Boxing-day er dagen da alle lag i England spiller fotball. Ingen annen dag gjennom sesongen spilles det så mange kamper, ingen annen dag går det fler engelskmenn på kamp, ingen annen dag ser fler nordmenn kamp på TV.

Boxing-day er dagen som går i fotballens tegn både for anglofile nordmenn og millioner av engelskmenn.

– Boxing-day blir kalt nettopp det pga at det er dagen etter juledagen, da det endelig var klart for tjener folket å få sine gaver (esker,bokser) av sine overordnede. Et ord blottet for fotball, lidenskap, snørr, tårer og blod, Allikevel et tradisjonsrikt engelsk ord vi nordmenn forbinder med Premier League og Championship.

Southampton-nisserFoto: Chris Ison/Pa Photos

 

– Siden Tippekampens tid, som startet i 1969- mellom Wolves- Sunderland 1-0 forøvrig, så har tusenvis av nordmenn som liker fotball og øl reist til ball-øya for å følge sitt lag. Akkurat i juledagene er programmet for engelske lag knalltøft, med 4 kamper på 10- 11 dager for de fleste.

Nordmenn er meget godt likt i England, sannsynligvis fordi de er høylydte på kamp og legger igjen mange pund i klubb-shoppene og på pubene.

– Har du aldri vært på kamp på ball-øya, bør du benytte anledningen når du er på shopping i London eller i Newcastle. Det vil bli et minne for livet. På de aller fleste fotballstadioner er det et lurveleven uten like, både før under og etter kamp, spesielt om hjemmelaget vinner.

For den som ikke har fått muligheten til å reise på fotball-tur denne jula, så er det er godt tilbud på Boxing day på TV2.

Her er følgende kamper du kan velge mellom på TV: Manchester Newcastle, Norwich- Chelsea, Sunderland- Manchester City, litt senere går Aston Villa- Tottenham, må du ha enda en kamp til går  Stoke- Liverpool som kvelds kamp.

I Championship er det også en god bit, Nottingham- Leeds den gor litt over kl 1400 på Boxing Day. Fotballens flagg dag!

Det er bare å benke seg foran den digre 50´ TV, og sørge for å ha nok kalt øl tilgjengelig.

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva får deg rørt?

Det er sterke følelser som, sympati, empati, gråt og at vi blir rørt til tårer som skiller dyr fra menneske....

Halvbroren som TV-serie fra 6. januar på NRK

En av Norges meste leste forfattere, Lars Saabye Christensen (59) har skrevet mange glimrende bøker, deriblant "Halvbroren". Historien om den...

Lukk