Romfolk til besvær- bør de jages eller skytes?

Romfolket er kommet til Norge for å bli, og det ser ut til at de blir fler og fler av disse menneskene, spesielt i de største byene. Til et tiltakende problem for mange kommuner om man skal tro på mediebildet de siste ukene, og det bør man jo.

Romfolket kommer fra Romania, det er sigøynere som består av mange ulike etniske undergrupper, herunder folkegruppene roma, også referert til i noen medier som «romfolk», uten at Romfolket er noe godt ord man finner i så mange leksikon.

Romfolket er minoritetsgruppe som kan sammenlignes med utryddelsen av jødene før 2. verdenskrig, selvsagt satt litt på spissen. Allikevel er det et tankekors at så mange mennesker i Europa «hater» en gruppe mennesker som mye tyder på i Europa i dag.

Det skal vi være veldig forsiktig med.

– Ingen ønsker å bli fra stjålet våre verdier, eller stukket et pappkrus opp under nesen hver gang vi skal i butikken, og får kanskje slengt ei melding etter seg om du ikke vil gi noe penger. Uansett bør vi sette oss inn i hva dette faktisk handler om.

Ondsinnede myter, kunnskapsløshet, fremmedrykt og fordommer florer blant oss rike nordmenn. Det er på tide å stikke fingeren i jorda, se seg selv i speilet spør vedkommende du ser. «Hvilken rett har jeg til å dømme»?

– Ja, har du egentlig noen rett til å dømme andre mennesker som ikke har like fine klær som deg, like mye penger som deg, lik ditt perfekte liv? Har du egentlig noen rett til å dømme ut i fra det andre forteller deg?

Representanter fra Romfolket spiser frokost Foto: TV2.no

Media har mye makt, og i nyheter og aviser kan man lese skremselspropaganda om Romfolket som steker, rotter, måker og naboens hund på en engangs grill i et buss-skur rett i nærheten.

Jeg er ikke helt sikker på at det bilde er så riktig. Mat må mennesker ha, og de som ikke har egen bolig må tilberede sine måltider utendørs.

– Sannsynligheten for at et helt folk ikke er mindre verdt enn oss andre er en selvfølge, troen på at vi kan bo sammen mørk og lys, brun og hvit bør få grobunn i det norske samfunnet. Vi må ha tro på oss selv, vise neste kjærlighet og dele godene med andre. Selv om de har møkkete klær, lukter vondt og er mørke i huden.

Kanskje nettopp derfor bør du heller gi en slant ekstra…

– De fleste land i Europa gjør sitt for å stagge flyktningestrømmen som kommer i stadig større antall. Romfolket er over alt, og de blir dårlig behandlet. I Italia og Frankrike blir de kalt skadedyr og blir avvist på kjøpesenter og restauranter.

Det er fattige mennesker som har det så ille i landet de kommer i fra at de søker lykken i livet der de vet det er overflod av penger, mat og håp.

Nestekjærlighet og omsorg er vel noe av de få tingene romfolket ikke finner i Norge.

– En politistasjonsjef i Oslo er blitt politi anmeldt for å diskriminerende uttalelser rettet mot rom folket. Det er organisasjonen «Folk er folk» som har gått til det skritt å levere anmeldelsen. Denne organisasjonen teller i skrivende stund 82 medlemmer.

Stasjonssjefen har i en lokalavis oppfordret befolkning til å melde fra om en spesiell gruppe mennesker tar seg til rett og danner leire på tilfeldig valgte plasser i hovedstaden, uten samtykke fra kommunen.

Selvsagt skal ingen kunne ta seg til rette mot lov og orden, ei heller de som kommer til Norge for å tigge, stjele og luske til seg gratis mat eller tjenester.

Når den svakeste er den klokeste vinner han…

– Jeg påstår ikke at Romfolket alene er en gruppe kyniske kjeltringer, men noen av de er i Norge utelukkende for å skaffe seg andres verdier. Disse bør taes hånd om og sendes ut av landet raskest mulig.

