Bye bye, Donald Trump! Endelig kan vi snart puste lettet ut. Bare timer gjenstår før Joe Biden inntrer Det Hvite Hus. Endelig er USA ‘s 45-president ferdig i tjeneste. Han har fått sving på økonomien, men det stopper vel der for Trump.

Ikke tok han pandemien på alvor, noe som har resultert i 408.768 døde av Covid-19. Hadde presidenten tatt affære i tide, ville mange liv kunne ha vært reddet. Ikke har han brydd seg særlig om miljøspørsmål heller. Og noen diplomat, vil vi aldri komme til å kalle Donald Trump. Han er utvilsomt ferdig i politikken for godt. Heldigvis.

Lest?

Valget var rigget

Trump sto på pressekonferanser i høst, før presidentvalget og fryktet at så mange 200.000 liv kunne gå tapt grunnet pandemien. Nå er vi på det dobbelte og ingen piler peker riktig vei i USA. Bye bye, Donald Trump!

Trump flytter til Florida med familien, sannsynligvis litt lettet over å ikke få skylden for alt sitt elende som verdens mektigste mann. Bare tenk over at denne fyren har sittet med nøkkelen til verdens største atomvåpen-lager.

Valget har vært et demokrati verdig. Alt skal ha gått riktig for seg. Post-stemmene er talt opp, det samme er stemmene som amerikanerne puttet i valgurnene på valgdagen 3. november. Joe Biden vant og innsettes som USA’s 46 president 20. januar. Noe Trump mener fortsatt er feil. Valget var rigget, det var fjusk og bedrag, fake News og fandens oldemor. Kun ifølge Trump og hans høyreradikale støttespillere.

Mobben som stormet Capitol Hill og som til slutt faktisk drepte 5 mennesker.

Commander-in-Chief

Det er helt sikkert mye de fleste i Norge ikke vet om Amerikansk politikk, undertegnede inkludert. Det vi vet og har hørt, til det kjedsommelige, er alle løgnene og de falske påstandene om juks, og bedrag fra Trumps munn. I det som faktisk har vist seg som en ryddig demokratisk prosess.

Bye bye, Donald Trump!

Så klarer Donald Trump å bli den eneste sittende presidenten noen gang, som blir stilt for riksrett – to ganger! Bye bye, Donald Trump! For det betyr, at om han blir dømt, blir fra tatt økonomisk støtte slik alle eks-presidenter får. Og han mister retten til å ha Secret Service rundt seg og sin familie – slik også tidligere Commander-in-Chief har hatt. I hvert fall i moderne tid.

Donald Trumps ettermæle fikk flere skudd for baugen i de aller siste ukene av sitt presidentskap.

Det var uvirkelige TV-bilder som rullet over skjermen, verden over, da mobben gikk mot Capitol Hill. Her satt både visepresidenten, Mike Pence og skulle gjøre den viktige jobben med å offentlig gjøre at Joe Biden hadde vunnet valget. De folkevalgte måtte gjemme seg for ikke selv å bli angrepet.

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, sier at mobben ble matet med løgner, de ble opphisset av presidenten og andre mektige mennesker, og de forsøkte å bruke frykt og vold for å stanse en spesifikk prosess.

VG.no

Samme sted kort tid etter at galskapen hadde lagt seg. Stemte både republikanerne og demokratene fram at volden som fant sted, var på en direkte kommando fra presidenten, og dermed blir det nå en andre riksrett mot den avgåtte presidenten. Bye bye, Donald Trump!

Bye bye, Donald Trump!

Frykter angrep fra innsiden

Mange Trump-tilhengere har valgt å tro på alt presidenten har sagt uten en selvstendig tanke. Det har kostet dem livet. Alt fra å drikke blekemiddel som hjelp mot Covid-19, at munnbind bare var tull og tøys, til at demokratene har jukset seg fram til at Joe Biden har tatt over makten.

FBI er livredde for at det finnes Trump-tilhengere i politiets eller Forsvarets rekker, som kan slå til innenfra Kongressen, før eller under innsettelsen. Mer enn 25.000 soldater granskes forløpende for at de ikke skal ha Trump-sympati.

Det blir den nye, Commander-in-Chief, Joe Bidens tunge ansvar å gjenskape ro og orden, og ikke minst troen på president-embedet i USA. Det vil nok ta tid. Jo flere som forstår at Biden er folkets mann, på alle sider av det splittede landet, kan ting begynne å roe seg. Biden har vært klar på at han også er Trump-velgernes president.

Med seg på laget har Biden Kamala Harris, som er den første fargede kvinnelige visepresidenten.

Nå får Donald Trump god tid til å spille golf og fortelle alle som gidder å høre på, hvor fantastisk president han har vært fra 2016-2020. Men det er det stadig flere amerikanere som ikke er enig med ham i.

Donald Trump var, er og vil for all framtid være, Fake News!

Bye bye, Donald Trump!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ikke plassere sparepengene dine i banken

Ikke plassere sparepengene dine i banken. Det taper du faktisk penger på i form av svært liten avkastning. Vet du...

Lukk