Sommer! Tid for å spare penger? Er det en tid på året du lett kan bruke mye mer penger enn ellers i året, er det i sommerferien. Men, det kan faktisk være den tiden du endelig har tid til å gjøre kloke økonomiske valg, som gjør at du får mer penger og bedre råd, både på kort og lang sikt.

Sommer! Tid for å spare penger? Det er sommerbudsjettet som er størst fordi det er da du gjør det som koster penger. Kanskje hverdag.

Vi trenger penger hele tiden, hele året, men altså kanskje aller mest på reise, om sommeren, sammen med fine folk man trives sammen med. Man skal ikke reise langt eller bo eksklusivt for å finne ut at pengene får ben å gå på. Alt koster; mat, overnatting, hygge, aktiviteter og transport gjør at man bør planlegge godt, for å få endene til å møtes. Tid for å spare penger?

Sommer

Lest? Trenger du banklån? Her er nettstedet som hjelper deg! 

For å spare penger i tiden som kommer, enten det er vår, sommer eller vinter. Bør du ha en telefon tilgjengelig. Ring til dine foreldre og spør: “Kan dere være så snille å kausjonere for mitt boliglån?” Er svaret ja, bingo, da er det automatisk penger å spare på boliglånet, fordi banken får økt sikkerhet.

I denne prosessen skal du ikke ta til takke med en skarve rentereduksjon på noen promille, men sjekk rundt hos andre banker, igjen – bruk telefonen. Samtidig, eller i forkant av at mor og far gjør deg denne tjenesten, bør du ta en verditakst eller verdivurdering av leiligheten/huset. Den eller det har sannsynligvis steget i verdi siden kjøpet. Da har du enda et trumfkort å bruke ovenfor din nye bankkontakt.

Sommer! Tid for å spare penger?

Din privatøkonomi, er som vi har gjentatt til det kjedsommelige, ditt eget ansvar. Verken banken eller dine foreldre har ansvaret for deg og din økonomi, så sant du er myndig, men du kan bruke begge til din egen fordel.

Lest? Lite penger i sommerferien?

Å være lojal mot banken er sjeldent smart og det er lenge siden det ble sett på som en stor fordel, å være kunde i samme bank, gjennom flere tiår. Får du bedre betingelser i en annen bank, bør du bytte, din nye bank hjelper deg alltid med det praktiske. Alt du skal gjøre er å signere lån-dokumentene, etter at alt er flyttet over.

Sparing

Sommer! Tid for å spare penger? Mange unge vet ikke hvordan man kan spare penger heller. Kanskje er det på tide å ta viktige grep – for din egen skyld?

Mange nordmenn gidder ikke sjekke hva det kan være å spare i kroner å øre på renter, og går derfor glipp av betydelig besparelse ved å ikke presse banken for best mulig betingelser. God og trygg økonomi kommer ikke av seg selv, du bør gjøre noen undersøkelser for å betale minst mulig for private- og offentlige tjenester.

Sommer! Tid for å spare penger? Hvordan er planlagte sommer? Bruk mest mulig penger på kortest mulig tid, fra kredittkortet ditt? Eller låne penger fra mor og far, som du vet du slipper å betale tilbake?

Hvilken strømleverandør har du? Vet ikke? Det går vel ikke an? Du har plikt til å vite det, og du bør bytte til en rimeligere strømleverandør, om dette finnes. Kaster du penger ut av vinduet, kan du jo bare sitte der å være blakk!

Jo større inntekt, jo bedre råd? ikke nødvendigvis.

Lån og renter

Fordi du kan ha ræva full av gjeld, som du ikke makter å betale, uansett hvor høy inntekt du har, og dermed ha dårlig råd. Hva du tjener i forhold til utgifter derimot, er av stor betydning. Er du smart og vet hva du har på konto, og dermed hvor mye som er igjen hver måned, etter alle utgifter er betalt – er du inne på noe. Sommer! Tid for å spare penger?

Sjekk de største utgiftene, som for de aller fleste er boliglån, strøm, kommunale utgifter og billån. Sørg for å få lavest mulig rente, lavest mulig strømregning – gjennom økt sikkerhet til bank og strømleverandør. Har du en rekke smålån, forsøk å samle disse gjennom en refinansiering, som kan gi deg en betydelig besparelse, hver måned.

For å få bedre råd til sommerferien? Betal reisen med kredittkort som kan gi opp mot 50 dagers betalingsutsettelse, gratis. Eller du kan ringe banken og spør om å få betale kun renter de neste tre månedene. Skal du la være å betale noen regninger, gi beskjed. Ikke bare la være å betale, for da kommer dyre purringer.

Sett deg inn i din privatøkonomi, den er uansett ditt ansvar. Jo mer du vet, jo bedre råd vil du få.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Oslo Pride – på tide å sette farge på livet?

Finnes det en større grunn enn å komme ut av skapet, enn å endelig fortelle verden hvem du egentlig er?...

Lukk