Men jeg mener at de aller fleste som kommer til Norge- gjør det fordi de vet at det er et godt land og bo i, de kommer med håp om et bedre liv enn det de har fra før.

– Vi nordmenn liker ikke å måtte dele med andre, spesielt ikke om de andre ikke fortjener en bit av felles godene. Mange har et forskrudd syn på fellesskapet. Er det sånn at om man ikke i jobb bør man heller ikke få mat?

Kommer det svensker og dansker og vil bo på sofaen hjemme hos deg og meg fordi de skal spille fotball eller håndball-turnering i nærmeste treningshall, så åpner vi hjertedøren.

– Kommer det Romfolk å ringer på og spør om et stykke brød så tror jeg de fleste ville smelt igjen døra litt brennkvikt.

Vi skal vokte oss vell for ikke å bli for hovmodige, griske og lite omtenksomme.

– Det norske folk har fått et stempel for å være kloke og gode etter at vi løftet roser i felles trøst og stod samlet i sorgen etter terroren i fjor sommer. Det samme folket snur ryggen til en ukjent gruppe mennesker som bare trenger litt mat for å overleve.

– De aller fleste tiggere som sitter langs Karl Johan i Oslo, ved kjøpsenter inngangen eller ved betalingsautomatene vil deg ikke noe vondt. Tvert i mot, de ønsker at du skal våkne opp og skjønne alvoret.

– Romfolket sitter ikke og tigger fordi de ikke har annet å gjøre, eller fordi noen ber de om det. De fleste sitter der for å få nok til å brødfø seg selv og sine barn. Du vil kanskje si at de får komme seg tilbake til der de kom i fra.

Hva sier det om oss?

-Hvis alle mennesker i Norge bare skal tenke på seg og sitt, og snur ryggen til alt som er nytt, krevende, litt skummelt og nekter andre mulighetene til å skaffe seg det man trenger for å kunne leve, så er vi virkelig på feil spor.

Skremmende mange ser ut til sky romfolket som pesten og vil åpnebart ha de ut av landet, ihvertfall bort fra eget nabolag.

– Kanskje man skulle sette opp konsentrasjonsleire som tyskerne gjorde med jødene under 2. verdenskrig? Eller kanskje dra hele gjengen opp til Akershus festning for så skyte alle som en?

Ta en ekstra titt i speilet når du får muligheten, se etter om du fortjener å ha det så veldig mye bedre enn de som ser annerledes ut.

Kanskje du skal finne det speilet nå med det samme?

Jeg personlig har aldri skammet meg så mye over å være norsk som akkurat nå.

 

Vargas

27 thoughts on “Romfolk til besvær- bør de jages eller skytes?

  1. Hvorfor skal jeg det Jens? Jeg er norsk statsborger som ikke flykter fra
   mitt land fordi det er mange idioter med manglende kunnskap hater mennesker de ikke kjenner. Da velger jeg heller å være å prøve å gjøre noe med det i stedet.
   Som feks å skrive blogginnlegg om det.

   Hatet er farlig, merkelig at det er så mange som ikke skjønner det.
   Man skal ta de som stjeler og vise de ut av landet, men det er både kvinner og barn i den leiren som ikke fortjener noen hat. De bare ønsker tak over hodet.

   Vargas

 1. Fantastisk bra skrevet! Godt å se at det er flere som blir flau av dette kollektive hatet.
  Det er så mye lettere å hate, vise avsky og frykt men å vise medmennesklighet.
  Forskjellige folkegrupper har gjennom historien blitt utsatt det samme, når man i ettertid blir fortalt om slike episoder, reagerer de fleste med avsky på hatet. Hvem ville ikke satt seg ved siden av Rosa Parks i bussen i dag? Men når man selv står midt oppi det, så velger man å gjøre akkurat det samme. Spytte fordi alle andre gjør det.

  1. Hei Agnethe

   Vi må prøve å sette oss inn i de som opplever å ikke ha noe sted å bo, og som må gjennom
   andres søppel for å skaffe seg og sin familie nok mat til å ikke sulte. Hva tenker en mor som
   er tvunget til å gi sine barn andres søppel til mat?

