigbarhet, og fans og medier spekulerer gjerne i hvilke spillere som kan være på vei inn eller ut av forskjellige klubber.

Det er også viktig å huske at ikke alle overganger blir fullført i januarvinduet. Noen forhandlinger kan strekke seg utover tidsfristen, mens andre kan bli avbrutt i siste liten av ulike årsaker.

Uansett hva som har skjedd i dette spesifikke overgangsvinduet, er det alltid spenning og forventning blant fotballfansen rundt hvordan nye tilskudd vil påvirke lagets ytelse for resten av sesongen.

En teori kan være at det gjennom januar 2024, skal spilles kun én kamp til i Premier League. Klubbene har dermed bedre tid enn ellers.

Overraskelser

Vil det være noen nye stjerner som vil skinne for sine lag? Vil noen klubber overraske med uventede signeringer? Det er disse spørsmålene som gir fotballverdenen sin spenning og mystikk i januarvinduet i Premier League.

Fortsatt er det 20 dager igjen av av januarvinduet, så vi har all grunn til å tro at noe vil skje. Det er hevet over tvil at flere lag, på alle deler av Premier League-tabellen, vil det komme endringer. Både kjøp og salg vil bli gjennomført. Overgangsvinduet i januar har dog så langt – vært dørgende kjedelig og skuffende.

Premier League-trofeet henger svært høyt for alle lag med store ambisjoner. Derfor tror vi spesielt at Arsenal, som har en formsvikt nå, vil gjøre det de kan i løpet av de få ukene som vinduet er åpent, med å hente forsterkninger.

Bør eksempelvis Liverpool ta grep? Som mister Mohammed Salah over mange kamper grunnet Afrika-mesterskapet? Serielederen har kun ett tap på 20 kamper, og leder tabellen tre poeng foran Aston Villa. Da bør seiers-prosenten opprettholdes, om den plassen skal vedvare.

Det er jo i mai det er viktig å være på førsteplass ikke i januar. Vi tror det vil stå mellom Liverpool og Manchester City. For nå er Kevin de Bruyne tilbake fra skade for Pep og City. Da vil Haaland igjen bli servert på best mulig måte.

Man skal ha mye penger på bok, den klubben som skal være sikker på å kjøpe slik kvalitet.

Vargas

Pin It on Pinterest