Hvorfor feirer vi Påske?

 

Foto: Wikipedia.org

 

Er det fordi Rema selger påskemarsipan og påske egg? Eller Nille selger masse gule påsketing ? Nei, det er nok litt større årsaker som ligger til grunn for den største kristne høytiden foruten Julen.

Påsken er symbolet på Jesu Kristi lidelse, død og oppstandelse. Ordet påske er fra det Jødiske høtiden Peasch, som jødene feiret lenge før vår kristne Påske. jødene feiret utvandringen fra fangenskapet i Egypt.

Vår Påske begynner med palmesøndag, så går vi inn i- den stille uke som den også er kalt- påskeuken. Torsdag i den stille uke kalles på norsk skjærtorsdag etter norrønt skira, som betyr «rense». Skjærtorsdag feires i den norske kirke til minne om at Jesus innstiftet nattverden. Den påfølgende dagen, langfredag, er til minne om Jesu korsfestelse. Påskeaften er dagen før påskedagen og den dagen hvor kirken står samlet i sorg ved Kristi grav.

– Påskedagen, eller 1. påskedag som vi kaller den. er den dagen som forklarer hele kristentroen. Med Jesu opppstandelse i sentrum. De gikk nok der og var ganske så langt nede, Jesus´s disipler og var nok veldig skuffet. Hvorfor døde Han? Han kunne jo gjøre så mangt, gå på vannet, gjøre vann til vin, mette titusner med noen fisk og litt brød og gjøre spedalske helt friske. Han kunne vel også berge seg selv fra korsfestelse?

– Skal tro disiplene ble lange i maska når de vi fikk se Jesus hadde stått opp fra de døde. Men de første som fikk se Jesus levende, var kvinnene. De forskjellige evangeliene forteller historien litt ulikt, men de er samstemte i at det var kvinnene som gikk til graven først, og Maria (Magdalena) møtte Jesus i hagen. De mannlige disiplene fikk møte Jesus senere.

Jeg vet ikke hvor mange som velger å tro på det, ser på seg selv som kristne nok til feire Jesu Kristi lidelse, død og oppstandelse.

 

GOD PÅSKE!


Vargas

 

3 thoughts on “Hvorfor feirer vi Påske?

 1. Dypt tragisk at vi fremdeles må lese om dette bedrageriet, denne overtroen og disse løgnene år etter år på denne tiden av året. Prester og professorer som vier livet sitt til denne fantastiske bullshiten som har kastet mørke skygger over menneskeheten i to tusen år, burde ærlig talt tvangsinnlegges og behandles for selvhypnose, selvbedrag, vrangforestillinger og en rad andre psykiske lidelser som de aldri blir lei av å plage andre med.

  Sannheten er at 90 prosent av det norske folk for lengst har gjennomskuet svindelen og bare vil nyte fridagene sine i fred, så vær så snill og spar oss for disse totalt uinteressante teoriene om denne eventyrskikkelsen spiste og drakk på en onsdag eller torsdag.

  Nobody gives a shit – og godt er det.

  1. Hei Roar- Spennende teori du har her. Men hvorfor er du inne på nettsider som har Jesu lidelse på agendaen? Er du kanskje litt i tvil?

   Hverken du eller noen andre kan med sikkerhet vite om Jesus var Guds sønn, ble hengt på korset og stod opp igjen for at mennesker som tror på han skal få evig liv. Og er ikke det flott? Du VET ikke om det faktisk har skjedd Roar.

   Gå med Jesus!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.