Kvinner i samfunnsdebatten trakasseres av menn med dårlig selvtillit?

 

Menn har makt, og de har de fleste viktige stillingene i samfunnet, det er fortsatt få kvinner som er ledere for store bedrifter med mange menn. Noen er det selvsagt, men svært få.

I politikken, i næringslivet og i industrien så er det forskjell på menn og kvinner og det vil det alltid være.

Da er det betimelig å spørre.

Hvor langt skal menn få lov å gå i sin direkte mobbing av kvinner som er villig til å stå på sin meninger, og argumentere mot mange menn i samfunnsdebatten?

Menn som er ivrige debattanter på nettet kan begynne både saklig og høflig. Men så snart de blir motsagt eller ikke har flere argumenter igjen, og med det føler at han har tapt, så kan det virke som om det går på stoltheten løs.

Da er det lett å ty til trusler om vold, trusler om å voldtekt, og direkte sjikanering i ly av anonyme profiler eller signatur.

VamPus er en kvinnelig blogger, hun heter Heidi Nordby Lunde og blir ofte trakassert av menn som er uenige i samfunnsdebatten hun skriver om på sin meget populære blogg.

Som blogger så har jeg selv opplevd å få «bloggtroll» hengende ved min blogg. Det betyr at en person kommenterer negativt på alle innlegg, ofte flere ganger daglig, alltid anonymt.

Flere bloggere har valgt å slutte å skrive pga mobbing og trakassering på nettet .

Menn som liker å debattere, liker også ha rett i sine påstander. Kan det være manglende ordforråd, lav selvtillit, og ellers frykt for kvinner som får disse til å true og sjikanere når de ikke lenger har noe fornuftig å si?

Norge har svært mange dyktige ledere som feks statsminister Jens Stoltenberg.  Han debatterer godt for seg, og viser aldri at han viser mindre respekt for sin kvinnelige motstandere.

Andre politikere kan være mannsjåvinister og i tillegg bruke hersketeknikker som de aller fleste kvinner lett gjennomskuer, og det er en svakhet for de menn som velger bevisSt å gå til det skritt, i stedet for å bruke gode verbale mot argumenter.

 KVINNER HAR LIKE MYE KLOKE IDEER SOM MENN- IKKE ALLE TØR Å SI SIN MENING I PLENUM

Kvinner vil trekke seg fra samfunnsdebatter om det skal komme til det skritt at de blir sex-sjikanert og mobbet fordi de er kvinner. Det er et svakhetstegn for menn som velger å bruke disse metodene, og det er selvsagt helt uakseptabelt at politiet ikke tar dette på alvor.

– Jeg skrev et innlegg og ba om hjelp til å finne vedkommende ettersom politiet ikke gjorde noe. De hevder at det bare blir verre dersom man tar opp problemet, sier Heidi Nordby Lunde.

Den kjente bloggeren hevder hun selv ikke lar det gå inn på seg, men mener det vitner om at det er et alvorlig samfunnsproblem.

– Det er et alvorlig samfunnsproblem at kvinner blir utsatt for den type grov sjikanering. Dersom dette fører til at 50 prosent av Norges befolkning trekker seg unna samfunnsdebatten, blir den skeiv, og det er nyanser, erfaringer og kunNskap som ikke kommer frem, sier hun til VG Nett.

Hva skal til for at dette meget viktige problemet bliR tatt på alvor?

Et drap eller to på kvinneligE politikere eller andre samfunnsdebattanter som tør å åpne kjeften i legitime meningsytringer i Norge i 2011?

Selvsagt må kvinner få ytre seg offentlig, det er vårt sterkeste signal på vår frie demokrati. Lar vi menn trakassere kvinner til taushet er vi virkelig på vei i feil retning.

Menn bør være menn nok til å innse en tapt debatt, og la kvinner få ta del i samfunnet på lik linje med seg selv.

All trakassering bør politianmeldes. 

Har du opplevd å bli trakassert eller mobbet på blogg eller i andre fora du har deltatt i?

Vargas

Kilde

VG.no

13 thoughts on “Kvinner i samfunnsdebatten trakasseres av menn med dårlig selvtillit?

 1. Pleide å ha en politisk blogg, og ble sjikanert og trakassert der, men straks slikt kom opp i en diskusjon valgte jeg å anse diskusjonen som vunnet:) Det er tydelig at det må til en holdningsendring for menn, og det må starte tidlig.

