Jeg liker eventyr, og jeg ble fortalt litt av hvert i mine barneår. Og eventyret om pinsessen Vil Ikke var et av de beste! Vil du lese det?

Det var en gang en prinsesse som ble kalt, Vil Ikke. Hun var vel ikke noen skjønnhet som våre moderne prinsesser som Madeleine og Märtha Louise. Neida, ikke i nærheten heller. Tvert i mot hun var direkte stygg!

Men problemer var at prinsesse Vil Ikke, ikke var snill heller. Hun var direkte slem og ville ingenting. Kjefte var det eneste hun gjorde. På alle! Enkemann Kong Tom Pæng Pung av Øya Buse, rett øst for Den største øya vest for Pelargonia.

Du skulle kanskje ønske at dette eventyret var mer i din gate, om den prinsessen du fantaserer om ikke sant, men det er dessverre for barn, ikke med barn. Beklager å måtte skuffe deg.

Ikke det at det gjorde prinsessen noe at det bodde kun noen få tusen mennesker i landet til hennes far, Kongen. Hun snakket jo ikke med noen uansett. De få som omgikk henne visste om hennes voldsomme temperament. Og siden prinsesen hadde noen skavanker som var vanskelig for tjenerstaben å takle, så gjorde de alt for å unngå henne. Men en av tjeneste-jentene, den yngste og peneste, ROSE, var alltid snill mot prinsessen. Men fikk bare kjeft tilbake, og mest kjeft for at hun var pen.

Prinsessen hylte og skrek. Rose! Kom hit, hent ditt! Hent datt!! Børst håret mitt. Au det gjør vondt! Hele døgnet. Hår!? Det var vel mer ett villniss!

Men så en dag, da Rose hadde fått så øra flagret halve dagen, begynte hun å bli lei av maset og kjeftingen. For prinsessen hadde treben, fra kneet og opp… og da hun ikke fikk på seg klærne pga de hektet seg i trebenet, røsket hun tak i kjolen til Rose, og ville ha hennes i stedet. Nei nå får det være nok! Klærne mine vil jeg ha for meg selv! Ropte Rose.

Og i det hun røsket seg løs så knakk benet tvert av, og Prinsessen skrek seg hes! HJÆÆÆLLLLPPPP!! Auuuu!

Da kunne ikke Rose dy seg, Herregud så stygg du er, du kan vel ikke være noen prinsesse, sa Rose. og så på den fæle haugen som lå og og ynket seg.

Vel, jeg får vel lappe deg sammen jeg da, sa den vakre Rose. Men prinsessen var blitt stum og sa ikke noe på lenge. Kongen var bekymret. Hva hadde skjedd med hans datter. Var hun blitt stum? Benet var jo blitt fikset på, så det kunne ikke være det. Og at hun hadde utstående ører og større tenner enn Dracula var hun vel blitt vant til, tenkte kongen …

Men det var nok kanskje meldingen fra vakre Rose, som hadde satt en støkk i prinsessen.

Så en kveld da prinsesse Vil Ikke så at Rose gikk langs muren på slottet, lot hun planene hun hadde satt seg gå som planlagt. Hun løp det hun kunne og dyttet til Rose alt hun kunne med all makt rett i ryggen! Rose falt over kanten og ned i dypet, men prinsessen var nok litt for ivrig, for hun snublet i skjørtene sine og fór over kanten hun med.

Og den dag i dag kan man høre, når vinden drar på fra Nord: NEI JEG VIL IKKKKKEEEEEEEEEEEE. Over Pelargonias vakre landskap.

Snipp Snapp snute så var eventyret ute!

Liker du eventyr? Har du god fantasi?

Skriv et da vel, kan kan bli veldig bra skal du se!

 

Vargas

Tags: Eventyr

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvite tenner, helt avgjørende!

Et pent smil forsvinner litt om tennene er ustelte og missfargede. Jeg mener det er helt avgjørende at en kvinne...

Norske ungdommer dropper kondomet

En undersøkelse gjort av RFSU, viser at 72 % av ungdommer fra 15 til 20 år dropper kondomet og praktiserer...

Lukk