   Hatet er farlig, derfor må vi prøve å se på hva vi har her i landet. Mangler vi noe i det hele tatt?
   Sulter vi om vi gir romfolket mat? Neppe!

   Massesugusjonen gjør folk blind av hat. Man må klare å tenke selv. Hva om det var du selv og din familie som
   var i et fremmed land uten penger, mat eller rettigheter?

   Vi skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv, som Elin skriver, og som kommer fra Arnulf Øverlands dikt
   «Du må ikke sove.»
   Det diktet er det fler som bør legge seg på minne.
   Vi nordmenn har ikke noen rett til å dømme andre folkegrupper på måten det blir gjort i denen saken.

   Det kollektive hatet kan samenlignes med grusomheter man bare tdligere bare har hørt om. Skremmende. Direkte skremmende.

   Tusen takk for hyggelig kommentar!

   Vargas

 2. Tusen takk Vargas så bra skrevet og jeg har selv opplevd på kroppen å bli fortalt jeg burde miste statsborgerskapet mitt fordi jeg valgte en mann fra et annet land ja legen gikk så langt at han ba meg vurdere abort fordi faren ikke var norsk. Vi skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv. Vi må ikke glemme at det er ikke så lenge siden at nordmenn måtte reise til Amerika fordi de hadde ikke mat og tenk det kan skje igjen. Hva skjer med Norge når oljen en dag tar slutt? Kanskje skal vi tenke på at de landene som vi nå stenger døren for kan være de land vi må flykte til stenger de døren for oss og ber oss dra tilbake til der vi kommer fra.
  Selvfølgelig skal man ikke godta kriminalitet de må ut men det er mange som trenger vår hjelp og ikke minst omtanke.

  1. Hei Elin

   Dobbeltmoralen og et forkvaklet menneskesyn er veldig tydelig i de sosiale medier jeg har vært innom
   den siste tiden i denne saken. Dessverre så er det media som lager disse sakene og får mange til å ha
   et skremmende syn på et helt folks rettigheter i et fremmed land.

   Mange av de som hater romfolkets eksistens på norsk jord gikk med hevet hode og ønsket et samlet folk etter 22. juli
   Da er det ikke langt fra å elske til å hate.

   Forstår frykten du hadde.

   Vi kan ikke siite rolig å se på at nordmenn dummer seg ut for en hel verden med hatefulle slagord
   mot kvinner og barn.
   Jeg skammer meg på vegne av mitt folk.

   Tusen takk for din kommentar Elin

   Vargas

 3. Veldig bra skrevet Vargas!! Ja helt enig det blir mye dobbeltmoral her med rosetog osv og deretter full hets av disse folka. Jeg kan forstå at de nærmeste naboene til Sofienbergparken og de oppe i Årvoll er skeptiske til å få dem som nærmeste naboer, siden de griser til, men ingen har rett til å behandle dem som dritt uansett. man bør holde godt på veska:-) og samtidig behandle dem med respekt og vennlighet. Men man bør passe at det ikke kommer altfor mange slik at det kommer helt ute av kontroll. Jeg for min del ville vært mer skeptisk til om jeg fikk asylmottak rett ved siden av der jeg bor enn noen stakkars tiggere. Ja for det har vært endel knivstikking og bråk og voldtekter ifm asylsøkere uten at myndighetene ser ut til å bry seg og da syns jeg generelt sett disse rumenerne virker som fredelige folk til sammenligning. Det er nesten så man skulle gitt de klær og mat og sagt med streng beskjed: ikke sladre om dette til de andre romfolka i andre Europeiske byer:-).
  Når det blir kulturkrash mellom folkeslag på denne måten så beviser det at tanken om multikulturalisme ikke funker i praksis. ALLE mennesker er like mye verdt uansett, men noen ganger må vi bare innse at vi er for ulike og at det derfor er aller best å leve ADSKILT og FREDELIG side om side istedet for å blandes. Noen ganger må vi innse at vi er for ulike og bør skilles på en FREDELIG og VENNLIG måte!!!
  Kanskje burde man lagt til rette for dem i sitt eget land slik at de kan leve fredelig der på sitt vis og så kunne vi sendt med dem klær og ting osv iblant?
  Vennlig hilsen
  Liv Grete

  1. Takk for det Liv.

   Kultur-kræsj er nok uunngåelig, men det gjelder også andre minoritetsgrupper i Norge.

