Kjærlighetssorg- Livets verste smerte?

Uansett hvilken smerte man opplever i livet, enten psykisk eller fysisk så er kjærlighetssorg den verste for mange. Man kan faktisk bli fysisk syk av det og det kan gå så langt at man ikke ønsker å leve lengre. 

Har man funnet sitt livs kjærlighet, og man får en bekreftelse på at man blir elsket så er det lett å forstå når det kommer en beskjed fra den ene parten at det ikke er noe mer gnist. Og man ser plutselig for seg sin kjære med en annen partner.

Utelukkende smertefullt.

– Det er ikke lett å tenke rasjonelle tanker når kjærlighetssorgen herjer i kroppen. Og det er mager trøst at venner og familie sier: «Dette kommer du over. Det er flere skjær i sjøen, det er den andres tap, du finner en annen innen kort tid». Alt du egentlig ikke ønsker å høre blir sagt, i beste mening.

Men den som sørger vil egentlig bare en ting, og det er å være sammen med den man har mistet fordi man savner, lengter, og gråter.

 

  Foto: CopyrightVidarKolstad.jpg

 

For å komme seg videre i livet så man ta grep, og si til seg selv: » Jeg fortjener bedre». Du har det vondt i lang tid, men vokser mentalt på å få deg en på trynet. Det er stor sjanse for at det ikke blir like smertefullt som første gang. Om det skulle skje igjen.

Begynn på nytt med å bryt opp i gamle rutiner, kjøp deg et par nye antrekk, tren hardt flere ganger i uken og gå ut og treff venner. Og ikke minst, etter stund er det viktig at du slutter å synes synd på deg selv.

Et moderne forhold gir absolutt ingen garantier for noe som helst. Mange går fra hverandre langt lettere nå enn for noen ti-år siden. Et forhold er et samarbeidsprosjekt som må smøres kontinuerlig for å fungere.

Å finne lykken med en kjæreste er det beste som finnes, da er det naturlig at det er vondt når det tar slutt.

Noen velger å være alene, andre ønsker å ha en partner å dele livet med.

Det er noen der ute for alle.

Og om du leter finner du sikkert den som vil ha deg. hele og bare deg.

Jeg mener det er best å være to.

 

Vargas

4 thoughts on “Kjærlighetssorg- Livets verste smerte?

 1. Flere skjær i sjøen?? Mente du ikke flere fisker?

  Jeg tror de fleste av oss har godt av å ha kjærlighets- og sex-tørke en par år innimellom, slik at man blir bedre kjent med seg selv og ferdig med evt fortid.. Og det er ikke noen vits i å hoppe rett inn i nye forhold like etter ett brudd, vet om mange som gjør det, og det blir fort bare tull i det forholdet også.

  Noen ganger er det godt å være to, men andre ganger er det godt å være alene, og det burde bli akseptert. Å få spørsmål som: jaaa, har du en ny fyr nå da? er dritkjedelig spørsmål å få, og samtidig helt uaktuellt å svare på.

  Alt i alt er kjærlighetssorg verdt smerten, dersom du bare lytter til deg selv. Det er jo tross alt døden av ett forhold man sørger over.

  1. Hei Ege

   Flere fisker i vannet heter det selvsagt he he:) Jeg er ikke enig i at det er verdt smerten. Man går inn i et forhold i den tro at det skal vare. Samtidig er det viktig å komme seg videre raskest mulig.

   Takk for at jeg får din mening om dette tema Ege. Du er super;)

   Vargas

 2. Det heter at «Kjærligheten er vårt livs største glede og vårt livs største sorg. » Og det stemmer.

  Kjærlighetssorg er grusomt vondt og kan få selv den beste til å rable for en kortere eller lengre periode. Og denne sorgen er ofte den første virkelige krisen et menneske kommer ut for, da som regel i tenårene. Kjenner jeg får vondt bare ved å tenke på det! Håper ungene mine aaaaldri forelsker seg! 😉

  Forøvrig enig med Ege i at det burde være større aksept for at noen ønsker å leve alene. Ikke alle er laget for parforhold. En god del mennesker velger dette alternativet bort – fordi de VIL. Ikke nødvendigvis fordi de MÅ.

  1. Hei Kristine

   Kjærlighetssorg er ubeskrivelig vondt, og det tar tid å komme over det.

   Enig i at samfunnet burde vært lagt opp til at det var mulig å leve alene mht å få lån og leve godt på en inntekt. Det er nesten umulig i Norge.

   Og jeg er ganske sikker på at det er få mennesker om noen, som er så kalde at de velger å flytte sammen med noen fordi de må, av økonomiske grunner feks.

   Takk for kloke ord fra deg!:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.