Malmø- Skandinavias farligste by? Hvis dette skjer i Sverige så kan det selvsagt skje i Norge også. Og vil noen ha slike tilstander her i landet? Ja, dessverre. Men dette er så alvorlig at det bør slåes knallhardt ned på før det får grobunn.

I Sverige har de slitt lenge med grov rasisme, og på idrettsarrangementer er det stadig oftere involveringer mellom bråkmakere og politi i rasismens navn.

Tirsdagens drap er det sjette i Malmö på vel to måneder. Siden i mai i fjor er åtte personer skutt og drept, ifølge TT. I tillegg har flere andre blitt såret etter å ha blitt truffet av skudd.

Senest i helgen ble tre personer skutt i Malmö på åpen gate. To av dem ble så hardt skadd at de måtte opereres. En person ble pågrepet siktet for drapsforsøk etter skuteepisodene mot to yngre menn lørdag. Men ingen gjerningsperson er pågrepet etter angrepet mot en 38-åring søndag, som ble skutt i halsen og i brystet.

For ikke lenge siden herjet den såkalte lasermannen i Malmø, dessverre fortsetter drapene i den svenske byen.

– Foreløpig er vi forskånet mot dette i Norge- Heldigvis! Dette kan være pga godt arbeide i klubbene i mellom og MOT =som har jobbet i flere år med å skape sunne holdninger og mot rasisme- Serieforbryteren skaper nå stor frykt i Malmö.

Etterforskningsleder Mats Lassén er overbevist om at gjerningsmannen kommer til å fortsette å skyte innvandrere, dersom ikke politiet klarer å pågripe ham.

Malmø- Skandinavias farligste by?

Malmø- Skandinavias farligste by?

Etter at svensk politi holdt pressekonferanse tirsdag, og fortalte at de i mer enn ett år har jaktet på en gjerningsmann som skyter innvandrere, økte intensiteten. Torsdag ble det først skutt mot en 16 år gammel gutt ved Hermodalstorget, men han ble ikke truffet. Senere på kvelden ble det skutt inn i leiligheten i Kroksbäck. – Ja, det må vi nesten være.

Lest? Æresdrap – ingen overlever å gjøre skam på familien

Vi kan jo håpe at det tar slutt, men det er bedre å regne med at det ikke gjør det, sier Lassén til Sydsvenskan. Svenske medier har døpt gjerningsmannen «Den nye Lasermannen» – oppkalt etter John Ausonius som skapte stor frykt i Sverige for 19 år siden da han drepte én innvandrer og skjøt syv andre.

Han brukte først et gevær med lasersikte, og senere en revolver.

Så langt i år har politiet fått melding om 50 skuddvekslinger i byen. Men det er disse 15 som er rettet mot innvandrere, som skremmer folk, Nettopp fordi gjerningsmannen ser ut til å plukke ut ofrene vilkårlig. Så langt har ofrene blitt skutt på åpne, folketomme plasser.

Men torsdag opplevde to kvinner at en ukjent gjerningsmann skjøt inn stuevinduet deres mens de så på tv. Våre nye landsmenn får foreløpig gå i fred i Norge, men slike tilstander har en tendens til å spre seg- først til andre byer så over landegrenser- Dette kunne selvsagt ha skjedd på norsk side av grensen.

-Nå ser dette ut til å være en psykopat som er litt for glad i våpen og litt for lite glad i farvede mennesker- som herjer den svenske storbyen- Det er bare å håpe på at han blir tatt før liv går tapt- Til tross for flere vitneobservasjoner har ikke svensk politi fått laget noen fantomtegning av snikskytteren i Malmö.

Forutsetning for å lage en tegning er at en person har sett vedkommende og sammen med tegneren kan fortelle om utseendet. Noen bruker datamaskiner for å gjøre det, men det hele tar utgangspunkt i at noen må ha sett gjerningspersonen, sier tidligere politiinspektør Leif A. Lier til VG Nett.

Lasermannen

Det er nesten ikke noe som engasjerer mer enn rasistiske spørsmål. I Norge er det mange rasister, men de fleste er feige og tør ikke si sin mening utad. Det er lettere å slenge dritt i forum i aviser og på blogger- anonymt selvsagt!

Uansett, jeg skriver om rasismer på min blogg- rasisme er et stort problem i Norge, men foreløpig enda verre i Sverige, og spesielt i Malmø.

Etter i underkant av 20 skytedramaer i den svenske kystbyen er en av politiets teorier at noen nå etterligner Ausonius’ forbrytelser på begynnelsen av 1990-tallet.

Han ble dømt for bankran, drap og ti drapsforsøk på menn med innvandrerbakgrunn. John Wolfgang Alexander Ausonius fikk tilnavnet «Lasermannen» da han skjøt elleve personer i perioden fra august 1991 til januar 1992.

Fellesnevneren for samtlige av ofrene var at de hadde innvandrerbakgrunn og han brukte lasersikte for å skade og drepe. 

Forebyggende arbeid mot rasisme må starte i skolen, og foreldre bør snakke med sine barn om rasismens farlige feller. Vi har en planet som mennesker med ulik farge, tro og nasjonalitet skal dele- Hvite menneskers hat mot fargede er intett nytt fenomen, dette har pågått i århundrer.

Og vil fortsette. En enorm utfordring det kan bli vanskelig å få gjort noe som helst med, siden hatet er så sterkt, så svært mange steder- En av historiens viktigste uttalelse er » I have a dream » av en av historiens viktigste personer.

Martin Luther King jr. som satte fargedes rettigheter på dagsorden i et ekstremt rasistisk USA i 1963- Martin Luther King ville snudd seg i sin grav hvis han hadde visst hvordan hans arbeide var forgjeves.

Menneskers hat mot hverandre, menneskers rasistiske holdninger, menneskers ondskap har så sterk grobunn at alt anti- rasistisk arbeide ser ut til å være forgjeves- Kjærlighet og medmenneskelighet mellom farget og hvit er nesten utenkelig.

Hatet ser ut til å seire. Mannen, som politiet mistenker for å være den fryktede serie-skytteren, knyttes til drapet på Trez West Persson (20) og syv andre drapsforsøk det siste året.

Jeg kan bekrefte at jeg besluttet å pågripe en 38-årig mann som ble pågrepet ved 18.30-tiden i går. Han er mistenkt for et overlagt drap den 10. oktober i fjor, og syv drapsforsøk i perioden oktober i fjor til oktober i år.

Vi mener det er skjellig grunn til mistanke, sier statsadvokat, Solveig Wollstad, på pressekonferansen i Malmö søndag ettermiddag.

Nå er det bare å håpe på at Malmø politiet har tatt riktig mann, så befolkningen kan få sine normale liv tilbake.

Eneste trøst må være at de har et glimrende fotball-lag og en fantastisk trener.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er det uhøflig å sitte med smarttelefonen hvor som helst- når som helst?

  Når du skal spise lunsj med dine kollegaer neste gang, ta en liten opptelling rundt bordet og se hvor...

Er du på jakt etter din første bolig? Da kan du få problemer

Den sittende regjeringen er livredd for at unge i etableringsfasen ikke vil klare å betale for seg. Derfor har de gitt bankene...

Lukk