   Mitt poeng er at man skal holde en viss kontroll på hvem som kommer til landet, og de som er lov brytere
   skal rett ut igjen. Men det er faktisk ikke alle representanter for rom-folket som stjeler alt de kommer over.
   Dessverre så er det en fiendtlig holdning blant svært mange nordmenn som kommer av ren og skjær uvitenhet.

   Rumenske myndigheter har selvsagt et ansvar for at disse menneskene får den hjelpen de trenger der de kommer i fra, men det
   får de som kjent ikke. Vi nordmenn kan ikke jage, ei heller hate eller drepe en hel folkegruppe fordi de ikke passer inn i nærmiljøet
   til de som bor enten på Årvoll eller i Sofienbergparken.

   Verden fungerer bare ikke på den måten. Politikerne må komme på banen og sørge for at rom-folket er i sikkerhet mot den norske mobben.

   Takk igjen Liv, alltid hyggelig å høre i fra deg.

   Vargas

 4. Dette her er ikke mediaskapt. Det er et stort antall mennesker som kommer til Norge uten jobb, uten noe sted å bo. Her finnes det ingen gratis lunsj, de overnatter i private garasjer, kjellere, hager, offentlige parker og i utmark uten lov. Det er også helt utrolige mengder av dem som henger på sykehus, det er serdeles problematisk.

  1. Det mest problematiske i denne saken Anja, er at nordmenn behandler mennesker som ikke har noe sted å bo som kveg.
   Noen steder blir de også spyttet på. Rom-folket har livet rett like mye som deg og meg. Mange nordmenn har en skremmende
   holdning til fremmedkulturelle. Det vitner om kunnskapsløshet og en skammelig oppførsel mot en samlet
   befolkning i ytterste nød.

   Jeg skammer meg grenseløst!

   Vargas

 5. Romfolket er hatet over stortsett hele europa ja men det er jo i grunn fordi at dem er ikke bare tiggere. Hadde dem bare vært tiggere så hadde det ikke vært meg i mot og gi dem litt mat. Men det er jo sendt 42 millioner norske kroner ned til Romania siden 1 april i år og det er en del penger. Tror nok di pengene stammer fra mere enn bare tigging og da er det vel ikke så rart om dem blir et hatet folkeslag da folk mister så mye verdi saker som dem vidre selger og får penger og sender dem til Romania.

  1. Hei Line

   Så hyggelig at du stakk innom.

   Du har helt rett i at det er mange kriminelle som dessverre stjeler og tigger. Men det gjelder ikke alle.
   Det finnes kvinner og barn samt ærlige arbeidere som kommer fra samme området, men som blir behandlet som om de
   var spedalske.
   Det er feil og veldig skremmende.
   De har like mye rett til å leve et fritt liv som oss. Vi må ikke oppheve våre liv som er kostbare enn andres.
   Da er vi virkelig i trøbbel.

   Takk for din kommentar Line.

   Vargas

  1. Hei Jenny.

   Line har gode poeng, men vi må passe på at vi ikke tror at Norge ikke skal kunne leve sammen med andre mennesker
   som ikke har det så godt som oss selv.

   Det er viktig at vi som har alt deler med de som ikke har noenting.

   Takk for din kommentar Jenny.

