Grådige nordmenn stjeler milliarder fra egen arbeidsgiver

Nordmenn er grådige, griske og stjeler mer fra egen arbeidsgiver enn noe andre i Norden. I følge Infratek.no stjeles det i butikker for 10,2 milliarder kroner pr år og mest i Norge.

Så store er tapene pga av tyveri og svinn fra forretninger, bedrifter, butikker og konsern at mange sliter med å kunne leve videre med fortjeneste. Da er veien kort til konkurs. Tyverier gjort internt av ansatte og eksternt av kunder gir et samlet tap som gjør det vanskelig for mange bedrifter.

Datatilbehør og PC-tilbehør er det som er på topplistene av varer som blir stjålet i Norden. Varer som det er lett å selge til en andre part som ikke spør hvor varene kommer i fra så lenge prisen er riktig.

Moral er mange nordmenn svært dyktig på, spesielt å snakke om det. Blant hver enkelt av oss er moralen alt annet enn stigende, den er et direkte lavmål. Blant de nordiske landene er nordmenn helt på topp i statistikken for tyveri.


Også blant de ansatte i butikker o.l stjeler vi mer i Norge enn i de andre nordiske landene. Vi er en nasjon med egoister fra før, nå viser det seg altså at vi lett stjeler fra vår egen arbeidsgiver uten å blunke.

Vi vil ha mer penger, vi vil ha bedre arbeidsvilkår, kortere arbeidsdager og vi stjeler det som er løst fra de som lønner oss. Vi nordmenn elsker å hate-rom folk som vi kaller for pakk, tyver og vi ber de komme seg hjem der de hører hjemme.

Kanskje vi nordmenn bør begynne å koste for egen dør før vi klager på alle rundt oss?

– Det totale svinnet i Norden, inkludert tyveri, svindel, tyveri gjort av ansatte samt feilprising, faktureringfeil og administrative feil som gir svinn er på hele 19,7 milliarder kroner. Alarmerende høye tall som vil få konsekvenser for en rekke bedrifter på både kort og lang sikt.

En bedrift som sliter økonomisk har ikke rom for slike svinn, det går direkte på bunnlinja og vil gi store røde tall. Oppsigelsene lar ikke vente på seg i slike mindre, mellomstore- og større bedrifter med uærlige ansatte.

– Man kan jo tenke over hva som lønner seg, å stjele med seg verdier for noen tusen der resultatet blir å havne i køen på NAV. Å miste jobben er ofte det mest dramatiske som kan skje de fleste arbeidstakere. Har man ikke moral til å holde fingrene unna andres verdier så bør man jobbe i skogen f.eks.

I følge undersøkelsen fra Infratek.no er det flest menn som stjeler i butikk. 54 prosent, også det høyest i Norden. Av menn som stjal fra egen arbeidsgiver var det også norske menn som kom høyest ut med 42 prosent, resten av Norden, 39 prosent.

– Konklusjonen av denne undersøkelsen viser det vi vet fra før, at de fleste norske menn er fete, late og dårlige elskere- samt at de fleste er rasistiske i sine ytringer, de truer spesielt kvinner -anonymt i diverse kommentarfelt. Og til slutt altså denne undersøkelsen som sier at norske menn stjeler som ravner.

Kanskje forstålig at norske menn også er på topp blant nordiske menn som velger å ta sitt eget liv…

Kilde: Infratek.no

Foto: Flickr/ U.S. Army Korea (Historical Image Archive)

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.