Du er overbevist om at det er den rette du har møtt. Han gir deg den etterlengtede oppmerksomheten, du får gaver, dere har det veldig fint sammen, du savner han veldig når dere ikke er det, han har ved en rekke anledninger vist at han er å stole på, også der du tester grenser ved å ikke komme til avtalt tid. 

Han oppfører seg eksemplarisk i de aller fleste situasjoner der dere er sammen med andre og alene.

Du er forelsket og vil dele livet med han, fordi han er den rette. Ditt livs kjærlighet. Tilsynelatende. Helt til det smeller og du opplever det første slaget. Du skjønner det ikke, hvordan kan en så snill og omtenksom mann slå, når han ser og hører ut som om han elsker deg over alt på jord?

Livet ditt er allerede i ferd med å bryte fullstendig sammen. Du har en ting å gjøre, søke hjelp til å komme deg ut av helvete før det blir din bane. Det er bare snakk om tid før han dreper deg.

Du må vekk snarest mulig. Gå til politiet og søke beskyttelse.

Alt for mange kvinner opplever å få livene sine satt på vent der en voldelig mann har fullstendig styringen. Psykopater finnes i alle samfunnslag, de skjuler det så godt at du kan aldri forvente hvem det er som gjør livet til sin partner ulevelig.

Han trenger også hjelp, men skal du overleve så må du først og fremst flytte i fra han.

Noen du kjenner lever i et slikt forhold, mørketallene er store, ofret tør ikke anmelde sin overgriper fordi de er redd for konsekvensene. Det første slaget kommer som lyn fra klar himmel, dessverre vil det garantert komme mange flere. Du skjønner nå at du må vekk?

Kvinner slår også sine menn, der han selvsagt bør anmelde henne for vold, men antallet menn som forgriper seg, slår og bedriver psykisk terror mot sitt offer er i et stort flertall, også i Norge.

Dessverre er også dette et tabubelagt tema som sjeldent finner plass i media eller i øvrig åpenhet i samfunnet. De fleste som lever i et samliv der vold er endel av hverdagen lever ofte i skam, redsel og med trusler om hva som kan komme til å skje med henne om hun forteller om det til noen.

Har du mistanke om noen som opplever vold i hjemmet- eller som er i en relasjon til en som slår- så vis at bryr deg, våg å bry deg.

 

Foto: Flickr/ Katie Sales

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norske ungdommer sliter i hverdagen!

Gruppepress, kroppsfokus, kjøpepress, lav selvtillit, få venner, mobbing, dårlig økonomi og foreldre som ikke er mentalt til stede i den...

Lukk