   Vargas

 6. Hei igjen… jeg har faktisk en vennine som er fra romania og hun er alenemor som jobber «ræva» av seg for og klare utgiftene sine til seg og sønnen, men hun har aldri stjålet fra andre om hun har sitti uten 1kr.. så klart skal ikke alle tas under et med at dem er dritt mennesker, men da en stor del av dem er sånn så er det lett at det blir slik,fleste parten av dem som sitter i byen og går rundt og tigger av dem er kriminelle, for dem som virkelig vil skape seg et liv her i landet dem holder seg lovlydige og gjør alt dem kan for og finne seg en jobb…

  1. Hei igjen Line. Du har helt rett og jeg er enig med deg. Problemet er at rom-folket blir synonymt med søppel mennesker
   og tyver. Det er nok endel som din venninne som ikke har det så enkelt. Tenk deg selv å bli stemplet som en spedalsk når du
   i realiteten prøver å skaffe mat og klær til de du er glad i. Det kan ikke være lett.

   Takk for at du kommenterer Line, det settes enorm pris på.

   Vargas

 7. Hei Vargas .. Jeg er ikke uenig med deg på det.. Jeg ønsker alle som lider og er i nød hjelp.. Jeg er bare ikke interessert i de som driver med organisert kriminalitet og er her for å ødelegge. Får vondt i hjertet av å se små barn opp i det hele. At de lever under slike omstendigheter og ute.. Ikke normal Oppvekst!! Traumatisk for barn og voksne.. De som vil ha ett godt liv i Norge synes jeg skal få barna på skole/bhg skal få hjelp. De har jeg ikke noe vondt å si om.. Fattige levekår og bo situasjon er ett stort problem verden over om du er rumener eller fra ett annet land.. Ønsker at Romania hadde fått hjelp til å starte ett trygdesystem som i Norge . At de kan føle tilhørighet med sitt eget land som vi… De som er kriminelle av rumener og aggressive er de som ødelegger for de som vil ha hjelp med å bedre livet sitt for seg og barna.. Ønsker dem velkommen til å integrere seg i vårt land de som virkelig trenger det.. Men en ting Norge ikke må glemme er at vi også har fattig som vi ikke hjelper. Narkomane som og bor ute under svært dårlig omstendigheter. Disse blir jaget som dyr av politiet. Har sett det med mine egne øyne.. De for ikke noe stort media styr som rumenere. Har ett stort hjerte for svake mennesker som ikke har det godt.

  Hilsen Jenny

  1. Hei igjen Jenny.

   Tviler ikke på ditt gode hjerte og jeg er veldig enig med deg. Det er endel mennesker som får hjelp, men narkomane og andre
   nordmenn med problemer er ikke så lett å hjelpe om de bruker all sin tid på å skaffe seg dop. De er dessverre på mange måter fortapt i
   egen elendighet.
   De rumenerne som trenger hjelp, som ikke gjør noe galt og heller ikke doper seg, får ingen hjelp i Norge. Det beste hadde vært om de fikk den hjelpen
   de trengte i sitt eget hjemland. Det er kun i en perfekt verden. Romania har ingen velferdsordning som tar vare på de som faller utenfor, slik
   vi har i Norge Dessverre.

   Takk for gode tanker og kloke ord Jenny. Kom gjerne innom igjen.

   Vargas

 8. Jaha, dette uskyldsrene jagede folk som har svindel og bedrag som sin stolte kulturarv. Har sakset litt fra div aviser. Her kan du lese litt om disse «forfulgte». Du skammer deg over ditt norske opphav, vice versa vi skammer oss over at vårt land er befengt med slike idioter som deg. Med din påtatte empati sitter du der og fordømmer ditt eget folk som den ekte selvhater og lokalrasist du er. Men heldigvis -de fleste i Norge har en viss moralsk kodex og roper opp når det er noen grupper som opptrer så fjernt fra vår moral som dette romfolket. Reis disse svindlere tilbake dit som pepperen gror godt, og ta gjerne slike som deg med på lasset, du kan sikker vise veg. Spørsmålet om skyting lar jeg stå ubesvart, med det var dine ord, og ideen er slett ikke verst.

  1. Kcuf, skulle noen ha vært skutt burde du ha vært den første ditt mentalt tilbakestående krek!

   Skaff deg et liv i stedet for å slenge ut masse dumme påstander som du ikke vet hva betyr, eller som
   noen har fortalt deg at du skal skrive.

