Da nærmer endelig årets adventskalender seg slutten, og vi kan begynne å glede oss til å pakke opp alle de virkelige pakkene på det som for mange er årets triveligste dag.

God mat og drikke står forhåpentligvis også på menyen, og vi bør alle la julefreden senke seg innover hus og hjem. Dette er allikevel lettere sagt enn gjort, ettersom det er mye som skal på plass før festlighetene kan begynne.

Like før julen er det ofte travle dager på kontoret og mye som skal ordnes i hjemmet. Plutselig virker det som at alle de ivrige kollegene dine, som du gjerne vil ha en pause fra, har et eller annet prosjekt de skal gjennomføre. I tillegg skal flere langtekkelige møter gjennomføres, sånn at alt kommer i havn før hovmesteren får i seg litt for mye å drikke på lille julaften. Når du endelig har sagt farvel til kollegene dine, kan det være lurt å søke tilflukt i en badstue eller et annet hemmelig gjemmested. Dette gjør at du står langt bedre rustet til å møte tanter, søskenbarn og onkler, samt komme deg igjennom pakkeutdelingen, som ofte kan vare flere timer hvis det befinner seg mange smårollinger i rommet.

Kanskje blir det for mye av det gode?

Men når den snåle onkelen forteller enda en dårlig vits på 2. juledag og den overivrige fetteren stiller enda flere spørsmål om jobben din, frister det kanskje å slippe unna alle festlighetene en stund. I England spilles det som vanlig full runde i Premier League og de lavere divisjonene, noe som betyr at du kan koble av med litt spill på nettet. 2. juledag er fotballens festdag på balløya, og blant godbitene denne gangen er Manchester United-Sunderland og Leicester-Everton, mens nostalgikere nok finner mye glede i Championship-oppgjøret mellom Newcastle og Sheffield Wednesday.

La julefreden synke inn med familie, god mat og sport, sånn at du ikke blir stresset av alt maset.

Dicken's Village at Night

Kos deg med julegodt og sport på TV 

Du kan også legge treningen bort en stund, og heller kose deg med sport på TV. I tillegg til all fotballen som spilles i England, kan du også få med deg skisport på TV. I nyttårshelgen braker årets utgave av Tour de Ski løs, og de norske utøverne er nok en gang å finne blant favorittene. I romjulen starter også den tradisjonelle Hoppuka i Oberstdorf. Vi må nå helt tilbake til 2007 for å finne sist gang en nordmann gikk helt til topps i sammendraget, og kanskje får vi en hyggelig overraskelse denne gangen.

Spis godt og ​ta rolige spaserturer

Du bør heller ikke ha dårlig samvittighet for å spise masse god mat. Vi feirer tross alt jul bare én gang i året, og juleribba, pinnekjøttet og sjokoladenissen kan derfor fortæres med god samvittighet. For å holde fordøyelsen ved like kan du ta noen rolige spaserturer i nærområdet med familie og venner. Julen er tross alt en tid man tilbringer med familiemedlemmer man kanskje ikke ser så mye til ellers i året. Når nyttårsrakettene for 2017 er sendt opp, kan du således begynne å innfri alle nyttårsforsettene dine, men du må gjerne vente i en uke eller to før du gjør alvor av truslene.

Da har nemlig køen på treningssenterets tredemølle allerede blitt langt kortere. God jul!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Priskrigen er over – vinneren knuste konkurrentene!

Priskrigen er over - vinneren knuste konkurrentene! I en (u)høytidelig og meget viktig pristest i Norges største avis, alt er...

Julevett – har du kontroll? Ta testen her!

Om du ikke visste det, så er julen, og spesielt julaften, barnas kveld framfor noen. Julenissen må gjerne stikke innom,...

Lukk