En by i Sverige du ikke bør reise på sommerferie til, er Malmö, som sliter med store sosiale problemer, byen på grensen til, København, sliter også med mye kriminalitet og høy arbeidsledighet.

Styr unna Malmö, om du kan.

Nylig ble tre personer skutt, alle menn, og to av disse skal være alvorlig skadet. Politiet i Skåne har svært lite å fortelle om skyteepisoden, som er en av svært mange de seneste årene.

Lest? Sommer! Tid for å spare penger?

En rekke ganger de senere årene har Zlatans hjemby opplevd alvorlig kriminelle handlinger, der skytevåpen er blitt brukt. Det er ingen grunn til å reise til en by på sommerferie, som åpenbart ikke har kontroll på gjeng-kriminaliteten.

Mange nordmenn kjører via hovedveien E6, som går så vidt forbi den svenske kystbyen på vei sørover, og det er ofte til København, eller lenger Syd i Sverige som er årsaken til at man havner i området rundt Malmö.

En by i Sverige du ikke bør reise på sommerferie …

Malmö er Sveriges tredje største by, bak Stockholm og Gøteborg, og det bor mer enn 300.000 innbyggere i byen som ligger vakkert til – rett ved Øresundsbroen. Dessverre for innbyggerne, politiet og politikere, finnes det liten eller ingen kontroll på den økende kriminaliteten i byen.

Bilbranner, skuddvekslinger, drap og ran er endel av Malmös hverdag.

Områdene sentralt i Malmö er direkte farlig å ferdes i for alle som ikke har noe veldig viktig å foreta seg der. Voldtekter, knivstikking og branner skjer ukentlig, samt at gjengene ikke vil angi hverandre, noe som gjøre jobben vanskelig for politi og myndigheter, til å straffe de skyldige.

Malmö er kanskje ingen typisk ferieby for nordmenn, men en by som er kjent for sitt gode fotball-lag, der nordmannen Åge Hareide er trener. Noen kjenner kanskje byen fra den omfattende Malmö-festivalen, som skjer hvert år i august. Og Malmö-operaen skal vært godt kjent for de kultiverte som kjenner dette miljøet.

Antall drap i Sverige stiger år for år, antall drap i 2016 oversteg 30, i år kan tallet bli enda verre.

Den store arbeidsledigheten, samt svært høye tall for innbyggere med innvandrerbakgrunn er i følge politiet, en medvirkende årsak til den store andelen av kriminelle handlinger. Her er det også store mørketall for innvandrere som oppholder seg ulovlig i landet.

Hva gjengkriminaliteten går ut på, handler som oftest om makt, penger, narko samt smugling av mennesker og våpen. Se ikke bort fra at representanter fra både politikere og politiet er truet til taushet i flere av disse alvorlige sakene.

Sverige har et stort samfunnsproblem, som er aller størst i Malmö, en by du bør styre unna i sommer. For dine egen del. Dessverre er det også uroligheter i den svenske hockey- og fotballmiljøet, der publikum gang etter gang, kamp etter kamp kan oppleve uroligheter.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves skal til Premier League – kjøper Porto-stjerne!

Etter det mest dramatiske året i Wolverhampton Wanderers' 125 år lange historie, ser det ut til at klubben får det...

Norges flotteste 20-åring?

Astrid Smeplass, eller Astrid S som managementet hennes bestemte at hun skulle hete offisielt, er kanskje Norges flotteste 20-åring? Hun...

Lukk