Faste kan være bra for kroppen din. Å faste i korte perioder som inntil ett døgn, kan ifølge nyere forskning vise seg å være sunt. Tarmsystemet hos de fleste mennesker fortjener ro og tid nok til å fordøye maten, dessverre er mange livredde for å kjenne snev av sult over tid, og stapper i seg for mye for ofte – som igjen fører til overvekt.

Myndighetene i USA var urolig over at folk skulle sulte ihjel under depresjonen på tredvetallet, folk hadde rett og slett ikke mat, og svært mange gikk dagevis på vann og tørt brød. Det som skjedde var at befolkningen klarte seg langt bedre enn forventet, ingen sultet ihjel, men fikk redusert vekt og ble noe underernært, men klarte seg ellers bra. 

Kanskje er det å faste, starten på ditt nye liv med nye holdninger som er bra for kroppen din?

Flere studier på mus fra forskere i Canada, viser i følge Forskning.no at det er gunstig for alle typer mennesker i alle aldre, å unngå fast føde over kortere tid som f.eks ett døgn. Faste gir tregere aldring, den minsker betennelse i kroppen og gir gunstig effekt på stoffskiftet.

Som de fleste vet, er det forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hode. 

Forskerne kunne konkludere med at musene som hadde fastet veide mindre, bygget på seg mindre fett, og hadde mer stabile glukose- og insulinsystem.

Musene ble undersøkt nærmere, og det viste seg at fasten hadde endret noe ved musenes fettceller. 

Forskning.no

Faste kan være bra for kroppen din
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Foto: Creative Commons

Alt med måte og under kontroll av fagfolk og helsepersonell, er formaning fra forskerne som mener å påstå at det er helsebringende å spise lite over tid. Flere dietter vi kjenner til i Norge, som 5:2-dietten, gir rom for å spise et bestemt antall kalorier per dag, i fem av syv dager, der to av dagene skal ikke overstige 600 kalorier for menn, og 500 kalorier per dag for kvinner.

Undersøkelsen på mus gir forskerne vann på mølla til å fortsette forskningen på mennesker hva fasting angår. For alle som makter å gå lenge nok uten mat i en begrenset periode, bør selv forsøke for å finne ut om det gir noen helsegevinst. 

Forskerne mener fortsatt at det kan være individuelt hvor mye helsegevinst man får ved å faste, fordi det ikke har mye for seg, om man faster den ene dagen, for å spise seg opp dagen etter. 

Mange eksperter mener at det er hva man spiser som gjør at man lykkes best med å redusere vekt. Det stemmer bare delvis, man skal, og bør også huske å bevege seg, slik at kaloriene man spiser blir redusert i form av forbrenning – fra dag til dag.

Kilde: Forskning.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Verdens beste svenske …

Verdens beste Zlatan, Zlatan Ibrahimovic, mannen som elsker å skape overskrifter om seg selv og sin fantastiske karriere, bør være...

Velkommen til sextelefonen …

Velkommen til sextelefonen, svarte kvinnen med soverom-stemmen, så sexy hun klarte. Sannsynligheten var stor for at det var ei skikkelig...

Lukk