Året var 1982 og jeg satt på ei hytte på Averøy på Nordmøre sammen med en fyr som senere viste seg å bli en av Norges beste kokker. Vi satt og så herrestafetten på ski i VM i Oslo. Selvsagt går det ikke an å glemme det.

Men hadde jeg visst at jeg skulle høre om det forbanna stavbrekket annenhver helg i sånn ca niogtyve år,  hadde jeg  gått ut og tømt dassbøtta på utedoen i stedet!!!

 Jeg føler meg hjemsøkt av hele stavbruddet!

Og nå er han derre Brå på TV hver halvtime også. I reklame for Oslo VM 2011- «Hva blir ditt minne fra VM på ski 2011?» breker gamle Oddvar på sin sedvanlige Oppdals dialekt.

Asså, jeg liker´n Brå jeg. Misforstå meg rett. Men hvorfor måtte han gjøre den finalen så fordømt spennende mot Sovjet, og gå i vei å brekke staven i bakken som vi alle har sett så mange ganger før?

Sovjetunionen het fienden den gangen. Det er jaggu lenge siden. Tsjekkoslovakia var det også noe som het da. Nå er det landet delt på midten sånn ca, og heter Tsjekkia og Slovakia. Vest og Øst Tyskland eksisterte også den gangen. Nå er dette blitt til ett rike. Tyskland.

Jeg håper og tror at vi legger staven dø nå Oddvar. La VM på ski i Oslo i 2011 bli et offisielt avsluttende minnesmerke for stavbrekket fra 82´-

Det må være andre begivenheter og helst i norsk favør- det norske folk snakker om, når VM på ski går av stabelen om nye 29 år. i 2040

Jeg vil med dette ønske alle norske utøvere som skal hedre sin mor og far, og gjøre sitt beste for verdens beste skinasjon gjennom alle tider. Bare ikke brekk noen staver- For Guds skyld!

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
For mange shots kan være dødelig

    Ungdom ønsker at foreldre setter grenser for alkoholdrikking. Dette kommer fram i en ny undersøkelse gjort for Helsedirektoratet....

Trang i trynet

  Asså, jeg er av og til så trøtt om morgenen at jeg sliter med å komme meg opp. B-...

Lukk