HVORDAN VET JOURNALISTENE DETTE?

Det er jo et tankekors at amerikanske journalister i nyhetsbyrået AP ( Associated Press) vet om kilder, detaljer og planene til potensielle terrorister, med tilholdsted i Norge. Vi må jo tro på Janne Kristiansen i PST når hun sier at dette har vi kjent til en stund. Men når nyhetsjournalisten Matt Apuzzo (31) hos AP har kjent til disse personene og deres planer snart et år, så må det være lov å stusse litt…

– Men det er ikke riktig at norske myndigheter skal ha blitt «presset» av oss til å pågripe dem før etterforskningen var ferdig. Vi har hatt en klar avtale med både norske og amerikanske politimyndigheter om å sitte på nyheten inntil mennene var tatt. Og den avtalen holdt vi – vi publiserte ikke før norsk politi hadde pågrepet dem torsdag morgen, sier Apuzzo til VG Nett.

Alle tre er siktet for terrorplanlegging, men PST vil ikke si om de antar at terrormålet var på norsk jord eller i utlandet.

Ifølge det internasjonale nyhetsbyrået AP skal gruppen ha planlagt å bruke kraftige acetonperoksid-bomber. Målet skal ha vært kollektivtrafikken, liknende det som ble avverget mot T-banen i New York i fjor.

Det er skremmende, uvirkelig og fjernt på engang. At lille Norge skal settes på terrorkartet, ingenting eller svært lite har skjedd på norsk jord.

Når og hvor det smeller er det noen som vet, kanskje amerikanske journalister…

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10003151

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hank forlater turboneger

  Hank von Helvete, eller Hans-Erik Dyvik Husby har hatt den siste natta med gjengen og han var inneforstått med...

Skriver du bloggen på engelsk?

Og i så fall, må du bruke oversettelses program? Jeg har skrevet et par innlegg på engelsk, men det ble...

Lukk