   Å kopiere masse drit fra nettet fordi du selv ikke har peiling eller ikke har en eneste selvstendig tanke i hodet
   sier jo alt om deg.

   Dessverre så viser nordmenn seg som grådige egoister som ikke klarer å se at Rom-folket består av sultne å redde barn med mødre som
   gjør alt de kan for å skaffe seg mat, klær og tak over hodet.

   Slike folk som deg er selve hovedgrunn for at også mannfolk blir voldtatt fordi de sier så jævlig mye dumt.

   Stikk å plage noen andre på din egen alder patetiske rasist.

   Snakker du om å være idiot he he he:):):)

   Du er en skam for det norske folk!

   Vargas

 9. «Å kopiere masse drit fra nettet fordi du selv ikke har peiling eller ikke har en eneste selvstendig tanke i hodet
  sier jo alt om deg. »
  -hvor henter man opplysninger fra ellers da? Det er DINE selvstendige tanker, produsert av din ubalanserte hjerne som er problemet.

  -Romfolket HAR en KULTUR som er tuftet på svindel og bedrag, det er et faktum selv om det svir i din multiklturelle rompe.

  «Slike folk som deg er selve hovedgrunn for at også mannfolk blir voldtatt fordi de sier så jævlig mye dumt.»
  -ehh, hvilken relevans har dette til det vi diskuterer? Har du seksualangst, eller er sex det eneste temaet som fabrikeres når du blir provosert?

  «Dessverre så viser nordmenn seg som grådige egoister som ikke klarer å se at Rom-folket består av sultne å redde barn med mødre som
  gjør alt de kan for å skaffe seg mat, klær og tak over hodet. »

  -på 60 -70 tallet var det satt opp et 20 talls boliger i Oslo kommune for å integrere det vi da kallte for «Sigøynere». På 20 år klarte de å integrere 3 stykker. Ikke fordi nordmenn er noen forbannede egoister, men fordi noen andre ikke klarer og tilegne seg et normalt vestlig levesett. Det er vel unødvendig og legge til at alle boligene ble herpet av brukerne.

  De siste store betrakningene dine lar jeg stå ubesvart, de er meget sigende om deg selv og din totale mangel på reflektiv intelligens. Ja jeg er nok «Idiot» fordi det er gresk og betyr «en som ikke deltar i politikken».

  1. «-hvor henter man opplysninger fra ellers da? Det er DINE selvstendige tanker, produsert av din ubalanserte hjerne som er problemet».
   Jeg har ikke noe som helst problem med min hjerne, du har et svært problem med å akseptere Oslo og Norge som en multikulturell-by, noe som er et faktum for mange år siden, og som den vil være i uoverskuelig framtid.

   «-Romfolket HAR en KULTUR som er tuftet på svindel og bedrag, det er et faktum selv om det svir i din multiklturelle rompe». Feil! Rom-folket kommer til Norge fordi de har det langt verre enn i Romania og andre land der de bli jaget rundt som spedalske dyr. De har det tross alt litt bedre i Norge.

   -«ehh, hvilken relevans har dette til det vi diskuterer? Har du seksualangst, eller er sex det eneste temaet som fabrikeres når du blir provosert»? Hvilken relevans har min rumpe å til det vi diskuterer da?

   Du har helt rett Kcuf, du er og forblir en idiot og rasist som åpnebart har store problemer med det meste.

   Vargas

 10. Å faen, Oslo sier du. Ja da blir saken en helt annen. At dette kebabstinkende homsehullet fylles opp av alskens rask er jo en sann fornøyelse for oss andre. Få all dritten dit, så kan vi slå av strømmen og la være med å levere matvarer fra den produserende delen av landet. Så kan dere leve av prostitusjon og kebab med smuglekjøtt fra et islamsk halal-helvete. Nei nå skal du få fredagskvelden din i fred, du skal vel ut og få toern strukket av en feit negerkuk. Hehe, tulling De-luxe..jeg er glad for hver og en av dere, perfekte «sitting ducks» for flerkulturens klamme nasjonale voldtekt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.