Er Bunnpris useriøs? Dagligvarehandelen i Norge er en nådeløs bransje der priskrigen er tøffere enn noen gang. COOP-Extra tar markedsandeler over hele landet, Rema 1000 taper terreng og KIWI er den nye prisvinneren. 

Les: KIWI dro i gang priskrigen!

Bunnpris i Trondheim er ikke en lavpriskjede, men lever av å gi gode lokketilbud til folket. Bunnpris eies av Christian Lykke, har en markedsandel på ca 10% av dagligvarehandelen, men sliter med omsetningen mot lavpris-kanonene KIWI og Rema 1000, forståelig nok. Likevel burde det ha vært liv laga for en kjede som Bunnpris – om de gjorde ting riktig.

Bunnpris skal ha for at de forsøker å kapre kunder, men sliter med å få riktig varer i butikk, til riktig pris. Om det skyldes et flakkende distribusjonssystem gjennom samarbeide med Norgesgruppen, for så å gå til Rema 1000, for så å gå tilbake til Norgesgruppen igjen – vites ikke.

Er Bunnpris useriøs?

Bunnpris – en kjede som sliter med troverdigheten Foto: Wikipedia.org

Bunnpris har ikke like lave priser som sine konkurrenter, men kunne ha huket inn mange prisbevisste kunder som gikk etter gode tilbud. Problemene for Bunnpris er komplekst og et uavklart pris- og tilbudssystem, der selv kjøpmannen i den respektive butikk makter i å svare konkret på våre spørsmål.

Her er noen eksempler:

Vi ønsket å kjøpe kyllingfilet til 30 kr per pakke, men butikken i Fredrikstad er tomme, til tross for solid markedsføring. Alle butikker kan gå tomme for gode tilbud, men hos Bunnpris aner vi ugler i mosen. Alt for ofte får vi usaklige unnskyldninger fra de ansatte i butikken. Tomme på lager, utsolgt, fikk mindre enn først antatt, feil-produserte plakater fra hovedkontoret, og sist; varebilen havarerte.

Lest? Priskrigen for julen 2017 er i gang!

Kundene driter i hvorfor varene ikke er i butikk når de er annonsert. Skjer dette over tid, går de fleste kundene et annet sted å handler.

Kyllingfilet til lav pris har ikke vært i en eneste Bunnprisbutikk hele uka, og ikke kommer det noe før kanskje neste uke heller, ifølge kjøpmannen vi snakket med. Til tross for å være annonsert i kjedens tilbudsavis.

Er Bunnpris useriøs?

Annonserer man et produkt, bør det være tilgjengelig, som f.eks Munkholm til 10 kr per flaske, som sikkert er et bra tilbud for de som ønsker å kjøpe det. Hos Bunnpris trenger du ikke forsøke, for der har de ikke hatt Munkholm til riktig pris, siden i fjor.

Vi anser Bunnpris som en useriøs aktør i markedet, som du bør styre unna helt til Lykke og co, passer bedre på distribusjonen, som har samsvar med de faktiske tilbud som annonseres. Sett i lys av den knallharde konkurransen som pågår i dagligvarebransjen, kan vi ikke forstå at Bunnpris tør å være så lite på ballen, som de har vært gjennom lang tid.

Det eldste trikset i boka er å annonsere fristene tilbud, for å få så mange kunder som mulig inn i butikken. Å annonsere for lave priser og fylle butikken med kunder er kjedenes mantra. Men for eierne blir det som å pisse i buksa for å holde varmen. Det holder i noen minutter. Men det blir fort en jævlig dårlig idé, det øyeblikket kundene opplever det som lureri, svindel og som useriøst, når produktene ikke er å få tak i.

Bunnpris kunne hatt et løft i omsetningen i tiden som kommer, med meget gode priser på riktige produkt – om varene var i butikk. Inntil da, bør du heller gå på KIWI eller Rema 1000 du også. Der er i hvert fall varene som annonseres, tilgjengelige.

Uansett årsak til at annonserte produkter ikke er i butikk – gir det én misfornøyd kunde for hver gang det skjer. Det har Bunnpris neppe råd til på sikt.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves herjer i Championship!

Wolverhampton Wanderers var én av flere favoritter til å gjøre en bra sesong og kanskje sloss helt i toppen før...

Trond Giske tatt med buksene nede!

Trond Giske tatt med buksene nede! Etter all sannsynlighet er det over for Arbeiderpartiets kronprins, og over for godt for...

Lukk