Om du føler at livet ditt ikke er verdt å leve, der du bruker det meste av din tid på å vurdere å avslutte det, kan du komme deg ut av mørket, men det krever en viss innsats av deg. Føler du at livet ditt står på stedet hvil, du føler deg som en lort og alt er tungt, det kan være en personlig krise som det for mange er svært vanskelig å komme seg ut av

Hvis noen har fortalt deg at du ikke er verdt noe som helst, så er det nok vedkommende som har et markeringsbehov. Noen mennesker kan gå langt for å fremme seg selv og sin stilling, du kan være en verdifull ressurs og et godt menneske med gode verdier, selv om det er noen som forsøker å gjøre livet ditt ulevelig.

Gråter du mye, er mye fortvilet og ser ingen løsning på problemet så er det viktig å forsøke å ta grep, det første du bør gjøre er å bryte det daglige mønstret. Se utfordringer foran problemer. Se tilbake på livet ditt og hva som gjorde deg glad og positiv. Snakk med mennesker som har positiv påvirkning på deg og som vil deg alt det beste.

Først må du innse at det er alvor og at du trenger hjelp av fagfolk som setter en diagnose og som faktisk kan hjelpe deg, så kan du i mellomtiden gjøre ditt for at livet skal bli bedre. Det kan bli bedre, du vil få hjelp.

  • Søk profesjonell hjelp i tide, ikke la negative tanker og depresjoner styre livet ditt, ta grep og kjemp kampen. Konsekvensene ved å tape kan bli innleggelse og en enda lengre kamp. Du må ta livet ditt tilbake snarest mulig. Ord som skam bør du legge vekk innerst i skuffen.
  • Psykiske lidelser, depresjon, selvmordstanker og tvangstanker kan ødelegge deg. Men det er hjelp å få, du må bare ta det første grepet, mange millioner mennesker søker hjelp for slike lidelser hvert år, det er hjelp å få så snart du innser at du er syk.
  • Gjør det som du finner mest innbydende og morsomt, reis vekk fra hverdagen, snakk med mennesker som har vært i samme situasjon.
  • Utfordre deg selv, føler du deg verdiløs så gjør noe som kan øke selvtilliten din, du er bedre enn andre på et eller annet- gjør det ofte.
  • Ved å bryte det daglige mønstret, får du nye impulser, nye inntrykk og du møter nye ansikter. Bruk nok tid på å bli frisk, helsen din kommer foran all verdens jobber.
  • Når du våkner i morgen, start dagen med positive tanker, si til deg selv at du er topp. Mediter, gå en lang tur eller tren en time, løp en lang tur eller svøm noen lengder. Spis en god frokost, helst det beste du vet, les en bok om mestring og positive tanker. Du vil kjenne at livet sakte, men sikkert dreier i en positiv retning.
  • Legg om livsstilen, gå gjennom kjøleskapet og fryseren- kast all dritt med tomme kalorier og med masse sukker, spis sunt, tren regelmessig, vær måteholden med alkohol og sørg for å få nok søvn. Bruk tid på deg selv, vær nøye med kroppslig hygiene, ta solarium og kjøp deg et nytt antrekk. Vær stolt av deg selv og hvem du er.

Ingen kan gå gjennom et langt liv uten å møte motbakker. Det gjør de aller fleste av oss. Det er jo nettopp det som er livet. Det viktigste man kan gjøre for å lande på bena er å innse at man har problemer, søke hjelp og i tillegg hjelpe seg selv så godt man kan. Man må gjerne gråte ferdig, synes synd på seg selv når det står på som verst, men man må gjøre jobben selv for å komme seg ut av den mørke depresjonen.

– DU har bare et liv, det er det opp til deg å gjøre det beste ut av. Å velge en for tidlig død ved å ende livet skaper kun smerte og lidelse for de som er svært glad i deg, det gjør med andre ord alt bare verre for de som sitter igjen. Døden er livets punktum. Det er ikke reversibelt, men veldig endelig. Er du død så er du død. Punktum.

Derfor bør du heller leve livet ditt på best mulig måte. Du er en unik og en verdifull person for mange, det er flere som setter pris på deg. For disse er du faktisk helt perfekt.

Ta kampen, lev livet!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
NRK kaster seg på reality-bølgen, snart kommer «Anno»

Du har helt sikkert hørt om Skandinavias største TV-produksjonsselskap Strix, som tidligere har hatt ansvaret for store produksjoner som "Farmen"...

Fyllesyk og yr?

Det er faktisk en sammenheng mellom det å være kåt etter en fest der man har drukket mer enn man...

Lukk