Alt tyder på at seilskuta » Berserk » er borte for godt-

Jarle Andhøy som er godt kjent for sine TV seirer med Alex Rosén som en av mannskapet i serien » Berserk mot nordpolen » for NRK. Og sammen med sine venner i » Tangerudbakken » på TV2

22.02.2011  ble et nødpeilesignal utløst i den norske seilbåten » Berserk » . Ifølge den maritime redningstjenesten på New Zealand forsvant båten under den verste stormen så langt i sommer.

Kaptein Andhøy og Samuel Massie har valgt å gå i land og er har vår på Sydpolen med ATV ( firehjulstrekk)   


Jarle Andhøy


Redningsoperasjonen har vart i seks dager, og søket etter den savnede båten har foregått i et område på 10.000 kvadratkilometer i McMurdo-sundet, rundt Franklinøya og i Rosshavet.

Det er viktig å presisere at skuta ikke er funnet men alt tyder dessverre på at noe svært dramatisk har skjedd den flotte og solide seilskuta. Og været var av verste sort i de timene nødpeilesenderen ble utløst.

Det newzealandsk marinefartøyet «Wellington» skal ha advart «Berserk»-mannskapet om at det var storm i vente, da de møtte på den norske seilbåten mandag i Back Door Bay.

– De ringte oss og spurte om vi hadde en pakke sigaretter. Da ble de også advart mot stormen som var på vei, sier kaptein Simon Griffith.

– Det var vinder opp mot 182 kilometer i timen, og åtte meter høye bølger. Da bølgene kom over båten ble det et tykt lag med is på dekk, forteller Griffith.

– Om bord i «Wellington» ble lyktene blåst av gårde, og en livbåt forsvant på grunn av stormen.

Berserk (Foto: New Zealand Defence Force / HMNZS Wellington/Scanpix)

«Berserk» med de tre savnede er Robert Skaanes (34) fra Trondheim, Tom Gisle Bellika (36) fra Oslo og sørafrikaneren Leonard J. Banks (32).

– Andhøy har det vondt etter tapet av tre gode venner. Regler og juridiske spørsmål er åpenbart ikke et tema som prioriteres nå. Alt han nå ønsker er å komme i kontakt med de pårørende, sier talsmann advokat Nils Jørgen Vordahl-

Man trenger ikke å ha vært på sjøen en eneste gang for å skjønne de enorme naturkreftene båten og de tre ombord har vært utsatt for. Med orkan i kastene og 40 til 50 minusgrader er det ikke så mye sjanse man har om man havner i vannet, ei heller om båten har truffet isfjell, som er en av teoriene som er kommet opp, rundt hva som er skjedd med «Berserk«-

Andhøy og Massie skal nå være på vei til New Zealand.

Man kan håpe på et mirakel, men når det er er gått så lang tid så må man kanskje ta innover seg den grusomme sannheten…

Mine tanker går til de pårørende.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves- Blackpool 4-0

      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xQ4sB-PHlgk[/youtube]     Hovedgrunnen til at Ebanks- Blake er elsket av Wolves fans World Wide-    ...

Ari Behn- Den nye vinen klovn eller prins?

  Märtha Louise og Ari Behn Mange i Norge har en eller annen mening om Ari Behn.  Han er forfatteren...

Lukk