Halve Norge går hardt ut fra første stund, nyttårsforsettet er å bli mindre fet, går på trening, men de fleste har “glemt å fortsette” før måneden er omme. Hvorfor er det slik?

Mange av oss blir påvirket av ytre krefter som ønsker at vi skal ta grep. Myndighetene vet at overvekt og fedme koster milliarder av kroner – om befolkningen ikke skjerper seg og blir syke. Derfor finner vi omfattende reklame og informasjon, nå på nyåret, som skal få oss i aktivitet og til å trene.

Lest? Motivasjon for trening!

De fleste vet at det er uklokt og på grensen til å være farlig å spise seg ihjel. Ribbefett, smågodt, sylte, og juleøl i store mengder, legger seg på midjen og i tryne – du forblir fet og syk, om du ikke endrer holdninger. Kjedelig, men sant.

Men hvorfor varer våre nye treningsvaner så kort tid?

I dag går du på trening …
Foto: Flickr

Fordi treningen ikke har blitt vane nok, fordi det er smertefullt og kanskje kjedelig, du prioriterer raskt andre gjøremål, og det er lett å velge bort det som er ubehagelig. Og det er det vi bør gjøre noe med, for å vare lengst mulig i vanen om et bedre og sunnere liv.

Livsstilsendring er et begrep som varer over tid, og det er det som er løsningen til en nytt og bedre liv. Du skal ikke trene deg ihjel, bare trene, eller bevege deg mer. Å være i fysisk aktivitet, kan faktisk være gøy, med litt planlegging.

I dag går du på trening …

Vårt beste tips, er å fornye garderoben. Treningstøyet du brukte i januar i gjort, passer sikkert ikke uansett. Før du gav deg med treningen, har du kanskje økt i vekt og volum? Mobbing? Vi snakker av egne erfaringer, så ta det helt med ro. Vi er sammen om dette. Bruk noen kroner på nytt og spenstig treningstøy, og du skal se det er lettere å komme seg over dørstokken og ut på trening.

Selvsagt er det ikke alle som er overvektige, men som allikevel velger å trene, både i januar og ellers i året. Poenget er at man burde vare lenger i gode treningsrutiner for å lykkes og vare, om det er vektreduksjon man er ute etter. Kombinert med et sunnere kosthold – er det veien og gå for et lengre liv.

Lest? Trener du riktig?

Hva man putter i munnen er av stor betydning, men å være aktiv betyr økt helsegevinst, som er allmennkunnskap i Norge. Hva nok og riktig trening faktisk gjør med kroppen, vet også de aller fleste. Bedre blodomløp, sterkere muskler, økt livsglede og sterkere immunforsvar blant mange andre fordeler.

Legger vi til at det finnes grundig informasjon om at regelmessig fysisk aktivitet og mosjon, forhindrer vektøkning, reduserer risikoen for alvorlig sykdom, medvirker til å gi bedre selvfølelse og gir bedre søvnkvalitet – er det ikke så mye mer å tenke over. Det er rett og slett dumt å la være, for kroppen din skal du jo ha i så god stand som mulig, lengst mulig.

Selvsagt visste du at regelmessig trening, gir et bedre sexliv, og at nettopp sex er en meget god treningsmetode. Nå er det bare å innstille seg på en omfattende livsstilsendring som skal vare over år.

Men, du, ikke glem den garderoben da.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United klare til å handle!

1. januar 2018 betyr at overgangsvinduet er åpent. De som kan handle vil bruke den neste måneden godt. Manchester United,...

Lukk