Allerede blakk i sommer? Les! Om feriepengene er brukt opp og budsjettet sprengt, er gode råd dyre. Det er nemlig ikke bare enkelt å sitte bakfull og jævlig på et hotell i Italia, eller på en campingplass i Sverige og være blakk.

For å komme deg hjem, med æren i behold – logger du inn i nettbanken, går til lån> og deretter til > boliglån > avdragsfrie måneder. Huk av for f.eks fire eller seks måneder. Du kan også øke nedbetalingstiden på boliglånet, for å få mindre avdrag per måned å betale. Allerede blakk i sommer? Les!

Lest? Prøv en annerledes sommerferie

Ny verdivurdering

Aller mest penger sparer du ved å ta en ny verdivurdering på boligen din. Den har sannsynligvis økt i verdi det de siste årene, uansett hvor du måtte bo i landet. Banken blir fornøyd og setter ned din boliglånsrente, med et slikt verdipapir pga den økte sikkerheten for boliglånet.

Allerede blakk i sommer? Les!

Allerede blakk i sommer? Les!

For å berge resten av sommerferien, kan du bruke kredittkortet ditt å betale for oppholdet. Spesielt smart kan dette være, om du har 45-50 dagers kreditt, da kommer du deg hjem og får orden på økonomien – uten å skjemme deg ut.

Husk at din privatøkonomi er ditt ansvar alene. Har du ikke orden i sakene og bruker mer enn du bør, vil du kunne få så store problemer at du ikke kommer ut av det. Da kan både bolig og forhold være i fare. En situasjon som i verste fall kan bli livstruende.

Lest? Sommer! Tid for å spare penger?

Noen nordmenn har bedre råd enn på lenge fordi en langvarig lav boliglånsrente gir rekordlave avdrag til banken. Det noen gjør feil, er å bruke opp den bufferen man kunne ha satt til side, til dyrere dager i framtiden. På helt andre ting enn å betale ned på lån.

Lav rente

Selvsagt finnes det langt mer spennende ting å bruke penger på enn å gi de til banken. Men den lave renten, kunne ha gitt veldig mange en mulighet til å legge penger på buffer. Betale mer enn nødvendig på boliglånet, eller betalt ned på annen gjeld.

Renten på lån i Norge har aldri vært lavere enn den er nå. Dine lån er derfor også billigere enn noen gang. Vel, det kommer an på banken du låner penger av. Er du smart, sjekker du tilbudene hos de forskjellige bankene for å få et så godt tilbud som mulig. Det er nemlig store forskjeller.

Betale lån

En verdivurdering er billetten til en lavere rente, og en bedre og sikrere økonomi for deg. Nå når rentene er rundt 1 – 2% for mange lånekunder, er det smart å betale ned så mye man kan på lånet. Før eller siden, en eller annen gang i framtiden, vil renta stige, og da kan den stige raskt.

Hvor mye klarer du å betale på ditt lån? Klarer du 3% eller kanskje 5% renteøkning?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan det bli for mye Donald Trump?

All makt i de foldede henter, er et uttrykk som noen ganger passer bra. Når det kommer til den sittende...

Lukk