  1. Hei Hufsa

   Så fint du dokumenterer mine påstander på en forbilledlig måte. Det er nettopp det du bekrefter i denne kommentaren som jeg vil til livs og som er poenget med mitt innlegg. Jeg er redd det er mange flere som har det på samme måte fortsatt. Skammelig er det beste ordet jeg kommer på i farten!

   Takk for din viktige kommentar

   Vargas

  1. Det er ikke mere vås enn at det er mange kvinner som velger å fra stå fra å delta i debatter- Det alene er alvorlig, men du har kanskje ikke tenkt så langt du Dude?

   Vargas

 2. Er vel ikke bare kvinner som blir behandlet sånn… Forventes det at kun saklige individer responderer? Tullete tema. Alle utsettes for slik prat, i større, eller mindre grad.

  1. Dorkin, jeg er ikke enig med deg fordi dette har vært et problem i mange år, og spesielt etter kvinner gikk fra hus, hjem og unger til talerstolene, ut i næringslivet og i fora på Internett. Det er en kjensgjerning at menn som er uenig med kvinner bruker hersketeknikk, og kan gå langt over streken i å både mobbe og sjikanere.

   Takk for kommentar

   Vargas

 3. Jeg tror det er nettopp pga slik sjikane at mange kvinner lar vær å delta i samfunns-debatten. Jeg vet,
  for min del,
  at det alltid vil være uaktuelt for meg å bli politiker og ta opp en debatt,
  nettopp fordi jeg ikke har noe ønske om å utsette meg for en sjikane jeg vet eksisterer.
  Men jeg vil tro dette også gjelder for menn, i litt mindre grad.
  For det er bare å se på hvilke ord som blir brukt for å tråkke dyktige menn ned i skitten også.

  Alt i alt, som jeg har sagt før, og som Hufsa nevner, så må det holdningsendringer til. Og den bør starte blant de voksne. Det er de voksne som BØR være VOKSNE nok til å se hvor stor skade mange holdninger, og måten en ordlegger seg på, faktisk gjør.

  Så får vi bare se da,
  hvor mange som er villig til å ta seg selv i nakken..

 4. «Som blogger så har jeg selv opplevd å få “bloggtroll” hengende ved min blogg. Det betyr at en person kommenterer negativt på alle innlegg, ofte flere ganger daglig, alltid anonymt.»

  Tja, nå skal det sies at du har reagert kraftig på kommentarer som rett og slett bare er uenig med dine. For eksempel om fotball. Da blir du sint og sur og bruker slengnavn som «bloggtroll». Ikke har du vært villig til å ta en saklig diskusjon om det heller. At du kaller personer som kommer med kommentarer hvor de er uenige med deg for bloggtroll finner jeg rart. Tipper du kommer til å være uenig, og si at «bloggtrollet» bare slang drit, men fasiten ligger lengre bak på bloggen din og kan tas fram hvis du husker feil.

  1. Mr Loke I presume?

   Å reagere kraftig er ikke lett å tyde gjennom tekst, og jeg argumenterer alltid for mine meninger selvsagt. Nå vet jeg ikke hva du di vil Mr Loke, men Bloggtroll er ikke nødvendigvis noen som er uenig hele tiden. Eller en som slenger dritt. Jeg tar alltid saklige diskusjoner, men jeg bestemmer selv hva som er saklig og ikke. det viss vasset du kommer med her feks er hverken seriøs eller saklig.

   frankklvstad@yahoo.no er det største eksemplet på et bloggtroll som ikke vet bedre enn å sjikanere, skrive hyggelige kommentarer de to første gangene så har man han hengende i kommentarfeltet uke inn og uke ute. Så godt som alltid med usaklige kommentarer.

   Loke, din kommentar har ikke så mye med innlegget å gjøre, bortsett fra at du referer ti len kommentar jeg gav til en seriøs leser som kommenterte.

   Du har sikkert lest nok til å forstå at du og jeg ikke kommer til å ha så mye med hverandre å gjøre i tiden som kommer.

   Tok du ikke poenget?

   Vargas

 5. Ok, ‘frank’ er det største bloggtroll du vet om. Kan du gi noen eksempler på hva han har skrevet som er så ille?

  Jeg husker hvor hissig osv du reagerte når enkelte som kommenterte under Manchester artikkelen var uenig med deg, syns det var litt spesielt. Da var du litt usaklig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.