Nitimen er NRK Radios flaggskip, det skal man være forsiktig å kødde for mye med. Det gjorde NRK ledelsen i fjor, da  fjernet de den gamle strukturen med god, hyggelig og «hjemme-koselig radio. Espen Thoresen (54) må gå etter massiv kritikk.

Da ville NRK ta opp konkurransen med P4 om et mer ungdommelig og rocka program. Et populært program som fram til i dag har vært det mest hørte på mer enn 45 år. Første sending gikk på lufta 1. februar 1965.

Espen Thorsen skulle være den programlederen sammen med Ingrid Gjessing Linhave, som skulle dra bærebjelken i NRK Radio opp og fram. Slik skulle det ikke gå. Thoresen har sin fartstid i NRK P3 der han har fått fritt spillerom som revolver-reporter med rett til å lage god radio.

– Det har tidvis vært meget vellykket. P3 og P1 har som kjent svært forskjellige lyttere. P3 for ungdom fra 14 år til 26 år. P1 har lyttere fra 30 år til 100 år. Mye av årsaken til kritikken mot Thoresen kan være nettopp det faktum at lytterne er vant til en mer voksen struktur.

Espen er 54 år og absolutt voksen, men han liker å gjøre sine ting på den litt sleivete, tøysete og noen ganger den helt vulgære måten, det passer ikke inn for P1 lytterne kan det se ut til.

– Selvsagt blir det bråk, når bråkebøtta kødder til radioprogrammet som er en del av folkesjela.

Sommerens utgave av Nitimen, «Reiseradioen» har blitt hørt av ferierende nordmenn i nesten 50 år. Om ikke en nasjonalskatt så ihvertfall et folke-eie som svært mange nordmenn føler et nært og varmt forhold til.

Espen Thoresen (54) Foto: NRK.no

NRK har fått massiv kritikk fordi de endret struktur, og de aller fleste klager går på Thoresens noe uvørne programleder stil.

Lesernes reaksjoner til NRK gikk både på Nitimens «tirade av fjottprat» og svært mange reagerte på komikeren Espens Thoresens stil.

– Den omstridte og meget dyktige journalisten har jobbet i NRK i mer enn 20 år og får nye oppdrag i radio, men blir ikke å høre mye lengre i Nitimen. Espen Thoresens bror, Pål Thoresen er en av de andre programlederne i Norges mest populære radioprogram.

– Andre som gir nordmenn et par timers morgen-glede over eteren via Nitimen er  Anne Lindmo, Rune Gokstad, Ingrid Gjessing Linhave, Erik Baanerud og Anita Skorgan. Anders Grønneberg, Synnøve Svabø og Karin Wetlesen.

«Reiseradioen» starter også i år en uke før skolene tar sommerferie, det er all grunn til å glede seg, til tross for at det er kun en Thoresen igjen blant programlederne.

Espen Thoresen er en fin fyr du garantert vil både se og høre mye av i NRK, også i tidene som kommer.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Marion Ravn angrer bittert på bruddet med Marit Larsen

De fleste tror de kjenner historien som hvit og svart, en uskyldig part og en som dolker sin venn i...

Netthets er kommet for å bli, og den vil bli langt verre

Dessverre er det lite å få gjort med hetsen mange opplever på sosiale medier. Spesielt er det kvinner som får mest hat meldinger,...

Lukk