Fra og med neste sesong, kan f.eks England ha hele fem lag i verdens gjeveste klubbturnering, Champions League. Nye regler gir håp for de beste nasjonene. Det gir også Liverpool en unik mulighet, om de vinner Europacupen mot Sevilla. 

Nye regler fra UEFA, inneværende sesong, gjør det enda mer attraktivt å gjøre det godt i ligaen, i Mesterligaen, men også i Europaligaen. Vinneren kvalifiseres nemlig automatisk, men ikke til fordel fra en av de fire andre lagene i samme liga.

Dette er en forskjell det er verdt å merke seg.

Atletico Madrid møter som alle vet Real Madrid i en hel-spansk finale av Mesterligaen. Kampen spilles på San Siro i Milan, 28. mai. Siden begge lag allerede er klare for Champions League neste sesong, gjennom sin topp fire plassering inneværende i La Liga. Spiller det liten rolle, isolert sett, hvem som vinner. Villareal og Barcelona er de to andre lagene som er kvalifisert.

Liverpools motstander i semifinalen i Europaligaen, gjorde en heller slapp figur, men Villareal innehar den meget viktige fjerdeplassen når to kamper gjenstår. Alt tyder på at de ikke mister den heller da de leder med seks poeng på Athletic Bilbao.

Om du tror du får se den norske Real Madrid spilleren, Martin Ødegaard i finalen, glem det. Han er heller ikke i troppen til denne kampen. Dessverre.

Champions League - nye regler gir mulighet for 5 lag fra samme nasjon
Champions League - nye regler gir mulighet for 5 lag fra samme nasjon

 Zinedine Zidane, helt i Real Madrid, kommer som statue hvis han vinner CL på første forsøk

Champions League - nye regler gir mulighet for 5 lag fra samme nasjon
Diego Simone, the man in black

Siden Leicester vant Premier League, på imponerende vis. Er de også helt åpenbart kvalifisert til det gode selskap. Neste sesong kommer de aller største og beste på besøk på King Power Stadium, kanskje også et av de fire andre lagene fra Premier League. OM Liverpool vinner finalen i Europa League. De er heller ikke automatisk kvalifisert, men må gå via play off.

Champions League – nye regler gir mulighet for 5 lag fra samme nasjon

Da vil Arsenal, ett av to Manchester-lag, Leicester, Tottenham og nevnte Liverpool være klare, om Klopp og Co makter å kvalifisere seg. Reglene gjelder i en prøveperiode på tre år.

  • Vinneren av det foregående Europaligaturneringen vil bli kvalifisert for Mesterligaen. Laget vil gå inn i play-off runden, med mindre de er kvalifisert direkte for gruppespillet gjennom sin hjemlige serie, og vil gå direkte inn i gruppespillet dersom tittelforsvareren blir kvalifisert til gruppespillet gjennom sin hjemlige serie.
  • Den tidligere begrensningen om at ingen land kan ha mer enn fire lag med i Mesterligaen, vil bli økt til fem, slik at dersom tittelforsvareren ikke blir blant eget lands fire første lag, ikke skal fortrenge lag nr fire, men ha en egen deltakelse som landets femte lag.

Men om du trodde det var så enkelt, er det flere regler å forholde seg til hos UEFA. Ikke rart de har velfortjente høye lønninger sier jeg, så mye som de må ha å tenke på til kommende sesong.

De nasjonale forbundene er nemlig også rangert etter hvor godt lagene gjør det i Mesterligaen. Totalt 54 lag.

  1. Rangering, Spania, England, Tyskland har 4 lag+
  2. Rangering, Italia, Portugal, Frankrike har 3 lag
  3. Rangering, Russland, Nederland, Ukraina, Belgia, Tyrkia, Hellas, Sveits, Østerrike, Tsjekkia har 2 lag
  4. Rangering for nasjoner som rangert fra 16. til 54. plass, der i blant Sverige, Danmark og Norge, er det altså 1 lag

Champions League er klubbturnering i stadig utvikling, og med nye lag kvalifisert for hver sesong, nesten – heldigvis. Hva Leicester kan gjøre med de aller største og beste lagene i Europa blir et av mange spørsmål vi får svar på, når turneringen endelig tar til høsten 2016.

Det er med andre ord allerede en rekke lag som er kvalifisert for Champions League 2016/2017.

For lag som må via kvalifisering, spilles disse gjennom sommeren 2016. Finalen for neste sesong i Mesterligaen, skal spilles på Millenium Stadium i Cardiff. Hva med Leicester vs Barcelona når den tid kommer? Hvorfor ikke, ingen trodde de skulle vinne Premier League heller.

I mellomtiden kan du jo studere mange av Europas beste spillere gjennom EM i Frankrike.

Kilde: UEFA.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Festivaler 2016 – disse bør du innom i sommer, alle i Norge

Musikk er viktig for veldig mange nordmenn. Festivaler er et must for mange og da er sommeren den ultimate mulighet....

Claudio Ranieri løfter trofeet, Bocelli på besøk

Leicester - Everton, en kamp som normalt ikke skulle favne annet enn kampen om tre poeng i Premier League. Men...

Lukk