Bli min elskede! Ikke gå er du snill! Du vet hva du har, men ikke hva du får. Gresset er grønnere på andre siden av gjerdet. Du tror alt blir så mye bedre, om du bare finner en partner som forstår dine behov. Kjenner du igjen tankene?

Floskler i hopetall som omhandler bruddet, som skal gjøre livet ditt så mye bedre enn det er i dag. Faktum er at det er nå du bør gjøre alt du kan, nettopp i det forholdet du er i, du får det neppe bedre.

Trenden er heldigvis i ferd med å snu. Skilsmissestatistikken går endelig riktig vei. Par er per 2015 villig til å kjempe seg gjennom konflikter, uenighet, utroskap og økonomisk uenighet. Det finnes mange kilder til problemer i de fleste forhold.

Her er tallenes klare tale fram til 2013 i følge statisksentralbyrå. 

Bli min elskede! Ikke gå er du snill!

Det bør være et par grunnleggende årsaker til å bli i et forhold, helt åpenbart. Man bør være glade i hverandre og har man felles barn, skal man gjøre enda litt mer innsats for å få forholdet til å gå bra.

Ser du din partner, på ordentlig? Er du hundre prosent til stede i ditt eget liv?

– Eller er du bare til stede i vedkommendes liv på dine egne premisser? Å kommunisere med hverandre, der begge lytter og får sagt sin mening og delt sine innerste tanker, er helt vesentlig i de aller fleste forholde. Spesielt om man ønsker å lykkes i forholdet sammen.

Et forhold er et felles langtidsprosjekt der begge må delta på lik linje. For å lykkes må man snakke sammen. Stake ut en kurs, legge en plan for hvordan livet skal se ut nå, om fem, ti, tjue og enda lengre fram om nødvendig.

Det finnes en rekke eksempler på familier som lever et godt og harmonisk liv, helt til barne ikke lenger er barn, men godt voksne som flytter ut. Mor og far sitter tilbake uten en plan. De går hver til sitt, fordi det som holdt familien samlet var nettopp barna.

– Derfor bør man se for seg en framtid med barn, men bare til låns fram til disse blir selvstendige individ som vil leve sine egne liv, på sin måte. Uten å være forberedt på dette, kan det bli vanskelig å sitte igjen med tomme barnerom, tomme stoler rundt matbordet. Bare dere to som foreldre igjen. Alene.

Et brudd eller en skilsmisse kommer ikke av seg selv.

Man skal være to om å leve sammen, men det er slett ingen selvfølge at det blir dere to til evig tid. Sammen. Å være i et forhold krever knallhard jobbing, hver dag. Se din partner med hud og hår, se på den som elsker deg, se på vedkommende som limet i forholdet, din klippe som er der for deg. Hver eneste dag, tenk tanken minst en gang om dagen, hvor jævlig heldig du er.

Blir du litt avslappet i din holdning, du glemmer å se, eller velger bort de viktige fellesprosjektene for andre og mer selvstendige ideer. For din egen skyld, kan det bety starten på slutten.

Si de magiske ordene ofte nok, men alltid på en slik måte at de får den viktigste betydningen. Si til din utkårede: “Bli ved min side, min elskede skatt, fordi jeg elsker deg så inderlig”.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexliv til besvær?

Sexliv til besvær? For å bevare spenningen, for å unngå at sex blir en plikt i stedet for spennende nytelse,...

Lukk