Er tittelkampen i Premier League helt åpen igjen? Lenge så det ut til at Chelsea skulle dra ifra alle andre lag og vinne Premier League omtrent før romjulskaoset starter, men etter noen poengtap de siste ukene og to Manchester-lag i god form, kan tittelkampen igjen være åpen. Det er ingen tvil om at Chelsea, på papiret, har det sterkeste laget i Premier League.

I det minste om man kun ser på de 13-14 beste spillerne. Det betyr allikevel ikke at de kommer til å vinne ligaen overlegent, noe Newcastle beviste for et par uker siden.

Det er ingen tvil om at Chelsea, på papiret, har det sterkeste laget i Premier League. I det minste om man kun ser på de 13-14 beste spillerne. Det betyr allikevel ikke at de kommer til å vinne ligaen overlegent, noe Newcastle beviste for et par uker siden.

File:Jose Mourinho 2013.jpg

Styrer Jose Mourinho Chelsea mot Premier League-gull, eller vil noen andre vinne ligagull? Foto: Flickr

Jose Mourinho har et fantastisk mannskap til rådighet og en fin balanse i laget. Journalister på alle nivåer, fra ethvert land og med enhver bakgrunn sa i begynnelsen av sesongen at Chelsea hadde muligheten og kvaliteter nok i laget til å gå ubeseiret gjennom sesongen.

– Nylig har de kun to poengtap i ligaen, borte mot Sunderland og Newcastle, men det har altså vært nok til at begge Manchester-klubbene har klart å knappe innpå dem. Få forventer nok at Manchester United skal klare å holde følge hele veien inn, mens et City-lag i flyt kan utgjøre en trussel for enhver motstander. Husk at du kan sjekke oddsen og tippe på din Premier League tittelfavoritt hos bet365!

Citys verste frykt derimot, en skade på Sergio Agüero, skjedde for kort tid siden, og kan muligens hemme deres ambisjoner om edle metaller i mai. Jo fortere argentineren kommer tilbake, jo bedre.

Juleprogrammet

På en annen side, Manchester Citys neste kamper ser ikke veldig farlig ut for deres del. I julen skal de opp mot Crystal Palace, West Bromwich, Burnley og Sunderland. Nærmest garantert 12 poeng, med andre ord, spesielt ettersom tre av kampene er hjemmekamper. Chelsea derimot skal møte Stoke borte, West Ham hjemme, Southampton borte og Tottenham borte. Tre bortekamper og en hjemmekamp mot et av ligaens formlag. Der kan de fort bli poengtap.

Tre poeng skiller de to etter 16 kamper. Med litt hell kan City fort ta tabelltoppen før nyttår skal feires. Da vil plutselig ikke City utelukkes i like stor grad som de ble de første månedene av sesongen.

Hva med Manchester United?

Sjansene deres for ligagull er nok ørsmå, men man må allikevel vurdere dem. Uten å ha storspilt i noen som helst grad, samtidig som de har slitt enormt med skader, så ligger de altså kun åtte poeng bak Chelsea.

Tenk et Manchester United med Angel di Maria og Radamel Falcao i form, et fast forsvar og stabilitet i førsteelleveren. Da vil de plukke mye poeng. Til syvende og sist så er det nok kun tre lag som har en reell sjanse for å vinne Premier League 2014/15. Manchester United må egentlig regnes med, selv om sannsynlighetener veldig liten.

At det er kamp om ligatittelen igjen er det absolutt ingen tvil om, og som fans av engelsk fotball bør vi bare være glad for det!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Martin Ødegaard har valgt ny klubb!

Valget skal ifølge en rekke internasjonale medier ha falt på den tyske storklubben Bayern München! 17. desember fyller stortalentet Martin...

Julegaven hun vil elske å få av sin elskede …

Julegaven hun vil elske å få av sin elskede. Billetter til Øyafestivalen i Oslo? Utvilsomt, men også det lekreste undertøyet...

Lukk